Gość: JFK IP: 81.6.129.* 20.09.05, 20:06 Miodowicz, Wrzałka, Pacelt, Gągorowski i Grzegorek albo Szrek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pstrykacz.imieninowy =========> Ja idę do wyborów!!! a Ty ??? <======== 20.09.05, 20:27 "Sondaż pokazuje, że w naszym województwie ... Partia Demokratyczna demokraci.pl właściwie nie ma tu swoich wyborców." Nieprawda. Gazeta kłamie. Ja jestem jeden zwolennik swietokrzyskie.demokraci.pl/. Cały wyborca, jeden zdrowy z długopisem. I pójdę do wyborów zagłosować. Przyznaję się bez bicia. Na kogo z listwy zagłosuję to tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: =========> Ja idę do wyborów!!! a Ty ??? IP: 81.6.129.* 20.09.05, 20:50 ty sie wojtus nie liczysz, jestes bledem statystycznym Odpowiedz Link Zgłoś
pstrykacz.imieninowy Re: =========> Ja idę do wyborów!!! a Ty ??? 20.09.05, 20:54 do AS'a: TY się boisz przyznać kim jesteś. Stoisz za drzewem, nie widzę TWOJEJ twarzy i wykrzykujesz jakieś wulgarne wyrazy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: =========> Ja idę do wyborów!!! a Ty ??? 20.09.05, 21:13 ja głosuje na SDPL dokładnie na gościa z Zielonych ...może to bez sensu ale nie ma żadnego kandydata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega z pracy Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.09.05, 21:22 Gągorowski ??? to jakaś kpina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: 81.6.130.* 20.09.05, 21:26 Kandydaci z PO - o Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 23:11 W PO stawiam nastepujace typy: 1. Miodowicz, 2 Grzegorek, 3 Pacelt, 4. Szrek, 5 . Cichocki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwer Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.09.05, 23:18 Miodowicz, Grzegorek, Szrek i Cichy to pewniaki z PO, Gosiewski i Olędzka z PiS, Kizińska z SLD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronx Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 06:51 Ty mnie nie zalamuj takimi pewniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 07:50 Czy Wrzałka już wie o Twoim proroctwie?:))) I jak to przyjął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:05 Opanuj się, chcesz głosować na Miodowicza? a co on dobrego zrobił dla Kielc? wielki bufon. Niech sie przyzna jak w tak krótkim czasie doszedł do stopnia pułkownika? Jak taki spec od kontrwywiadu to dlaczego nie rozpoznał fałszywki Jaruckiej? Najgorszy kandydat z regonu kieleckiego. Co on wspólnego ma z kielecczyzną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 23:52 GLOSUJMY TYLKO NA KIELCZAN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezależny SdPl przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 07:44 Ja głosuję na Zdzicha Kałamagę przynajmniej coś zrobił w Ostrowcu!Podobnie będą ludzie głosować w Sandomierzu czy Opatowie! Odpowiedz Link Zgłoś
miskorabol Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - 21.09.05, 08:31 Wprowadzenie jednolitego 15% VAT-u droższe podstawowe towary i usługi! Dobra pierwszej potrzeby objęte są obecnie stawkami VAT: 0, 3 i 7 procent. Tym samym po wprowadzeniu jednolitej stawki na poziomie 15% nastąpi wzrost cen odpowiednio o: 15, 12 i 8 procent. Im niższy dochód, tym wyższy udział w wydatkach domowych zakupów dóbr pierwszej potrzeby. Na propozycjach Platformy Obywatelskiej najwięcej stracą więc osoby o niskich i średnich dochodach. Rolnicy Nawozy +8-12% Pasza dla zwierząt + 12% Usługi na rzecz rolnictwa, hodowli, rybołówstwa + 8-12% Środki do produkcji rolnej - nawet sznurek+ 8% Leki, opieka zdrowotna, + 15% Młode małżeństwa Ubrania i inne artykuły dla dzieci, pieluchy, + 8% Obozy dla dzieci+ 8% Wizyty lekarskie, pielęgniarskie+ 15% Edukacja (nauka, kursy szkolenia, lekcje)+ 15% kultura - kino teatr + 15% sprzęt sportowy + 8% rekreacja – urlopy+ 15% żywność – na co dzień + 8% leki+ 8% usługi na rzecz budownictwa mieszkaniowego+ 8% Emeryci, osoby starsze, chorzy i niepełnosprawni Leki + 8% Opieka społeczna+ 15% Usługi charytatywne+ 15% Środki opatrunkowe+ 8% Wszystkie grupy społeczne, zawodowe, wiekowe: Żywność, leki, służba zdrowia, + 8% Służba zdrowia, opieka społeczna+ 15% Edukacja, kultura, + 15% Przejazdy PKP, taksówki + 8% Uwaga! To są tylko przykłady towarów i usług, które zdrożeją po wprowadzeniu propozycji Platformy Obywatelskiej. Lista towarów i usług objętych stawkami: 0, 3 i 7 procent zawiera setki pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - 21.09.05, 08:51 Co to znaczy : Wprowadzenie jednolitego 15 % VAT-u w Polsce, moze Niemcy czy Francusi czy Anglicy by najpierw u Siebie wprowadzili, a Nie Eksperymenty w Polsce, w Polskim Panstwie robili ? Juz nie raz zauwazylem, ze Zachodnie Mocarstwa robia w Polsce Eksperymenty, te dobre wprowadzaja w Niemczech, a z tych Zlych Smieja sie z Polakow i Polski i Polskiego Panstwa. Najwyzszy Czas skonczyc z Eksperymentami i Wprowadzac tylko i wylacznie Sprawdzone Systemy, ktore w innych Panstwach Europejskich Funkcjonuja. Polska, nie jest krajem Eksperymentow. Polska to Nasza Ojczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanim Bue, Świętokrzyskie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:23 Jak myślicie, czy jak PO wygra wybory to zlikwiduje nasze województwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.crowley.pl 21.09.05, 09:27 To może być prawda, bo wiocha u nas straszna. Gdy w `93 w Polsce wygrywało SLD, to u nas... a jakże PSL. Gó..anie to Świętokrzyskie, zacofane, na lewo ciągle przesunięte i na buracko. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - 21.09.05, 09:32 Ani mi sie wazcie tak myslec !!!! ja tu czuwam, zeby Wojewodztwo Kieleckie nie bylo zlikwidowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.crowley.pl 22.09.05, 09:07 Ale ja o czym innym... fakt, że nie wyraziłem się precyzyjnie. Prawdą mogą być te sondaże, odbiegające od średniej krajowej na korzyść partii wioskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Politolog Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 12:24 Sondaż bardzo dobze pokazuje i ja tak sądzę nr 1.Miodowicz 2. Wrzałka jest to czarny koń listy PO i on może nam dużo pomóc woj.Świętokrzyskiemu. Napewno nie zlikwiduje ale wzmocni bo to On Tylko Sam zaczął walczyć z LPR, którzy to rozpowszechniają nieprawde o przejęciu nas przez Kraków. Pamiętam wywiad awntura na moście gdzie to właśnie nie PIS czy ktoś z innych polityków zaczął przekowyć miszkańców, iż to kłamstwo by ponieśc sobie notowania tych spadachroniarzy LPR nr1. Parada z Wrocławia. Ja napewno zgłosuje na Wrzałke i polecam wszystkim z woj Świętokrzysjiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:21 Głosując na PO strzelamy sobie samobójczego gola, vide podatek liniowy. Głosujac na Miodowicza, to samobójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:45 Juz mi sie znudzilo to straszenie ludzi czyms,czego przecietny Polak i tak nie rozumie. DR HAB. JANINA FRENTZEL-ZAGÓRSKA, INSTYTUT STUDIÓW POLITYCZNYCH PAN, PROFESOR COLLEGIUM CIVITAS Dlaczego Polacy są przeciwko podatkowi liniowemu? Jest kilka przyczyn. Pierwsza to stereotypowe myślenie o podatkach. Wzrost gospodarczy, któremu ma sprzyjać podatek liniowy jest dla większości obywateli czymś abstrakcyjnym. Ludzie są przekonani, że podatek liniowy oznacza dodawanie bogatym kosztem biednych. Ludzie nie ufają bogatym, nie wierzą, że przedsiębiorcy stworzą nowe miejsca pracy, są przekonani, że zaoszczędzone na podatkach pieniądze raczej wydadzą na swoje osobiste potrzeby. W tej sprawie bardzo łatwo docierają do ludzi klasyczne lewicowe argumenty o sprawiedliwości społecznej. Trafiają do nich argumenty populistyczne, natomiast nie przekonują ich argumenty liberałów, gdyż są bardziej skomplikowane. Istnieje coś takiego jak naturalna tendencja do egalitaryzmu, i to nie tylko w Polsce. Do tego dochodzą pozostałości propagandy PRL. Znaczna część społeczeństwa nie rozumie istoty podatku liniowego. Wielu ludzi myśli, że bogaci i biedni będą płacili tyle samo. Nie zdają sobie sprawy, że płacąc ten sam odsetek od dochodów lepiej zarabiający i tak zapłacą więcej. Bardzo ciekawe zjawisko pokazały badania CBOS z roku 1999. Pytano w nich m.in., czy lepiej zarabiający powinni płacić wyższy procent podatku od swoich dochodów i przygniatająca większość ankietowanych za tym się opowiedziała. Czyli była za tym, aby podatek nie był liniowy. W tym samym badaniu pytano też, jaki podatek powinni płacić w złotych ludzie o konkretnych dochodach. Po przeanalizowaniu odpowiedzi okazało się, że postulowany podatek jest bardziej zbliżony do liniowego niż obowiązujący wówczas i dziś. Podatek liniowy w świadomości społecznej wiąże się też z cięciami wydatków socjalnych i w rzeczywistości jakoś się z tym wiąże. Bardziej świadomi, myślący obywatele obawiają się, że podatek liniowy obniży dochody budżetu i wymusi cięcia w wydatkach. I mogą mieć rację. Podsumowując można powiedzieć, że opinie Polaków o podatku liniowym kształtuje mieszanka stereotypowego myślenia o podatkach, niezrozumienie ich mechanizmu i pewnych obaw niepozbawionych podstaw. - Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - 21.09.05, 11:50 A jaki Podatek mieliby placic bezrobotni, tez podatek liniowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:52 Aniu, jaki skutek chciałaś osiągnąć przytaczając ten tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - 21.09.05, 11:59 Podatek Liniowy jest takie samo Zlo jak Podstawowe Wynagrodzenie minimalne !!!!!!!!! Czyzby nie bylo juz Madrych ludzi na tym Swiecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:03 Piękny wykład z ekonomii, tylko dlaczego nie pisze Pani o wzroście podatku VAT do 15% ?Zarabiający 1000 zł. zyska 40 zł. Proszę to porównać z zarabiającym 40- 50 tyś. Zmniejszenie podatku wcale nie przekłada się na wzrost gospodarczy. Zwiększony popyt stymuluje zwiększanie produkcji, a co za tym idzie, zwiększenie ilości stanowis pracy. tylko za co biedota ma kupować? Obniżenie podatku dla przedsiębiorców wcale nie wpłynęło na zmniejszenie bezrobocia. Nie inwestują, bo im się nie opłaca.Dodatkowe zyski idą na luksusową konsumpcję. Nikt nie mówi o egalitaryzmie, bo za wysoką wiedzę i dobrą pracę należy się więcej. Ale pozwólcie żyć większości. Jak się utrzymać za 600-800 zł. ( jako wybitny ekonomista, proszę podac receptę, Nobel pewny) Jak to zrobic, kiedy jeszcze wzrosną ceny z tytułu zwiększenia VAT? Społeczeństwo to doskonale rozumie.Odczuje na własnej kieszeni. Biedna gospodyni domowa nie potrzebuje akademickiego teoretyzowania. Ona wie lepiej zaglądając do pustej lodówki i portfela. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - 21.09.05, 13:16 Panie Wiesiek, dobrze Pan pisze, 600 - 800 zloty, to powinny byc Stale Zasilki dla Bezrobotnych, chociaz w Niemczech sa wyzsze, ale nie powinno byc Minimalnych Zarobkow, moga byc tylko Stale Minimalne Zasilki dla Bezrobotnych. Ludzie , nie idzcie do pracy za tak niskie zarobki, to Pracodawcy beda zmuszeni, sami Glowa pracowac, bo do tej pory Pracodawcy w Polsce to chyba Glowami nie pracuja, majac Bialych Polskich Niewolnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:50 Proszę mi wyjaśnić panie Wieśku skąd pan zaczerpnął takie przekonanie i dane, o których pisze pan tak: "Obniżenie podatku dla przedsiębiorców wcale nie wpłynęło na zmniejszenie bezrobocia. Nie inwestują, bo im się nie opłaca.Dodatkowe zyski idą na luksusową konsumpcję". Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - 21.09.05, 14:14 a skad ty czerpiesz dane że przyniósł nowe miejsca pracy???? forum jest od opini a nie przytaczania faktów ...a ty babetka zmień styl swojej dyskusji bo to koszmar...każdy kto ma inny poglad to debil i komunista... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:23 Krzysiu, ja nie napisałam, że przyniósł. Pan Wiesiek stwierdził, to co stwierdził. Chciałam wiedzieć, na jakiej podstawie oparł swoje niezłomne stwierdzenia. Np. Chciałam się dowiedzieć kiedy obniżono ten podatek, który tak wzbogacił przediębiorców i ile ten podatek obecnie wynosi? A Ty Krzysiu też chyba jesteś mi winien odpowiedź na kilka pytań, ale się z odpowiedzią nie kwapisz. Oświeć mnie biedną. Proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:56 Pani Profesor, z całym szcunkiem dla Pani wiedzy, jak również do kobiety. Ale w tej kwestii mam prawo miec własny pogląd. Moje dane nie są z księżyca, lecz z życia. Zapowiadano, że obiżenie podatku radykalnie zmniejszy bezrobocie i jakie są efekty? Przecież media mówią o tym. Ja mówie, przepraszam, piszę o konieczności zwiększenia popytu, podatkiem liniowym tego się nie załatwi. Pani jest ekonomistą, ja nie, ale obserwuję życie. Więc proszę mi wyjaśnic, skąd Pani zakłada,że obiżenie podatku wpłynie na inwestycje. To są pobożne akademickie zyczenia. Życie dyktuje co innego. Po co produkować, skoro konsument i tak tego nie kupi, bo nie ma pieniędzy. Posłużę się być może prymitywnym przykładem, ale taki w trakcie pisania przyszedł mi namyśl; jeden bogaty na śniadanie zje 10dkg szynki i wypije butelkę piwa. 10 robotników zje kilogram szynki i wypije 10 butelek piwa. Zwiększy się popyt. Producent chcąc miec większy zysk, zwiekszy produkcję. Za tym idzie zwiększanie stanowisk pracy. To, że obniżenie podatku nie wpłynęło na inwestycje, widać gołym okiem, nie trzeba uciekać się do statystyki. Kto buduje wille na Mazurach? biedni czy bogaci? Czy to jest inwestycja pobudzjąca wzrost gospodarczy, czy luksusowa konsmumpcja? Wiosną widziałem taki obrazek. Do sklepu weszła starsza pani, coś kupowała, poprosiła o kiszonego ogórka, ale przedtem zapytała ile kosztuje, sprzedawca podał cenę, pani podziękowała, nie bylo ją stać. Czy takie obrazki maja byc codziennością? Nie jestem zwolennikiem egalitaryzmu i twierdzę, że za Pani wiedzę i pracę naukowo-dydaktyczną należy się godziwe wynagrodzenie. Ale proszę też spojrzeć na drugą stronę medalu. Ludzie mają prawo do godnego życia. Nie mówię o luksusach, ale o codziennym gorącym obiedzie, o szklance mleka dla dziecka. o tym, żeby emeryt mógł wykupic lekarstwo. Nie jest to godne, kiedy bogaty, kosztem skrajnego wyzysku, któremu sprzyja wadliwe prawo, ma kilka luksusowych mieszkań, a biedota mieszka na dworcu. Nie sądzę, żeby wielu z nich, tz. bogatych doszło do majątku dzięki wybitnym walorom umysłowym (takim życzę wielkiego bogactwa) ale dzięki cwaniactwu, układom i wyzyskowi. Czy pni obserwowała w mediach, że są tacy, którzy potrafia nie płacic ludziom przez miesiące? Jeżeli uznajemy, że praca ludzka jest towarem, za który się płaci, to niepłacenie jest zwykłym złodziejstwem. Za kradzież bułki w sklepie grozi kara. Natychmiast zjawi się policja i zamknie złodzieja, ale jak się okrada robotnika, to nie ma żadnych konsekwencji. Czytalem gdzieś, że u nas w kraju nie płaci się naczas lub wogóle ok. 500 tyś. ludziom. Nie wiem czy to prawda, ale takie przypadki (niektóre) sa pokazywane w TV) Z cały szacunkiem dla Pani, ale prosilem o receptę jak przezyć za 600 zł. Miło się z Panią dyskutuje. Serdecznie pozdrawiam. Życzę sukcesów w pracy naukowej, ale jednoczesnie dyskutując nie sprowadzajmy dyskusji do argumentacji politycznej. Moje wypowiedzi nie wynikają z fanatycznej lewicowości, lecz z ludzkiego odruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:19 Panie Wieśku, nie jestem panią profesor i niczego nie założyłam. Ja zadałam proste pytania. I oczekuję odpowiedzi, która przekona mnie do pańskich kategorycznych stwierdzeń. Na czym pan oparł stwierdzenie, że obniżono podatek dla przedsiębiorców i to wpłynęło na wzrost luksusowej konsumpcji. Który, kiedy i do jakiej wysokości podatek został obniżony? I w jaki sposób wzrosła luksusowa konsumpcja? Pańskie dalsze rozważania pomijam milczeniem, bo chodzi mi o wyjaśnienie konkretnej sprawy, a nie wdawanie się w nudnawe rozważania. Dlatego będę niezmiernie wdzięczna, za odpowiedź na pytanie pierwotne, a wtedy być może wymienimy dalsze poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:45 Oj Babetko, jesteś bardzo zajęta. Nie obserwujesz TV Podatek obnizono z 32 do 19% Kiedy? Nie pamietam> Ale jak sądzę, ustawy podatkowe nabierają mocy prawnej z poczatkiem roku A jesli chodzi o inwestycje to widzisz sama, że bezrobocie nie maleje. Wiedza o wzroście luksusowej konsumpcji wynika z obserwacji. Na Mazurach buduja wille, nawet z naruszeniem prawa, nawet jeziora ogradzają. Jak sądzisz, co człowiek robi z nadmiarem pieniędzy kiedy inwestycja jest niecelowa, nieopłacalna, ze względu na niski popyt? Jedzie na wczasy do Borkowa czy na Kanary? Przepraszam,że Cie awansowałem. Pomyliłem się, Bylo to adresowane do Pani prof. Frenzel-Zagórskiej. Ale nie gniewaj się, wszystko przed Tobą,, mam nadzieję, że profesorem zostaniesz. Pozdrawiam. Wiesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:53 Nareszcie Wieśku poczatek odpowiedzi. Czy wiesz jaki podatek obniżono, jak ten podatek funkcjonuje i jaki ma wpływ na luksusową konsumpcję? Skup się Wieśku na odpowiedziach, a nie na dowodzeniu tez, do prawidłowego postawienia których być może dojdziemy. Zresztą zważ Wieśku, że obniżono jeden, specyficzny podatek. Reszta podatków uległa podwyższeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:00 A tak nawiasem mówiąc, to luksusowa kosumpcja także stwarza popyt, do którego jesteś przywiązany. Twoje obserwacje cenię, ale luksusowe wille na Mazurach nie powstają od czasu obniżenia tego podatku. Do inwestycji dojdziemy po wyjaśnieniu mechanizmu tego podatku, o którym, mam nadzieję, jeszcze mi opowiesz. Proszę, nie odpowiadaj na ten post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbek Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 08:51 Babetka to Miodowicz stara sie robic kampanie w iternecie kto myśli podobnie jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:28 Nie lekceważcie panowie liberałowie robotników. Nie neguje potrzeby istnienia wysoko wykwalifikowanej kadry naukowo-technicznej i godziwego dla nich wynagrodzenia zgodnie z umiejetnościami i wkładem pracy. Ale pamietajcie, że gospodarka robotnikami stoi, tak jak armia szeregowcami. Historia nie notuje przypadku, żeby wojnę wygrali sami oficerowie. Dajcie godziwe zarobki robotnikom,żeby mogli zyc, a nie wegetować. Nawet kosztem własnych zysków. Historia uczy, że kiedy biedota jest zdesperowana, los bogatych staje sie niepewny. Może się urodzic jakis nowy Lenin i krzyknąć na barykady ludu roboczy (Panie strzeż nas przed rewolucją i Leninem w nowym wydaniu) ale człowiek głodny nic nie ma do stracenia i to miejcie na uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - 21.09.05, 13:35 Glodny i bezrobotny na dodatek, ten to Napewno nie ma nic do stracenia, to Ci Wiesiek Wierze !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:11 A tu panie Wieśku napisał pan niczym towarzysz „Wiesław”. Ale przyznaję panu rację. Najbogatsi mogą się obawiać gniewu biednych. Jak pan myśli, czy np. taki Kulczyk i Jego przyjaciele Jolanta i Aleksander Kwaśniewscy trzęsą już gaciami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:22 Babetka! nie wiem czy trzęsą, ale wiem jedno z historii, że rewolucje są straszne, zmiataja wszystko jak tornado, dobre i złe. Państwo nie musi być opiekuńcz ponad miarę, ale musi mieć obowiązkiw stosunku do swoich obywateli. Rezerwowa armia pracy jest potrzebna, podnosi jej jakośc, kto źle pracuje musi sie pożegnać, ale niech dadzą żyć tym co pracują. Czy to nie kpiny, za 30 lat pracy dawać 600 zł. emerytury? Spróbuj porównać płace> Wójt, często ześrednim wykształceniem zarabia 12 tyś, nauczyciel po studoiach 1500 Czy wysiłek umysłowy wójta jest 10-krotnie wyższy niz nauczyciela? Powiesz, że wyższa odpowiedzialność> A czy nauczyciel nie jest odpowiedzialny za proces dydaktyczno-wychowawczy? Ja tylko zwracam uwage na proporcjonalne rozłożenie dochodów, zgodne z wiedzą i wysiłkiem, a potępiam wszelkiego rodzaju cwaniactwo i bogacenie się kosztem innych. Podatek liniowy nic nie zmieni, dołoży tylko tym co już wiele mają. Można obniżyć podatek, jeśli ktoś rzeczywiście zainwestował. To da się sprawdzić, ale nie puszczać wszystkiego na zywioł, masz forsę i rób co chcesz. Mamy doprowadzić do eutanazji na raty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:29 Panie Wieśku, skoncentrujmy się na jednym. Proszę odpowiedzieć na moje pierwsze pytanie, a później możemy przejść do kolejnych problemów. Słowotok powoduje, że nie wiadomo, o czym się rozmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Do Pana Wieśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:40 Panie Wieśku, dlatego z uporem maniaka proszę, aby odpowiedział mi pan na pierwsze pytanie, ponieważ wg mnie pańskie założenie-stwierdzenie jest błędne. Na tym błędnym założeniu-stwierdzeniu opiera pan błedne wnioski poparte czasem trafnymi spostrzeżeniami z życia. Owszem, obnizono podatek, ale nie jestem pewna, czy pan wie który. Nie jestem pewna, czy pan wie, dlaczego obniżono i jakie to przyniosło skutki. Nie jestem pewna, czy pan wie, jakie są funkcje podatków. Dlatego ponownie proszę o odpowiedź na pierwsze pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD Re: Do Pana Wieśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:19 a kto z SLD- STEPIEŃ - I KTO .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Do Pana Wieśka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:45 Nie agituję za żadną opcją, to jest kwestia każdego wyborcy. Ja tylko zastanawiam się nad skutkami podatku liniowego. A co do kandydatów, to trzeba wybrac ludzi wykształconych,myslących o społeczeństwie, a nie strazniow własnych i partyjnych interesów. Jedynie nie mam zaufania do Miodowicza, bo nie kielczanin, a po drugie, to cały czas mnie nurtuje jakim sposobem w ciągu kilku lat osiągnął stopień pułkownika w kontrwywiadzie, gdzie inni na taki stopień pracuja latami przechiodząc wszystkie szczeble. Nie lubię ludzi z łapanki, pseudofachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Stępień i kto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:47 Nie agituję za żadną opcją, to jest kwestia każdego wyborcy. Ja tylko zastanawiam się nad skutkami podatku liniowego. A co do kandydatów, to trzeba wybrac ludzi wykształconych,myslących o społeczeństwie, a nie strazniow własnych i partyjnych interesów. Jedynie nie mam zaufania do Miodowicza, bo nie kielczanin, a po drugie, to cały czas mnie nurtuje jakim sposobem w ciągu kilku lat osiągnął stopień pułkownika w kontrwywiadzie, gdzie inni na taki stopień pracuja latami przechiodząc wszystkie szczeble. Nie lubię ludzi z łapanki, pseudofachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek podatek liniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 07:49 Wczoraj Rokita pokazywał co stanieje po wprowadzeniu podatku liniowego. Paliwo, misie i coś tam. W obniżki cen paliwa to ja nie wierzę, obniżono akcyzę i co staniało munimalnie lub wcale, a obiecują jeszcze podwyżki, Sektor paliwowy nie jest skłonny do obniżania cen. Biednych ludzi, a takich jest większość interesują głównie ceny żywności, leków i wszelkiego rodzaju opłat, a te znacznie zdrożeją. Natomias misia niech sobie Rokita w d.... wsadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: podatek liniowywybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 13:46 jaskiernia klamie,jego program jest potrzebny tylko przed kampania a po bedzie robil co chce tak jak do tej pory. obiecywal niepelnosprawnym pomoc i co zrobil . nic........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwóźdź Re: Pieśń wyborcza SLD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 08:58 Czerwony sztandar Krew naszą długo leją katy, Wciąż płyną ludu gorzkie łzy, Nadejdzie jednak dzień zapłaty, Sędziami będziemy wtedy my ! Sędziami będziemy wtedy my ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew, Nasz sztandar płynie ponad trony, Niesie on zemsty grom. Ludu gniew, Przyszłości rzucając siew, I kolor jego jest czerwony, Bo na nim robotników krew ! Bo na nim robotników krew ! Choć stare łotry, nocy dzieci, Nawiązać chcą starganą nić, Co złe to w gruzy się rozleci, Co dobro wiecznie będzie żyć ! Co dobro wiecznie będzie żyć ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Porządek stary już się wali, Żywotem dla nas jego zgon, Będziemy wspólnie pracowali, I wspólny będzie pracy plon ! I wspólny będzie pracy plon ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Hej ! razem bracia do szeregu ! Z jednaką myślą, z dłonią w dłoń ! Któż zdoła wstrzymać strumień w biegu Czyż jest na świecie taka broń ? Czyż jest na świecie taka broń ? Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Precz z tyranami, precz z zdziercami ! Niech zginie stary podły świat ! My nowe życie stwórzmy sami I nowy zaprowadzimy ład ! I nowy zaprowadzimy ład ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Twórca : anonimowy członek PZPR Data pierwszego wykonania 1968 r akademia 1-majowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Pieśń wyborcza SLD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:37 Prostuję. "Czerwony sztandar" napisana w 1881 r. słowa Bolesław Czerwiński, melodia na motywach Le Drapeau Rouge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denko Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:13 W PO i SLD nie ma porządnych kandydatów. Ten sondaż to jakaś kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - 22.09.05, 11:14 a w PiS czy LPR są?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Sondaż dla "Gazety": 28,3 proc. - PO, 22,4 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:54 PISda wszystkim równo, wszystko swoim kolesiom a obywatelom g..... Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas SLD ma jeszcze 11 procent???? 22.09.05, 15:38 Jak to możliwe, że po tylu aferach ,złodziejstwach , kłmstwach w wykonaniu towarzyszy z PZPR-SLD - jeszcze jest tylu naiwnych ,gotowych ich poprzeć.... Przecież to jest rzecz nieprawdopodobna , by złodziej bandyta i kłamca miał takie poparcie!!!! Nieprawdopodobne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: SLD ma jeszcze 11 procent???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:04 Niech się odezwie polityk o czystych rękach. Wszyscy są wyznawcami relatywizmu moralnego. Wszystkim trzeba patrzeć na ręce, bo każdy ma tendencje do ześwinienia. Trzeba przełamać kolesiostwo, ale kto to zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś