IP: *.200-117-130.telecom.net.ar 03.02.05, 12:49
Co z tym watkiem na temat listy Wildsteina z wczoraj.
GW chyba się wystraszyla i go skasowała.No cóż zawsze ukrywała agentów na
swym łonie.
Obserwuj wątek
    • Gość: GW Re: lista IP: *.fitzg2.qld.optusnet.com.au 03.02.05, 18:00
      W końcu to jest forum GW i mają chyba prawo kasować te posty, które im się nie
      podobają. Jak ci się to nie podoba to możesz założyć własne forum.
      • Gość: solidarność Re: lista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 19:02
        Jak bY na ciebie donosili to bys ubeku nie byl taki mądry.
        Ruszyć kloake to smród w calym miescie a w GW chyba największy
    • Gość: kundera Re: lista IP: *.pt / 62.7.244.* 03.02.05, 23:28
      www.thumbs.pl/lista/
      • Gość: xxx Re: lista IP: *.airm.net / *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 07:05
        Nie wiem czy tzw. lista "bronka" obejmuje również świętokrzyskie. z informacji
        podanych przez dyrektora oddziału rzeszowskiego IPN oraz przez dzisiejsze
        gazety rzeszowskie jasno wynika, że ta lista nie dotyczy osób z woj.
        podkarpackiego (z wyjątkiem częśći byłego woj. tarnobrzeskiego)
        W tym miejscu brawa dla dyr. oddziału IPN w Rzeszowie oraz "Nowin" i "Super
        Nowości" za podanie takiej informacji, niestety "Wyborczej" nie stać na taką
        informację, lepiej ludziom robić wodę z mózgu.

Niestety mało kto rozumie, że jeśli znalazł się na liście "bronka"
        oznacza to, że w IPN ZNAJDUJE SIĘ TECZKA SYGNOWANA JEGO NAZWISKIEM, teczka,
        która w przypadku ludzi NIEWINNYCH jest dowodem na to, Że ktoś na nich donosił,
        szykanował ich itd. NIECH ZATEM DRŻĄ PRZEDEWSZYSTKIM CI, KTÓRZY NIE MAJĄ
        TECZKI, ALE NIE MAJĄ TEŻ CZYSTEGO SUMIENIA. JA OSOBIŚCIE WOLĘ MIEĆ TECZKĘ I
        JEDNOCZEŚNIE CZYSTE SUMIENIE.
        Na koniec dwa cytaty z innego forum nt. listy "bronka", która tak niezdrowo
        wielu podnieca:
        1) "ciekawe jak byscie zareagowali gdyby w Aushwitz wywieszono
        wymieszana liste SS-manow, wiezniow i kapo - tylko nazwika i jakas sygnaturka.
        Szokujace? Z Waszych opinii wynika, ze niekoniecznie, bo tak lubiecie "krew"..."
        2) "Nie wnikając w to, o co w rzeczywistości chodziło Wildsteinowi, trzeba
        naiwności lub złej woli, by nie zauważyć szkodliwości tego, co zrobił. Lista
        osób, na której nazwiska agentów są przemieszane z nazwiskami tych, którzy
        wciągnięciu do współpracy się oparli, to więcej niż nieporozumienie. To po
        prostu bomba masowego rażenia. Jej odbiór społeczny, zgodny z zasadą,
        że "nieważne, czy ukradł, czy jemu ukradli, ale był zamieszany w kradzież",
        jest więcej niż pewny. Zwłaszcza że konia z rzędem temu, kto jest w stanie na
        tej liście odróżnić złodzieja od okradzionego, a także kieszonkowca od
        człowieka, który obrabował bank, zabijając kasjerki".
        Napisał to Bogumił Luft, jeszcze do niedawna redakcyjny kolega Twojego idola."
        Dobrego samopoczucia życzę i równie "owocnych" poszukiwań nazwisk przede
        wszystkim własnej rodziny, tzn. ojca, matki, siostry brata, szwagra, wuja itd.
        Wszyscy dookoła to SB-cy, a ty jeden, jedyny czysty jak szambo po opróżnieniu.
        Ludzie opamiętajcie się.
    • Gość: Ja Re: lista sprawa prosta IP: *.globit.net.pl / 213.77.3.* 04.02.05, 19:08
      Kolejny raz zabieram głos w sprawie GW. Naprawdę najgorsze jest to, że ludziom
      o tych poglądach brakuje krzty uczciwości. Najpierw bratają się i przebaczają
      zbrodniarzom robiąc grubą krechę, zatrudniają kapusiów /dla kasy/ i mają
      czelność kogoś oceniać. W czym jest problem aby złamani przez SB powiedzieli
      jak było i czym ich złamali. Nikt o zdrowych zmysłach nie winiłby ich. Mam
      wrażenie, że GWdziała wg od początku ułożonego planu. Mam nadzieję, że po raz
      ostatni.
      • Gość: Filip Re: OO - agent ! IP: 69.156.224.* 04.02.05, 20:25
        Wczoraj w RM na temat tej listy wypowiadal sie historyk prof. Piotrowski.
        Stwierdzil ze lista ta dotyczy tylko ludzi "pracujacych" w Warszawie.
        Dwa zera przed numerem oznaczaja agenta. " OO "....
        Alez oczywiscie - ci ktorych znalem i znam ze srodowiska torontonskiego a
        pochodzacych z Warszawy maja - "OO".....i sa oficerami w dodatku obcego wywiadu.
        ...i kochani to sa ludzie mocno zwiazani z Ministerstwem Spraw Zagranicznych.
        Kiedys moze ktos ujawni jak robi sie cala polityke zagraniczna przeciw Polsce.

....a ci ktorzy jeszcze moga w rece miecz utrzymac niech glosuja na SLD oni wam
        i nam wyznacza swietlana przyszlosc....chyba tylko rozpadem neutronow.
        • Gość: ewa Re: OO - agent ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 20:29
          to bzdura, tam też jest świętokrzyskie
          • kochany.przyjacielu Re: OO - agent ! 04.02.05, 21:52
            ta lista to pic na wodę fotomontaż

trzeba ją brać na 50% powaznie
            • Gość: xxx Re: OO - agent ! IP: *.airm.net / *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.02.05, 10:14
              Szanowni Forumowicze, bardzo rzadko wypowiadam się na jakimkolwiek forum,
              powyżej zadeklarowałem, że nie będę się więcej wypowiadał na temat "listy"
              (przepraszam, będzie to drugi i na 100% ostatni raz). Nigdy nie
              robiłem "wycieczek' osobistych pod adresem jakiegokolwiek forumowicza, dlatego
              też nie dotknęło mnie specjalnie określenie niejakiego "lubo_mirskiego" (z
              forum rzeszowskiego), który był uprzejmy nazwać mnie "histerykiem" (myślę, że
              nie bardzo rozumie pan, co to słowo oznacza).

Dlaczego zabieram jeszcze raz głos ? "Zmusiła" mnie do tego pewna okoliczność,
              otóż wczoraj "kolega" w pracy przybiegł do mnie z samego rana aby
              mnie "dowartościować" tekstem "GRATULUJĘ CI, NIE MA CIĘ NA LIŚCIE". Inni na
              taki "tekst" pewnie otworzyliby barek ugościli kolegę, a przy okazji jeszcze
              wymienili informację o tych, którzy są na liście - moja rekacja była inna,
              niewiele brakowało a ten "kolega" dostałby kopniaka w d..pę. NIE MOGĘ ZROZUMIEĆ
              JAK TO JEST, ŻE LUDZIE WYKSZTAŁCENI TAK SIĘ ZACHOWUJĄ ? Ten "kolega" podobnie
              jak i ja całe życie spędził w Rzeszowie, a media rzeszowskie najwcześniej
              poionformowały, że ta "lista" nie dotyczy mieszkańców podkarpacia (z wyjątkiem
              byłego woj. podkarpackiego), zaś od wczoraj także media centralne podają, że ta
              lista dotyczy głównie REGIONU WARSZAWSKIEGO (czyli ŚWIĘTOKRZYSKIEGO również nie
              dotyczy o czym wyzej dwa sprzeczne głosy, ale co na to poradzić, jak są dobrze
              i jeszcze "lepiej poinformowani"), TO DLACZEGO GRZEBAŁ W TEJ "LIŚCIE" ?
              Dlaczego inni wiedząc o tym, z uporem maniaka podają linki do tej "listy" także
              na tym forum ?
              CZY TO CO SYGNALIZUJĘ, TO JEST HISTERIA, jeśli tak to nie moja !!!
              Nie mam zamiaru nikogo przekonywać do niczego, jest demokracja, ale w imię
              tejże demokracji PROTESTUJĘ PRZECIWKO ROBIENIU Z INSTYTUTU PAMIĘCI NARODOWEJ
              INSTYTUTU G..NA NARODOWEGO !!!! CZY MY POLACY NIE MAMY JYŻ O CZYM PAMIĘTAĆ ?
              Ja osobiście nie mam nic na sumieniu (i to też nikogo nie powinno obchodzić,
              gdybym miał to może tak), ale uważam, że publikowanie tego typu list gdzie
              wymieszani są barbarzńcy i ich ofiary - TO NAJWIĘKSZE DRAŃSTWO.
              Trzeba mieć tochę wyobraźni. CZY WYOBRAŻACIE COBY BYŁO, GDYBY LEKARZE
              UPUBLICZNILI WYNIKI SWOICH DIAGNOZ ? Miłoby komuś było, gdyby jakiś "miły"
              sąsiad przyszedł do was z "dobrą" nowiną, ze przed chwilą w Internecie wyczytał
              że macie np. raka (nie daj Boże, nikomu nie życzę, ani takich sąsiadów, ani
              raka).
              UWAŻAM, ŻE NIKT NIE MA PRAWA NA SIŁĘ MNIE "USZCZĘŚLIWIAĆ" JAKIMIŚ LISTAMI
              (jasne, że nie ma obowiązku zaglądać do nich i nie zrobiłem tego, ale kto mi da
              gwarancje, że źli ludzie nie nie zagladną i obojętnie winny czy nie winny
              zrobią ze mnie "kapusia"?). CZY TO JEST HISTERIA ?
              Wierzę, że prawie wszyscy Polacy, także ci z mojego otoczenia, tzn. sąsiedzi,
              koledzy itd. to uczciwi i prawi ludzie i chcę w tej wierze jeszcze trochę pożyć
              i spokojnie umrzeć. Nikt, nie ma prawa na siłę mnie informować ani o mnie, ani
              o innch (przecież drzwi IPN są otwarte, każdy kogo to interesuje może sobie tam
              iść i grzebać, ale niech grzebie w swoim g..nie), tak jak żaden lekarz nie ma
              prawa na siłę odbierać mi nadziei na zdrowie i pokonanie ewentualnej choroby.
              Czytając prasę, oglądając tv, wypowiedzi różnych ludzi choćby na forum
              dyskusyjnym - w najbliższym czsie można się spodziewać wszystkiego. Oto kilka
              moich "typów":
              1) bronek zostanie ogłoszony bohaterem narodowym i dostanie wszystkie medale
              świata włącznie z medalem "Bohatera Związku Radzieckiego";
              2) bronek zostanie honorowym obywatelem Przemyśla (może już Rada Miasta ma taki
              wniosek? śpieszcie sie chłopcy, bo ubiegną was inne miasta);
              3) bronek będzie robił za małpę w kabarecie pietrzaka wielkiego artysty i
              męczennika PRL-u;
              4) o bronka, bedą sie biły wszystkie gazety świata (co tam jakaś
              Rzeczpospolita?, olej to bronek);
              5) bronek zrobi doktorat u pani prof. S.;
              6) po doktoracie kupi sobie we Lwowie habilitację i będzie rektorem
              uniwersytetu w Przemyślu;
              7) w Przemyślu nadzą imie bronka jakiejś ulicy;
              8) za ulicami pójdą przedszkola i szkoły im. bronka;
              9) wszystkie oddziały IPN-u w całej Polsce będą sie bić między sobą o to z
              którego oddziału bronek ma wcześniej ukraść ich "listę"

Przyznaję, że zmęczyło mnie trochę wyliczanie tych wcale nie
              niemożliwych "scenariuszy".

NIE DAJMY SIĘ OGŁUPIĆ.
              ŻYCZĘ MIŁEJ NIEDZIELI.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka