Dodaj do ulubionych

zapomniane osiedle

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 23:20
Witam Was.Chciałabym napisa o najbardziej zapomnianym osiedlu Kielc, które
nazywa się Bukówka.Nic się tu od dawna nie robi, nie inwestuje.Chodniki
zrobione za czasów komuny, już popękały, a ciemno jest jak na najbardziej
zapomnianej wsi.Przydałby się jakiś radny, który by pomógł promowac to
osiedle,przecież płacimy podatki tak jak wszyscy, a nic sie u nas nie robi.
Obserwuj wątek
    • ikser Re: zapomniane osiedle 05.11.06, 00:32
      Pociesz się, że nie tylko Bukówka jest zapomniana. Jadąc po kieleckich ulicach
      trzeba mieć mocno zaciśnięte zęby, żeby języka sobie nie przytrzasnąć -
      nawierzchni utwardzonej w wielu osiedlach nigdy nie widziano np. Baranówek. O
      trotuarach nikt już chyba nie marzy np. ul. Witosa szeroka i w miarę prosta ma
      ograniczenie prędkości do 40 km/h, bo brak chodników. Jest wiele miejsc nie
      skanalizowanych i zapomnianych, standartem odbiegających od wyobrażenia miasta
      już niekoniecznie wojewódzkiego.
      Jeśli chodzi o oświetlenie to pociesz się tym, że nowy STADION jest pięknie
      iluminowany. Wszystko inne jest NIE WAŻNE.:)
    • Gość: Mieszkaniec Re: zapomniane osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 10:03
      Stara częśc osiedla, ulice Łopianowa, Rumiankowa jest nieprzejezdna po większym
      deszczu. Zimą nie da się tam wjechać autem innym, niż terenowe. Nie wspomnę o
      tym, ze brak tam oświetlenia. Ale za to Lubawski postawił żydom pomnik i
      tablice na Kadzielni.
      • wyborca.wyborca Re: zapomniane osiedle - pomysł na wyjście z tego 05.11.06, 10:48
        Wystarczy, że mieszkańcy Bukówki zagłosują na właściwych kandydatów. To od
        radnych zależy, jak będzie ta część Kielc wyglądać za parę lat.

Wiesław Koza już wiele zrobił, a nie był radnym, jeśli nim zostanie będzie miał
        dużo więcej możliwości:

www.samorzad2002.kielce.pl/index2.php?id=rada_miejska&sid=4,5
        • Gość: Mieszkaniec Re: zapomniane osiedle - pomysł na wyjście z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 11:27
          Nie wiesław koza zrobił, tylko ja zrobilem,. Nie kandyduje na radnego, a
          zrobilem projekt oswietlenia na Ostrej Górce, latam kiedy sieda zo MZD w
          sprawie poprawy istniejącego stany dróg, latam do zakładu energetycznego. A co
          zrobił koza ? - beee !!
          • wyborca.wyborca Re: zapomniane osiedle - pomysł na wyjście z tego 05.11.06, 11:34
            Drogi Wyborco! Przeczytaj uważnie, co napisałem:

"Wiesław Koza już wiele zrobił, a nie był radnym, jeśli nim zostanie będzie
            miał dużo więcej możliwości:

Jak klikniesz w ten link, to Ci się otworzy informacja o tym, co i gdzie zrobił
            Wiesław Koza. Skoro facet poradził sobie z Urzędem Miasta, a nie był radnym, to
            jak nim zostanie - będzie mógł zrobić dużo, dużo więcej. Razem z Tobą. I będzie
            oświetlenie, i będą chodniki, i będzie ulica...

Kielce mają paru dobrych radnych, ale czas, żeby wymienić tych, którzy NIC nie
            zrobili dla miasta. Trzeba oddać przyszłość Kielc ludziom, którzy w swoim życiu
            już sporo dokonali. Takim człowiekiem jest Wiesław Koza. Ten typ tak ma!
        • Gość: MIeszkaniec 2 Re: zapomniane osiedle - pomysł na wyjście z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 11:30
          I denerwuje mnie to, ze taki koza chce siewypromowac jadąc na naiwności
          wyborców. Do tej pory jakoś na Bukówkę nie raczył zajżeć.
    • Gość: Jerzy Nie wybierać karierowiczów i dietetyków( od diet) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:03
      Ludzie ! Juz kilku autorów napisało na forum,żeby dotychczasowi radni nie
      kandydowali do Rady.Nowi powinni tez za czym się opowiadają, anie co chca
      zrobić - bo to msą obiecanki, radni pracuja zespołowo !! To jest zasada rad.Ci
      co się chwalą iz coś zrobili, poza radą, to znaczy pogwałcili przepisy,
      załatwili dla swojej ulicy, osiedla lub własnej posesji ,gdy tymczasem sa
      osiedla, dzielnice Kielc, które w XXI wieku nie mają wody w kranie oraz
      kanalizacji !! Takze porządnej drogi , oświelenia i chodnika !! Czy to tak
      dużo, by jakis radny lub kandydat na radnego olewał tę ideę !
      Czy Obice, pomniki, tablice, przeszacowane - i nie konieczne teraz potrzebne -
      inwestycje kieleckie, są wazniejse niz potrzeby ludzi w Kielcach !
      Poczytajcie sobie narzekania ludzi w osiedlach, to jest zycie tehgo miasta ,
      skrywane umiejetnie przez prezydenta i jego dyrektorów.
      Wiecie już dlaczego prezydent ustepujacy nie powinein być w nastepnej kadencji
      w magistracie ?
      • wyborca.wyborca trzeba dobrze wybrać 05.11.06, 20:23
        Oceniając Radę Miasta w Kielcach z perspektywy ostatnich 4 lat, trzeba
        powiedzieć, że było paru radnych, którzy powinni zostać wybrani po raz kolejny.
        Ale wielu powinno dostać czerwoną kartkę.

Są jednak ludzie, którzy działają dla lokalnej społeczności, nawet jeśli nie są
        radnymi. Doprowadzą kanalizacją do jednej, drugiej ulicy, zbiorą podpisy pod
        budowę linii telefonicznej, postarają się o pozwolenie na budowę instalacji
        gazowej dla nowego osiedla...

Wszystko zgodnie z prawem. Czasami ci ludzie robią więcej, niż wielu radnych.
        Stąd warto na nich głosować. I to oni wprowadzają Kielce w XXI wiek. Jednym z
        tych, "którym zależy" jest Wiesław Koza:

Przeczytaj i oceń
        • Gość: moherowy@vp.pl Re: trzeba dobrze wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 20:27
          Z tego co mi wiadomo, to rudzielec tylko stara się pokazać, natomiast nijak nie
          angażuje się w to, co piszesz.
        • Gość: Fredek Re: trzeba dobrze wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 20:32
          Wyborco ! Wiedz,że tak nachalna propaganda udupi Twego kandydata.Ludzie są juz
          znudzeni tym Kozą, chocby był nadzwyczajny , nadawał sie do ONZ !! Czy tego
          nie można zrozumieć ? Zajrzyj do "Marketingu politycznego", tam Ci wyjaśnią
          autorzy...
          • wyborca.wyborca Re: trzeba dobrze wybrać 05.11.06, 20:42
            Wiesław Koza ma pomysły na przyciągnięcie dużych pieniędzy do Kielc. Kasa z
            Unii Europejskiej jest na wyciągnięcie ręki. Dzięki temu będzie można
            skanalizować miasto, zbudować ulice, przyłączyć gaz do wielu domów, które go
            nie mają... To jest jakiś miliard euro w ciągu 6 najbliższych lat.

Działał z powodzeniem nie będąc radnym. Jeśli nim zostanie, to będzie mógł
            zrobić znacznie więcej. Obrotni radni przyciągają również inwestycje, a te - to
            nowe miejsca pracy, które w Kielcach przydadzą się, jak znalazł.

Trzeba wybrać ludzi, którzy mają pomysły, wiedzę i doświadczenie. Jednym z nich
            jest Wiesław Koza
            • telegraf85 rozmawiałem z tym Wiesławem Kozą 05.11.06, 21:21
              Rozmawiałem z nim dzisiaj, bo osobiście rozdawał ulotki na Barwinku. Był miły i
              kulturalny, rozmawialiśmy chyba z 10 minut. Wypytałem go o jego program. Robi
              dobre wrażenie. To moje pierwsze wybory na radnych i całkiem poważnie myślę,
              żeby na niego zagłosować.

Podoba mi się to: Wojciech Lubawski i Wiesław Koza
            • Gość: Rys Re: trzeba dobrze wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 23:23
              Znów ten bajkopisarz - oszaleć mozna !
              • telegraf85 Re: trzeba dobrze wybrać 06.11.06, 08:04
                Wiesław Koza pokazał już, że potrafi wywalczyć wiele dla swojej społeczności.
                Jesli ktoś ma zostać radnym, to właśnie on. Ja mu ufam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka