Dodaj do ulubionych

Weekendowa wyprawa do Galeri Echo

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.07.06, 20:58
Witam was Kielczanie!

Chciałem się zapytać was o kilka rzeczy.
Za tydzień planuję wybrać się na weekend do waszej Galeri Echo. Jeszcze nigdy
tam nie byłem, a dzisiaj kumpel właśnie wrócił i jest zachwycony.
Jade razem z moją dziewczyną i chcę żeby to był nasz najszczęśliwszy dzień w
życiu.
Pierwsze pytanie: od której otwarta jest ta Galeria? Chcemy być jak
najwcześniej, żeby jak najwięcej poszaleć. Słyszałem też, że tam jest
zajebisty parking podzmiemny - czy on jest płatny? Czy każdy może tam wjechać?
Czy duża jest kolejka?
Po drugie, oczywiście zamierzamy wybrać się do tego Kinoplexu. Moja dziewczyna
Mariola chce iść na jakąś komedię, ale ja wolę kino akcji. Czu będą grać w
następny weekend jakiś film akcji? Gdzie można się tego dowiedzieć? No i co
tam można zjeść? Czy jest MakDoland? Albo KeyFSi? Bo moja dziewczyna przepada
za tym jedzieniem. Ile to kosztuje? Bo wiecie, nie chcę za dużo wydawać, bo w
przyszłym miesiącu zakładam tjuning do mojego Golfa II i nie mam za bardzo
kasy. A ta knajpa, Arizona, to ona fajna jest? Słyszałem, że tam sama elita
Kielc przychodzi. Czy mnie wpuszczą?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.07.06, 21:02
      żałosny trol
      • Gość: ex Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 21:05
        żenada
        • Gość: michal_mi Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 21:10
          rzenada
          • Gość: staszowiak Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.07.06, 22:58
            Gość portalu: michal_mi napisał(a):

> rzenada

Zdecyduj się wreszcie
      • Gość: staszowiak Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.07.06, 22:58
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> żałosny trol

Co?
    • Gość: Obywatel Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 21:24
      marna prowokacja, ale swoją drogą jest w tym tekście dużo prawdy.
      • Gość: staszowiak Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.07.06, 22:57
        Gość portalu: Obywatel napisał(a):

> marna prowokacja, ale swoją drogą jest w tym tekście dużo prawdy.

Masz coś do Staszowa?
        • Gość: tak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: staszowiak [...] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.07.06, 20:44
            Sam jesteś wieśniak!
            Staszów to miasto i to powiatowe.
        • Gość: Obywatel Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 06:36
          Nie, nie mam nic do Staszowa, ani do jakiejkolwiek innej miejscowości. Za to
          mam kilku znajomych, którzy pracują w galerii. Z tego co opowiadają, to, co się
          dzieje w weekend, to istny koszmar. Na parkingu dominuja rejestracje TKI, po
          galerii chodzą grube i tłuste świnie z wielkimi brzuchami wywalonymi na
          wierzch, dominuje chamstwo, ludzie są jakby7 trochę mniej mili. Kumpel mówi:
          wieś przyjechała i ma w tym trochę racji.

Co do Arizony, to jest to ostatnie miejsce, w którym chciał bym, zeby mnie
          widziano. Byłem moze 4, czy 5 razy( na siłę ), za każdym razem dominował temat
          gorąca 15 z papierosem, wystrój knajpy nie wiadomo w jakim stylu.

Rada: omijaj galerię z daleka, szczególnie w weekendy.
          • Gość: Obywatel Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 06:42
            i jeszcze historia z życia wzięta:

Staliśmy z kumplem na parkingu na zewnątrz. Obok nas podjechał polonez. Z
            wnętrza dochodziło UMC, UMC, UMC, UMC.... Wysiadło 5 chłopa, każdy oddał mocz
            na parking, jeden z nich zaczął się wydzierać, że kielce należą do nich. Drugi
            krzyczał, że trzxeba iść po piwo do tesco, żeby się naje.. przed wejściem do
            Arizony.

Założyłem się wtedy z kumplem, ze rejestracja w tym polonezie ma początek TKI...

Niestety, miałem rację.

Jeszcze raz powtarzam: nie mam nic do innych miejscowości, ale z moich
            obserwacji 90% prostackiego zachowania, to przyjezdne pijane buractwo.
            • bmwariat Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo 03.07.06, 08:32
              Gość portalu: Obywatel napisał(a):

>
              > Założyłem się wtedy z kumplem, ze rejestracja w tym polonezie ma początek
              TKI..
              > .
              >
              > Niestety, miałem rację.
              >

a pomyślałeś o tym , że ludzie z miasta bardzo często emigrują poza granice
              swojego miasta?. Nie mówie tylko o Kielcach, bo takie zjawisko jest ogólnie
              zauważalne:)
            • Gość: Kielczanin Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 09:27
              TKI to akronim. W 80% przypadków należy go czytać: Taki Kur.wa Imbecyl lub To
              Kur.wa Inteligentny-inaczej
          • Gość: student Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:17
            no i tu się z Tobą i ja zgodzę
    • Gość: iLoveStaszów Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 03:15
      ręce precz od Staszowa !!!

Czesto bywam na tym forum, a same Kielce znam lepiej niż niejeden Kielczanin.
      Bardzo szanuję to miasto. Powiem krótko, przez takie posty, ogólna dyskusja tu
      schodzi na psy i traci sens...
      Smutne :(
      • Gość: Filip Re;....smutny pies IP: *.dsl.bell.ca 02.07.06, 06:17
        javascript:go('/2006/07/20060701082911.html')
    • Gość: daleszyce rulez Kilka moich rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 12:05
      Czessc stary. Mam dla ciebie kilka rad.
      Po pierwsze, to nie jedz tam z laska. W Arizonie jest zawsze do wyrwania duzo
      niezlych lachonow. Po co bedziesz bral drewno do lasu? Po drugie, to nie parkuj
      na parkingu podziemnym, tylko zajmij sobie miejsce na gornym najlepiej jak
      najblizej Arizony. Jak o 10 rano bedziesz, to powinny jeszcze byc miejsca.
      Piszesz, ze masz fajna fure, a na takim parkingu podziemnym to nikt nawet na nia
      nie spojrzy.
      Potem zeby wyejchac z Galerii z gornego parkingu i tak musisz przejechac przez
      podziemny, wiec bedziesz mogl powiedziec, ze masz zaliczony. Do Kinopleksu nie
      musisz isc. Wystarczy, ze kupisz cos w sklepie obok Kinopleksu, np. popkorn,
      zeby sie pokazac ze byles. Zawsze mozesz opakowanie od popkornu rzucic na tylna
      polke w samochodzie i wszyscy beda mysleli, ze byles, a kaske ktora
      zaoszczedzisz mzoesz wydac na browara. Aha, i uwazaj na chlopakow ze
      Swietokrzyskiego. Oni nie lubia jak obcy przychodza od ich knajpy, wiece mow, ze
      znasz Czarnego i Miszcza ze Slonecznego. Dadza ci spokoj.
      No, to chyba tyle moich rad. Aha, jak bedziesz wracal do domu, to wyjezdzaj tym
      wyjazdem co jest pod gore i potem zaraz zawroc na swietorzyskiej, bo jak
      skrecisz w prawo to tam wieczorem czesto lubia miski stac i lapac pijanych.

• belfastmf Re: Kilka moich rad 02.07.06, 12:17
        genialne,gratuluję.
        • Gość: budda Re: Kilka moich rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 13:49
          ja rowniez. Jestem w ciezkim szoku
      • Gość: staszowiak Re: Kilka moich rad IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.07.06, 15:52
        No dzięki za rady.
        Mam jeszcze jedno pytanie: czy na tym parkingu na zewnątrz da się palić gumy?
        Tam jest aswalt czy taka kostka?
        • Gość: budda Re: Kilka moich rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 17:53
          juz myslalem ze nic mnie nie zaskoczy.
          Jednak glupota narodu mnie przerasta
          • Gość: jasko Re: Kilka moich rad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:10
            pytanie za 100 punktów:
            kto dał się teraz wkręcić, budda czy staszowiak?
            • Gość: budda Re: Kilka moich rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 01:28
              wiesz jasko bo ja nie mam pojecia czy staszowiak udaje takiego czy po prostu
              taki jest. Bo ja po prostu moze sie juz gubie w tych wypowiedziach, gdyz jestem
              zszokowany tym co on wypisuje.
              Jesli natomiast udaje glupiego, to robi to w doskonaly sposob co swiadczyloby
              tylko o jego wielkiej inteligencji.
              A tak w ogole gdzie podziala sie czesc postow, zdaje sie ostatnie 3 czy 4?
              • Gość: staszowiak Re: Kilka moich rad IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.07.06, 08:19
                O de mnie to sie odstosunkuj. Dobra?
                Sam udajesz głupiego, a ja sobie wypraszam takie teksty pod moim adresem.

• Gość: Jajco Polo Re: Kilka moich rad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 08:37
                  Staszowiak,jesteś doskonały.Pisz więcej,jak najwięcej...gdzie jest ten
                  Staszów,chcę tam mieszkać...
                  • Gość: Firek Re: Kilka moich rad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 08:43
                    Staszowiak,czekam na twoją recenzję fimu Wesele,Wojciecha Smarzowskiego...to
                    byłby hit,spróbuj.
    • ojciec-prowadzacy Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo 03.07.06, 12:17
      Spadaj buraku!
      I nie zycze sobie, zebys kiedykolwiek pojawil sie w Galerii Echo.
      Mam dosc wsiunow, ktorzy przyjezdzaja tu na caly weekend, chodza z wywalonymi
      tlustymi brzuchami i blokuja parking swoimi szrotami TKI, TSZ, TSA, TST itp.
      Jak ci sie nudzi, to bierz swoja laske i jezdzcie do Rudek na dyskoteke. Poziom
      w sam raz dla was, wsiuny niemyte.
      • belfastmf Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo 03.07.06, 13:55
        Co się czepiasz wielkomiejski arystokrato z miasta Kielce człowieka,po prostu
        chciał sie dowiedzieć co się tu lansuje i jak mógłby zspokoić swe potrzeby
        intelektualne jakim ulegają w wiekszości obywatele tego miasta.
      • Gość: bubak Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:16
        no spokojnie nie tak ostro. niech przyjezdzaja ludzie z okolic, tyl e ze niech
        zostawia po sobie taki porzadek jaki byl
        • Gość: nietutejszy Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:01
          a co to jest ta cała galeraia echo?
    • Gość: pawloos Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: 82.139.27.* 03.07.06, 19:20
      żal mi was o wielkomiejscy kielczanie... Ta wasza metropolia, którą można butem
      przerzucić, ten ogrom mieszkańców, którzy zmieściliby się na jednym osiedlu w
      Krakowie, Warszawie, POznaniu i wielu innych miastach POlski. Te wasze piętrowe
      galerie z tryskającymi pod niebo fontannami, parki rozrywki, niezliczone linie
      tramwajowe, autobusowe, dzielnice uciech, studencki świat, centra komunikacyjne
      i wiele, wiele innych atrakcji. Ten wasz spór o najważniejsze centrum rozrywki
      w regionie, jakim jest GALERIA ECHO przyprawia mnie o sraczkę i wymioty. Kupa
      buraków i garstka normalnych ludzi, dla których jest to jedyne miejsce, w
      którym w czasie wolnym od pracy mogą uczynić jakiekolwiek zakupy. I WRESZCIE
      ŻAL MI WAS forumowicze o dumnie brzmiących rejestracjach TK, którzy macie pod
      sobą takich kmiotów, którzy z braku środków do życia wybudowali domy w
      ościennych gminach, by móc spokojnie wieść żywot "klasy średniej". O dumni
      TeKiści z wielkiej płyty, których rodzice kilkanaście/kiladziesiąt lat temu
      dostali od państwa wymarzone m-3, wypoczywający po ciężkim tygodniu w kurortach
      na Szydłówku, Bolminie... I wam podobnych z 11 piętra kolejowych i hutniczych
      drapaczy chmur ze Skarżyska, Starachowic i Ostrowca.Żal mi was kmioty kieleckie
      i tej waszej pożal się Boże metropolii. Amen.
      • Gość: rodowitakielczanka Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:28
        A z jakiego to Waćpan wielkiego swiata pochodzi? Gorące wyrazy współczucia dla
        towarzyszy niedoli
      • Gość: Jacek Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:28
        Piszesz tak jakbys byl arytsorkrata co najmnie 2 pokolenia wstecz. Gadanie, ze
        mieszkancy Kielc zmieslciliby sie na wielkim szarym blokowsku Krakowa czy
        Warszawy jest po zboju. A na sraczke jest dobry wegiel.
    • Gość: Karol Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.futuro.kielce.msk.pl 03.07.06, 22:08
      No i co
      > tam można zjeść? Czy jest MakDoland? Albo KeyFSi? Bo moja dziewczyna przepada
      > za tym jedzieniem. Ile to kosztuje? Bo wiecie, nie chcę za dużo wydawać, bo w

MacDonald to obok Galeri jest i ma MacDrive to znaczy podjeżdżasz furom i z
      niej nie wysiadasz tylko podajom ci żarełko z okna prosto do bryki.
      Pozdro.
      • Gość: staszowiak Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.07.06, 08:17
        Gość portalu: Karol napisał(a):

> No i co
        > > tam można zjeść? Czy jest MakDoland? Albo KeyFSi? Bo moja dziewczyna prze
        > pada
        > > za tym jedzieniem. Ile to kosztuje? Bo wiecie, nie chcę za dużo wydawać,
        > bo w
        >
        > MacDonald to obok Galeri jest i ma MacDrive to znaczy podjeżdżasz furom i z
        > niej nie wysiadasz tylko podajom ci żarełko z okna prosto do bryki.
        > Pozdro.

Sie ma!
        Serio mówisz? To znaczy to jest tak jak na Amerykańskich filmach, że panienki
        podają ci Cole i hamburgera prosto do auta? Super. Muszę tam być. Zrobię sobie
        zdjęcie, to mój sasiad padnie z zazdrości.
        • Gość: j Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 11:02
          Staszowiak co za dużo to niezdrowo. Wszystko się może przejeść, nawet Twój
          dowcip
    • Gość: SmurfMądrala Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:21
      Wszyscy piszący maja rację.Kielce to metropolia-centrum kultury,sztuki,
      przemyslowo-finansowe i naukowe.Miasto czyste,zadbane i bogate,tak jak
      jego wyksztalceni,pracowici obywatele.
      Wszystkie te cechy mają swoją kulminację/inaczej szczytowanie/u Teścia/inaczej
      tesco/.
      Tu tętni życie kulturalno-duchowe Kwaśnogrodu.Jak "galeria"to "galeria".
      Szkoda,że nie filharmonia,bo przecie muza napie.. tam na okrąglo.
    • zmeczony_slusarz Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo 04.07.06, 18:34
      Czy wszystkie staszowiaki to takie wiesniaki?
      Wspolczuje
    • twojahanus Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo 04.07.06, 18:35
      Świetne podsumowanie!!! Gratuluję i pozdrawiam galerianki
      • Gość: Ponidzianin Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:01
        Bardzo dobrze,że taki Staszowiak pokazał wam wasze meropolitalne
        apspiracje.Przemyślcie to i wyciągnijcie wnioski.I dziękujcie Bogu,że jest taki
        Gosiewski bo inaczej by was zlikwidowali - ekonomicznie i podłączyli do cyrkułu
        Karkau,co i tak w końcu nastąpi.

Viva Italia!!!!!
        • zmeczony_slusarz Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo 06.07.06, 08:57
          Gość portalu: Ponidzianin napisał(a):

> Bardzo dobrze,że taki Staszowiak pokazał wam wasze meropolitalne
          > apspiracje.Przemyślcie to i wyciągnijcie wnioski.I dziękujcie Bogu,że jest taki
          >
          > Gosiewski bo inaczej by was zlikwidowali - ekonomicznie i podłączyli do cyrkułu
          >
          > Karkau,co i tak w końcu nastąpi.
          >
          > Viva Italia!!!!!

Staszowiak pokazał swoje wsiuństwo - nic więcej.
          • Gość: TKI Re: Weekendowa wyprawa do Galeri Echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:16
            TKI rólssss !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka