Dodaj do ulubionych

szowinisci UPA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 10:42
Zapraszam do zapoznania sie ze stanowiskiem OWP w sprawie zbrodni UPA
i Akcji "Wisła" potępionej 27 kwietnia przez prezydentów Polski i Ukrainy.

Łączymy się w bólu z rodzinami ofiar
www.owp.com.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaga Re: szowinisci UPA IP: *.kielce.net.pl 09.05.07, 13:44
      Był taki czas w Polsce, gdy w jednym szeregu mówiło się o bandach z AK, WiN,
      UPA... Szufladki, to nie jest sposób na pokazywanie historii, bo one mają
      ściany odtąd dotąd.
      • Gość: ktosiek Re: szowinisci UPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:19
        Jestes niesprawiedliwa jesli porownujesz AK i UPA.
        AK walczyla z najezdzca na NASZ kraj, chcieli tylko odepszec atak wroga z
        naszych ziem, z naszej Ojczyzny.
        UPA zbrojnie, z pogwalceniem wszystkich praw, chciala siłą, gwaltem i orezem
        wyrwac od Polski tereny nalezace do RP. Mordujac przy tym Polakow w sumie ok
        260 tys ludzi !!!
        AK ani WiN nie roscily sobie praw do ziem ukraincow czy innych panstw, nie
        napadaly zbrojnie na nich, nie mordowaly Bogu ducha winnych ludzi.
        Nie rozumiem czemu mowisz o "szufladkach" wlasnie pokazujemy gorzka prawde.
        Zawsze lepsza gorzka prawda od slodkich klamstw.
      • Gość: półgłówek jaga-podyskutuj o plackach,praniu i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:12
        innych czynnosciach do których jestes przypisana. w historie nie
        wchodź,Poogladaj modę na sukces,i inne poważne odsłony.
        • Gość: Jaga Re: proszę o uważne czytanie IP: 81.219.132.* 10.05.07, 06:23
          To nie ja porównałam AK i UPA, ja tylko przypomniałam, że był taki czas
          radykalnych o cen i nie chciałoby się, aby wracał. Bo nie ma w historii
          jednoznacznych czarno-białych barw. Myślę, ze w każdym ugrupowaniu z tamtych
          lat, byli wśród wielu innych, ludzie przyzwoici, ryzykujący życie dla idei. Nie
          zawsze jednak skutki ich czynów i cele przywódców okazywały się po latach, gdy
          stać nas na chłodną ocenę, do przyjęcia. I tylko tyle. A co do placków, to
          faktycznie piekę dobre, ale mody na sukces nie oglądam, pewnie dlatego tylko,
          ze ciągle jestem w pracy.
          • Gość: ktosiek Re: proszę o uważne czytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:18
            To oczywiste ze "kiedys" na AK mowili bandyci - bo bronili naszej Ojczyzny i
            tyle.
            Zastanawiam sie co o OUN-UPA mozna przyzwoitego powiedziec.
            Oni w samym juz ZALOZENIU mieli eksterminacje ludnosci Polskiej, aby wydrzec
            zbrojnie, gwaltem i siłą tereny nam przydzielone.
            Wiec w tym sensie pewnie byli "ludzie przyzwoici, ryzykujacy zycie dla idei" -
            dla swej idei - czyli najpierw wymordowania calej ludnosci Polskiej a potem
            zbrojne odebranie tych terenow Polsce.
            I co - i mamy ich wychwalac bo zdolni byli dla "swej idei" - zbrodniczej
            przeciez - oddac zycie?

Wolne zarty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka