Dodaj do ulubionych

PO czy PiS ????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 16:30
Mam dylemat.ograniczylam moje przekonania do tych dwóch partii. Tylko teraz ktora? Na początku bylo PO,ale po tym jak uslyszalam o tej likwidacji województwa, platnych studiach, itp...
No ale znowu PiS jest dla mnie zbyt skrajny(wiecie o co chodzi).
Moge zawse wyjsc z zalozenia , ze co bym nie wybrala, to i tak nic na lepsze sie nie zmieni.Polskie rozumowanie. Ale ja na prawdę chce wierzyć że bedzie lepiej...
Obserwuj wątek
    • Gość: lolo Re: PO czy PiS ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 17:56
      A kto Ci powiedzial o likwidacji wojewodztwa i platnych studiach? W Trybunie
      bylo napisane? Do LPR-u nalezysz?:)
      • Gość: jurek Re: PO czy PiS ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 17:59
        w kazdej informacji jest troche prawdy :)
        • Gość: lolo Re: PO czy PiS ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 18:02
          Coz, wtedy nic innego czlowiekowi nie pozostanie jak byc rewolucjonista!:)))
        • Gość: babetka Ja Ciebie Jurek szanuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 18:28
          Skoro w każdej informacji jest trochę prawdy, to czy prezydent RP Aleksander
          Kwaśniewski powinien siedzieć w więzieniu?
          Czy uważasz, że tam jest Jego miejsce?
    • Gość: działacz PO Re: PO czy PiS ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:02
      A ja zaprzeczam.
      • grodek1 Re: PO czy PiS ???? 12.09.05, 09:10
        Ale macie problemy z tym Glosowaniem, przyjedzcie do Niemiec tu jest latwiej,
        mniej Partii do wyboru.
        • grodek1 Re: PO czy PiS ???? 12.09.05, 09:28
          Przeciez te Wybory to prosta sprawa, postawisz tylko krzyzyk i nic wiecej
          www.strawczyn.itech.pl/strony/index1.php?op=9
    • Gość: Ania i tak to właśnie jest.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:06
      Ja tu szczerze stwierdzam, ze mam dylemat, a WY, zamiast namowic mnie jakoś do glosowania na "waszą partię" wyzywacie mnie od kobiet z LPRu, albo maltretujecie siebie na wzajem!!!
      Gratuluję za prowadzenie kampanii.Tylko szkoda ze ona powinna byc skierowana do ludzi, a nie do przeciwników:(
      • grodek1 Re: i tak to właśnie jest.. 12.09.05, 10:19
        Wlasnie ogladalem wczoraj Polski dziennik tvn , tam wlasnie cos na ten, a nie
        inny temat mowili, tylko nie zrozumialem, bo za pozno zalaczylem Telewizor,
        chodzilo tam o ludzi z PGR - u ? czy skas indziej, kto z Was ogladal dziennik
        tvn , bo mie to interesuje
      • grodek1 Re: i tak to właśnie jest.. 12.09.05, 10:37
        Skor Pani Ania ma dylemat, prosze tylko porownac Polskich Rolnikow i sasiadow
        www.bauernverband.de
        www.bayerischerbauernverband.de/index.html
        A teraz prosze pomyslec i pamietac o Naszych Polskich Paniach z bylego PGR -
        u , przeciez te Nasze Polskie Panie z bylych PGR - ow maja racje, ktory Polityk
        jeszcze o Nich pamieta ?
      • Gość: Renia Re: i tak to właśnie jest.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 12:18
        Ja Cię rozumiem. Bo też mam taki sam dylemat. Kwestia województwa jest dla mnie
        bardzo ważna i chciałabym uzyskac w tej sprawie jakaś wiążącą odpowiedź PRZED
        wyborami.
    • Gość: bezrobotna Re: PO czy PiS ???? IP: 83.17.36.* 12.09.05, 13:10
      te typki juz zadzili te tuski on wprowadza podatek liniowy to jest dla bogatych
      ludzi a my biedni bedziemy zebrac ja im nie ufam a gdzie jest prawo tylko dla
      poslow a nie dla ludzi
      • Gość: meg Re: PO czy PiS ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 18:30
        Ten podatek jest wlasnie po to, by tworzyc wiecej miejsc pracy. Nie chcesz
        pracowac?
        • Gość: kielczanka Re: PO czy PiS ???? IP: *.devs.futuro.pl 12.09.05, 21:18
          Trzeba byc naiwnym ,żeby uwierzyć ,że dzięki podatkowi liniowemu będzie wiecej
          miejsc pracy. Kapitaliści to wyzyskiwacze i ci obecnie zatrudnieni muszą
          zasuwać za grosze za dwoje albo troje. Nie sądzę ,żeby taki wyzyskiwacz zmienił
          swoją mentalność. Miałam nie głosować ,bo nie wierzę politykom . Jednak znajomy
          startujący z listy PiS-u zapewniał mnie ,że nie myślą o likwidacji woj .
          świętokrzyskiego . Poza tym to fajny uczciwy człowiek,wrażliwy .Myslę ,żę mogę
          mu zaufac .Jest 30 na liście Nr 6 (PiS) Poza tym nie mam wyboru .Nie chcę
          podatku liniowego i droższej żywności i leków ,bo już teraz ledwo starcza.
          Uderzy to w najsłabszych takich jak ja. Niech wypowiedza się Ci z PO co ja
          zyskam i mnie podobni. Dzisiaj każdy myśli jak ma przeżyć. To skłania mnie do
          głosowania na PiS. Nawet gdyby były te miejsca pracy to mnie osobiście nic po
          tym ,bo ja pracuję na okrągło przy swoim chorym dziecku . Mam głodową emeryture
          i raz w roku zwrócony podatek (cele rehabilitacyjne).Dzieki temu za 300zl robię
          święta dwójce dzieci, a czynsz za grudzień płacę ze zwrotu podatku. Jestem
          najlepszym przykladem ,że decyzje PO we mnie uderzą jak grom z jasnego nieba.
          Jak chcecie podatek liniowy to macie dwa wyjścia :głosujcie na PO albo siedżcie
          w domach . Ja się mobilizuje i idę głosowac na Mariana Kubika .
    • Gość: Yogibaboo Re: PO czy PiS ???? IP: *.wilan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:34
      A mnie się podoba jak PiS strzelił sobie gola do własnej bramki. Odkąd zaczęli
      negatywną kampanię przeciw PO (tę z panią narzekającą, że jej w lodówce i
      apteczce ubywa), to ich notowania zaczęły spadać, a PO gwałtownie rosnąć.
      Kaczory siedzą w tej polityce z 15 lat i niczego się nie nauczyli. Ile razy
      ktoś w tym kraju rozpoczynał kampanię negatywną, to wtapiał (vide Krzaklewski
      przeciw Kwasniewskiemu, to taki najbardziej jaskrawy przyklad). Dlatego
      zagłosuję na PO, bo Kaczorom po prostu brak wyobraźni politycznej, poza tym
      zawsze będą mi się kojarzyć z hasłami: "teraz k..wa my" i "spiep..aj dziadu"

Yogi
      • Gość: Kielczanka Re: PO czy PiS ???? IP: *.devs.futuro.pl 12.09.05, 21:21
        Mylisz sie . Na mnie to podzialało .Przestraszyłam się ,że skoro teraz nie
        starcza mi na jedzenie ,leki ,to co bedzie potem . Wszyscy moi
        znajomi ,zdecydowali oddac głos na PiS .Nie chcą drozszej żywności .
        • grodek1 Re: PO czy PiS ???? 12.09.05, 21:32
          Tymi Wyborami to Wy juz powoli i mnie zaraziliscie, chociaz jestem zaszczepiony
          www1.ndr.de/ndr_pages_std/0,2570,OID1775762_REF850,00.html
          Jak ja mam to zrozumiec, jak to napisane, nie po Polsku ?
        • Gość: Yogibaboo Re: PO czy PiS ???? IP: *.wilan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 22:18
          Daliście się tak wypuścić? Ech... Toż to tylko populistyczna demagogia i
          naginanie faktów do własnych potrzeb.
          Szczególnie to otwieranie apteczki jest pocieszne w kraju, w którym wiekszość
          cen leków jest refundowana przez państwo.
          A nie pomysleliście o tym, że VAT na paliwo i prąd spadnie z 22% do 15% i
          dzieki temu zostanie wszystkim więcej w portfelu, bo każdy przecież płaci za
          prąd i kupuje paliwo (nawet jak nie ma samochodu, to posrednio, płacąc za
          transport zbiorowy). Poza tym koszty energii i transportu (prąd, paliwo)
          stanowią lwią część kosztów produkcji wszystkiego i dzięki 3x15% ceny produktów
          mogą nawet spaść, a przynajmniej pozostaną na tym samym poziomie a system
          podatkowy będzie uproszczony i bardziej przejrzysty (mniej oszustw
          podatkowych). PiS jakoś nie wspomina o 2 pozostałych składnikach 3x15% tzn.
          obniżeniu CIT i PIT i to znacznym, dzieki czemu w naszych kieszeniach zostanie
          dużo więcej pieniędzy, więc jeśli ceny nawet wzrosną nieznacznie, to co z tego,
          skoro zarobiliśmy wiecej. Mniejsze podatki CIT i PIT, to wiecej pieniędzy na
          rynku, w konsekwencji ludzie kupują więcej, produkuje się więcej dla tych ludzi
          i gospodarka rusza, bezrobocie spada i tak dalej. Podatek liniowy ożywił
          znacząco gospodarki we wszystkich krajach UE, które go wprowadziły. Dlaczego
          nie skorzystać z doświadczeń tych, którym się udało?
          Odnoszę wrażenie, że PiS nie ma żadnego pomysłu na ożywienie gospodarki i
          obniżenie podatków, poza negowaniem pomysłów podatkowych PO, tylko dlatego, że
          nie są to pomysły PiSu.

Yogi
          • wielka_plyta Re: PO czy PiS ???? czyli dżuma czy cholera 12.09.05, 22:28
            NIE MA ŻADNYCH NAUKOWYCH DOWODÓW na to , że podatek liniowy pobudza wzrost
            gospodarczy, są tylko czcze bajdurzenia liberałÓw.

a następujący cytat, to zwykłe wyssane z palca kłamstwo:
            "Podatek liniowy ożywił znacząco gospodarki we wszystkich krajach UE, które go
            wprowadziły."
            • Gość: Yogibaboo Re: PO czy PiS ???? czyli dżuma czy cholera IP: *.wilan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 23:30
              Irlandia, Łotwa, Słowacja. Wszędzie wzrost PKB powyżej 10% rocznie. To są fakty
              a nie bajdurzenia.

Yogi
    • Gość: lolo tylko SdPL IP: *.fortes.pl 12.09.05, 22:24
      Żadne PO - zniszczą drobnych i średnich przedsiębiorców. Będą (co zresztą robili
      dotychczas) popierali tylko wielki kapitał. Najczęściej obcy. Przedstawiciele -
      Miodowicz - błeee - kręt ze specsłużb, Okła - błeee - jedyne "osiągnięcie" to
      położenie na łopatki szpitala powiatowego w Skarżysku.

Żadne PiS. Przefarbowane ZChN. Do tego kłótliwe i nieszczere. Olendzka - błeee,
      aż nie warto o niej pisać, zrzutek Gosiewski - błeee to samo
      Massalski błeee - lizał czeronym tyłki, teraz liże czarnym - żałosny typek;

Żadne LPR ze zrzutkiem Pierdą na czele;

Żadna Samoobrona - chyba że ktoś jest burakiem, to oczywiście rozumiem że
      powinien głosować na buraki.

Żadne SLD - Od Stępnia gorszym prezydentem jest tylko WEL, "jednoręki"
      Jaskiernia nadaje się do senatu jak ja do klasztoru.

Zaś SdPL ma przynajmniej Suchańskiego, który wyrwał się z kleszczy kolesiostwa i
      kiedy siedzenie cicho mogło mu się opłacić, to olał oczekiwania iż będzie
      trzymał sztamę z aferzystami in powiedział prawdę o typkach z którymi miał
      nieszczęście być w jednej partii, a następnie rzekł im adieu (nie zaś spie..j)

Aniu nie bądź ograniczona bo wtedy dylematy przerodzą się w problemy.
      Aniu powinnaś się radośnie uśmiechać, a nie przyżywać katusze, czy mniej zły
      jest platfus, czy mniej zły jest pisuar.
      Chcesz wierzyć, ja zaś wierzę, że będzie lepiej. Tylko to zależy od nas samych.
      • Gość: posdpl Re: tylko SdPL IP: *.idea.pl 12.09.05, 23:32
        Suchański zgoda, ale miejsc do Senatu jest trzy. Okła OK. Lepsi oni dwaj niż
        ktoś z LPR czy też z PIS. Ja odam tylko dwa głosy na Okłę i Suchańskiego bo to
        rozsądni ludzie.
        • miskorabol Konstanty Miodowicz PO 13.09.05, 11:47
          Nieprawdomówność, knucie.
          Zobowiązał się do pokrycia części wydatków związanych z kampanią wyborczą 2001
          w Świętokrzyskim, a potem tego się wyparł - stracił człowiek, który mu zaufał.
          Jako szef kontrwywiaduodpowiadał za operacyjne rozpracowanie lewicy w latach
          1991-1992, akcja o kryptonimie "PAMELA". Stał za wprowadzeniem agenta do
          Solidarności. Użył Anny Jaruckiej do akcji przeciwko Włodzimierzowi
          Cimoszewiczowi.
          • grodek1 Re: Konstanty Miodowicz PO 13.09.05, 12:09
            A moze Cie i Ciebie zainteresuje i ta partia, nie zaszkodzi poczytac
            www.csu.de
            No w wojewodztwie Swietokrzyskim i w miescie Kielce, jest chyba jeszcze duzo
            Weteranow co znaja jezyk Niemiecki z Czasow Okupacji, moze oni chetnie
            poczytaja ?
    • Gość: Ania A oglądacie reklamy komitetów wyborczych w TV?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:30
      Ja uważam ze PO dobrze w nich wypada. Lepiej niż PiS, on najczęściej rozprawia o prawie i prawnikach. A ludzie przedewszystkim chcą slyszec o PRACY!

No i a propo spotów: Olejniczak tez jest w porządku. Mądry mlody mężczyzna.I dobrze wczoraj wypadł w tv2 "w imieniu obywatela". Bo Dorn z PiSu to cieniutko!
      • Gość: bzik Re: A oglądacie reklamy komitetów wyborczych w TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 17:51
        Z PO widzialem tylko Miodowicza, wiec nie umiem powiedziec, jak wypada w
        spotach PO. Wiem, jak wypada Miodowicz.
        • grodek1 Re: A oglądacie reklamy komitetów wyborczych w TV 13.09.05, 18:16
          A ja w koncu znalazlem Polski link www.e-polityka.pl
    • Gość: Gargamel Re: PO czy PiS ???? IP: 81.6.130.* 13.09.05, 19:59
      PO czy PiS ?
      To wybór między "syfem" i "cholerą".
      • Gość: kuna Re: PO czy PiS ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:40
        Więc co proponujesz??
        • grodek1 Re: PO czy PiS ???? 14.09.05, 21:26
          Demokracje!!!!
    • Gość: ania'2 Re: PO czy PiS ???? IP: 213.199.193.* 15.09.05, 10:33
      kiepskie założenie, ale widać je już w twoim rozumowaniu...
      dlatego zacznij realizować zmiany od samej siebie i jako
      POLKA BĄDŹ WŁAŚCICIELKĄ SWOJEJ OJCZYZNY - nadzieją dla Polski jest LPR
      • Gość: ubawiony Re: PO czy PiS ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 19:40
        Fakt, nadzieja jest matka glupich... jak glosi znane porzekadlo:))).Dopiero
        teraz jednak odkrylem sens tych slow:).
        • grodek1 Re: PO czy PiS ???? 15.09.05, 20:33
          Co chcesz przez to powiedziec, ze zmadrzales ?
          • Gość: ubawiony Re: PO czy PiS ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 20:35
            Tym sie wlasnie roznimy;P.
            • grodek1 Re: PO czy PiS ???? 15.09.05, 21:29
              Masz racje, Ja i My jestesmy od Urodzenia madrzy, a Ty dopiero na Starosc
              zmadrzales, ale lepiej pozno niz wcale.
            • grodek1 Re: PO czy PiS ???? 16.09.05, 10:40
              Witaj serdecznie Ubawiony, piszesz : Tym sie wlasnie roznimy. Ubawiony, prosze
              napisz, czym my sie roznimy, bo nie zrozumialem.
      • grodek1 Re: PO czy PiS ???? 15.09.05, 21:41
        Ania' 2 , a jajuz myslalem, ze napiszesz, nadzieja dla Polski jest w Tobie, ale
        mnie rozczarowalas, Ania ' 2 do ktorej klasy chodzisz, ze tak madrze piszesz ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka