Dodaj do ulubionych

Do Zeromszczakow

IP: *.tht.net 11.10.01, 18:39
Zeromszczacy, wszystkie roczniki, odezwijcie sie, co robicie, gdzie jestescie?
Obserwuj wątek
    • Gość: hocest Re: Do Zeromszczakow IP: *.bbnplanet.com 12.10.01, 09:13
      Matura 1993
      Wawka
      • Gość: Fazi Re: Do Zeromszczakow IP: *.tht.net 12.10.01, 14:42
        Matura 1988
        Toronto
        • Gość: kwak Re: Do Zeromszczakow IP: 195.117.86.* 15.10.01, 11:52
          matura '89
          scyzoryk
      • Gość: levi Re: Do Zeromszczakow IP: *.webport.bt.net 05.12.01, 17:40
        Wyglada na to, ze wiekszosc z obecnych tu byla w kl. biol.chem. A kto pamieta
        prof. Z. z matematyki (wszyscy sie go balismy...), prof. J. z chemii i prof. W.
        z fizyki? Mieli sale jeden nad drugim i czesto slyszelismy: "prosze isc do
        mojego uczonego kolegi na gorze i sprawdzic skad pochodzi ten halas..."
        By the way: czy ck to Konrad C-o z klasycznej? Bardzo jestem ciekawa...
        Londyn; matura 1985, kl. mat.-fiz.
        • Gość: kc Re: Do Zeromszczakow IP: *.231-203-24.hull.mc.videotron.ca 06.12.01, 05:50
          Gość portalu: levi napisał(a):

(...)
          > By the way: czy ck to Konrad C-o z klasycznej? Bardzo jestem ciekawa...
          > Londyn; matura 1985, kl. mat.-fiz.

Nie "ck", ale "kc"- Napisz moze do mnie: konrad@mac.com
          Sciskam z Ottawy,
          Konrad C-o

• Gość: adam Re: Do Zeromszczakow IP: *.csee.uq.edu.au 11.01.02, 08:18
          matura 1967 z prof. Pojawska, potem Kielce, Szwecja, teraz Australia

Milo slyszec, ze maturzysci z 1985 pamietaja takie same naukowe wydarzenia
          chemiczno/fizyczne. Wybuchy na gorze byly slynne i bardzo ekscytujace.

Gość portalu: levi napisał(a):

> Wyglada na to, ze wiekszosc z obecnych tu byla w kl. biol.chem. A kto pamieta
          > prof. Z. z matematyki (wszyscy sie go balismy...), prof. J. z chemii i prof. W.
          >
          > z fizyki? Mieli sale jeden nad drugim i czesto slyszelismy: "prosze isc do
          > mojego uczonego kolegi na gorze i sprawdzic skad pochodzi ten halas..."
          > By the way: czy ck to Konrad C-o z klasycznej? Bardzo jestem ciekawa...
          > Londyn; matura 1985, kl. mat.-fiz.

• Gość: AG Re: Do Zeromszczakow IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 11:38
    • Gość: levi Re: Do Zeromszczakow IP: *.webport-cl5-hg6.sheffield.mdip.bt.net 17.10.01, 00:43
      matura 85!!! Kto te czasy jeszcze pamieta...
      • whoknows Re: Do Zeromszczakow 20.11.01, 20:37
        matura 84
        czy jest ktos starszy
        odezwij sie
        • kluseczka Re: Do Zeromszczakow 20.11.01, 21:29
          Matura 1982, Klasa humanistyczna
      • whoknows Re: Do Zeromszczakow 21.11.01, 21:49
        levi sir,

pamieta, pamieta
        :)

1974 4b
        moscow city
        a co u was?

krzysztof
      • whoknows Re: Do Zeromszczakow 21.11.01, 21:50
        sorry, 1974
        k
    • Gość: ZUZA Re: Do Zeromszczakow IP: 62.148.88.* 29.10.01, 14:59
      Ale naopowiadaliście co u was słychać!
      Co wy, wstydzicie się? To do Zeromszczakow niepodobne....
    • Gość: Artur Re: Do Zeromszczakow IP: 38.161.93.* 30.10.01, 20:25
      Matura'89
      Nowy Jork
      • Gość: Mariusz Re: Do Zeromszczakow IP: *.*.*.* 06.12.01, 18:41
        rowniez 89!, mariusz wrona (Mariusz_Wrona@SultanOfBrunei.com), mat.-fiz. +
        niemiecki, mieszkam w cork w irlandii, pracuje dla siemens-a, w ny bede za
        kilka tygodnii, znamy sie?
        pozdrawiam wszystkich!
        • Gość: Borman Re: Do Zeromszczakow IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 08:26
          znamy sie znamy mariuszu W. hehe. a kogo jeszcze znamy?
          marcin_borek@wp.pl
          • Gość: Mariusz Re: Do Zeromszczakow IP: *.*.*.* 07.12.01, 12:06
            witam marcinie b. jednak te kielce to duze miasto.
    • Gość: malutka Re: Do Zeromszczakow IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 16:15
      zapraszam na kanal #ILOkielce.....
      • Gość: darekl Re: Do Zeromszczakow IP: 213.96.205.* 02.11.01, 10:21
        Matura-1983--Madryt
    • Gość: wp Re: Do Zeromszczakow IP: 62.88.4.* 09.11.01, 15:26
      matura 1986 Lublin, Londyn, Kraków, Kielce, Kraków, Warszawa
    • Gość: paula Re: Do Zeromszczakow IP: *.stacje.agora.pl 10.11.01, 11:42
      najmłodsza: matura 1999 - na razie Warszawa
      • Gość: ga Re: Do Zeromszczakow IP: *.dialup.lineone.co.uk 16.11.01, 23:53
        Paula, czy TA Paula, to Ty Paula?
        Matura '85
      • Gość: wacek48 Re: Do Zeromszczakow IP: *.unregistered.formus.pl 18.12.01, 13:11
        Gość portalu: paula napisał(a):

> najmłodsza: matura 1999 - na razie Warszawa
        najstarszy? matura 1966 - Kielce/Wa-wa
      • Gość: grubkins Re: Do Zeromszczakow IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 14:20
        Matura 98

Troche Moskwa, teraz znowu Kielce.
    • Gość: ck Re: Do Zeromszczakow IP: *.proxy.aol.com 13.11.01, 05:05
      Matura 1885 London, Paris, New York i Psie Gorki.
      • Gość: ga Re: Do Zeromszczakow IP: *.dialup.lineone.co.uk 15.11.01, 23:34
        Konradzie - nie rob sobie jaj! Co to za matura 1885?!
        ag - Londyn - matura 19!85
        • Gość: kc Re: Do Zeromszczakow IP: *.101-202-24.hull.mc.videotron.ca 22.11.01, 02:20
          Grzesiu, a czemu myslisz, ze to ja???
          kc
          '86

Gość portalu: ga napisał(a):

> Konradzie - nie rob sobie jaj! Co to za matura 1885?!
          > ag - Londyn - matura 19!85

• Gość: kc Re: Do Zeromszczakow IP: *.101-202-24.hull.mc.videotron.ca 22.11.01, 02:33
            ...
            kc
            '86 - Roma - London - Warszawa - Vancouver - Victoria -
            Osnabrück - Ottawa
            (zapomnialem dodac ;-)
      • gaptosia Re: Do Zeromszczakow 16.11.01, 00:38
        Ojej - Psie Gorki - ja tam w dziecinstwie na sankach brykalam.
        Co sie tam teraz dzieje? Czy juz zabudowane jakims blokowiskiem?
        Pozdrawiam Zeromszczakow
        (a takze wszystkich wielbicieli ul. Zeromskiego, Wojska Polskiego i okolic).
        • quak Re: Do Zeromszczakow 16.11.01, 11:43
          Psich Górek nie zabudowali niczym - jadąc Żeromskiego nadal wyjeżdza się na otwarte pole. Ja też
          jeździłem tam na sankach.
          • user3791 Re: Do Zeromszczakow 16.11.01, 11:49
            quak napisał(a):

> Psich Górek nie zabudowali niczym - jadąc Żeromskiego nadal wyjeżdza się na otw
            > arte pole. Ja też
            > jeździłem tam na sankach.

Na sankach tez jezdzilem
            ale pamietam czasy jak sie deski od wielikich, bialych, plastikowych pojemnikow z
            miesnego na rogu Wojska i Zeroma pozyczalo
            pozdawiam
            a tak w ogole to matura 1992

• gaptosia Re: Sanki na Psiakach 16.11.01, 11:55
              No prosze!
              Ten miesny tez pamietam. A obok byla taka fajna kafejka gdzie mieli super
              ciacha z bita smietana posypane czekolada. Mniam.
              Skoro Psiaki jeszcze nie zabudowane a mlody duch w niektorych wciaz niespokojny
              to moze pora sie zmowic na jakies sanki na Psiakach?
              Są chetni?
              • quak Re: Sanki na Psiakach 16.11.01, 12:04
                Ja jeździłem na sankach samoróbkach, które były tak ciężkie, że nie mogłem ich wciągnąc pod górkę,
                ani zatrzymać w czasie zjazdu.
                • gaptosia Re: Sanki na Psiakach 16.11.01, 12:10
                  Takie tez byly moje pierwsze sanki - robione przez mojego tate, ciezkie jak sto
                  nieszczesc ale solidne jak zadne. Zjezdzalo sie super ale pod gorke bylo
                  makabrycznie. No ale za to do tej pory nie nadgryzl ich zab czasu.
                  A na Psiakach poza sezonem saneczkowym rozbijano czasem namioty cyrkowe. Raz
                  podobno byl nawet jakis straszny pozar takiego namiotu podczas "widowiska" z
                  tygrysami. To jednak stara, zaslyszana od rodzicow historia. Ja tego nie
                  pamietam.
                  Pozdr.
                  • user3791 Re: Sanki na Psiakach 16.11.01, 12:35
                    ja tez mialem samorobki
                    czesi matalowe byly pomalowane na czerono i kilka listewek jako siedzisko
                    byly ciezkie i wciagniecie ja pod gore to byl wyczyn
                    ale za to dobrze ciagnely w dol
                    • user3791 Re: Sanki na Psiakach 16.11.01, 12:47
                      a potwm juz w liceum (ILO) pare razy przy pieknej pogodzie sie na piwko na
                      psiaki zagladalo
                      Piwko kupowalo sie w hurtowni na rogu krakowskiej i seminaryjskiej
                      jakia to byla piwnica Upal ponad 30 stopni i bralo sie z niej lodowate piwko
                      • gaptosia Re: Sanki na Psiakach 16.11.01, 13:30
                        No tak - licealne wagary "na piwko". A najlepsze piwo "ze sokiem" wiesz gdzie
                        bylo?

ps. chyba trafiam 6500!!!
                        • user3791 Re: Sanki na Psiakach 16.11.01, 13:31
                          w zajezdzie albo w panoramie na barwinku?
                          nie wiem bo je ze sokiem nie pijalem
                          • gaptosia Re: Sanki na Psiakach 16.11.01, 14:46
                            Najlepszy sok malinowy do piwa byl w pijalni pod chmurką w drodze na Karczówke.
                            Piwo raczej podle tam bylo (i chyba chrzczone) ale ten sok - mniam. Ale to juz
                            przeszłość niestety.
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: hocest a może zeszliście ciut z tematu ? (no text) IP: *.bbnplanet.com 16.11.01, 16:00
                              • gaptosia Re: Cudne manowce :-))) (no text either) 16.11.01, 16:07
                              • Gość: Artur Re: a może zeszliście ciut z tematu ? (no text) IP: 38.161.93.* 16.11.01, 18:06
                                Za moich czsow Zeromski i Panorama byly bardzo zwiazane. Tam oblewalem swoje
                                Swiadectwo Maturalne.
                                • Gość: hocest a pamiętacie ... IP: *.bbnplanet.com 16.11.01, 18:43
                                  frytki na przerwie w "barze" przy Małej Zgoda ???
                                  a prof. C. - historia???
                                  • Gość: Artur Re: a pamiętacie ... IP: 38.161.93.* 16.11.01, 20:07
                                    ... a Siwy Dym (WF)
                                    • Gość: ga Re: a pamiętacie ... IP: *.dialup.lineone.co.uk 16.11.01, 23:51
                                      Historia Prof. C. - o ho, ho, to byla CHISTORIA!

MATURA - '85
                                      • Gość: dziku Re: a pamiętacie ... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.01, 00:13
                                        Profesor C. był dobry, ale byli jeszcze lepsi. Jeden Pan od masek pegaz - "a w
                                        tej strefie nitk nie przeżyje". Albo jedna Pani od Zetpete - co straszyła nawet
                                        niedopuszczeniem do matury i takie tam. A sławetna Pani od Geoografii, która
                                        nie powinna uczyć geografii. Oj fajnie jest powspominać.
                                        • Gość: malutka Re: a pamiętacie ... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 10:47
                                          prof. C. juz nie uczy.....i nie ma kto do szafy wchodzic....a od techniki to
                                          pewnie chodzi o pania P..... techniki juz nie ma w tej szkole... :(
                                          • Gość: BALON KIBEL IP: 10.0.0.* 30.01.02, 15:06
                                            Pozdrawiam wszystkich bywalcow kibla 89-93
                                            odezwijcie sie
                                            • Gość: lechu Re: KIBEL IP: *.kiel.gazeta.pl 04.02.02, 12:30
                                              Gość portalu: BALON napisał(a):

> Pozdrawiam wszystkich bywalcow kibla 89-93
                                              > odezwijcie sie

Balon,odzywam sie,lechu (4d) - kojarzysz?
                                              • Gość: balon Re: KIBEL IP: *.ctk.com.pl / 10.0.0.* 18.02.02, 12:54
                                                jasne ze pamietam szkoda ze tak malo sie odezwalo
                                                pozdrawiam
                                        • Gość: hocest Re: a pamiętacie ... IP: *.bbnplanet.com 17.11.01, 12:36
                                          pan od P.O. - uwagi a temat pocisków - z przodu mała dziurka a z tyłu nie ma
                                          plec !!!
                                          prof. od geografii tak naprawdę to lubiła kolory szczególnie ceniła je sobie na
                                          kartkówkach.
                                          prof. od biologii nasza wówczas vice zwana Rudą - też dawała popalić cha cha
                                          pamiętam też jak mieliśmy strzelanie z wiatrówek na małym boisku i koleżanka
                                          wycelowała w okno pracowni biologicznej na 2 piętrze gdzie lekcje miała druga
                                          grupa naszej klasy. zrobiła się mała dzieurka a krzyku było że ho ho
                                          odtąd nie było juz strzelania na boisku ale może to i dobrze bo i ptaki wróciły
                                          do gniazd wokół szkoły :)))
                                          • Gość: malutka Re: a pamiętacie ... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 17:05
                                            a.... pani dyrektor Rudzka tez juz nie uczy ... od tego roku poszla na jak
                                            najbardziej zasluzona emeryture... ;)
                                          • Gość: Borman Re: a pamiętacie ... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 08:35
                                            pani K. od geografii lubila zielony i fioletowy
                                        • Gość: plech94 Re: a pamiętacie ... IP: 212.160.138.* 14.01.02, 13:31
                                          Albo jedna Pani od Zetpete - co straszyła nawet

niedopuszczeniem do matury i takie tam

oraz tak zwanymi "ciagami komunikacycjnymi"

pawelz 1994
                                      • Gość: kc Re: a pamiętacie ... IP: *.101-202-24.hull.mc.videotron.ca 22.11.01, 02:17
                                        Oj, byla-byla; Prrosze sluchac, powem terrraz baaaardzo
                                        mONdre zdanie: Baarrok jest pelen paa-tosuuu!...

kc
                                        '86

Gość portalu: ga napisał(a):

> Historia Prof. C. - o ho, ho, to byla CHISTORIA!
                                        >
                                        > MATURA - '85

• Gość: ZUZA Re: a pamiętacie ... IP: 62.148.88.* 27.11.01, 12:41
                                          "Kuchaną" prof. S. - biologia?
                                      • Gość: Filozof Re: a pamiętacie ... IP: *.*.*.* 14.01.02, 16:58
                                        Kłania się matura 2001.
                                        Też miałem historię z profesorem C.
                                        Przesyłam wyrazy współczucia.
                                        Inna sprawa, że do tej pory nie wiem, jakim cudem miałem 5 na koniec.
                                        Od roku 2001/2002 profesor C. przestał uczyć w Żeromie,
                                        podobnie nauczycielka fizy D.
                                        • Gość: SG Re: a pamiętacie ... IP: *.sympatico.ca 28.08.02, 17:37
                                          Gość portalu: Filozof napisał(a):

> Kłania się matura 2001.
                                          > Też miałem historię z profesorem C.
                                          > Przesyłam wyrazy współczucia.
                                          > Inna sprawa, że do tej pory nie wiem, jakim cudem miałem 5 na koniec.
                                          > Od roku 2001/2002 profesor C. przestał uczyć w Żeromie,
                                          > podobnie nauczycielka fizy D.

Pamietam jego rozszerzone zrenice kiedy mu powiedzialem ze wybieram Historie na
                                          moj egzamin maturalny. "Ale to jest baaardzo obszerny przedmiot...!"
                                          Fajnie poczytac te wspomnienia.
                                          Szymon (matura chyba 1986..albo 87)
                                    • Gość: ewka Re: a pamiętacie ... IP: *.kielce.uw.gov.pl 28.11.01, 09:22
                                      Ja miałam WF z prof. K, a pamiętasz prof.B od PO (cyt."tak czy nie?").
                                      matura 89, IVF
                                      pozdrawiam
                                      • Gość: Mariusz Re: a pamiętacie ... IP: *.*.*.* 06.12.01, 18:51
                                        rowniez 89!, mariusz wrona (Mariusz_Wrona@SultanOfBrunei.com), mat.-fiz. +
                                        niemiecki, mieszkam w cork w irlandii, pracuje dla siemens-a, znamy sie?
                                        pozdrawiam!
                                        • Gość: zuza Re: a pamiętacie ... IP: *.cementownia-nowiny.com 24.12.01, 09:51
                                          Rocznik 89. (Oczywiście matura)
                                          Z naszego rocznika chyba najmniej osób się zgłasza, rocznik z kiepską
                                          pamięcią.....?
                                          Pozdrawiam.
                                      • Gość: Borman Re: a pamiętacie ... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 08:37
                                        Ewka, Ewka, która z Ewek? nitk przeciez nie zapomnial prof. B.
                                        marcin_borek@wp.pl
                          • Gość: Borman Re: Sanki na Psiakach IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 08:31
                            pewnie, że w Panoramie,bo tylko tam BYLO. a jak głowa po nim bolala! miodzio!
                  • Gość: Mordka Re: Sanki na Psiakach IP: *.ast.co.za 14.01.02, 07:58
                    gaptosia napisał(a):

> Takie tez byly moje pierwsze sanki - robione przez mojego tate, ciezkie jak sto
                    >
                    > nieszczesc ale solidne jak zadne. Zjezdzalo sie super ale pod gorke bylo
                    > makabrycznie. No ale za to do tej pory nie nadgryzl ich zab czasu.
                    > A na Psiakach poza sezonem saneczkowym rozbijano czasem namioty cyrkowe. Raz
                    > podobno byl nawet jakis straszny pozar takiego namiotu podczas "widowiska" z
                    > tygrysami. To jednak stara, zaslyszana od rodzicow historia. Ja tego nie
                    > pamietam.
                    > Pozdr.

To nie byl pozar tylko straszny wiatr sie zerwal i... namiot sie zawalil...
                    Akurat patrzylem z okna na swiatla "CYRK" i nagle zniknely. Rodzice mi nie
                    pozwolili pobiec zobaczyc co sie stalo :))
                  • Gość: Maksio Re: Sanki na Psiakach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 15:41
                    Nie był to pożar, lecz wichura i namiot się zawalił. Zwierzaki ponoć łapano
                    nawet i w parku. Ludzie uciekali w popłochu, czasem bez butów. Miałam szczęście
                    być wtedy na tym przedstawieniu (w wieku przedszkolnym, jak sądzę)
        • Gość: Mordka Re: Do Zeromszczakow IP: *.ast.co.za 14.01.02, 07:48
          gaptosia napisał(a):

> Ojej - Psie Gorki - ja tam w dziecinstwie na sankach brykalam.
          > Co sie tam teraz dzieje? Czy juz zabudowane jakims blokowiskiem?
          > Pozdrawiam Zeromszczakow
          > (a takze wszystkich wielbicieli ul. Zeromskiego, Wojska Polskiego i okolic).
          >

Mieszkalem na Bema :), Psie Gorki zaraz za rogiem, bylem we wrzesniu w Polsce i
          jakies malutkie mi sie wydawaly :)), tez chodzilem do Zeromskiego, matura '77.
          Obecnie w RPA :)
      • Gość: grubkins Re: Do Zeromszczakow IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 14:23
        matura 98, klasa ogólna z rosyjskim

Trochę Moskwa, teraz Kielce
    • Gość: Fazi Re: Do Zeromszczakow IP: *.tht.net 17.11.01, 16:10
      A jak wspominacie prof. Z od biologii? ie zapomne tej ciszy jaka panowala u
      niej na lekcjach.
      A prof J od chemii - az lza sie w oku kreci jak sobie to przypominam.
      Niezapomniane doswiadczenie ze zbieraniem wodoru do garczka i nastepnie wybuch.
      To byly czasy.
      Matura 1988
      pzdr.
      • user3791 Re: Do Zeromszczakow 19.11.01, 08:28
        A jeszcze byla prof. S od biologi
        Co do prof. P od techniki to opamietam jak chcial ami postawic ocene
        niedostateczny na koniec semestru za "Braki" w zeszycie
        A kto pamieta profesora W. od rosyjskiego
        pozdrawiam
        matura 1992
        • quak Re: Do Zeromszczakow 19.11.01, 09:50
          Józka ze swoimi punkcikami i trepeczkami - pamiętacie? - łza się w oku kręci. I jeszcze "kałuż na
          szos" w kwadracie B4" profesora B. Piwo z sokiem oczywiście w Panoramie. I palenie cygar na
          boisku treningowym Błękitnych. Co to były za czasy...
          • Gość: Borman Re: Do Zeromszczakow IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 08:40
            no kto nie popalal u Blekitnych?
        • Gość: hocest Re: Do Zeromszczakow IP: *.bbnplanet.com 19.11.01, 09:52
          prof. W. to była legenda. miałem z nim co prawda jedynie rok nauki rosyjskiego
          ale to był rpof. gimnazjum z krwi i kości. Dobry przyjaciel prof. Z. od
          matematyki, którego z kolei znienawidziłem po przykrym incydencie.
          a prof. P. od PT to była jędza. narysowałem kiedyś rysynek techniczny młotka a
          ta oświadczyła że rysunek jest bez zarzutu ale widzi w tym rękę fachowca i może
          mni postawić jedynie 4. szlag mnie wtedy trafił
          • Gość: ba_jer Re: Do Zeromszczakow IP: *.kielce.com.pl 19.11.01, 11:38
            Z prof.W to mielismy do czynienia tylko 3 lub 4 miesionce a nie roczek, a
            szkoda, bo na pewno byloby interesujaco pod koniec roku. Ja w kazdym razie
            zdecydowanie musialbym zwiekszyc zainteresowanie tym przedmiotem...
            • user3791 Re: Do Zeromszczakow 19.11.01, 11:41
              a ja mialem cala piewsza klase i prawie cala druga Niestety choroba prof W.
              przerwala ma przygade z jezykiem rosyjskim A szkoda bo fajnie bylo
            • Gość: hocest Re: Do Zeromszczakow IP: *.bbnplanet.com 19.11.01, 11:50
              zdecydowanie mieliśmy z nim na pewno jeden senestr a potem wzięła Nas to
              śmieszna co to przy niej nic się nie naumiałem cha cha
              a rpof. K. od WF pamiętacie
              pamiętam jak na pierwszej lekcji podzielił nas na dwa zespoły, rzucił piłę do
              kosza i kazał grać. małośmy się wtedy nie pozabijali a psor tylko się za głowę
              trzymał a potem to się chłopina załamał i aż sobie usiadł :))
              • quak Re: Do Zeromszczakow 19.11.01, 12:06
                cytat z prof. K. od WF "w dwuszeregu zbiorka!!!!!!!!, pokryj każdy swego!" - chyba nie muszę mówić, że
                umarliśmy wtedy ze śmiechu
                • gruszko Re: Do Zeromszczakow 19.11.01, 13:39
                  Matura 1995. Klasa żeńska- jedyna w historii szkoły. A wychowawcą była też
                  kobieta- prof. K.(W-F), co to już myslała że ludzi ze mnie nie będzie.
      • Gość: berry Re: Do Zeromszczakow IP: 212.244.153.* 28.12.01, 21:25
        pani Z. śniła mi się co noc przez cały pierwszy rok studiów, HORRRRRORRRR !!!
      • Gość: Jurek Re: Do Zeromszczakow IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 19:15
        Prof. Z byla naszą wychowawczynią, oj czasmi dala ognia :-)
        Pozdrowienia z Kielc-matura73 4a, Jagoda i Jurek
        Gość portalu: Fazi napisał(a):

> A jak wspominacie prof. Z od biologii? ie zapomne tej ciszy jaka panowala u
        > niej na lekcjach.
        > A prof J od chemii - az lza sie w oku kreci jak sobie to przypominam.
        > Niezapomniane doswiadczenie ze zbieraniem wodoru do garczka i nastepnie wybuch.
        >
        > To byly czasy.
        > Matura 1988
        > pzdr.

• Gość: Ralph Re: Do Zeromszczakow IP: *.piasecki.com.pl 20.11.01, 10:53
      Pozdrawiam wszystkich Żeromszczaków, matura '92
      odezwijcie się do kolegi z IV D
      • user3791 Re: Do Zeromszczakow 20.11.01, 12:13
        a moze ktos z IV B tez z roku 1992 tu sie pojawia?
        • Gość: brainey Re: Do Zeromszczakow IP: 195.116.213.* 20.11.01, 12:38
          Fazi chyba chodziles do klasy z moim bratem zwanym Rakiem

Czekam na odpowiedz i pozdrawiam
          • Gość: Fazi Re: Do brainey IP: *.tht.net 20.11.01, 14:05
            Czesc,
            Ja chodzilem do ogolnej,a Raku do mat-fiz, ale imprezowalismy razem i pozniej
            bylismy razem na polibudzie. Co tam u niego slychac.
            Pozdrawiam

• Gość: brainey Re: Do brainey IP: 195.116.213.* 20.11.01, 15:42
              fazi gdzie teraz siedzisz i jaki chcesz kontakt do niego: e-mail, telefon, fax
              pozdrawiam
              • Gość: Fazi Re: Do brainey IP: *.tht.net 20.11.01, 16:28
                Jestem teraz w Toronto w Kanadzie podaj mu moj e-mail:greg@graphprint.ca
                pzdr.
          • Gość: merliin Re: Do Zeromszczakow IP: 212.157.1.* 04.12.01, 10:38
            Matura 1996.
            Obecnie Wawka.

Pozdrawiam gorąco wszystkich Żeromszczaków, ze szczególnym uwzględnieniem
            "BSDyG-ów" :-)
            Ciekawe, czy Radiowęzeł jeszcze działa i co obecnie gra...
            • Gość: megi Re: Do Zeromszczakow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 14:45
              A czy ktos z BSDyG-ów pamieta historie o dziewczynei ktora spadla z Orlej Perci?
              • Gość: Magda Re: Do Zeromszczakow IP: *.sympatico.ca 26.02.02, 22:31
                Gos´c´ portalu: megi napisa?(a):

> A czy ktos z BSDyG-ów pamieta historie o dziewczynei ktora spadla z Orlej
                Perci
                > ?
                Ja pamietam!!!
                Magda (matura'91 klasyczna)
    • kluseczka Re: Do Zeromszczakow 20.11.01, 21:32
      matura '82 , klasa humanistyczna
    • whoknows Re: Do Zeromszczakow 21.11.01, 21:47
      Sir
      1974, 4b, matfiz, Prof. Jelińska
      bsdg, kabaret

Moskwa, RF, budownictwo,
      a co u Was Fazi Sir?
      • Gość: hocest Do Zeromszczakow-to whoknows IP: *.bbnplanet.com 23.11.01, 10:44
        bsdg to jest hasło
        a odzew 2 KDH
        pozdrawiam whoknows :))
        • Gość: whoknows Re: Do Zeromszczakow-to whoknows IP: *.dial.sovam.com 23.11.01, 15:29
          czy utrzymujesz kontakty zeszczepem?
          jaki rocznik?
        • Gość: Magda Re: Do Zeromszczakow-to whoknows IP: *.sympatico.ca 26.02.02, 22:35
          Gos´c´ portalu: hocest napisa?(a):

> bsdg to jest has?o
          > a odzew 2 KDH
          > pozdrawiam whoknows :))

a odzew nie moze brzmiec 102 KDH?
          Pozdrawiam
          Magda
    • Gość: maam Do Redakcji !!!! IP: *.acn.waw.pl 23.11.01, 23:48
      Zlituj się Redakcjo, nie "do Żeromszczków", tylko "do Żeromszczaków"

:-D

pozdrawiam serdecznie
      • Gość: hocest Do Redakcji !!!! WSTYD IP: *.bbnplanet.com 26.11.01, 09:51
        ponieważ widać że nadal nie zmieniliście linku ze strony Gazeta.pl/Kielce
        pozwolę sobie wyrazić swoje ubolewanie nad tym faktem.
        • Gość: kc Re: Do Redakcji !!!! WSTYD IP: *.188-201-24.hull.mc.videotron.ca 19.12.01, 17:18
          .... Wlasnie zmieniono "Zeromszczkow" na
          "ZeromszczAkow"... Podziekujcie Ziemkowi Nowakowi...
          kc

Gość portalu: hocest napisał(a):

> ponieważ widać że nadal nie zmieniliście linku ze strony Gazeta.pl/Kielce
          > pozwolę sobie wyrazić swoje ubolewanie nad tym faktem.

• malech Re: Do Zeromszczakow 08.12.01, 22:03
      Matura 1985-klasa klasyczna(wychowawczyni prof.M.-G.,a pamiętacie
      prof.Kruszelnicką-łacina,greka).Ten profil podobno juz nie istnieje!Pozdrawiam
      Konrada C. zdaje się,że to kolega ze szkolnej ławy.Było ich tylko trzech
      (przemiennie-nieprawdaż?:Grzesiek,Konrad,Zbysio i Mariusz)-reszta to totalny
      babiniec.Ale fajnie bylo.Obecnie Warszawa.
      • Gość: kc Re: Do Zeromszczakow IP: *.188-201-24.hull.mc.videotron.ca 19.12.01, 17:21
        Dzieki za pozdrowienia. Prosze o kontakt na adres:
        konrad@mac.com Nie za bardzo moge zgadnac, kim jest
        "malech@poczta.gazeta.pl" Czy ktos wies? :-)
        kc
    • Gość: KAZ Re: Do Zeromszczakow IP: 62.244.141.* 20.12.01, 15:23
      matura 93, Kielce, ogólna z niemieckim
    • Gość: jarekm Re: Do Zeromszczakow IP: *.rochester.ibm.com 21.12.01, 05:40
      Matura 80, klasa mat-fiz z niemeckim. To byl rocznik! Potem Wroclaw, Niemcy, znowu Wroclaw, teraz w Stanach
      od 5 lat. Mielismy super impreze na 15-to lecie matury w niedogrzanej knajpie nad Zalewem. Sanki na Psiakach? I
      owszem - od zawsze. Do tego jeszcze "Piekielko" kolo miesnego na rogu Zeromskiego i Woj. Polskiego.
      Pozdrowienia dla Buly, Kuby i reszty bandy. Miszczu.
    • Gość: berry Re: Do Zeromszczakow IP: 212.244.153.* 21.12.01, 13:04
      matura 1982, stan wojennny, jedyny rocznik bez studniówki, ale za to komers
      w "jodłowym dworze"
    • Gość: canseco Re: Do Zeromszczakow IP: 212.244.153.* 08.01.02, 14:38
      Matura 1995, klasa "B" mat-fiz, wychowawca: E. German... pozdrawiam
      wszystkich...
      • user3791 Re: Do Zeromszczakow 08.01.02, 17:32
        Gość portalu: canseco napisał(a):

> Matura 1995, klasa "B" mat-fiz, wychowawca: E. German... pozdrawiam
        > wszystkich...

Chyba matura 1997
        bo w 1995 German to chyba sie nazywala inaczej

• Gość: andrzej Re: Do Zeromszczakow IP: *.u.mcnet.pl 09.01.02, 10:51
          Cześć współtowarzysze podróży z lat 1971-1975.
          Do wszystkich: ludzie jesteśmy wszędzie, na całym świecie.

andy
          • Gość: whoknows Re: Do Zeromszczakow IP: *.dial.sovam.com 09.01.02, 15:10
            witaj dinozaurze
            1970-1974
            4b
            3-4 klasa prof.Jelinska
            napisz pare slow jak mozesz na poczte w gazecie
            whoknows
            • Gość: gruba Re: Do Zeromszczakow IP: 62.98.82.* 12.01.02, 21:48
              matura 1977 wychowawca Tadek Juszczyk, a za pol roku mamy 25-lecie
              • Gość: Mordka Re: Do Zeromszczakow IP: *.ast.co.za 14.01.02, 07:39
                Gość portalu: gruba napisał(a):

> matura 1977 wychowawca Tadek Juszczyk, a za pol roku mamy 25-lecie

Jestem z tej samej klasy :), 4b, obecnie w Johannesburgu w RPA i na pewno bede na
                imprezie :))

• Gość: wacek48 Re: Do Zeromszczakow IP: *.unregistered.formus.pl 14.01.02, 16:53
                matura 66, odpowiadalem pauli - kto "da wiecej"?
                • Gość: whoknows Re: Do Zeromszczakow IP: *.dial.sovam.com 18.01.02, 20:57
                  do jakiej klasy?
                  kto byl wychowawca?
                  grales?
                  muzykowales?
                  inne zajecia?
                  • Gość: wacek48 Re: Do Zeromszczakow IP: *.unregistered.formus.pl 21.01.02, 14:30
                    Gość portalu: whoknows napisał(a):

> do jakiej klasy?
                    A
                    > kto byl wychowawca?
                    p. Smiech
                    > grales?
                    w co?
                    > muzykowales?
                    nie
                    > inne zajecia?
                    -

• Gość: whoknows Re: Do Zeromszczakow IP: *.dial.sovam.com 21.01.02, 22:07

dzieki, ale niestety nie mam ze soba rocznikow i twoje odpowiedzi nic mi nie
                      daly,
                      teoretycznie jest szansa, ze chodziles razem z kims z mojego rodzenstwa, ale
                      niestety on nie dawno umarl, a niej nie mam danych
                      jak bede w kraju postaram sie ciebie zidentyfikowac :))))))))))))))
                      jak masz ochote napisz na adres w gazecie
                      whoknows
              • Gość: Longus Re: Do Zeromszczakow IP: *.tomaszow.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 21:01
                Gość portalu: gruba napisał(a):

> matura 1977 wychowawca Tadek Juszczyk, a za pol roku mamy 25-lecie

Hej Gruba! Nie zapomnijcie poinformować mnie o imprezie, chociaż finiszowałem w
                klasie pani Marcinkowskiej. Mordka pomylił się w pierwszym poście, chodziliśmy
                przecież do C-klasy
                • Gość: gruba Re: Do Zeromszczakow IP: 62.98.89.* 04.02.02, 21:47
                  czesc Longus, masz racje, Mordka dal ciala, przeciez 4b to byly kujony, a nie
                  takie nygusy, jak my.
                  Przepraszam za spozniona odpowiedz, ale czasem musze tez troszke popracowac, a
                  nie tylko surfowac z roboty po internecie.
                  A impreza na pewno sie odbedzie, bo juz wszyscy cholewki poleruja.
                  Jestem w kontakcie z Bzylami i z Ewa H., oni tez na pewno przyjada.
                  Piszcie, chlopaki, jakby co, to odpowiem chociaz czasem z lekkim opoznieniem.
                  Pa-pa, Gruba.
                  • Gość: Longus Re: Do Zeromszczakow IP: *.tomaszow.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 20:06
                    cześć Gruba, fajnie, że czasem jednak surfujesz i znalazłaś chwilę czasu aby
                    odpisać. Wprawdzie do imprezy sporo jeszcze czasu ale skoro masz kontakt z
                    ludźmi z klasy - ja nie wiem kto w Kielcach organizuje spotkanie - to jak
                    będzie znany termin prześlij mi informację na mój adres: BogaczP@interia.pl
                    Tak będzie pewniej, bo to forum może być z upływem czasu skasowane, a trochę
                    się obawiam, że organizatorzy nie do wszystkich zdołają dotrzeć.
                    Serdeczne pozdrowienia, Longus.
              • Gość: Grucha Re: Do Zeromszczakow IP: 213.77.50.* 02.04.02, 18:05
                Matura rocznik 1999.
                Po dłudich zagranicznych bojach osiadłam na chwilę w Warszawce. Walcze dzielnie
                z turystyką i kilkoma językami obcymi jednocześnie. No, cóż wymóg czasów.
                Czasem tęsknię za sielskimi czasami i nauką w Żeromie. Gorąco pozdrawiam
                wszystkich Żeromszczaków.
                Gdziekolwiek jesteście pamietajcie, "że jesteśmy tylko epizodami w historii
                przedmiotów" dlatego cokolwiek sie dzieje głowa do góry!!!
                • Gość: manilay Re: Do Zeromszczakow IP: *.pk.edu.pl 11.06.02, 21:04
                  Hej! Hej!
                  Sorki za spóźnienie!Witam wszystkich. Matura 99 klasa ogólna IVf Obesnie walczę
                  z budownictwem na Politechnice Krakowskiej (III rok).To miłe poczuć znowu
                  klimat starego poczciwego Żeroma.Gorący całus dla wszystkich!
                  KACHA
        • Gość: Gośka Re: Do Zeromszczakow IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 23:01
          user3791 napisał(a):

> Gość portalu: canseco napisał(a):
          >
          > > Matura 1995, klasa "B" mat-fiz, wychowawca: E. German... pozdrawiam
          > > wszystkich...
          >
          > Chyba matura 1997
          > bo w 1995 German to chyba sie nazywala inaczej

Może i nazywała się inaczej, ale i tak wszyscy mówili German...
          A tak swoją drogą, czy żyje ktoś z 4d lub 4g- matura 95?

• Gość: Slob Re: Do Zeromszczakow IP: 192.168.2.* 04.02.02, 14:29
      Ja mieszkalem kiedys na Zeromskiego.
      Teraz mieszkam na Stoku.
      • Gość: jarekz Re: Do Zeromszczakow IP: 206.57.125.* 06.02.02, 19:16
        Jarek, matura 1975, klasa Jana Wojcika
        obecnie Nowy Jork
        Classmates napiszcie: jarekz@att.net
    • Gość: KK Re: Do Zeromszczakow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 19:41
      matfiz
      matura 1993
      KK Wroclaw
      • Gość: hocest do KK IP: 217.153.90.* 18.02.02, 10:30
        zapomniałeś dodać
        wychowawca prof. Zaremba
        chodzilismy do jesnej klasy ale ja nie lubiłem matmy i naszego psora :)
        • Gość: ? Re: do KK IP: 157.25.121.* 18.02.02, 13:47
          jak można było nie lubić Zaremby. był super. też chodziłam do tej klasy
          • Gość: canseco Re: do KK IP: 212.244.153.* 19.02.02, 13:44
            Zaremba - swietny człowiek, byłem w klasie matfiz - otworzym mnie na matemtyke
            serio... (matura 1995, klasa B)... pozdrawiam

Gość portalu: ? napisał(a):

> jak można było nie lubić Zaremby. był super. też chodziłam do tej klasy

• Gość: hocest do ? IP: 217.153.90.* 19.02.02, 14:38
            nie lubiłem matematyki w jego wydaniiu.
            poszedłem do mat fiz żeby się czegoś nauczyć a nie by być najlepszym
            mogę powiedzieć wprost `ze przestałem lubić ten purzedmiot
            powiedziałem kiedyś Zarembie że nie lubie już matematyki i że będę robił
            wszystko w życiu aby nie mieć z nią nic wspólnego
            no i przesrałem sobie
            od tej pory tj od początku 3 klasy nie był łaskaw zrobić dla mnie nic
            mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć że nie lubię faceta
            przez niego mam w nocy koszmary ze nie odrobiłem matmy.
            • Gość: Gruba Re: do ? IP: 62.98.86.* 19.02.02, 23:13
              Trudno mi uwierzyc, ze ktos mogl nie lubic matmy w wykonaniu Zaremby.
              Do dzis lubie i znam matematyke mimo, ze nie mam juz nic z nia do czynienia
              (za wyjatkiem korepetycji dawanych wlasnym dzieciom, ktore juz sa w liceum).
              Mam nadzieje, ze bedzie gosciem mojej klasy na 25-leciu matury w czerwcu.
          • Gość: KK Re: do KK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.02, 22:22
            ludzie, ujawnijcie sie :-)
            jak nie tu to na priva, chriso@interia.pl, UIN 5403876
            w ten weekend bede w kielcach, wiec moze maly spocik?
    • robaczywa Re: Do Zeromszczakow 18.02.02, 10:39
      A czemu "redaktor" Ziemowit nie zabiera udzialu w tej
      dyskusji? Czyzby sie wstydzil tej szkoly?
      • Gość: Kasia Re: Do Zeromszczakow IP: 216.139.153.* 06.03.02, 20:14
        Siemanko
        mat-fiz z ang, matura 1990
        aktualnie New York
        pozdrawiam wszystkich
    • Gość: BasiaK Re: Do Zeromszczakow IP: 192.168.2.* 19.02.02, 10:27
      matura 93 klasa 4e
      wychowawca Pani Znojek
      Kielce
    • Gość: Sławek O Re: Do Zeromszczakow IP: *.chok.kielce.pl 21.02.02, 08:55
      Skończyłem liceum Żeromskiego w 1986 roku- klasa IVd. Obecnie mieszkam w Kielcach, pracuję w
      Szpitalu Dziecięcym, jestem lekarzem.
      mój email: osman@chok.kielce.pl
    • Gość: whoknows Re: Do Zeromszczakow IP: *.dial.sovam.com 23.02.02, 00:15
      czy ktos wie o jakims planowanym ogolnym spotkaniu szkolnym?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka