Dodaj do ulubionych

Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 14:09
Drodzy Forumowicze opiszcie co wiecie o tej wylęgarni łapownictwa i
przekupstwa niech "nasz" Pan Prezydent wie co tworzy.
A oto moje spstrzeżenia:
1. Wulgarna i pyskata obsługa - przede wszystkim pielegniarki i salowe.
2. Na każdym kroku próba wymuszenia dodatkowych opłat za usługi które
należą do obowiązków personelu.
3. Nie chcę dalej pisać bo złamał bym netykietę.

Tak więc Panie Prezydencie Lubawski likwiduj Pan to bez żadnych skrupułów,
a personel niech wyjedzie nawet do Anglii tam przypomną im jakie są obowiązki
personelu medycznego. Różnica między pracą w Polsce za granicą jest taka, że
tu 50% wynagrodzenia to "wymuszone gratyfikacje" od pacjentów.
Pytam więc za co płaci NFZ Szpitalom, za picie kawy lub herbaty czy usługi.
Jest tyle młodych i zdolnych bezrobotnych pielęgniarek które z powodzeniem
potrafią zastąpić skostniałe "układy" Szpitala Miejskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kielczanin Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 14:15
      Moja propozycja to rozliczenie tych co nie wykonują należycie i zgodnie z
      przyjętymi zasadami zawodu Lekarza, pielęgniarki powinni zwrócić należne
      państwu Polskiemu środki które wydano na ich kształcenie, po czym wydać im
      paszport w jedną stronę i niech w cholerę tu nie wracają.
      Może wtedy poczują smak kapitalizmu na własnej dupie jak zaczną pracę od
      zamiatania sal szpitalnych.
    • Gość: Matka Polka Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 14:51
      Te młode i bezrobotne pielęgniarki to mają w d---e nasze szpitale,prawie cały
      ostatni rok pielęgniarstwa z AŚ wyjeżdża do GB ew Irlandi.
    • Gość: ss Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 18:18
      własciwie to po co w Kielcach tyle szpitali -przy 200 000 ludzi 7 szpitali -
      powtórki z ineterna , chirurgia i znowu ginekologia - porodów jest trzy razy
      mniej ambukatoria specjalistyczne, prywatne gabinety
      jaka jest przyczyna trzymania szpitala - bankruta - czy kltós w ogóle wie ile w
      kielcach jest potrzebnych lóżek ginekologicznych, położniczych i chirurgicznych
      obwaiamsie ze jakby kto policzył to przynajmniej o jeden szpital za dużo - msw,
      dzicięcy sie utrzyma, jednoprofilowy Prosta chyba też - ale po co wiecej -
      wojewódzkie szpital na Czarnowie i Onkologia - ogromne szpitale
      porównywalne - Radom, Czestochowa czy nawet Rzeszów maja ich mniej
      Panie Prezydencie - po co Panu ten kłopot
    • Gość: Kielczanin1 Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.04.06, 18:53
      Pozwalniać tych łapówkarzy i nierobów śmiących o sobie mówić, że są lekarzami i
      pielęgniarkami. Otóż Ci "lekarze" i "pielęgniarki" to zwyczajni niedouczeni
      przestępcy i złodzieje. Rozgonić to całe towarzystwo i niech ich tu w mieście
      więcej nie widzmy!!! Wynocha do Anglii

• Gość: Kielczanin Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 18.04.06, 19:40
      Kto będzie spłacał ponad 50 mln dług Szpitala Miejskiego? Rządzący Kielcami
      Prezydenci, radni czy mieszkańcy Kielc ze swoich podatków? Ile wynosi roczny
      kontrakt Szpitala z NFZ?
      • Gość: megadeth Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:43
        Gość portalu: Kielczanin napisał(a):

> Kto będzie spłacał ponad 50 mln dług Szpitala Miejskiego? Rządzący Kielcami
        > Prezydenci, radni czy mieszkańcy Kielc ze swoich podatków? Ile wynosi roczny
        > kontrakt Szpitala z NFZ?

proponuję sprzedać stadion, a WELa dorzucić jako bonus
    • Gość: Ja Ludzie temat dobry wypowiedzi nietrafione lub IP: 200.118.2.* 18.04.06, 20:35
      specjalnie ktoś to pisze wszyscy wiedzą kto tam pracuje.
      Sądzić pielegniarki lekarzy a kto będzie sądził Ci co ich gnębią na nich żerują.
      Banda która wspaniale rządzi niezastąpieni fachowcy od generowania długów to 50
      milionów. Ludzie zastanówcie się co i o czym piszecie.
      • Gość: jola Re: Ludzie temat dobry wypowiedzi nietrafione lub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:16
        forumowicz kielczanin to jakiś frustrat albo idiota, chyba nie zbyt wiele
        okazji, żeby komuś dokopać to robi to anonimowo na forum.
        Ps,
        nie pracuję w szp miejskim, byłam tam kilka razy w życiu, nie bronię nikogo
        • Gość: KIelczanin Odpowiedź dla Joli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:55
          Jak jesteś taka mądra to się połóż w tym tzw szpitalu, po tem pogadamy o
          Twoich wrażeniach.
    • Gość: Alina Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: 82.139.11.* 18.04.06, 21:14
      A Ty byś chciał żeby wszystkie pielęgniarki miały 170 cm wzrostu były młode, w
      mini, z dużym biustem i aby Ci siadały na kolanach i spełniały wszystkie twoje
      zachcianki. Twoje wyobrażenia o pielęgniarkach ukształtowały filmy. To jest
      szpital a nie hotel czy agencja towarzyska. A co do gratyfikacji to tacy jak ty
      pacjent dajesz na siłę bombonierkę (której i tak nikt nie chce) dla poprawienia
      własnego chorego samopoczucia z przekonaniem, że jak nie dasz to Ci nikt nawet
      zastrzyku nie zrobi. A za 800 zł miesięcznie nie muszę się do Ciebie sztucznie
      uśmiechać i słuchać nie wybrednych chamskich dowcipów, o których w towarzystwie
      swoich najbliższych nawet byś nie pomyślał. Pozdrawiam i życzę zdrowia
      • Gość: Kielczanin Odpowiedź dla Aliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:58
        Ni musisz, bo szpital ma leczyć nie bawić. Ja chcę by "pracownicy" nie żadali
        "gratyfikacji dodatkowych" od pacjętów.
    • Gość: Matka Polka Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 10:02
      Ludzie za te marne pieniądze, które wpłacają na ubezpiedzenie, chcieliby mieć
      warunki leczenia niczym z kliniki w Kuwejcie,pielęgniarka na pstryknięcie
      palcem,lekarz na zawołanie.Obudzić się droga pacjentelo i zejdż na ziemię.
      Chcesz luksusu, usługiwania i klepania po pleckach to se zapłać, i idż się
      leczyć do prywatnych szpitali i gabinetów.Jak mnie nie stać kupować u Diora,to
      kupuję na bazarach i nie drę mordy -zamknąć bazary bo za dużo ich i za drogo.
      • oryganion Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. 19.04.06, 11:00
        w porządku - ale trzeba jasno i dokładnie powiedziec - za te pieniadze to jest
        to i to
        więcej nie mozna - w tym roku za takie pieniądze to mozemy to
        a nie wszystko bezpłatne bo tak mówi Konstytucja, ona tez mówi ze wykształcenie
        jest darmo -= prosze to zrobic
        dlaczego nie bedzie jasno powiedziane?
        nie bedzie - bo sie okaze że zza te pieniądze to prawie nic nie mozna dostać
        tutaj pojawi sie słowo SOLIDARNE SPOŁECZEŃSTWO
        - tylko co komu to pomoże jak bedzie umierał - tez solidarnie
        bo bedzie liczył że jakies 10 000 ludzi solidarnie przez całe życie nie będzie
        chorowało - zostawi pieniądze a on za ten procent solodarnościowy ma umierac - a
        do dupy z taka ideologia
        co do Szpitala Miejskiego - to czy jesy ktoś w tym mieściei uczciwie publicznie
        przerdstawi a dziennikarz to podejmie uzasadnienie istnienia tego szpitala - czy
        jest on po to aby grupa urzedników miała na rożnych szczeblach etaty czy jest
        potrzebny ludziom?

• Gość: Matka Polka Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:31
          Co do likwidacji, no może przekształcenia w szpital opieki paliatywnej, może
          masz i rację.
          Co do świadczeń,kto ma to powiedzieć-lekarz w szpitalu,pielęgniarka?
          Jak na razie wszyscy obarczają za ten burdel w opiece zdrowotnej personel,a
          Jest tak,że dzięki nim jeszcze to wszystko funkcjonuje. Szpitale działają bo
          personel pracuje za darmochę i jałmużnę w postaci talonu na święta.Czy wiesz,
          że muszą sobie kupować fartuchy do pracy,za własne pieniądze.Nie, tego nikt nie
          widzi a PIP udaje, że nie wie.( o sanepidzie nie wspomnę).
        • oryganion Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. 19.04.06, 12:57
          wiem
          ale wracam do wątku - niech ktos w końcu powie normalnie - za waszą składke
          nalezy sie to i to
          i niech nie zawraca głowy zadna ideologia solidarna itd
          czysto ekonomiczny rachunek uwzgledniajacy tak sam zaklad jak i jego otoczenie
          gospodarcze i zasady finansowania
          \czy to jest takie trudne?
          nie - jest do zrobienia
          \ba nawet to zrobiono kiedyś - była taka symulacja przed laty na [podstawie
          przecietnego ZOZ
          i chociaz hjuz trudno to porównac a sprawa została utajniona
          ale wyszło co wyszło - okazało sie bowiem że jakby nawet stosowac skrajnie
          oszczędne gospodarowanie środkami i zakładajać ,ze dalej będzie to budowane na
          wyzysku - tzn tak jak m ówiśż - skrajnie małe wynagrodzenia w stosunku do wkładu
          pracy
          to i tak wyszło że nakłady na ten ZOZ musza byc nawet 3 x wieksze!!!!!!!
          dzisiaj to juz bedzie 4 x wiweksze
          czyli wracamy do kwoty z budzetu potrezbnej na utrzymanie służby zdrowia w tym
          solidarnym kształcie - tgo jest 11% PKB - i to nie jest za duzo - tymczasem jest
          realnie 3x mniej - i tu sie nic bnie da zmienic
          mozna tylko zamykać szpitale i zwalniac ludzi - albo opowiadac dyrdymały ze
          bedzie jaka ś podwu=yzka - nie bedzie
          pozostaje wyjscie inne - całkowicie sie rozstac z tym sysytemem bo on zawsze
          bedzie oszukańczy i bedzie budowany a g łupocie i wyzysku ludzi
          dopóki tak bedzie nikomu nie zazdroszćzę tej roboty
          ci gorsze media od dawna pracujha nad tym aby sluzba zdrowia nie miało poparcia
          społecznego. Albo twimyu w solidarnym państwei z całym tym chłamem kłamstwa i
          złodziejstwa albo tworzymy system może nie palce lkizać ale sprawiedliwy -
          szanujący własnośc prywatna , wolny rynek i swobode gospodarowania - pqństwo nie
          się wężmie za słuyżby siłowe - bo tylko to potrafi - jak sie bierze za inne
          rzeczy to widac co nany od pokoleń.
          • Gość: Matka Polka Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:33
            Ot i cała prawda.Ty i tobie podobni tak to rozumują i próbują cokolwiek
            wytłumaczyć krzykaczom ( jotka,kielczanin).Ci co prowadza taką nagonkę medialną
            wygrywają bo jak pokażą a TV kontrolowane wręczanie łapówki lekarzowi, to taka
            np:jotka zaczyna jazgot na forum.Jestem jak najbardziej za karaniem
            łapówkarzy,uczciwą pracą w opiece zdrowotnej,ale jak się czyta taki post od
            jotki to ręce opadają jakie tępe i głupie są niektore osoby.
            (jotka udziela się gorliwie w wątku na temat łapówek)
            • Gość: Kielczanin Do Matki Polki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:09
              Szuka na tym poście i szukam i jakoś nie mogę znaleźć wypowiedzi Jotki.
              Jeśli uważasz iż jest tak wspanialę to niech się tym problemem zajmie
              Stowarzyszenie Antykorupcyjne K.Łęckiego.Jaka z Ciebie Matka skoro nie dbasz
              o wszystkie swoje dzieci. To Ty piszesz same głupoty, i wypraszam sobie
              zarzucanie mi braku znajomości tematu. Znam go od środka.Rozpoczołem ten post
              tematem likwidacji Szpitala Miejskiego w Kielcach który jest zbędny. A jeśli
              uważasz że pracują tam najlepsi fachowcy to z pewnością dostaną zatrudnienie
              na Czarnowie, Langiewicza, Prostej czy w Czerwonej Górze.
              • Gość: Matka Polka Re: Do Matki Polki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:33
                jotka swoje madrości wypisuje w temacie "łapówka chce podwyżki".
                Poczytaj jej wywody.
                • Gość: Kielczanin Do Matki Polki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:35
                  Nie czytam głupich postów.Ja uważam że jeśli kogoś stać i ma ochotę przekazać
                  gratyfikację za usługi lekarskie to jego sprawa, ale świństwem jest wymuszanie
                  takowych sum od biednych pacjentów.Każdy lekarz to psycholog i powinien
                  wiedzieć jak się zachować.A tak na marginesie to łapówki przyjmują urzędnicy.
                  Sam byłem świadkiem jak jedna z pielęgniarek powiedziała do pacjentki iż nie
                  ma czasu aby się tylko nią zajmować, ale gdy babina wyciągnęła 100,00 zł
                  to latała koło niej jak pszczoła wokół ula.Problem wyniknął po paru godzinach
                  gdy zmieniła sie obsługa a babina nie miała już dla następnej "!@#*$#@"
                  100,00 zł.Jak można w pomieszczeniu gdzie wisi kszyż być tak bezdusznym.
                  Gdzie etyka, ja wiem że życie jest ciężkie ale jak już wybrało się taki
                  zawód to powinno sie dążyć do "doskonałości". Znam lekarzy którzy zarabiają
                  tygodniowo 3000,00 - 4000,00 zł tyrając od rana do późnej nocy i uważam
                  że i tak płaci się im za mało.Ale nigdy nie zdarzyło sie im aby na pacjęcie
                  wymuszać dodatkowe gratyfikacje. To tyle.
                  • Gość: ddd Re: Do Matki Polki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:59
                    gdybym widziała taką scenę jak opisujesz natychmiast bym to zgłosiła. Zrobiłeś
                    to?? jeśli nie, to dlaczego??
                    dlaczego stoisz z boku, komentujesz, a nie zajmiesz odpowiedniego stanowiska w
                    tej sprawie???
                    wiesz, to sie nazywa społeczne przyzwolenie, ale potem nic ci nie przeszkadza
                    pisać o tym na forum!!!
                    Nieuczciwość i chamstwo należy pientnować na każdym kroku. Inaczej w tym kraju
                    nigdy nie będzie normalnie!!
                    pozdr
                    • Gość: Kielczanin Do ddd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:40
                      Jak się domyślam jesteś moja pani pracownikim tej sławetnej instytuscji
                      leczniczej i co nie widziałaś nigdy podobnego zdarzenia czy udajesz.
                      Jeśli pracujesz w tym Szpitalu to doskonale wiesz co się w nim dzieje.
                      Pytasz czy zgłosiłem komuś ten problem, tak zgłosiłem do stowarzyszenia
                      obrony pacjentów.A nawet powiem więcej iż poprosiłem rodzinę tej kobieciny
                      by sami złożyli skargę u rzecznika praw pacjenta.
                      Dobrych lekarzy nalerzy nagrzdzać jak kosztem tych którzy są źli.
                      Już wystarczy tego drenażu kieszeni zwykłych ludzi.
                      • Gość: ddd Re: Do ddd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:34
                        nie jestem pracownikiem tego szpitala, byłam tam kilka razy w życiu jako
                        odwiedzający. Jeśli zrobiłeś tak jak mówisz to brawo!!!
    • Gość: pacjent Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.04.06, 09:19
      a co z majatkim szpitalnym???
      • Gość: chory Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:05
        Nie likwidujcie szpitala na Kościuszki.Można go przekształcić w szpital opieki
        paliatywnej, hospicjum, oddział rehabilitacji, oddział reumatologi (teraz
        trzeba jeżdzić do Włoszczowy).Tych oddziałów brak w mieście.
        • Gość: alfa Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:19
          to jest głos rozsądku - ale przeciez o rozsadek tu nie idzie
        • Gość: Kielczanin Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 14:46
          I oto mi chodziło, można stworzyć z tego coś co bedzie pomagało chorym
          i cierpiący a nie trzymało na garnuszku obywateli pewne kręki.
          • Gość: Gargamel Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: 81.6.130.* 22.04.06, 23:42
            Oj CZARNO TO WIDZĘ. Miasto spłaci te 50 mln.zł. Szpital otrzyma "Caritas" czy
            inna CZARNA CHOLERA - a poza NFZ sporą FORSĘ nadal będzie POMPOWAŁ w niego coro-
            cznie nasz WEL z Kasy Miejskiej.
    • Gość: pacjent Re: Szpital Miejski w Kielcach do likwidacji. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.04.06, 20:28
      smutne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka