Dodaj do ulubionych

Studenci uniewinnieni

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:29
To bardzo sensowne, co uczynił sąd. Studentom należy jedynie życzyć odrobinę
powagi a policjantom poczucia humoru. I tyle...
Obserwuj wątek
    • Gość: cyc Re: Studenci uniewinnieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:37
      piękny prezent dla pana 0lbrysia w święto policji
      • Gość: Dzisiejszy O tym piszecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:26
        Art. 61. § 1. Kto przywłaszcza sobie stanowisko, tytuł lub stopień albo
        publicznie używa lub nosi odznaczenie, odznakę, strój lub mundur, do których nie
        ma prawa,
        podlega karze grzywny do 1.000 złotych albo karze nagany.
        § 2. Kto ustanawia, wytwarza, rozpowszechnia publicznie, używa lub nosi: godło,
        chorągiew albo inną odznakę lub mundur, co do których został wydany zakaz, albo
        odznakę lub mundur organizacji prawnie nie istniejącej, albo odznakę lub mundur,
        na których ustanowienie lub noszenie nie uzyskano wymaganego zezwolenia,
        podlega karze aresztu albo grzywny.
        § 3. W razie popełnienia wykroczenia określonego w § 1 można orzec, a w razie
        popełnienia wykroczenia określonego w § 2 orzeka się przepadek wymienionych w
        tych przepisach przedmiotów, jak również innych przedmiotów służących do
        popełnienia wykroczenia, takich jak pieczęcie, stemple, papier firmowy lub
        bilety wizytowe, choćby nie stanowiły własności sprawcy.

To o tym piszecie.

To jest przepis na podstawie którego studenci odpowiadali przed sądem.
        • wykidajlo2 Re: O tym piszecie? 26.07.07, 21:59
          Młody człowieku, jeśli ja napiszę sobie na czapce że jestem profesorem (a nie
          jestem) to tylko ktoś kto ma nierówno pod sufitem mógłby w tym widzieć
          przekroczenie prawa.
    • Gość: kuba Re: Studenci uniewinnieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:41
      A co z podatkiem VAt od społecznej obrony czyli bezpłatnej.Od maj 2004 każda
      bezpłatna pomoc prawna jest opodatkowane podatkiem w tym podatkiem VAT o czym
      przekonał sie słynny poekarz który dawał chleb biednym za darmo.
      • Gość: mj Re: Studenci uniewinnieni IP: 80.48.71.* 26.07.07, 11:54
        od kiedy to dawanie chleba jest pomoca prawna??w przypadku piekarza z Legnicy
        chodzi o darowizne.W tym przypadku bedzie to podatek od czynnosci cywilno-
        prawnych
    • Gość: czytelnik Studenci uniewinnieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:24
      a GW znów skleja wycinki artykułów!? co to za zdjęcie, bo na pewno na nim nie
      jest sędzia Artur Adamiec! droga GW może lepiej wcale nie wklejac zdjęcia, niz
      takie, które nie jest współgrające w 100 % z tematem!?
    • Gość: Studenci uniewinni Studenci uniewinnieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:42
      BRWO PANIE SĘDZIO. Jedyna słuszna droga na tą przgłupawą policje pod dowództwem
      krwawego KARŁA olbrusa to WŁADZA SĄDOWNICZA. Popatrz kurduplu co warci są
      twoi "psełdo policyjni znawcy kodeksu wykroczeń" KOMPROMITACJA !!!!!!!!!!!!!!!
      POLICJI
    • Gość: taki Studenci uniewinnieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 23:03
      na święto policji olbryś powinien dostać medal "ZA POLICYJNĄ GŁUPOTE"
      • Gość: s-1 Re: Studenci uniewinnieni IP: 80.51.192.* 26.07.07, 02:09
        Jednak trzeba przyznać, że pan Janusz w "zetce" pomógł w walce z głupotą, cała
        Polska pękała ze śmiechu, też dzwoniłem. Jeszcze za wiele jest czerwonych
        punktów na mapie...
    • Gość: Sztubak Studenci uniewinnieni -- i co z ta Polską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 05:46
      Było to bardzo dawno temu, ale wydarzenie pamietaja wszyscy ot wywaliło
      elektrownie w Czarnobylu, patrzę w okolicach ul. Kujawskiej idzie sobie kolega
      Piotr w OP 1 i masce P-gaz(dla niewtajemniczonych OP 1 to taki uniform zrobiony
      z gumy do ochrony przed bojowymi (i nie tylko) srodkami chemicznymi)
      przyłaczyłem sie do kolegi i pomogłem sie poruszać w tym stroju a to sam
      wkładając maskę, a to niosąc inne gadżety które miał przy sobie.
      Przemaszerowalismy tajk ulicą Zagórską, Kujawską, Chopina do skrzyżowania ze
      Źródłową wywołujac zdziwienie jednych i rozbawienie drugich zwłaszcza
      taksówkarzy (klasony, pozdrowienia etc.) Dzisiaj , a zwłaszcza po artykułach o
      studentach aż mnie ciarki przechodzą co by było gdyby milicja była wtedy taka
      dzielna jak dzisiejsza policja ??? A i cała ta parada to raczej była zgrywa niż
      jakiś tam protest, czy akcja polityczna. No i teraz drogi czytelniku pomyśl
      gdzie jest ta wolność, czy tolerancja ??? Nie wierzę, że włócząc sie po KSM-ie
      przez min 2-3 godziny (bo juz dokładnych rejonów nie pamietam, wymieniłem trase
      główną) nie widział nas żaden ORMO-wiec, milicjant, towarzysz czy SB-ek I jak
      widać nie potraktował tego poważnie, a tu proszę dziś...dzielne zuchy (nie
      powiem policja, bo nie cała)...
      • Gość: prawda Re: Studenci uniewinnieni -- i co z ta Polską? IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.07.07, 18:30
        Oj, wtedy to chyba jeszcze nie wszyscy czytać umieli,po 90 roku w
        komisariatach nie znali przepisów ,które wcześniej nie były stosowane,a teraz
        znają ,ale ze stosowaniem to ...zadyma na cały kraj.
    • peryhelium Niezły ze mnie drań...... 26.07.07, 08:44
      Hmmmmm
      A ja mam 2 pary wojskowych portek BDU USA, kurtkę i spodnie M-65, nowe,
      wyjściowe bojówki niemieckiej marynarki wojennej, pasek włoskich karabinierów,
      ba nawet podkoszulek i bokserki to materiały kontraktowe, nie mówiąc już o
      glanach i replice P-99. Przyznaję się więc Szanowan Policjo do noszenia
      uniformów nie dla mnie dedykowanych i proszę o wyrozumiałość. W świetle całej
      tej sytuacji czuję się teraz w tych mundurkach jak bandzior. Ciekawe jak czują
      się kreatorzy tego zamieszania - Stróże Prawa w garniturach i białych
      koszulach, czy nie czują się przypadkiem nieswojo, jakby nosili cudze ciuszki?
      P.S.
      W latach 80 ojciec podarował mi chełmofon, traktujcie to jako donos
    • Gość: janusz3112@gazeta Studenci uniewinnieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:37
      Sad chetnie siega do kar,reprymend w stosunku do braci studeckiej,czyli
      bezbronnych.Moze by tak wyciagnac za uszy kilku rzadzacych z premierem na szpicy
      i dac po lapach,nauczyc kultury.Rzad za mocny.
    • Gość: Wacek Studenci uniewinnieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:42
      Panowie poczekajmy może w tej sprawie wypowie sie Komendant Wojewódzki Policji
      w Kielcach Wojciech Olbryś. To on w końcu ponosi wine za to całe zamieszanie i
      kompromitacje świetokrzyskiej policji. Jako obywatel i podatnik chce wiedzieć
      co dzieje sie z tym policjantem który w sądzie miał przy służbowym mundurku
      guziki z czasów PRL-u (z orłem bez korony). Kto poniesie odpowiedzialność za
      bezzasadne skierowanie sprawy do sądu???.
      A Panowie studęci niech głęboko zastanowią się nad pozwaniem policji do sądu.
      Jak olbryś zapłaci odszkodowanie to może wreszcie zrozumie co to jest WŁADZA
      SĄDOWNICZA
    • Gość: Sprawiedliwy-1 Studenci uniewinnieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:51
      Wierzyłem, że niekompetęcja, policyjna wszech obecna głupota, kłamstwo,
      pomówienia i niegodziwość policji mogą być poskromione jedynie na sali sądowej.
      BRAWO PANIE SĘDZIO- to mi sie podoba.
      • Gość: Firek Re: Studenci uniewinnieni IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.07, 10:20
        Studenci proponuje Wam nowy pomysl na przebierane się np;przebierzcie się za
        księży.I pokazcie sytuację staruszkę leżącą nałozu śmierci.Ksiądz udziela jadną
        ręką komunię, a drugą ręką bierze 10 zl za tą poslugę.Widziałem to w szpitalu.
    • oldtimer20 Re: Studenci uniewinnieni 26.07.07, 10:21
      Wysoki Sąd czyta lektury nie zalecane przez giertycha.
    • Gość: googoo Studenci uniewinnieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:24
      Daleko im do studentów mieszkających na stancji nad mieszkaniem baronowej
      Krzeszowskiej............
      • Gość: emeryt Re: Studenci uniewinnieni IP: 212.122.223.* 26.07.07, 10:28
        Studenci mieli poczucie humoru,pozostali nie dorosli do roli doroslych.
    • Gość: MW Te streszczenie z Lalki to bzdura IP: 212.160.172.* 26.07.07, 10:33
      Napisał to ktoś, kto nie czytał chyba - studenci nie wchodzili po linie przez
      okna, tylko spuszczali na sznurku trupią czaszkę, którą pukali "przez pomyłkę"
      w okno pani baronowej. Wygląda mi to na kawałek wypracowania z liceum
      napisanego przez osobę , która nie przeczytała "Lalki".
      • polska_baba Oj, chyba sam nie czytałeś "Lalki" 26.07.07, 13:12
        To nie jest streszczenie, tylko fragment powieści, jeśli dobrze pamietam to
        fragment listu Rzeckiego do Wokulskiego.
        Stukanie czaszką było wcześniej, a w czasie eksmisji jeden ze studentów był
        spuszczany przez kolegów z okna na linie i to właśnie Rzecki opisuje.
    • Gość: valentijn Re: Studenci uniewinnieni IP: 80.54.202.* 26.07.07, 10:36
      bardzo dobre poczucie humoru! Oczywiscie studentow. Niesamowite przebranie, sam
      bym cos takiego z checia zrobil, nie zwazajac na konsekwencje. cheers
    • krzych.korab Policjanci powinni zapłacić koszta sądowe,nauczyło 26.07.07, 10:47
      • krzych.korab by to ich rezerwy i dystansu do siebie samych. 26.07.07, 10:49
    • mut to teraz hulaj dusza 26.07.07, 10:56
      bandyci przebrani za policjantów i chcący właśnie obrabować TIRa czy autobus na
      drodze też zostaną uniewinnieni bo ich mundury różnią się od prawdziwych
      mundurów policyjnych ściegiem na mankiecie :)
      • Gość: cameel Re: to teraz hulaj dusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:15
        No ale oni nosili historyczne mundury nie istniejących już formacji ,idąc
        tokiem rozumowania policji należało by również konsekwentnie zabronić noszenia
        mundurów wojów Bolesława Chrobrego, Kosynierów czy Powstańców Warszawskich
    • Gość: Malinowy Studenci uniewinnieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:15
      Prawdo[podobnie urazili się byli milicjanci
    • Gość: Wiedzący 1 Studenci uniewinnieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:16
      Złodzieje samochodów,też dla żartów chcą się "tylko przejechać aurem",a bandyci
      i szabrownicy zatrzymujący na drogach TIRy przebrani w policyjne mundury,też w
      ramach "dowcipu"zabierają zawartość transportu !!!
      Czyżby sądy lansowały MODĘ NA PRZEBIERAŃCÓW ????!!!!
      Ten sędzia,to też chyba przebieraniec w todze,bo MA ZERO WYOBRAŹNI NA AKTUALNE
      SPOŁECZNE PROBLEMY w Polsce.
      To wielka zachęta,aby nie mieć zaufania do żadnego munduru,TO DYWERSJA !!!
    • ambl Studenci uniewinnieni 26.07.07, 11:44
      mundur melicyjny-rzecz święta!
      • sauber1 Re: Studenci uniewinnieni 26.07.07, 11:55
        ambl napisała:

> mundur melicyjny-rzecz święta!

Prawomocny wyrok sądu to rzecz święta i nie podlega dyskusji, a zomowców i
        milicjantów jakoś tak nie za bardzo lubimy, oczywiście za wyjątkiem tych co
        przeszli weryfikacje, dobrych znajomych, kolegów ,w rodzinie itd ;)
    • iron_giant Re: Studenci uniewinnieni 26.07.07, 12:18
      Mam nadzieję, że Policja odebrała studentem mundury za pokwitowaniem, bo ma
      taki obowiązek. Jeśli tak nie zrobiła, winna być ukarana po zaskarżeniu. Jeśli
      zajęła mundury za pokwitowaniem, to zgodnie wszystko jest zgodne z prawem.
      Skoro wyrok uniewinniający, i słusznie (!), to Policja winna oddać mundury,
      które studentom zabrała. Mają prawo do ich zwrotu, a Policja ma obowiązek je
      wydać.
    • Gość: Menschenfresser Studenci uniewinnieni IP: *.proxy.aol.com 26.07.07, 12:36
      No to niech teraz ten Sad nareszcie sprawdzi,
      czy Teletubbusie sa czy nie sa.

Bo naprawde ciekawe (choc - chyba -
      spolecznie nieszkodliwe, ale kto wie ?)
    • Gość: Studenci Studenci uniewinnieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 18:18
      A ja proponuje aby dzień 25.07. corocznie obchodzić jako "Dzień Głupoty
      Świetokrzyskiej Policji".Można też nagradzać najwiękrzych policyjnych GŁUPOLI
      orderem z wizerunkiem ŚWIĘTOKRZYSKIEGO olbrusa W CZAPCE Z OŚLIMI USZAMI.
      Kaberet będzie przedni.
      • Gość: ad Re: Studenci uniewinnieni IP: 87.204.126.* 27.07.07, 15:19
        to nie wina Pana Olbrysia , to głupota jego wynalazku Radwańskiego
    • istvan73 Zająć się zioberem, dornem i wasserwanną 26.07.07, 20:00
      to są przestępcy, a nie studenci, policjanci weźcie sie yebnijcie w łeb !!
    • Gość: bebe Re: Studenci uniewinnieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 20:29
      przecieź oni byli w niekompletnych mundurach trochę nieaktualnych,wzbogaconych
      o hełm/wojskowy/,gogle i hełmofon pancerniaka,i nie zamierzali chyba wykonywać
      czynności policyjnych w tych strojach,bo ludzie padliby porażeni śmiechem.
      • Gość: bziQ Re: Studenci uniewinnieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:14
        Stwierdzam z satysfakcją, że wreszcie ktoś puknął się w łeb.
        Cóż, pozostaje mi czekać, że ktoś zauważy też resztę paranoi, w której żyjemy.
      • Gość: matka Re: Studenci uniewinnieni IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.07.07, 22:21
        Studenci nie byli w estymie ,robili sobie jaja i to wkurzyło "władzę ". A potem
        dosztukowali ideologię. Dobrze ,ze sędziowie zaczynają miec zdrowe osądy.
        • Gość: Reni Re: Studenci uniewinnieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:23
          Dobrze, ze to się skończyło bo to była farsa.

korepetycje.kielce.prv.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka