Dodaj do ulubionych

KTBS. Mieszkańcy domagają się zmniejszenia czynszu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 21:12
I dziwić się? Os. SIEJE powstalo na końcu swiata. Fakt- jest tak spokój,
dookoła lasy (no prawie, bo os. sąsiaduje również z MPO i zakł.
przemyslowym)... i tylko 7 bloków. Nic dziwnego, że czynsz jest tak wysoki.
Obserwuj wątek
    • kobylybbb Poziom Tytana 11.08.04, 21:38
      Nie da się ukryć, że Tytan Biznesu Skowron przedstawia kretyński argument,
      czyli na swoim zwykłym poziomie umysłowym.
    • Gość: mieszkaniec Re: KTBS. Mieszkańcy domagają się zmniejszenia cz IP: *.sieje.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 21:42
      Dla niewtajemniczonych. To 7,50 zł/m.kw to jest goły czynsz, do tego należy
      doliczyć opłaty tak jak w spółdzielni tzn. zimna woda, ciepła woda (najdroższa
      w mieście, centralne ogrzewanie, wywóz śmieci, energia, gaz itp. Po zsumowaniu
      za 50-cio metrowe mieszkanie wychodzi ok 750-800 zł/miesięcznie. Należy dodać,
      że mieszkańcy są tylko lokatorami i nie mają żadnego prawa własności do
      zajmowanego lokalu tylko umowę najmu, tak więc wynika z tego, że spłacają
      kredyty za mieszkania które nigdy nie będą ich własnością. Podwyższona stawka
      czynszu oscyluje w granicach ceny rynkowej, a miały to być tanie mieszkania dla
      średniozarabiających.
      • Gość: Ania Re: KTBS. Mieszkańcy domagają się zmniejszenia cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 21:58
        Zasady TBS-ow byly znane od dawna. Od dawna tez sie zastanawialam, jak mozna
        kupowac takie mieszkania. Rozumiem, ze niektorzy maja w sobie poczucie
        charytatywnej misji... ale bez przesady. Kupic i nie miec. To jest istota
        dzialania TBS. A moze sie myle? Przeciez sa mieszkania do kupienia u
        developerow, w spoldzielniach. Mozna wziac kredyt we wszystkich bankach. Po co
        wchodzic w az tak dziwny twor, jakim jest TBS? Przeciez to jest jakies
        nieudolne przepoczwarzenie dawnych spoldzielni mieszkaniowych.
        • Gość: atomm Glupich nie sieja... IP: *.echo.com.pl 12.08.04, 08:27
          taa... Ludzie co wy myslicie? Ze dostaniecie mieszkania za darmo? Dla mnie to
          bylo normalne ze czynsze w TBSach beda rosnac - to jedna z podstawowych zasad
          biznesu: Zwiazac klienta ze soba niska cena sprzedazy a potem doic go rowno za
          biezaca obsluge (w tym przypadku za czynsz) - przeciez tak samo funkcjonuje
          wiele innych przedsiebiorstw...
    • Gość: kielczanin Re: KTBS. Mieszkańcy domagają się zmniejszenia cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 08:31
      Pan Skowron czego się dotnie wsystko rozwala począwszy od PZPR Exbud
      Kieleczanka dobrze ze go w porę z Pioniera wyrzucili to spółdzielnie jeszcze
      zipie ale już mało brakowało jakby odał 600 tys zaprzyjaznionej spólce tez by
      padła Spółdzielnia na na proces prawnika nie posłał. Teraz kolej na
      Lubawskiego, ale to prezdenta wina ze V kolumnę sobie przyjoł do
      pracy.Współczucia dla mieszkanców KTBS ze on nimi zarządza niech mu pensje
      zmiejszą.
      • kobylybbb Re: KTBS. Mieszkańcy domagają się zmniejszenia cz 12.08.04, 08:37
        A może to nie jest V kolumna?
        Może to po prostu tajny funkcjonariusz zatrudnił jawnego funkcjonariusza?
    • Gość: Gall anonim Re: KTBS. Mieszkańcy domagają się zmniejszenia cz IP: 81.26.4.* 12.08.04, 08:43
      Prezes nie może dokończyć willi - brakło kasy na wykończenie
    • Gość: ktos Re: KTBS. Mieszkańcy domagają się zmniejszenia cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 09:19
      jak sie nie podoba niech sie wyprowadza , przeciez lokatorzy tylko WYNAJMUJĄ od
      tbs te mieszkania. Jest wolny rynek komu sie nie podoba moze sobie kupic
      mieszkanie i placic mniejszy czynsz albo wynajac gdzie indziej polecam rubryke
      LOKALE WYNAJME
    • Gość: marek Re: KTBS. Mieszkańcy domagają się zmniejszenia cz IP: *.kielce.net.pl 12.08.04, 11:09
      Budowa willi i jakiekolwiek "zasługi" Skowrona w "niszczeniu KTBS-U" to zwykłe
      BZDETY. Skowron jest Zdrajcą Kieleckiej Lewicy - to prawda, lecz jako Prezes
      Towarzystwa jest "o nibo lepszy" od Drogosza. Jego wpływ na wysokość czynszy -
      jest żaden, a "przekręty" przy ustalaniu list i wysokości wpłat dokonywanych
      przez "sponsorów" dzięki niemu się skończyły.
    • Gość: iwona Re: KTBS. Mieszkańcy domagają się zmniejszenia cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 17:52
      Do wiadomosci niektorych. Na Siejach mieszkaja Ci ktorzy nie mieli gotowki na
      wlasne M oraz Ci ktorzy nigdy nie dostaliby kredytu w banku. TBS byl dla nich
      jedyna szansa na wlasne mieszkanie i to nie oznacza, ze sa glupi mieszkajac
      tam. Nie maja innego wyjscia
      • Gość: beti TBS w Warszawie IP: 81.210.16.* 12.08.04, 21:06
        jestem nieszczęsliwą mieszkanką TBS w Warszawce. za metr płacę 9,95 zł plus
        woda, ogrzewanie , wywóz nieczystości , domofon, winda etc. Za 46 metrów płacę
        680 zł + 100 zł za miejsce garazowe pod budynkiem. Gmina przeiwduje, że czynsze
        za metr wzrosną i co mam robić? Też uważam, ze TBS to chora konstrukcja. U nas
        był partycypant, ktory wpłacił 30% wartości naszego mieszkania, czy w Kielcach
        jest podobnie? nadto partycypant nie ma żadnych praw do lokalu, chociaż de
        facto w 30 procentach jest ono jego właśnością! Ale rozumiem i nie potepiam
        ludzi, którzy angazują się w takie mieszkania, po prostu nie mamy kasy na
        inne!!!
        • Gość: Kielczanka Re: TBS w Warszawie IP: 80.48.119.* 14.08.04, 21:03
          Nie rozumiem skąd takie oburzenie lokatorów KTBS. Mieszkanie na całym swiecie
          jest towarem i jest dość drogim. Mieszkańcy w Spółdzielni płacą za 60 m okolo
          500zł i musieli za nie zapłacić ponad 100.000,-zł/na Barwinku doliczaja jeszcze
          straty wynikłe z działalności Zarządu - każdy około 50zł/ A o lie wiem w KTBS
          płaci się jakąś tam część. Ci co już mieszkają płacili 5% wartości mieszkania
          czyli tyle co nic a zaciągnięte kredyty trzeba płacić. Kto ma to robić - Miasto
          z moich podatków. Ja za swoje mieszkanie płacę kredyt, Miasto mi nie dopłaca,
          raty miesięczne są dużo wyższe niż czynsz w KTBS. Mieszkanie kupiłem zanim w
          Kielcach opowstał KTBS i gdybym mógł otrzymać mieszkanie w KTBS za 5% jego
          wartości to chętnie bym sprzedał obecne i płacił czynsz obowiązujący w KTBS. Mój
          kredyt "Alicja" to 20 lat. A to, że po 20 latach będzie moje nie bardzo mnie
          cieszy, gdy spłacę będę już stary a teraz ciężko pracuję aby płacić raty i
          czynsz. Nie rozumiem więc oburzenia tych z Siejow - czy ty internauto chcesz ze
          swoich podatkow dopłacać do kredytu tj do czynszu tym z Siejów - bo jeśli zrobi
          to Miasto to z Twojego, mojego podatku. Wolę aby wybudowało drogę , chodnik bo
          po nich chodzę, jeżdżę. Dla biednych są mieszkania socjalne a TBS dla ludzi
          średnio zamożnych czyli takich, których stać na placenie czynszu a nie stać ich
          na kupno mieszkania, domu.
          • Gość: iwona Re: TBS w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 16:46
            Droga Kielczanko, nikt z mieszkancow TBS nie wie jaka jest kwota kredytu ktory
            splaca, nie wie jak dlugo bedzie go placic i prawdopodobnie nigdy nie bedzie
            włacicielem tego mieszkania. Czy odpowiadalby ci taki stan rzeczy. Kazdy splaca
            kredyt nie swoj tylko kredyt ktory zaciagnal KTBS. Czy ma mieszkanie 30 m czy 60
            orientacyjna kwota kredytu jest taka sama!! Ludzie zastanowcie sie zanim cos
            napiszecie
            • Gość: skandal jak oni mogą marudzic wogole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 16:49
              Nie dosc ze maja mieszkania za pol darmo to jeszcze im cena nie pasi, ile osob
              by ich zastapilo z mila checia, wiecie ile rodzin nie ma gdzie mieszkac !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka