Dodaj do ulubionych

Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:09
W każdym razie ta duża cukiernia na Staszica, gdzie zawsze mieściła się firma
Banatkiewicz.. Myslę, że to dalej oni...
Jadę o 14 (!) po pracy po pączki a wesoła ekspedientka mówi kilku klientom,
ze nie ma i już nie będzie....
U nas chyba naprawdę ludziom się dobrze powodzi....
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:12
      jak najlepsze w mieście to się skończyły -proste!
      • Gość: zawiedziony Re: Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:18
        Nigdy u nich nie brakowało w tłusty czwartek. A skoro wiedzą, że są najlepsi i
        klient kupi każdą ilośc, to chyba umieją liczyć..
        Żenada.....
    • edit76 Re: Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę... 15.02.07, 15:29
      nie sa najlepsi wiem co mowie :)) tez tak myslalam nawet wczoraj zamowilam u
      nich.. dzis elegancko czekaly na mnie i gdyby nie to ze sie szybko rozeszly i
      muislam dokupic i o 13 jak bylam u Banatkiewicza z powrotem mialam czekac
      gdzies ok godzine... zrezygnowlam tym bardziej ze odeslali mnie znajomi do 4
      por roku i tam tez swoje odczekalam ale....ale teraz wiem w przyszlym roku
      kupuje w 4 porach zdecydowanie jest roznica w jakosci i smaku paczka.....
      • Gość: entuzjasta Re: Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:49
        z tego co mi wiadomo to pączki od "Banatkiewicza" jako jedne z niewielu robione
        są wciąż tradycyjna metodą, bez polepszaczy i innej chemii i nie smakują jak
        guma ktorej nie da sie przetrawić, poza tym Ich pączki zaiwrają nadzienie z
        dzikiej róży a nie jakąs marmolade..., a co do ilosci to nigdy nikogo sie nie
        zadowoli, zawsze będzie mało choćby robicje bez przerwy przez 3 dni, więć
        komentarze ze jest to zenada że pączki sie skonczyły są nie na miejscu. Poza tym
        istnieją juz od 50 lat i jesli dalej utrzymują sie na topie to znaczy że są
        naprawde nieźli.
        • Gość: Magi Re: Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:02
          Ja sobie nie wyobrażam, żeby brakło pączków w tłusty czwartek. To naprawdę
          denne. Widać, że już przestało zależeć co niektórym na zarobku. A przy okazji na
          renomie niezawodnego dostarczyciela pączków. Co do jakości to dla mnie już dawno
          te pączki się popsuły i teraz wolę te robione w domu.
        • Gość: edyta Re: Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:14
          ja tam nie wnikam w procedure wypieku, wiem ze teraz nic bez ulepszaczy nie
          ma ..wiec jak kupuje chce czuc ze jem paczka a nie pseudo paczka...ja dzis mam
          porownanie co do paczkow ...delektowalam sie od wlasnie Banatkiwiecza, Pod
          Telegrafem, z jakies cukierni i wlasnie z 4 por roku ( to byl bez mala
          mus:)) ...zdecydowanie przebily wszystkie te z z 4 por...to nie tylko moja
          opinia..ale ja zostawiam na przyszly rok...to tyle w temacie z mojej strony:)
    • Gość: monia Re: Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:55
      a ja właśnie wróciłam od Banatkieiwcza i jeszcze dostałam pączusie, wiec o co
      chodzi? pyszniutkie.
      • Gość: gość Re: Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:27
        no więc sami widzicie pączki sa wystarczy tylko uzbroić się w cierpliwość
      • Gość: zawiedziony Re: Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:24
        Mało prawdopodobne, no ...chyba,że przeczytali krytykę na forum ......

Ktoś napisał, że bez ulepszaczy? Czy dziś są takie produkty?

Zgadzam się, ale tylko jesli chodzi o przepyszne nadzienie a la róża ;). Poza
        tym jak wszędzie gniot z ociekającym tłuszczem (wielokrotnie eksploatowanym)
        Koniec tłustego czwartku. Amen.
    • Gość: bmm Re: Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 08:49
      ja się nacięłam na te od Pasternaka,kupiłam w jego cukierni na Ślichowicach i
      na 10 szt ... dwa były bez róży, a jak już miały to kropelkę. Więcej nie kupię -
      przynajmniej w "tłusty czwartek"
      • Gość: Rozetka Re: Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę... IP: 81.219.210.* 16.02.07, 08:58
        O gustach się nie dyskutuje. Mnie najbardziej smakują pączki od "Dorotki".Wspólna ileś tam.
        • Gość: ewa Re: Cukiernia "Banatkiewicz" dała plamę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:25
          A mnie, mojej rodzinie i wszystkim znajomym smakują te, które zrobię sama w
          domu. Usmażyłam 68 pączków z 2kg mąki i dzisiaj nie ma ani jednego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka