Dodaj do ulubionych

doktor Misiek-jaki jest

31.05.07, 14:51
Witam. zaczełam chodzić do doktora Miska i chciałam się cos więcej o nim
dowiedzieć. Podobno on juz na Prostej nie przyjmuje więc jak wygląda poród,
kiedy tam sie rodzi. wogóle to piszcie wszystko co wiecie, bo byłam dopiero u
niego 2 razy i moge jeszcze zmienic na innego.
Błagam pomóżcie, mam stresa.
Obserwuj wątek
    • Gość: madziara Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 15:36
      dr.Miska nie znam i nic Ci nie moge na jego temat powiedzieć ale na Prostej
      rodziłam dwa razy i byłam zadowolona.Miałam dr.która tam pracowała i ona mi
      dużo pomógła przy porodzie .Jak tam jest jezeli nikogo się nie ma, nie
      wiem .Niedługo znowu tam sie wybieram ,bo za miesiąc mam rodzić i też mam
      stresa bo się boje o te strajki .Najważniejsze w sumie to zeby mieć chyba
      położną bo ona jest z Tobą do samego końca a lekarz to tylko zagląda ,ale
      jezeli masz też lekarza z danego szpitala to też inaczej na Ciebie patrzą ,ale
      to już zależy od Ciebie
      • Gość: gość Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 07:50
        Miłe Panie, poród to nie tylko Wy. Jest jeszcze jedna osoba-dziecko o opiece,
        którego zapomniałyście. A napewno dzieckiem nie zajmuje się ani ginekolog, ani
        położna.
        • Gość: madziara Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 11:33
          a dokładniej co masz na myśli???
          • Gość: Gość Re: doktor Misiek-jaki jest IP: 81.219.210.* 01.06.07, 13:50
            Dokładnie, to co napisałam-ginekolog i położna nie zajmuą się dzieckiem. I nigdy nie rodziła bym w szpitalu , nie wiedząc kto w razie czego będzie ratował życie mojego dziecka.
            • Gość: madziara Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 15:12
              ja natomiast rodziłam 2 razy i byłam zadowolona nie mogłam narzekać,moje
              kolezanki też były zadowolone.A co lekarzy to zawsze sie znajdą
              jakieś ..........
              • Gość: embe Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.chello.pl 01.06.07, 17:58
                Jejku-tylko nie chodz do Miska-raz ze on na stale pracuje na onkologii a dwa ze
                w ogole nie ma doswiadczenia jako poloznik.A Prosta ci odradzam poniewaz
                straszny tam teraz zamet po zwolnieniu Swiercza -wiele glow moze poleciec i nie
                wiadomo czy akurat nie bedzie to ktos kto prowadzi twoja ciaze.pozdrawiam
                • Gość: BUNIA Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.chello.pl 02.06.07, 06:13
                  Babo !!!!! Co ty chrzanisz?????Misiek ładnych parę lat pracował na Prostej.
                  Twoje "jejku" nie wiem czego miało się tyczyć??? Po odejściu Ś. jest nie zamęt
                  ale cisza i spokój. Mam wrażenie że era "prywatów" na Prostej przemija, a raczej
                  przeniosła się na Kościuszki.Jeżeli Misiek Ci pasuje to chodź do niego. Nic
                  złego na jego temat nie słyszałam.
                  • Gość: embe Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.chello.pl 02.06.07, 13:06
                    pracuje od 22 lat i stwierdzam ze Misiek nigdy nie byl zatrudniony na Prostej!
                    byl tam tylko na okres robienia specjalizacji,oddelegowany z onkologii.pozdro.
                    • Gość: gość Re: doktor Misiek-jaki jest IP: 81.219.210.* 02.06.07, 13:54
                      Embe, od tego nic nierobienia na izbie przyjęć szpitala na Prostej, coś stało Ci się w głowę. Ile pracowałaś za DYR Póśpiecha?. I kto Cię przyjął ponownie do pracy?. A może Grzesiu Cie słabo smyknął?
                      • Gość: embe Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.chello.pl 03.06.07, 11:58
                        do goscia-zimno,zimno,lodowato.cel-pal i.....pudlo!!!hahahahahahaha
                    • Gość: E.T. Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 14:23
                      embe, 6 lat temu przyjmował mój poród, właśnie na Prostej. Dzieki jego
                      natychmiastowej reakcji (cesarskie ciecie) urodziłam zdrowe dziecko!
                      • Gość: embe Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.chello.pl 03.06.07, 11:56
                        Kobieto,co ty gadasz?Misiek zdecydowal natychmiast o cesarskim cieciu?!nigdy a
                        juz napewno nie 6 lat temu-to "pierwszy dyzurny"decyduje o sposobie rozwiazania
                        ciazy,a dr. misiek "pierwszym "na Prostej nigdy nie byl(6 lat temu to nawet
                        specjalizacji nie mial).pozdro.
    • Gość: ania Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:41
      Misiek miał na prostej dwa albo trzy razy dyżury w miesiącu,ja chodziłam do
      niego będąc w ciąży-powiem tak:jako człowiek-superowy; jako lekarz tak średnio,
      tzn.miałam dość skomplikowną sytuację przy porodzie i on zachował się bardzo
      nieprofesjonalnie-nerwówka była straszna-teraz myślę, ze niepotrzebna,mógł od
      razu zrobić mi cesarkę bez kombinowania i robienia dobrej miny do złej gry.
      Gdyby nie położna, którą miałam opłaconą-przewspaniała kobieta-mogło być
      różnie....Więc reasumując-na poród lepiej wziąć sobie położną-o wiele bardziej
      Ci pomoże-a szpital na Prostej ma swoich zwolenników i przeciwników tak jak
      Misiek, Świercz czy inni kieleccy lekarze.
    • Gość: aga Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:56
      rodziłam dwa razy na prostej, z doświadczenia wiem, że obawy przed porodem
      sprawiają że najważniejszy jest dla nas lekarz ( chodzi o naszą psychikę).Ale
      uwierz ,to nire lekarz lecz faktycznie położna jest wsparciem. Ale najważniejsza
      rzecz o której tu ktoś napisał to lekarze neonatolodzy,którzy zajmują się naszym
      dzieckiem. Z tymi z ulicy Prostej mam niestety jak najgorsze wspomnienia.Jeśli o
      nie chodzi to SZCZERZE niepolecam. A uwierz jak już ból minie (bardzo szybko o
      nim zapomnisz ) to najważniejsze będzie dla Ciebie dziecko i już teraz o nim
      myśl podejmując decyzję gdzie chcesz rodzić. Pozdrawiam Ciebie i MALUSZKA:-)))))
      • Gość: bea Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 19:09
        A może dr Misiek będzie odbierał poród w Centrum Onkologii bo tam podobno
        pracuje ?
        Onkologia to dobry szpital i są dobre warunki sanitarne to może tam uda ci się
        urodzić?
        • Gość: 2 Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 19:36
          neonatologia na prostej to jeden wielki dramat
          • Gość: Benia Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.chello.pl 02.06.07, 21:32
            Polecam Kościuszki, ale pod warunkiem, że rodzina jest czasowa i zajmie się Tobą
            i dzieckiem!!!!! Jeżeli przytrafi Ci się cesarka to niech od pierwszych chwil
            czekają bo będą musieli zająć się Tobą i dzieckiem.Jeżeli nie to przechlapane.
            Rzucą Cię na salę z dzieckiem od ręki (prosto po cesarce). Jest szansa że na tej
            sali będzie pacjentka na chodzie (z patologii ciąży, albo ginekologiczna) to Ci
            pomoże. Nie licz na odpoczynek po zabiegu, nie licz, że ktoś dokarmi Ci
            dziecko.Pierwsze dziecko rodziłam na Prostej-miałam cesarkę. Dwa dni leżałam na
            sali bez dziecka (przynoszone było do karmienia).Nie miałam pokarmu to było
            dokarmiane aż pokarm był (karmiłam 2 lata piersią).Pierwszy dzień na sali z
            dzieckiem położne przewijały mi synka. ponieważ któreś bad. krwi było wątpliwe
            było powtarzane.Personel miły i uczynny (z małymi wyjątkami-jak wszędzie).
            Wyszłam ze szpitala spokojna. Drugie dziecko ze względu na lek.prowadzącego
            rodziłam na Kościuszki.KOSZMAR!!!!! To co napisałam na początku.Miałam wrażenie
            że jak najszybciej chcą się nas pozbyć.Teks"...chcesz zagłodzić własne dziecko
            słyszałam do paru kobiet.Tydzień po wyjściu z oddz. musiałam leczyć dziecko na
            zakaż.dróg moczowych. Tam stan dziecka nie robi większego wrażenia.Najważniejsze
            żeby w w miarę dobrym stanie wypchnąć do domu.
            • Gość: ksenia Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 17:20
              do beni dzięki ci dobra kobieto za słowa otuchy o naszym szpitalu. pracuję w nim
              od 20 lat i jest mi przykro słysząc tak wiele złego na nasz temay .kościuszki
              gloryfikowane za co ? za to że tam nie liczy się ciężarna kobieta tylko stawia
              się na ilośc , za brak opieki po porodzie za brak fachowej opieki nad
              noworodkiem , za zazkażenia noworodków , za tłumy odwirdzających na salach , za
              brak intymności dla matek . a tam lekarze nie biorą ? wszędzie biorą !!!!!!tylko
              u nas w zwaązku z ostatnimi wydarzeniami każsy miał praeo nas opluc -alę myslę
              że to już koniec złej passy tego szpotala . zabieramy się za spokojną
              odpowiedzialną pracę (chociaż trwa strajk lekarzy). mamy salę pooperacyjna gdzie
              pacjentki leża dwie doby ,na noc dziecko jest zabierane mama otrzymuje w stałym
              zleceniu leki przeciwbólowe i jedna położna jest do dyspozycjiprzez 12 godzin
              dyżuru . warto spróbowac do nas przyjśc ! a Misiek jużnie ma u nas dyżurów.
              POZDRAWIAM.
          • Gość: BUNIA Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.chello.pl 02.06.07, 21:33
            A co Ty wiesz o neonatologii?????
            • Gość: ania Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 22:44
              sprecyzuj swoje pytanie bo jednak leżąc na oddziale tydzień po porodzie,trochę
              schiz przez panie z neonatologii przeżyłam,szczególnie taka starsza nie
              pamiętam jak się nazywała bo minęły już 2 lata...matko co za bezczelny babol z
              niej był!!!nieważne, było minęło, ale niesmak pozostał,
              • Gość: BUNIA Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.chello.pl 03.06.07, 06:28
                O to mi chodzi. Napisz taka i taka nie chciała mi dać tego i tego. Wysoka
                brunetka nie zajrzała do mnie przez 10godz., niska blondynka, pani X....nie
                chciała dac dziecku jeść, ruda gruba skrzyczała mnie bo.....Są pacjentki, że
                umarłego wyprowadziły by z równowagi, są takie które nie rozumieją, że nie są
                jedyne na oddz. Ale i wśród nas (personelu)są różne osoby. Napisz konkretnie a
                nie oczerniaj wszystkich. Mam wrażenie że chodziło Ci o "obsługę" jak to
                niektórzy nazywają więc określenie neonatologia jest chyba nie na miejscu.
                • Gość: gość Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 11:32
                  Doktor Misiek- fajny kontaktowy, ale powinien zadbać o zeby, wstyd żeby lekarz
                  miał taką faunę i flore w buzi, a doktor Misiak chyba się niektórym myli z
                  Miśkiem który faktycznie na Prostej tylko kontraktowo, pozdro
                • Gość: rybka Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 19:48
                  GOLI kasę ile wlezie, niby legalnie, kupuje najlepszy sprzęt z tej kasy, co
                  podnieca pacjentki , że taki dobry jest. obwiesił się certyfikatami i USG robi,
                  ten sprzęt ma najlepszy i ma branie jak trzeba.
                  • Gość: xxx Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 20:16
                    Sprzęt ma średni ,a twierdzi ,że ma najlepszy w województwie.
                    Twierdzi również do pacjentek ,że robi 3D co niestety nie jest zgodne z
                    prawdą.Bajer też ma swoje granice,ale niektórzy uważają ,że głupia baba
                    wszystko łyknie.
                    • zazdrosnygrzegorz Re: doktor Misiek-jaki jest 03.06.07, 21:36
                      taki donos na kolegę? powiedz mu prosto w oczy co myślisz cwaniaku
                      • Gość: xxx Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 21:53
                        Sam o tym wie nie muszę mu mówić.
          • Gość: urodzony Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 20:00
            PROSTA to zajmuje się wszystkim oprocz kobiet w ciąży i rodzeniem . To
            konfliktowy szpital żle dobrana kadra, brak dyscypliny, a pielęgniarki obojętne
            i chamskie. Nie polecam.
            • Gość: kombimator Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.chello.pl 04.06.07, 05:49
              A co rodziłeśśśśśśśśśś??????
    • michmo1 Re: doktor Misiek-jaki jest 03.06.07, 19:03
      Dzięki tym co odpowiedzieli konkretnie na moje pytanie. Mówi sie że trzeba
      rodzic tam gdzie się ma lekarza, w moim przypadku tak nie będzie i co w związku
      z tym. Czy wystarczy że sie da cos połoznej i lekarzowi i wszystko pójdzie ok.
      • Gość: BUNIA Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.chello.pl 03.06.07, 19:29
        Myślę, że trzeba mieć i szczęście. Jak będziesz je miała to trafisz na dobrą i
        milą położną, szybko urodzisz zdrowe dziecko i szybko wyjdziesz do domu (nie
        potrzebne będzie dawanie komukolwiek czegokolwiek ).Są rzeczy na które nie mamy
        wpływu.Poród zazwyczaj boli. często jest tak, że jak boli to ma się wyrzuty że
        się nie dało to może bolałoby mniej. Jak damy to się cieszymy, że nie boli
        bardziej bo dałyśmy.Proponuję poród rodzinny (najtaniej na Prostej i bez
        przymusu "Szkoły Rodzenia", którą polecam bo co ciekawe pacjentki po "Sz.R" są
        przesympatyczne, zorientowane w temacie i lepiej znoszą połóg).Niestety są
        sytuacje że dawanie nie pomoże, czego nie życzę.
    • Gość: saba01 Re: doktor Misiek-jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.18, 17:01
      Dr Misiek jest złym lekarzem. Jest opryskliwy, już drugi raz skłamał mi w oczy a chodzi nie tylko o zdrowie najbliższej mi osoby ale o jej ŻYCIE ! Nie interesował się pacjentem podczas gdy ten nie mógł już oddychać i sie ruszać jedyne co to nie patrząc na chorego kazał stanąć w kolejce do rejestracji która trwała około 2h. Nie da się umówić do niego prywatnie. Nie odbiera telefonu prywatnego ani sekretarka drugiego. Jak uratować komuś życie kiedy wszystko leży w jego rękach a on nie kieruje pacjenta na operacje(a powinien już dawno bo inny lekarz nas o tym powiadomił) bo taki z niego lekarz, że nie zależy mu na życiu pacjenta. Nie ma czasu na przenoszenie do innego szpitala. Nie polecam "doktora".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka