Dodaj do ulubionych

Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu

16.01.05, 23:35
gratulacje piękna platforma i jej kandydaci
kombinator, podobno były skin
oraz jasny i cichy, tylko , że matołek na posługi.
zapewne zbieranie podpisów to najlepsza rekomendacja platformy do sejmu,
to się chyba nazywa rozpłynięcie mózguf.
albo ptasie móżdżki.
Obserwuj wątek
    • dijey Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu 17.01.05, 02:01
      Co wybory, to "wyższa" jakoś kandydatów.
      Coraz wyżej wykształceni i tytani intelektu.
      Kontynuują oszustwa po zawarciu umowy przy okrągłym stole.
      Nie było w umowie wprowadzania kapitalizmu - dzikiego jak w 19 w., wprowadził
      wałesa.
      Premier Mazowiecki ogłosił grubą kreskę.
      Teraz jego następcy pod pozorem dekomunizacji, której postanowiono nie
      rozpętywać, nagle muszą po 15 latach wprowadzić za 5 lat juz by nie mieli szans
      na monopolizacje władzy, komunistów paru wymarłoby do końca - jasne,ze
      dekomunizacja wg własnych niejasnych reguł.
      A po co? - zeby zapewnic sobie monopol na wladze jak dlugo sie da.
      To ludzkie smieci, po 2 latach okaze sie, ze nie sa w stanie rozwiazywac
      prawdziwych problemów społecznych 21 w i znikna na zawsze, tylko za jaka cene?
      za cene krzywdy i tragedii osobistych wielu polaków.
      co nakradną , to wam zabraknie .
      • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 08:19
        Wrzalka chcial blysnac wprowadzeniem zakazu handlu w niedziele. Zasluzyl sie
        czyms jeszcze?
      • Gość: tomkat Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: 81.15.157.* 18.01.05, 13:09
        no odezwał się specjalista od rozwiązywania problemów społecznych XXI w. z
        kręgów betonu LSD, najlepiej pewnie potrafił je rozwiązywać tow. miller i jego
        świta, który na koniec zginął od własnej broni, trwając bez żenady do końca,
        byle tylko w blasku fleszy przejść do historii, prawdziwy tytan czerwonego
        betonu
    • Gość: Brian Re: Łęcki do Sejmu? HAHAHAHA IP: 213.76.134.* 17.01.05, 08:52
      Ludzie czy w tym kraju nie ma sprawiedliwości. Łęcki do Sejmu? a moze od razu
      na ministra albo prezydenta? Co za kraj co za kraj .....?
      • Gość: Ania Re: Łęcki do Sejmu? HAHAHAHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 08:58
        Pewnie aplauz czlonkow byl spowodowany strachem:))).
        • Gość: bobas Re: Łęcki do Sejmu? HAHAHAHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:25
          Nie sprecyzowałeś co Ciebie tak bawi w osobie o nazwisku Łęcki.
          Sądzę,że skoro umieściłeś tę opinię na Forum stać Cię na bardziej konkretne
          stwierdzenia.
          Osobiście jestem zwolennikiem PO, a osoba Pana Łęckiego jest dowodem na to,że
          jako jeden z nielicznych w naszym mieście kojarzy mi się pozytywnie z tą
          formacją. O ile wiem, jest to młody człowiek, ambitny, pracowity i
          konsekwentny, a przede wszystkim nie związany ze "starym układem" politycznym.

Uważam, że taka osoba powinna dostać szansę w wyborach parlamentarnych do Sejmu.
          • Gość: lucek_ek Re: Łęcki do Sejmu? HAHAHAHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:07
            Rzeczywiscie tego typu obrazliwe uwagi i blizej nieokreslony powod smiechu swiadcza jedynie o osobistej niecheci autora do K.Łęckiego. Przydałoby sie wiecej argumentów hehehehehehe abysmy my wszyscy mogli sobie wyrobic jakis stosunek
        • Gość: ULA Re: Łęcki do Sejmu? HAHAHAHA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.05, 12:47
          Tak,strachem - iż mogło by być inaczej i niekompetentne osoby mogły by
          reprezentować moje miasto.
          • Gość: Ania Re: Łęcki do Sejmu? HAHAHAHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 14:54
            Jak mozesz oceniac poziom czyjejs kompetencji, skoro nie umiesz nawet poprawnie
            pisac?
            • Gość: lucek-ek Re: Łęcki do Sejmu? HAHAHAHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:28
              Jak możesz wystawiać tak generalne oceny ludziom skoro potrafisz sie odnieść jedynie do ich poprawności ortograficznej ?

• Gość: zwykły Re: Łęcki do Sejmu? HAHAHAHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 19:26
        Do Pana Briana;

Odnośnie przywołanej "sprawiedliwości" to aż do upojenia napatrzyłem się na
        dokonania i zasługi dla naszaego regionu takich "Tuzów" jak Panowie posłowie:
        skądinąd Henryk D., czy Andrzej J.
        Niewiele ciekawiej pod innym wzgl. prezentuje się Pan poseł Szczepańczyk
        z partii "wszechskutecznego zatrudniania swoich" w jakich się da urzędach.

To tylko próbka wpływowych polityków "budujących" wizerunek świętokrzyskiego.
        To hańba i czas z tym skończyć.

Głosuję na PO, w tym choćby na Konrada Łęckiego - bo nie mam wyboru; zostaje
        już tylko Stasiu Szyszkowski z LPR, który zaniedbał nie tylko swój region ale i
        własne truskawki, które do tej pory tak ładnie pielęgnował.

Pozdrawiam
        • prawy_obywatel to będziesz miał TUZów swoich 20.01.05, 19:42
          cwanego Łęckiego , który okłamuje swoje otoczenie
          oraz ciemnego prymitywa i chama Cichego
          do pięt nie dorastają np. Szczepańczykowi, o czym się elektorat przekona
      • Gość: terlo Re: Łęcki do Sejmu? HAHAHAHA IP: 193.16.239.* 21.01.05, 10:57
        A co Cie tak bawi w osobie o nazwisku Konrad Łęcki.
        Sądzę,że tylko zazdrosc, ze mlody czlowiek osiagnal juz tak wiele a Ty pewnie
        NIC
        Ja jestem zwolennikiem PO, a Konrad Łęcki jest dowodem na to,że
        jako nieliczny w Kielcach jest pozytywna mloda osoba z ktora mozna wiazac
        przyszlosc naszego kraju. Wiec darujcie sobie Wy wszyscy niedowartosciowani i
        przestancie wymyslac bzdury i oczerniac wartosciowych ludzi.
        Uważam, że ten kandydat powinna zostac poslem. I nawoluje do glosowania na niego
        • Gość: Majka oczyma wyobraźni widzę Łęckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:46
          Sprobujmy więc hipotetycznie rozpatrzyć kandydaturę Łeckiego jako przyszłego
          posła. Jakie ma walory? Ja tego nie wiem, faceta nie znam, ale wydaje mi się że
          Łęcki to: wysoki, szczupły - przystojny brunet, gentelmen w każdym calu, wiek
          35 - 40 lat, wykształcony - być może z doktoratem, żonaty z dwójką dzieci,
          bardzo dbający o swoją rodzinę, atrakcyjny towarzysko, zarabiający dużo
          pieniędzy dzięki swojemu intelektowi, doskonale posługujący się komputerem i
          internetem, ktore to narzędzia są podstawą w zarabianiu pieniędzy, udzielający
          się charytatywnie - rownież finansowo, skoro jest w PO - przestrzega dekalogu,
          przynajmniej co niedzielę uczęszcza do kościoła. To są najważniejsze cechy,
          które widziałabym w Łęckim. Jeżeli jest taki, chcę go poznać - głosuję na niego
          razem z moją rodziną.
          • Gość: XYZ Re: oczyma wyobraźni widzę Łęckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 14:07
            hahahahaha ... ja tego faceta znam. Majka, trafiła w sedno. To jest ON
          • Gość: Ania Re: oczyma wyobraźni widzę Łęckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 14:58
            Oj, Majka, Majka. Ale sie rozmarzylas:))).I sprawilas, ze i ja sie jakos nad
            tym wizerunkiem zastanowilam:))). Szkoda, ze musialby byc zonaty:))).
            Mam jedno pytanie. A dlaczego kandydatem ma byc facet? Kobiety sa madrzejsze i
            lepiej wyksztalcone. Przynajmniej tak jest w wypadku kobiet w Polsce.
            • Gość: innowator Re: oczyma wyobraźni widzę Łęckiego IP: *.static.qsc.de 25.01.05, 16:08
              Tyle żółci w całym mieście...
              Polska to specyficzny kraj. Jeden Polak drugiemu najchętniej wydrapał by oczy.
              W Kielcach ten problem skupia się jak w soczewce. Nienawiść do każdego kto
              ośmielił się wychylić głowę ponad szereg, uderza tutaj ze zdwojoną siłą. Kiedy
              patrzę na wypowiedzi osób wchodzących na tę stronę przeraża mnie skala
              nienawiści, jaką potrafią zionąć do siebie ludzie. Otóż mamy do czynienia z
              jakimś tam Panem Łęckim, który „ośmielił się” wyrazić chęć startowania do
              parlamentu w młodym wieku. Obecnie jest Radnym Sejmiku Świętokrzyskiego i z
              danych dostępnych na stronie PKW wynika iż uzyskał blisko 3 tysiące głosów. A
              więc 3 tysiące osób poszło do urny i zagłosowało na niego – dając mu tym samym
              mandat społecznego zaufania. Natomiast uczestnicy tej dyskusji wykorzystują
              całą swoją inteligencję, aby tego człowieka zniszczyć. Używają do tego takiego
              języka, że ja chociaż nie znam tego człowieka serdecznie mu współczuję i jeśli
              będę wtedy w kraju na pewno na niego zagłosuję. Jak można o drugim człowieku
              wypisywać takie rzeczy? Obrażać go w tak ordynarny i chamski sposób? Wykracza
              to daleko po za granice dobrego smaku czy konstruktywnej krytyki, na którą
              niektórzy z uczestników tej pyskówki się powołują. Mało tego osoby te jeszcze
              uważają się za jednostki wybitnie inteligentne i oczytane. Chyba drodzy Państwo
              mylicie pojęcia. Trochę pokory i wzajemnego szacunku. Skala prostactwa, którą
              zaprezentowali niektórzy uczestnicy, jest uderzająca. Tyle żółci i po co to?
              Rozumiem, że niektórzy chcą za wszelką cenę zdyskontować Pana Łęckiego jako
              kandydata. OK – wasze prawo. Po prostu na niego nie głosujcie. Wylewanie kubła
              pomyj, obrażanie człowieka i jego rodzinę, to już przesada. Nic dziwnego, że w
              tym mieście tak ciężko jest znaleźć nowych ludzi, którzy zmienią smutną
              kielecką rzeczywistość. Przez takie myślenie jakie zaprezentowali uczestnicy
              dyskusji mamy do czynienia przez cały czas z tymi samymi „zgranymi”
              autorytetami. Przykład z ostatnich dni. Czy w tym mieście nie ma naprawdę
              lepszych kandydatów na stanowisko dyrektora Regionalnego Ośrodka Telewizji jak
              wyrzucony za partyjnictwo były dyrektor Programu Drugiego Sławomir Zieliński,
              czy słynny były prezes KRRiT obdarzony niemocą - Juliusz Braun.
              Co ci ludzie zrobili żeby ta telewizja powstała? NIC, chociaż mogli.
              Dopiero ludzie z pokolenia Pana Łęckiego mogą zacząć coś zmieniać, chyba że po
              drodze zatrują ich jadem ludzie pokroju uczestników tego forum.
              • Gość: XYZ Re: oczyma wyobraźni widzę Łęckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 16:48
                Ty Innowator lepiej napisz co już Łęcki osiągnął. Co zrobił jako radny, jakie
                ma wykształcenie, co zrobił dla swojego elektoratu. Ja osobiście o nom nic nie
                słyszałem i nie słyszę pozytywnego. fAKTY, FAKTY, FAKTY FAKTY... panie kolego
                Innowator.
              • Gość: Ania Re: oczyma wyobraźni widzę Łęckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 16:56
                Gdybym mieszkala w innym kraju, podchodzilabym do zagadnienia teoretycznie i z
                sentymentem wspominalabym Polske. Jak Ty. Ja zadalam tylko jedno pytanie
                dotyczace nieznanej mi osoby. Z prostego powodu: chcialam sie czegos wiecej
                dowiedziec o kandydacie. Nie moge? I jeszcze jedno. W naszym miescie mieszka
                ponad 200 000 ludzi. Mieszka ich coraz mniej, bo coraz wiecej mlodych,
                wyksztalconych osob stad wyjezdza. Dlatego chcialabym w nastepnych wyborach
                oddac swoj glos madrze. Nie na kogos, kto jest ladny. Nie na kogos, kto nigdy w
                zyciu nie pracowal. Nie na kogos, kto nie ma w ogole zadnego doswiadczenia w
                rozwiazywaniu spraw spoza kregu partyjnego. Jak powiedziales, mam prawo do
                dokonania wyboru. Tak samo jak Ty. Ja nie obrazilam nikogo w tej dyskusji. Badz
                sprawiedliwy i przyznaj, ze to np. mnie obrazono. I do tej pory nie wiem, czym
                sie narazilam. Prostym pytaniem? Jesli juz krytykujesz poziom tej dyskusji i
                dyskutantow, zauwaz, ze wina nie lezy tylko po jednej stronie. Pozdrawiam.
            • Gość: Majka Re: oczyma wyobraźni widzę Łęckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 16:44
              Witaj Aniu, miło że na forum i kobiety.... Przecież jak Łęcki, to i mężczyzna.
              Jestem co prawda blondynką, ale .... Puściłam wodze fantazji na temat jak taki
              poseł powinien wyglądać. jeżeli niedowartościowałam człowieka ... szkoda.
              Ocenię jak zobaczę. Pozdrawiam Cię Aniu
              • Gość: Ania Re: oczyma wyobraźni widzę Łęckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:01
                Zazartowalam sobie:))). A idealnego kandydata przedstawilas tak plastycznie, ze
                mozna sie bylo rozmarzyc:))). Z drugiej strony jednak zastanawia mnie, czemu
                wsrod kandydatow, o ktorych sie slyszy (ze podobno beda kandydowac, nie mysle
                tylko o PO) prawie wcale nie ma kobiet?
                • Gość: kokos Re: oczyma wyobraźni widzę Łęckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:29
                  Kobiet na listach nie ma i prawdopodobnie niewiele ich będzie z powodu, jak mi
                  się wydaje słabszego ich zainteresowania polityką. Najzwyczajniej nie
                  przychodzą do tych miejsc tak licznie jak mężczyźni. Można mieć tylko nadzieję,
                  że znają ciekawsze zakątki od wspomnianych wyżej.
                  A właściwie to pomimo, że ich w wielu miejscach nie ma to i tak one wszystkim
                  kręcą. Nie prawda ???
          • Gość: lucek_ek Re: oczyma wyobraźni widzę Łęckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:34
            A moge i ja zabawić się wnarysowanie mojego wymarzonego Łęckiego ?
            Dobra dzieki :))))

Łęcki to wysoka blondynka z długimi, szczupłymi nogami, przebywała na praktyce w Tajlandii skąd przywiozła doktorat z ars amandi :)
            Ma oprócz tego doktorant z chirurgi mózgu, inżynierii kwantowej, musi umieć piec tak samo pyszną szarlotkę jak moja mama.
            I koniecznie musi być we mnie zakochana.

• Gość: Ygor jest spoko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:35
        Jestem spokojny. Platforma jest zbyt poważnym ugrupowaniem, aby kompromitowała
        się takim kandydatem do parlamentu. poza tym nie wierzę, aby nie pamiętała
        swoich bledów i błedów SLD. Bądź spoko. Ja jestem
    • Gość: Jakub Demokracja wg komisarzy PO IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 17.01.05, 11:29
      To ja w regionie zdecyduję ostatecznie, kto się na niej znajdzie, kto mógłby
      się znaleźć, a kto nie powinien. W połowie lutego listę przekażemy do centrali -
      zapowiada Miodowicz.

Typowa demokracja socjalistyczna, jak w Unii i w Sowietach.
      • Gość: behemot Demokracja wg generała MW IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.05, 15:18
        > Typowa demokracja socjalistyczna, jak w Unii i w Sowietach.

...i Młodzieży Wszechpolskiej
    • Gość: metron Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:44
      Przeciwnie !!!!!
      Łęcki jest OK. Stara się i nawet mu to wychodzi.
      Sądzę,że ma spore szanse w boju o Wiejską. Poza
      tym jestem pewien, że nie był by to zmarnowany mandat
      dla Naszego Regionu.
      • djablu Łęcki "zapomina" o składanych obietnicach klientom 19.01.05, 00:24
        biura, w którym "rozwija" działalność. Nauśmiecha się , naobiecuje i
        niedotrzymuje - milczy, pomimo, że zapewniał, że zajmie się i zadzwoni.
        Typowe - to sie on nada dla PO.
        • Gość: lucek_ek Re: Łęcki "zapomina" o składanych obietnicach kli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:10
          jakich Łęcki ma klientów. Co on sklep jakiś prowadzi ? Nie wiedziałem :))))))))
      • Gość: XYZ Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:27
        Metron, czy ty aby nie chcesz się zalapać na sekretarza u Łęckiego? Kombinujesz
        nieźle. uważaj tylko wtedy, kiedy już nie będziesz metron mu potrzebny.
        • Gość: metron Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:55
          Brawo XYZ jesteś niczym Scherlock Holms.
          Chyba mnie rozgryzłeś. Po mnie zawsze możesz
          Ty przejąć tę funkcję.
    • Gość: swojak Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.05, 07:42
      Jako Kielczanin, boli mnie jak ludzie kalają własne gniazdo. Wypowiadać się o
      kieleckiej PO w taki sposób, bez znajomości realiów, to nic innego, jak
      robienie do własnego gniazda, jakim jest nasza mała ojczyzna-Kielce. Przecież
      ludzie z PO , tacy jak np. Konrad Łęski, mają największe poparcie
      wyborców.Kielce stać na własnych przedstawicieli w parlamencie.
      • baba53 Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu 19.01.05, 08:05
        Czy to ten Wrzałka co jest właścicielem kilku sklepików ?
        • Gość: Oskar Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 11:46
          Ten sam Wrzałka. I rzeczywiście wydaje się, że w kielckij Platformie jest tak,
          że młody i spoza układów Łęcki jest solą w oku kolesi z byłego Ruchu Stu,
          takich jak np. Ryszard Cichy. Znamienne jest również dla tego starego układu,
          który okopał się w Zarządzie Regionu, że nie skompromitowany pijaństwem w
          miejscu pracy /bazary/ Andrzej Górski /członek Zarządzie Regionu/ nie został
          nawet zawieszony w prawach czonka PO. Łęcki jest dla starego układu jak wrzód
          na dupie, bo chce autentycznych zmian w polityce, odsunięcia skompromitowanych
          i rzetelnej pracy na rzecz Polski. I nie wypiera się, że jako szesnastolatek
          miał w życiu epizod bycia skinem. Ale z tego wyrósł, jak wyrasta się z krótkich
          spodenek i ciągnięcia dzewczynek za warkoczyki. Wygodnie jest jednak uważać, że
          nie wyrósł.
          • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:04
            Czyzby zaczely sie juz walki w samym lonie partyjnym? Widze wiec, ze pojawia
            sie pewna dwoistosc pogladow. Czy jest to walka na poglady, czy tylko na wiek?
            • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 18:30
              A ty bys chiała monolitu ? Betonu partyjnego?
              To nie ta bajka
              • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:07
                Moze i nie ta bajka, ale bohaterowie podobni:))). A i wzorce wypracowane:)).
                • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:51
                  Miło jest rozmawiać z osobą dobrze poinformowaną :)
                  To może bys cos zdradziła na temat tych bohaterow i ich wzorcow postępowania.
                  Zpewnością masz jakieś konkretne odniesienia do swoich upadłych gwiazd
                  sldowskich.
                  • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:30
                    Lucenku, Kochanie, wlasnie sie troche zaniepokoilam. Bo przeczytalam wiadomosci
                    na onecie:
                    "Gdyby wybory parlamentarne odbyły się w styczniu, wygrałaby je Platforma
                    Obywatelska z 20-procentowym poparciem - wynika z najnowszego sondażu TNS OBOP,
                    przekazanego PAP.
                    Na drugim miejscu byłoby Prawo i Sprawiedliwość - 16 proc., na trzecim - Liga
                    Polskich Rodzin z 14 proc.
                    Poparcie dla PO zmniejszyło się, w stosunku do sondażu grudniowego, o 8 pkt
                    proc. Z kolei notowania PiS wzrosły o 2 pkt proc., a LPR o 1 pkt proc.
                    11 proc. wyborców, którzy deklarują chęć udziału w wyborach głosowałoby na
                    Samoobronę (spadek w stosunku do grudnia o 2 pkt proc.). SLD uzyskałby 9-
                    procentowe poparcie (wzrost o 3 pkt), natomiast SdPl - 7-procentowe (bez zmian
                    w stosunku do grudnia).
                    Gdyby wybory były w styczniu, próg wyborczy udałoby się przekroczyć jeszcze
                    PSL - 6 proc. (w grudniu - 4 proc.).
                    Na partię Centrum, Unię Pracy i Unię Wolności głosowałoby po 3 proc. wyborców
                    (w grudniu Centrum i UW - 3 proc., UP - 2 proc.).
                    Na 2-proc. poparcie mogłaby liczyć Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (3 proc.
                    w grudniu) oraz Unia Polityki Realnej (1 proc. miesiąc temu). Nowa Lewica,
                    Inicjatywa dla Polski, Demokratyczna Partia Lewicy oraz Zjednoczenie
                    Chrześcijańsko-Narodowe uzyskałyby po 1 proc. głosów.
                    Pełną gotowość do udziału w wyborach zadeklarowało 28 proc. Polaków (w grudniu
                    30 proc.). Kolejne 28 proc. uważa, że raczej weźmie udział w głosowaniu (wzrost
                    o 2 pkt proc.). 13 proc. Polaków sądzi, że raczej nie będzie głosować (bez
                    zmian). Aż 26 proc. Polaków deklaruje, że na pewno nie weźmie udziału w
                    wyborach (bez zmian w stosunku do grudnia)."
                    • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:38
                      i ?

Moja ty najukochansza Aniu na tym forum (ktora jednak wymaga karcenia co jakiś czas heheheh)
          • Gość: chłopie Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 11:05
            Lecz się !!!
      • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:20
        Widze, ze ktos dostal zadanie bojowe pisania pozytywnie na forum:). Skoro juz
        tak sie stalo, moze powiecie kielczanom, co pan Lecki juz zrobil dla naszego
        regionu. Jakie ma osiagniecia zyciowe, zawodowe itd. I poprosze o konkrety.
        • Gość: Chevalier Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.01.05, 10:27
          Dobrze powiedziane, a brak odpowiedzi znamienny.
        • Gość: ;-) Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 10:44
          a czym się Konrad Łęcki zasłuzył dla Kielc i województwa świętokrzyskiego???
          ponad dwa lata jest radnym wojewódzkim i jakie są efekty jego działalności??
          może mi ktoś powiedzieć i mnie uświadomić???
          • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:15
            Weżcie mnie rozwalajcie bo zaraz padne ze śmiechu. A jakie sa osiągnięcia Tuska czy Rokity jesli chodzi o wpływ na rzadzenie krajem poprzez swoj mandat poselski ? Chyba zdajemy sobie wszyscy sprawe kto sprawuje realna władzę. A może sobie nie zdajemy ?
            Spytajcie sie raczej swoich radnych z SLD co oni dla nas zrobili ?

• Gość: swojak Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 07:52
          Dla "ANI": Jesteś niezła wtyka...
          • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:10
            Bylabym wdzieczna za udzielenie mi odpowiedzi na zadane pytanie. Argumenty
            osobiste jakos do mnie nie przemawiaja.
          • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:11
            Czyzbym miala racje, ze to bylo zadanie bojowe?:)))
        • innowator Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu 21.01.05, 10:51
          ej ty Anka, ciąg sie locho, nie jesteś w tymacie to sie nie wypowiadaj o Łęckim
          i nie zadaj głópich pytań
          • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 11:35
            Wlasnie posrednio odpowiedziales na pytanie, ktore zadalam. Podziwiam styl,
            ortografie i poziom twojej wypowiedzi. Mniemam, ze jestes zwolennikiem wodza.
            • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 18:48
              Aniu Skarbie hehehe. Podziwiam twoja troske o PO. Ale zapewniam cie ze dla zwolennikow Platformy Konrad Lecki jest wazna osoba i bardzo zasluzona. To dzieki niemu PO w Kielcach zdobywa coraz to nowych zwolennikow i to nie takich, ktorych znasz osobiscie z SLD czy cholera cie wie, karierowiczow, cwaniakow i skorumpowanych urzednikow.
              Azeby cos zrobil z czego moglabys go rozliczyc to najpierw oddaj na niego glos i niech jako posel realizuje projekty PO.
              • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:14
                Lucenku, Kochanie, ja sie troszcze, co bedzie dalej w moim miescie, w regionie
                i w kraju. Nie troszcze sie tylko o PO. Ciezko ci to zrozumiec? Wiesz dlaczego
                sie troszcze? Bo mi zalezy, zeby w tym kraju jeszcze pomieszkac. Poprosilam na
                forum o prezentacje sylwetki waszego kandydata. To wszystko. Nie moja wina, ze
                pojawily sie rozne glosy.
                • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:01
                  Powiem ci tak Łęcki jest gwarantem realizacji liberalnego programu PO.
                  Ale musze ci powiedziec, że zainteresowała mnie natomiast twoja ocena i ciekaw
                  jestem kogo ty widzisz na wiejskiej ?
                  To moze byc dosyc interesujące :)))))
                  • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 16:45
                    Nie odpowiem Ci na to pytanie teraz, bo jestem w trakcie wyrabiania sobie
                    opinii:).
              • Gość: XYZ Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:33
                Ty Lucek też na sekretarza Łęckiego?
                • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:47
                  a co zła fucha ?

Długosz juz spalony :((((((((((((
      • Gość: XYZ Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:29
        Swojak, ty też na sekretarza Łęckiego? Proponował już trzem osobom.
    • Gość: kawior Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:18
      nie ma to jak walnac na odlew i rzucic blotem.
      Boje sie wrecz oceniac mozg autora tego posta. To wyglada na przypadek kliniczny.
    • Gość: xxxxxxxxania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:10
      Machiawelli napisał: " suma egoizmów daje wspólne dobro". Konradowi za
      działanie w partii nominacja się należy. przecież zawsze można się nawrócić.
    • innowator Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu 21.01.05, 10:48
      Co wy wiecie o polityce. Powinno sie powymieniać tych starych i zje..ych
      polityków i wypromować nowych, młodych i kreatywnych jak np. Łęcki Konrad.
      • Gość: Opanowany Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 11:11
        Witam. Prosze mi powiedzieć, (do przeciwników Łęckiego) czy ktoś z Was potrafi
        wskazać drugiego takiego gościa jak Łecki, zaangażowanego w politykę po prawej
        stronie kieleckiej "sceny politycznej"? Proszę o argumenty, które przekonają
        zwolenników Konrada, że jest ktoś bardziej doświadczony i przygotowany, do
        startu w tych wyborach,od niego.
        Pozdrawiam.
      • Gość: XYZ Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:35
        Następny na Sekretarza Konrada? Policz biedny człecze, ilu z was musi po
        ewentualnie wygranych odrzucić
        • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:50
          Zdaje sie ze pochodzimy z innego srodowiska. W moim nie robi sie wszystkiego z przyczyn partykularnych. Współczuje ci, że z takiej perspektywy oglądzasz swiat.
    • Gość: obserwator Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.proxy.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 21.01.05, 10:59
      "Doświadczeni" z czerwonymi legitymacjami rządzą już bardzo długo i co z tego
      wyszło wszyscy wiemy (kliki, sitwy, układy, afery itd, itp.). Łęcki nie ma
      tego "doświadczenia", jest młodym kielczaninem i trzeba dać mu szansę zrobienia
      czegoś dla naszego miasta i regionu. Nie dając mu tej szansy nie możemy go
      rozliczać.
    • Gość: bezpartyjny Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.proxy.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 21.01.05, 11:30
      Łęcki, Łęcki, Łęcki ciagle ten Łęcki nie znam faceta ale może to on jest
      lekarstwem na tą całą zgniliznę która panuję w Kielcach. O lewicy nie ma co
      pisać a prawica też wiele nie pokazała. Potrzebni są ludzie młodzi którzy chcą
      coś zrobić a nie myślą o tym żeby zabezpiczyć rodzinę i znajomych.

Pozdrawiam

• Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 11:38
        Taki bezpartyjny to chyba nie jestes? Bo nie wpusciliby cie chyba do
        Ministerstwa Finansow?
      • Gość: Mirmił Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 11:53
        Czy to prawda, że Cichy z PO był TW, czyli tajnym współpracownikiem SB za
        czasów Solidarności? Spotkałem już kilka osób, zaangażowanych w NSZZ
        Soloidarność, które taką opinię o tym człowieku mają. A może pan Cichy ujawni
        swoją teczkę, jak Maciej Giertych? Chyba, że cierpi już na uwiąd i nie ma jaj...
        • Gość: sprawdziłem Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:36
          Lista Wildsteina
        • Gość: sprawdziłem Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:39
          Lista Wilsteina. jeśli to on to znaczy że był przynajmniej kandydatem.
      • Gość: Wmorde Ktoś tu pisał o Cichym jako TW za Solidarności IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 12:25
        Jeśli to prawda, że Cichy był tw sb, to niech sie ujawni albo oczyści. Inny
        problem PO w Kielcach jest szef komisji rewizyjnej Pręgowski, z zapałem
        czekisty prowadzacy kontrole finansow Platformy w czasie, gdy stowarzyszenie
        NASZ REGION, którego jest prezesem, zadłużyło lokal naprzeciw biura PO na ponad
        10 000 zł. Jak nie wierzycie, zapytajcie Kotowej, od której wynajmował. Dla
        tego wierze, że Łęcki jest ok, bo jednym z jego najzagorzalszych przeciwników
        jest taka świnia jak Pręgowski
        • Gość: zenek Re: Ktoś tu pisał o Cichym jako TW za Solidarnośc IP: *.westside.kielce.pl 22.01.05, 10:07
          Znałem tego człowieka jeszcze w latach '80 muszę powiedzieć że to jest Stary
          DONOSICIEL. I powiem tylko tyle że był on współpracownikiem SB. A Pręgowski -
          szkoda słów.
      • Gość: XYZ Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:37
        Ooo i Bezpartyjny na Sekretarza Konradka. Gdzie on was upakuje?
    • Gość: wyborca Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 11:35
      Jeśli już tak dużo na FORUM o P. Konradzie Łęskim, to chyba jest to najbardziej
      widoczny kandydat do parlamentu. Ciekawe jakie preferencje wyborcze mają jego
      oponenci??? Może się ujawnią. Chyba ,że są to obstrukcyjni mąciciele...
      • Gość: behemot kolorowe plakaty z własną podobnizną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:31
        Ja się ujawnię. Moją preferencją wyborczą jest przyzwoitość.

Pan Łęcki mógł dać 900 zł na Caritas, ale on wolał sobie wydrukować kolorowe plakaty z własną podobnizną. Potem chodził i opowiadał, że te plakaty promują Unię Europejską. Plakaty rozwiesił bez wiedzy i zgody swojego szefa. Bo Pan Łęcki nie realizuje programu PO, on tylko realizuje swój program.

Zapewne cała jego kampania będzie równie szczera i przyzwoita jak obecna dyskusja na forum - kilka osób o różnych nickach nadających z gov.pl
        Mielibyście chociaż trochę wyobraźni i nadawali z miksera, jak wasi młodzi bolszewiccy koledzy.

Ciekawie też będzie się przyjrzeć źródłom finansowania pana Łęckiego. Przed ostatnią kampanią ujawnił dochody w wysokości 21 tysięcy, z czego wydał 23 tysiące (!). Starczyło mu też na studia, dojazdy, życie i mieszkanie. Jest to po prostu człowiek, którego rodzice utrzymują (i pozostałą uczącą się dwójkę rodzeństwa też).

W prasie udzielał wywiadów, że jest rozczarowany swoją dawną szefową (Jolanta Daniel) bo obiecała pomóc w karierze politycznej i zawodowej. Takie są kryteria oceny i system wartości Pana Łęckiego: trzeba się podczepić pod kogoś, kto pomoże w karierze. Ale żeby tak coś wspominał o sytuacji wyborców to nie słyszałem.

Posłami kOniecznie powinny zostać takie osoby.
        • Gość: lucek_ek Re: kolorowe plakaty z własną podobnizną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:19
          Mogł dac na Caritas a wydrukowal plakaty.
          No szok, naprawde szok. Uwielbiam takie argumenty. Zero merytorycznosci ale
          dzieki chociaz ze nie dorzuciles, że tych pieniedzy nie dal na biedne chore
          dzieci (zrobiloby lepsze jeszcze wrazenie no nie ?)
          Kazda partia musi prowadzic dzialalnosc propagujaca jej program i ja sama jako
          taka, to chyba oczywiste.
    • Gość: niania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 11:47
      Wydaje mi sie, że niektórzy muszą się nieźle napracować w kreowaniu pozytywnych
      odpowiedzi, ale nie czarujmy sie nie wygląda to na codzień tak różowo!
      Padły już słowa pracowity, ambitny, zdolny, odpowiedni itp. ale tak naprawdę
      troszkę nie widać pana Łęckiego w naszym kieleckim "krajobrazie", no cóż dwa
      lata w sejmiku to chyba mało ambitne zajęcie i to za pieniądze podatników,
      może "nasz wielki kandydat" moze się pochwalic jeszcze jakimiś osiągnięciami
      poza tym, bo siedzieć za nasze pieniędze już potrafi i faktycznie skoro
      przećwiczył to przez dwa lata to pewnie weysiedzi także i cztery, zatem racja
      ma doświadczenie i nadaje się, tylko po co zmieniać tych co już tam są ?
      • Gość: wyborca Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 11:55
        >>tylko po co zmieniać tych co już tam są ?
        Niania, trudno nawet wdać się z tobą w dyskusję na forum. Jesteś za zachowaniem
        status qvo? Nie bój się czekających nas zmian. One muszą nadejść.

• Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:00
          Jej, ale to zabrzmialo:))). To jest retoryka w dawnym stylu. Stylu, ktory
          chcecie obalic. Podobno. Was moze te zmiany czekaja, ale nas?:))) Sorki, ale
          nie moglam sie powstrzymac:)))
      • Gość: bobas Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 17:52
        Odpowiadam - bo skompromitowali po całym kraju nasz i tak słaby ekonomicznie i
        kulturowo region. Jeżdżę sporo po Polsce i w kontaktach z ludźmi, najzwyklej
        wstyd mi za nich.

Ukłony
    • Gość: niania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 11:58
      Zmiany ? - tak, ale niech przynajmniej na samym starcie będzie widać światełko
      w tunelu, iz mają sie na lepsze a jak zauważyłam ciemno jak cholera!
      • Gość: Opanowany Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:02
        Może i ciemno, ale widzisz gdzieś inne światełko?
        • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:08
          Ja mam ciagle nadzieje, ze pojawi sie na lokalnej scenie ktos uczciwy i madry.
          I jak w innym watku pisal Behemot, nie bedzie to osoba, ktora do tej pory
          niczego nie osiagnela, bez pomyslow, ograniczona, traktujaca kariere polityczna
          jako jedyna mozliwosc dorwania sie do koryta, uciekajaca w ten sposob przed
          bezrobociem. Nas juz naprawde na to nie stac.
          • Gość: Opanowany Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:21
            Aniu! Jeśli myślisz że Łęcki chce sie dorwać do koryta z kasą to sie mylisz.
            Jego dązenie do władzy wynika z czego innego, on jest bardzo ambitny
            politycznie. On lubi być w centrum uwagi, lubi być "politykiem". Jemu napewno
            nie chodzi o kase bo na jej brak chyba nie narzeka.
            • Gość: behemot z czego się utrzymuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:36
              > Jemu napewno
              > nie chodzi o kase bo na jej brak chyba nie narzeka.

wow! dzieta radnego wodewódzkiego to jakieś 1600 zł
              czy on ma jeszcze jakieś źródła dochodów?
              • Gość: Opanowany Re: z czego się utrzymuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:48
                Nie ma,jak sam napisałeś. I jak sam spostrzegłeś w swojej bystrości jest na
                utrzymaniu rodziców, ale wydaje mi sie,że nie jest to jakaś tragedia młodego
                polityka. Trzeba mu chyba tylko zazdrościć takiego stanu rzeczy.Prawda?
                • ck_behemot opowieści młodych i zdolnych... 21.01.05, 13:53
                  > Trzeba mu chyba tylko zazdrościć takiego stanu rzeczy.Prawda?

Prawda. Jak wiesz, sam staram się załozyć partię ...tylko nie wiedziałem, że
                  najpierw trzeba latać po parku z kijami ...chyba się jeszcze zastanowię.

Mam też cichą nadzieję, że nie będziemy wiosną karmieni opowieściami
                  typu: "bezrobotny, krótko ostrzyżony dwudziestoparolatek wybudował ogromny dom,
                  strzeżony przez siedmiu ochroniarzy, jako źródło dochodów podając oszczędności
                  swojej matki, staruszki, która przez ostatnie 80 lat odkładała ze swej
                  czterystuzłotowej renty". To już było. Liczę, że teraz będzie coś nowego.

Natomiast nie mam żadnej nadziei, że opublikujesz jakieś dokonania
                  wodza ...inne niż noszenie teczki za Jolką Daniel.
                  • Gość: Opanowany Re: opowieści młodych i zdolnych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:34
                    Co w twoim mniemaniu musi dokonać 20-stoparolatek zeby Ci zaimponował?
                    Wybudować drugi mur Chiński? chyba w tym wieku bardziej ważne są predyspozycje
                    a nie dokonania
                    • Gość: Ania Re: opowieści młodych i zdolnych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:53
                      Proponuje wiec wybrac jakiegos bystrego przedszkolaka, ale najpierw trzeba mu
                      metryke sfalszowac. Chlopie, co Ty opowiadasz? Ja mam juz dosyc politykow z
                      przypadku. Gdybym Ciebie posluchala, musialabym na mlodych z Samoobrony
                      glosowac. Umysly nieskazone, sol ziemi:). Sam widzisz, do czego takie myslenie
                      doprowadzilo. Praktycznie na naszych oczach wyprzedano caly kraj. Bo koles sie
                      bal kolesia. Bo koles z kolesiem cos opili. Bo koles kolesiowi wreczyl lapowke.
                      Obawiam sie, ze ty tez przynalezysz do takiej grupy kolesi. Nowi kolesie sa
                      mlodsi, ojczyzna ich malo zajmuje, natomiast traktuja polityke jak jedyna droge
                      wybicia sie i zaistnienia. Pytanie zasadnicze: Jak student (prywatnej uczelni?)
                      na utrzymaniu rodzicow moze byc "przedstawicielem narodu", ktory bedzie
                      podejmowal wazne dla wszystkich (a nie tylko dla siebie i swojego towarzystwa
                      wzajemnej adoracji) decyzje???
                      • Gość: bobas Re: opowieści młodych i zdolnych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:41
                        To jest dopiero bełkot!!!

Co ma do rzeczy, kto jest na czyim utrzymaniu.
                        Gdzie są takie gwarancje,że osoba z wypchanym portfelem jest bardziej godna
                        zaufania i może lepiej wykonywać zadania od tej która ma ten portfel
                        zajęty "drobnymi".

W adoracji nie ma miejsca na miłość ofiary do kata. Jeśli nie mam przekonania -
                        nie adoruję - odchodzę.

• ck_behemot taki mądry? 22.01.05, 21:46
                          > Co ma do rzeczy, kto jest na czyim utrzymaniu.

Amerykanie mówią: "Jeśli jesteś taki mądry, to dlaczego nie jesteś taki bogaty?"
                          • Gość: bobas Re: taki mądry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 11:01
                            "Amerykanie mówią: "Jeśli jesteś taki mądry, to dlaczego nie jesteś taki
                            bogaty?"

Cytat skądinąd zajmuje uwagę, ale moim zdaniem zbyt daleko odchodzi od głównego
                            tematu jaki się toczy na forum.
                    • ck_behemot Re: opowieści młodych i zdolnych... 21.01.05, 15:09
                      > Co w twoim mniemaniu musi dokonać 20-stoparolatek

wystarczy dyplom z UJ, zwykłe studia dzienne, kierunek obojetny

> chyba w tym wieku bardziej ważne są predyspozycje
                      > a nie dokonania

chcesz delikatnie dać do zrozumienia, że Misiek kasuje te 1600 zł za posiadanie
                      predyspozycji? Nic tam nie robi tylko przynosi na sesje te swoje predyspozycje,
                      a potem idzie do kasy? To taki pożytek mają z niego wyborcy?
                      Czy jest tu jeszcze ktoś inny na forum, komu pracodawca płaci za "predyspozycje"?
                      Ludzie, przecież w normalnej pracy trzeba zapieprzać, a wy nawet nie chcecie się
                      zapisać do mojej partii - ja też bym płacił za manie predyspozycji.

Ale jaja, wygląda na to, że faktycznie jedyne dokonania wodza PO to latanie z
                      kijem po parku :)))))))
                      • Gość: Ania Re: opowieści młodych i zdolnych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:16
                        Behemocie, ja mam bardzo duze predyspozycje:))). I to od przedszkola:))). Czy
                        moge liczyc na Twoja wspolprace?
                  • Gość: lucek_ek Re: opowieści młodych i zdolnych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:55
                    Konrad Łęcki założył jakąś partię ? I latał po parku z kijami ? Rozumiem ze to
                    ostatnie to maksymalna (jak na twoje mozliwosci) proba osmieszenia skinowskiego
                    epizodu. Ja sam spotykalem sie z kumplami jak mialem ok. 20 lat w jakiejs
                    piwnicy w bloku i nie spedzalismy tam czasu na czytaniu Marksa i Engelsa.
                    Jednak uwierz mi mam ju zone i syna i niechodze juz do tej piwnicy hehehehehehe.

ck_behemot napisał:
                    "Mam też cichą nadzieję, że nie będziemy wiosną karmieni opowieściami
                    typu: "bezrobotny, krótko ostrzyżony dwudziestoparolatek wybudował ogromny dom,
                    strzeżony przez siedmiu ochroniarzy, jako źródło dochodów podając oszczędności
                    swojej matki, staruszki, która przez ostatnie 80 lat odkładała ze swej
                    czterystuzłotowej renty".

To sie nazywa wyobraznia a nawet wizjonerstwo, gratuluje :)
                    To moze teraz ja. I ja sie martwie ale mam nadzieje ze tak sie nie stanie, i
                    nie usłysze za cztery lata, że niejaki behemot znany pod ta nazwa na forum
                    okazal byc niespelniona miernota, ktora siegneła dna i zabila źródło swoich
                    kompleksow K. Łęckiego.
                    Niemozliwe ? Jak mozesz zaprzeczyc ? Pewnie tak samo jak Konrad Łęcki na twoje
                    zarzuty.
                    Lubie erystyke a ty ?
                  • Gość: gMO Re: opowieści młodych i zdolnych... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 11:15
                    Znakomicie - przez ponad dwa lata sprawowania mandatu radnego wojewódzkiego
                    cudów nie dokonał. Studiów nie ma i pomimo tego, że ma 2000 złotych miesięcznie
                    diety - utrzymują go rodzice. Wspaniale. Doskonały kandydat na posła. Istotnie -
                    Łęcki nie reprezentuje żadnego programu. Ani prawicy, ani PO - on reprezentuje
                    interesy Konrada Łęckiego.
            • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:41
              Wczesniej poprosilam, by ktos napisal mi konkretnie o dotychczasowych
              osiagnieciach tej osoby. Chcialam tylko uzyskac jakies informacje o nieznanym
              mi czlowieku. Zamiast konkretnych wypowiedzi zobaczylam wiele postow w postaci
              obelg. I to pisanych nieortograficznie. Co moge myslec o takich zwolennikach i
              o takim ich idolu?
              • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:01
                Mowilas mi juz "kochanie" co bylo bardzo mile :)))))))
                Nie psój tego i nie stwarzaj pozorow ze wszystkie wypowiedzi byly obelgami.
                I naprawde nie rozumiem czego mozna oczekiwac od radnego sejmiku jesli w 90%
                sejmik jest zdominowany przez SLD ? No czego ty oczekujesz, ze co rzuci sie na
                nich z gołymi pięściami. a moze masz nadzieje ze SLD ugnie sie pod
                argumentami ? hehehehehehehehehehe
                • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 08:06
                  Skarbie Moj Najdrozszy, niczego nie psuje (a moze psoje ma inne znaczenie, ale
                  jeszcze go nie znam:P)), ja nikogo na tym forum nie obrazilam (moze jedna
                  osobe, ale nie w tym watku:))). Natomiast chcialam sie czegos konkretnego
                  dowiedziec. I mam do tego prawo. Taka jest konwencja tego forum. Ludzie pytaja,
                  inni odpowiadaja (czasami ci sami:))).Jest to tez dobra okazja, by
                  zaprezentowac wlasne poglady. I siebie. Powiem Ci w tajemnicy:), ze glosowalam
                  w eurowyborach na kandydata PO. I mielibyscie nadal moj glos, gdyby nie ta
                  dyskusja. Poziom niektorych postow popierajacych Leckiego byl zenujacy, pokazal
                  mi poziom zwolennikow, posrednio charakteryzujac przy tym kandydata.
                  Skojarzyliscie sie mi z jakas fanatyczna bojowka. To, ze pojawila sie wypowiedz
                  Ani blagajacej, zeby mnie z nia nie mylic, dalo mi nawet bardziej do myslenia.
                  Przesladowania za przekonania polityczne? Glos partii glosem narodu? To juz
                  bylo. Ale pewnie sie historii dokladnie nie uczyliscie.
                  Nie, nie czekam, ze sie rzuci z golymi piesciami (z postow wynika, ze golych
                  nie lubi:P), ale ze bedzie widoczny i bedzie robil cos sensownego. Oprocz
                  zbierania podpisow pod parasolami. Bo to bylo widoczne, przyznaje.
                  SLD nie ugnie sie pod argumentami, ale mam nadzieje, ze ugnie sie pod prawem.
                  Widzisz, ja ciagle zyje w przeswiadczeniu, ze istnieje sprawiedliwosc.
                  • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:39
                    Ciesze się, że głosowałaś już na PO i obiecuję, że nie zdradze twojej tajemnicy :))))).
                    Zgadzam się z twoją oceną co poziomu dyskusji. Nie bądź jednak jednostronna. Po obydwu stronach nie było zbyt grzecznie. Kwestia oceny jest po której stronie wyglądało to gorzej.
                    A teraz konkretnie. Jeśli chodzi o Łęckiego to jest jednym z bardziej widocznych i aktywnych członków PO. Przeprowadził w 2004 r. dosyc dobrze odebraną i skutkującą wzrostem członków jak i sympatyków akcją propagująca PO. To były plakaty, spotaknia na osiedlach i szkołach z żywymi ludźmi. On był twórcą tego projektu i wykonawcą. To z tą akcją związane sa plakaty o których koszt stawia mu sie zarzuty. Zarzuca mu sie również że nie wystąpił do władz parti o zgodę na tą akcję. Jeśli chodzi o działalność w sejmiku to sprawa jest jasna i pisałem o tym wcześniej. Nie ma tam szans na inicjatywę trzech prawicowych radnych na 27 lewicowych.
                    Nie widze w Łęckim postaw o ktore jest oskarżany. Ale wiem skad się te oskarżenia biorą. Łęcki jest młody i ambitny (wady do niewybaczenia) ponadto lubi to co robi. Zna się na polityce i ma w tym doświadczenie jako autentyczny działacz. Nie jest "kanapowcem" on autentycznie działa.
                    Na wielu formacjach prawicowych sie już zawiodłem. Postawiłem teraz po raz ostatni na Platformę. Uda mi sienie stracic ostatecznie zaufania jeśli ludzie tacy jak Łęcki otrzymają szansę.
                    Bo ja również wierzę w sprawiedliwość.

P.S.
                    Wybacz mi moją ortografię nigdy nie byłem w niej najlepszy :)
                    • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 16:43
                      Nie mogles od razu tak napisac zamiast ironizowac?:P To byla odpowiedz na moje
                      pytanie, ale podana z kilkudniowym opoznieniem. I juz zdazylismy sie
                      poklocic:))).
          • Gość: norm Prawda w oczy kole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:24
            Dla przypomnienia:
            Konrad Łęcki był skinem, latał z pałą m.in. po parku i z grupą
            osiłków (to już wtedy pokazał swoj talent do kierowania innymi),
            bili i okradali pijaczków, bili wszystkich, którzy im wygladem
            nie pasowali. Szukał "Żydów". Podczas manifestacji
            antyrasistowskiej, wraz z kolegami (może Ci też wstąpili do
            Platformy???) starał sie ją rozgonić.
            Potem stwierdził, że droga polityczna to najlepsza droga do
            kariery i pieniędzy (poniekąd słusznie).
            Był w Stronnictwie Narodowym, potem na fali poszedł do Ruchu
            Odbudowy Polski, gdy ten ostatni tracił szybko notowania,
            przystapił do nowej siły - Ruch Społeczny AWS (tam krótko był
            asystentem p.Bartosza), gdy RS AWS padał, przeskoczył do
            Stronnictwa Konserwatywno-Ludowego (gdzie został pupilem pani
            Daniel i asystentem p.Halla), potem pojawiła sie Platforma
            Obywatelska (z dużym poparciem wyborców), a więc i tam musiał
            sie pojawić wkrótce i Konrad Łęcki (zostając asystentem
            p.Miodowicza).
            Trzeba przyznać, że facet ma talent, a że nie ma kręgosłupa, to
            w polityce chyba tylko zaleta. No i kłamca - osobiście w forum
            Gazety zaprzeczał, że był skinem. Teraz przyciśnięty cos sobie
            przypomina.
            Kłamał także wczesniej, m.in. o tym, że skończył studia
            aktorskie, że studiuje na Uniwersytecie Warszawskim.

A, i nie ma co wspominać o nim jego kolegom z klasy w liceum,
            gdzie pożyczał pieniądze, i nigdy ich nie zwrócił. W ogóle tez
            otaczał się złodziejami.

To wszystko, co tu napisałem, to nie żadna przesada. Tak było, a
            świadków jest wielu.
            • Gość: Mirmił Re: Prawda w oczy kole IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 12:29
              Tchórzliwa gnido, gdyby było tak jak piszesz, Łęcki miał by na koncie już kilka
              wyroków. Jak masz czelność pluć jadem, to się podpisz z imienia i nazwiska,
              zakało jedna.
              • Gość: behemot Nie desperuj Mirmiłku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:35
                Nie desperuj Mirmiłku
                64.233.183.104/search?q=cache:JFVFhfp_26cJ:www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2003/V/16/7.pdf+Konrad+%C5%81%C4%99cki&hl=en
                • Gość: Ania Re: Nie desperuj Mirmiłku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:49
                  Dzieki, Behemocie. Juz chyba nie musze zadawac pytania o dokonania tej osoby.
                  • Gość: lucek_ek Re: Nie desperuj Mirmiłku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:50
                    I znowu musze stanąć w obronie Łęckiego :))
                    Bo co wynika z tego artykułu. Że uwierzył ze można wspomóc biznes lokalny ?
                    Czy wy zdajecie sobie jakiego formatu są to zarzuty ?
                    To właściwie nie są żadne zarzuty. To są jedynie insynuacje. Był na kawie czy piwie, znał tego człowieka, chciał być może żeby został członkiem PO.
                    To są zarzuty ? Że wystapił na sesji z inicjatywą pomocy ?
                    Weźcie pod uwagę że jest to młody polityk, który stanął na drodze starym wygom.
                    Zaczął być groźny, zbyt niezależny, zbyt inicjatywny. Trzeba cos na niego znaleźć. Pewnie się bardzo starano ale tego rodzaju zarzuty są śmieszne, chodź napewno pouczajace dla samego Łęckiego.
                    Kolejny hak :) że był skinem. Hmm hehehe, rzecz, która nie moze się z pewnością chwalić. Ale kiedy to było i ile miał wówczas lat ? Był poprostu smarkaczem, który pewnie chciał coś zmienić. Zapewniam was że obecne poglądy Łęckiego dzieli kosmiczna odległość od haseł nacjonalistów przeróżnej maści.
            • Gość: norm Prawda Leckiego i prawda ekranu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:36

• Re: Łęcki daje ... IP: proxy / *.crowley.pl
              Gość: Leszek 03.12.2002 19:09 zarchiwizowany

Widzę, że p. Łęcki budzi na tym forum powszechną nienawiść. Ja spróbuję was
              trochę rozbawić i ukazać "ludzką" twarz tego pana... Z Łęckim znam się na
              stopie zawodowej, kiedyś miałem jednak spotkać się z nim prywatnie. "Wpadliśmy
              na siebie" pewnego wieczoru w wypożyczalni kaset wideo. P. Konrad w prawej ręce
              dzierżył flaszkę zawiniętą w papier, w drugiej zaś... pornola... Całe zdarzenie
              miało miejsce w pobliżu starego biura posła Miodowicza... Wygląda więc na to,
              że pan Łęcki i jego koledzy, mieli wieczorne bardzo ważne spotkanie na którym
              omawiali jak najlepiej przysługiwać się partii.... :)))) Wygląda więc na to, że
              Lęcki raczej nie daje... a trzepie .... :)

Re: ŁĘCKI I JEGO IDEAŁY
              Przeczytaj komentowany artykuł »
              Autor: Gość: pablo IP: *.proxy.aol.com
              Data: 26.09.2003 17:12 + dodaj do ulubionych wątków

zarchiwizowany

-----------------------------
              • Gość: johny Re: Prawda Leckiego i prawda ekranu IP: *.westside.kielce.pl 22.01.05, 09:54
                Co wy tu za bzury piszecie? Nie znacie w ogóle Pana Łęckiego. Znam tego
                człowieka bardzo dlugo i nigdy się nie spotkałem z historiami o których
                opowiadacie. Jest to młody człowiek chcący zrobić coś dla naszego województwa
                oraz kraju. Jeżeli dostanie swą szansę jako poseł na pewno jej nie zmarnuje i
                nie da nam powodów do wstydu.
                Uważam że trzeba głosować na Pana Konrada Łęckiego!!
            • Gość: Opanowany Re: Prawda w oczy kole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:42
              Jeśli to jest prawda, to faktycznie chłopak nie siedział bezczynnie w młodości.
              Jednak, wydaje mi się, że cała ta jego "zła" przeszłość nie wywarłą większego
              znaczenia na wyborcach, którzy zaufali mu i dali mandat radnego. Ciekawe czy w
              wyborach do parlamentu tez tak by było?
              • Gość: Ania Re: Prawda w oczy kole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:51
                Zalezy, czy ludzie w ogole pojda glosowac. Boje sie, ze do uzyskania mandatu
                moze wystarczyc kilka glosow:))).
            • Gość: metron Re: Prawda w oczy kole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 11:38
              Drogi norm,

Cyt. "potem pojawiła sie Platforma
              > Obywatelska (z dużym poparciem wyborców), a więc i tam musiał
              > sie pojawić wkrótce i Konrad Łęcki (zostając asystentem
              > p.Miodowicza)."

Oczywiście jest kłamstwem pisanie,że Łęcki jakoby zwęszył
              wysokie notowania PO i tam ulokował swoją osobę.
              W PO był od początku jej tworzenia w Kielcach i to on ją budował.
              Oczywiście robiła to Pani Daniel z niemałym zaangażowaniem,
              ale odeszła - i to jej sprawa.
              W tamtym czasie niewiele wskazywało, że PO odniesie notowany dzisiaj
              sukces, a jeśli chodzi o skoczków to mamy ich właśnie w tej chwili i to
              nie rzadko z SLD. Na pytanie dlaczego chcą wstąpić do PO bez zarzenowania
              odpowiadają: bo wam rośnie.
              To się nazywa "koniunkturka".

Pozdrawiam
            • Gość: flashgordon Re: Prawda w oczy kole! PO TRZYKROĆ!! IP: 81.210.17.* 25.01.05, 18:46
              Norm,czyżbyśmy razem maturkę w Słowackim robili?
              To co kolega napisał potwierdzą faktycznie chyba wszyscy z naszego rocznika w
              VI LO. Konrad był miernym intelektualnie uczniem(bez pomocy mamci-nauczycielki
              miałby w naszej szkole poważne kłopoty),jego złodziejsko-bandyckie wyskoki;
              napuszczanie wygolonych debili ze swastykami na przechodniów czy też młodszych
              chłopaków ze szkoły powtarzało się raczej regularnie.Sam był zbyt
              tchórzliwy,żeby wejść z którymś z nas w otwarty konflikt.Przy jednym czy drugim
              spięciu kiedy już miał dostać po uszach zaczynał zawodzić,że on się nie leje bo
              może stracić wzrok!Ehhh,młodość...
              Nie mam z nim od kilku lat kontaktu,ale pamiętam go właśnie tak...
              Jeśli on ma zostać przedstawicielem narodu to kolejny sejm może być tylko
              gorszy od obecnego.
              Pozdrowienia dla absolwentów Słowaka.

• Gość: lucek_ek Re: Prawda w oczy kole! PO TRZYKROĆ!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:25
                Ech, ciezko westchnąłem jak to przeczytałem. Dużo jeszcze pomyj spłynie po tym forum ?

I co panie kolego mialeś pretensje do Łęckiego że nie chciał się bić ?
                Masz rację po co nam taki poseł co nie chce się bic hehehehehehehe.
                Wiem jakiej postury jest Łęcki, nie wygląda na ochroniarza i jest to eufemizm :)))))))))).
                Jak rozumiem ty chiałeś go bić, gratuluje. Podejrzewam że dzieciaki z podstawówki tez na twój widok uciekały, lubiłeś im dołożyć no nie ? heheheheheheheheehe.
    • Gość: xxxxxxxxania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:17
      Cała ta dyskusja jest beznadziejna. Różne nick- i, a te same adresy IP!!!...!
      • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:21
        Dyskusja jest taka jak jej przedmiot:))).
        • Gość: norm Prawda ekranu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:30
          Nadmieniam, ze Lecki mial w mlodosci kilka wnioskow do Sadu dla Nieletnich,
          m.in. za paserstwo. Na niczym sie skonczylo, bo babcia Leckiego byla stedy
          sedzia.
          • Gość: OBSERWATOR Re: Prawda ekranu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:43
            A może zaczniecie niedłuigo przytaczać epizody z okresu jego lat
            przedszkolnych? Może nie nadaje się na posła, gdyż wysypał klocki z pudełka i
            nie chciał ich pozbierac? W mniemaniu ANI i BEHAMETA pewnie tak. Pozdrawiam
            • Gość: Ania Re: Prawda ekranu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:00
              A Ty, biedaku, nawet nie wiesz, kim byl Behemot... prawda?:)))
        • Gość: Opanowany Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:47
          Aniu twoje opinie zapewne byłyby skrajnie odmienne gdyby tematem był młody
          kandydat na posła z lewej strony sceny politycznej? Nieprawdaż? Tylko nie pisz,
          że jesteś apolityczna , bo wówczas nie brałabyś udziału w tym forum. Pozdarwiam
          • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:58
            Wyobraz sobie, ze ktos jeszcze jest normalnym czlowiekiem. Ja dziele ludzi na
            madrych i glupich, a nie na tych z lewicy i tych z prawicy. Jeszcze srodek
            zostal:))).
    • Gość: xxxxxxxxaniakopciń Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:15
      Proszę wszystkich o nie mylenie mnie z gościem portalu o nick- u Ania i adresie
      IP *.neoplus.adsl.tpnet.pl. Jak wynika z wcześniejszych postów Ania to drugie
      imię osoby o tym nick-u. Anna Kopcińska
      • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:26
        Ania to bardzo popularne i piekne imie, przykro mi Aniu, ze masz jakies
        przykrosci z mojego powodu. Nie jest moim zamiarem nikogo obrazac. Po prostu
        stawiam pewne pytania. I uzyskalam juz odpowiedzi.
        • Gość: Ania Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 08:24
          Dziekuje tez za przeczytanie wszystkich moich postow. Tak naprawde jestem
          facetem. Ale nie mow tego Jakubowi, bo bedzie mu glupio, ze flirtowal ze mna w
          wakacje:))).
          • Gość: xxxxxxxxaniakopciń Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:33
            Tak na prawdę to przczytałam tylko jeden wątek z września kiedy rozmawiałeś/ aś
            na forum ze mną i Jakubem. Pozdrawiam
    • Gość: Konstans KUBEŁ ZIMNEJ WODY NA GORĄCE GŁOWY IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.05, 07:09
      Mleko się już rozlało, a szkoda. To nie przystoi na publicznym forum tak sobie
      ubliżać i pomawiać. Wszystkim, którzy się tu naobrażali, nainsynuowali i ulżyli
      proponuję teraz napisać przeprosiny i odwołać złe słowa. Po co budzić demony
      złościi zemsty, po co antagonizować nasze kieleckie środowisko? Może lepiej
      przeprosić i zacząć konstruktywne rozmowy? Czekam na odpowiedzi.
      • Gość: Ania Re: KUBEŁ ZIMNEJ WODY NA GORĄCE GŁOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 08:09
        No wlasnie. Juz sie rozlalo. I wrazenie pozostalo.
        • kochany.przyjacielu cały Czarnów za Panem stoi !!! 22.01.05, 09:42
          Panie Konradzie ! Pan sie nie boi ! cały Czarnów za Panem stoi !!!

• Gość: Mirmił P R Z E P R O S I N Y IP: 213.77.1.* 22.01.05, 09:51
      Konstans ma rację, a ja się posunąłem może za daleko, jednak traktuję to forum
      jako swoisty Hyde Park. Jednak:
      Oficjalnie przepraszam osoby, które poczuły się dotknięte moimi wypowiedziami,
      czyli pana Cichego, "behemota", jak i innych uczestników tego forum.
      Oświadczam, że nie było moją intencją szkalowanie ani naruszanie dobrego
      imienia żadnej z osób. Poniosły emocje.
      Mirmił
      • ck_behemot Mirmiłku, nie desperuj! 23.01.05, 11:47
        Mirmiłku, nie desperuj! Wyluzuj, bo wyglądasz na śmiertelnie przerażonego. Zimny
        pot Cię oblał na samą myśl o tym skąd pisałeś i że łatwo było by cię
        zidentyfikować. Widzę, że teraz piszesz z lepszego adresu ...żeby cię Cichy nie
        wyczaił?
        Ja bym powiedział tak - pisz co chcesz, bo niedoczekanie twoje, żeby jakiś
        młodzieniec był w stanie mnie obrazić. Najpierw skończ jakąś szkołę, zarób
        uczciwie pierwsze pieniądze i zacznij myśleć. Może wtedy byłbym w stanie się
        przejąć twoim gadaniem? Póki co, nie nadymaj się tak i nie przepraszaj bo jest
        na to grubo za wcześnie.
        • Gość: lucek_ek Re: Mirmiłku, nie desperuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:18
          Czytam twoje posty i musze sie przyznać, że robi mi po tym lekko nieprzyjemnie.
          Skąd w tobie taka buta, takie przekonanie o swojej wyższości i ta widoczna w kazdym słowie radość gdy masz szanse upodlenia jakiejś osoby ?
          Oceniasz innych ale spójrz jakie świadectwo wystawiasz sobie. Jeśli chodzi o moją ocenę - mierne.

Założe się że nie dostrzegasz swoich atawizmów myśląc pewnie o swoich "tekstach" jako perełkach elokwencji hehehehehehe
    • ck_behemot wyjątkowa nieudolność 22.01.05, 16:12
      Pojawili się poplecznicy Łęckiego, zapewne ludzie z jego otoczenia. Z pewnością
      i sam zainteresowany czyta ten wątek. Zauważam Panie Łęcki śmieszną rzecz -
      wygląda na to, że ani pan, ani osoby z pańskiego otoczenia, nie macie pojęcia co
      robicie.
      Na pytanie o efekty pracy w samorządzie województwa pada odpowiedź, że:
      1) nie ważne są osiągnięcia lecz predyspozycje,
      2) nic nie można zrobić bo jest 27 radnych innych opcji.

W ostatecznosci spodziewałbym się odpowiedzi, że na przykład walczył pan o
      pieniądze w budżecie województwa na budowę oczyszczalni ścieków, na przykład na
      Cedzynie i na Nidzie, żeby ludzie nie musieli patrzyć na gnój, który tam obecnie
      płynie. Byłoby to z korzyścią dla rozwoju turystyki i dawało nowe miejsca pracy.
      ALE - dajmy na to - sprzeciwiła się Samoobrona (bo lubi gnój). W takich
      sytuacjach starał się pan forsować swoje plany szukając poparcia ludzi poprzez
      media. I na przyklad cykl artykułów w prasie pomógł panu zwrócic uwagę
      społeczeństwa na ten problem ...i przeforsować swoją koncepcję.
      Ja wiem, że panu to wisi, te oczyszczalnie zasrane, ale wychodzi na to, że pan
      jest w Sejmiku, ale nie ma pan bladego pojecia po co.

Pańscy zwolennicy nawołują do głosowania na pana. Po co? W tej sytuacji, to pan
      jest gotów powiedzieć po czterech latach w Sejmie, że nie osiągnięcia ale
      predyspozycje się liczą, a poza tym to za duża opozycja była.

Czy naprawdę nie ma w pańskim otoczeniu nikogo, kto byłby w stanie sensownie
      odpowiedzieć na pytania, które padają na forum? Może panu kogoś podesłać? Bo
      wygląda na to, że zwykły człowiek z ulicy ma większe pojecie o pracy Sejmiku niż
      pan i pańscy ludzie razem wzięci.

Może też niech nie tłumaczą pańskich wpadek (z biznesem) brakiem doswiadczenia i
      młodym wiekiem ...bo to już jest wyjątkowa nieudolność.
      • Gość: Ania Re: wyjątkowa nieudolność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:41
        Behemocie, ale dales po rajstopach:))). I nikt Ci nie umie odpowiedziec. Nad
        czym sie mocno zastanawiam. No... chyba ze jest jakas przerwa w urzedowaniu:))).
      • Gość: Baya Łęcki do nauki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:17
        Pan Łęcki ma jeszcze jedną umiejętność do nadrobienia. Posługiwanie się
        komputerem. Na ten zarzut przyszłego elektoratu proponuję mu gotową odpowiedź.
        Pan Łęckinauczy się posługiwać komputerem jak zostanie posłem. Dostanie od
        Sejmu laptopa i będzie mógł trenować w czasie posiedzeń Sejmu. Dobrze
        kombinujesz Łęcki.
      • Gość: lucek_ek Re: wyjątkowa nieudolność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:05
        Bardzo nieładnie i powiedziałbym w arogancki i niestety prymitywny sposób postanowiłes poprowadzic na tym forum dyskusje.
        Jak mozesz tak spokojnie i niesprawiedliwie zakładać, że wszystkie wypowiadajace się tu w obronie K. Łęckiego osoby są członkami PO ?.
        Czy tym prostym chwytem erystycznym postanowiłeś ostatecznie odebrac wszelką wiarygodność wszystkim zwolennikom Platformy ?.
        I nie mowie tu już o zwolennikach Łęckiego chodź rzeczywiście ja widze go jako dobrego posła, mówie o sympatykach Platformy jako takiej. Wiem kto to jest pan Cichy i szanuje również jego osobę i czekam z niecierpliwością że i on ogłosi chęć kandydowania. Hehehe no zastanowie się wtedy na kogo oddam swój głos.
        Rozumiem, że twoj stosunek do tego kandydata jest mocno osobisty i dosc emocjonalny. Mam jednak nadzieje że stanowisz jedynie wyjątek zaś pozostałe osoby są szczerze zainteresowane faktyczną szansą na zmianę oblicza kraju i naszego regionu a nie prowadzeniem jakichś chorych wendet wobec nielubianych osób.
        Bo cóż znaczą twoje wypowiedzi pełne jadu i krytyki wobec jednej osoby przy braku jakiejkolwiek propozycji konstruktywnej alternatywy ?
        • Gość: behemot Re: wyjątkowa nieudolność IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 20:44
          Masz może starszego brata? Albo tatę poproś niech ci tłumaczy moje teksty.

> Bo cóż znaczą twoje wypowiedzi pełne jadu i krytyki wobec jednej osoby przy bra
          > ku jakiejkolwiek propozycji konstruktywnej alternatywy ?

Jeśli chcesz przez to powiedzieć, że wobec tej "jednej osoby" nie ma w
          kieleckiej PO alternatywy, że nie ma nikogo, kto ma jakieś dokonania większe niż
          posiadanie "predyspozycji", to jako sympatyk PO proszę cię, żebyś się już zamknął.
          • Gość: lucek_ek Re: wyjątkowa nieudolność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:59
            Widze, że musze sie do ciebie zwracać w sposób prostszy. To było za długie zdanie prawda ? :))
            Nie chodziło mi o brak altrnatywy w PO. Tam jest bardzo wielu wartościowych ludzi i mówie to jako sympatyk PO :)))
            Mnie chodziło o ciebie i brak alternatywy w twoich wypowiedziach co uważam za znamienne.
            Nie powinieneś używać łącznie słowa świadczącego o posiadaniu elementarnej kultury ze słowem przeczącym temu "proszę cię, żebyś się już zamknął" To jest schizofreniczne :))))).

Behemot - (z hebrajskiego) olbrzymi, przytłaczający, potężny. Tak o sobie myślisz, prawda ? :)))

Acha i jeszcze jedno pytanie. Czy ty masz obsesje na punkcie wieku ?
            • Gość: behemot Re: wyjątkowa nieudolność IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 21:32
              > Czy ty masz obsesje na punkcie wieku ?

a skąd! może mieć nawet 16 lat ...byleby młodo wyglądała

> potężny. Tak o sobie myślisz, prawda ? :)))

prawda ...ty faktycznie nie wiesz kto to był Behemot
              kiedyś ty ostatnio jaką książkę przeczytał?
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=16919822&v=2&s=0
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=14386899&a=14386899
              wiem, że wolałbyś dyskutować o mnie ...ale ...czy masz moze coś do powiedzenia
              na ten temat dokonań pana Łęckiego? ...jako polityka, rzecz jasna
              • Gość: lucek_ek Re: wyjątkowa nieudolność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:34
                cyt. "...może mieć nawet 16 lat ...byleby młodo wyglądała"
                Pytając się o wiek nie miałem na myśli twoich preferencji seksualych :)
                Prawde powiedziawszy wolałbym nawet żebys niczego co do nich nie sugerował :)))

cyt. "...ty faktycznie nie wiesz kto to był Behemot"
                Jeśli zaś chodzi o przejawy twojej megalomani to nie istotne jest czy symbolizujez je poprzez odniesienia do "Mistrza i Małgorzaty" czy też jezyka hebrajskiego czy tez Bibli gdzie znajdujemy znaczenie słowa behemot.
                I nie miej pretensji ponieważ piszesz swojego nicka z małej litery, oczywiście coś to sugeruje.

cyt. "kiedyś ty ostatnio jaką książkę przeczytał?"
                Przydałoby ci się troszkę subtelności hehehehehe. Chcesz się utożsamiać z "Wysoką Kulturą" ale ze zwykła kulturą jesteś nieco na bakier, prawda ? :))))
                Ja nie czytam książek, jeśli mi sie jakaś podoba to ją pochłaniam :)) Bywa że jest ich kilka w tygodniu :)

cyt. "wiem, że wolałbyś dyskutować o mnie..."
                Dyskusja o tobie działa na mnie oczyszczająco, więc bądź dobrym samarytaninem i się nie gniewaj :)))))

jeśli zaś chodzi o dokonania pana Łęckiego to napisanych zostało już szereg postów na ten temat. Napewno je czytałeś. Chyba nie będziesz się z uporem maniaka dopytywał o przeforsowane i "klepnięte" uchwały bo nie było na to szans przy rządzącej w sejmiku koalicji. Za to powiem ci, iż dowiedziałem się że radny Łęcki jest ndzwyczaj aktywnym politykiem, który zasiada w największej ilości komisji i zadał najwięcej interpolacji. Zrobił tyle ile mógł.

A teraz powiedz wreszcie kogo ty byś widział na wiejskiej i dlaczego ?
                Jako defetystę już cie poznaliśmy, chyba wystarczy.
    • Gość: Ian_Curtis Re: to będzie 112 post w tym wątku i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:26
      w dalszym ciągu nie wiem co p. Łęcki zrobil dla naszego województwa (lub jak ktoś zabawnie napisal ze zrobil cos dla naszego kraju). Wobec powyższego ponawiam pytanie które postawila Ania - Co Pan Łęcki zrobil dla naszego województwa, tylko proszę nie pisać znowu o akcji z plakatami tudzież o spotkaniach propagandowych PO ponieważ każda z tych akcji miala na celu tylko i wylacznie(!) autopormocję Pana Łęckiego.
      • kochany.przyjacielu ??? Co Pan Łęcki robi w Kielcach ??? 25.01.05, 15:26
        ??? Co Pan Łęcki robi w Kielcach ???

Pan Łęcki np. spotyka się z kielczanami - byłem na spotkaniu - a Pan Poseł
        Miodowicz np. kwestuje tj. zbiera fundusze na konserwację i odnowę Cmentarza
        Starego.

...porównuję do PiSu...

Pan Mariusz Goraj nie spotyka się z kielczanami - nie odpisał mi na list :( - a
        Pan Poseł Gosiewski nie zbierał funduszy, nie kwestował na Cmentarzu Starym.
        • Gość: Ania Re: ??? Co Pan Łęcki robi w Kielcach ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:17
          Wojtku, nie masz racji. Ja sie kilka razy widzialam z panem Mariuszem Gorajem.
          I nawet udalo mi sie z nim sensownie porozmawiac. Nie moge wiec sie z Toba
          zgodzic, gdy twierdzisz, ze Mariusz Goraj jest dla kielczan niedostepny. Poza
          tym mozesz zawsze biuro PiSu odwiedzic, a nawet skorzystac z ich kompa:))).
          Znasz bardziej przyjazna kielczanom partie?
          • Gość: flashgordon Konrad Łęcki ulega interpolacji?!! IP: 81.210.17.* 25.01.05, 19:07
            Konrad,widzę że nadal jesteś małym zaklamanym tchórzem.
            Może jako KANDYDAT weźmiesz przykład z posła Nowaka i będziesz się podpisywał
            na forum kadnydat Łęcki?
            Uważaj na te interpolacje.Nie wiem jak to robisz ale brzmi groźnie;)
    • nielubie_neofaszystow Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu 25.01.05, 21:50
      Jeśli o pamu Ł. mowa to nie "podobno były skin". Pamiętam tego dżentelmena z
      czasów jego liceum.Pamiętam jego "flejersy" i krzyże celtyckie. Wygląd co
      prawda mało aryjski... ale jak uczy historia...
      Jeżeli chodzi o scenę polityczną naszego kraju, PO jest mi najbliższe. Niestety
      gdy wszedłem do kieleckiego lokalu i zobaczyłem giermka posła M. pożegnałem się
      z myślą o jakimkolwiek związku z tą partią. Później zaczęły mnie straszyć
      plakaty z jego uroczym uśmiechem, niektóre nadal wiszą na murach. Widac
      sprzątanie po sobie pan Ł. zostawił postkoministom.
      Jak PO jest miłe mojemu sercu, tak jeśli pan Ł. będzie kandydował to wolę już
      swój głos na SLD oddać byle tego pokoju człowiek nie dostał się do parlamentu.
      Chociaż z drugiej strony - może powinien się dostać. Tyle razy zmieniał partie
      i poglądy,że przy odrobinie szczęścia może w sejmie skuma się z pozostałościami
      SLD i dostanie lukratywna posadkę z dala od Kielc.
      • Gość: pampers Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 17:32
        Myślisz, że już nie ma nadziei na normalność?
      • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:20
        I po co sie tak rospisywac ?
        Wystarczyło napisać "nie lubie K. Łęckiego" albo "jestem z przeciwnego obozu" i już.

A takie udawanie, że ma się jakieś obiektywne przyczyny ku temu to jest kiepskie mydlenie oczu.
        • Gość: dr no Z archiwum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 08:31
          Droga do "pseudo kariery" K. Łęckiego wyglądała tak: najpierw był skinheadem,
          potem wzorowym patriotą i katolikiem z AWS, następnie konserwatystą z SKL, a
          teraz jest liberałem z PO. Dziwi mnie fakt, wystawienia jego na 1 miejscu na
          liście do Sejmiku. Wątpię, żeby był tzw. lokomotywą, która pociągnie całą
          listę. Przez co cała lista może stracić. Cóż, jak się ma takie osiągnięcia, o
          jakich pisze w swoim ogłoszeniu (przeprowadził z sukcesem kampanie posła K.
          Miodowicza, zorganizował z Emanuelą zbiórkę darów), to oczywiście można ubiegać
          się o stanowisko szefa sztabu wyborczego, ale chyba nie Radnego Sejmiku
          Wojewódzkiego. A jeszcze jedno w ogłoszeniu K. Łęcki skłamał pisząc, że
          przeprowadził kampanie A. Olechowskiego w Kielcach. Jego udział w kampani
          ograniczył się do zorganizowania na początku wizyty A. Olechowskiego i tylko
          tyle. Niestety potem jak przyszło zbierać podpisy i ciężko charować K. Łęcki
          znikną i był nieosiągalny. Pojawił się ponownie tuż przed wyborami i próbował
          grać wielkiego figofago.
          • Gość: dr no Re: Z archiwum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 08:35
            Gość: Marek Borowczyk 13.10.2002 00:05 zarchiwizowany

A ludzie sa ciemni i tak jesli pojda na wybory, to zaglosuja na pierwszego z
            listy. I na to licza niektorzy "kieleccy politycy". Patrz: Lecki do Sejmiku, do
            Rady Miasta niejaka Olecka (do niedawna radna Rady Powiatu z Bielin, specjalnie
            sie zameldowala w Kielcach, zeby wystartowac z 1.miejsca), niejaki Wlosowicz (a
            ktoz to - zawola ktos). Moge tak wymieniac wiecej. Ale nic to, przezylismy
            komune, to moze i przezyjemy najnowszych apartczykow.

• Re: Kandydaci na radnych IP: *.azkp.com.pl / 192.168.1.*
            Gość: miki 24.10.2002 10:35 zarchiwizowany

Czytałem sobie kolejne posty tego wątku i długo nie mogłem skojarzyc osoby
            pana Konrada Łęckiego. W końcu sobie przypomnialem. Przecież Konrad Łecki to
            nikt inny jak tulko agresywny skinhead ze Słowackiego o wdzięcznym
            pseudonimie "Snickers". Faktycznie biegał z kijem baseballowym i zaczepiał
            ludzi na Sienkiewce a także w parku, pamiętam też jak awanturował się kiedyś w
            Hali przy okazji jakiegoś wydarzenia kulturalnego. Fakt , że mocny był tylko w
            grupie.. Tak było jakieś 7-8 lat temu. Bardzo możliwe że pan Konrad się
            zmienił, dorósł trochę, i nie specjanie dziwie sie , że odcina się od swojej
            przeszłości; nie ma sie specjanie czym chwalić-mam nadzieje, że wyborcy nie
            dadzą się nabrać na na młodego gniewnego "polityka".

• Re: Kandydaci na radnych
            normanc 28.10.2002 00:51 zarchiwizowany

No i pewnie ten Lecki zostal radnym, a moze nie. Pierwi na liscie zdecydowanie
            czesto zostaja wybrani, bo na pierwszego glosuja ci, ktorzy nie znaja nazwisk,
            a chca poprzec okreslone ugrupowanie.
            Panie Boze, wybacz, ze wzywam Twoje imie, ale chron nas przed takimi Leckimi.

• NASZA ODPOWIEDZ
            gierada 30.10.2002 16:28 zarchiwizowany

"Drogie" dzieci,
            mimo Waszych usilnych starn, zarowno moj przyjaciel Konrad, jak i ja,
            zostalismy radnymi. Tak zdecydowali Kielczanie!!! Polityka nie dla Was. A teraz
            mozecie nas... Jeszce wielu z was bedzie nas o cos prosic.
            Bez powazania

• Re: .do pana Gierady speca od polityki... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl
            Gość: daniel 05.11.2002 17:24 zarchiwizowany

gierada napisał:

> "Drogie" dzieci,
            > mimo Waszych usilnych starn, zarowno moj przyjaciel Konrad, jak i ja,
            > zostalismy radnymi. Tak zdecydowali Kielczanie!!! Polityka nie dla Was. A
            teraz
            >
            > mozecie nas... Jeszce wielu z was bedzie nas o cos prosic.
            > Bez powazania

Przypomnij mi się na zajęciach w piątek 8 listopada panie Gierada polityku...
            może Cię poprosze o coś...

również bez poważania

daniel maciąg
            • Gość: dr no Re: Z archiwum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 08:41
              Gość: kain 28.11.2002 11:54 zarchiwizowany

Konrad Łęcki, ps. Snikers, kumpel kieleckich złodzieji, ledwo sie dostał z
              listy POPiS do Sejmiku (wałkowano tutaj ten temat) zaczął rozmawiać z SLD
              o ... koalicji. Problem, że większość w Sejmiku ma SLD i PSL, a z PO jest ich
              chyba dwóch czy trzech. Ale co to dla Łęckiego, w zamian za odpowiednie
              stanowisko jest gotów teraz dać dupy "czerwonym".

Dotychczasowa droga polityczna Konrada Łęckiego:
              1. kieleckie skinostwo i złodziejstwo, 2. Polska Wspolnota Narodowa
              Tejkowskiego, 3. ROP, 4. RS AWS, 5. SKL, 6. Platforma, 7...(obecnie rozmawia
              z SLD).

Uczmy się od niego!

Gość: miki. 01.12.2002 00:22 zarchiwizowany

Gość portalu: wojtek_d napisał(a):

> Skoro Pan Łęcki znajduje się we władzach a nie wy to znaczy, że reprezentuje
              > sobą wyższy poziom (użytkownicy forum) od was - inaczej ludzie nie wybraliby
              > go w wyborach.

Skro uważasz , że każdy kto dopchał się do koryta (Lepper, Łęcki i inni)
              reprezentuje wyższy poziom od reszty społeczeństwa , znaczy to , że jest i tak
              w twoim przypadku. No i to się zgadza ale tylko w twoim przypadku , bo że
              jesteś imbecylem to my wszyscy tutaj wiemy. Kup sobie lalkę albo misia , żeby
              cię ktoś słuchał i spadaj z tego forum

Gość: Obserwator 12.12.2002 19:14 zarchiwizowany

Cha Cha Cha, ale mu wszyscy zazdrościcie łyso wam bo też chcielibyście tak jak
              on nic nie robić i brać kaskę...Ale on był cwańszy od was wszytskich i teraz
              możecie mu skoczyć...hahaha

• Re: UWAGA - Łęcki IP: *.mancafe1.mancomplex.pl
              Gość: żaluzja 25.01.2003 13:56 zarchiwizowany
              Chciałem zauważyć, że nikt inny nie powoduje takiego odruchu wymiotu jak
              Konradf Ł. zauważcie, że o innych młodych politykach tak się nie pisze, choc
              też robią karierę.
              Po prostu za Łęckim ciągnie sie kupa smrodu, i nic na to Łęcki nie poradzi. Dla
              niego najlepsze mozliwe rozwiązanie to udawać, że nic się nie stało.
              Ale są ludzie, którzy go znają i pamiętają.

Gość: q 21.12.2002 08:10 zarchiwizowany

no cóż, w każdej bajce jest trochę prawdy (może i w tej?)
              Zresztą tacy już sa nasi politycy
              Albo stare komuchy albo młode gó..arstwo, chcące zrobić szybką karierę i
              pieniądze.
              W przypadku omawianego Pana Ł. należy dokładnie spojrzeć w jakim środowisku się
              obracał 2 lata temi i w jakim obraca się dziś, kim są jego koledzy i ile razy
              ci koledzy mieli "problemy" z policją. A skoro takie są fakty, to rądzą się
              takie pytania i nasz Konrdzik nic nie wskóra protestami i wypieraniem się
              opisanych żeczy. Najpierw trzeba być kryształowym i to nie tylko w sensie "ja
              sam" ale także "moi koledzy"
              • Gość: dr no Re: Z archiwum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 08:53
                • Re: NIGDY!
                jarmush 05.11.2002 13:20 zarchiwizowany

sherman napisał:

> Czas pokaże, czy wybór Konrada Łęckiego na radnego był
                dobry. Demokracja to
                > zweryfikuje za cztery lata. Nie można kogoś na "dzień
                dobry" przekreślać. Skoro
                >
                > wyborcy zadecydowali, że chcą, aby był on radnym, to
                trzeba to zaakceptować.

Zaraz. To znaczy, ze mam akceptowac Leppera w Sejmie bo
                go banda idiotow i zuli wybrala? Nigdy nie zakaakceptuje
                tego scie.... (wpisz sobie sam, bo jeszcze mnie oskarzy)!
                Moim marzeniem jest zakaz glosowania ludzi (?) bez
                wyzszego wyksztalcenia. Wtedy nie tylko Lepper nie bylby
                poslem, ale i Lecki radnym jak i cala banda oszolomow.

jarmush 05.11.2002 15:30 zarchiwizowany

Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Dobrze sprawdź, czy masz wyższe wykształcenie, bo
                możesz pozbawić się szans
                > wyborczych.

Akurat nie chodzilo mi o czynne prawo wyborcze, bo to
                oczywiste, ze kandydowac powinni miec prawo tylko ludzie
                z wyzszym wyksztalceniem i po odpowiednim przeszkoleniu i
                weryfikacji.
                Zdaje sobie sprawe, ze wyzsze wyksztalcenie nie jest tu w
                stu procentach obiektywnym miernikiem (patrz. "mecenas"
                Dzido), ale jakies kryterium porzeciez trzeba przyjac.
                Mnie chodzilo o to, ze holota nie powinna miec prawa
                glosowac.Tak sie sklada, ze znam tego "polityka". Pamietam jak
                chcial wybic wszysktich Zydow w Kielcach, ale mu nie
                wyszlo, bo zadnego nie znalazl.
                Teraz sie przepisal do PO i mysli, ze nikt nie pamieta
                jego wyczynow z niedawnej mlodosci. Farbowane lisy sa
                gorsze nawet od Leppera.
                Poza tym za bardzo szafujesz slowem "polityk". Politykiem
                nie zostaje sie przez nadanie, ale ciezko pracuje sie na
                ten tytul i albo sie go zdobywa, albo jest sie zwyklym
                gnojem u koryta.

normanc 06.11.2002 22:23 zarchiwizowany

Lecki zostal juz niestety radnym, nic na to nikt nie poradzi. Inna sprawa,ze
                facetowi trzeba przypominac, ze znamy jego przeszlosc. Nie wiem, czy ci, ktorzy
                go namascili na radnego - "zbawiciela mlodych", znali jego przeszlosc, w koncu
                ani Miodowicz, ani Gosiewski nie sa z Kielc. Lecki, to facet, ktory jest zdolny
                do wszystkiego najgorszego. A demokracja? Gdyby lecki nie mialby 1 miejsca na
                liscie to by nie zostal radnym. Zauwazcie, ze nie chcial startowac do rady
                miasta. Wiedzial, ze tu nie ma zadnych szans - ludzie go znaja. Natomiast do
                sejmiku - okreg rozlegly (cale miasto). I duzo ludzi nie zna nazwisk i glosuje
                na pierwszego z listy. Nic to, trzeba goscia pilnowac.

• Gość: lucek_ek Re: Z archiwum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 01:24
            Podobało mi się podsumowanie :))))))))))))
            Konrad Łęcki najwcześniej za politykę powinien sie wziąć przechodząc na emeryture. Wtedy wszystkie opisane kryteria zostaną zrealizowane hehehehehe.
            Precz z młodymi, precz ze zmianami !!!!. Niech żyje to co sprawdzone, niech zyja stare, dobrze dopasowane i bezpieczne kapcie !!!!!!.
            A jeśli chodzi o przytoczone wypowiedzi to brak słów na komentarz co do perfidii "redaktora" tego opracowania. Jakże łatwo sobie wyobrazić że za cztery czy za ileś tam lat, ktoś równie sprytny przytoczy zaś drobiazgowo dobrane wypowiedzi z tego forum. Zgroza !
            • Gość: Ania Re: Z archiwum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:19
              Lucenku, Kotku, to Ty jestes Konradem?:)))Jesli tak, to napisz nam, czego
              chcesz, co chcesz osiagnac. Z czego bedziemy Cie mogli rozliczac. I dlaczego
              powinnam na Ciebie glosowac. Zaznaczam, ze nie jestem nieswiadoma emerytka. Ale
              jestem starsza od Ciebie. Jesli to Ty jestes Konradem, musisz odpowiedziec
              szczerze:))).... Bo zaglosuje na PiS:))). Nie jestem tez sklonna uwierzyc w
              obietnice. Czyli jestem kobieta po przejsciach:))).
              Zauwaz, ze masz teraz szanse (kolejna) zaprezentowania swoich pogladow. Masz
              chyba jakies?
              • Gość: lucek_ek Re: Z archiwum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 11:11
                To jest jedna z milszych rzeczy jakie miałem szczęście w moim życiu (też z przejsciami :)) przeczytać.
                Nie jestem K. Łęckim :))) ta pomyłka nie jest mi oczywiście niemiła.

Aniu PO jest partią rozsadną i posiadającą konkretną wizję Polski. Ta wizja jest mi bliska. Jesli zaś chodzi o Łęckiego to jest on tylko trybikiem w tej maszynie. Ale w naszym mieście, regionie, ważnym trybikiem. Z tego co o nim wiem to jest to człowiek stanowczy, zdecydowany i no cóż trudno idacy na kompromis (dla mnie to zaleta u polityka). To są oczywiście banały i ogólniki. Ale wiem, że ty akurat jesteś osoba świadomą i konkrety znasz i stać cie na decyzję przemyślaną.
    • Gość: lider Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 12:31
      a. Lider autorytarny- blokuje kreatywność, sam jest wyobcowany z zespołu z
      dystansem wobec innych; nie oczekuje sprzężenia zwrotnego.
      b. Typ permisywny- jest introwertykiem- jest mało otwarty na otoczenie,
      ale w kierowaniu ludźmi opiera się na sprzężeniu zwrotnym ( sam jest
      powściągliwy, ale nie chce wiedzieć, co inni o nim myślą).
      c. Lider zapatrzony w siebie i swoje pomysły; ważna jest dla niego
      autoprezentacja. Stara się wypromować siebie, nie dopuszcza krytyki ani
      kreatywnych pomysłów.
      d. Demokratyczny- otwartość; opiera się na sprzężeniu zwrotnym ( zbiera
      opinie i pomysły innych.
      • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 01:30
        Nie bardzo rozumiem w czym rzecz. Mamy wybierać z pośród opisanych przez ciebie typów czy co ? :)
    • Gość: Stiopa Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: 213.25.186.* 29.01.05, 20:47
      Rzygać mi się chce czytając wasze posty - pełne plwociny. Do główek wam nie
      przyjdzie, że oprócz Kielc jest jeszcze reszta województwa (prowincja)i ta
      reszta ma serdecznie w nosie wasze animozje. Około 150 postów o Konradzie -
      tylko mu pogratulować!!! Dwa zdania o Wrzałce, a reszta?? Reszty nie trzeba!!
      Doprowadzimy do tego, że pozagryzamy się nawzajem a rządzić nadal będą
      półgłówki. Daj wam Boże,abyście każdego z kandydatów tak dokładnie obmówili
      jak Łęckiego...
      • Gość: pampers Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:05
        Czy nie widzisz, ze tylko stolica wojewodztwa decyduje? Ale swietnie, ze
        zamiescies ten post, bo wiemy, ze wojna w PO trwa nie tylko w "lonie
        kieleckim", ale jest to tez rozpad spodziewajacej sie sukcesu organizacji w
        terenie. Ludzie, czy wy nie widzicie, ze teraz ludzie nie zaglosuja na
        nikogo "watpliwego"? I maja dosyc karierowiczow? Jesli tego nie zauwazyliscie
        do tej pory, to przegracie. Mimo notowan. Ciagle spadajacych. Jedyna wasza
        szansa to ludzie, na ktorych mozna bez obrzydzenia glosowac.
        • Gość: lucek_ek Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 11:18
          Ale czy ty widzisz co tu się dzieje ?
          Masz tu przykład niechamowanej agresji i nagonki na wartościowego człowieka (powodu można się domyśleć). Z całą pewnością łatwo jesteś sobie wyobrazić jak łatwo szkalować, jak łatwo z uczciwego człowieka zrobic kogoś jak to nazwałeś "na kórego głosuje się z obrzydzeniem". Nie miej prosze pretensji do mnie i do tych wszystkich którzy Łęckiego szanują i nie moga się zgodzić żeby został zalany pomyjami i błotem.
          Tu chodzi o zwykłą ludzką uczciwość.
    • Gość: Gosia123 Re: Kandydaci świętokrzyskiej PO do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 00:08
      Widziałam zdjecia na ktorym był Łecki ubrany w kurtke z pomarańczową podpinką
      trzymający wysoko reke i z opowiadań człowieka ktory był na tej imprezie
      wykszykiwał haj hitla (przepraszam niewiem jak sie to pisze) przeraziłam sie ze
      taki człowiek ma kandytować, dodam ze tych zdjec było kilka nie jedno.
      • kochany.przyjacielu ciekawy wątek ;))) 17.02.05, 07:53

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka