Dodaj do ulubionych

Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To apel...

18.02.13, 15:15
Współpraca Lubawskie jest możliwa jedynie z Ryczanem.Amen.
Obserwuj wątek
    • Gość: czekista Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 15:36
      Gierada daj se na wstrzymanie. Nikt na takie chwyty się nie nabierze.
      • Gość: Ani mru mru Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.13, 23:40
        Z dedykacją dla kieleckiego leminga.

www.youtube.com/watch?v=smcBdM7EW2U
        • Gość: parker Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.13, 00:41
          Tego człowieka powinni cofnac do podstawowki na lekcje WOS i nauczyc ze zrozumieniem definicji demokracji, bo mam wrazenie, ze w Kielcach panuje inny ustroj. Taka czarna plama na mapie kraju.
    • Gość: cd Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.13, 15:53
      wspolpraca jest rozumiana tyko jako zgoda na moja koncepcje
      poniewaz zostal wybrany przez wiekszosc rozumie ze ludzie beda sie zgadzac in blanco na wszystko co zrobi
      tak rozumie demokracje
      tak rozumiana demokracja jest jak juz mowil Jefferson -to sa zady motlochu - ktorych 51 procent moze narzucic wole 49 procent
      ten system sprzyja takim postawom - bo nie ma narzedzi odwolawczych - tylko referendum - a na tej drodze jest to skrajnie trudne
      demokracja moze istniec tylko wtedy jak istnieje duza przeciwwaga instytucji poza rzadowych i samorzadowych p kontrpnych, silnuch mediow - i taka sytuacja powoli sie tworzy
      postawa takich samorzadowcow ktorzy uwazaja ze nie musza wspolpracowac z nikim jest poklosiem starej tradycji wsiowego kato;ickiego tradycjonalizmu - ktory rozumie tylko w relacji 0 - 1
      i ustepuje tylko wtedy jak ma noz na gardle
      czyli wladzy raz zdobytej nie oddamy nigdy, po naszym trupie itd
      • Gość: media? jakie media? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 15:58
        te telewizje ktore pokazuja najmilosciwiej panujacego jakbysmy mieszkali w Korei?
        • Gość: wolny Re: jakie media? IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.13, 16:33
          Wolontariusze wszystkich opcji łączcie sie !!!!!
        • Gość: bzzyk Re: jakie media? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 17:42
          Problemem jest tradycyjna, lewacka arogancja wąsatego który chce rządy sprawować w sposób absolutny, a nie demokratyczny. Chce narzucać swoje widzimisię, a nie rozmawiać z lokalną społecznością przecież jest nieomylny, wszechwiedzący

• oloros Re: jakie media? 18.02.13, 20:31
            katolicy maja to w genach - ich prawda jest mojsza
            zawsze beda narzucac swoje - i niezaleznie czy dotyczy to zachowania przy stole, czy swiatopogladu
            nie sa gotowi do wspolpracy, rozmowy , dyskusji - tam jest dogmat - nie bo nie my wiemy lepiej
            przez 2000 lecia doprowadzili do bezustannego rozlewu krwi
            ale dzisiaj zderzyli sie z czyms co jest dla nich nowe - obojetnosc
            no i wpadli w szal -
      • Gość: Gajowy Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.146.43.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.02.13, 17:03
        Równowaga między władzą polega na jej trójpodziale. Organizacje pozarządowe też, choć nie ma o nich w nim mowy, ale jak najbardziej to istotna część naszego życia publicznego. Tylko niech one rzeczywiście reprezentują społeczeństwo. Nie może być tak, że paru gości zbiera kumpli i członków rodzin, zakładają stowarzyszenie i uzurpują sobie prawo do udziału we władzy. I żeby było jasne nie mówię tylko o władzy Prezydenta naszego miasta, ale w ogóle. Jak widzę, często są to organizacje realizujące swoje cele nie tylko ekonomiczne ale przede wszystkim polityczne. I tu niestety Lubawski ma rację. Oni nie reprezentują społeczeństwa tylko siebie samych. Kiedyś spotkałem pewnego gościa zakładającego stowarzyszenie, który myślał tylko ile procent grantu będzie mógł przeznaczyć na wydatki administracyjne i jakby tu jak najwięcej pod to podciągnąć. Ja nie twierdzę, że organizacje o których tu mowa właśnie tak działają ale daje to wiele do myślenia. Twierdzą, że są zupełnie apolityczni. Nie byłbym do końca przekonany patrząc na związki niektórych ich członków. I niestety tłumaczy to wyjątkową troskę Pana Posła o ich pozycję, zwłaszcza gdy jest ona zgodna z jego politycznymi planami.
        • Gość: nie zgadzam się Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 18:57
          Gość portalu: Gajowy napisał(a):

> Równowaga między władzą polega na jej trójpodziale. Organizacje pozarządowe też
          > , choć nie ma o nich w nim mowy, ale jak najbardziej to istotna część naszego ż
          > ycia publicznego. Tylko niech one rzeczywiście reprezentują społeczeństwo. Nie
          > może być tak, że paru gości zbiera kumpli i członków rodzin, zakładają stowarzy
          > szenie i uzurpują sobie prawo do udziału we władzy.

A to niby dlaczego? Jeśli zbierze sie grupa, którą łączą wspólne cele, jak najbardziej ma prawo założyć stowarzyszenie, a władze miasta mają obowiązek z nimi, jako mieszkańcami, rozmawiać. Jeszcze tylko tego brakowało, żeby prezydent autorytarnie oceniał, które stowarzyszenie jest "cacy", a które "be".
        • Gość: boa Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.13, 10:07
          Gajowy to co przedstawiasz to prymityw , proponuję dotlenić mózg.
    • Gość: Gość Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.13, 16:58
      Normalne, szczur kielecki lumpior w kółko to samo. Przypadek beznadziejny
    • Gość: roma Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.02.13, 17:36
      "O potrzebie wspólnej nauki (mieszkańców i wybranych przez nich przedstawicieli) korzystania z dobrodziejstw społeczeństwa obywatelskiego, korzystania z entuzjazmu młodych, doświadczenia starszych i wspólnego podejmowania działania dla dobra publicznego".

=To nie kielczanie powinni uczyć się jak korzystać z dobrodziejstw społeczeństwa obywatelskiego, to raczej od lat powinien znaleźć na to czas, pan prezydent i jego przyboczni, a także radni !
      Bo to wspomniany urzędnik magistratu jak i dietetycy - radni miejscy, są tak zadufani w swych pomysłach,że ignorują obowiązek konsultacji i rozmów z kielczanami i fachowcami, zasięgania opinii.
      Ostatni idiotyczny pomysł z wyrzuceniem 13 mln na oprawę - upiększenie przystanków, jest niczym innym tylko przysłowiowym kwiatkiem do ...
    • Gość: ckx Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 18:49
      Pomijając wszystkie inne aspekty - postulaty "Kieleckich inwestycji" i "Kielce Nasz Dom" są biegunowo sprzeczne i wzajemnie wykluczające się; oba stowarzyszenia uznają działania tzw. "miasta" za dalece niewystarczające... w tej sytuacji można rozmawiać do końca świata.
      • Gość: fawel Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.30.102.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.02.13, 19:15
        Dla mnie całe to towarzystwo stowarzyszeniowe, to jeden wielki interes. Jeden chce się wykreować na polityka, inny dba tylko o swoją sakiewkę, a jeszcze inni idą za nimi i za ich obietnicami, mając nazieję, że spadnie coś z pańskiego stołu. Kupa cwaniaków i drobnych ciułaczy, którym śnią się fortuny. Pytam co jeden z drugim zrobiłeś dla tego miasta?! Dla miasta, nie dla siebie! Mam już dosc czytania tych bzdur o bezinteresowności kupca z sienkiewki i posła karierowicza ubezpieczyciela. Niech kupiec załatwi coś dla mieszkańców Bukówki, a oseł dla pracowników KKSMnp.!
        Nie będzie idiota, robił ze mnie idioty!
        • Gość: dama Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.13, 19:43
          posel gierada mówi cos o wspieraniu ponadpartyjnch inicjatyw i oddziałaniu w imieniu samorządów lokalnych? niezły kabaret, albo już przeszedł do PiS, czyli do jedynej konstruktywnej siły w tym kraju. bo tylko PiS i prezydent Lubawski dają gwarancje jako takiej normalności
          • Gość: gienio Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 19:52
            Ma Poseł świadomość, że do sejmu z PO już nie wejdzie. Ciekawe co potrafi? Wydaje mu się, że potrafi być prezydentem. Jeżeli takim samym jak posłem, to niech da sobie na wstrzymanie.
          • Gość: :P Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.13, 20:52
            Gdy słucham posła Lipca, to faktycznie widzę, że to jedyna konstruktywna siła w kraju. Tylko nie wiem, na jakiej planecie.
        • grzesiek-kielce Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap 18.02.13, 20:19
          Gość portalu: fawel napisał(a):

> Dla mnie całe to towarzystwo stowarzyszeniowe, to jeden wielki interes.
          > Pytam co jeden z drugim zrobiłeś dla tego miasta?! Dla miasta, nie dla siebie!

Całe nasze działania są nastawione na korzyść dla miasta. Sami nie mamy z nich żadnych dochodów, a otrzymujemy co najwyżej "ciepłe słowo" od prezydenta.

Przykładowo:
          Na bieżąco zbieramy i przedstawiamy właściwym służbom przykłady dobrych praktyk z innych miast, robiąc dla nich duży research. Załatwiliśmy wdrożenie w Kielcach za darmo centralnego interaktywnego systemu zgłoszeń usterek (polskiego odpowiednika FixMyStreet z UK / serwisu 311 z miast amerykańskich).

A co Ty zrobiłeś dla tego miasta?

Grzegorz Borek
          Stowarzyszenie Kieleckie Inwestycje
          • Gość: Obywatel CK Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.free.aero2.net.pl 19.02.13, 22:36
            GrzesiekBorek,

Ciekawe pytanie zadałeś w stylu co zrobiłeś dla Ameryki? Korzyści osobiste nie muszą przekładać się na dochody. Można zaspokajać własną próżność czy poczucie misjonarstwa. Można nawracać Zulusów na jedyną prawdziwą prawdę, obiecując muzułmański raj. Można ćwiczyć swoje umiejętności na żywym organizmie, dla wydumanej idei i dla własnych przyszłych korzyści jako aplikant służący firmie deweloperskiej.

Pan poseł Artur podał przykład tylko dwóch stowarzyszeń o charakterze towarzysko interesownym, ponieważ są młodzieżówką świętokrzyskiej jedynie słusznej partii.

A gdzie pozostałe ponad sześćset innych stowarzyszeń w Kielcach.
            PCK, ZChR, Automobil Klub, ZHP, Caritas, BCC, LOP, Kresowiacy, PTTK, CK Cykliści, Regionaliści, Stowarzyszenia kombatanckie, Kluby Kibica, RadioKlub, Strzelcy, Genealodzy, Przyjaciele Karczówki, Towarzystwo Szwejkowe, TPD, Niepełnosprawni, Towarzystwo Artyleryjskie, Stowarzyszenie Karskiego, Rodziny Katolickie, Radiesteci, Amatorzy Plastycy, Rotary Club, Alpiniści, Stowarzyszenie przedsiębiorców "Lewiatan", Grotołazi, Chór "A nam się chce", ... . Wszystkie te stowarzyszenia nie mienią się "wolontariatem" albo "kieleckimi inwestycjami" a tworzą piękną przestrzeń samorealizacji i służenia innym w naszym fajnym mieście.

I co pan na to Panie Borek?
            Powiedz Pan, co Pan konkretnie zrobił dobrego. Czy przyniósł Pan węgiel z piwnicy słabemu staruszkowi? Czy przyszła Panu do głowy, że może być inne hasło niż "Buk, Chonor, Facebook".

• grzesiek-kielce O co ci chodzi 19.02.13, 23:03
              Cieszę się, że oderwałeś się od noszenia staruszkom węgla z piwnicy, żeby dokonać tego wpisu. Jak widzę, im ktoś jest bardziej anonimowy, to tym ma większe zasługi.

Akurat tak się składa że przez rok na studiach opiekowałem się jako wolontariusz starszym człowiekiem, któremu robiłem zakupy i przynosiłem wodę oligoceńską (węgla akurat nie, bo mieszkał w bloku). Do tego nie ogranicza się moja działalność społeczna, więc jeśli podasz mi swoje dane, to z przyjemnością ci wyślę CV. Czy to mnie uprawnia do wypowiadania się, czy mam jeszcze coś zrobić?

Twój wpis jest na tyle pokrętny, że nie bardzo rozumiem, co właściwie mi zarzucasz.
              Pytasz się "a gdzie pozostałe ponad sześćset innych stowarzyszeń w Kielcach"? Ale to chyba jest pytanie do nich, a nie do mnie. Działam w Stowarzyszeniu Kieleckie Inwestycje, więc wypowiadam się tylko na temat tego, co my robimy.

Jakiś oszołom zarzucał nam tutaj, że "całe działanie stowarzyszeniowe to jeden wielki interes", to mu wyjaśniłem, że w naszym przypadku wcale tak nie jest. Nie osiągamy zysków z działalności i nie jesteśmy przybudówką żadnej partii. Jeśli bardziej podoba ci się inne stowarzyszenie, to ja to oczywiście rozumiem - spośród 600 ofert pewnie znajdziesz jedną dla siebie.
              • Gość: aleks Re: O co ci chodzi IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.13, 23:22
                jak to co robia inne organizacje? chodza na kolanach po dotacje, szczegolnie te pseudokatolickie i żeruja na budzecie miasta, a efektow, jak sam widzisz, nie widac
      • Gość: zgoda buduje Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 19:58
        Gość portalu: ckx napisał(a):

> Pomijając wszystkie inne aspekty - postulaty "Kieleckich inwestycji" i "Kielce
        > Nasz Dom" są biegunowo sprzeczne i wzajemnie wykluczające się; oba stowarzyszen
        > ia uznają działania tzw. "miasta" za dalece niewystarczające... w tej sytuacji
        > można rozmawiać do końca świata.

Nie. Rozmawiając można dojść do konsensusu, w ostateczności osiągnąć kompromis. Jeżeli jednak władza się obraża, nie dojdzie się nigdzie, a osiągnąć można jedynie narastający konflikt.
        • grzesiek-kielce Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap 18.02.13, 20:21
          Stowarzyszenie Kieleckie Inwestycje zgadza się ze Stowarzyszeniem Kielce Nasz Dom m.in. co do wpuszczenia komunikacji zbiorowej i rowerzystów do centrum miasta, a także co do idei budżetu obywatelskiego.

W Kielcach organizacje pozarządowe nie kłócą się między sobą.
          • Gość: kielcok Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 20:58
            Organizacje pozarządowe nie kłócą się. Dwie.
            • Gość: wolontariat Re: Poseł pisze do prezydenta Lubawskiego. "To ap IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.13, 23:24
              Organizacje prorządowe się nie kłócą. Organizacje prorządowe są przeciwko.

www.youtube.com/watch?v=f_0QjopX1Jk
    • Gość: zychu "współpraca" - IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.13, 22:21
      - jaki słodki eufemizm :-)
      • Gość: a co tam Re: "współpraca" - IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.13, 06:57
        Poseł Lipiec na prezydenta Kielc!
        www.tv-trwam.pl/index.php?section=psp§io=psp09-01-13
        • Gość: niewierny Re: "współpraca" - IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.13, 09:34
          Najlepszą organizacją pozarządową jest niewatpliwie kk.
    • osse Gierada typowy kielcok ;) 20.02.13, 13:15
      Umie se lista napisać, dobre.

Elity tego miasta są tak miałkie, że tylko je na pisanine listeli stać i najwyżej na podniecanie sie tymi listami we własnym wąskim gronie. Wzajemne kółko adoracji i chóralne zgadzanie się ze sobą, jak z dyskusji Paradowskich, Żaków i Wołków. Ta elita jakoś kalkuje te salonerskie pseudodyskisje w Warszafce, nie jak to możliwe, bo przecież ta elita kielecka nigdzie nie bywa, bo jakby bywała, widziała, to by nie była taka tempa.

Piszta se listele, a Lubawski i tak bedzie rzondzić do usranej śmierci, bo jest od was 3 razy cwańszy i mimo swej głupoty i otępienia starczego wyroluje jeszcze jeden raz koalicję Gieradów i innych garniturowych POwskich matołków.

DLa Kielc już nie ma ratunku. Trzeba stąd wiać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka