Dodaj do ulubionych

Jestescie fanami Elki z Kanady i jej spamu?

IP: proxy / 194.172.63.* 06.02.03, 11:11
Jezeli nie, to proponuje pokazac jej jak spam wyglada
od drugiej strony. Nienawidzaca UE, Zydow i wszystkiego
co sie dzieje w naszym kraju banda ma swoje nowe forum
dyskusyjne:

www.polonia-swiata.org
Niestety trzeba sie zalogowac, ale po otrzymaniu zgody
admina, mozna rozpoczac zabawe. Proponuje tak dlugo
umieszczac tam spam, az Eluni odechce sie zasmiecania
naszego forum. Do dziela!
Obserwuj wątek
    • Gość: Elzbieta Re: Jestescie fanami Elki z Kanady i jej spamu? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.02.03, 22:11
      38 milionow biednych Polakow bedzie musialo utrzymac 80 milionow bogaczy

Bezrobocie w Niemczech katastrofalne. Utrzyma sie w 2003. A dalej co? Moze
      Polska poratuje?
      “Schlagzeilen” donosi:

Środa 5 lutego 2003

Bezrobocie w Niemczech
      Więcej niż 4,6 miliona bezrobotnych w styczniu!

Berlin/Norymberga (AFP)
      Liczba bezrobotnych wzrosła w ubiegłym miesiącu ponad 4,5 miliona i tym samym
      osiągnęła największą liczbę dla miesiąca stycznia od pięciu lat.

Wobec coraz bardziej pogarszającej się sytuacji na rynku zatrudnienia Rząd
      Federalny i opozycja popierają wzmocnienie wysiłków dla usunięcia biedy. Tylko
      w ten sposób można rozwiązać “problemy w naszym kraju” wyjaśnił minister
      gospodarki Wolgang Clement (SPD). Przewodnicząca SDU, Angela Merkel,
      proponuje “atak sił narodowych”.

Liczby wskazały, “że koniunkturalne trudności i dogłębne problemy strukturowe w
      Niemczech nadal oddziałują na rynek pracy”, wyjaśnił Clement. Reformy
      strukturalne dla odciążenia socjalnych systemów zabezpieczenia i poprawy
      sytuacji na rynku pracy winny być kontynuowane ze szczególnym naciskiem.

Kiedy Rząd Federalny wysunie propozycje związkom zawodowym “nie odseparujemy
      się od tego”, powiedziała Merkel w Berlinie. Najświeższe liczby
      bezrobotnych “przeszły najgorsze oczekiwania”. Szczególnie dramatyczne jest
      wysokie bezrobocie młodzieży: 9,4 %.

Federalny Zakład Pracy poinformował w Norymberdze, że w ubiegłym miesiącu było
      bez pracy 4,623 miliona ludzi. Kwota bezrobocia znajdowała się około 11,1
      procent. W styczniu było 398.000 więcej bezrobotnych aniżeli w grudniu i
      333.200 więcej niż w styczniu 2002. W lutym należy oczekiwać wzrost bezrobocia.

Zakład Pracy liczy na poprawę rynku pracy dopiero w drugiej połowie roku.
      Spodziewa się, że średnia roczna roku 2003 wyniesie dobre 4.2 milionów
      bezrobotnych. Zdaniem Instytutu Badania Rynku Pracy i Zawodów (IAB) Zakładu
      Pracy koniunktura poprawi się z biegiem roku “odczuwalnie”. Także reformy rynku
      pracy będą stopniowo rozwijać oddziaływanie.

Dlatego Kanclerza gotowość do romów dla rozluźnienia ochrony zwolnień natknęła
      się na zdecydowaną odmowę. “Związki zawodowe nie pertraktują z panem
      Schroederem o zmiękczenie ochrony zwolnień”, powiedziała zastępczyni
      przewodniczącego Niemieckiego Związku Zwodowego (DGB), Ursula Engelen-Kefer.
      We wtorek Schroeder nie wykluczał zmiany. Założeniem jednak jest, że “dodatkowe
      kroki w znacznej mierze” zagwarantują pracodawcy.

Artykuł: de.news.yahoo.com/030205/286/39xqi.html

• Gość: uf Re: Jestescie fanami Elki z Kanady i jej spamu? IP: *.dedicate.pl 06.02.03, 22:15
      Ależ w tej Kanadzie są jacyś Żydzi moze jej dopiekli, nie
      dogodzili więć się użala. Ale tu w Polsce? Ilu tych
      Żydów? Po czym ich rozpoznać? Może wystarczy tutaj
      wysyłać posty aby Ela pokazała swojego Mośka a my jej
      powiemy co jej dolega?
      • Gość: uf Re: Jestescie fanami Elki z Kanady i jej spamu? IP: *.dedicate.pl 06.02.03, 22:19
        Zanim zdązyłem zapościć ona już zaspamowała. Niech mnie
        kule biją chyba pracuje u Michnika, ze tak szybko wyczuwa
        • stefan41 Ja jestem wielkim 07.02.03, 03:27
          i pamietam, ze kiedys - chyba w listopadzie - zjechal ktos potwornie niejakiego
          cvs z NYC diagnoza z podrecznika psychologii dotyczaca stanow zwojow mozgowych
          emigrantow. Ten przypadek jest kliniczny, bo ona rozmwia glownie sama z soba.
          Ci ludzie to komunisci, tyle ze narodowi, ale w sumie rownie niebezpieczni.

Stefan
          • Gość: Filip Re: Ja jestem wielkim IP: *.look.ca 07.02.03, 07:27
            Masz racje. Takie sa reakcje ogulu.
            Czasem odwiedzajac znajomych w kraju jestem przepytywany; A jak tam w
            Kanadzie ? ..dobrze tam czy zle. Czy tez tam taka korupcja i kumoterstwo jak u
            nas ?
            Usmiecham sie wowczas pod nosem, bo mysle sobie tak;
            Ciekawi swiata i ludzi to oni sa !..a to juz dobry znak, ale chyba tylko na
            tym sie konczy ta ich szczera chec poprawy wlasnego losu.
            Coz z tego ze ja im opowiem to i owo z tamtego kraju. Ze nie ma korupcji, ze z
            niczym czlowiek tutaj nie ma problemow nawet z praca, i jesli ktos chce
            pracowac to pracuje do woli na dwa etaty a jesli i to mu za malo to moze i
            trzeci podjac. Wiekszosc moich znajomych pracuje na 1,5 etatu lub dwa etaty.
            Ludzie chca miec pieniadze. Przyjechali z jedna lub dwoma walizkami, chca odbic
            od dna. I po jakims czasie odbijaja.
            .........No zobacz, zobacz kochanienki, a u nas to straszne rzeczy sie dzieja.
            Oj straszne ! Ludzie traca prace. Rodziny ktore nie sa w stanie zaplacic
            czynszu wyrzucane sa na bruk, nie ma juz zadnych swiadczen socjalnych i za
            wszystko trzeba placic.
            Slucham i slucham, kiwam glowa wyrozumiale. Meczace to zajecie.
            I gdy ciocia, wojek, sasiad skonczy ten przygnebiajacy opis polskiej sromoty
            pytam; A jakie wy widzicie szanse na rozwiazanie tych waszych problemow ?
            Ha, ha, panie dziejku. Toz to my nie rzad zeby tu cokolwiek zmieniac. My go
            wybrali no i to sa ludzie na poziomie, to oni powinni myslec co mozna zmienic.

A skad wiecie ze dobrze zescie wybrali ?
            Skad wiecie ze to sa ludzie na poziomie ?
            Skad wiecie ze ci ludzie beda reprezentowac wasze interesy, troszczyc sie o
            was ?
            Skad wiecie ze cale to rzadzenie nie jest obrzydliwa farsa ?
            Skad wiecie ze nie ma miedzynarodowych planow wyzysku wielu rejonow swiata ?

....no wiesz kochany u nas zawsze tak bylo !

Czemu placzesz staremu mowi czyzyk mlody !
            Lepsze miales w polu niz w klatce wygody ?
            Tys w niej zrodzon rzekl stary,
            przeto ci wybacze.
            Jam byl wolny dzis w klatce,
            i dlatego plcze !

Nie jest chyba w stanie ten Polak mieszkajacy za granica przekonac Polaka
            mieszkajacego w kraju ze to wszystko co on oglada w TV- publicznej, to zwykle
            brednie.
            Nie jest w stanie go przekonac ze PRAWO danego kraju ksztaltuje spoleczenstwo a
            nie jakas partja polityczna. Partja moze naciagac dane spoleczenctwo na jakies
            opje, wizje polityczne ale jesli te wizje nie sa realne to koncza sie wraz z
            momentem uplywajacych kadencji i spoleczenstwo swa mysla polityczna ponownie
            wraca do glownego nuru.
            Nie jest w stanie przekonac ze to nie tylko "Leszek ma za uszami"
            ale ze za uszami ma cale spoleczenstwo. To spoleczenstwo jest leniwe, krnabrne,
            i pelne pychy. Poczawszy od Urzednika panstwowego a na ksiedzu konczac.

--------------------------------------------------------------------------------
            • Gość: Filip Re: Ja jestem wielkim IP: *.look.ca 07.02.03, 07:31

Częstochowa
              Re: Jestescie fanami Elki z Kanady i jej spamu?
              Autor: Gość: Filip IP: *.look.ca
              Data: 07-02-2003 07:08 + odpowiedz na list
              --------------------------------------------------------------------------------
              Oj panowie gdybyscie znali historie zycia tej pieknej postaci to inaczej by wam
              sie czytalo jej posty.
              Tlumaczy literature poezje. Jest biegla w kilku jezykach. Szperacz w kartach
              historii Narodu Polskiego. I gdy widzi co z jej Polska sie dzieje i jaki los ja
              czeka to nie uwierzyl bys i bardzo trudno jest pisac o tych sprawach tak puzna
              pora. I czasem tylko gdy juz noc zapadnie slychac niczym toczacy sie glaz
              skalny po urwisku ciezar lzy spadajacej na poduszke.
              Nie uwierzyl bys.
              Wiesz ze ona kocha Chopena ktory jeszcze do ciebie nie dotarl ?
              Moze rozmawiac z taoba na temat malarstwa polskiego w ktorym ona widzi jak na
              dloni zycie tamtych pokolen tak heroicznie walczacych o to o co ty dzis
              wycierasz swe brudne szmaciaki.
              Opowiadala mi swego czasu o Podkowinskim. Musial uciekac z Polski przed carskim
              terrorem do Paryza. Tam wlasnie na emigracji powstaly jego najcenniejsze obrazy
              np; "Orka na ugorze"
              Malowal ! Perfekcyjnie malowal krajobraz polski i ludzi z wyobrazni nie z
              natury i moze dzieki temu zawarl w nich to czego ty przyjacielu nigdy nie
              pojmiesz! A nie pojmiesz z prostej przyczyny. Bo zostales ulepiony z kiepskiej
              gliny. Bo w twoich zylach nie pulsuje blekitna krew. Bo na grzbiety twych
              przodkow sypal sie gesto bat ekonoma, a echo tych razow przyczailo sie i
              przetrwalo w zakamarkach twojego muzgu. Nie masz tez swiadomosci i potrzeby
              posiadania jakiejkolwiek zorganizowanej formy spoleczenstwa, panstwa. Wrecz
              panicznie takowej sie boisz. Ta ucieczka jest ucieczka w nicos.

Roznie to nazywaja w roznych jezykach :ART, KUNST,
              To nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. To nie ma nic wspolnego z polityka i
              pieniadzem, ani z Akademia Sztuki. Ale ma to cos wspolnego z czlowiekiem i jego
              sensem bytu. Glebokiego sensu tego pojecia nikt nie pojmuje oprocz tylko tych
              ktorzy maja stala temperature ciala tak jak Chopin o kilka stopni wyzsza od
              przecietnej.
              Uwierz mi ze w srod nas zyja takze ludzie wyjatkowi.

• Gość: maleko Re: Ja jestem wielkim IP: *.hawaii.rr.com 07.02.03, 23:46
              Gość portalu: Filip napisał(a):

> Masz racje. Takie sa reakcje ogulu.
              > Czasem odwiedzajac znajomych w kraju jestem przepytywany; A jak tam w
              > Kanadzie ? ..dobrze tam czy zle. Czy tez tam taka korupcja i kumoterstwo jak
              u
              > nas ?
              > Usmiecham sie wowczas pod nosem, bo mysle sobie tak;
              > Ciekawi swiata i ludzi to oni sa !..a to juz dobry znak, ale chyba tylko na
              > tym sie konczy ta ich szczera chec poprawy wlasnego losu.
              > Coz z tego ze ja im opowiem to i owo z tamtego kraju. Ze nie ma korupcji, ze
              z
              > niczym czlowiek tutaj nie ma problemow nawet z praca, i jesli ktos chce
              > pracowac to pracuje do woli na dwa etaty a jesli i to mu za malo to moze i
              > trzeci podjac. Wiekszosc moich znajomych pracuje na 1,5 etatu lub dwa etaty.
              > Ludzie chca miec pieniadze. Przyjechali z jedna lub dwoma walizkami, chca
              odbic
              >
              > od dna. I po jakims czasie odbijaja.
              > .........No zobacz, zobacz kochanienki, a u nas to straszne rzeczy sie
              dzieja.
              > Oj straszne ! Ludzie traca prace. Rodziny ktore nie sa w stanie zaplacic
              > czynszu wyrzucane sa na bruk, nie ma juz zadnych swiadczen socjalnych i za
              > wszystko trzeba placic.
              > Slucham i slucham, kiwam glowa wyrozumiale. Meczace to zajecie.
              > I gdy ciocia, wojek, sasiad skonczy ten przygnebiajacy opis polskiej sromoty
              > pytam; A jakie wy widzicie szanse na rozwiazanie tych waszych problemow ?
              > Ha, ha, panie dziejku. Toz to my nie rzad zeby tu cokolwiek zmieniac. My go
              > wybrali no i to sa ludzie na poziomie, to oni powinni myslec co mozna zmienic.
              >
              > A skad wiecie ze dobrze zescie wybrali ?
              > Skad wiecie ze to sa ludzie na poziomie ?
              > Skad wiecie ze ci ludzie beda reprezentowac wasze interesy, troszczyc sie o
              > was ?
              > Skad wiecie ze cale to rzadzenie nie jest obrzydliwa farsa ?
              > Skad wiecie ze nie ma miedzynarodowych planow wyzysku wielu rejonow swiata ?
              >
              > ....no wiesz kochany u nas zawsze tak bylo !
              >
              > Czemu placzesz staremu mowi czyzyk mlody !
              > Lepsze miales w polu niz w klatce wygody ?
              > Tys w niej zrodzon rzekl stary,
              > przeto ci wybacze.
              > Jam byl wolny dzis w klatce,
              > i dlatego plcze !
              >
              > Nie jest chyba w stanie ten Polak mieszkajacy za granica przekonac Polaka
              > mieszkajacego w kraju ze to wszystko co on oglada w TV- publicznej, to zwykle
              > brednie.
              > Nie jest w stanie go przekonac ze PRAWO danego kraju ksztaltuje spoleczenstwo
              a
              >
              > nie jakas partja polityczna. Partja moze naciagac dane spoleczenctwo na
              jakies
              > opje, wizje polityczne ale jesli te wizje nie sa realne to koncza sie wraz z
              > momentem uplywajacych kadencji i spoleczenstwo swa mysla polityczna ponownie
              > wraca do glownego nuru.
              > Nie jest w stanie przekonac ze to nie tylko "Leszek ma za uszami"
              > ale ze za uszami ma cale spoleczenstwo. To spoleczenstwo jest leniwe,
              krnabrne,
              >
              > i pelne pychy. Poczawszy od Urzednika panstwowego a na ksiedzu konczac.
              >
              >
              >
              >
              >
              > ------------------------------------------------------------------------------
              -
              > -dlaczego wszyscy polscy emignanci z tzw bogatych krajow zglupieli. po co te
              belkoty? czy polscy robole 1.5 albo 2 etatami glupiej pracy w kanadzie albo
              pomrocznej usa wiedza wszystko? szegolnie jak zle jest w polsce i co powinno
              sie zrobic dla uzdrowienia sytuacji. robole pracujcie i pijcie w przerwach
              finlandie ale prosze nie pouczajcie, bo to zenujace. gratulacje dla polakow za
              fenomenalne osiagniecia ekonomiczne w krotkim okresie jaki uplynal od czasow
              dewastacji komuny. na koniec zacheta do proleteriackich roboli z usa, kanady,
              australii itp, aby pier....eli te swoje glupie job-y i wyjechali na wakacje; do
              POLSKI
              wasz emigrant part time zatrudniony.
          • Gość: Elzbieta Re: Ja jestem wielkim IP: *.sympatico.ca 07.02.03, 22:40
            Stefan, ty zupelnie zwariowales !!!

Co ja mam wspolnego z komunizmem ???

Tys albo idiota, albo prowokator.
            • stefan41 Re: Ja jestem wielkim 08.02.03, 00:39
              Wprost przeciwnie, bo staram sie czytac co pisza inni. Napisalem, ze jestes
              narodowa komunistka, bo w twoim mysleniu sa dokladnie te same elementy, ktore
              byly i nadal sa obecne w ich mysleniu. Wszedzie obcy czekaja tylko, zeby biedna
              Polske zniszczyc, bieda sie zwieksza, tracimy niepodleglosc i tak dalej. Jak
              sie zamkniemy przed innymi, gospodarka bedzie polska, to bedzie swietnie i nikt
              nie bedzie rozkradal naszego biednego, ale jakze wspanialego kraju. Tak samo
              mysleli czerwoni, tyle, ze oni wroga widzeli w kapitalistach (w twoim mysleniu
              tez to widac, co jest zdumiewajace, bo korzystasz ze wszystkich dobrodziejstw
              tego systemu) i nardowowi komunisci/socjalisci. Ta droga prowadzi do Korei.
              Wspanialy system, ktory tam panuje nazywa sie dzucze (juche), a skutki widac.

To, ze ktos deklaruje sie antykomunista o niczym nie swiadczy, bo jest to
              deklaracja tylko ideowa. Sa jeszcze poglady na gospodarke, swiat dookola i
              miejsce Polski w nim. To wszystko, sadzac z twoich postow, jest mentalnie
              bliskie komunistom. Wbrew pozorom UE to nie ZSRR.

I przeczytaj poprzedni post, pisany chyba z tej samej czesci swiata co twoja.

Stefan
              • Gość: Elzbieta Re: Ja jestem wielkim IP: *.sympatico.ca 08.02.03, 05:42

Tak jak ja myslal Boleslaw Chrobry, Wladyslaw Lokietek, Kazimierz Wielki.

A ty przestan wreszcie wypisywac idiotyzmy, bo az hadko czytac.Uzywasz podlego
                jezyka tych, ktorzy te piekna chwile solidarnosci Polakow w Sierpniu 80 opluli,
                znieslawili, zeszmacili, splugawili.................

"ciesze sie, ze tak bardzo jestes zaangazowana,
                nie ogladasz sie do tylu na tych, ktorzy do piet prawdzie nie dosrosli, a co
                dopiero
                mowic, aby takich jak Ciebie osoby rozumiec."

Piotr. Z. Calgary

08.02.2003

• Gość: Elzbieta Polacy tez staneli na rozdrozu IP: *.sympatico.ca 08.02.03, 06:15
                  : We must decide once and for all what it is
                  : that we want as a people. We must decide if
                  : we have the courage to confront our fear and
                  : stand up and be counted. Will we shrink from
                  : men into mice or will we let everyone know
                  : what we want, whether they are Kurds, the
                  : Brits, the Americans, the Arab, Muslim
                  : Iraqi�s, the UN, the world? ONLY TIME WILL
                  : TELL.
                  : StarDrifter (Asshur)

Assyrian Forum
                  • Gość: Ed Re: Jeżeli twoim, to OK IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 07:05
                    • Gość: Elzbieta Re: Jeżeli twoim, to OK IP: *.sympatico.ca 08.02.03, 19:17

Forum Prywatne Fora regionalne Moje forum Wyszukiwarka Zaloguj się

Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Podlaskie Sobota, 8 lutego 2003

Białystok

Re: Polacy tez staneli na rozdrozu
                      Autor: Gość: Elzbieta IP: *.sympatico.ca
                      Data: 08-02-2003 19:06 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

Slowo gora pochodzi od slowa asyryjskiego gora - znaczy wielka.
                      Harfa - to instrument asyryjski.
                      Anyzowka, piwo - to napoje asyryjskie.

Dlaczego w dawnej Polsce spiewano - " Asyrio, Asyrio".

Twoje twierdzenie o Asyryjczykach jest absurdalne.

Przetrwali. Istnieja. Jest ich ponad 5 milionow rozsianych po swiecie.
                      Zachowali jezyk, tradycje, muzyke, instrumenty, kulture.
                      Razem z nimi tanczylam taniec Shehanny, ktory ma 7 tysiecy lat.
                      Stracili swoje panstwo, ale nigdy nie przestali kochac Asyrii.
                      Kiedy Eny opowiadal mi, jak podczas wizyty w muzeum w Londynie dotykal
                      wspanialych, wielkich rzezb z Asyrii, plakal - plakalam razem z nim.
                      Rozumialam, czulam jego bol. Zarazem bylo dla mnie czyms niesamowitym, ze mozna
                      tak kochac intensywnie utracona Ojczyzne po 2 500 lat.

• Gość: tak Re: Jeżeli twoim, to OK IP: 203.36.162.* 10.02.03, 05:24
                        -pozdrawiam !
                        • Gość: filip Re: Jeżeli twoim, to OK IP: *.look.ca 10.02.03, 06:25
                          Ostrzegalem was kim jest ta niewiasta !
                          Jest waszym sumieniem fizycznie wyjetym.
                          Zostaliscie juz tylko pustymi odwlokami ktore mozna wypchac farszem lub
                          trocinami - wszystko jedno !
                          Najgorsze nadejdzie !
                          Jesli cos mozesz zrobic ndla mnie to zrob to; Przyloz w morde swojemu
                          profesorowi od historii i powiedz mu ze klamie. Ze jest ostatnia miernota i ze
                          mu sie nalezy za beszczelne oklamywanie kolejnych pokolen.
                          Ze przez lata pracowal na uslugach doktryny wymyslonej przez Zydow w celu
                          zredukowania populacji goja.
                          Byl ich slugusem !
                          • Gość: Elabieta Oni stracili swoj Kraj, teraz Wy tracicie swoj IP: *.sympatico.ca 11.02.03, 05:53
                            www.aina.org/bbs/index.cgi?read=5226

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka