Dodaj do ulubionych

Na Ślichowicach ma powstać duży kompleks tenisowy

IP: 82.160.68.* 20.08.04, 06:30
A do kogo należy teren na osiedlu Pod Dalnią miedzy Biedronka ,Bakamą a
pawilonikiem z oknami i kiełbasami ? Czy kiedyś wogóle ktos go wyrówna
posadzi trawe bo to co jest to pozostałość po pobudowie osiedla pietnaście
lat temu.
Obserwuj wątek
    • Gość: hernan KRETYNI IP: *.targikielce.pl / 217.97.137.* 20.08.04, 08:16
      "Zdaniem władz spółdzielni budowa kompleksu sportowego sprawi, że dzieci będą
      musiały chodzić do szkoły ulicą Jurajską, a tam nie ma chodnika, oraz że cześć
      gastronomiczna będzie uciążliwa dla mieszkańców Ślichowic."

A PARK POWINIEN BYĆ WOKÓŁ KARCZÓWKI....

• Gość: raf100 tenis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:53
      Jak spółdzielnia jest tak fajna to niech sama wybuduje kopleks tenisowy i plac
      zabaw!!! Spółdzielnia wie że traci ten teren i dlatego tak marudzi jak dziecko
      któremu zabiera się zabawki. Wreszcie może miasto będzie miało "normalne" korty
      wraz z zapleczem.
      • spirit_horse Re: tenis 20.08.04, 18:08
        Gość portalu: raf100 napisał(a):

> Wreszcie może miasto będzie miało "normalne" korty<

a widziałes ten teren ?? ciekawe gdzie sie zmieści 10 kortów i jeszcze część
        gastronomiczna i parking na 50 samochodów .... hahaahahaa
    • Gość: Piotr miasto jest dla ludzi, a nie dla garstki bogaczy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 12:50
      Prywaciarze, którzy chcą grać w tenisa, niech się wynoszą gdzieś na peryferia -
      w mieście są potrzebne parki i zieleńce!
      • Gość: aga Re: miasto jest dla ludzi, a nie dla garstki boga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 13:31
        Jestem mieszkanką Śklichowic i matką dwóch nastolatków. Jestem za kompleksem
        sportowym na tym osiedlu. Napewno będzie mniej uciążliwy niż planowany
        hipermarket do którego przyjedzie setki klientów /oczywiście samochodami/ no i
        duże dostawcze samochody. Natomiast kompeks sportowy przyda się zarówno młodym
        jak i starszym mieszkańcom osiedla, a to że zrobi to prywatny właściciel? - co
        teraz jest za darmo? korzystając z obiektów sportowych należących do Miasta też
        trzeba płacić a tak przynajmniej zaoszczedzę na biletach autobusowych.
        • Gość: Robi Re: miasto jest dla ludzi, ale pieniądz nim rządzi IP: 80.48.119.* 20.08.04, 15:40
          Ja też mieszkam na Ślichowicach, i w sumie ten "park tenisowy" byłby raptem 100
          od mojego bloku. Ale piszę, bo nie rozumiem co mają korty do hipermarketu?
          Przecież hipermarket ma powstać między Kredową, Raciborskiego a Szajnowicza, a
          ten kompleks między Jurajską a Kaznowskiego czyli po drugiej stronie osiedla.
          Czyli krótko mówiąc, jedno nie wyklucza drugiego. Jak "dobrze pójdzie" to
          powstaną obydwa. A co do samego pomysłu: byłoby to dobre, gdyby każdy kto
          przyjdzie z rakietą i partnerem mógłby tam zagrać. Ale jak się domyślam
          warszawska firma nie kupuje terenu, by potem nic z tego nie mieć. Możliwe, że
          rozwiązą tą kwestię w taki sposób, żę część kortów na otwartym powietrzu byłaby
          otwarta dla wszystkich chętnych, a tylko hala byłaby za opłatą. To chyba
          najlepsze wyjście, nie licząc oczywiście parku, który przydałby się w tej
          okolicy, bo część Slichowic po tej stronie Massalskiego wygląda jak ser
          szwajcarski (dużo pustej, niewykorzystanej, przestrzeni między nielicznymi
          jeszcze blokami).
    • Gość: Andreas Pozwolić budować korty !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 15:32
      O ile ta wiadomość nie jest kaczką dziennikarską i faktycznie jakaś firma chce
      zainwestować w wybudowanie hali sportowej z kortami, części gastronomicznej i
      kolejnymi kortami na powietrzu to trzeba taką firmę niemal po rękach całować.
      Koszt wybudowania hali sportowej na Stadionie nasze miasto wyceniło na 18 mln
      zł. Tutaj taka hala będzie na pewno sporo mniejsza ale jednak cała inwestycja
      pochłonie kilka milionów złotych. Jeżeli jest ktoś chętny by takie pieniądze
      wyłożyć to bardzo dobrze. W Kielcach brakuje kortów tenisowych, a jak wiadomo
      jest to bardzo ciekawy i niezwykle prestiżowy sport. Korty tenisowe miały
      powstać za hipermarketem REAL a jak na razie nie ma ich (i chyba nie będzie),
      miasto zamierza budować stadion więc zapewne znikną korty tenisowe
      zlokalizowane zaraz za WDK. Pozostają dwa (wiecznie oblegane) korty na
      stadionie międzyszkolnym i dwa (również oblegane) korty na Tęczy. Czy na tak
      duże miasto to wystarczy ?? A nie jest to wcale sport dla elit i bogaczy. Ja
      jestem przeciętnie zarabiającym mieszkańcem miasta i bardzo chętnie raz w
      tygodniu pograłbym z żoną (bądź kolegami) dwie godzinki w tenisa. Dobrze by
      było aby oprócz kortów było jakieś centrum dla małych dzieci gdzie mogłyby się
      bawić. Na Ślichowicach widzę taki rodzinny kompleks sportowy. A dlaczego tam a
      nie gdzie indziej ?? Ano dlatego, że jest to zdecydowanie jedno z młodszych
      osiedli i tam właśnie zdecydowana większość mieszkańców jest w wieku w którym
      ma się ochotę po pracy bądź w dniu wolnym od pracy spotkać się ze znajomymi.
      Pogadać, zagrać partyjkę tenisa. A park ??? Czy nie lepiej wybrać się do Parku
      Miejskiego ?? Tam zawsze coś się dzieje. Po drugiej stronie parku jest bardzo
      duży plac zabaw dla dzieci. Myślę, że to jest najlepsze rozwiązanie. Można też
      zasugerować inwestorowi - zrobienie Patio z drzewami.
      • Gość: Robi Re: Pozwolić budować korty !!! IP: 80.48.119.* 20.08.04, 15:44
        "A park ??? Czy nie lepiej wybrać się do Parku
        Miejskiego ?? Tam zawsze coś się dzieje. Po drugiej stronie parku jest bardzo
        duży plac zabaw dla dzieci. Myślę, że to jest najlepsze rozwiązanie"

Taaak, to NAPRAWDĘ świetne rozwiązanie... Po niedzielnym obiadku wsiadać w
        samochód lub autobus i zasuwać do centrum, żeby się przejść po parku.
        Rzeczywiście, genialny pomysł :/
    • Gość: MarkS Re: Na Ślichowicach ma powstać duży kompleks teni IP: 80.51.251.* 20.08.04, 16:58
      Radni dobrze kombinują. W parku można wypić piwko, strzelić "kopniaka", jakąś
      staruszkę pozbawić torebki, małolata komórki, a co młodzież ma robić w takim
      centrum sportowym. Grać w tenisa?
      • spirit_horse Re: Na Ślichowicach ma powstać duży kompleks teni 20.08.04, 18:19
        coż.... zachowam ten post dla mego syna, który biega właśnie po tej enklawie
        dla żab na naszych Ślichowicach... dam sobie ręke obciąć, że będzie to kompleks
        gastronomiczno handlowy, bo tak naprawdę na hali i kortach nie można dużo
        zarobić... inaczej połowa Tesco to byłyby boiska ;-), zanim sie ockniemy
        będziemy mieli mała dyskoteke i night club... ale coż, czas pokaże... ja już
        kiedyś widzialem jak się to robi w Warszawie ;-)... mialbyć klub studencki,
        prywatny... były strzelaniny pomiędzy dresami z odległego Wołomina ... heheee...
        takoż ja jestem przeciw... wolę park i jakiś mały skateparcik..., a na piwo
        chodze do studio pizza i jakoś nie widzę tam tłumów... a pomysł żeby zrobic
        alejki miedzy kortami... to chyba nie wymaga komentarza... bo ^%$&%*(%*$&#*@&$@
        &$*#@&$@$ )(*@&#@&%$&$@.... ale rozumiem teraz sens idei obozów zamkniętych dla
        architektów miejskich ;-)
    • Gość: sąsiadka działki Re: Na Ślichowicach ma powstać duży kompleks teni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 19:27
      Jestem za parkiem rodzinnym, bo gdzie nasze dzieci mają się podziać? Do hali
      sportowej będą chodzić tylko nieliczni!!!A reszta młodzieży będzie wystawać
      przed klatką schodową!A gdzie miejsce dla maluchów, których w okolicy nie
      brakuje. Czekam na ten park rodzinny już 3 lata.Może wreszcie powstanie.
      • de.es Re: Na Ślichowicach ma powstać duży kompleks teni 21.08.04, 00:44
        Zdecydowanie stane po stronie kompleksu sportowego. Nie rozumiem mlodych matek!
        Tak bardzo pragna parku. Ich dzieci maja 3 lata, no moze 13. Teraz park. Ale
        nie mysla przyszlosciowo. Po co im kolejny park lub minipark jak kto woli? Otoz
        po to by miec go pod nosem (mowa o matkach ze Slichowic). Mloda kobieto -
        policz ile jest takich miejsc w Kielcach? Juz? To teraz policz ile jest
        obiektow sportowych? Ile kortow? Juz? Prosty rachunek, prawda? A nie zapominaj
        ze Twoje dziecko bedzie kiedys mialo np 20 lat - i park bedzie mialo w dupie.
        Przypomnisz mu ze bylas za parkiem? Eee tam. W dol sie spojrzysz i bedzie Ci
        glupio. Zastanow sie teraz dorysly, odowiedzialny czlowieku nad wyrazaniem
        swojej opini, bo za kilka lat moze byc Ci glupio...
    • Gość: misterxy Re: Na Ślichowicach ma powstać duży kompleks teni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 15:09
      A nie można połączyć obu tych pomysłów?
      Przecięż możnaby wybudować o wiele mniejszy kort tenisowy i o wiele mnieszy
      park. Obie strony odniosłyby korzyści. Jest jednak jeden problem- podział
      działki. Ta wydawałoby się banalna sprawa jest Zbyt trudna dla naszych
      urzędników. Czy jest chociaż jedna osona w tym mieście, która potrafiłaby nim
      rządzić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka