Gość: Pele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 07:52 Czemu ten pajac tak wysoko nogi trzyma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: noga Re: Andrzej Golgota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 12:35 bo to jest pajac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: "polish joke" IP: *.216-96-207.sherb.mt.videotron.ca 22.05.05, 16:53 ....to jest kolejne wydanie "polish joke"....gdyby ten pajac byl Wlochem albo Szkotem to nie mogl by sie pokazac na ulicy we wlasnym kraju. Bo postawa tego czlowieka z polska flaga ktora sie okrywa wychodzac na ring jest dosc nam Polakom ublizajaca....ta cholota nigdy nie miala swiadomosci narodowej i nigdy nie liczyla sie z obrazem Polski i Polakow wsrod innych narodow....to lekcja programowa antypolskosci...bo tym ktorzy stoja za tym pajacem chodzi o destrukcje patriotycznych uczuc mlodziezy polskiej zyjacej zagranica....po takim pokazie zaden mlody czlowiek nie powie ze jest Polakiem. ...bo przyznac sie w takiej chwili ze jest sie Polakiem to wziasc na siebie glupote, cwaniactwo, szmatlawosc, zwykle swinstwo Goloty. ...wspolczuje wam mlodzi, bo ja to przezyje, nie takie swinstwa widzialem tych ludzi od prawa, moralnosci spolecznej, choloty...i jako mlodzy czlowiek zygalem na to sku...wo. Jesli jestes pewny wlasnej odpowiedzialnej postawy wzgledem Polski i Narodu to tylko ty i ja czynimy ta Polske, jej obraz poprawny, normalny, ambitny...nie mozemy brac odpowiedzialnosci za ta cholote....cholota zawsze pozostanie cholota, choc inne narody sobie z nia poradzily...ale to zabierze troche czasu. No coz takiego czlowieka, taka mede wychowal system wartoci towarzyszy....nie poddaj sie tej destrukcyjnej lekcji. ...no coz ksiac na ambonie ci tego nie powie ...wiec musi Filip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veilchen Re: "polish joke" IP: 80.48.255.* 23.05.05, 09:15 przeraza mnie Twoja "polskosc", Twoj patriotyzm itd. gdy czytam Twoje "wziasc lub ksiac", zadbaj najpierw o jezyk ojczysty w swoim wydaniu a nie bedziesz tutaj strugac bohatera a moze bochatera? :))) do szkoly! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: "polish joke" IP: 207.96.151.* 23.05.05, 16:40 Dziekuje "czerwony borsuku" za przetrzymanie tego tematu w pulapie tematow nadal aktualnych. ________________________________________________________________________________ przeraza mnie Twoja "polskosc", Twoj patriotyzm itd. gdy czytam Twoje "wziasc lub ksiac", zadbaj najpierw o jezyk ojczysty w swoim wydaniu a nie bedziesz tutaj strugac bohatera a moze bochatera? :))) do szkoly! _____________________________________________________________________________ ..tak dotarlo to do mnie drogi(Gość portalu: veilchen napisał(a): ) veilchen, a nawet bolesnie uklulo, czy ukolo juz sam nie wiem...ja jestem stworzony do rzeczy prostrzych niz ortografia...ludzie ktorzy nie mieli nic nigdy do powiedzienia zawsze cenili sobie ortografie...to oni stworzyli jej zasady i narzucili je innym...od tad juz tylko znawcy interpunkcji ( czu interfunkcji) mogli wypowiadac sie publicznie....w dyspozycji pospolstwa pozostal jedynie jezyk gestow, poniewaz zabroniono takze wyrazac sie. Owa dbalosc o zasady, porzadek swiata, dawaly jakas gwarancje na zachowanie hierarhicznosci dotychczasowych spolecznych podzialow. Kazda mysl ktora wnosila by meritum problemu tematu nomawianego wzbudzala poploch i mogla zakonczyc sie wielkim kataklizmem ludzkosci, zachwianiem rownowago spolecznegp porzadku, czy anarchja. (tak przez "ch" to pamietam z ulotek jakie drukowalem w piwnicach budynku komitetu centralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veilchen Filip: strasznik polzkosci... IP: 195.116.211.* 23.05.05, 17:15 Drogi Filipie, to widac, ze jestes stworzony do rzeczy prostych, najprostszych... Podziwiam Twoja znajomosc ludzi, ktorzy cenili sobie ortografie a mimo to nie mieli nic do powiedzenia.. Jesli znasz ich osobiscie to zaiste musialy byc ciekawe dysputy.. Naprawde trzeba byc malym czlowieczkiem, zeby stworzyc ortografie, interpunkcje itd. :)) i to tylko przez zemste na ludziach, ktorzy maja tyle ciekawych rzeczy do powiedzenia... Mysle, ze w swoim zakompleksionym mozdzku ubzdurales sobie, ze bedziesz ustawiac innych i mowic im co jest dobre a co zle.. Proponuje wybrac sie do Chicago i ustawic Golote, powiedziec mu to co lezy Ci na sercu, jak sie czules, gdy wszechobecne glosy smialy sie z Ciebie, gdy sie przyznales sam przed soba, zes Polakiem jest. Drogi czy raczej biedny Filipie, dedykuje Ci tekst piosenki "jej usmiech znow Cie wpycha w nalog, gdy Cie pozdrawia machajac, wyciagajac po malu srodkowy paluch, ale Ty nie czepiasz sie detalu..." przedstawicieli mlodego i troche starszego pokolenia, ktorzy potrafili znalezc wspolny jezyk bez ustawiania i narzucania swoich opinii drugiej stronie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veilchen Andrzej Golota.. znow zawiodl kibicow... IP: 212.160.196.* 23.05.05, 17:25 Kilka slow o Andrzeju Golocie. To fakt, ze zawiodl, ze dal sie zalatwic jak junior, ze wyszedl na ring jakby mial lowic rybki a nie obijac po mordzie najwiekszych czarnoskorych bokserow naszych czasow.. Nie zazdroszcze Andrzejowi. Kazdy, kto odbyl chociaz jeden trening jakiejkolwiek sztuki walki wie jak wielki wysilek i poswiecenie trzeba wlozyc.. Jak bardzo trzeba chciec.. Psychika odgrywa niesamowita role nie tylko w sportach kontaktowych.. Wydaje mi sie, ze ci wszyscy przesmiewcy to pierwowzory goscia z filmu "chlopaki nie placza", ktorego gral Delong ("nie bedziesz dzwonic z mojej komory do swoich bylych fagasow babe") i mial mocna psychike :))))))) Troche wyrozumialosci i pozytywnych emocji. Przegral i trzeba mu wspolczuc.. NIkt po porazce nie chce byc dodatkowo dolowany i ponizany.. Porazka w szkole czy pracy jest takim samym wydarzeniem jak porazka w sporcie... A czasem bardziej boli, bo dzieje sie na oczach milionow.. W lozy szydercow zawsze siedza miliony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pele Re: Andrzej Golota.. znow zawiodl kibicow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 18:16 Tak, tak masz rację dziewczynko, tylko dlaczego Golgota tak przykucał w ringu, czyżby się nie wysrał przed walką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Andrzej Golota.. znow zawiodl kibicow... IP: 207.96.151.* 23.05.05, 18:21 ..no tak rozsadne jest to co piszesz, moze za rozsadne. Za duzo w tym rozsadku jak w innych miejscach wymagan ortografii...a tak niewiele brakuje ; wystarczy miec "WINDOWS" w polskiej wersji, by pisany tekst przesiac przez sito programu sprawdzajacego ortografie...niestety wersja ang. jezycznego windows twierdzi ze wszystko to co napisales jest bledem i podkresla czerwona falowana linia. Tekst wyglada jak ulozony w elektrycznym piekarniku. ...no dobrze bo wiesz; albo jest sie mistrzem i wychodzi sie na ring w celu pokazania dobrego rzemiosla albo sie nie wychodzi. ..a jezeli sie wychodzi tylko po to by oszukac tych kretynow tu zgromadzonych, przed telewizorami i zgarnac forse to niestety ta zgarnieta forsa w sposob nieuczciwy trzeba sie dzielic....a wiec rekompensowac ta "przekleta blac" ktora zostalem opluty....rekompensata winna byc ustalana wprost proporcionalnie do wielkosci wyzadzonych krzywd moralnych, duchowych...i na Boga niech ta cholota nie wystepuje w polskich barwach z orzelkiem na piersi....bo tak chyba mu wolno...? czy to jest wystarczajaco przekonywujacy argument ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veilchen Re: Andrzej Golota.. znow zawiodl kibicow... IP: 195.116.211.* 23.05.05, 19:22 Tak ciezko jest Ci pojac, ze mozna pisac i pisac i pisac i robic malo bledow??? Rozumiem, ze jestes bezbledny w swoim rozumowaniu, ale do szkoly powinienes wrocic niezwlocznie. Na szczescie przyznales sie do swego nieuctwa i warcholstwa jezykowego... To, ze masz schizofrenie i wszechobecna teoria spiskowa Cie ogranicza to juz niestety Twoj problem.. NIe wciagaj mnie w te swoje chore gierki.. Poczytaj slownik jezyka polskiego, nie wymagam nauki na pamiec, bo wolisz zapamietywac wyimaginowane bzdety.. :) O moja ortografie nie musze sie martwic, bo ciagle ksztaltowanie swojej wiedzy gwarantuje pewien poziom, o ktorym Ty mozesz pomarzyc.. Powiedz w takim razie, z ktorego polskiego sportowca jestes dumny? Nie przypominam sobie takiego, ktory kazde wyjscie na arene zmagan konczyl zwycieskim gestem... Pewnie w Twoim swiecie takie sytuacje maja miejsce, ale to na szczescie Twoj swiat.. Ja zdecydowanie wole niespodzianki, tak jak wygrana Polakow z Wlochami w meczu towarzyskim pilki noznej, tak jak wygrana Legii z Wisla, tak jak 3 miejsce Vive w lidze pilki recznej... Ech... Od tych Twoich roszczen do ciaglego wygrywania robi sie niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Andrzej Golota.. znow zawiodl kibicow... IP: *.169-96-207.sherb.mt.videotron.ca 24.05.05, 00:13 Tak ciezko jest Ci pojac, ze mozna pisac i pisac i pisac i robic malo bledow??? ...to juz dawno pojalem, ze mozna piszac i pisac i wszysko co napiszesz moze byc jedna wielka pomylka...jednym wielkim bledem....zastanow sie nad tym ! Czyz nie wielka pomylka sa te codziennie zadrukowywane szpalty gazet pelne bzdurnej tresci, pelne politycznych wypracowac na temat tego lub innego durnia z SLD, UP, UW, PO, PSL itd. Coz to za ELITA dierzy ta wladze w Polsce ze trzeba jej poswiecac tyle papieru ? Taka armie ludzi skorumpowanych, stojacych w sprzecznosci z PRAWDA i obiektywnym postrzeganiem swiata. Alez tak mam na to piekny przyklad; o pewnym akowcu warszawskim. Artykul znajduje sie w watku..."Pierwsze bezalkoholowe juwenalia studentów Akad..." ...czyt ty wiesz o czy piszesz.. ?...dlaczego takich przypadkow nie sciga prasa ?...dlaczego prasa nie pelni swej spolecznej funkcji..? ...tak moj przyjacielu veilchen ;...ty wiesz ze nie popelniasz bledow poniewaz caly twoj intelektualny wysilek jest klasycznym przykladem programowej pomylki...ktora juz sobie bez wiekszych oporow wkarkulowales w zycie....ale wspolczuje ...zycie to nie jest bajka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osse Re: Andrzej Golota.. znow zawiodl kibicow... IP: *.pu.kielce.pl 24.05.05, 09:56 jeśli o mnie chodzi, o takiego Polaczka jak ja, to ja nie czuję wstydu że jestem Polakiem bo Gołota przegrał. Ja się wstydzę za polityków czaSAMI, głównie za tych, którym się wydaje że niechęć opinii publ. dotyczy wszystkich tylko nie ich. Ale do rzeczy: zwracam uwagę Gazety na niejakiego Filipa: trzeba zawiadomić jakiś szpital czy prokuraturę: ubezwłasnowolnić i zamknąć, po prostu zagrożenie dla bezpieczeństwa publicznego, ot co! Tylko czemu się tu dziwić, jak TVN'y i inne nadają takie treści w stylu "lepiej dziś w Chicago (czy gdzieś tam) nie przyznawać się do tego że jest się Polakiem, bo można narazić się na drwiny" - to nie dziwi że małe móżdżki szwankują. Widocznie dla Filipa i dziennikarzy TVN Polskość jest tak mało warta, że równoważy ją jakiś epizod w rodzaju przegraNEJ walki Gołoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veilchen Re: Andrzej Golota.. znow zawiodl kibicow... IP: 80.48.255.* 24.05.05, 10:52 Osse, masz zupelna racje.. szkoda czasu na takiego Filipka, gada totalnie od rzeczy.. pewnie jak jutro Milan wygra w CL to koles o imieniu Filipek znow bedzie wyzywac, Dudka tym razem i zmieniac obywatelstwo... Ech... ja wiedzialem, ze tak bedzie :)))) pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Andrzej Golota.. znow zawiodl kibicow... IP: 207.96.151.* 26.05.05, 01:59 "..Ciekawe, czy Rafa Benitez wie, z jakiego pułapu startował Dudek. Że jako uczeń technikum górniczego schodził pod ziemię w kopalni w Szczygłowicach i zanosiło się na to, iż spędzi tam resztę życia...." "To nie ja wymyslilem zycie. "(Filip.Ca ) Odpowiedz Link Zgłoś