Gość: pasażer IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 03.01.03, 16:16 A może by coś zrobić z punkyualnością kursowania. Do tej pory rozkłady jazdy sobie, autobusy sobie. Czy to nie lekceważenie pasażera.Busy jeżdżą punktualnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: af Re: Autobusem taniej za miasto? IP: *.herby.kielce.pl 03.01.03, 19:08 Czy przypadkiem bilet do pierwszej strefy nie kosztuje 3,10. Pan prezes nie zna cen, czy dziennikarz pisze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Autobusem taniej za miasto? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 19:49 Ja to propunuje wogole reforme... i zmiane nazewnictwa linii...ale w naszym miescie nie ma co na to liczyc,bo tutaj wiekszosc ludzi z pomyslami nie moze ich zrealizowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Autobusem taniej za miasto? IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 03.01.03, 23:50 Jakoś, nie wiedzieć czemu, nie chce mi się wierzyć w te nowe autobusy. W 2001 roku miasto obiecało aż 25 autobusów, z czego rok temu przyjechało aż pięć. Także teraz obiecują 15, a wyjdzie pewnie na to, że miasto da pieniądze na trzy!!! Ale nie pozostaje nic, tylko wierzyć w to, że będziemy jeździć nowymi lepszymi autobusami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krissotto Tylko nie neoplany IP: PROXY:* / 172.16.1.* 04.01.03, 12:42 Neoplany- owszem są wygodne, ciepłe, ciche. Ale gdy wsiądze tam troszkę więcej ludzi -są o wiele mniej wygodne niż chocby stare, śmierdzące Ikarusy. Jeśli chcemy pogodzić funkcjonalność z estetyką (a zapewne i oszczędnością paliwa) proponuję Volvo, które z powodzeniem wozi pasażerów w Wawce i Łodzi. Jest to 4- drzwiowy autobus -wielkości Ikarusa -ale esetyką i zapewne pod względem ekonomicznym, nie wiele gorszy od Neoplana. Mieści się w nim więcej pasażerów i jest przystrosowany dla inwalidów. Szlag mnie trafia jak o 15 wracam z pracy i wsiadam do przepełnionego Neoplana. Tam nie można nawet swobodnie się przedostać w stronę drzwi. P.S. Kieszonkowcy mają raj przy tylnich drzwiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albi Re: Tylko nie neoplany IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 23:33 I powinno się zakupić przegubowe autobusy. Ktoś kiedys powiedział, że u nas się nie będa mieściły w skrzyzowaniach. Bzdura, ikarusy się mieszczą, a w innych miastach choćby w posiadającym węższe drogi Radomiu jeźdźą przegubowce Neopalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Tylko nie neoplany IP: *.pu.kielce.pl 20.01.03, 07:57 Nie rozumiem polityki Naszego MPK. Non stop jeżdżę autobusami i zauważyłam, że są niekiedy takie kursy danej linii, że np.: jedzie przez całą trasę około 7 osób, a jaki jedzie autobus? ...... oczywiście przegłubowiec. A kiedy są takie godziny czy trasy kiedy naprawdę jedzie mnóstwo osób - szczególnie po pracy - to jaki autobusik podstawiają? ...... oczywiście króciutki, gdzie ludzie stoją jak sardynki w puszce. Czy nie można tego zmienić? Przecież jest to różnica przede wszystkim w oszczędności paliwia, kiedy na mało uczęszczane linie czy godziny podstawi się krótki autobus zamiast przegłubowca. Chciałam ostatnio kupić sobie bilet miesięczny na linie poza miasto i nie mogłam, a dlaczego? Bo pani w okienku powiedziała mi, że nie jestem tam zameldowana. Czy to takie ważne -w tym przypadku- gdzie kto mieszka a gdzie jest zameldowany? Przecież to dodatkowe pieniążki dla MPK, a tak to jeżdżę busami. Odpowiedz Link Zgłoś