f_emmefatale Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 11:55 A nie możesz kiwnąć paluszkiem i sama policzyć? Ja mam tyle wzrostu i ważę 48 kg,więc powinnaś ważyć więcej,bo ja całe życie mam niedowagę. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 11:56 mam 172.5 waze 51 - chcialabym 55 :) a podobno trzeba odjac od zwrostu 110 i to jest dobra waga. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 11:58 Wlasciwa wage mozna obliczyc mezczyzna: wzrost - 110 = waga kobieta: wzrost - 120 = waga Majac 173 powinnas wazyc 53 kg. (173-120=53) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 11:59 a skad masz taki przelicznik? serio pytam, bo zawsze slyszalam, ze sie 110 odejmuje bez wzgledu na plec? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:05 vandikia napisała: > a skad masz taki przelicznik? serio pytam, bo zawsze slyszalam, ze sie 110 > odejmuje bez wzgledu na plec? :) gdzes w internecie czytalem, oprocz tego mam w ksiazce o zdrowej diecie. musi byc roznica medzy mezczyzna i kobieta bo jak by dla obydwu byl ten sam przelicznik wynikalo by ze przy tym samym wzroscie powinni wazyc tyle samo. tymczasem kobieta jest innej budowy i powinna byc lzejsza przy tym samym wzroscie co facet Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:07 ok, po chwili zastanowienia przyznaje racje, stawialabym jednak nie na inna budowe, tylko inne spalanie tluszczu i przemiane materii :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:08 taka ksiazke to kazdy sobie moze napisac,a Twoja pewnie napisała jakas anorektyczka:>,dorobiła teroje do własnej wagi i wygladu:> Odpowiedz Link Zgłoś
rebeccy Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:04 Wzrost -120 to za mało (niedowaga). Ja mam 169 wzrostu i waże 55 i jestem zadowolona. Gdybym ważyła 49 to chyba bym już nie żyła ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:07 rebeccy napisała: > Wzrost -120 to za mało (niedowaga). Ja mam 169 wzrostu i waże 55 i jestem > zadowolona. Gdybym ważyła 49 to chyba bym już nie żyła ;) pozdrawiam tego sie obawialem ze odezwa sie panie ktore nie mieszcza sie w normie. poniewaz nie mieszcza sie w normie to norma jest zla a nie one za grube. mam kolezanke co ma taki wzrost co ty i wazy podobnie i moim zdniem hmm jest nieco paczkiem ale ja lubie paczki Odpowiedz Link Zgłoś
rebeccy Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:20 "panie ktore nie mieszcza sie w normie" ;D o kurde! masz wąską normę facet. ciekawe jak wyglądasz ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:15 Chyba coś nie tak.. Wszędzie piszą że od wzrostu należy odjąć 110:-)) Mam 158 cm wzrostu i co? powinnam ważyć 38 kg? To już by zalatywało u mnie anorksją przez duże "A". Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:21 co za bzdura Kobieta o wzroście 150 powinna ważyc 30 kg jak dziecko? Ten przelicznik to lipa Sprawdź w necie co to jest BMI Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:28 dzikoozka napisała: > co za bzdura > Kobieta o wzroście 150 powinna ważyc 30 kg jak dziecko? > Ten przelicznik to lipa > Sprawdź w necie co to jest BMI Dlatego z tym odejmowaniem 120 od wzrostu to lipa! Wiem co to jest BMI - mam niestety niedowagę, ale nie ważę 38 kg, bo tyle chyba ważą same moje kości bez skóry:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:58 dzikoozka napisała: > To było do wojtka :) O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Dzika jak Twoje bikini:)))? 22.08.06, 13:03 schudłam do 53,5 :) a na wakacjach wegetariańskich (pierogi, naleśniki, itepe) wróciłam do 55 :(( dieta wegetarianska mi nie słuzy :(Wracam do starej dobrej miesno warzywnej, ale czuje sie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Dzika jak Twoje bikini:)))? 22.08.06, 13:06 miło ale to nie jest odp na moje pytanie i wogóle to najsamprzod sie przychodzi do domu a nie lata po sasiadach,moze co:-)))? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Dzika jak Twoje bikini:)))? 22.08.06, 13:21 no co? Wlazłam w bikini znaczy sie???? A ossso chodzi?? Ni wróce, uciekłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Dzika jak Twoje bikini:)))? 22.08.06, 13:44 laser:P dlaczego nie wrócisz?co sie stało i o co chodzi??? pisz na @,co? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Dzika jak Twoje bikini:)))? 22.08.06, 14:13 weź no publicznie nie bedę :))o dupilowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:25 rzuc palenie ;))) zaraz ci przybedzie Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:34 kiedy to cholerka nie takie proste :))) ale faktycznie by przybylo :D moze sie skusze - ale tylko dla wiekszych cyckow! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:48 a to tego Ci nie zagwarantuje chociaż jak zaoszczędzisz na papierochach to moze na operację plastyczna styknie? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:00 ja bym tam nie słuchała tych wszystkich tabelek do liczenia mam 170, waze 54 kg uwazam ze wygladam dobrze, jestem szczupła, ale nie chuda, mam normalne piersci i biodra-ale zgodnie z BMI to powinnam przytyc jeszcze jakies 4-5kg, a optimmum to wypada mi przy 60kg!! uwazam, ze wtedy byłabym jzu w moim odczuciu za okrągła, bo przy obecjej wadze nie chce ani kilo wiecej, kiedys wazyłam 50 kg- uwazam, ze byłam za chuda Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:03 salsa.loca napisała: > uwazam ze wygladam dobrze jestem szczupła, ale nie chuda, mam normalne piersci > i biodra-ale zgodnie z BMI to powinnam przytyc jeszcze jakies 4-5kg a optimmum > to wypada mi przy 60kg!! uwazam, ze wtedy byłabym jzu w moim odczuciu za > okrągła, bo przy obecjej wadze nie chce ani kilo wiecej, kiedys wazyłam 50 kg- > uwazam, ze byłam za chuda każdy sobie jakoś tłumaczy, niech bedzie ze masz dobra waga, mozemy uzgodnic ze bedziesz miala dobra waga nawet jak bedziesz wazyc 100 kg. kwestia jak sie uzgodni. Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:08 wojtek_blankietowy napisał: > salsa.loca napisała: > > > uwazam ze wygladam dobrze jestem szczupła, ale nie chuda, mam normalne pi > ersci > > i biodra-ale zgodnie z BMI to powinnam przytyc jeszcze jakies 4-5kg a opt > immum > > to wypada mi przy 60kg!! uwazam, ze wtedy byłabym jzu w moim odczuciu za > > okrągła, bo przy obecjej wadze nie chce ani kilo wiecej, kiedys wazyłam 5 > 0 kg- > > uwazam, ze byłam za chuda > > każdy sobie jakoś tłumaczy, niech bedzie ze masz dobra waga, mozemy uzgodnic ze > > bedziesz miala dobra waga nawet jak bedziesz wazyc 100 kg. kwestia jak sie > uzgodni. moze Ty jestes typem faceta-pieska, czyli takiego,który rzuca sie na kości moj facet uwaza, ze wygladam dobrze-ćwicze i tancze, moje ciało jest jedrne i sprezyste, jestem szczupła ale nie chuda-nie rozumiem, dlaczego porównujesz mnie przy wadze 54 kg do jakiegos koczkodana 100-kilowego?!!!! obliczając BMI wychodzi ze jestem ponizej dolnej granicy-a wiec oscyluje wokół niedowagi... Odpowiedz Link Zgłoś
zuza0107 dlaczego tak liczycie??? 22.08.06, 12:13 nie odejmuje się żadnych centymetrow. Trzeba wyliczyć wskaźnik BMI poniewaz on obejmuje wachania np. rożnica w budowie kośćca ,a te odejmowanie cm to jakas PRL-owska metoda. BMI: waga podzielona przez kwdrat wzrostu np: 55 : (1,7*1,7) = 55:2,89= 19,03 norma to 19-22 Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia99222 Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:11 czyli jak mam 163 to powinnam wazyć - 43 ?no coz waże ok 47 i jestem w moim odczuciu ok - biust 81, biodra 79, ale nogi umięsnione. 43 chyba jednak za mało...a przynajmniej bym sie nasłuchała... Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:14 malgosia99222 napisała: > ...a przynajmniej bym sie nasłuchała... hahaha znam ten bol jak jade odwiedzic rodziców to zawsze jest-ALE JESTES CHUDA, PEWNIE NIC TAM NIE JESZ, ZARAZ ZROBIE CI OBIAD:p Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:26 No ja mam 176cm i waze 51 kg , stanowczo za mało:)Przydało by się z 9 kg jeszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
marychna83 Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 12:42 o raaaaany, ludzie! co tu sie znowu dzieje! masz wazyc tyle zeby czuc sie dobrze, zeby wygladac dobrze i byc sprawna. zadne tajemne algorytmy ci tutaj nie pomoga. wg tych waszych przelicznikow ja jestem grubasem - przy 172cm waze 61-63kg. czuje sie z tym dobrze, mam spory biust, baaardzo dlugie wlosy (ktore brew pozorom tez waza) i czuje sie swietnie. a jak ktos chce mnie podniesc to jest zaskoczony ze waze tyle przy moim wygladzie. taka budowa i juz. odpowiednia masa jest sprawa indywiduana i nikt ci na forum madrej odpowiedzi nie da. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
loltka Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 13:30 giggles_giggles napisała: > majac 173 cm? tyle, zebys sie dobrze czuła:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nina_m Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 14:16 serwisy.gazeta.pl/zdrowie/0,51205,1833742.html Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 16:35 żeby mi się podobać, to tak 58 :) Odpowiedz Link Zgłoś
shifta Re: Ile powinnam wazyc ? 22.08.06, 20:16 Mam książkę amerykańskiej fitnesswoman, napiszę Ci sposób na obliczenie swojej optymalnej wagi: najpierw musisz określić swój szkielet, bo to szkielet jest determinantem sylwetki. By to zrobić będziesz potrzebowała pomocy drugiej osoby. Wyciągnij rękę do przodu i zegnij przedramię pod kątem 90 stopni. Z wewnętrzną stroną nadgarstka skierowaną ku Twojemu ciału, wyprostuj palce. Połóż kciuk i palec wskazujący drugiej ręki na kościach, które wystają po obu stronach łokcia. Poproś partnera o zmierzenie tej długości. Jeśli długość wynosi 6,0-6,6cm to kościec jest średni, jeśli poniżej-niski, powyżej-wysoki. Jeśli masz mały kościec to powinnaś ważyć 54,3-60,2kg, jeśli średni to 58,8-65,2kg, jeśli duży to 63,4-72,5kg. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś