Gość: kibic IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.11.05, 14:57 awans KORONY brawo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia996 Perspektywa nowego stadionu 23.11.05, 19:43 Korona Kielce - Groclin Dyskobolia 2:1 (1:0) Bramki: Piechna (24), Grzegorzewski (82) - Rocki (72-karny). Sędzia: Tomasz Witkowski (Warszawa). Żółte kartki: Hermes, Jakub Grzegorzewski, Anatol Doros (Korona), Lumir Sedlaćek, Marcin Radzewicz, Piotr Piechniak, Marek Sokołowski (Groclin). Czerwona kartka: Hermes (Korona) Widzów 800 Przy takiej frekfencji to ja czarno widzę finanse MOSiR-u !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Perspektywa nowego stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 21:40 Jak na taką porę meczu (godz. 13.00) to frekfencja bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Wyliczanka dla basienki :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 21:59 Po pierwsze Basienko - gdyby Korona grała na nowym stadionie mogła by grać przy sztucznym świetle i wówczas ludzie zamiast być w pracy byliby na stadionie. Mecz w środę o godz 13:00 był rozegrany tak wczesnie ze względu na szybko zapadajacy zmrok. Nawet w mniejszych miastach Polski takich problemów nie ma - bowiem jest tam sztuczne swiatło na stadionach i mozna organizowac mecze np o 20:00. Po drugie Groclin nie jest uwazany za atrakcyjnego rywala (sprawe zrozumiałabys gdybys sie cokolwiek znała na piłce) Po trzecie bilety były po 25 zł a w TV była na żywo transmisja. (stary stadion wyglądał tak, ze wstyd mi było, ze ktos z niego chciał robić transmisję) Wreszcie ostatnia uwaga. Otwórz sobie strony piłarskie i zauważ, ze pomimo drogich biletów - srednia frekwencja na stadionie na którym sa miejsca z ktorych nie widac polowy boiska - średnio wynosi 5500 ludzi. Na wiekszosci spotkan z udziałem żółto -czerwonych jest komplet czyli 6000 a chętnych znacznie wiecej. W perspektywie mecze reprezentacji Polski, być mozę Puchary Europejskie. Myslisz, ze to wszystko ludzie spragnieni piłki zobaczyliby w kielcach na stadionie przy ulicy Szczepaniaka?:))) . A - z całym szacunkiem - Twoje zrezedzenie traktuje jako element lokalnego podkieleckiego folkloru - czyli z usmiechem i lekka doza politowania. Cokolwiek by nie było nowego -to trzeba to tepic. No chyba, ze ojciec rydzyk poswieci budowe -to juz co innego -to juz ok. Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Re: Wyliczanka dla basienki :) 23.11.05, 22:08 Gość portalu: lolo napisał(a): > W perspektywie mecze reprezentacji Polski, być mozę Puchary Europejskie. > Myslisz, ze to wszystko ludzie spragnieni piłki zobaczyliby w kielcach na > stadionie przy ulicy Szczepaniaka?:))) . Ha ha ha nie rozśmieszaj mnie ,jakie mecze reprezentacji ,treningowe sparingi , bo na mecz ranki międzynarodowej to ten stadion nie spełnia norm FIFA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Wyliczanka dla basienki :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:06 Cieszę się, że mogłaś sie pośmieć -bo jak mówią śmiech to zdrowie :)) kiedyś basieńka mówiła, ze nie ma sensu budować stadionu dla "III ligowych kopaczy" Teraz kopacze są juz w ekstraklasie - plany zakładają grę w pucharach Europy. Argument umarł... "Stadion spełnia wszytkie normy Fifa i Uefa" - polecam lekturę stron zwiazanych z budową stadionu, projektów tej inwestycji. Polecam ogólnie lekturę bo przecież ciezko rozmawiać z kimś kto wprawdzie życzliwie sie smieje ale jedynym argumetem przeciwko budowie powtarza z lepperowskim uporem "balcerowicz musi odejść"...albo mówi wprost "nie bo nie" Może znajdziesz też informacje na temat tego co w PZPN mówiono o meczach reprezentacji i byc moze znajdziesz wzmianke o tym która reprezentacja zagra w kielcach na wiosnę..a potem juz razem bedziemy sie śmiać długo i szczęsliwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Re: Wyliczanka dla basienki :) 24.11.05, 20:13 Euro 2012: Gdzie w Warszawie? Informacja o znalezieniu się przez Polskę i Ukrainę w ścisłej trójce w walce o organizację Mistrzostw Europy 2012 wzbudziła skrajne emocje - od niedowierzania, ironicznych uśmiechów, aż po radość i euforię. Wczoraj pojawiły się informacje o modernizacji i budowie nowoczesnych obiektów w Trójmieście. Natomiast dzisiaj "Życie Warszawy" zastanawia się, gdzie powinien powstać stadion godny rangi tych zawodów. Uroczyste otwarcie mistrzostw i pierwszy mecz odbyłyby się na nowym obiekcie wybudowanym w miejsce obecnego Stadionu Dziesięciolecia. Szef Biura Sportu, Turystyki i Wypoczynku m.st. Warszawy Artur Piłka wyjaśnia, że konieczne byłoby wybudowanie kompleksu sportowego na prawym brzegu Wisły w miejsce Stadionu Dziesięciolecia. Nowy, planowany od trzech lat stadion Legii nadawałyby się co najwyżej na spotkania grupowe. Warunki, jakie spełniać musi arena meczu otwarcia i finału, powodują, że obiekt na Łazienkowskiej na 35 tys. miejsc będzie po prostu za mały. Główną areną mistrzostw w Warszawie byłby więc wielofunkcyjny (dostosowany również do rozgrywania zawodów lekkoatletycznych) stadion na Pradze, o trybunach na 55 tys. kibiców. Stadiony Legii i Polonii (po modernizacji) służyłby jako obiekty do treningów. Jak widzisz dylemat ten dotyczy też Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Stadion - urządzenia sanitarne 24.11.05, 20:18 Każda trybuna musi być wyposażone w wystarczającą ilość toalet dla osób obu płci, zgodnych z przepisami lokalnych władz sanitarnych.. Sanitariaty muszą posiadać urządzenia do mycia przynajmniej z zimną wodą oraz być zaopatrzone w odpowiednią ilość ręczników i/lub suszarek do rąk. Pomieszczenia muszą być jasne czyste i higieniczne, utrzymane w takim stanie w trakcie całej imprezy. na każdych 1.000 widzów musi być przynajmniej : - pięć toalet z sedesami dla mężczyzn - osiem pisuarów oraz - pięć toalet z sedesami dla kobiet jednocześnie zgodnie z przepisami lokalnych władz sanitarnych. Jeśli takie kryterium nie będzie spełnione, licencjodawca może nałożyć na klub sankcje w postaci: a) ostrzeżenia b) kary pieniężnej Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Stadion - widzowie niepełnosprawni 24.11.05, 20:19 Licencjodawca niniejszym określa minimalne wymagania dotyczące bezpiecznych i wygodnych miejsc dla widzów niepełnosprawnych i towarzyszących im osób, które winny zawierać: o przygotowanie odpowiednich podjazdów dla wózków inwalidzkich o wydzielenie miejsc dla niepełnosprawnych o zabezpieczenie specjalnej ochrony dla niepełnosprawnych o ułatwienia w korzystaniu z urządzeń technicznych o dostosowanie minimum 1 toalety damskiej i 1 toalety męskiej dla niepełnosprawnych możliwie w pobliżu wydzielonych miejsc na trybunach przeznaczonych dla niepełnosprawnych o zagwarantowanie min 5 miejsc parkingowych dla niepełnosprawnych Dokładne wymagania zostały określone w Kryterium D pod pozycją I.49, które będą wprowadzone przez PZPN w terminie późniejszym Jeśli takie kryterium nie będzie spełnione, licencjodawca może nałożyć na klub sankcje w postaci: a) ostrzeżenia b) kary pieniężnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Stadion - widzowie niepełnosprawni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 20:32 Nareszcie trochę rzeczowości. Gratuluję. Teraz poczytaj o toaletach w kielcach, o miejscach dla niepełnosprawnych. Myslę, że sie nie zawiedziemy Fakt - pojemność nie jest zbyt duża - ale mowa o tym tylko w przypadku mistrzostw świata czy Europy. Natomiast mecze eliminacyjne do tychże imprez z powodzeniem mogą być rozgrywane w kielcach. Stadion Legii sie nadaje, wiec 1,5 raza bardziej pojemny, w pełni zadaszony (Lefia zadaszenie - tylko nad 1 trybuna) stadion bedzie mógł gościć międzynarodowe ekipy. Zapraszam basienko na mecz. Z przyjemnoscia usiade obok Ciebie bo nareszcie zaczynamy miło rozmawiać, a kobieta którą interesuja stadiony i piłka u mnie ma 50% sukcesu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Re: Stadion - widzowie niepełnosprawni 24.11.05, 20:38 No znów muszę cię rozczarować , przepisy UEFA i FIFA mówią że stadion na którym ma być rozgrywany mecz międzypaństwowy nie może mieć mniej jak 30.000 miejsc i minimum 1200 LUKS-ów oświetlenia. Co do oświetlenia nie mam zastrzeżeń , ale miejsc to na naszym stadionie jest o połowę za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Stadion - widzowie niepełnosprawni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 23:00 to jakim cudem mecze eliminacyjne rozgrywane były na stadionie Legii? przeciez tam pojemnosc nie jest wieksza niz 12 000 miejsc... to co idziemy na mecz reprezentaci w kielcach wspólnie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Re: Stadion - widzowie niepełnosprawni 24.11.05, 23:10 Gość portalu: lolo napisał(a): > to jakim cudem mecze eliminacyjne rozgrywane były na stadionie Legii? przeciez > tam pojemnosc nie jest wieksza niz 12 000 miejsc... Dobrze że napisałeś "eliminacyjne" a to jest co innego jak mecze reprezentacji cze mecze finałowe pucharów, na te mecze jest wymógł FIFA mini.30.000. miejsc , i to nie jest mój wymysł to można sprawdzić nawet w internecie. Wierz mi ja nie mam nić przeciwko budowie stadionu ,tylko jak już czegoś się podejmujemy to róbmy to dobrze a nie od-tak , jak by się media nie rozpisały to by nawet kibli nie było ,a ja jako kobieta od razu znalazłam w internecie normy jakie powinien spełniać stadion piłkarski, i jak toświadczy o naszych decydentach ???? A co do wspólnego oglądania meczu jestem za !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zax Re: Korona-Groclin 2:1 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.11.05, 21:44 na pewno mecze beda pozniej,bedzie też frekwencja,tez nie moglem byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: Korona-Groclin 2:1 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.11.05, 13:05 w sobote moze być powtorka wyniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Korona-Groclin 2:1 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.11.05, 10:14 chyba dziś też wygramy? Odpowiedz Link Zgłoś