Dodaj do ulubionych

Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżone...

IP: 193.24.201.* 04.11.05, 21:49
Wtedy jeszcze kieleccy prezydenci nie byli wyedukowani na tyle, żeby zdawać
sobie sprawę, co znaczą dla miasta plany zagospodarowania przestrzennego.
Przyswojenie tej wiedzy zajęło im ponad 2 lata. A może zdawali sobie sprawę,
ale uważali, że z jakichś powodów bez planów lepiej? Któż to wie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gargamel Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: 81.6.130.* 05.11.05, 07:53
      A moim zdaniem "Parafina" wiedział doskonale o tym co robi realizując
      "ustalenia" Geniusza. Zeznający Świadek mówi PRAWDĘ - a KRĘCĄ członkowie
      Komisji Przetargowej i ludzie WEL-a z UM. Tak czy inaczej Wice Marianek
      jest SUPER SPECJALISTĄ od "golenia" działek miejskich, które sprzedaje
      jak swoje.
      • Gość: scyzoryk Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 10:10
        No cóż, ciężko się "Parafinie" wycofać, dostał w łapę niezłą sumkę od Echa Inwestment, to musi się teraz jakoś "wylizać"...
        • wiele_wiedzacy Do Scyzoryka!!!!!! 05.11.05, 10:22
          Gość portalu: scyzoryk napisał(a):

> No cóż, ciężko się "Parafinie" wycofać, dostał w łapę niezłą sumkę od Echa Inwe
          > stment, to musi się teraz jakoś "wylizać"...

Scyzoryk!!!!
          Masz na to jakieś dowody??
          Bo jeśli nie masz to czarno widzę Twoją przyszłość.
          Grozi Ci przegranie sprawy w sądzie o publiczne pomówienie i oszczerstwo.
          Być może tego nie wiesz ale wypowiedzi pisane na forum podlegają takiej samej
          odpowiedzialności cywilnej i karnej jak każde inne kłamstwa.
          Jest wolność wypowiedzi, która oznacza że możesz napisać wszystko co chcesz, ale
          później poniesiesz odpowiedzialność.
          Nie chcę cię straszyć ale być może już do Ciebie jedzie PROKURATOR!!!!!!
          • Gość: tyle ci powiem Re: Do Scyzoryka!!!!!! IP: .1P2D* / *.185.11.192.in-addr.arpa 07.11.05, 09:27
            Uderz w stół...
    • basia996 Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo 05.11.05, 10:24
      Gość portalu: michał napisał(a):
      > Wtedy jeszcze kieleccy prezydenci nie byli wyedukowani na tyle, żeby zdawać
      > sobie sprawę, co znaczą dla miasta plany zagospodarowania przestrzennego.
      > Przyswojenie tej wiedzy zajęło im ponad 2 lata. A może zdawali sobie sprawę,
      > ale uważali, że z jakichś powodów bez planów lepiej? Któż to wie...

Wiedzieli dobrze co robią i dlatego już w niespełna dwa miesiące po sprzedaży
      działki Echu Lubawski przedstawił radzie projekt uchwały mówiącej o możliwości
      wybudowania tam wielkopowierzchniowego centrum handlowego ,czyli nic innego jak
      zrobił to o co walczyli francuzi !!!
      • Gość: Gargamel Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: 81.6.130.* 05.11.05, 14:22
        Droga Basiu - aż tyle GNOJU w UM naszego Geniusza - to straszne.
        • Gość: alina Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 23:41
          Najgorsze jest to że go zupełnie sparaliżowali w oczekiwaniu na wyrok.Dlatego
          nie podejmują żadnej decyzji w urzedzie.To naprawdę tragedia dla tego miasta!
          • Gość: Gargamel Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: 81.6.130.* 06.11.05, 00:17
            A nie jest TRAGEDIĄ to Droga "Alino" że sprzedając działkę na Ślichowicach
            "WCIĘŁO" im ponad 6 mln.zł.? W przeliczeniu na obiady wydawane dla bezrobo-
            tnych w Jadłodajniach "11,30" - to JEDEN MILION POSIŁKÓW.
            • ubekkubek Spadaj do Izraela SBecki menelu. 06.11.05, 02:09

• Gość: Gargamel Re: Spadaj do Izraela SBecki menelu. IP: 81.6.130.* 06.11.05, 09:21
                Czy wysyłacie mnie tam Drogi "Ubekkubek" dlatego, że wiecie iż życie w Polsce
                rządzonej przez "Pisuar" i Kaczora może być niemożliwe ? A ja głęboko wierzę w
                to, że będzie nam wszystkim CUDOWNIE DOBRZE bo to Prawi i Sprawiedliwi ludzie.
    • Gość: KARAMBA Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: *.2.pl 06.11.05, 19:37
      Kiedy się to skończy!! Prezydent zrobił przekręt na działce i tyle !!!!To jest
      prawda!! Co teraz powie , że zrobił błąd sprzedając działkę!!! Miasto straciło
      tylko 8 milionów!!!! Lubawski co ty robisz z tym miastem człowieku daj już
      sobie spokój!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Gargamel Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: 81.6.130.* 06.11.05, 19:53
        Niestety Drogi "KARAMBA" nie ma żadnej nadzieji na to aby Geniusz dał sobie
        spokój w zarządzaniem Kielcami. Jest on przekonany o swojej DOSKONAŁOŚCI i
        posiada poparcie Kurii Biskupiej - opierając się na dużej grupie "oddanych"
        mu miernych urżedników i pracowników miejskich spółek. Zrobi on wszystko aby
        wygrać kolejne wybory - lub wystawić w nich Swojego Człowieka.
    • Gość: KIELCZANIN Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: *.2.pl 06.11.05, 19:49
      Prezydent zrobił przekręt na 6 milionów a nie na 8 milionów !!!!!!Z resztom się
      zgadzam przekręt zrobiony został na tej działce!!!!!!!!! Lubawski ma pewnie
      kont w Szwajcarii!!!!
      Zastanawiam się tylko dlaczego Lubawski nie siedzi w
      więzieniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ZŁODZIEJ,ZŁODZIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Ptyś Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:05
        Gargamel, czy ten kubek tak zdziczał w kabackim lesie, że nie potrafi nic
        innego napisać? a może to duch moczarowego partyzanta? brrr zaczynam wierzyc w
        duchy.
      • basia996 Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo 06.11.05, 20:18
        1. Pikanterii całej sprawy dodaje fakt że Kielce to jedyne miasto w Polsce gdzie
        działki tanieją , bo ta sama działka pod koniec według rzeczoznawców (czytaj
        protokół NIK) w roku 1998 była wyceniona na ponad 25 mil.zł.
        2. Dobry gospodarz doprowadził by pierw do uchwalenia odpowiedniej uchwały Rady
        Miasta zezwalającej na wybudowaniu obiektów wielko powierzchniowych (powyżej
        2000 m2) , a dopiero po tych zabiegach ogłosił przetarg.
        Niestety nasz „Geniusz” zrobił coś wręcz odwrotnego , pierw sprzedał za bezcen ,
        a następnie doprowadził do zmiany w planach zagospodarowała przeszczennego.

• Gość: Gargamel Do Szanownej Basi996 IP: 81.6.130.* 06.11.05, 21:50
          Może musiał tak zrobić Droga "Basiu".
          Jestem daleki od tego aby insynuować, że Geniusz zrobił jakiś GISZEFT ze
          sprzedażą tej działki - nie uważam go za złodzieja jak wielu na tym forum. Ale
          myślę, że sprzedaż ta mogła być formą uregulowania jakiegoś ważnego jego
          zobowiązania przedwyborczego. Dlatego dobrze, że w sprawie tej wypowie się
          Sąd. Jeszcze lepiej byłoby gdyby uczynił to z miesiąc temu - bo teraz w
          resorcie sprawiedliwości mogą się dziać "różne dziwne rzeczy".

A tak na marginesie to zadałem przeczytałem w "historii Forum" wiele Twoich
          wcześniejszych postów. Moje uznanie - podziwiam Twoją wiedzę w wielu
          dziedzinach - zgadzam się w dużej części z Twoimi ocenami dotyczącymi Kielc i
          ludzi w nich działających - zazdroszczę czasami źródeł informacji. Przełykam
          /choć nie jest mi łatwo/ sporo negatywów związanych z Lewicą. Gratuluję i
          pozdrawiam.
          • Gość: ezdrasz Re: Do Szanownej Basi996 IP: *.tm.net.my 07.11.05, 13:52
            Zapominacie o sprzedaniu działki przy Plantach. Ta działka jest w centrum
            miasta. Jest duzo warta. Może dużo więcej niż ta działka, o której wszyscy
            pamiętają. Np. ze względów sentymentalnych;).
            Wiem, kto na tej sprzedaży stracił, ale chcę wiedzieć, kto na tym zarobił:).
    • Gość: wwdd Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 23:15
      taaak, jest OK
    • Gość: Iwona Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: 81.26.4.* 07.11.05, 11:16
      No dobra, my tu gadu gadu, a hipermarketu jak nie było tak nie ma. A handel na
      Ślichowicach jest tragiczny. Chyba jest to gra na zwłokę po pierwsze Echo
      Invest.. nie chce sobie robic konkurencji, a jeśli Banaś zostanie wojewodą to
      nie będzie miał ładnych widoków za oknem i znów będzie blokada budowy.
      Bo kto jak już się wdrapie na wyższy stołek myśli o innych?. Niestety nikt!
      • Gość: ezdrasz Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: *.tm.net.my 07.11.05, 14:02
        Gdzie jest historia szantażu i sprzedaży działki na Plantach? Chcę wiedzieć,
        jak się potoczyły uzgodnienia prawego i sprawiedliwego;) z resztą miasta?
        Mogę się dowiedzieć? Czy jest to już niemożliwe? Tak jak prawo i
        sprawiedliwość? Jednocześnie? W Polsce?:)
        • Gość: ezdrasz Re: Kolejna rozprawa wiceprezydenta Kielc oskarżo IP: *.tm.net.my 07.11.05, 14:05
          Jejku, miało być: w Kielcach;).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka