Dodaj do ulubionych

Dwaj lekarze ŚCO podejrzani o nieumyślne okalec...

31.08.04, 23:42
Jak to się ma do faktu, że ŚCO zgarnęło całą pulę badań mamograficznych, bo
ponoć dysponuje najlepszymi fachowcami?
Żywię nadzieję, że ci najlepsi fachowcy, do których kobiety mają być dowożone
wywrotkami, bo na inne środki transportu ich stać, będą rżnęli z umiarem :(
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjentka Re: Dwaj lekarze ŚCO podejrzani o nieumyślne okal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 09:44
      Większośc z tych wspaniałych lekarzy dopiero się uczy i to na
      pacjentach.Przeież ŚCO dopiero działa od 10 lat i nie posiada prawdziwych
      doświadczonych kadr.A jeżeli chory chce leczyć się w innym dużym ośrodku o
      wtedy pan doktor Góżdż- dyrektor zachwala jakie to wspaniałe kadry ma i nie
      chce udzielać promes do innych placówek.Każdy pacjent przypisany jak chłop
      pańszczyżniany do kas chorych czy teraz funduszu.Bo przecież nie chodzi o
      zdrowie pacjenta tylko o kasę ,która za tym idzie.
      • yossarian5 Re: Dwaj lekarze ŚCO podejrzani o nieumyślne okal 01.09.04, 10:01
        a jak sie nazywali ci kolesie od subtelnych omyłek??
    • Gość: gosc Re: Dwaj lekarze ŚCO podejrzani o nieumyślne okal IP: *.unknown.be.uu.net 01.09.04, 10:21
      A co na to Izba Lekarska ? A pewnie nic ... raczka raczke myje, przeciw kolesiom
      nie wolno nic powiedziec ani zrobic ...
    • Gość: Ania Re: Dwaj lekarze ŚCO podejrzani o nieumyślne okal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:34
      Przerazajace. Jak to mozliwe, by az tak sie pomylic? Wiem, ze lekarze
      uwielbiaja ciac i kroic. Ale moze zastanowiliby sie, ze maja do czynienia z
      zywymi ludzmi, a nie z jakimis statystycznymi przypadkami. Moze jakby im
      odcieto glowy, ktorymi mysla (nie te, ktore widac), zrozumieliby, co znaczy byc
      az tak okaleczonym. I co to znaczy dla kobiety.
    • Gość: maria historia błędu.... IP: *.k83.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:24
      lekarz wie najlepiej -taką wypowiedź usłyszałam od lekarza ortopedy (nie piszę w
      jakim mieście) 32 lata wcześniej.Córka miała zwichnięcie stawu biodrowego i
      leczono ją poduszką frejki a potem skierowano na operację(pod nóż)i gips.Nie
      zgodziliśmy się i prosiliśmy o skierowanie do Warszawy(już znalismy p.doktor
      nazwisko ,która leczyła bezoperacyjnie i skutecznie) a lekarz powiedział:cyt.JA
      WIEM NAJLEPIEJ -PAŃSTWO WYKSZTAŁCIŁO MNIE I TU MAM LECZYĆ.Bez
      skierowania,zdjęcia rentg.prawie ,że wykradłam z koperty z historią choroby i
      mówiąc ,że jednak państwo zrobiło błąd odeszłam i dzięki temu córka została
      pięknie wyleczona przez pani doktor w Warszawie(z Otwocka)
      • Gość: miki Re: historia błędu.... IP: 195.136.247.* 01.09.04, 11:32
        Nie dość , że są tam faktycznie młode kadry , to słyszałem , że nieliczne stare
        kadry (wcale nie bardziej wykształcone) utrudniają lub wręcz uniemożliwiają
        młodszym dalsze kształcenie , zapewne obawiając się konkurencji , tego , że
        ktoś wyżej wykształcony może zająć ich miejsce. Nie będę wymieniał nazwisk ale
        kilku naprawdę dpbrych lekarzy musiało stamtąd odejść lub zostało wyrzuconych...
        • yossarian5 Re: historia błędu.... 02.09.04, 09:26
          Gość portalu: miki napisał(a):

> Nie dość , że są tam faktycznie młode kadry , to słyszałem , że nieliczne
          stare
          >
          > kadry (wcale nie bardziej wykształcone) utrudniają lub wręcz uniemożliwiają
          > młodszym dalsze kształcenie , zapewne obawiając się konkurencji , tego , że
          > ktoś wyżej wykształcony może zająć ich miejsce. Nie będę wymieniał nazwisk
          ale
          > kilku naprawdę dpbrych lekarzy musiało stamtąd odejść lub zostało
          wyrzuconych..
          > .
          NIEPRAWDA, TAM SĄ "PRAWDZIWI FACHMANI". ZA KASKĘ TO MOGA NAWET TRZECIĄ PIERS
          ZAMONTOWAC NA PLECACH.JEDEN TAKI SZEF OD ONKOLOGII PEWNYCH CZESCI MESKICH PRZED
          TRZEMA LATY LICZYŁ TARYFĘ OD NOGI. OD NOGI ŁÓZKA W SZPITALU, A ONO MA CZTERY
          NOGI.
    • Gość: man Re: Dwaj lekarze ŚCO podejrzani o nieumyślne okal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:54
      Co kobyło usunoles moj post. Jebaccu pierdolony, w dupe walony przez borsuka.
      • kobylybbb Re: Dwaj lekarze ŚCO podejrzani o nieumyślne okal 02.09.04, 01:35
        Gość portalu: man napisał(a):
        > Co kobyło usunoles moj post. Jebaccu pierdolony, w dupe walony przez borsuka.

Ależ skąd :) Przeceniasz moje możliwości. Gazeta się rzeczywiście nie popisała.
        Wręcz przeciwnie – oczekiwałem na bardziej oryginalny ciąg dalszy. Z
        zaciekawieniem śledzę rozwój intelektualny niektórych jednostek z podkieleckich
        wsi :)
        Nie zrażaj się – kontynuuj :)

Moc serdeczności :)
    • Gość: kawa Re: Dwaj lekarze ŚCO podejrzani o nieumyślne okal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:05
      A co Wy na to, ze sie usuwa wezly chlonne, nawet jak nie sa zajete przez
      chorobe? Np. 17, jak u okaleczonej pacjentki. Na swiecie najpierw sie znajduje
      pierwszy wezel i sprawdza, czy jest zajety. Jak tak, to tna reszte, jak nie, to
      nie okaleczaja czlowieka. A u nas - noz rzeznicki w dlon.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka