uu1 Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek 14.07.06, 15:40 > Ale jest teraz radcą prawnym, a ja nawet nie skończyłem studiów. To zdanie wszystko wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kebej Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek 14.07.06, 16:10 nie wiem dziecinko czy ty bys skonczyl studia, gdyby tobie nagle dostawiano dwoje, dopisywano rozne historie do zyciorysu itd. Znam ludzi, ktorym obnizono np oceny na koncowym dyplomie ekonomii za to tylko, ze w pracy z socjologii w stanie wojennym cytowali " Polskich robotnikow" Malanowskiego - z troja na dyplomie nie wygladalo sie dobrze przed przyszlym pracodawca.W tym konkretnym przypadku troje dano z laski po formalnej rozmowie, w ktorej powiedziano, ze rozpatrywano relegowanie czlowieka ze szkoly. I za co ? za cytowanie Malanowskiego, legalnie wydanego w 1981... Ktos jeszcze tam sie smieje, ze ow TW podawal kolor skarpetek poszkodowango. To wlasnie byla cala strategia SB, znac glupkowate szczegoly po to by kolejny delikwent mial przekonanie o wszechwiedzy SB Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek 14.07.06, 16:25 Poruszyłeś kilka, niespójnych wątków. Nie znam przypadku szantażowania kogokolwiek przez b. esbeków, natomiast znam dziesiątki "załatwień" ludzi przy pomocy teczek przez najbliższe otoczenie. Więc może spalić to wszystko i oceniać ludzi wg tego co potrafią i robią. I iść do przodu, z głową zwróconą w tym samym kierunku. Jak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok UU1 - smiechu warte. 14.07.06, 17:39 Nie ma bowiem takiej podłości, dla której usprawiedliwienia nie można by znaleźć jakiegoś wzniosłego albo świętobliwego uzasadnienia. Ty to masz nawalone! Wierzysz w te bzdury, czy tylko masz przejsciowe zacmienie. Jak sie ten oberst bezpieki nazywał? Lesiak? A ile to danych Ci panowie wyniesli? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Sprawa gustu. 14.07.06, 17:48 Piszesz od czapy. Napisałem swoje zdanie. Mam takie samo dobre prawo jak Ty. Więc nie próbuj mnie obrazić bo to tylko źle o Tobie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok De gustibus non est disputandum 14.07.06, 17:55 Nie znam Cie czlowieku. Wiec jak moge cie obrazic! To jest Hyde Park! Ty bronisz gnojkow, a ja chce widziec ich na smietniku! Ot i wszystko. To nie jest nienawisc. To nawet nie jest sprawiedliwosc. Tej w tym kraju nie ma, nie było i nie bedzie. Taki to kraj!!!! Ot, taki surogat kodeksu Hammurabiego! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: De gustibus non est disputandum 14.07.06, 18:13 > Ty to masz nawalone! Wierzysz w te bzdury, czy tylko masz przejsciowe zacmienie. Jeżeli ten zwrot jest Twoim zdaniem uprawnionym argumentem w dyskusji, to mamy wyaraźnie rozbieżne poglądy na sztukę rozmawiania. Zwrotu "w tym kraju" z lubością używała H. Suchocka. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: De gustibus non est disputandum 14.07.06, 19:04 czepiasz sie! Chronisz goscia, choc wiesz, ze tamtem go rozpoznał. Ale twoim zdanie to za mało. "W tym kraju" - nie lubie napuszonego patriotyzmu, 700 lat ciagłych szarz moich przodkow w obronie ojczyzn wystarczy, na zamierzam modlic sie do przenajswietszej RP, wystarczy, ze dla niej rzetelnie pracuje! Argument jest cienki. Poszukaj innego. I nie badz dentysta Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: De gustibus non est disputandum 14.07.06, 23:14 Chronisz goscia, choc wiesz, ze tamtem go rozpoznał. Ale twoim > zdanie to za mało. Jest sąd i samosąd. Ja głosuję za pierwszym. Przykro, że nie znasz prostego słowa "przepraszam". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 16:30 Bez przesady. SB stawiało oceny w ideksie czy profesor? Za cytat obnizono ocenę? Nie do wiary. Jeśli promotorowi nie pasował cytat do teści, mógł go kazac wykreslić. Zwykle własną nieudolnośc tłumaczy się przyczynami obiektywnymi. K. cytował Lenina i został prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sama Woda Re: "krasnoludki" przerabialy studentom indeksy? IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 14.07.06, 17:42 Ja tez pamietam tamte czasy i jakos nie przypominam sobie, by ktokolwiek z SB usilowal kiedykolwiek wplywac na stawiane studentom oceny... ale - moze - sie myle??? Odpowiedz Link Zgłoś
kebej Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek 14.07.06, 18:45 widzisz jak malo wiesz o tamtych czasach - akurat sprawe znalem b.dobrze, bo to byl czlonek rodziny a ksiazke Malanowskiego do tych cytatow sam wykombinowalem. Wielu nauczycieli czy profesorow wyslugiwalo sie PZPRowi i w ramach tego byli tzw kontaktami obywatelskimi SB - ta konkretna poszkodowana osoba zrobila niezla kariere ale juz nie w Polsce i bynajmniej nie ma powodow do narzekania zadra jednak zostaje i kiedy dzis sciga sie roznych sqrwieli z tego czasu to tylko mozna zapytac: "Czemu tak pozno?" Odpowiedz Link Zgłoś
krambambulia Nareszcie! 14.07.06, 15:54 nie jestem z Kielc, ale to strzał w dziesiątkę!! Pozdrowienia dla p.Miśkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
rzep3 Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek 14.07.06, 16:00 Rozejrzyj się, czy obok ciebie nie mieszka ktoś ci nieprzyjazny - a potem rozejrzyj się, czy na na płotach i drzewach w okolicy nie wisi już albo jutro albo za rok Twoje zdjęcie, adres, nazwisko i informacja, że byłeś kapusiem SB (nawet, jeśli jesteś w tym wieku, że byłoby to niemożliwe, ale w takim razie odmawiam ci w ogóle prawa sądzenia o tych czasach, a twój "przyjaciel" i tak się tym nie przejmie) - a potem lataj i tłumacz wszystkim, że to łgarstwo - im więcej będziesz się bronił, tym bardziej będziesz podejrzany. Może wtedy zatęsknisz za państwm prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Chrześcijańska wypowiedź. Miło przeczytać. 14.07.06, 16:43 uu1 napisała: > ..i w imię święto..ych wartości... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manjaa Ten człowiek, który się tak mści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 16:04 jest na pewno katolikiem. Ja nie rozumiem skąd w ludziach tyle chęci do odpłacanie pięknym za nadobne? I nawet wiara ich nie powstrzymuje. Jezus mówił chyba żeby nie osądzać, nie wiem dokładnie, bo nie jestem katoliczką. Jeśli ktos mi zrobi krzywdę i wie, że ja o tym wiem, czy to samo już nie wystarczy? Bądźmy ludźmi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klon Re: Typowa dla katolików mściwość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 16:43 Znam takiego który nie skonczył szkoły średniej dlatego, że było pod górkę. Dzisiaj ma pretensje do kolegów ze są inzynierami, lekarzami. Bycie w opozycji nie przeszkodziło Kacz. w zrobieniu doktoratu. A jak wieść niesie, należał do opozycyjnej czołówki i nie kapował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Typowa dla katolików mściwość IP: *.futuro.kielce.msk.pl 14.07.06, 22:39 Masz 29 lat więc nie wiesz co to znaczy odmowa ze względu na przekonania polityczne . Taką mam odpowiedż z UJ w Krakowie gdzie chciałam zdawać na prawo w 1954r. A wiesz jakie miałam przekonania polityczne mając 18 lat?. Wiedziałam co to jest Katyń, bo ostatni list jaki dostaliśmy od taty był z Kozielska (wcześniejsze z Ostaszkowa). Zajrzyj do tej prawdziwej historii i dopiero głoś, że wszysto zależy od samego siebie. Wiesz, że kłopoty można było mieć za słuchanie wolnej europy jeśli doniósł taki "uczynny kolega". Kaczor widocznie nie miał w swoim najbliższym otoczeniu takich "kolegów" Odpowiedz Link Zgłoś
spokyyy Re: to SB-ków należy ścigać i piętnować 14.07.06, 16:42 kapusie to małe płotki nic nie znaczące w większości szntażowane i pod przymusem gadający lub piszący zwykłe głupstwa - ale to SB-ków powinno się wymieniać z nazwiska i piętnować i odbierać te ich tłuste emeryturki bo to byli prawdziwi zdrajcy i kaci własnego narodu ( czesto byli to żydzi więc to nie był ich naród ale miszkali w Polsce) Odpowiedz Link Zgłoś
winiary2 Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek 14.07.06, 16:48 Nieraz się zastanawiam, dokąd doprowadzi nas wieczna lustracja... Jak dla mnie, człowieka który wychował się w tamtych czasach, katolika, chyba tylko na śmietnik moralny. Bo w czym jesteśmy lepsi od tych ludzi? Obecnie też ich denecjujemy... Wpływamy na ich losy, niszczymy. Czy tak naprawdę mamy do tego prawo? Może raz odetnijmy się od tych historycznych faktów i zacznijmy żyć. Wiem, że to tylko moje pobożne życzenia. I tak jesteśmy narodem zagorzałych fanatyków zemsty, choć mówimy o sobie chrześcijanie. Żal mi Was, bo nie potraficie myśleć o niczym innym jak o przeszłości, i co kto komu zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek 14.07.06, 17:00 "Nie mogłem dostać pokoju z małżonką, mimo że mi się należał" Wam się, kanalie, zawsze wszystko "należy". Typowa mentalność mściwego nieudacznika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymiasty Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek IP: *.chello.pl 14.07.06, 17:04 Zniszczy i powybijac wszystkich komunistycznych smieci, wszystkich, którzy zniesławili się przedrostkiem TW - wymierzyc im najwyższą z możliwych kar - śmierc, bo innej nie można przewidziec dla zdrajców i psów!!! Więcej takich akcji - mam nadzieję, że znajdzie się jakiś odwazny człowiek, który nawet na własną rękę wymierzy temu kapusiowi, czerwonej mendzie sprawiedliwosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymiasty [...] IP: *.chello.pl 14.07.06, 17:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sama Woda Re: Dzika lustracja.... IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 14.07.06, 17:17 A niektorzy to nawet biora udzial w obecnej koalicji rzadowej... p.S. I - oczywiscie - nalezy zlustrowac dokladnie ksiezy i wszelkie osoby duchowne! Rownosc wedlug prawa dla wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek 14.07.06, 17:40 Tak na prawdę czym sie różni taka akcja plakatowa od akcji gazetki wybiórczej, poprzez którą doprowadzono do zaszczucia mieszkańców miasteczka Jedwabne, obwiniając ich na zasadzie zbiorowej odpowiedzialności o śmierc grupy Żydów ponad pół wieku temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sama Woda Re: Czy "tom" to moze z Mlodziezy Wesz-polskiej??? IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 14.07.06, 17:52 Tak, tak "tomie1003" to proste... przecie Zydzi w Jedwabnem popelnili zbiorowe samobojstwo! Czy taka jest twoja (tomie) interpretacja wydarzen? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Nie jestem wyborcą PIS, ale mam nadzieje..... 14.07.06, 17:44 ze jednak ci ludzie kilku gnojkom, zasłużonym dla peerel przetrącą kark! A pan, pnie Miskiwecz - nie sie pan trzyma. Wiecej takich!!!!!!!! Krzywdy bedą zapamietane, a winy bedą policzone i nadejdzie czas, kiedy glosno bedziemy mowic o czerwonych zdradzieckich swiniach szczających z poza grubej kreski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Up Re: Nie jestem wyborcą PIS, ale mam nadzieje..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:51 Nie jest esbekiem osoba posądzana o to.A analfabeci mogli całkiem słusznie posądzać o kogoś o donosicielstwo.Do poinformowania,że Wałąsa pojechał do Gdańska nadawał się każdy,nie tylko esbek.A taka informacja na ogół nie była tajemnicą i swobodnie pojawaiała się w rozmowach.Amerykański student został wydalony z polski jako szpieg i z tego co w tej chwili mogę podać miał jedną dyskietkę,tak więc nagonka systemu była totalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nie jestem wyborcą PIS, ale mam nadzieje..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:56 Z niektórych postów wynika, że bolszewicka ideologia prowadząca do radykalnych rozwiązań jest mocno zakorzeniona. Niszczyć przeciwnika rzeczywistego i urojonego wszelkimi metodami. A "rewolucja" miała miejsce 17 lat temu. Żyjemy w panstwie prawa, rządzi Prawo i Sprawiedliwość więc stosujmy prawne metody. Winnych należy osądzić ale w majestacie prawa. Nie róbmy się sędziami bo to prowadzi do anarchii. Nienawiśc rodzi nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Nie jestem wyborcą PIS, ale mam nadzieje..... 14.07.06, 23:12 to z bolszewizmem nie ma nic wspolnego, drogi kolego. To są ponure doswiadczenia. Ja nie bede tu cytował nazw firm i przetargow przekretow. Ktos musi zrobic z tą mafia esbecka porzadek. Dla mnie panstwo prawa, to rowne szanse dla wszystkich, a nie układ kolesi ze spoldzielni, ktorzy postepuja wg zasady: "kazdy moze sie starac, ale wygrac musimy zawsze my"! Nie mowiac juz o takich tam malenstwach, jak sprawa pana Miskiewicza. Jezeli jestes młody, nigdy tego nie zrzumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nie jestem wyborcą PIS, ale mam nadzieje..... 14.07.06, 23:24 . Dla mnie panstwo prawa, to rowne > szanse dla wszystkich, a nie układ kolesi ze spoldzielni, ktorzy postepuja wg > zasady: "kazdy moze sie starac, ale wygrac musimy zawsze my"! "! J.K: "Otóż oświadczam - jeżeli doniesienia Kurskiego okażą się nieprawdą, i tak nie poniesie on z tego powodu żadnych konsekwencji." RZepa:Ufa pan Netzelowi i wierzy w jego uczciwość? J.K: "(...) Powodem jego nominacji jest to, że energicznie, kompetentnie i odważnie pomagał komisji śledczej ds. PZU, która działała w poprzedniej kadencji Sejmu. Duża część tego, co zrobiła komisja, to jego zasługa. RZepa: Ale Netzel nie ma żadnego doświadczenia na tak poważnym stanowisku. J.K: "Ci, którzy mają doświadczenie, niestety są z układu." O takim państwie prawa mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad54 Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek IP: *.chello.pl 14.07.06, 17:47 I BARDZO DOBRZE ZROBIŁ,Z KAPUSIAMI TAK TRZEBA POSTĘPOWAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizdaszek Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek IP: *.futuro.kielce.msk.pl 14.07.06, 19:11 www.nfa.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 14.07.06, 19:43 Gorąco popieram to co się stało. Wierzę również niezłomnie , że wkrótce wejdzie w życie projekt ustawy, że wszyscy TW (mam nadzieję, że i SB-cy) mogą być dyscyplinarnie zwolnieni z pracy. Czy to normalne jest, że TW okupują nadal wysokie stanowiska, a ich ofiary często są bez pracy, bez srodków do zycia. Mam nadzieję, że dożyję tych czasów, gdzie ludziom dobrym i uczciwym, poza tym wykształconym, będzie się żyło dobrze, a TW znajdą się na marginesie życia, na marginesie społeczeństwa. Nie może tak być, aby kapowanie bylo wynagradzane. Proszę zajrzeć na listę Wildsteina i zobaczycie ile tam znajomych nazwisk, pracujących na elitarnych stanowiskach. Nagroda za współpracę? Przypadek? W zyciu nie ma przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 10:10 nigdy tego nie doczekasz - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek IP: 61.185.219.* 14.07.06, 22:20 ja jestem przeciwny dzikiej lustracji, powinny juz dawno sprawniej działac sądy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yasnygvint odebrać emerytury!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 17:06 Dać tylko na bułkę z niesłodzoną herbatą.Potrącają mi 1/3 z i tak niskich poborów bez gwarancji że kiedyś emeryturę dostanę, a to ludzkie łajno dostaje regularnie po kilka patoli na konto i śmieje się z frajerskiej reszty społeczeństwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: odebrać emerytury!! IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 23.07.06, 12:53 Kiedy w Kielcach zostanie zorganizowana wystawa przedstwiająca funkcjonariuszy SB i ich tajnych współpracowników, tak jak zrobiono to w innych miastach Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek G. Dzika lustracja na osiedlu Bocianek IP: *.tkdami.net 02.06.07, 09:01 Zobaczycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 09:42 Kiedy w Kielcach, tak jak w innych miastach zostanie zorganizowana wystawa pt." Twarze bezpieki", dotycząca lokalnych, kieleckich "działaczy" SB ? Nadal żyją ich ofiary, nadal zyja rodziny ofiar. Kielce wpisują się w poprawność polityczną i chronią za wszelka cenę ujawnienie twarzy i informacji o oprawcach i zbrodniarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Dzika lustracja na osiedlu Bocianek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 10:09 to by była bardzo ciekawa wystawa - popieram ale nigdy nie dojdzie do skutku nie z przyczyn politycznych - ale lenistwa i nieróbstwa które cech..e zwłaszcza urzędników -0 bo bez ich udziału to nie bedzie możliwe - dezeli choć jeden krok w tym celu zależy od jakiegoś biurwy - to koniec Odpowiedz Link Zgłoś