Dodaj do ulubionych

Finał Pucharu Polski STRONG MAN KIELCE 20.08

IP: 213.199.233.* 09.08.05, 10:21
Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji jako współorganizator Finałowego Turniej
Pucharu Polski Strong Man zaprasza wszystkich mieszkańców Kielc na zmagania
siłaczy, które odbędą się 20 sierpnia br. na Kadzielni. Organizatorzy
przygotowali wiele atrakcji. W części artystycznej imprezy wystąpi m.in.
Kasia Kowlaska. Wśród siłaczy nie zabraknie oczywiście wielkiej gwiazdy
polskiego i światowego Strong Man Mariusza Pudzianowskiego. Obok zawodów
odbędą się także pokazy fitness, konkursy i zabawy dla publiczności oraz
pokazy wschodnich sztuk walki. Wstęp wolny.
III Konkurs pn. "ŻabaWKA PRZYJAZNA DZIECKU" na wykonanie
Obserwuj wątek
    • Gość: kadziela finał będzie rejestrowany przez TVN IP: 213.199.233.* 09.08.05, 10:59
      retransmitowany w późniejszym terminie
    • Gość: do góry i hop IP: 213.199.233.* 10.08.05, 08:12
    • Gość: i siup do góry IP: 213.199.233.* 11.08.05, 09:00
      • Gość: siusia hopsa IP: 213.199.233.* 11.08.05, 15:05
        • Gość: hopsasa Re: hopsa IP: *.kielce.net.pl 11.08.05, 17:00
        • Gość: ooooop eeeeej IP: 213.199.233.* 12.08.05, 09:02
          • Gość: iiii trzyyyy iiiii raz iiiiii dwa IP: 213.199.233.* 12.08.05, 14:16
    • Gość: lokas Najsilniejsi z najsilniejszych w Kielcach IP: 213.199.193.* 12.08.05, 19:31
      Najsilniejsi z najsilniejszych w Kielcach
      20 sierpnia 2005 r. kielecka "Kadzielnia" będzie gościć najsilniejszych
      ludzi w Polsce. Wtedy, bowiem odbędzie się Finałowy Turniej Pucharu Polski
      Strong Man. Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji jako współorganizator imprezy
      już dziś zaprasza wszystkich mieszkańców Kielc na zmagania siłaczy i nie tylko.
      Będzie naprawdę wiele atrakcji!

Już na wstępie należy podkreślić, że impreza jest bezpłatna! Pierwszą
      atrakcją będzie bez wątpienia sceneria w jakiej rozegrane zostana zawody.
      Będzie to pierwsza w historii polskich zawodów Strong Man impreza nocna,
      podczas której będzie można podziwiać widoki "Kadzielni" w świetle reflektorów.
      Kolejnych atrakcji dostarczą już główni bohaterowie wieczoru. Na całość złożą
      się dwie części artystyczna i sportowa. W części artystycznej, która rozpocznie
      się o godz. 17:00 i potrwa do 20:00, przewidziane są koncerty: Kowalski
      (support), oraz gwiazda imprezy - Kasia Kowalska.

Po tych występach nastąpi część sportowa (początek ok. godz. 20:15). Na tą
      część złoży się sześć konkurencji sportowych, po których będą następowały
      pokazy Strong Woman, pokazy fitness, konkursy i zabawy dla publiczności
      prowadzone przez Irka Bieleninka oraz pokazy wschodnich sztuk walki. Na
      zakończenie imprezy przewidziane zostały: podsumowanie wyników i uroczyste
      wręczenie nagród oraz pokaz sztucznych ogni (ok. 24:00).

W zawodach na pewno wystąpi obok niekwestionowanej gwiazdy polskiego i
      światowego Strong Man - Mariusza Pudzinowskiego, Sławomir Toczek.

Ciekawostką jest to, że będą to ostatnie zawody Mariusza Pudzianowskiego
      przed Mistrzostwami Świata.

Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji już dziś zaprasza na Finał Pucharu Polski
      Storng Man 2005 i życzy niezapomnianych wrażeń.

Jak podają główni organizatorzy kielecki finał zostanie wyemitowany w
      telewizji TVN w drugiej połowie września 2005 r.
      • Gość: Masahuku Re: Najsilniejsi z najsilniejszych w Kielcach IP: *.stat.gov.pl 22.08.05, 13:13
        Wstyd i kompromitacja!!!! Co za palant wpadł na pomysł, żeby organizować taką
        imprezę na Kadzielni?! W połowie pierwszego koncertu połowa widowni rzuciła się
        do rzekomo otwartej bramki, przez którą można było się dostać na
        trybuny "strongmanów". Organizatorzy pewnie z lubością obserwowali, jak tłum
        bezmyślnie wali do przejścia, tratując mniejszych i słabszych. To chyba były
        takie nasze lokalne zmagania strongmanów. A i tak silniejsi okazali się
        ochroniarze, bo na początku nikogo nie wpuszczali. Później któryś się ulitował
        i otwierając bramkę rozpoczął drugi etap rywalizacji - teraz sprawdzian
        szybkościowy - kto pierwszy, ten ma szansę na miejsce na trybunach. Też było
        miło popatrzeć. Trochę mi było szkoda chłopaka, który w tym czasie produkował
        się na scenie. Ale on też chyba miał niezły ubaw, bo wiedział, że po nim
        wystąpi Kasia Kowalska i do końca jej koncertu nikt nie zobaczy chociażby
        trójgłowego ramienia Pudziana, czy któregoś innego siłacza. Potem na scenę
        wyszedł jakiś jełop w rozciągniętych krótkich spodenkach (to chyba
        przedstawiciel Organizatorów zaprezentował się w tak gustownym stroju) i
        uprzejmie poinformował, że miejsc dla licznie zgromadzonych miłośników mięśni i
        potu już nie ma. Ale za to jest piękny telebim i na nim będzie można wszystko
        zobaczyć. Piękny telebim stał ukryty w głębi sceny, a obraz na nim był jakości
        gorszej niż filmiki kręcone kamerą internetową za 29,99 zł brutto. Później była
        Kasia Kowalska. Poza tym, że opluła scenę i jednego z techników, nie pokazała
        niczego ciekawego. Nagłośnienie fatalne (no, to już nie jej wina...) i gdyby
        nie to, że wszyscy lepiej lub gorzej znają jej piosenki, nikt by nie wiedział,
        jaki utwór właśnie wykonuje. Część artystyczną uratował Maestro Wojtek
        Pilichowski, który dwiema solówkami pokazał, jak się gra na basie na światowym
        poziomie. Po Kasi Kowalskiej były gorące chwile oczekiwania na transmisję
        zawodów. Zawody były, ale nie sportowe. Największy zawód (poza organizatorami)
        sprawiła ochrona, która pozwoliła na to, aby kilku oszołomów wdrapało się na
        skały i stamtąd próbowało obejrzeć turniej. Trochę ich rozumiem - przecież nie
        przyszli na Kadzielnię po to, żeby z widowni Amfiteatru gapić się w telewizor,
        tylko z bliska popatrzeć, jak osiłkom pękają żyłki na skroniach przy dźwiganiu
        kolejnych ciężarów. Po kilku minutach obserwowania (a w zasadzie wysłuchiwania,
        bo przecież na telebimie nic nie było widać) , jak Irek Bieleninik próbuje
        negocjować z domorosłymi alpinistami zejście ze ścian moja cierpliwość się
        skończyła i sam zszedłem. Z widowni. A najbardziej bolało to, że nie miałem się
        do kogo zwrócić o zwrot pieniędzy za bilet. W imieniu MOSIR, TVN i innych
        organizatorów zapraszam na imprezy do Kielc.
        • Gość: NIKODEM Re: Najsilniejsi z najsilniejszych w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:05
          Widac że ten ktoś kto pisał ten wpis to idealny kłamca i mało rozgarnięty
          człowiek... szczególnie końcówka tego wpisu sugeruje że to typowy polski
          kłamca... jaki zwrot pieniędzy - nikt ani złotówki nie brał za wejscie na tą
          imprezę. Widac po prostu że Kielcom brakuje dużego fajnego miejsca pod
          organizacje takiej fajnej telewizyjnej imprezy.
          Niemniej jednak Kielczanie - fani - to wspaniała publiczność !
          STRONG MANI WRÓCĄ DO WAS !
          • Gość: Masahuku Re: Najsilniejsi z najsilniejszych w Kielcach IP: *.stat.gov.pl 23.08.05, 10:43
            Hmmm... "Idealny kłamca"? Ciekawie zabrzmiało. "Typowy polski kłamca" - jeszcze
            lepiej. Czym się charakteryzuje taki "typowy polski kłamca" i czym się różni
            np. od "nietypowego polskiego kłamcy" albo od "typowego niemieckiego kłamcy"?
            Miejsca na zorganizowanie takiej czy innej imprezy u nas nie brakuje. Trzeba
            się tylko rozejrzeć. Nie wiem, co nazywasz "taką fajną telewizyjną imprezą".
            Czy to taka impreza, którą można obejrzeć tylko w telewizji??? Bo ja chciałem
            ją obejrzeć na żywo, wybrałem się na Kadzielnię, i szanowni Organizatorzy tak
            się popisali, że zawody mogło obejrzeć na żywo nie więcej niż 10% zgromadzonej
            widowni. Wiem, że według Ciebie, jest to dowód na to, że kłamię i jestem
            nierozgarnięty. Chyba masz rację. Sądząc po tonie Twojej wypowiedzi, jesteś
            albo tym pacanem w krótkich spodenkach (a może innym z przedstawicieli
            Organizatorów), którymś z tych imbecyli, którzy wdrapywali się na skały albo
            tylko czytałeś o tej imprezie w gazetach czy necie. Zapomniełeś pozdrowić
            Kielczan - fanów (tę wspaniałą publiczność - nie przeczę), którzy poszli na
            Finał Pucharu Polski STRONG MAN KIELCE i mogli jedynie popatrzeć na telebim.
            P.S.
            Uwaga o zwrocie pieniędzy to był taki sarkastyczny żart. Ale chyba nie
            załapałeś. Następnym razem załączę dla Ciebie specjalne objaśnienia.
    • Gość: TEA Re: Finał Pucharu Polski STRONG MAN KIELCE 20.08 IP: 81.6.129.* 21.08.05, 14:38
      Zastanawiam sie kto wymyślil miejsce tej imprezy, mało że na kadzielni to
      jeszcze za sceną.
      Ja bawiłam sie świetnie, ale czy ktoś widział co sie działo, ludzie nie
      wpuszczani juz od 17, przeskakuja przez mury sa wciagani przez innych ludzi na
      góre, schodza po skałach, boże dziwie sie że ktoś cobie krzywdy nie zrobił.
      Przysięgam wydaje mi sie ze wpuszczenie tych ludzi było by bardziej bezpieczne
      niz zamkniecie bramy i dopuszczenie do takiej sytuacji jaka miała właśnie miejsce.
      Po za tym zawody odbywały sie za sceną, ludzie z amfiteatru, mieli do dyspozycji
      telebim, niby to 20 metrowy, ale zadaszenie sceny zasłaniało 1/3 telebimu ludzią
      siedzącym w ostatnich rzedach juz nie mówiąc o tym że były zakłucenie.
      Ogólnie impreza jako show była bardzo fajna i miło czas sie spędziło ale po
      wsględem organizacyjnym kielce znowu pokazały popeline. Myśle że lepiej byłoby
      zrobic to na stadione, w każdym razie bezpieczniej
    • Gość: xxx Re: Finał Pucharu Polski STRONG MAN KIELCE 20.08 IP: *.devs.futuro.pl 21.08.05, 14:56
      bezpłatny wstęp to był ale chyba tylko do barów,a na widownie to tylko dla
      wybrańców albo dla pseudo vipów,a reszta ta gorsza mogła obejrzeć na telebimie
      (niektórzy w domach mają większy a propo) i ze skałek (ha ha ha),ta reszta
      dziękuje mosir Kielce,urzędowi miasta Kielce,"Echu Dnia " i i.t.p. za to że
      mogła napędzić kasy
      browarom i i.t.p.,żałosna taka impreza dla "reszty" na odległość,dobrze że
      nikomu się nic nie stało,chociaż kto to wie ?...
      • Gość: Kadzielnia Re: Finał Pucharu Polski STRONG MAN KIELCE 20.08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 15:27
        ta impreza to jedna wielka kicha byla i tyle? kurde ile ludzi bylo na tej
        imprezie? 500 wpuszczonych??? czemu amfiteatr byl zamkniety??? kurde co to
        mialo byc??? bylam tam, czekałam poltorej godziny pod zamknieta brama na
        kadzielni i co? i gowno!!! nie wpuszczali!!! ciekawi mnie czemu, sceny ktore
        dzialy sie przez amfiteatrem byly dantejskie!!!!!! mnostwo mlodziezy
        wspinajacej sie po scianach... bez komenatrza!!! mnostwo ludzi przyszlo z
        malymi dziecmi, stali i czekali i kurde chyba tylko wszyscy korzenie tam
        zapuscili...wstyd i zenada!!! gratuluje tym, ktorzy dostali sie na kadzielnie,
        ale to chyba tylko byli ci, ktorzy przyszli tam przed 16. Ja sie zawinalam
        okolo 19.30 spod kadzielni - oczywiscie nadal "wrota" byly zamkniete!!! dla
        mnie ta impreza okazala sie gowno warta!!! zreszta nie tylko dla mnie, ale i
        dla tysiaca ludzi czekajacych pod kadzielnia i kolejnych tlumow zmierzajacych w
        strone zamknietego amfiteatru!!! Podstawowym bledem tej imprezy bylo to, ze
        byla za daramo!!! JEDNA WIELKA KICHA!!!!!!!!!
        • Gość: TEA Re: Finał Pucharu Polski STRONG MAN KIELCE 20.08 IP: 81.6.129.* 21.08.05, 17:00
          To akurat ze sie nie dostałes i czekałeś cały cza sprzed bramą to twój błąd, ja
          tez byłam koło 19:30 i weszłam ale nie główną bramą tylko od strony kawiarni, bo
          po piwo można było wejsc a dale to juz ochrona przepuszczała.
          Ale zgadzam sie było to żenujące. Na szczęście mam zrobione zdjęcia, jak młodzi
          wspinają sie po murach, zdjęcia godne oskara:D
          • Gość: Kadzielnia Re: Finał Pucharu Polski STRONG MAN KIELCE 20.08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 22:23
            To mialas szczescie, bo jak ja nawet do kawiarni na poczatku nie moglem sie
            dostac - zamknieta :/ a pozniej to juz sobie odpuscilem...a wchodzic jak 15-
            latki po murach nie bede - dla mnie sceny niczym z alcatraz i tyle.
            • Gość: TEA Re: Finał Pucharu Polski STRONG MAN KIELCE 20.08 IP: 81.6.129.* 22.08.05, 00:06
              Zgadza sie ale wina organizatowrów kiececkich. Kielce jak zwykle pokazały dupe
    • Gość: Kadzielnia Re: Finał Pucharu Polski STRONG MAN KIELCE 20.08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:35
      To bylo do przewidzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka