Dodaj do ulubionych

wojsko po studiach

IP: *.wieczysta.krakow.pl 28.06.01, 20:52
Ukonczyłem własnie 5 letnie studia magisterskie.
Mam kategorię A.
Co zrobić. (legalnie)
Rozpocząć nowy kierunek studiów???
Obserwuj wątek
    • Gość: nvr Re: wojsko po studiach IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 29.06.01, 12:42
      Gość portalu: wolf napisał(a):

> Ukonczyłem własnie 5 letnie studia magisterskie.
      > Mam kategorię A.
      > Co zrobić. (legalnie)
      > Rozpocząć nowy kierunek studiów???

Och, co widzę, kolega chce się uchylić od zaszczytnego obowiązku ?! Jakież to
      niepatriotyczne !!!

A poważnie - to jest dobry pomysł, tylko uważaj, żeby nie nie było po drodze
      licencjatu, zanim skończysz 28 lat, bo wtedy mogą cię ścignąć, nawet, jeśli
      powiesz, że chcesz kontynuować studia do mgr (mogą się tym nie przejąć w ogóle).

BTW, był taki kawał - o tym, jak facet obciął sobie palec, żeby go nie wzięli do
      woja, no i go nie wzięli - ale z powodu płaskostopia...
    • Gość: krek Re: wojsko po studiach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 14:43
      Najlepiej się uczyć dalej...Wszystko zależy co
      ukończyłeś i czy tym ... będziesz wydawał się
      potrzebny
    • Gość: Kaczusia Re: wojsko po studiach IP: 195.94.215.* 29.06.01, 17:13
      Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś po ukończeniu studiów magisterskich, aby
      być zwolnionym z woja należało rozpocząć studia doktorskie. WKU interpretowało
      przepisy tak, że nie bierze do wojska tylko tych, którzy rozpoczynaja nauką na
      wyzszym poziomie. Może się zmieniło, ale lepiej sprawdź. Sprawdź czy nie
      obowiązuje jakieś rozporzadzenia Min. Obrony o przeniesieniu absolwentów do
      rezerwy, ja tak uniknołem woja. Poza tym poprubój jakoś tak pokombinować, aby
      Twoje dokumenty zgineły w samym WKU przechodząc z jednego wydziału do drugiego.
      Znam ludzi, którym przy jakiś odwołaniach to się udało, nie wiem do końca jak
      oni to zrobili, ale jakoś im sie udało. Zanim urzednicy WKU się pokapowali to
      te osoby pokończyły 28 lat. Było to pare lat temu kiedy to WKU nie wiedziało co
      to komputer i wszystko robiono na piechotę i ręcznie. A tak poważnie to nie
      przypominaj sie panom pułkownikom, może uda Ci się przetrwać do 28 roku życia.
      Powodzenia :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka