Gość: kacperek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 19:45 Witam. Czy mogę prosić zwolenników kierowców MPK i przeciwników o nie obrażanie siebie wzajemne? Nie wyzywanie się. Pokażmy, że potrafimy dyskutować na odpowiednim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurek_inw Re: poziom dyskusji 24.08.07, 19:50 Tutaj? To raczej nierealne, bo poza kilkoma osobami trzymajacymi poziom, mamy mozliwosc 'obcowania' z rzesza pelnych frustracji nieudacznikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensor Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 20:50 > mamy mozliwosc 'obcowania' z rzesza pelnych frustracji nieudacznikow. oraz osobnikami hołdującymi moralności Kalego i czcicielami staropolskiego "sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie" prawda kacperku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 21:02 Pijesz do mnie? A to z powodu? Poza tym nie dyskutujemy kto ma racje, tylko dlaczego nie można tych racji przedstawić bez wyzywania sie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensor Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 21:10 1. wasza bezstronność przedstawia wiele do życzenia, 2. najpierw obrzucasz strajkujących błotem z później chcesz dyskutować na merytoryczne argumenty? (taktyka przypomina meandry obecnej polityki), 3. poziom empatii masz bliski zeru ale czego tu od takiego wymagać, 4. wasza hipokryzja sięga szczytów - dolary przeciwko orzechom, że gdyby ratuszowa ekipa była z innej opcji politycznej ty byłbyś pierwszym chętnym do zbierania podpisów razem z kierowcami MPK na Sienkiewce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Kultura wg jurka_inw IP: *.205.udn.pl 24.08.07, 21:27 Oczywiście, że to nierealne, aby poziom był przyzwoity jureczku; oto niektóre twoje wypowiedzi: "bede pluł na p. Latosinskiego" "nie beda musieli znosic fochow tego bydla" "to jeden wielki syf" itp A podobno urząd ma ISO... hmm... coś niski standard tego ISO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 21:40 Eh aż mi się nie chce odpisywać. To jakaś odpowiedzialność zbiorowa? Dlaczego piszesz Wasza? Kiedy obrzuciłem strajkujących błotem? Z tego co kojarzę ani razu, nie wyzywam im, nie pisze, że są idioci, chamy itd. Oczywiście nie mogłeś się powstrzymać bez wycieczek osobistych i obrażania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensor Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 21:52 Jeżeli piszesz o grupie zwolenników i przeciwników to za w pełni uprawnione uważam używanie zaimka "wasza". Przy okazji, są jeszcze ludzie, którzy potrafią OBIEKTYWNIE przyjrzeć się z boku racjom obydwu stron (grupa trzecia). > Z tego co kojarzę ani razu, nie wyzywam im, nie pisze, że są idioci, chamy itd. Ala w poście poniżej wytknęła ci użycie "odpowiednich" zwrotów. Znasz bajkę o Pawle i Gawle? Tak, więc nie dziw się, że jeżeli używasz takiej retoryki niektórych ponoszą nerwy i odpowiadają ci w ten sam sposób. Niektórych nie stać na zniżenie się do twojego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 22:00 Pisze o grupie osób ale nie traktuje ich na równi i nie uznaje odpowiedzialności zbiorowej.Widzę, że ty już wszystko wiesz. Nawet nie przeczytałeś wątku gdzie użyłem takich słów,ale oczywiście wiesz, kto kiedy zaczął i komu nerwy puściły. To zapraszam do poczytania wątku, gdzie zwolennik kierowców zaczął od wyzywania mnie od głupków, jełopów, pisał, że biorę kasę za zdanie przeciwne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Kultura wg kacperka IP: *.205.udn.pl 24.08.07, 21:19 Nie bardzo rozumiem dlaczego domagasz się kulturalnego traktowania cię w dyskusji. Oto przykłady twoich wypowiedzi: "Kolejny głupek" "Zacznij się leczyć" "Nauczyć się czytać" itd. Porażający poziom, ajk na osobę, która wymaga od innych kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Kultura wg kacperka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 21:36 Wybacz ale akurat jeśli ktoś wmawia mi, że pisze coś czego nie pisze to mu chyba mogę odpisać :naucz się czytać. Widzę, że dokładnie notujecie sobie co kto pisze. Masz racje dwóch pierwszych wyrażeń nie powinienem napisać ale wybacz czasami człowiek może mieć dosyć, jak ktoś używa argumentów: debil, jełop, sprzedawczyk itp. A co do opcji politycznej to akurat nie ma to znaczenia dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kultura wg kacperka IP: *.205.udn.pl 25.08.07, 06:43 Nie muszę sobie notować, wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. Chodzi o fakt, że sam używasz zwrotów niekulturalnych (być może w ocenie niektórych prostackich/chamskich) a psioczysz na twoich oponentów. Najpierw sam powinieneś być w porządku, żeby innych próbować ustawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Kultura wg kacperka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 09:43 Kobieto ale z Tobą się ciężko gada. Nikogo nie ustawiam, tylko proponuje zacząć wreszcie gadać bez wyzywania się. Ale widzę, że masz ciekawą logikę. Mnie to można wyzywać od głupków, sprzedajnych itp. ale jak mi nerwy puszczą to oczywiście moja wina, że ktoś mnie obraża. A poza tym wybacz ale jak ktoś mnie obraza i wmawia, że każdy przeciwnik kierowców to bierze za to pieniądze, na pewno pracuje w UM itp. to chyba ma problemy z ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kultura wg kacperka IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 20:34 Ustawiasz i nie zasłaniaj się pokrętnymi tłumaczeniami o logice - to podniosłeś temat i domagałeś się od innych kultury wobec ciebie - ja tylko wykazałam, że nie jesteś lepszy od innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Kultura wg kacperka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:53 Od kiedy to propozycja jest ustawieniem. Zresztą przyznałem, że mnie poniosło, a że była to odpowiedź na atak to już inna sprawa ale masz racje tego też nie powinno być. Nie chcesz posłuchać propozycji nie musisz, możesz wyzywać, obrażać innych, skoro tak jest wygodniej dyskutować. Wybacz ale kończę dyskusję z Tobą. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kultura wg kacperka IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 20:58 WYtykasz innym brak kultury, ale sam nie potrafisz nad sobą panować i sięgasz do wyzwisk. Obrażasz interlokuturów i prosisz o szacunek w stosunku do ciebie. Nic do dodania. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Kultura wg kacperka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:05 Z Tobą naprawdę nie da się dogadać. Ile razy mam pisać, że nie powinienem napisać tych chyba aż 3 zdań, że przepraszam. Napisałem tylko, że uważam, że powinniśmy szanować się wzajemnie. Gdzie Ciebie obraziłem? Skoro ciągle czepiasz się mojej prośby to może po prostu nie chcesz jej spełnić i może wolisz jak ludzie się obrażają. Wybacz nie rozumiem już ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kultura wg kacperka IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 21:12 Napisałeś: "Wybacz ale kończę dyskusję z Tobą" przyjełam do wiadomości, pożegnałam się, a tu się okazuje, że niby mężczyzna, a dalej gada, gada, gada ... Powtarzasz się chłopczyku, ale ja już tych powtórzeń czytać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Kultura wg kacperka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:21 Masz rację, nie czytaj w końcu Ty wiesz lepiej. Wybacz ale możesz na koniec powstrzymać się od złośliwości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Kultura wg kacperka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:56 P.S. Rób co chcesz, Twoja sprawa. Nie mam zamiaru nikogo ustawiać, ja tylko podałem propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Kultura wg kacperka 24.08.07, 22:10 Ja bardzo przepraszam , a tak na prawdę to o co chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiMi Re: poziom dyskusji IP: *.chello.pl 25.08.07, 08:13 Mnie najbardziej podoba się jak ala wszystkich przeciwników strajku od razu "wsadza" do urzędu. No, no dużo etatów musiałby mieć UM. Do ali: na prawdę nie możesz uwierzyć, że wśród zwykłych obywateli są ludzie, którym się TO nie podoba???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: poziom dyskusji IP: 80.48.137.* 25.08.07, 08:30 Lubawski z Latosińskim gadają a Region Świętokrzyskiej Solidarności nie bacząc na to na wtorek na godzinę 10 zaplanował pikietę przed siedzibą Zarządu Transportu Miejskiego. Na 3 września zaplanowana jest manifestacja, która przejdzie od siedziby Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji pod ratusz. Czyli pan Bartosz chce autobusem MPK wjechać do Sejmu? A pracownicy MPK zostaną, jak pasażerowie, na lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 25.08.07, 18:04 Cieszę się, że ci się to podoba - odnośnie etatów: wcale nie tak dużo: to pewnie 2-3 osoby wypowiadają się pod różnymi nickami. Ja, w przeciwieństwie do ciebie, nie zakładam, że w UM pracują sami idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 19:07 To 2-3 osoby, przecież to spisek. Ja sam w pracy mam co najmniej 2 osoby, które nie popierają kierowców. P.S. Nie pracuje w UM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Ciekawostka - B. Latosiński IP: 80.48.137.* 25.08.07, 19:32 Ciekawe, że w ostatnich wyborach samorzadowych, gdy B. Latosiński startował na kieleckiego radnego z listy Komitet Wyborczy Wyborców Porozumienie Samorządowe W. Lubawski jakoś ludzie z MPK się nie kwapili by go poprzeć i zebrał 42 głosy. Teraz dzięki akcji jaką rozkręcił w MPK będzie miał głosów więcej. I jeszcze Bartosz się dzięki niemu do Sejmu załapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 08:08 to raczej manipulacja; a tak właściwie to ile osób masz ogólnie "w pracy"; chciałabym wiedzieć ile procent nie popiera strajku - skoro już poruszyłeś ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 08:11 Napewno mam więcej niż 2-3 osoby w pracy. Pytanie jaki procent nie popiera strajku jest ciekawe ale musiałaby się tym zając jakaś firma od badań statystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 17:22 Na pewno te obliczenia są zbyt trudne dla przeciętnego umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 17:24 Kpisz czy o drogę pytasz? No bo wybacz ale jak sobie wyobrażasz takie obliczenia? No chyba, że masz na myśli policzenie tego dla 10 osób ale wybacz to nic nie daje. A poza tym nie wyobrażam sobie, żeby ktoś łaził sobie po zakładzie pracy i robił badania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 20:37 Oj migasz się kacperku - najpierw piszesz, o 2 osobach, które strajku nie popierają, ale nie piszesz ile masz osób w pracy - a chodzi tylko o ustalenie czy u ciebie w pracy to jest 100% czy 1%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:40 Ale jaki ma sens ustalenie ile to % u mnie w pracy? Szczególnie, że przecież nie pytałem każdego w pracy. Ponieważ część osób pisze tutaj, że tylko osoby z UM są przeciwne to chciałem pokazać, że u mnie w pracy też są osoby przeciwne. W pracy mam ponad 300 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 20:44 Czy warto było zatem pisać ile osób u ciebie w pracy nie popiera strajku? Sam zacząłeś ten temat, ale gdy proszę o konkrety wycofujesz się rakiem - szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:47 Nie wycofuje się chyba jasno ci napisałem ile mam osób w pracy ale wybacz jeżeli uważasz, że będę robił badania statystyczne jaki procent nie popiera strajku to się mylisz. Ja tylko chce uświadomić, że to nie prawda, że wszyscy kielczanie popierają strajk i tylko urzędnicy są przeciwni. Albo jak to jeden z dyskutantów napisał, Ci którym płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 20:54 Ok, nie chcesz to nie pisz - dyskusja i tak miała być o kulturze wypowiedzi na forum i twoich nieuzasadnionych oczekiwaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:58 Ale o czym Ty teraz mówisz? Czego nie chce pisać? Poza tym dlaczego to propozycja kultury w dyskusji co odnosi się również do mnie, jest nieuzasadnionym oczekiwaniem? Czego mam oczekiwać?Wyzywania się? Bluzgania na siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensor Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 17:52 Są na tym forum osoby, które czują, że są powołane do wypowiadania się w imieniu ogółu. To poczucie jest tak silne, że zmieniając co chwile nicki odpowiadają nawet sami na swoje wcześniejsze posty. Ba, mało tego. Czują się na tyle wszechwiedzący, ze uczestniczą w dyskusjach na temat zawiłości polityki, patriotyzmu (nieśmiertelny Filip), obickiego lotniska, problemów komunikacyjnych, pogody, informatyki, szeroko pojętej sztuki, etc. Tylko pozazdrościć multidyscyplinarności ;) Nawet niektórzy profesorowie nie są na tyle biegli by móc dorównać lotności umysłu niektórych kieleckich forumowiczów. I pamiętaj Alu! To do nich zawsze należy ostatnie zdanie. Nie wolno z nimi polemizować. Obowiązuje tu zasada: "moja racja jest mojsza niż twojsza" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s-1 Re: poziom dyskusji IP: 212.244.164.* 26.08.07, 18:35 "moja racja jest mojsza niż twojsza" ;) To tyż prowda jak mawiają starzy Górale Ważne że jest wesoło i tak na luziku - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 20:41 Lepiej mieć klapki na oczach i nie interesować się niczym sensorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: poziom dyskusji IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.08.07, 21:04 Forum to nie klaka dla KLAKIERÓW. Ci,co najwięcej i najgłosniej piszą o tolerancji, itp. ..mają najwięcej uwag do poglądów innych forowiczów,inwigilują ich nicki. ? Czyżby schizo paranoidalna ? To chyba jakiś wirus w Kielcach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensor Inwigilacja nicków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:14 A to ciekawe ;) Po prostu wystarczy spoglądać na forum co jakiś czas, porównać styl wypowiedzi, błędy językowe i jeszcze kilka pomniejszych cech. Tu masz definicje schizofrenii: pl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenia pl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenia_paranoidalna Poczytaj definicje. Następnie przyjrzyj się wypowiedziom jednego z forumowiczów zza oceanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Inwigilacja nicków? IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 21:17 Piękne:-) Kapelusz z głowy przed panem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensor Re: Inwigilacja nicków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:23 I vice versa. Za kulturę wypowiedzi i zdrowy rozsądek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Inwigilacja nicków? IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 21:29 To strasznie zobowiązujące. Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Inwigilacja nicków? IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.08.07, 21:24 no własnie ..porównać styl ,błędy i... tzn . ze jestem chory,bo mnie to głowy nie przychodzi? Wnikam w treśc i tyle albo się zgadzam albo nie,bez odniesień..Najważniejsze,zeby nie być upie...wcem, podgladaczem, badaczem stylu ,ortografii..KOMPLETNY INFANTYLIZM. Odpowiedz Link Zgłoś
karolwoolf Re: Inwigilacja nicków? 26.08.07, 21:32 Jestem infantylnym upierdliwcem i zaraz nie tylko nicka ci zinwigiluję, ale też domenę i adres ip. bronek do brony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: Inwigilacja nicków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:34 Niektórzy chyba wierzą w spiskową teorię dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
karolwoolf Re: poziom dyskusji 26.08.07, 21:20 zaraz ci nicka zinwigiluję. boisz się już? i co mi zrobisz? bronek do brony a nie do komputra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: poziom dyskusji IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.08.07, 22:01 nie wiem ,czy mam się bać , bo może nie jestem bronkiem tylko bronią ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:11 A jaką jesteś bronią? Białą? Maszynową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: poziom dyskusji IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.08.07, 22:14 ..ponętną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:18 A to Ty z tego gatunku co to diabeł posyła ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karolwoolf Re: poziom dyskusji 27.08.07, 08:35 I kto tu ma schizę? bronek zastanawia się czy jest bronią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronuś Re: poziom dyskusji IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 27.08.07, 09:31 :-))) lepiej być transwestytą niż mieć zwidy ,omamy i urojenia...w dodatku na koszt innych .A może się mylę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s-1 Re: poziom dyskusji IP: 80.51.192.* 27.08.07, 12:55 Chyba jednak nie mylisz się, tu taka partyzantka widoczna jest od zawsze, nie wiadomo kto do kogo rozmawia i kim jest akurat w danej chwili, sami przebierańcy, farbowańcy i prowokatorzy, jak dłużej tu posiedzę też mogę się zarazić, niemiej jednak rozwojowo to wygląda ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpha centauri Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 11:57 Nigdy nie dyskutuj z głupkiem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
karolwoolf Re: poziom dyskusji 27.08.07, 13:10 Dzięki za ostrzeżenie, fakt nie mam doświadczenia w byciu transwestytą schizofrenikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokista Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 16:42 jaja Odpowiedz Link Zgłoś