lumpior 15.06.12, 08:50 Są sprawy ważne i najważniejsze,ale gdy chodzi o zdrowie i to dzieci,czy jest coś ważniejszego? A rozwiązań architektonicznych,projektowych jest wiele. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pindrals Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, c... 15.06.12, 09:07 ...Guzik mnie obchodzi, czy to zepsuje wygląd Karczówki - odpowiada Włodzimierz Wielgus... Jak ktoś w ogóle może coś takiego powiedzieć? Należałoby przeprosić za takie wypowiedzi, bo to skandal. Nie dziwiłoby, gdyby to powiedział jakiś prymityw, co za nic ma wszystkich wokół, bo patrzy tylko na swoją miedzę, ale osoba na stanowisku nie ma prawa tak się afiszować prymitywizmem. To niedopuszczalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: 91.234.186.* 15.06.12, 10:00 Ależ on właśnie patrzy na funkcjonalność swojej miedzy dlatego na cudzym polu buduje funkcjonalny dla siebie obiekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 10:22 PSL i wszystko jasne naplul wszystkim Kielczanom w twarz - i co by tu jeszcze zniszczyc karjobraz- a co to takiego tusiace razy dla waznych spolecznych celow zniszczono wszysto dooko;a - tak myslala wlasnie komuna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gedeon Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.kielce.vectranet.pl 15.06.12, 10:25 "Ryba psuje się od głowy" a dyrektorzy od ratusza. Tam są wzorce. Tutaj mamy też nowość, szantaż dziecięcy. Proponuję też pracę naukową "terapeutyczne oddziaływanie parkingów wielopoziomowych w leczeniu chorób wieku dziecięcego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 09:27 No to się popisał pan dyrektor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ot pytanie Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 12:09 Czy to jest zdanie p. Wielgusa, radnego Wielgusa, dyrektora Wielgusa czy członka PSL Wielgusa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Acha, zaczął się argument "dobro dziecka" IP: 91.234.186.* 15.06.12, 09:58 czyli bełkot, ale... dzieciak nie jeździ samochodem czyli niepotrzebny mu parking, a rodzice to nie stare dziadki, mają nogi mogą dojść a nie wozić tyłek:/ Po za tym co to za argument? Na terenie szpitala nie chcą zrobić parkingu bo komforcik psychiczny ale innym wcisną na siłę bo ma być bo szpital dziecięcy? I co z tego:/ Odpowiedz Link Zgłoś
michal.jamrozik Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, c... 15.06.12, 10:18 To wszystko wina urzędników, którzy dopuścili do przekazania tej działki pod parking. Radni się nie znają tak dobrze jak urzędnicy i powinni/mogli nie wiedzieć, że inwestycja będzie kolidowała z ogrodem, a urzędnicy powinni to wiedzieć. Dlaczego zatem doszło do przekazania działki? Ktoś za to odpowie? A Pan Wielgus to niech nie bawi się w szantażystę "terrorystę"... tylko buduje szpital z parkingiem podziemnym. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, 15.06.12, 10:26 tak - w Rosji np na tej zasadzie budowano fabryki w srodku miasta a wokol kominow powstawaly osiedla mozna zawsze uzasadnic jak wazne sa potrzeby i zdemolowac wszystko wookolo ale mnie to specjalnie nie dziwi - miernota, bezguscie, brak szacunku dla otoczenia, innych ludzi pseudoekspertyzy , pseudofachowcy i chamstwo - pochod tego mamy na codzien , do wymiotow co chwila - wiec takie slowa mnie juz nie dziwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 10:38 Szpital Budujcie a nie parkingi, czy Dyrektor szpitala bywa na oddziałach wieczorem, gdzie w jednej celi przebywa sześcioro chorych dzieci wraz ze swoimi matkami koczującymi na krzesłach, czy tego nie widzi. Powinni was wszystkich pozamykać na kilka w tym szpitalu to byście może zaczeli normalnie patrzeć na te sprawy. Parking się zdąży wybudować. Więźniowie mają lepsze warunki w Areszcie niż ciężko chore dzieci, nie wspomnę o tabunach urzędasów w swoich pałacach. Poje...ne to wszystko, niedługo to musi się rozsypać. Odpowiedz Link Zgłoś
kateriinka Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, 15.06.12, 12:23 święte słowa!!! tylko ,że to całe cholerne JAŚNIEPAŃSTWO jak ma chore dziecko to dostaje boksik i kulturalnie czuwa u wezgłowia dziecięcia a normalna matka waruje jak reks na karimacie rozłożonej na podłodze pod łóżkiem.Warunki ,które są w szpitaliku na Langiewicza wołają o pomstę.Rozpacz,- unijne przepisy gwarantują psu więcej przestrzeni niż ma jej chore cierpiące dziecko.Fajnie byłoby gdyby Wielgus równie bezpardonowo walczył o budowę szpitalika z prawdziwego zdarzenia - po wypowiedzi widać ,że ma potencjał walenia w mordę tylko trzeba by go właściwie ukierunkować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 12:45 parking ma sluzyc przee wszystkim pracownikom i dyrekcji - to samo bylo z parkingiem w centrum i U nawet parking kolo w s z stoi pusty nie myslcie sobie ze tu idzie o wygode pacjentow tyle lat i nie wybudowao szpitalika dzieciecego z prawdziwego zdarzenia - ale np stadion pilkarski i owszem - i tysiace zupelnie niepotrzebnych rzeczyw Kielcach] tu nikt nie kieruje sie dobrem szarego czlowieka oni kieruja sie tylko swoim interesem - chore dzieci i takie tam rozne opowiesci to jest tylko preTEKST a nie S E N S a z drugiekj strony - po co im szpitalik pod Karczowk - to juz nie ma lepszych miejsc - i tak na piechote do tego szpitala chodzic nie beda - to po co sie pchacw te wzgorze z jescze jednym szpitalem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 13:24 teraz wystarcy zeby wybudowac krematorium i obok nastepny urzd Pracy np wojewodzki urzad Pracy - czyli wash and go - inoniecznie nowa siedzibe ZUS - bo w obecnej ciasnawo juz Odpowiedz Link Zgłoś
plantin P. Wielgus prezentuje wybitną kulturę 15.06.12, 10:35 osobistą - oczywiście swoiście pojmowaną. Poza tym od kiedy budowa szpital ma zależeć od budowy parkingu ? Parking w tym miejscu i tak do końca nie spełni niby najważniejszej roli - ułatwienia dojazdu chorym dzieciom i ich rodzicom. Za to zniszczy stary trakt, resztkę pięknego krajobrazu i zburzy koncepcję ogrodu botanicznego. Zaiste i P. Wielgusa to guzik obchodzi ?! Gratuluję taktu i inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: P. Wielgus prezentuje wybitną kulturę IP: *.ip.netia.com.pl 15.06.12, 10:50 dyrektor - prostak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk To przejaw buty i arogancji - co mu tam opinia IP: 81.219.133.* 15.06.12, 14:52 innych, on wie lepiej co jest i w którym miejscu potrzebne ! A kimże on jest na Boga ? Odpowiedz Link Zgłoś
archmaster Re: To przejaw buty i arogancji - co mu tam opini 15.06.12, 16:42 Mamy już słynne "Nie będą nam dyktować, jak drogi budować", teraz do gwiazd dołączył Wielgus i jego "Guzik mnie obchodzi, czy to zepsuje wygląd Karczówki". Poziom rynsztoka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: P. Wielgus prezentuje wybitną kulturę IP: *.home.aster.pl 18.06.12, 12:26 A ja odradzam wszystkim współpracę z firmą remontową budowlaną Pana Marcina Mazurka z Lublina, który podobno pracuje obecnie w Irlandii. Realizuje swoje prace bardzo niesolidne nieterminowow i nie wywiązuje się ze zlecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
r_z Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, c... 15.06.12, 11:27 Zachowanie dyrektora (i jednocześnie radnego) Wielgusa jest w najwyższym stopniu skandaliczne i bezczelne. W taki sposób szantażem można "uzasadnić" każdy, nawet najbardziej głupi, szkodliwy i kuriozalny pomysł. Gdyby coś takiego przeszło, znaczyłoby to, że nie ma żadnych granic dla niszczenia Kielc przez dyletantów. Dyrektor pokazuje jak "profesjonalnym" jest inwestorem - nie raczył zlecić nawet analizy ile, jakich i gdzie jest szpitalowi potrzebnym miejsc parkingowych. Nikt nie wie dlaczego miałoby by być ich akurat tyle i dlaczego nie zlecono specjalistom poszukiwania innych rozwiązań. Zdaniem obecnych na spotkaniu architektów oraz zszokowanego ta sytuacją Dyrektora Biura Planowania Przestrzennego istnieje wiele innych możliwości zapewnienia miejsc parkingowych dla potrzeb szpitala. Tutaj zaś po prostu paru ignorantów podjęło polityczną decyzję, bo "wydawało im się", że to będzie dobre miejsce. Nie podpisany przez nikogo dokument, który stał się podstawą do wydania skandalicznej decyzji środowiskowej, w wielu punktach jest niezgodny z prawem i faktami. Powołane są w nim fałszywe informacje "uzasadniające" m.in. brak wpływu na krajobraz 4-kondygnacyjnego betonowego kloca o długości 140 metrów postawionego w jednym z najpiękniejszych miejsc naszego miasta i to w dodatku w miejscu niedawno utworzonego parku będącego integralną częścią tworzonego ogrodu botanicznego (postanowiono zlikwidowac ten park i wyciąć ok 200 drzew)! Co więcej ta działka kilka lat temu została przekazana przez skarb państwa gminie Kielce na rzecz ogrodu botanicznego. Mało tego, istnieje tam ważne pozwolenie na budowę obiektów, bez których ogród botaniczny jako taki nie bedzie mógł istnieć! Żeby zbudować tam tego kloca, trzebaby uchylić aktualnie obowiązującą decyzję - pozwolenie na budowę i pożegnać się o ogrodem botanicznym w proponowanym kształcie. Po tej stronie ulicy Karczówkowskiej przewidziane jest całe zaplecze ogrodu (m.in. szklarnie, palmiarnia, kasy, pomieszczenia do pracy naukowej itd) pieczowłowicie wkomponowane przez architektów w krajobraz => wizualizacja 1 wizualizacja 2. W "opracowaniu" będącego podstawą decyzji środowiskowej na temat ogrodu botanicznego... nie ma ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 11:36 to tez ujawnia brak przeplywui brak wspolpracy pomiedzy roznymi instytucjami w efekcie powstaje decyzja srodowiskowa karygodna wrecz - ale mnie to nie dziwi - prosze tylko przyjrzec ue tym ludziom nawet nie potrzeba sluchac co mowia - wszystko staje sie jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Wielgi architekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 11:57 Aby Karczówka nie psuła widoku z parkingu, trzeba wszystko ogrodzić płotami autostradowymi, można tez zbudować replikę peerelowsko-betonowej szuflandii- przechowalni na sile roboczą, tak jak zakamuflowano Karczówkę od ul.Krakowskiej 10 piętrowa socarchitekturą . Związek Socjalistycznych Republik Ekogejskich czerpie z tradycji Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich pełnymi garściami, nie tylko w dziedzinie architektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Wielgi architekt IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.12, 12:40 Domagam się przeprosin od tego gościa guzika za obraze mnie kielczanina i mojego miasta. Przypomni sie przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koko Re: Wielgi architekt IP: *.centertel.pl 15.06.12, 17:20 Pamiętaj drogi przyjacielu będziesz rządził będąc w PSELU. W tym celu zapisz się do PSELU. Wąchać będziesz koniczynkę zamiast trawki, podaruja ci też niecne twoje sprawki. Wielgus będziesz wsród swoich pokażesz,że nikogo się nie boisz. Chłop potęgą jest i basta niech mu rosnienie i zarasta. Odpowiedz Link Zgłoś
apollo1966 Dlaczego władze Kielc są takie głupie??? 15.06.12, 17:15 Z jednej strony mamy w Kielcach wiele inwestycji, to fakt, ale czemu przy niemal każdej jest zawsze jakaś fuszerka, skandaliczny brak wyobraźni, brak chęci? umiejętności? zagospodarowania miasta z myślą o jego walorach - i brak współpracy urzędników w TYM SAMYM URZĘDZIE!?? Dlaczego zawsze okazuje się, że podjęto jakąś głupią decyzję dopiero po tym, jak napiszą o tym dziennikarze? Czemu włodarze naszego miasta są tak niewyuczalni i kiedy z jednej strony należy ich pochwalić za wiele pomysłów gdy chodzi o inwestycje i energię, z jaką się do nich zabierają, to z drugiej strony ich tępota przy tych inwestycji realizacji jest tym bardziej porażająca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Dlaczego władze Kielc są takie głupie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 17:38 acoich to obchodzi- mieszkaja w dobrzezadrzewionych willach, dzieci studiuja za granica - oni tu robia pieniadzea jakis tam ogrod - co z tego beda mieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coto Nikt się nie sprzeciwiał??? IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.12, 18:20 Bo nikt nie wiedział , że takie gó... będa budować. Dopóki gazeta nie napisała o tym!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcty Re: Nikt się nie sprzeciwiał??? IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.12, 18:35 Beton beton beton, gowno,gowno,gowno, debile u władzy w kielce,od 15 lat czekam na ogród a tu parking????????japie...!!!!!!! co za gó...!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frony Re: Nikt się nie sprzeciwiał??? IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.12, 18:42 I będzie takie schize jak z starostwem cytat- Od piątku placu budowy pilnować będą dwie firmy ochroniarskie, postawione zostanie też drugie ogrodzenie. - Pomiędzy naszym płotem a budową, czyli wewnątrz. Teraz dwie grupy ochroniarskie pilnować będą dwóch płotów - obrazowo przedstawia sprawę szef EMI. Więcej... kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,11937242,Awantura_na_budowie_starostwa___Nie_oddamy__bo_Hiszpanie.html#ixzz1xsfqY9LD Budowali hiszpanie?????????????????a co kieleckich firm nie ma??????????????!!!!!!!!! co za zje..y takie przetargi ustawiają??????????????????????????? HAHA a teraz 2 firmy będa pilnować budowy?????!!!!! HAHAAH ale syf!!!!!!!!!!!!! TVN napewno się zainteresuje takim schize!!!!!!!!! Ale dziadostwo!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Nikt się nie sprzeciwiał??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 19:25 widac jak sie troszcza o miasto, nie moga sie porozumiec Nie ich to po prpstu nie obchodzi s...y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Nikt się nie sprzeciwiał??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 20:21 Najpierw Parking trzeba wybudować żeby ukraść coś dla siebie, co tam dzieci ich nic już nie rusza co za zezwierzęcenie. Dlaczego deweloper może postawić w centrum kilka biurowców bez jednego miejsca parkingowego, (ma je tylko wskazać) a szpitala dla dzieci bez parkingu się nie da tosz to przecież skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Nikt się nie sprzeciwiał??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 20:24 I jeszcze jedno najpierw dobro dzieci i podstawowe potrzeby do zaspokojenia, następnie inne potrzeby, czyż tak nie jest w każdej normalnej rodzinie ??? U nas odwrotnie dzieci na końcu to jest gorzej niż zezwierzęcenie to jest skó...syństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCS Re: Nikt się nie sprzeciwiał??? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 10:08 Zsyństem i demagogią jest zasłanianie się dziecmi w tej sprawie. Niech buduje szpital. A swoją brykę niech postawi u Gierady, jak się przespaceruje to może schudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Guzik Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.play-internet.pl 15.06.12, 20:35 Wielgus ty chamie prosty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawohl Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.12, 21:52 Każda władza deprawuje, władza absolutna - deprawuje totalnie i odbiera rozum.Ale niestety tak się zachowuje większość "dyrektorów" kieleckich szpitali z badania partyjnej mafii ( PSL-PO), która zawłaszczyła dla swoich partyjnych kolesi , ich rodzin i pociotków, wszystko to co było do zawłaszczenia. Dlatego też za rządów tej mafii dyrektorami są osoby pokroju P. W. i im podobnych indywiduów. A gdzie etyka lekarska, gdzie moralność chrześcijańska, etyka radnego? Czy to do niczego nie zobowiązuje? Czy za czapkę ulęgałek, za pełne koryto, za prawo manipulowania ludźmi można sprzedać swoją godność, swój honor, wyrzec się zasad etyki? Czyja jest teraz Polska? Kto nią rządzi? Ludzie uczciwi czy pospolici ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morawica Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.kielce.vectranet.pl 15.06.12, 22:16 Pan radny Wielgus nie mieszka w Kielcach i nie ma mandatu moralnego do pełnienia funkcji radnego w Kielcach. Fakt zameldowania jest zwykłą grą i oszukaństwem wyborczym. Jeśli potrafił dokonać oszustwa wyborczego to nic dziwnego, że go Kielce nie obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 22:18 Szkoda,że ten pan mowiąc to nie słyszał siebie. Albo,nie wie co mówi,albo jest tak bezczelny,że myśli tylko o sobie. Ciekawe na ile jeszcze pozwoli sobie nasza wadza?! Odpowiedz Link Zgłoś
ochujek Kleryków jak zwykle 15.06.12, 22:57 Brawo panie dyrektorze Wielgus! W Klerykowie nie żałowali forsy na odnowienie kapliczek drogi krzyżowej przy ulicy Karczówkowskiej. Biskup wygłasza kazania na górze - z balkonu Urzędu Miasta. Biskupi lexus ważniejszy od zdrowia dzieci. Zadupie, to mało powiedziane. Władza siedzi pod sutanną, robiąc klerowi dobrze. Parking jest potrzebny. Obrońcy motylków, żab i starych kawalerów w sukienkach, niech dadzą sobie siana. Władcy powinni dbać o szarych obywateli, a nie myśleć o następnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tja Re: Kleryków jak zwykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 23:07 Wieżowce przy Krakowskiej też były potrzebne i jakże teraz zdobią nasze miasto... Aż wstyd przed gośćmi wjeżdżającymi do miasta od strony Krakowa. Tak to jest jak uparci ignoranci decydują o tym, o czym nie mają pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Kleryków jak zwykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 07:59 A po co ten parking, Szpital potrzebny, Stadion dało się wybudować bez parkingu w centrum miasta, Halę przy Bocznej tez postawili bez parkingu, "Becher" nabudował Biurowców w centrum bez parkingów, Pseudo muzeum w zabudowaniach powięziennych bez parkingu, muzeum historii Kielc bez Parkingu, Synagogę chcą przebudować bez parkingu, nawet Gierada chce parking zabudować na Odział Ratunkowy itd. A tu nagle bez parkingu Szpitala dla dzieci się nie da. O co tu chodzi???? Chcecie budować ten szpital dla dzieci czy nie??? Wytłumaczcie to dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Kleryków jak zwykle 16.06.12, 09:52 idzie jak zawsze o pieniadze - nie stac ich na budowanie wielopoziomowych podziemnych parkingow - co jest normalne bo ceny dzialek w swiecie sa ogromne wiec oplaca sie budowac pod ziemia - ale oni chca szybko zbudowac na darmowych dzialkach wiec zabetonuja miejsce przeznaczone na Ogrod Botaniczny zeby dyrektor i doktory mogly swoje wypasione bryki podstawic pod oknem gabinetu i od czasu do czasu popatrzec sobie na dorobek zycia najlepszejest ze wybudowane parkingi np ten kolo magistartu i kolo WSZ staja puste!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOC Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.12, 10:07 Przestańcie ujadać tylko PISZCIE, do Prezydenta Kielc, do Wydziału Srodkowiska, do Architektury, oraz POZA Kielce do tych Instytucji do Warszawy. Nie może byćtak że jeden cham chłopek robi sobie w mieście co chce. Parking może wypożyczyć z Onkologii - jest dużo miejsca. I WARA od ogrodu botanicznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 10:56 DOC,chyba Ty sobie żarty robisz?!, do prezydenta,po co? Tu każdy,co wstanie pierwszy rządzi w najlepsze. Mało tego,każdy jest kolegą, albo wspólnikiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bella Re: Awantura o parking - cd."Guzik mnie obchodzi, IP: *.centertel.pl 20.06.12, 17:40 Taka jest natura chłopa u niego w dzień i w nocy na łbie jest przyciasna "czopa". W mózg uwiera ta cholera i rozum z pod niej nie wyziera. Odpowiedz Link Zgłoś
tornemorgren Przecież to radni przegłosowali 16.06.12, 11:12 Dlaczego ich nie spytano, czy wiedzieli co przegłosowali?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otylia proszę o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 22:10 Proszę o udział w mojej ankiecie i opinię o terenach zieleni w Kielcach, ankieta jest pod adresem: ankietka. pl/ ankieta/ 86167/ tereny -zieleni -w -zagospodarowaniu -przestrzennym -w -kielc (na początku adresu proszę wpisać - www ; a na końcu - html; i wszystko łącznie ) Dziękuję za udział w sondzie! Odpowiedz Link Zgłoś