piotr-kielce
16.01.13, 20:47
Panie Mariuszu,
w mojej ocenie jest Pan najbardziej aktywnym i efektywnym radnym.
Postrzegam Pana jako osobę konsekwentną, upartą i bezkompromisową - chodzi mi oczywiście o sprawy związane z miastem Kielce - stąd mój do Pana apel.
Rzecz dotyczy lekceważenia mieszkańców i gości Kielc.
Bo jak inaczej nazwać koszmarną jakość asfaltu na tymczasowym rondzie obok budującego się wiaduktu u zbiegu ulic Żytniej, Grunwaldzkiej i Żelaznej.
Przecież tam już można urwać koła! Na Boga! Co to za dziadostwo! Bo trudno to inaczej nazwać!
Ja naprawdę rozumiem fakt budowy, znoszę cierpliwie wszystko i cieszę się, że Kielce się zmieniają... ale nie można nie zauważać, że w tym mieście mieszkają ludzie....
Podobna sytuacja na tymczasowym rondzie przy IX Wieków Kielc, taki sam dramat!
Jadąc samochodem normalnie ma się wrażenie, że za chwilę wypadną szyby z ram! Błoto, koleiny, muldy, dziury - tak wygląda drogowa rozpacz!
I co? Mamy tak do wiosny, udawać, że wszystko jest ok, że to nikomu nie przeszkadza? Że musi dojść do jakiegoś nieszczęścia!
Przecież wystarczy sprawna ekipa drogowców, trochę asfaltu, kamienia, kilkanaście godzin pracy i po sprawie.
Przecież te dwa miejsca to... centrum miasta!
Pytam gdzie ja mieszkam? Czy to jest miasto wojewódzkie? Aspirujące do metropolii?
Panie Mariuszu - apeluję do Pana, nie (przepraszam) nie apeluję - proszę Pana - niech Pan się tym zajmie, niech Pan nakrzyczy na kogo trzeba, niech Pan zwróci uwagę władz tego miasta na tę ... koszmarną sytuację.
Ciebie zaś Czytelniku tego wpisu proszę - jeśli się zgadzasz ze mną - poprzyj moje starania, pisząc komentarz.