Dodaj do ulubionych

Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj

16.01.13, 20:47
Panie Mariuszu,
w mojej ocenie jest Pan najbardziej aktywnym i efektywnym radnym.
Postrzegam Pana jako osobę konsekwentną, upartą i bezkompromisową - chodzi mi oczywiście o sprawy związane z miastem Kielce - stąd mój do Pana apel.

Rzecz dotyczy lekceważenia mieszkańców i gości Kielc.

Bo jak inaczej nazwać koszmarną jakość asfaltu na tymczasowym rondzie obok budującego się wiaduktu u zbiegu ulic Żytniej, Grunwaldzkiej i Żelaznej.
Przecież tam już można urwać koła! Na Boga! Co to za dziadostwo! Bo trudno to inaczej nazwać!
Ja naprawdę rozumiem fakt budowy, znoszę cierpliwie wszystko i cieszę się, że Kielce się zmieniają... ale nie można nie zauważać, że w tym mieście mieszkają ludzie....

Podobna sytuacja na tymczasowym rondzie przy IX Wieków Kielc, taki sam dramat!
Jadąc samochodem normalnie ma się wrażenie, że za chwilę wypadną szyby z ram! Błoto, koleiny, muldy, dziury - tak wygląda drogowa rozpacz!

I co? Mamy tak do wiosny, udawać, że wszystko jest ok, że to nikomu nie przeszkadza? Że musi dojść do jakiegoś nieszczęścia!

Przecież wystarczy sprawna ekipa drogowców, trochę asfaltu, kamienia, kilkanaście godzin pracy i po sprawie.

Przecież te dwa miejsca to... centrum miasta!

Pytam gdzie ja mieszkam? Czy to jest miasto wojewódzkie? Aspirujące do metropolii?

Panie Mariuszu - apeluję do Pana, nie (przepraszam) nie apeluję - proszę Pana - niech Pan się tym zajmie, niech Pan nakrzyczy na kogo trzeba, niech Pan zwróci uwagę władz tego miasta na tę ... koszmarną sytuację.

Ciebie zaś Czytelniku tego wpisu proszę - jeśli się zgadzasz ze mną - poprzyj moje starania, pisząc komentarz.
Obserwuj wątek
    • Gość: n Re: Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.13, 21:37
      Zgadzam się z poprzednikiem. Dodam tylko, że można też zwrócić uwagę na jakość wykonywanych tam prac.
      • Gość: LKJ Re: Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj IP: *.kielce.vectranet.pl 16.01.13, 21:53
        Co tam drogi,czy w tym miasteczku nie można chodników odśnieżyć?Miasto nie ma pieniędzy-są bezrobotni, więźniowie-nie mogą za małe stawki odśnieżać?Chociaż za podatki ludziom się należy chodzenie w mieście wojewódzkim po chodnikach a nie błocie, brei, śniegu i kałużach..A Straż Miejska co robi?-nie jest od takich spraw dopilnowania?Ale kasę od miasta to chcą i jak sąprzydatni-komu i do czego pytam.Za codziennie przemoczone buty kto mi odda?
        • Gość: figa IBIS-chodniki WSTYD IP: 213.77.117.* 16.01.13, 22:04
          Nie tylko Miasto oszczędza kosztem pieszych. Zobacz chodnik - hotel IBIS
          WSTYD!
          Nie wiem kto tym zarządza ale reklamę robi swojej firmie do dooopy.
          Ludzie idą tj brną i klną na to dziadostwo.

Powinni nieco zadbać o swe otoczenie i...wizerunek.
        • Gość: kielecki Re: Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj IP: *.static.chello.pl 17.01.13, 02:54
          Jak masz przemoczone buty to sobie zakonserwuj, nie miasta wina, że polacy myślą, że jak się kupi buty to juz sie w nich chodzi poki sie nie rozwala i nic z nimi nie robi... sa woski, sa tluszcze, impregnatory, i wiele innych. Mi tam buty nie przemakają, a w miescie syf i nieodsniezone.
    • Gość: Jarek Re: Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.13, 22:19
      Na rondzie obok wiaduktubto tylko furmanką!
      Panie Goraj działaj pan
    • Gość: Jacek TK Re: Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj IP: *.kielce.net.pl 17.01.13, 09:34
      tak jest!
      na rondzie przy dziewięciu wieków trochę dziś pokleili dziury
      podpisuje sie pod apelem
      • Gość: kreatura Re: Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 10:36
        Panie Goraj, pan to sam do siebie i sam o sobie pisze? Bo że sam pan sobie odpowiada raczej nie mam wątpliwości
        • Gość: olo Re: Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 10:40
          Nawet gdyby sam pisał,to co?nieprawda? Ćwokom zawsze coś przeszkadza.POPIERAM autora wątku.
          • Gość: kreatura Re: Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 11:20
            A jak niebawem przeczytam tu, że pan Goraj oprócz tego, że jest najbardziej "efektywny, konsekwentny, bezkompromisowy" jest jeszcze najbardziej inteligentny to też mam się z tym potulnie zgodzić?
          • Gość: kielczanin Re: Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj IP: *.kielce.net.pl 17.01.13, 11:36
            To jednak prawda, że Mariusz Goraj jest jednym z najbardziej aktywnych Radnych, skutecznym i osiągającym liczące się efekty w swojej działalności. I nie musi pisać sam o sobie.
            Na uznanie zasługuje również Robert Siejka - Radny, który głosował na początku kadencji przeciwko podwyżce diet - a kiedy została ona uchwalona zrzekł się kwoty podwyżki na rzecz jednego z przedszkoli (co dotychczas ma miejsce).
            Całkowitym jego przeciwieństwem są pozostali Radni z Klubu Lewicy, wśród których tylko Stanisław Rupniewski wstrzymał się przy głosowaniu nad tą podwyżką. Pozostałych 4-ch "walczyli jak lwy" o tą kasę. Zarówno Joanna Grzela, która rozłożyła do końca Kielecką Lewicę, jak i Alicja Obara gotowa sprzedać każdego za kilkaset złotych, czy Jan Gierada wyjątkowo źle sytuowany z pensją Dyrektora Szpitala Wojewódzkiego, dietą Radnego - Przewodniczącego Komisji i 2.800 zł. miesięcznie za "zasiadanie" w Międzygminnym Związku Wodociągów i Kanalizacji. Nie wspominając już o Urodzonym Lewicowcu z Permambuko noszącym czysto polskie nazwisko Oleg Nadir Magdziarz Ibrahim-El-Nur, któremu ta forsa pozwala pewnie wyżywić własnego wielbłada.
            Nie należy o tym zapominać - wycinając przy najbliższych wyborach w pień to g.... .
            • Gość: harry Re: Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 11:58
              Wymień przynajmniej kilka tych olśniewających "efektów" radnego Goraja. Na pewno się do nich odniosę, a sądzę, że nie tylko ja. A swoją drogą Kielczanin, czemu w tych waszych wodociągach funkcjonuje tak silna opozycja wewnętrzna tego waszego SLD?
              • Gość: nie prawak Re: Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj IP: *.static.chello.pl 21.01.13, 10:48
                gdyby jeszcze chłop miał poglądy liberalne a nie prawicowe to może bym go polubił..
              • plantin A czy to nie P. Goraj pracował w Skarżysku 21.01.13, 11:28
                w sektorze energetycznym ? - że tak to nazwę :-)
                • Gość: walt Norma kieleckich drogowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.13, 10:31
                  Jaki jest Goraj, niech każdy oceni po jego czynach, a wątek jest o chlewie i rozpieprzonych ulicach w centrum Kielc. Budowlańcom z firm wykonujących przebudowę ulic wydaje się że jak przejazd jest tymczasowy (i taki będzie przez kilka miesięcy) to mogą wykonać nawierzchnię w standardzie "kartoflisko" lub "poligon czołgowy", a MZD czyli inwestor i tak będzie udawał że wszystko jest w porządku... Pojawią się w mediach żenujące tłumaczenia rzecznika MZD i będzie po sprawie. Może dyrektor MZD i prezydent Lubawski powinni firmować ten bajzel własnymi twarzami? Polecam do obejrzenia tymczasowy od miesięcy wyjazd z ulicy Wspólnej w Żelazną. Trzeba tylko zaczekać na roztopy, a dziurę będzie można zgłosić do Teleexpresu.
    • Gość: 1234 Re: Apel do P. Mariusza Goraja - przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 22:40
      Goraj już zaczyna kampanię i chce podbić swoje notowania/miejsce na liście tym bardziej, że może przejdzie do koalicjanta, bo to nie wiadomo jak z tym PiSem będzie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka