Dodaj do ulubionych

Nowa ordynacja samorządowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 10:37
Ciekawe, czy w naszym kraju potrzebna jest opozycja, skoro nie może mieć na
nic wpływu...
Ordynacja samorządowa - Sejm wybrał projekt PiS
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3500989.html
Obserwuj wątek
    • Gość: babetka Bardzo ciekawe pytania zadajesz dziewczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:18
      Prawie tak ciekawe, jak ograniczony cham Jasio Rokita.

Gdyby głupi Jasio Rokita ze swoimi kolegami głosował, to ten wpływ zostałby
      uwidoczniony. Ale chamski Jasio jest zbyt prymitywny. Chamskiemu Jasiowi
      demokracja odpowiada wtedy, kiedy toczy się wszystko po myśli Jasia.

Ale trudno żeby wszystko toczyło się po myśli Jasia skoro Jasio jest głupi.
      I tak zbyt wiele potoczyło się już po mysli8 chama Rokity.

A demokracja ma to do siebie, że decyduje większość i tylko prymitywny Rokita,
      Tusk lub Olejniczak mogą się na to obrażać.

Bo chyba Rokita, Tusk i Olejniczak są demokratami, a nie bolszewickimi burkami?
      • Gość: berta Re: Bardzo ciekawe pytania zadajesz dziewczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:40
        Zgadzam się z Twoimi wnioskami, ale wymieniłabym imiona i nazwiska na inne, te
        z jedynie słusznej i sprawiedliwej (jak cholera) partii, którą zdajesz się
        podziwiać prawdziwie! za stosowanie swoiście pojętych metod demokratycznych. Ja
        bardziej kojarzę tę nową demokrację z zamordyzmem i dominacją (co było
        szczególnie widoczne w ściaganiu niektórych posłów z plaży i odkładaniu terminu
        głosowania). Większość nie zawsze ma rację...prawda, Babetko?:)
        • Gość: Gość Re: Bardzo ciekawe pytania zadajesz dziewczynko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:44
          Jak zwykle w wypowiedzi Babetki wiadro pomyj i ani jednego argumentu o
          słusznosci nowej ordynacji.
          • Gość: berta Re: Bardzo ciekawe pytania zadajesz dziewczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:47
            Jedynym argumentem o słuszności nowej ordynacji jest to, że piss musi wziąć
            wszystko. Mam nadzieję, że się na tej zachłanności i pazerności piss
            przejedzie, a to, co miało zapewniać zwycięstwo koalicji w terenie, wyjdzie tej
            koalicji bokiem. Nie wyobrażam sobie bowiem żadnego normalnego człowieka, który
            zagłosuje teraz na piss, wiedząc, ze jednocześnie głosuje na Endrju i Romana.
            • Gość: babetka Re: Bardzo ciekawe pytania zadajesz dziewczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:52
              Mylisz się.
              Być może wszystko wezmą bolszewicy z SLD-SdPl-UP-PO-Demokraci.pl.

To jest bardzo realna szansa. Zbliżają ich bolszewickie zbrodnicze korzenie.

Już widzę na ich czele Marka Bermana Borowskiego i stalinowca Geremka pod rekę
              z Miodowiczem, Tuskiem i Rokitą.
              • Gość: berta Re: Bardzo ciekawe pytania zadajesz dziewczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:58
                Rzeczywiście. Możesz mieć rację. Zazwyczaj w Polsce dzieje się tak, że zmiany
                ordynacji mają służyć partii, która je wprowadza, ale okazuje się, że partia ta
                dostaje łupnia w wyborach, zmiany więc ułatwiają życie partiom opozycyjnym.
                Dlatego majstrowanie przy ordynacji trzeba przemyśleć, a zmiany powinny być
                wprowadzane przy uwzględnieniu nieoczekiwanych i niespodziewanych decyzji
                wyborczych Polaków.W Polsce nie głosuje się "za czymś" lub "za kimś".Głosuje
                się zazwyczaj "przeciwko". To też koalicja powinna przewidzieć.
                • Gość: babetka Re: Bardzo ciekawe pytania zadajesz dziewczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:07
                  I widocznie ci, którzy zaproponowali zmiany mysleli nad tym długo i wymyślili,
                  a nstępnie wnieśli to pod obrady Sejmu.

I tak jest demokracja. Nioe ma się co obrażać.

Ja wielką fanką demokracji nie jestem. Bo jak może decydować i jakie decyzje
                  może podjąć zbieranina tumanów pokroju Tuska, Rokity, Olejniczaka, czy nawet
                  Adasia Massalskiego, czy Hani Olendzkiej?
                  Ale skoro już demokracja jest to się z tym godzę.
                  • Gość: Gość Re: Bardzo ciekawe pytania zadajesz dziewczynko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:11
                    Zapomniałeś wymienic Jurka, Leppera, Giertycha, Łyżwińską i wielu innych
                    leppero-pisowskich oszołomów.
                    • Gość: babetka Re: Bardzo ciekawe pytania zadajesz dziewczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:16
                      Gość portalu: Gość napisał(a):

> Zapomniałeś wymienic Jurka, Leppera, Giertycha, Łyżwińską i wielu innych
                      > leppero-pisowskich oszołomów.

Ale się nie zawiodłam i ty ich wymieniłeś :)

Chociaż jest to dziwne, bo wymieniłeś osoby, które są lewicowcami, czyli
                      podzielają twoje poglądy, i są braćmi w idei Olejniczaka, Kalisza,
                      Szmajdzińskiego i Włodzimierza Stępnia, który w dniu 01.09.2005r. popełnił
                      przestępstwo pojąc wyborców alkoholem.
          • Gość: babetka Re: Bardzo ciekawe pytania zadajesz dziewczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:49
            Tu nie ma mowy o słuszności ordynacji tylko o demokracji.
            Te wszystkie ordynacje ja oceniam jako typowo bolszewickie i antydemokratyczne.
            Zarówno te co były, jak i te co będą.
        • Gość: babetka Re: Bardzo ciekawe pytania zadajesz dziewczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:47
          Co i kogo "zdaję się" podziwiać i w którym miejscu?

Jak ty to robisz, że demokrację kojarzysz z zamordyzmem?
          Czyżby demokracja nie była powszechną szczęścliwością?

O ile wiesz, odkładanie głosowania nastepowało dlatego, gdyż prymitywni Tusk,
          Rokita i Olejniczak udawali, że ich nie ma chociaż byli. To było wg tych dupków
          postępowanie demokratyczne.

Nie można lubić demokracji tylko czasem. Jeżeli jest się zwolennikiem
          demokracji to trzeba ja akceptować z dobrodziejstwem inwentarza.
          A realia są takie, że demokracja to wola większości.
          I skoro jakiś głupek typu Tusk, Rokita i Olejniczak mianują się demokratami, to
          powinni to zaakceptować.
          Ty zresztą także.
          • Gość: berta Re: Bardzo ciekawe pytania zadajesz dziewczynko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:50
            Nigdy nie zaakceptuję takich bezczelnych rozgrywek. Widocznie nie jestem
            prawdziwym demokratą. I wcale jakoś się tym nie przejmuję:))). Odkładanie
            głosowania było związane z manipulowaniem, jakiego dopuścił się Marek Jurek
            (przy wsparciu jego cudnej demokratycznej partii).
            • Gość: babetka Bzibziu droga nie bądź prymitywna, jak Tusk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:54
              Nie można było głosować, bo nie było quorum.
              • Gość: berta Re: Bzibziu drogi nie bądź prymitywny, jak Jurek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:02
                Czyli głosowanie powinno być przełożone na sierpień/wrzesień... A tu co?
                Przedłużono obrady o jeden dzień, bo piss się uparł.
                • Gość: babetka A zobacz Bzibziu droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:13
                  jak mówił syn prawdopodobnego wysokiego funkcjonariusza SB Jaś Maryś Rokita,
                  zwany chjamskim głąbem, gdy nie chciał przełożyć głosowania na dzień następny.
                  Bo głąb Jaś Rokita jest wielkim miłośnikiem SB.

Poseł Jan Rokita:
                  Panie Prezydencie! Panie Marszałku! Szanowni Państwo! Chcę się opowiedzieć
                  zdecydowanie przeciwko wnioskowi złożonemu przez pana posła Niesiołowskiego z
                  jednego, podstawowego względu i tu jakby kontynuuję myśl ze swojego
                  wcześniejszego wystąpienia z tej trybuny. Ten wniosek zmierza do tego, aby w
                  związku z koniecznością dokonania czynności technicznych, takich jak drukowanie
                  kart przy głosowaniu imiennym, za wszelką cenę nie doprowadzić dzisiaj do
                  głosowania nad wnioskiem pana prezydenta i trzech klubów w trakcie bieżącego
                  posiedzenia, o tym mówię. (Poseł Stefan Niesiołowski: Nieprawda, kłamstwa,
                  pomówienia, panie pośle.)
                  W związku z tym postuluję, aby jednak udaremnić tę próbę, konsekwentną muszę
                  przyznać, obstrukcji parlamentarnej i doprowadzić do głosowania w normalnym
                  trybie (Poruszenie na sali), by głosy policzyli posłowie sekretarze.
                  (...)
                  Ze swej strony chcę zapewnić wszystkich panie i panów posłów, że wnioskodawcy
                  odpowiedniego wniosku w tej sprawie będą tak długo trzymać ręce, żeby mogli być
                  dokładnie zauważeni, policzeni i wymienieni z nazwiska w każdej, dowolnej
                  publikacji. (Oklaski)

A ty się dziwisz, że inni demokraci nie chycieli przełożyć głosowania na
                  wrzesień?
                  Poza tym nie złamali żadnej procedury. Taka jest demokracja i trzeba się z tym
                  pogodzić :)
                  • Gość: biger Re: A zobacz Bzibziu droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:19
                    Babetka! Większego prymitywa i debila od ciebie to ja nie znam. Ze też takie
                    oszołomy i kołtuny żyją na tym świecie to musiał być wybryk natury.
                    • Gość: babetka Re: A zobacz Bzibziu droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:22
                      Gość portalu: biger napisał(a):

> Babetka! Większego prymitywa i debila od ciebie to ja nie znam. Ze też takie
                      > oszołomy i kołtuny żyją na tym świecie to musiał być wybryk natury.

Już dawno zauważyłam, że przymioty mojej skromnej osoby są najciekawszym
                      tematem na forum, w każdym razie dla kretynów z SLD lub z FMS :)
                  • Gość: berta Re: A zobacz Bzibziu droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 13:23
                    A kiedy tak mówił? Możesz mi odświeżyć pamięć?
                    • Gość: babetka Re: A zobacz Bzibziu droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 13:47
                      Wtedy kiedy z całych sił bolszewickie kanalie na czele z tumanem Jasiem Rokitą
                      odwoływały rząd Olszewskiego.
                      • Gość: berta Re: A zobacz Bzibziu droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 13:50
                        Cóż, zawód polityka jest niebezpieczny, trzeba mieć dobrą pamięć i zawsze
                        pamiętac o swoich decyzjach.Nie mam zamiaru bronić Rokity.

I pomyśleć, że już dawno mielibyśmy cyrk lustracyjny za sobą...
    • Gość: Wdzięczny Re: Nowa ordynacja samorządowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 15:57
      Dziekujemy Panu K. Miodowiczowi i A. Jaruckiej!
      • Gość: Fx/f Re: Nowa ordynacja samorządowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 17:47
        Jeśli w przyszłych wyborach masz zamiar glosowac na kandydata LPR, a nie
        odpowiada ci kandydat Samoobrony, nie głosuj na żadnego z PiS Samoobrony i LPR
        ponieważ ordynacja jest tak ustawiona, że zostanie wybrany akurat ten który
        najmniej ci odpowiada.
        • Gość: bziQ Re: Nowa ordynacja samorządowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 01:57
          Tłumaczenie dla wyborców SO: Głosuj na Leppera, a wybierzesz LucyPeRa:).
          • Gość: bziQ Re: Nowa ordynacja samorządowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 01:59
            Tłumaczenie dla wyborców LPR: "Głosuj na Romana, a Andrzeja wskażesz z rana".
            • Gość: bziQ Re: Nowa ordynacja samorządowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 02:01
              Tłumaczenie dla pissiorków: "Głosujta se jak chceta, wkrótce bacik i chabeta".
    • Gość: Ja Re: Nowa ordynacja samorządowa IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 23.07.06, 09:20
      Nowa ordynacja wyborcza stwarza jednakowe szanse dla wszystkich. Nikt nie
      zabrania PO czy SLD tworzyć zblokowanej listy wyborczej kandydatów z innymi
      podmiotami, nie widzę więc powodow do histerii. Z drugiej strony "cieniasy"
      jako stworzenia "inteligentne" winny zdawać sobie sprawę z tego, że wybierajac
      przynależność do opozycji stali się z wyboru frajerami, którzy przez najbliższe
      lata nie będą mieli wpływu na nic. Czy swoimi "inteligentnymi" mózgami nie
      potrafili tego przewidzieć kilka miesięcy temu?
      • Gość: berta Re: Nowa ordynacja samorządowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 10:04
        Ważne, że Ty (jako stworzenie "inteligentne") - głosując na piss -
        przewidziałeś, że głosujesz na Leppera i Giertycha w rządzie.
    • Gość: c.hrabia Re: Nowa ordynacja samorządowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 12:19
      Babetka przedstawił wypowiedź kandydata na premiera J.M.Rokitę z przed lat.
      A czy to znasz:

"Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam
      dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię."

25.03.2004r.J.K.
      • Gość: dociekliwy Re: Nowa ordynacja samorządowa IP: *.eranet.pl 23.07.06, 14:08
        I tylko chłopaki - ziemniaki i dziewczynki - buraczynki rządzic będa w w
        warzywniaku a co dorodniejsze okazy pokaże się na dożynkach - dożynkach innych
        chętnych do rządzenia.
        Dozynki właściwie już trwają a buraki w każdym domu i zagrodzie.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka