Gość: Artur IP: *.dynamic.mts.net 11.01.06, 00:33 Wstyd, wstyd, wstyd... . Takich ludzi trzeba leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kielczanin Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: 212.160.196.* 11.01.06, 10:10 takich ludzi trzeba odstrzelić a nie leczyć kto za to będzie płacił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:06 ha ha ha nikt nic nie wiedział..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: ZNOWU PZPR/SLD!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 11.01.06, 19:48 Ciągle daje znac o sobie. A to Gargamelem, a to Agnostykiem, a to Pedofilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palmer No to teraz sie zabawią nim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:20 Hehe...Teraz stary zboczeniec bedzie miał jazde jak go zgredy z pod celi wezmą w obroty.Odechce mu się dzieci raz na zawsze.A tak apropo karania to powinno sie takich wykolejeńców zamykać z najgorszymi świrami w jednej celi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość a to pedał je..y!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:19 Mam nadzieję, że kolesie w mamrze dupę mu rozkalibrują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palmer Wykastrować delikwenta.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:24 A do końca życia niech inne zbokole molestują jego.Wtedy by sie wyleczył zbokol.$ literki by bolały hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.kielce.net.pl 11.01.06, 14:07 szkoda, że dopiero teraz się za niego wzięli.W zhp wszyscy o tym wiedzieli tylko nikt nie mówił o tym na głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Subocz Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:01 Co Ty pierniczysz człowieku?? Jak wiedzieli!!?? Jestem w ZHP od 1991 roku a Pana Dariusza znam od chyba 1995 i nie wiedziałem!! Nie wycieraj sobie gęby hasłem ZHP bo prawda jest taka że Pan Dariusz bezpośredniego kontaktu ze strukturami ZHP a zwłaszcza z harcerzami tymi najmłodszymi nie miał od kilku ładnych lat! Owszem zawsze pomagał jak mógł ale akurat na imprezach ZHP nie było bezpośredniego kontaktu harcerzy z Panem Dariuszem bo pośredniczyli zawsze instruktorzy drużyn. I jak chcesz pisać takie brednie to się choć podpisz baranie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: All Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: 162.27.160.* 29.09.16, 12:51 W połowie lat 80tych byłem na obozie w NRD, był tam ten zbok, już w pociągu ładował mi łapy w rozporek. Cały obóz musiałem się od niego opędzać. Chłopaki z innych drużyn też opowiadali jak na obozach wchodził w nocy do namiotów i ich obmacywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: 213.155.191.* 11.01.06, 21:43 Jeśli jest tak jak mówisz to ci co wiedzieli są współwinni. Łącznie z tobą jak podejrzewam - skoro wiedzieli i milczeli to znaczy że było to przez nich akceptowane. PS. celowo "tobą" jest z małej litery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: 213.77.117.* 12.01.06, 00:20 To prawda, wiele osób wiedziało o skłonnościach tego pana. Mój syn i jego koledzy, którzy w połowie lat osiemdziesiątych uczyli się strzelać, w ramach harcerstwa, także o tym mówili. Byli wówczas małymi chłopcami w wieku 8-10 lat. Druch, bo tak go nazywali, podczas pokazywania im pozycji strzeleckich zachowywał sie w sposób, które nawet te dzieci uznały za przykry. Do niektórych chłopców dzwonił nieustannie, próbował się spotykać. Zabroniłyśmy my, matki, chodzic im na te zajecia. Nie zgłaszałysmy tego nikomu bo wówczas o pedofilii prawie sie nie mówiło. Ciężko byłoby temu człowiekowi cokolwiek udowodnić a poza tym była obawa, że jak zaczna sie przesłuchania, to narobią one o wiele więcej szkód niz uczynił ten chory czlowiek. Wtedy z przesluchiwanymi się tak delikatnie jak dzis nie obchodzono. Niektórzy dziwia się, ze niczego przez lata nie zauważyli, ale to dlatego, że on dorosłych nie zaczepiał, nie intersowali go. Natomiast gadanie, ze w Kielcach nie było o tym wiadomo, można miedzy bajki włozyć. problem był w tym, ze nie było oficjalnie skarżących sie, gdyz to wstydliwa sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawck WSZYSCY WIEDZIELI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:45 TO NIE PIERWSZY RAZ ,jakies 15 lat temu była taka sama sprawa oczywiscie z tym samym gosciem w szkole podstawowej nr. 1 na bocianku a ten Lucek Pietrzyk niech nie pieprzy ze oniczym nie wiedział. Ten K. to oczywiscie Dariusz Kwapisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zynth Re: WSZYSCY WIEDZIELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:04 a dawck to pewnie kto?? wez pajacu nie ujawniaj nazwisk jak sam sie nie przedstawiasz... I nie gadaj o czyms o czym guzik wiesz Ten czlowiek zrobile zle i poniesie teraz kare ale nie mieszaj w to lusni i calego ZHP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.kielce.net.pl 11.01.06, 14:51 wszyscy wiedzieli ale teraz każdy będzie udawał Greka. Trzeba było się wcześniej za nigo zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nochalopagus i sie doigrał... IP: *.hypermobile.pl 11.01.06, 14:51 bedzie niezle zamieszanie, dobrze przynajmniej ze to nie harcerz ten 12-latek, chociaz nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.kielce.net.pl 11.01.06, 14:54 wreszcie mu się ktoś do dupy dobierze :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.kielce.net.pl 11.01.06, 14:57 Pietrzczyk powiedział, że gdyby wiedzieli zrobili by wszystko żeby to ukrócić - chyba UKRYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harcerz Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:29 Ty sie od Lucka odharcerz jak najszybciej, bo znam chłopa i musiałbyś kilka razy żyć, zeby zrobic tyle dobrego co on! Ukryć... To może się przedstaw, a nie ukrywaj? Chłopie zastanów się, dopiero coś pisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: 213.241.73.* 11.01.06, 15:27 Ale poza tym zrobił dużo dobrego dla ZHP. Odpowiedz Link Zgłoś
michalmos [...] 01.04.23, 21:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: 213.241.73.* 11.01.06, 15:27 Ale poza tym zrobił dużo dobrego dla ZHP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hks 47 Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: 193.24.201.* 11.01.06, 15:55 To qrwa nie prawda!!! Znam kolesia od wielu lat nigdy sie nic nie działo. To jest zdrowy, porzadny człowiek. W tym momencia ktoś obrabia mu dupe. Za dobrze szły interesy. Przyznał sie? Gó.. prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XxXxX Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 16:14 Co Ty pieprzysz. To on kupił dzieciakowi bilet do kina i podrzucił mu na wycieraczkę, miejsca wykupił w ostatnim rzędzie w rogu, jedna z kasjerek rozmawiała z tym chłopcem i powiedział jej, że gościu go macał po jajkach. Zresztą kasjerki go zapamiętały i to one zawidomiły policję, nagrała go też kamera w Kinoplexie jak kupuje te bilety.Masz swojego znajomego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzyk Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: 81.6.130.* 11.01.06, 19:01 najbardziej jest przykre to ze sie czepiaj dh Lucka, ktory robi duzo i dobrze. W sumie przykre jest to ze zawsze sie znajdzie jakis czlowiek ktory przeczyta artykul i myslie ze wie wszystko. no ale coz i takie sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donosiciel Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.slb.wisg.uwo.ca 11.01.06, 19:07 Kwapisz wykorzystywal mlodocianych od dobrych 30-tu lat. Gdy jeszcze chodzilem do podstawowki paru kolesi chodzilo do niego 'do domu zdawac' na Odznaki Sprawnosci Obronnej. Jeden z nich dostal zlota i nawet nie chce wiedziec co musial za nia 'zrobic'!?! Innym razem paru moich kumpli pojechalo z nim na strzelnice pod Karczowka, mieli spac w namiotach i wrocic nastepnego dnia. Jak sie zaczal do nich dobierac to w srodku nocy uciekali do domu. Jakby prokurator bylby zainteresowany to sluze nazwiskami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurator Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:18 no to poprosze najpierw o Twoje nazwisko... kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog I TERAZ MÓWISZ? IP: 193.24.203.* 11.01.06, 23:36 Skoro masz takie informacje od tylu lat to nie jest ci wstyd, że nie zareagowales wczesniej? Wiesz to chory czlowiek i chyba nie mógl sobie z tym poradzic... ale ty bedąc tego swiadomym nic nie zrobiles??!! i mozesz rano patrzec sobie spokojnie w lustro? nie czujesz sie wspolwinny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zynth Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:21 A to ciekawe... Ja też mam złote OSO i musiałem umieć dobrze strzelać z wiatrówki, biegać i rzucać granatem... Ale najlepiej dać się porwać fantazji... Pewnie sam ciołku nie zdobyłeś nawet brązu i dlatego teraz takie głupoty opowiadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
t-mon Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc 11.01.06, 19:34 No ładnie sie harcerze bawią :D.A poważnie to po co ta awantura-dostanie gość wyrok to już sie nim koledzy z celi zajmą.I po co tyle krzyku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czuwaj Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:42 służysz nazwiskami... to podaj je pod przysięgą jełopie na rozprawie sądowej, bądź świadkiem cwaniaku, a nie przed komputerem wypisujesz bajki opowiedziane przez kolegów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:26 Moi drodzy.... Trochę przeraża mnie ta dyskusja... Jest przestępstwo, jest sprawca, powinna być kara. O ile ten sprawca, to naprawdę "ten", a wiele na to wskazuje...Jeśli się faktycznie przyznał, to pewnie zadziałała nie tylko siła dowodów, ale też i "zmęczenie samym sobą".... Bo dla człowieka, który pracował z młodzieżą z prawdziwym zaangazowaniem - bez podtekstów - zdecydowanie się na taki czyn to prawdziwy akt desperacji i samozniszczenia w pewnym sensie...Nie nie jestem z Kielc. Nie znam człowieka osobiście, tylko ze słyszenia.Dotychczas tylko z tej dobrej strony. Ale nie ulega wątpliwości,że współczuć trzeba ofiarom, nie sprawcom.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buda Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:05 Nie wiem dlaczego jeden z Was tak strasznie broni tego jegomościa. Ja słyszalem juz od lat, gdy chodziłem do szkoły, że to PEDAŁ. A takich kara musi spotkać. Lecz dawniej takich gości wyśmiewano, a nie karano. Z chęcią splułbym mu w twarz. Szkoda tylko, że ten je..y pedał robił to pod szyldem ZHP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:13 nie chodzi o bronienie, ale przeciwdziałanie bajkom... ZHP nagle zaczyna być instytucją, która wychowuje pedofili, tak? zobacz forum o tym zdarzeniu na wwww.wp.pl co robią przez to z ZHP, nawet sie "bracia" ZHR odezwali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hks 47 Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: 193.24.201.* 11.01.06, 22:03 Nie mial co robic tylko jakiegos goscia po jajkach macac. On czasem nie ma czasu zjesc bo zapiepsza w firmie na takich obrotach ze czasem sam sie zastanawiam jak on to robi. Bylem z nim na wielu wyjazdach i zawodach. I nigdy nic podobnego sie nie zdarzylo ani mi ani innym ludzia z klubu. Najbardziej mnie denerwuja Ci co sie odzywaja i oceniaja goscia na podstawie jakiegos artykułu ktory zapewne jest niezle sciemniony.:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzyk Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: 81.6.130.* 11.01.06, 22:12 zamiast na czlowieka bluzgac poczekajmy na wyrok, przypominam ze zgodnie z polskim prawem nikt nie jest winny do czasu udowodnienia mu popelnionych czynow co jest rownoznaczne z wydaniem wyroku przez sad. i nie ja nie bronie tylko czlowiek sie przyznal, zaplaci za winy, prawdopodobnie w wiezieniu przezyje koszmar, ale raczej nikt z was nie ma prawa niszczyc jego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta opanujcie się troszkę... IP: *.zeork.com.pl 12.01.06, 23:04 wg mnie czyzyk jest jedyna osobą zdrowo myslącą na tym forum. Nie wiecie jak było, nie znacie człowieka - nie mieszajcie go z błotem!! Nawet jak wam się wydaje że jesteście obyci w temacie i macie info z "pierwszej ręki", to czy tak na prawdę macie pojęcie o tym co siedzi w jego głowie?? To choroba... Nie chcę go tutaj usprawiedliwiać - w żadnym wypadku!! Sama mam ojca alkocholika i to że jest chory nie jest dla mnie żadnym usprawiedliwieniem - podobnie jak dla tych chłopców!!! Ale poza tym wszystkim, kryje się druga strona medalu, drugie oblicze człowieka o którym również trzeba pamiętać... Osobiście jest mi przykro że wieloletni instruktor nie podjął walki z tą chorobą... Jednak jako harcercka wiem, że nie łatwo jest walczyć o zgodność naszego życia z naznaczoną ideologią, wg przyjętych zasad... Zastanówcie się nad tym... Zawsze w pierwszej kolejności zastanówcie się nad sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
millerowiec Gargamelu czyżby to twój partner. 14.01.06, 13:43 Gość portalu: czyzyk napisał(a): > zamiast na czlowieka bluzgac poczekajmy na wyrok, przypominam ze zgodnie z > polskim prawem nikt nie jest winny do czasu udowodnienia mu popelnionych czynow > co jest rownoznaczne z wydaniem wyroku przez sad. i nie ja nie bronie tylko > czlowiek sie przyznal, zaplaci za winy, prawdopodobnie w wiezieniu przezyje > koszmar, ale raczej nikt z was nie ma prawa niszczyc jego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:28 Nie jakiegoś gościa tylko 11 letniego chłopca. To już jest przestępstwo !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do budy ! Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:34 jak nie masz pojęcia to nie pisz. Pedofil czy pederasta to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia do Budy IP: 193.24.202.* 13.01.06, 22:51 Nie znoszę sytuacji, kiedy ktoś ocenia kogokolwiek po przeczytaniu artykułu w gazecie... To przykre... Ja z tym człowiekiem miałam doczynienia parę dobrych lat, jeździłam z nim na różne wyjazdy i nigdy nie zauważyłam niczego, co dałoby mi podstawy aby teraz go w ten sposób osadzać... Niesamowite, że są inni, "mądrzejsi" ode mnie i pewnie sadza, że wiedzą lepiej... A szkoda, bo ci, którzy najgłośniej i najostrzej Darka krytykują wcale go nie znają i nie wiedzą ile tak naprawdę dobrego w swoim życiu zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Szef Harcerskiego Klubu Strzeleckiego w Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:26 Ale jaja. Normalnie ciężko mi w to uwierzyć. Chodziłem do kolesia na strzelnice przez 2 lata, nigdy jakichś skłonności nie wykazywał, a jestem na to przeczulony, bo geów nie lubię. Normalnie masakra. W kazdym razie robił dużo dobrego ucząc młodych ludzi. Szkoda, że skończyło sie to w ten sposób. Naprawdę szkoda. Szkoda tych dzieci i tego człowieka też, bo uwierzcie mi - był wartościowy. Ci, którzy go znają na pewno to potwierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_kielce Redakcja prosi o kontakt 12.01.06, 13:28 Temat zamierzamy kontynuować. Prosimy o kontakt z redakcją. Gwarantujemy anonimowość. Tel. 041 36 38 203, e-mail redakcja@kielce.agora.pl Redakcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAPRASZAM ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO GALERII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 09:10 ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO GALERII forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=719 możecie tu umieszczać swoje foty z Kielc ! Odpowiedz Link Zgłoś
michalmos [...] 01.04.23, 21:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś