Dodaj do ulubionych

Tragedia WTC-slow kilka.

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.01, 23:27
~~Zwykly dzien~~
Gdy ktos krzyknal:
popatrz w niebo!
swiat na moment znieruchomial
spiety widokiem wiez plonacych.
Eksplozja nienawisci,
zalu,niezrozumienia.
Lzy wscieklosci,rozpaczy,
niemocy,bolu.
I co mozesz swiecie?
Polozyc kwiat na mogile,
poglaskac po glowie dziecko
i isc dalej...
Po to aby z powrotem
kochac,tworzyc,
nienawidzic,klamac,
niszczyc,mordowac.
Nie prawda,ze innym
teraz bedziesz.
Bedziesz ten sam
jak przez wieki.
Dlaczego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Winrych Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: *.dtvk.tpnet.pl 15.09.01, 00:59
      WOW niezle to! Jaki odmienny post od tych wyzywajacych Staszow!
    • Gość: DM Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: *.djm.com.pl 18.09.01, 08:26
      Piekne to Martusiu...:) I sorry ze dopiero teraz, ale wysłałam Ci maila z
      usprawiedliwieniem
    • Gość: aussie Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 22.09.01, 15:37
      Dzięki wielkie Martka za ten wiersz
      Od czasu do czasu czytuję go i znów przed oczy wracają tamte obrazy
      Ten wiersz sprawia, że zatrzymuję się mimo, że wokół mnie taki chaos
      Dzięki
      Pozdrawiam i czekam na kolejne
      aussie
    • Gość: joko ono Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 23.09.01, 20:31
      Piękna piosenka, ustawisz się ze mną???
    • Gość: martka Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 17:31
      Bardzo dziekuje za poswiecenie mi uwagi oraz za cieple slowa.
      Joko ono prosilabym o rozwiniecie tematu.:)))
      • Gość: joko on! Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: 10.1.1.* / *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 16:31
        Tak na serio to bardzo piękny utwor, aż mi sie łezka w oku zakrecila. Jak sie
        zapadalo WTC to sam bylem w szoku, dobrz ze sie nie sprawdzily pierwsze dane o
        20 000 zabitych. Wyborcza powinna wydrukować twoje dzielo!!!
        • Gość: aussie Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 21:11
          ZGADZAM SIE Z YOKO ONO !!!!
          Martka napisz cos jeszcze
          pozdrawiam
    • Gość: stan Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: 192.88.212.* 10.10.01, 00:32
      niezle, naprawde niezle

mozna by wmixowac w nowy utwor ENYI

pozdr.

stan
      • Gość: Wolnosc Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: *.warburg.com 10.10.01, 20:35
        Martka, wspaniale. Pracuje w Nowym Yorku, na Liberty Plaza, bardzo blisko WTC.
        Widzialem walace sie Twinsy, uciekalem przed gruzami i kurzem, i balem sie ze
        to juz koniec swiata. Dzis jestem w biurze na Midtown, 2 mile od "ground zero",
        i czasami zaganiany codziennymi sprawami zapominam, ze cos w tym Nowym Yorku
        brakuje. Po przeczytaniu twego wiersza wszystko wrocilo do zycia, ten
        zniewalajacy huk, krzyk i placz ludzi, smrod spalenizny, i strach, ktory omal
        nie wyrobil dziury w moim zoladku.

Pzdr z Nowego Yorku.
        • Gość: msz Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 11.10.01, 08:10
          Czy World Trade Center bedzie odbudowany i czy wieze beda tez takie wysokie?
          Bo jeżeli chodzi tylko o technologie to na pewno nie bedzie problemu z
          wysokoscia wiez, moga z latwoscia odbudowac nawet wyzsze. Ale czy po tym co sie
          stalo jakakolwiek firma bedzia chciala miec tam swoje biuro?
          • Gość: Wolnosc Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: *.warburg.com 11.10.01, 16:41
            Jest w tej chwili wiele propozycji odbudowy i niekoniecznie mialyby to
            byc "twinsy". Mowi sie o specjalnym parku z nizszymi budynkami i monumentami
            upamietniajacymi te wydarzenia. Nie ma obawy o przyszlych wynajemcow. Nie ma na
            razie zadnej paniki w Nowym Yorku. Moja firma wyrazila chec wynajecia budynku
            na downtown. Oczywiscie wiele sie moze zmienic jesli terorysci znow zaatakuja
            miasto.
    • Gość: DM Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: *.djm.com.pl 11.10.01, 13:05
      Martusia, przedstaw wiecej swej tworczosci, jest naprawde dobra :)
      Nie koniecznie na temat WTC:)
    • Gość: tt Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 09:16
      Ale stary wontek.....
      • Gość: gwizder Re: Tragedia WTC-slow kilka. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 20:37
        Gość portalu: tt napisał(a):

> Ale stary wontek.....
        Stary ale jary. Czasem można coś napisać bez inwektyw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka