Dodaj do ulubionych

Dyrektor muzeum o wystawie zwierząt: Frekwencja...

30.01.13, 10:37
"frekwencja" zaganiamy grupy szkolne na jakąś wystawę o wypchanych zwierzaczkach
a gdzie obrazy mistrzów niderlandzkich?
duża wystawa broni białej
nee takiej w tym muzeum nie ma
się skończyły z Obornym i Urbańskim
MNK dla dzieci ;)
Obserwuj wątek
    • plantin Jaki nauczyciel może zaprowadzić dzieci na taką 30.01.13, 12:15
      wystawę ?!
      Bez wyobraźni ? Bez zrozumienia na czym polega nowoczesne wychowanie ? Żona lub krewny myśliwego lub sprzyjający łowiectwu ?
      Na czym polega funkcja wychowawcza tej wystawy ? Oczekuję na rzeczową odpowiedź.
      • Gość: kajka Re: Jaki nauczyciel może zaprowadzić dzieci na ta IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.13, 09:35
        Nauczyciele i opiekunowie grup ,wchodzą za darmo ,więc teraz wiesz, pada deszczyk Dzieci idziemy do muzeum!!!!!!!!!!!! i już masz frekwencję.
        • Gość: Za darmo? Za darmo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 23:53
          Za darmo?

Są muzea na planecie, gdzie bilet kosztuje 5, 15, 45 USD i pomimo to kolejki mają po sto metrów... A u nas za darmo i wiatr piździ jak w kieleckiem.

Pamiętam rok temu otrzymałem pierwszą nagrodę od kieleckiego muzeum - do dzisiaj jej nie sprzedałem a próbowałem na allegro za 1 złotych. Takie quazi działania promocyjne. Niby konkurs ale kosztem prawie zerowym...

Otworzą drzwi za darmo - może ktoś wejdzie jak za darmo... Może licznik ruszy.
    • plantin Myślenie zero-jedynkowe ? - posuwa się Pan za 30.01.13, 13:42
      daleko - może jakieś argumenty merytoryczne - od dyrektora Muzeum chyba można tego wymagać skoro tak łatwo ocenia przeciwników wystawy ? Oczywiście część kultury łowieckiej to obecnie dbanie o las i jego mieszkańców - ale gdzie na tej wystawie jest to uwidocznione ? Gdzie jest przedstawiona cała ta kultura łowiecka ? Zna się Pan na tym czy tylko ktoś to Panu podpowiedział ? Jakie lektury na ten temat Pan przeczytał ?
      Na tej wystawię widzę tylko trofea myśliwskie a w broszurce do wystawy ohydne zdjęcia nad zabitymi zwierzętami - gdzie tu aspekt dbania o zwierzęta, ich ochrony ? Proszę mi zero-jedynkowemu wytłumaczyć ? Ubliżać łatwo...
      • plantin Rozumiem, że wytęża Pan umysł aby wymyślić 31.01.13, 07:37
        te walory wychowawcze tej wystawy, ewentualnie ma Pan gdzieś opinie inne niż swoja własna - zatem gratuluję otwartego umysłu - Panie Dyrektorze.
        • Gość: lewa ręka Re: Rozumiem, że wytęża Pan umysł aby wymyślić IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 11:56
          nie ma opinii środy,szczuki,szenyszyn,biedrnia-czuję się zagubiony...
          • Gość: Sroda Re: Rozumiem, że wytęża Pan umysł aby wymyślić IP: *.play-internet.pl 01.02.13, 19:45
            A jakie są mianowicie walory edukacyjne tej wystawy? czy uczędnik panstwowy, czyli dyrektor tej placówki muzealno-edukacyjnej, moze nam wreszcie powiedziec. Bo ja widziałam na wystawie same trupy zabitych zwierząt i wyrobiłam sobie pogląd zero jedynkowy. Słon czy zyrafa zostały zabite aby pokazać jak wyglądają z "bliska" młodzieży w Kielcach! W przyszłości taki wychowanek/wychowanka "lekcji muzealnych" pojedzie na wycieczkę do Afryki i na bazarku w Nairobi zakupi taboret z nogi słonia, bo główkę kiedys pokazywał jemu/jej Dziadek Władek w Muzeum Narodowym w Kielcach. Oto i jest edukacja, Bad Education. Kuratorium Oswiaty w Kielcach powinno zabronić szkołom przychodzić na ten Holocaust zwierzęcy.
    • Gość: -w- Re: Dyrektor muzeum o wystawie zwierząt: Frekwenc IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 14:40
      Jak do ochrony lwów czy słoni przyczynia się ich zabijanie - nie wiem. Czy walczy się w ten sposób z rodzimym kłusownictwem? Chyba nie.. Czy powoduje to wzrost populacji tych gatunków, które moi wnukowie a może nawet i dzieci będą znały ju,ż tylko z telewizji i książki? Chyba nie.. Czy może te drogie licencje na odstrzały zachęcają kacyków w krajach, gdzie odbywają się polowania, do wprowadzenia i egzekwowania prawa mającego na celu ochronę tych gatunków, które są największą wizytówką tych krajów? Ee.. no chyba też nie.. Może pan dyrektor wyjaśni? Przepraszam, że pytam, pan dyrektor kulturę łowiecką zna z autopsji, znaczy się podziela "pasję" Dziadka Władka?
      • Gość: tuptusiński Re: Dyrektor muzeum o wystawie zwierząt: Frekwenc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 11:09
        www.youtube.com/watch?v=5R5e05gxVGM
        • Gość: sygi Re: Dyrektor muzeum o wystawie zwierząt: Frekwenc IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 20:53
          Nowe gatunki:
          Bufon sapiens kamusinskis
          Bufon sapiens kotowskis
          /przepraszam za błędy w pisowni/

wyjątkowe egzemplarze.

Niedołączone do kolekcji.
          • Gość: :p Re: Dyrektor muzeum o wystawie zwierząt: Frekwenc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 19:12
            Bufon sapiens? Czy Ty ich przypadkiem nie przeceniasz?
        • Gość: dharma Re: Dyrektor muzeum o wystawie zwierząt: Frekwenc IP: 91.195.56.* 02.02.13, 19:20
          Jestem za tym żeby Muzeum Narodowe w Kielcach zmieniło swoją nazwę na Narodowe Kółko Łowieckie w Kielcach.... jeśli nie wiecie dlaczego, to zapraszam do obejrzenia tego filmu...

www.youtube.com/watch?v=5R5e05gxVGM
    • Gość: Dharma Re: Dyrektor muzeum o wystawie zwierząt: Frekwenc IP: 91.195.56.* 02.02.13, 18:24
      Dyrektor Muzeum w Kielceach twierdzi że "kultura myśliwska naprawdę jest w dużej mierze związana z ochroną zwierząt".... W jednym zdaniu mówi że myślistwo jest "kulturą" która chroni zwierzęta.... bardzo edukacyjne....

W muzeum Dziadek Władek wypowiadał się że jeszcze ma jedno pragnienie, „Ubić niedźwiedzia polarnego”. Ciekawe czy Dyrektor też to przyjmie żeby poszerzyć swoją kolekcję? Coraz bardziej jest to chore…
      • Gość: :p Re: Dyrektor muzeum o wystawie zwierząt: Frekwenc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 19:20
        Pytanie tylko, czy postawa onego "dziadka" ma cokolwiek wspólnego z kulturą. Jakąkolwiek. Moim zdaniem więcej tu ze zboczenia i chorej fascynacji zabijaniem. No, chyba, że się mylę i pan myśliwy pragnie ochronić tego niedźwiedzia przed bólem istnienia :p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka