Gość: Marcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 22:26 Macie PiS. Przetrzyjcie oczy. Sami ich wybraliście. Burdel robią z resztek przyzwoitości, które zostały w tym kraju. :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psycholognistykutas Jak robić karierę w ZEORK-u 29.09.06, 00:26 I tyle ci ten alkoholik Kobylarczyk nadał mała grafomanko? Słabiutko. Wymyśl coś lepszego następnym razem, bo stajesz się nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GO Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.vf.pl 29.09.06, 00:57 Pan nie obraża damy, ch..u zwykły. Tekst faktycznie słaby. Kto to jest Goraj wszyscy wiedzą. Ale nie obrażaj kobiety chamie Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 29.09.06, 06:23 Następny artykuł proponuję napisać o tym, za co wyleciał twój szmatławy informator, też do niedawna szef, z taką samą pensją, po jakiej stawiasz te dramatyczne wykrzykniki. Nie powiedział ci, że chronił wałkarzy z zarzutami prokuratorskimi ze Zwolenia i ze starego zarządu? Nie poinformował, że wręczył im rozwiązania umów o pracę, gdy ci byli na zwolnieniach lekarskich, co uczyniło je nieskutecznymi i co spowoduje konieczność wypłaty odszkodowań przez ZEORK? Może o tym napiszesz, zamiast grzebać przy pierdółkach? Nieee... o tym oczywiście nie napiszesz, bo ci to do tezy nie pasuje. Gryzmol sobie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antybiotyk Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: 82.139.31.* 29.09.06, 11:10 Chamie psycholu ize ci zaplacil Bania? albo inne pytanie ile ci dal w łape? lub w ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:47 No ale przecież nowi hehe prawi i hehe sprawiedliwi mieli przynieść rewolucję hehe moralną. Czyż nie ? Więc co to za argument "a mój poprzednik był taki sam" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurka wodna Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 12:34 jakie zarzuty mają pracownicy ze Zwolenia?!o tym nie poinformowałeś? co nie pasuje?najlepiej napisać na kogoś paszkwil i udawać,że to prawda?!Tyle ci naopowiadała twoja przyjaciółka poseł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: 194.145.205.* 10.10.06, 15:38 i jak na razie polecial PiSuar Osuch , precz z Pisuarami , zostawcie barany i inne takie kowale ta firme w spokoju , chcemy pracowac normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki sobie ja Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.stk.vectranet.pl 11.10.06, 06:19 Normalnie czyli jak ? Dalej dzielic ludzi ,ten z PIS-U a ten z PO lub ten były komuch. Normalnie to juz u nas nie będzie.Nie stac nas na to , nie widzę takiej osoby co zależało by jej doprowadzic do normalności ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takToRozumiem Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: 194.145.205.* 11.10.06, 10:20 normalnie to znaczy zajac sie po prostu robota i olac te PZPRowsko-PiSowskie przepychanki ... czy to cos dziwnego juz w tym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Ch [...] IP: *.zwm.punkt.pl 20.10.06, 01:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wybiórczość tenden Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.aster.pl 29.09.06, 00:43 www.elko.com.pl/infoogolne.html Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy WZA stanowi Minister Skarbu Państwa. Rada Nadzorcza - skład Rady Nadzorczej: - Hieronim Janicz - Przewodniczący; - Józef Łochowski - Z-ca przewodniczącego; - Waldemar Wodzyński - Sekretarz; - Dariusz Bliźniak. - Paweł Calski; - Olgierd Cieślik; - Leszek Dzik; - Paweł Osuch; - Andrzej Stachurski; - Roman Wenta; Zarząd Elektrowni "Kozienice" S.A. - mgr inż. Jan Wrona - Prezes Zarządu, Dyrektor Naczelny - mgr inż. Jan Piłat - Dyrektor ds. Technicznych - mgr inż. Mieczysława Lewandowska - Dyrektor ds. Ekonomiczno - Finansowych - inż. Zygmunt Musiał - Dyrektor ds. Inwestycji i Rozwoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beretto Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 08:10 To na pewno kolejna wstrętna prowokacja służb specjalnych i (oczywiście) PO. Agenci podający się za członków rodzin PiSowczyków zawiadomili o swoim istnieniu przekupne media. I narodził się ten pomysł skompromitowania Partii Prawych i Sprawiedliwych (ostatnio coraz bardziej jakby lewych i bezgranicznie pazernych). Ci, którzy wierzą w tę prowokację są bezczelnymi hipokrytami i łobuzami, sterowanymi przez agentów:))). Wpisałam się w ostatnio obowiązującą retorykę?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beretto Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 09:41 Jeszcze jedno. Po wypowiedzi posła Kurskiego zrozumiałam, że jest to także kwestia kultury. Po prostu członkowie PiSu są zbyt kulturalni, by odmawiać. Muszą więc zajmować zaproponowane im stanowiska.Taaaak. To mnie bardzo przekonuje;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala pytanko IP: 82.139.11.* 29.09.06, 11:04 A czy ktoś wie, jak zrobić karierę (lub dostać pracę) w Urzędzie Wojewódzkim, Marszałkowskim, Zusie czy Skarbówce w Kielcach? Proszę o sprawdzone sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Barański Do Szanownej Autorki IP: *.zeork.com.pl 29.09.06, 08:35 Ośmielam się zwrócić Pani uwagę, iż Pani mnie wcale nie cytuje. Prosiłbym i życzył sobie na przyszłość, aby pod wierszem zatytułowanym "Mówi Rafał Barański" znalazły się moje wypowiedzi "słowo w słowo", a nie to co się Pani niezbyt dokładnie zapamiętało z naszej rozmowy, albo to, co Pani się wydaje stosownym napisać. W przeciwnym wypadku - jeśli nie potrafi Pani rzetelnie utrwalić, a następnie przenieść na papier treści przeprowadzonej rozmowy - proszę przekazać sens moich wypowiedzi, zamiast ubierać własne słowa w pozory cytatu. Byłbym wdzięczny, gdyby w przyszłości zechciała Pani wziąć pod uwagę moją małą prośbę. Z poważaniem Rafał Barański Odpowiedz Link Zgłoś
grzes90 A może panie Barański 29.09.06, 08:48 Jest juz po 7.30 i zamiast pisać na forum ze służbowego kompa wziąlby sie pan do pracy bo widze ze jednak autorka ma racje .... nie ma pan nic do roboty. No ale coż jak sie ma plecy to mozna robić co się chce do pracy sa robole co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: A może panie Barański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 10:11 Panie Barański na Pan miejscu siedział bym cicho a nie sadził sie na forum. Koniec PiS juz blisko wiec pewnie trzepiecie tylnymi czesciami ciała Odpowiedz Link Zgłoś
dede47 Do pana Barańskiego 29.09.06, 22:02 Jesli uwaza pan ze cos zostalo przekrecone i sfalszowane z pana wypowiedzi prosze pania redaktor podac do sadu - jestem przekonany ze pani redaktor nagrywala wywiad wiec nie odwazy sie pan tego zrobic. Swoja droga chetnie poczytamy pana odpowiedzi na zadane przez pania redaktor pytania tutaj - prosze smialo pisac jakiej odpoiwedzi pan udzielil na te pytania. Czekamy! A jesli pan sie nie wypowie to prosze przestac pisac bzdury bo tylko sie pan pograza! Stara spiewka PiSowcow na oczywiste rzeczy "to nie my to oni, to uklad, to prowokacja" - zalosne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAFAL koZINSKI Re: Do Szanownej Autorki IP: 194.145.205.* 13.10.06, 12:25 tosz to ty naprawde? hoho jakie postepy.....nawet sie piszac nauczyles... no prosze... nawet juz wiesz ze krzyzykami sie nie podpisujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.pu.kielce.pl 29.09.06, 11:10 Jak bardzo wyraźnie widać pan prezes Bania nie ma wiedzy na kluczowe sprawy firmy! W związku z powyższym nie powinien być prezesem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
solidaruch2 Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 29.09.06, 12:02 Widać co robi PiS. Mało taśm prawdy, to jescze aferka w mojej Firmie. Jeden ze sługusów PiS czepił się Kobylarczyka, którego teraz chcecie zniszczyć. Dobrze by było aby wreszcie zaczął mówić, a pewnie sporo wie. Bronił ludzi ponad 15 latek, zgłupiał i wziął robotę od Bani - zidijociał i ma co chciał. Szkoda, że czasem Związkowiec potrafi tak zgłupieć..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA_rek Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 22:10 Kobylarczyk to kawał sk..... Najwyższy czas mu podziękować za 15 lat ustawiania się kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jełop Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:34 jaruś? to ty jesteś solistka zespołu SAX? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA_rek Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 15:43 a ty jesteś ten słynny jełop? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Branżowiec Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:48 Proszę zwrócić uwagę, iż artykuł ten reprezentuje typ „plotki”, brakuje w nim tekstu, natomiast przeciwnie nie brakuje w nim błędów stylistycznych i ortograficznych. Brak kompetencji dziennikarza, który coś wie, ale nic nie wie, pisze, ale z błędami – powoduje, iż z powiedzmy dobrego dziennika, Gazeta Wyborcza przeistacza się w podrzędny brukowiec nafaszerowany nienawiścią lewicowych przedwyborczych myśli, a przy okazji zawiścią (domniemywam) byłych pracowników cytowanej w artykule firmy. Co Roży tym oraz innymi artykułami próbuje nam czytelnikom przekazać???? Kogo interesuje kto jest czy też będzie i czyim szwagrem. Jest kompetentny, jest fachowcem? To jest ogromną wartością każdej firmy. Roży napisz o dokonaniach tej czy innej firmy, o trafnych czy mało trafnych decyzjach, o sprawach w prokuraturze! Nie bądź plotkarą w swoim zawodzie. Nie ma instytucji w której pracują tylko obcy sobie ludzie, nawet w Gazecie Wyborczej. Ps. Roży – poda dalej !!!!!? (tak głosi plotka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykidajło Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.netrix.one.pl 29.09.06, 21:42 Za parę miesięcy przyjdą Peowiacy i z kolei Was wyportkują - taka kolej rzeczy. A więc do dzieła Panie i Panowie, konsumujcie, dokąd Was z lokalu nie wystawią. Na taką okoliczność dobrze jest schować coś w kieszeń, na przykład sałatkę jarzynowo-łososiową. Będzie na potem, a o to, żeby się nic nie zmarnowało zadbają następcy, gorzej że po roku takich rządów każą pewnie sztandar wyprowadzić. Tow. Hilary Minc pewnie się w grobie ze śmiechu przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
dede47 do Branzowca 29.09.06, 22:20 Plotki??? To sa fakty! czy jcokolwiek w tej rzekomej "plotce" jest nieprawdziwe? A jesli brakuje Ci faktow to prosze kilka dodatkowych: 1 - Pytasz kogo interesuje czy jest czyims szwagrem czy nie byle by byl fachowcem - czy anglista jest fachowcem ktory ma kwalifikacje na doradce prezesa w firmie energetycznej? dodam ze sucie wynagradzanym "fachowcem" - grubo ponad 10tys zl/m-c 2 - Czy trafna decyzja jest kupno nowego samochodu sluzbowego dla pana prezesa Bani za ok 150tys zl? (dodam ze zarzad dysponuje dwoma prawie nowymi autami) 3- Czy faktem jest oferowanie nagrod pienieznych "swoim" bez racjonalnych przyczyn - co wiecej pierwszym zarzadzeniem prezesa Bani bylo zastraszanie zalogi ze owe nagrody pieniezne podlegaja ochronie danych osobowych i straszenie sadem gdyby owe nagrody pieniezne ujrzaly swiatlo dzienne. Tego typu faktow mozna by mnozyc wiecej - tylko po co skoro opadniety na oczy beret i tak zaslania wszelkie racjnalne argumenty. I tak PiS-owcy powiedza ze to wszystko normalne i tak powinno byc. A wszystko to wina innych tylko nie ich. A jesli ktos ma inne zdanie to znaczy ze jest czerwony albo z jakiegos ukladu czy tez szarej sieci. Brak slow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEORK???????? Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 14:49 Szanowna dziennikarko Anno Roży. A co to jest ZEORK??? Czytając te pani rewelacje odnisi się wrażenie jakby Pnai pisała tekst do gazetki zakladowej ZEORK. Dziennikarz musi brac pod uwagę ,ze jego wynurzenia będzie czytał ktoś zupełnie nieobeznany z tematem i po raz pierwszy spotka się z nazwą firmy. Przynajmnjej raz nalezy podac pełne brzmienie nazwy. Na Akademii Swiętokorzyskiej macie tam jakiś wydział dziennikarski - niech redaktorów doksztalcą z podstaw konstruowania tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytasz co to jest Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 10:22 Pytasz co to jest ZEORK, zakladam ze wiekszosc ludzi ma w domu prad, wystarczy skojarzyc logo z rachunku za prad z ta nazwa i co sprytniejsi umyslowo szybko rozszyfruja ten zawily skrot.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenix Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 15:47 Nie uciekajmy od prawdziwych problemów bo czymże jest zatrudnienie 4 czy nawet może 6 nowych pracowników - nawet jeśli są z PiS - w porównaniu z 25 mln stratami wynikającymi z podpisanej przez stary zarząd umowy z El. Starachowice. Te 25 mln zł stanowią około 50% płac rocznych wszystkich pracowników ZEORK! Nie ma innego wyjścia jak tylko wprowadzac do firmy nowych pracowników bo przeciez prezes musi sie na kimś oprzeć Odpowiedz Link Zgłoś
solidaruch2 Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 29.09.06, 15:56 Wróciłem wreszcie z pracy, właśnie w ZEORKU, więc Ci odpowiem - co znaczą deklaracje PiS nie mające nic wspólnego z praktyką? Prezes wyrzucił osoby, które podpisały umowę z EC Starachowice, więc o co chodzi? A może wiesz co w tej sprawie robi poseł PiS ze Starachowic? - myślisz że działa na korzyść ZEORKU? jeśli tak, to mylisz się i to bardzo.... Czy przyjmowanie "kolesi" to nic? Młodzi ludzie, bez doświadczenia, lecz za to z dorymi PiS-owskimi koneksjami z ogromnymi pensjami, których większość długoletnich pracowników ZEORKU to nic?, to sprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
solidaruch2 Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 29.09.06, 16:04 Szlag mnie trafia... Pensji tych "kolesi" większość długoletnich pracowników ZEORKU, tych którzy np. w świątek i piątek usuwają awarie, niezależnie od pogody nie osiągną nigdy, odejdą z o wiele mniejszymi pensjami....... dawniej trzeba było być albo błękitnej krwi, a w komunie należeć do "przewodniej siły narodu", teraz trzeba mieć układy z PiS..... a gdzie tu zwykli normalni ludzie.... zjedz proszę deklaracje PiS o zmianie postępowania, o odnowie moralnej... dostaniesz przy tym czkawki... i nie patrz w lustro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:46 Ci oczywiście też powinni godziwie zarabiać. Dziwie się , ze dawne kierownictwo zapomniało o tym. Przed nowym szefem poważne wyzwanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiC Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:54 A czy ci ludzie z nikąd wiedzą choć trochę gdzie pracują(bez doradcy?) Odpowiedz Link Zgłoś
solidaruch2 Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 29.09.06, 18:18 Masz rację - nie wiedzą gdzie pracują, wiedzą tylko skąd biorą kasę. PiS to dla mnie zwykłe łobuzy. Ja wiem więcej niż napisano w artykule. Byłem wczoraj na posiedzeniu władz Solidarności, które postanowiły bronić Kobylarczyka - więc zwolniony jeszcze nie jest. Czy wiecie, że ten facet, którego zaszczuwa się teraz, skierował list otwarty do władz Związku, wiecie to, że nikt nie przedstawił mu osobiście zarzutów, nie dał możliwości obrony i złożenia wyjaśnień, że na wielokrotną chęć spotkania i wyjaśnienia spraw związanych z Jego osobą słyszał NIE, a władze Związku były lekceważone, bo nie było Pana Prezesa. Prezes olał też 2 członków Rady Nadzorczej z wyboru Załogi, bo chcieli się spotkać i o tym porozmawiać. Kobylarczyk zrobił głupotę dając się kupić Bani i za to płaci. Radzę każdemu funkcyjnemu działaczowi Solidarności, aby 2 razy się zastanowił, zanim poda rękę PiS-owcowi, a jak to będzie musiał zrobić, to niech szybko umyje ręce, bo mogą Go potraktować tak, jak Kobylarczyka. Wreszcie tu widać, jak PiS instrumentalnie traktuje Solidarność. Mam rodzinę dom, chcę odpocząć. Jutro znów tu wejdę i zobaczę, co nowego. Pozdrawiam Wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siusiak Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: 82.139.11.* 29.09.06, 22:38 Dobrze ci idzie stwarzanie pozorów wiarygodności, ale to ciągle tylko pozory. Nikt nie przedstawił mu zarzutów?! A to dobre... usłyszał o nich kilkakrotnie. Nikt nie dał mu możliwości złożenia wyjaśnień? Wyjaśniał, ale cóż on chce niby wyjaśniać? Jego jedyne wyjaśnienia to szantażowanie prezesa związkami zawodowymi. Chęć spotkania? Dobre sobie. Toż on chciał żeby prezes spotkał się z wysłaną przez niego delegacją. Człowieku! To jest zakład pracy, jakieś zasady obowiązują. Facet narobił wałków a prezes ma się z nim cackać i tłumaczyć przed tabunami przeróżnej maści kombinatorów? Wynoszenie papierów z kadr i spowiadanie się dziennikarce z zarobków nota bene tak samo jak on wynagradzanych też zaliczasz do kategorii "wyjaśnień"? Prawda jest taka, że ten przeżarty wódą kombinator, to zatwardziała związkowa gnida, zaprawiona w bojach od lat, grająca na wszystkie możliwe strony, nie stroniąca, od brania w łapę, a wręcz zachęcająca do tego. To prezes zrobił błąd zawierzając tej kanalii, której się od awansu poprzestawiało we łbie i próbował sterować wszystkim i wszystkimi w firmie, mieć wpływ na każdą decyzję na wszystko w zakładzie poza własnym działem także. Ludzie pokroju niesławnego kadrowca i twojego także powinni chyba przyjąć do wiadomości, że mają chore podejście do spraw kierowania zakładem. Wam wię wydaje, że możecie kolektywnie zarządzać tym organizmem, ubijając przy okazji swoje własne, małe interesiki, a to jest właśnie nienormalne i takie zależności należy rozbijać. A to, że koleś przychodził do roboty niejednokrotnie tak wczorajszy, że się nie dało powąchać jego oddechu z odległości dwóch metrów, to też wymysł złych politykierów? Można go było tak strzelić, ale ktoś się jednak wzdragał przed takimi metodami. Eeech... odpowiadać się odechciewa na te wszystkie kocopoły, wolej skóry by nie stało. To nie jest kwestia faktów, ale waszej mentalności, która każe wam traktować zakład pracy, jak ten przysłowiowy kawałek sukna, który szarpiecie z całych sił, by wyrwać dla siebie jak najwięcej. Tu logiczne argumenty trafiają w próżnię. Pan Bóg sobie, a Kuba sobie. Babrajcie się dalej w tym swoim zasranym skanseniku. Odpowiedz Link Zgłoś
dede47 Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 29.09.06, 22:53 Ja tez mam wiele do zarzucenia chyba juz "bylemu" kadrowcowi. I wcale nie uwazam zeby byl odpowiedni na to stanowisko. Jednak mam nieodparte wrazenie ze byl on narzedziem w rekach prezesa Bani i jego "doradcow". Fakt ze tepym i chcacym sie przypodobac nowej wladzy ale jednak w jakims stopniu wykorzystanym narzedziem. Narzedzien ktorego teraz nalezy sie pozbyc i glosno krzyczec "TO WSZYSTKO JEGO WINA! TO NIE MY! TO ON!" Czyzby prezes Bania nic nie wiedzial na temat tych wszystkich dzialan ktore teraz zarzuca Kobylarczykowi? Bardzo watpliwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 14:43 trochę kultury sisiaku czy jesteś taki sam mało rozwiniety jak twój siusiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa do siusiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 14:46 trochę kultury sisiaku czy jesteś taki sam mało rozwiniety jak twój siusiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.stk.vectranet.pl 01.10.06, 20:05 Mam nadzieję ,że P.Kobylarczyk zostanie w ZEORK. Zwiążek nie zapomnie Jego zasług, tego co zrobił dobrego dla wszystkich. Najszybciej jest kogoś opluc.. Odpowiedz Link Zgłoś
solidaruch2 Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 01.10.06, 22:39 Ten jad tu wylewany mnie po prostu boli.... Jutro o 7 będę w pracy robił swoją robotę i niestety siedział cicho, bo jak zniszczyli takiego giganta związkowego, jak Kobylarczyk, to mogą zniszczyć każdego.. to fakt... mnie też....ja wezmę mordę w kubeł, bo chcę żyć... Może kiedyś Ludzie pracujący w ZEORKu zrozumieją, co zrobił dla nich Kobylarczyk, lecz będzie już za późno. Znam tego człowieka od 20 lat, jest dumny, zna swoją wartość, On na pewno nie będzie szukał puszek po piwie na śmietnikach, ani koczował na Dworcu Centralnym. Jak będzie już wiedział, że jest zabity, to dopie.. decydentom aż zabuczy i palnie Sobie w łeb. A Wy zmanierowani Ludzie, którzy pytacie kiedy kasa, i czemu tak mało zobaczycie jak będzie, jak zaczną Was zwalniać, a bronić już nie będzie miał kto, bo jest grono PiSowców szukających pracy.... Mam dość syfu, dość kalumni, dość wszystkiego, znikam z tego forum..... Opamiętajcie się i zobaczcie jak jest.. Znikam stąd na zawsze, będę milczał, bo mam rodzinę i chcę żyć, przepraszam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA_rek Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 22:19 Ty chyba też jesteś micno wczorajszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jełop Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 15:25 jesteś z zespołu SAX?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosny Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:37 coraz ciekawiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosny Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:47 przyjmują,dają podwyżki,premie,rodzinny układ itp. i co nikt nie widział. co ci dzielni pyskujący "działacze związkowi " robili do tej pory. pewnie brali grubą kasę za milczenie. ponoć ich kupili dając olbrzymie nagrody czy podwyżki.ponoć ich szefowie (przewodniczący zarabiają ponad 10000 zł) jak doradcy.jedna spóła z naczalstwem a nam zakład rozpiepszą i moze dadzą kuroniówki bo po co im starzy jak jest tylu nowych fachowców, a szefowie związku nadal będą się mieli dobrze za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jełop Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:38 no teraz to napewno jesteś!!!nareszcie SOLISTKA ZESPOłU SAX dlaczego posługujesz się logo,,xenix"????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 18:09 szanowna p. Aniu czytałem wszystkie pani artykuły o ZEORK-u chyba się pani troszeczkę boi,i ja to rozumiem.Macki PIS-u i Samoobrony są wszędzie i zawsze mogą dopaść człowieka.Wiem natomiast,że gdy wyjaśni się sprawa z PIS-em i rządem będzie pani mogła napisać więcej szczegółów.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 20:05 sprzedac to cale panstwowe gowno i wszystkie spolki skarbu panstwa i wpuscic konkurencje wtedy wiekszosc z was ( kakze zabierajacych tu debilowaty glos) wylecialaby z roboty na pysk bo raz,ze jest was za duzo dwa, ze gowno sie znacie na energetyce a PANI,PANI REDAKTOR PLACILABY 10 RAZY MNIEJ ZA PRAD i powiem pani, ze oni o tym dobze wiedza ale obecnej sytuacji beda bronic jak niepodleglosci Odpowiedz Link Zgłoś
dede47 Kto sie ze mna zalozy? 29.09.06, 22:27 Kto sie ze mna zalozy ze pan Goraj zostanie w ZEORK SA nowym kadrowcem? Kobylarczyka poswiecaja jako "kozla ofiarnego" i zwalnia sie intratna posadka. Pan Goraj zarabia stanowczo za malo - jedybie 3,3tys - pracuje JUZ w ZEORK 2 miesiace! Nalezy mu sie drugi awans! Trzeba zrobic go kadrowcem i dac mu podwyzke do 6,5tys! Przyjmuje zaklady 5:1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siusiak Re: Kto sie ze mna zalozy? IP: 82.139.11.* 29.09.06, 22:55 I przegrałeś. Właśnie ta durna plotka, wyssana nie wiedzieć z czyjego brudnego palucha pokazuje jak gonicie własne, zasrane ogony. Wy już nawet nie z fusów wróżycie, ale grzebiecie paluchami we własnych ekstrementach. Żyjecie w swoim zakładowym światku, każdego spoza stada traktując jak przedszkolaki nowo przyjętego wychowanka. Jesteście jak ci tkacze z Manchesteru - jeśli w ogóle zdołacie pojąć o czym mówię - i przeminiecie jak ich zabawne żale i metody oporu. Jesteście pierdnięciem historii po prostu. Goraj kadrowcem... Do dziś mnie to bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
dede47 Re: Kto sie ze mna zalozy? 29.09.06, 23:02 To jeden z tych zakladow ktore chcial bym przegrac :) I nie jest to zadna plotka tylko moja prywatna smutna refleksja jaka mi sie nasuwa. Obym sie mylil.. Czas pokaze.. A skoro jestes taki pewien ze przegralem tez zaklad - to pewnie juz wiesz kto bedzie nowym kadrowcem. Moze nam zdradzisz? Ty? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siusiak Re: Kto sie ze mna zalozy? IP: 82.139.11.* 29.09.06, 23:12 Rozumiem, że to burzy twoje wyobrażenie o własnej nieomylności i prawdziwości wywróżonego z fusów, ale postaraj się uwierzyć w moje słowa tak, jak wierzysz we własne majaczenia, bezpodstawne domysły. Otóż nie ma takiej możliwości, by Goraj został szefem kadr i nie wiadomo również kto nim będzie, z tego prostego powodu, że nie wie dziś tego ani prezes, ani nikt z jego najbliższego otoczenia. Ja wiem, że teoria spiskowa brzmi bardzo atrakcyjnie, ale prawda jest taka, że zwolnienie obecnego kadrowca jest spowodowane jedynie postawą tego ostatniego, a nie potrzebą zajęcia jesgo stołka przez inne dupsko. Staraj się czasem posłuchać głosu rozsądku zamiast plotek. Odpowiedz Link Zgłoś
dede47 Re: Kto sie ze mna zalozy? 29.09.06, 23:27 Skoro nikt nie wie kto to bedzie (lacznie z toba), to skad twoje przeswiadczenie ze nie Goraj? :) Zastanawia tez fakt ze doskonale sie orientujesz w tym co na dzis wie prezes i jego najblizsze otoczenie - ciekawe skad? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siusiak Re: Kto sie ze mna zalozy? IP: 82.139.11.* 30.09.06, 00:08 No wybacz, ale z imienia i nazwiska ci się nie przedstawię. Gadaj wkoło swoje, a czas pokaże. I gdzie to wtedy odszczekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
naani Re: Kto sie ze mna zalozy? 29.09.06, 23:22 Jaka "piękna" wypowiedź zapewne młodego człowieka spod znaku PiS "siusiaka". Poziom jego wypowiedzi wrecz poraża. Stek obraźliwych słów i zero treści. Żali się że jest traktowany jak przedszkolak a poziom jego wypowiedzi nie pozwala by traktować go poważniej :) Pochwalić mogę jedynie za trafnie dobrany nick :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siusiak Re: Kto sie ze mna zalozy? IP: 82.139.11.* 30.09.06, 00:17 Widzisz... Ty nawet metafory nie potrafisz dobrze odczytać. W tym porównaniu to ta reszta przedszkolaków jest niepoważna. Naprawdę tego nie złapałaś? Aaa... zabieram się do fajniejszych zajęć. Wąchajcie sobie swój smrodek. tylko paluszkiem w lewo... w lewooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przenieśmy się na bardziej melanżowe forummm. :))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy Re: Kto sie ze mna zalozy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 12:50 wszyscy pojęli o czym mówisz!nie myśl,że twoja durna wypowiedź jest wielka myślą i prawdą.Nie pracuję w ZEORK-u,ale czytam z uwagą co każdy pisze,stoję z boku i wiesz mi twoje wypowiedzi są tendencyjne,jesteś w tym nowym układzie i myślę,że to ty jesteś tym pierdnięciem historii,bo smród juz jest,uważaj,żeby nie było czegoś większego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 22:50 Tylko w Polsce jest to możliwe i dlatego nie jestem patriotą. Od ponad roku nie mogę znaleźć pracy , a tu wystarczy mieć znajomości. Za nasze pieniądze dzielicie ten papier panowie!!!!!!!!!!!! Proponuję pucz. Zresztą od dawna było wiadomo, że ZEORK to KRÓLESTWO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 01:35 Masz rację ZEORK to królestwo komuny ,reprezentowanej w dużej części przez ramoli od dawna mających uprawnienia emerytalne ,nowy prezes miał to zmienić ,a zamiast tego kuma się ze starym postkomunistycznym układem i prubuje rozwalić związek zawodowy "SOLIDARNOŚĆ" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 01:53 Pracownicy zeorku bardzo Wam wspólczuje bo prezes który niewie co się w zakładzie dzieje szybko ten zakład rozwali - rada! wywalcie prezesa razem ze świtom, a zakład niech zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiC Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 07:34 Zgadzam się,już w historii firmy był niejaki p Wiącek i jak się to skończyło pamiętają tylko najstarsi górale z p.Banią może być podobnie jak się nie otrząśnie Odpowiedz Link Zgłoś
solidaruch2 Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 30.09.06, 09:29 Masz rację - to bardzo sensowna rada i moim zdaniej jedyne wyjście dla firmy. Przeczytałem wypowiedzi Psycho....kutasa i siusiaka - bardzo dobrze sami dobrali sobie pseudonimy,pierwszy jest z pewnością psycho, a obaj... no cóż na tą część ciała pracownicy ZEORK pracujący na liniach energetycznych mówią o nich o wiele dosadniej, to słowo zaczyna się od liter ch... To oni sami dobrali sobie pseudonimy - oddają moim zdaniem w pełni ich wredny charakter, dziękuję im za to, że sami to widzą. Dlaczego nikt nie odniósł się do merytorycznych danych zawartych w artykule?... bo z prawdą się nie dyskutuje... Co do nieszczęsnego Kobylarczyka, to idąc na służbę Bani popełnił harakiri. Bywałem często w pokoju Kobylarczyka, już jako szefa kadr, wódy nie czułem, może siusiaku czułeś swój własny oddech? O ile wiem nadal obowiązuje ustawa o wychowaniu w trzeźwości, więc jeśli Kobylarczyk był naprany (w co osobiście wątpię), to kto złamał prawo i nie zadziałał tak, jak należało? Tak można opluć każdego.... I na koniec jeszcze jedno - ten Kobylarczyk jest od 1990 i NADAL członkiem władz krajowych NSZZ "Solidarność" w Energetyce, więc moja teza, że PiS w ZEORKU zwalcza Solidarność jest prawdziwa. Będę nadal korzystał z PiSuarów,lecz nigdy z kontaktów z PiS, bo potraktują mnie jak Kobylarczyka. Jadę na weekend z rodziną, aby odpocząć, wstąpię tu jutro wieczorem, aby zobaczyć czy jest coś ciekawego. Pozdrawiam Wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
bandaszalonychmaderfakersow Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 30.09.06, 13:16 He, he, he... Dobry ten solidaruch... no naprawdę przesympatyczny wodzirej... dusza towarzystwa po prostu... co za dowcip... Od kobyły wódy nie czuł powiada. Gość do życia z humorem i optymizmem wrodzonym podchodzi. Wszyscy w zakładzie wiedzą, że kobyła chla, a solidaruch nic nie wie. Wypoczywaj sobie i nowe dowcipy nam na jutrzejszy wieczór przywież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 30.09.06, 16:31 Moj znajomy tez sie ubiegal o prace w ZEORKu to mu powiedzieli ze owszem dostanie jak sie do PISu zapisze. Az trudno uwierzyc ze cos takiego sie dzieje w cywilizowanym kraju (jeszcze cywilizowanym). Ech... wraca komuna, tylko ze w wydaniu PISu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoneczko Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 16:34 Najgorszy ten Goraj bez dowiadzenia i niczego szefem PR. Śmiechu warte. PiS to brud. Odpowiedz Link Zgłoś
dziumdziowate Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 30.09.06, 18:04 Ludzie, o czym wy piszecie, przeraża mnie ta wzajemna zawiść i zacietrzewienie, natomiast ani krzty, obiektywizmu, ani krzty faktów. A prawda wygląda z grubsza tak: ZEORK zżera rak i to w tej najgorszej odmianie, wyjątkowo złośliwy i z mnóstwem przerzutów. W zasadzie tylko wielka bomba, która wysadzi to zgniłe jajo, mogłaby coś zmienić. Firma ZEORK służy dla naganiania klientów dla tych, co pozakładali sobie działalność gospodarczą i tłuką prywatę. Kiedyś „stary zarząd” próbował to zmienić, nieśmiało wdrażając w życie przepisy o zakazie konkurencji, ale szybko się wycofał, wolał nie zadzierać z całą armią hochsztaplerów i szybciutko zawarł układ; „zarząd” (celowo z małej literki i w cudzysłowie) kradł sobie a cała reszta sobie. W dobie konkurencji i w przededniu wdrożenia przepisów o dostępie do sieci stron trzecich, koniecznością było to zmienić…….. i zmieniono, ale jaaaaak, Boże zlituj się nad tymi co chcieli dobrze (pamiętacie Gierka, jak go pogonili, też tłumaczył, że chciał dobrze, tylko mu nie wyszło). Kto to zaczyna sprzątanie całego tego burdelu od angażowania wcale nie lepszych dziwek od tych, które zdymisjonował? Luuuudzie, kto kupuje sobie taką brykę i w dodatku z kierowcą? kiedy na stanie ma całkiem nowe Tojoty, ludzie, kto to zatrudnia dwóch doradców za takie pensje? Kwiecień jaki był, taki był, ale radził (czytaj: kradł) sobie sam. Zobaczycie, co to będzie jak rachuba zorientuje się, że wskaźnik wzrostu wynagrodzeń na 2006 rok został już w październiku przekroczony, nooooo jak myślicie, kto związku z tym będzie chodził bez premii?..... odpowiedzi do bani (celowo z małej litery). Wypada tylko modlić się, żeby wreszcie ktoś, podszedł do tego tematu tak jak powinno się to zrobić już dawno. Szkoda całej armii pracowników tych z najniższego szczebla, tych, którzy nie mają okazji kręcić lodów, tak jak ich przełożeni, bo to właśnie ci robole zapłacą za całą tą zabawę dawnych złodziejaszków i obecnych nieudaczników, to oni zapłacą za zdrady zarządów Spółki oraz zdrady Zarządów Komisji Związkowych. I na koniec jeszcze jedna uwaga, bo to najbardziej mnie ubawiło, że Kobyła nie piła, luuuuudzie gdyby Kobyła nie piła, to by nadal związkowcem była……… a tak wóda, zżarła szare komóry i masz babo placek. Zmówmy paciorek za duszę ZEORKu. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gierek:)) Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 19:57 Gierek musiał być chyba dawno :)))) Oj dawno, panie kolego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiC Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 20:29 Do solidarucha2 chłopie nie walcz na słowa z k...kutasem i tym 2gim ćwokiem to są cynicy kochają kopać leżącego nic nie podpowiedzieli jak pomóc Kobylarczykowi tylko mu dokładali tak najłatwiej trzeba być tępakiem i to z Pacanowa żeby mieć takie podejście do życia ale nic PiS zgaśnie jako ta świeczka i zostanie mu nibyt a te "orły" stulą uszy po sobie ,jak kobylarczyk działał oni się nie wychylali teraz korzystają z chwili póki trwa Odpowiedz Link Zgłoś
dziumdziowate Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 30.09.06, 21:24 A jakie to ma znaczenie kiedy był Gierek, Konfucjusz, żył jeszcze dawniej i też go cytują…… ZEORK się wali i o tym jest mowa w tym wątku, więc nie ściemniaj kolego…….. bo ja jestem koleżanką, tak na marginesie Jak to nic nie podpowiedzieli leżącemu, podpowiadałam niejednokrotnie, aby zaczął się leczyć, ale kogo on słuchał, podpowiadałam, aby nie szedł na szefa biura spółki, to on odpowiadał, że chcę przeszkodzić jemu w karierze, że zazdroszczę i że nie po to się uczył, o czym ty mówisz? jak można pomóc alkoholikowi, no powiedz jak, bo ja szczerze i uczciwie próbowałam, nie polewałam jemu wódy tak jak robiliście to wy na tych swoich związkowych libacjach w Sielpi i nie tylko tam, a teraz udajesz obrońcę, trzeba było nie polewać Gdyby Kobyła nie piła, to by jej szajba nie odbiła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiC Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 21:38 Zostawmy proszę alkochol trudno ciężka sprawa ale coś ten człowiek zrobił dobrego i cóż zapomnieć o tym? pomóc jeszcze raz pomóc a nie kopać też mógłbym na niego szczekać ale po co dla satysfakcji o nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziumdziowate Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 30.09.06, 22:22 i tu się zgadzam, nie w tym człowieku problem, zrobił dobrego i to nie mało, szkoda, że pogubił się, więcej nie będę na jego temat nic mówiła, zakład ZEORK się wali i w tym jest problem, szkoda, że tak mało merytorycznych wypowiedzi na ten temat, tylko kalumnie, a to na PIS, a to na komuchów, a mi leży na sercu firma a nie aparatczyki jakieś niedorzeczne, jak będziemy się opluwać nawzajem to umknie nam problem zasadniczy, a jest o czym mówić, bo ZEORK jest czymś więcej aniżeli jakąś tam spółką, to jest zakład najważniejszy w całym naszym regionie, radomsko-kieleckim, szkoda, że nie ma szczęścia do zarządzających, szkoda, że pobłądzili ci, którzy mogli coś zrobić ktoś tutaj wspomniał Fiącka, czy jak mu tam? no właśnie, to było nieszczęście, ale dzięki niebiosom (i nie tylko) nie zdołał rozwalić naszej firmy, pomimo, że wszystko szło ku temu, może i tym razem jakoś to przeżyjemy, obawiam się jednak, że rany będą większe i nie zabliźnią się tak szybko…….. a tu jeszcze przed nami konsolidacja i PGE. na znak żałoby, nie będę więcej wklejała rymowanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:30 Napisałaś, że ZEORK się wali , czy mogłabyś rozwinąć tą myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
dziumdziowate Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 30.09.06, 23:34 Mogę rozwinąć, owszem. Więc po pierwsze: już wkrótce odczujemy konsekwencje umowy podpisanej z firmą Caterpilar Inc. Po drugie: coraz więcej firm, odbierających energię z naszego zakładu, będzie korzystać z pośrednictwa innych zakładów energetycznych, zrobią tak, ponieważ koszty działalności w naszej firmie są bardzo wysokie i w przeciwieństwie do innych zakładów nie robimy nic, aby te koszty obniżyć. Po trzecie: coraz powszedniejszym zjawiskiem jest przejmowanie wszelkich usług, które niegdyś wykonywał ZEORK, przez pracowników ZEORKu, prowadzących na własny rachunek działalność gospodarczą, pracownicy ci, pracę w ZEORKu traktują tylko jako naganianie klienteli, chętnie przychodziliby do pracy w ZEORKu, nawet z zerowymi poborami, ponieważ nie z tego żyją. Po czwarte: ktoś będzie musiał zapłacić za te nowe etaty, zresztą nie tylko nowe, ale także za podwójnych prezesów, podwójnych dyrektorów, ktoś będzie musiał zapłacić także za te wszystkie nowe peżoty z kierowcami itp. Jest jeszcze kilka powodów skłaniających mnie do twierdzenia, że ZEORKu się rozwala, ogranicz się tylko do piątego i najważniejszego. W tej chwili nic się nie robi w ZEORKu, nic poza polowaniem, jedni polują a drudzy robią uniki, aby nie trafiła jakaś zabłąkana kula…… a przecież nadchodzi konsolidacja, nadchodzi rozdzielenie handlu od przesyłu, nikt w ZEORKu nie przygotowuje się do tego, nikt: panowie decydenci, dosłownie nikt, panowie doradcy Prezesa Bani. Do pana Prezesa nie będę się zwracała, ponieważ i tak nie zapamięta. W naszym kochanym ZEORKu nie robi się nic poza czatowaniem na forum Gazety, w naszym kochanym ZEORKu nie robi się dosłownie nic, zapłacimy za to wszyscy, a najwięcej szary robotnik, ten, który lata w waciaku po polach zimową porą. Smutne jest to bardzo, wiem, że prościej opluwać się nawzajem, prościej zwalać na innych, prościej, krzyczeć „to nie ja, to ONI” ale tak na dłuższą metę się nie da. To musi się rozwalić…….. i niestety rozwali. Chciałabym się mylić, chciałabym wybaczyć te wydumane fanaberie decydentów, jak peżocik 607, chciałabym wybaczyć i wybaczę, tylko weźcie się do roboty, bo utoniemy wszyscy i nie pomoże nawet najlepszy układ polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solidaruch3 Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.06, 22:41 zgoda -należy mu pomóc , bo jest chory i uzalezniony ale wymaga pomocy . chyba sam zapędził się w kozi róg zgodził się na najbardziej niewidzięczną rolę (kadrowca ) co go chyba przerosło , nie ma chyba do tego zdrowia czy też sił, lepiej by został na stanowisku w związku , ma przecież słabe bo słabe ale poparcie wśród załogi , najlepiej gdyby został ponownie szefem Solidarności w zakładzie( czego mu z serca życzę ) i naprawił fatalne stosunki w naszym związku , bo niestety ale większość funkcyjnych oficjalnie go broni a w rzeczywistości chcieliby go załatwić tak aby nie mógł wrócić do władz związku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gierek:)) Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 07:49 ja też jestem kobietą:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 07:53 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiu Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 00:23 Drogi Sylwku w pierwszych słowach mojego listu pragnę Ci gorąco i serdecznie podziękować za szybkie im sprawne załatwienie sprawy. Tak jak obiecałeś chłopak juz pracuje w Kielcach. To nic, że się nie zna na prądzie a o energetyce ma takie pojęcie jak świnia o gwiazdach, ale skoro Ty byłeś specjalistą z branży hotelowej a teraz jest w ZEORKU szefem to i on sobie poradzi !!! Ps. Tą nagonką pismaków się nie przejmuj przecie TKM ! Z pozdrowieniami Grzesiu B. Dla tych którzy jeszcze nie wiedzą lub sie nie połapali spieszę wyjaśnić,że to jest ta interwencja wojewody...(sić) u prezesa Zeorku po tym jak Bania kazał swojemu kolesiowi przyjąc do pracy w RZE Kielce człowieka od wojewody !!! To trza mieć tupet! A teraz będzię interwencję podejmował..... Władza dba o siebie. Do Pani Anny Roży - polecam zająć się również tym wątkiem Pozdrawiam Grzesiu Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 01.10.06, 01:10 Węszcie, niuchajcie, gońcie własne ogonki urocza bando dyslektyków. Odpowiedz Link Zgłoś
timetoremember Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 01.10.06, 13:19 Bardzo prosimy administratora tego forum o skasowanie konta tego pajaca z nickiem "psycholognistykutas". My wiemy kto to jest i nadejdzie czas w którym ta osoba boleśnie odczuje, że są pewne ograniczone pokłady hipokryzji, których przekraczać nie można, ale w tej chwili nie o to chodzi. Jesli ktoś nie posiada elementarnej kultury osobistej i mimo, iż niby obiera sobie nick składajacy się w dwóch pierwszych członach z kompleksów charakterystycznych dla całej partii rządzacej (łże elity, tajemniczy układ itp. bzdety),w ostatnim zaś członie opisuje główną cechę swojego charakteru, nie wystarczy to aby usprawiedliwić chamstwo i ordynarność bijącą z tego nicka, a w połączeniu z absolutnie niedopuszczalnym zachowaniem wobec kobiety, autorki artykułu, której swoją drogą należą się słowa uznania od załogi spółki za opisywanie prawdy o firmie (Pani Anno cały ZEORK to czyta, trzyma za Panią kciuki i komentuje, coraz bardziej ostro zresztą - ciekawe kiedy władze PIS na to zareagują, bo wybory samorządowe coraz bliżej)jest po prostu łamaniem regulaminu tego forum. Apelujemy do Rady Nadzorczej, w której uczciwość i trzeźwą ocenę faktów jeszcze nie przestaliśmy wierzyć o analizę i ocenę sytuacji w firmie. Panowie przecież Wy doskonale wiecie, że w polityce zatrudnienia dochodzi do nepotyzmu na niewyobrażalną skalę pod skrzydłami partii politycznej, która głosiła w kampanii wyborczej odnowę moralną. Nie można kupić całej firmy dając ogromne podwyżki wąskiej grupie ludzi (poprzedni szefowie zarabiali o blisko 3000 zł miesięcznie mniej), bo to jest działanie żywcem wyjęte z poprzedniej epoki, lub charakterystyczne dla państw totalitarnych, gdzie kupuje się ludzi, aby byli wierni, odstrzeliwali myślących inaczej, oraz wprowadzali cenzurę wypowiedzi jak w przypadku zwolnionego z pracy jednego z informatyków w Skarżysku (kto się założy, że Sąd Pracy wyda wyrok nakazujący przywrócenie go do pracy ?). Apelujemy do Waszych sumień i zwykłych ludzkich pokładów uczciwości. Podejmijcie działanie, bo jedna z pereł regionu świętokrzyskiego tonie i jeśli tak będzie dalej wkrótce może zatonąć, bo następcy mogą już nie zdążyć uporządkować całego tego bałaganu. Apelujemy również do autorki artykułu, aby nie ustawała w działaniach odkrywania prawdy o ZEORK S.A. Jeszcze bardzo wiele ma Pani do odkrycia, stąd wnioskujemy, że albo informatorzy nie wszystko wiedzą, albo stosuje Pani metodę wstrząsów o mniejszej sile, lecz regularnych. Załogo firmy - trzymajmy się razem. Nie zaprzedajcie swoich dusz nowej władzy, bo sukces może być pozorny i krótkotrwały. Nawet taki cwaniak jak Tadeusz Kobylarczyk, mimo swoich bezdyskusyjnych błędów (z błędem podstawowym czyli przyjęciem posady Szefa Biura Spraw Pracowniczych) został przez nią zniszczony w bardzo, któtkim czasie. Swoją drogą to bardzo ciekawe czy aktualne władze NSZZ "Solidarność" znajdą w sobie na tyle odwagi, by bronić swojego zasłużonego działacza, czy będą tylko prowadzić działania pozorne. A jeśli pozorne to jak myślicie dlaczego ?. Odpowiedz Link Zgłoś
de_red Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 01.10.06, 10:00 Pani redaktor w krótkim artykule prztacza kilka oburzajcych faktów. Oburza to wszystkich poza prezesem i jego najbliższym otoczeniem. Rozbrajające są komentarze na to wszystko owych ludzi. Sprowadzają się one wszystkie do jednego stwierdzenia: "A KOBYLARCZYK TO PIJAK" :) Bardzo na temat :) Jeśli jeden z drugim chcecie opowiadać o Kobylarczyku to załóżcie inny temat na forum - na tym temacie forum odpowiedzcie na fakty zamieszczone w artykule - tylko jak dyskutować z faktami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Auganow Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 10:33 Ale żeś dołożył, koleś Ty chyba nie potrafisz czytać tego, co jest napisane, tylko to, co chcesz przeczytać. Nie wiem, kogo masz na myśli mówiąc „owi ludzie” nie wiem też czy jestem owym, czy też nieowym, jednak zauważyłem, że w przynajmniej 80% postów nie ma słowa o Kobylarczyku, dajmy więc spokój temu nieszczęśnikowi. Na forum nie ma tematów tylko są wątki, i to powinieneś wiedzieć, jeżeli apelujesz, aby rozmawiać o faktach. No i to Twoje pytanie „jak dyskutować o faktach”, cóż to za pytanie? przeczytaj posty DZIUMDZIOWATEJ, tam jest na temat. Bystry jesteś, tego nie da się zaprzeczyć, jak woda………. no wiesz gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
de_red Re: Jak robić karierę w ZEORK-u 01.10.06, 11:41 Kolejna wypowiedź świadcząca o poziomie rozmówcy - opluć, obrazić i nic nie powiedzieć. Najlepszą obroną jest atak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Auganow Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 16:40 Ooooj, cóż za wrażliwa osoba ten(a) de_red, sorry, sorry, sorry. W życiu nie miałem zamiaru nikogo opluć, a cóż dopiero kogoś, kto pracuje jak sądzę w tej samej firmie, co ja.. Grzecznie zauważyłem, że nie we wszystkich postach, jest mowa o tym nieszczęsnym kadrowcu, co sugerował(a) de_red, odnosiłem się do niego(niej) z szacunkiem pisząc Ty z dużej litery a on(a) mówi, że pluję. Grzecznie zwróciłem uwagę, że na forum nie ma tematów tylko wątki, bo kto, jak kto, ale ekspert potrafiący ocenić poziom intelektualny swojego adwersarza powinien to wiedzieć, inaczej naraża się na śmieszność, zwróciłem uwagę absolutnie w dobrej wierze, nigdy do głowy nie przyszło mi pluć na kogokolwiek. Tłumaczę się, ponieważ znając mój IP, łatwo można mnie namierzyć i nie chcę być postrzegany jako cham, który opluwa. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Jak robić karierę w ZEORK-u IP: 80.54.27.* 01.10.06, 12:49 Tak oto,buraki dorwały się do koryta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Jak robić karierę w ZEORK-u IP: 82.139.11.* 01.10.06, 14:03 nowym kadrowcem bedzie ktos z bardzo bliskiego otoczenia dotychczasowego. niby go zwalniaja a bedzie mial nadal wplyw na wazne sprawy. to pewna wiadomosc. co za cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siusiak Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: 82.139.11.* 02.10.06, 06:09 Może i masz rację co do osoby, ale w szczegółach się bardzo mylisz, bo to jeden pod drugim ten dołek dla własnej korzyści wykopał, ha, ha, ha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiC Re: Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 19:07 Co jest? spokój z Kobylarczykiem? spokój ze Związkami? pewnie wiadomość "poinformowanego" wgoniła Was znowu do budy z uszami po sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jełop Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 18:13 chcę jesze raz zapytać,czy jest na tym forum solistka zespołu FAX??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka d Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 23:30 .....SZYSZKOWSKIEGO Z LPR-u JESZCZE TAM BRAKUJE, PODOBNO CHŁOP NIE MOŻE ROBOTY ZNAJŚĆ PO POSŁOWANIU...NO TO GO NA PREZESA WZIĄĆ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Jak robić karierę w ZEORK-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 09:51 Pan Bania powie za swoim prezesem, że takie były standardy. A gdzie prawo i sprawiedliwość ? Do bani z takim systemem ! Odpowiedz Link Zgłoś