Dodaj do ulubionych

FORUM DO WYBORÓW!!!

03.07.02, 08:47
Stwóżmy stowarzyszenie, które mogłoby wystartować w wyborach samorządowych. Niech się nazywa:
Stowarzyszenie dla Rozwoju Kielc. Nie będziemy walczyć o władzę w pojęciu zdobywania stanowisk. Raczej,
by być silną opozycją dla eseldowsko-peeselowskiej sitwy kieleckiej (jestem optymistą, ale realnie patrzącym na
swiat).

Takie stowarzyszenie miałoby dobry wpływ na to, co dzieje się w Kielcach. Ujawnialibysmy wszystkie afery
rządzących miastem. A gdybysmy wygrali wybory, to Kielce wreszcie byłyby miastem godnym swoich
mieszkańców!
Obserwuj wątek
    • drs Re: FORUM DO WYBORÓW!!! 03.07.02, 12:06
      Ale jak to sobie wyobrażasz.W końcu forum dyskusyjne to nie klub partyjny.Co
      prawda piszą tu najczęściej/naszczęście/ludzie ,którym dobro rozwoju regionu i
      Kielc jest najbliższe,ale niekoniecznie ich poglądy polityczne są zbieżne czego
      przykładem czasami gorące dyskusje.Obawiam sie rafi,że to trochę
      nierealistyczne.Ale my jako obywatele mamy wpływ na kogo stawiamy swój wybór.Po
      prostu trzeba zagłosować na właściwych ludzi,fachowców,a nie ludzi z klucza
      partyjnego,bądź ludzi skompromitowanych.
      • _rafi Re: FORUM DO WYBORÓW!!! 03.07.02, 13:07
        Raczej chodziło mi o apolityczne/miejskie stowarzyszenie. Jego zadaniem miałoby być odsunięcie od
        władzy ludzi, którzy - delikatnie mówiąc - nie przyczynili się do wzrostu gospodarczego Kielc.

Tylko dwa warunki uczestnictwa w stowarzyszeniu: nie posiadanie legitymacji żadnej partii i chęć
        pracy dla dobra miasta.

Dopiero wtedy można liczyć, że miastem będą kierować ludzie bez powiązań z centralnymi
        organizacjami. Ludzie, którzy jako menedżerowie pokierują Kielcami. (tak się robi np. w Nowym
        Jorku).
    • Gość: Jakub Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 15:32
      Popieram, i dla innych gmin też, a potem razem.
      • _rafi Re: FORUM DO WYBORÓW!!! 03.07.02, 15:39
        Cieszę się z Twojego poparcia. Szczególnie, że nie piszesz z Kielc, ale być
        może jesteś Kielczaninem.

Mówię Wam, że takie stowarzyszenie narobiłoby zamieszania w Kielcach. Ale
        takiego pozytywnego zamieszania. Dla dobra miasta.
        • rafi.w Re: FORUM DO WYBORÓW!!! 05.07.02, 14:30
          Zagłosowalibyscie na takie stowarzyszenie? Jesli tak lub nie, to dlaczego?

PS. To nie jest sondaż przedwyborczy, bo populacja internautów ma się nijak do populacji kieleckich
          wyborców.
          • Gość: aaraa Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 11.07.02, 17:57
            Zagłosowałbym. Ale czasu jest mało i nie wiem jaki jest zasieg tego forum. Po to
            by cos z tego wyszło trzeba by mić zasieg prasy codziennej np. "Gazety
            Wyborczej". A ja Wy oceniacie szanse?
            • Gość: miki. Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 18:38
              Dobry pomysł. Tylko żebyśmy wtedy nie odebrali głosów porozumieniu prawicy (bo
              wiadomo , że tylko mądrzy ludzie na nas zagłosują)a lewica dostanie swoje.
              Więc nazwijmy się apolitycznym stowarzyszeniem lewicowym :-) , a wtedy odbierzemy
              troszkę głosów skompromitowanym Stępniom i innym
    • jjarm Re: FORUM DO WYBORÓW!!! 11.07.02, 20:13
      _rafi napisał(a):
      > Stwóżmy stowarzyszenie, które mogłoby wystartować w wyborach samorządowych. Nie
      > ch się nazywa:
      > Stowarzyszenie dla Rozwoju Kielc. Nie będziemy walczyć o władzę w pojęciu zdoby
      > wania stanowisk. Raczej,
      > by być silną opozycją dla eseldowsko-peeselowskiej sitwy kieleckiej (jestem opt
      > ymistą, ale realnie patrzącym na
      > swiat).
      >
      > Takie stowarzyszenie miałoby dobry wpływ na to, co dzieje się w Kielcach. Ujawn
      > ialibysmy wszystkie afery
      > rządzących miastem. A gdybysmy wygrali wybory, to Kielce wreszcie byłyby miaste
      > m godnym swoich
      > mieszkańców!

popieram ;-)
      o tym samym mowilismy z Yahagim... temat byl poruszony chyba w zeszlym roku,
      wszystko rozeszlo sie z powodu koniecznosci rejestracji takiego stowarzyszenia
      itd., tak aby byc formalnym stowarzyszeniem. Sadze ze to bardzo dobry pomysl.
      • Gość: ZEN Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 16:04
        nie róbcie tego!!
        Cały atut FORUM jest w tym czym jest - miejcem wymiany poglądów bez cenzury i
        bez zahamowań, teraz jesteście szczerzy - po wyborach, a nie daj Boże po
        sukcesie wyborczym wszystko to pryśnie (w Was).

Pozdr. ZEN
        • jjarm Re: FORUM DO WYBORÓW!!! 12.07.02, 19:41
          Gość portalu: ZEN napisał(a):
          > nie róbcie tego!!
          > Cały atut FORUM jest w tym czym jest - miejcem wymiany poglądów bez cenzury i
          > bez zahamowań, teraz jesteście szczerzy - po wyborach, a nie daj Boże po
          > sukcesie wyborczym wszystko to pryśnie (w Was).
          >
          > Pozdr. ZEN

Zen, nie obawaj sie, nie sadze aby ten pomysl mial szanse realizacji ;-)
          poza tym jesli juz stowarzysznie zostaloby powolane do zycia to wedlug mnie nie
          powinno sie angazowac w dzialalnosc w polityczna.

-
          pozdrawiam
          jjarm
          • Gość: Jakub Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 12:58
            Panowie, bez polityki nie ma życia. Jesli chcecie kształtować Kielce wg swoich
            poglądów, to musicie mieć możność wpływania na podejmowane przez samorząd
            decyzje. Inaczej będziecie tylko kibicami, i to przegrywającej drużyny.
      • Gość: NEO Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 18:44
        JAK MIALO BY SIĘ NAZYWAĆ TO STOWARZYSZENIE???MOŻE 2SWA !!!!! CZYTANE OD KOŃCA
        AWS2!!!!! O CZYM WY MYŚLICIE ŻE LUDZIE SĄ NA TYLE GŁUPI ŻE NIE ROZPOZNAJĄ W WAS
        DAWNYCH DZIAŁACZY SKOMPROMITOWANEJ PRAWICY!!! NIE MYDLCIE NAM OCZU!!!!! TAKIE
        STOWARZYSZENIA ZAKŁADAJCI ALE NA KAMCZATCE ALE NAWET TAM LUDZIE SZYBKO BY SIE
        NA WAS POZNALI!!!
        • Gość: outdoor Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.02, 20:31
          Neo , Tobie też przydałby się wypoczynek w jakimś kurorcie. Najlepiej w
          Morawicy razem z Twoim Panem i Władcą Henrykiem Nieomylnym.
        • jjarm Re: FORUM DO WYBORÓW!!! 16.07.02, 21:28
          Gość portalu: NEO napisał(a):

> JAK MIALO BY SIĘ NAZYWAĆ TO STOWARZYSZENIE???MOŻE 2SWA !!!!! CZYTANE OD KOŃCA
          > AWS2!!!!! O CZYM WY MYŚLICIE ŻE LUDZIE SĄ NA TYLE GŁUPI ŻE NIE ROZPOZNAJĄ W
          WAS
          >
          > DAWNYCH DZIAŁACZY SKOMPROMITOWANEJ PRAWICY!!! NIE MYDLCIE NAM OCZU!!!!!

Wam Towarzysze mydlic oczu nie trzeba ;-)
          Ja, Towarzysze to Wam powiem, odpier....sie grzecznie!

>TAKIE
          > STOWARZYSZENIA ZAKŁADAJCI ALE NA KAMCZATCE ALE NAWET TAM LUDZIE SZYBKO BY SIE
          > NA WAS POZNALI!!!

j.w
          • Gość: Pozaniak Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 17:25
            Dobrze chłopcy kombinujecie z tym stowarzyszeniem. Ja też próbowałem coś
            takiego wykombinować ale mi nie wyszło i sami wiecie ,że była niezła afera. Jak
            by wam wypaliło to podłączam się w ciemno. Preferuję gruppensex przy
            zastosowaniu kajdan i pejczy.
        • Gość: Jakub Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 22:40
          NEOkomuniści z SLD przyzwyczajeni są do przemawiania wielkimi literami, jak to
          kłamcy i zdrajcy. Wyłącz caps lock, to od razu spuścisz z tonu.
          • Gość: neo Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 17:15
            zgodnie z życzeniem pisze małą czcionką !!!!! a teraz słuchajcie jak sie
            kochacie w Paetz'u a ktoś inny NIE to dla was jest komunistą ale miło mi że nie
            podejrzewacie mnie o homoseksualizm !!! ale wam wara od małych dzieci jak
            byście założyli stowarzyszenie to zaraz by pisali o waszych wizytach w
            przedszkolach dlatego nikt z wami nie założy stowarzyszenia !!! wiadomo co by
            sie działo!!!! lepiej oglądajcie strony internetowe zaczynające sie na
            www.gey..... a nie mieszajcie sie do spraw kieleckich !!!!!! życze wygranej w
            wyborach!!!!!!
            • Gość: Jakub Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 21:18
              W wyborach do czego? Nie mieszać się do "spraw kieleckich" (czyt.
              komunistycznych), bo, w domyśle, to nie dla pedałów. To o jakie wybory ci
              chodzi? Na najlepszego sprzedawcę w sklepie rowerowym?
              • maam Re: FORUM DO WYBORÓW!!! 19.07.02, 10:03
                Widzisz rafi, jakie bagno z tego wyszło... Przyszedł jeden powalony czub,
                wyobraził sobie nie wiadomo co i zmieszał wszystkich z błotem. To jest właśnie
                to piekiełko... Zgadzam się z Jakub'em, każde takie "stowarzyszenie" prędzej
                czy później skończyłoby w politycznym bagnie. -->
                (www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=60&w=2360273&a=2456834)

Trochę się uniosłem, nie??? :-)
            • jjarm Re: FORUM DO WYBORÓW!!! 19.07.02, 12:08
              Gość portalu: neo napisał(a):
              > zgodnie z życzeniem pisze małą czcionką !!!!! a teraz słuchajcie jak sie
              > kochacie w Paetz'u a ktoś inny NIE to dla was jest komunistą ale miło mi że
              nie
              >
              > podejrzewacie mnie o homoseksualizm !!! ale wam wara od małych dzieci jak
              > byście założyli stowarzyszenie to zaraz by pisali o waszych wizytach w
              > przedszkolach dlatego nikt z wami nie założy stowarzyszenia !!! wiadomo co by
              > sie działo!!!! lepiej oglądajcie strony internetowe zaczynające sie na
              > www.gey..... a nie mieszajcie sie do spraw kieleckich !!!!!! życze wygranej
              w
              > wyborach!!!!!!

neo/poznaniak ? jakich jeszcze uzywasz nickow?
              niby inne osoby ale zawsze z *.kielce.sdi.tpnet.pl,
              To pewnie Ty : republika.pl/hamarcin/ bo ktoz inny mogl wypocic takie
              brednie?
              "Ewolucja Ruchu Socjaldemokratycznego" - (25.V.2000 r.) - 13 kb

Socjaldemokracja jest przejawem doktryny socjalistycznej. Należy jednak już na
              samym wstępie zaznaczyć, iż socjaldemokracja w szczególności ta współczesna,
              nie ma zbyt wielu wspólnych elementów z komunizmem - doktryną radykalną, choć
              również powiązaną z ideałami socjalistycznymi.

alez Ty czerwoniutki jestes, szkoda ze tak Ci ktos spapral poglady...
    • Gość: mario Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 17:57
      Jesteś członkiem SLD - założę się,że tak. Oni przodują w tworzeniu tzw.
      apolitycznych komitetów !!!
      • _rafi przeczytajcie, proszę..... 10.08.02, 15:26
        Ja członkiem SLD? Proszę bez obelg!

Bardziej chodziło mi o to, żeby poddać pod publiczą ocenę pomysł usprawnienia
        kieleckiego samorządu. Młodzi ludzie, którzy mają dostęp do internetu (są
        wykształceni, kreatywni i myślący) i wypowiadają się w ważnych sprawach dla
        Kielc, mogliby je urzeczywistnić!

Gdy czytam (od października zeszłego roku) kieleckie forum, to widzę, że jest
        tu przynajmniej kilka osób, które mają tak celne/cenne uwagi, że spokojnie
        powierzyłbym im ster rządów Kielcami/świętokrzyskim.

A tak, to co jest w tym mieście? Klika ezeldowsko-peezelowska, która od
        kilkudziesięciu lat wymienia między sobą stanowiska. Nic dobrego to nie
        przynosi, bo jak widać gołym okiem kielce się nie rozwijają! Chyba nikt nie
        miałby ochoty podejmować dyskusji nad tą tezą i nie porównywałby Kielc do
        Wrocławia, Poznania, czy Warszawy...

Co więc Kielczanie mają do stracenia? Chyba tylko obawę, czy poradzą sobie z
        wykorzystaniem szansy, którą dadzą im Yahagi, Maam, DM, Jaarm, i jeszcze parę
        osób...
    • Gość: A61 Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: 207.61.253.* 14.08.02, 23:07
      Fantasta
    • Gość: Gaethano Re: FORUM DO WYBORÓW!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 00:42
      Zacny Człecze ja piszę aż z Zielonej Góry, gdzie sitwa eseldowskopeeselowska
      trzyma się lepiej od waszej, jednak sam zawsze popierałem prawicę lub chociażby
      centroprawicę, dlatego wspieram i Was i życzę jak najlepiej - niech chociaż
      Kielce będą wolne od najgorszych skutków myślenia lewicowego. P.S. Polubiłem
      Wasze miasto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka