Dodaj do ulubionych

poziom dyskusji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 19:45
Witam.

Czy mogę prosić zwolenników kierowców MPK i przeciwników o nie obrażanie
siebie wzajemne? Nie wyzywanie się.
Pokażmy, że potrafimy dyskutować na odpowiednim poziomie.
Obserwuj wątek
    • jurek_inw Re: poziom dyskusji 24.08.07, 19:50
      Tutaj? To raczej nierealne, bo poza kilkoma osobami trzymajacymi
      poziom, mamy mozliwosc 'obcowania' z rzesza pelnych frustracji
      nieudacznikow.
      • Gość: sensor Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 20:50
        > mamy mozliwosc 'obcowania' z rzesza pelnych frustracji
        nieudacznikow.

oraz osobnikami hołdującymi moralności Kalego i czcicielami staropolskiego "sąd
        sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie"

prawda kacperku?
        • Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 21:02
          Pijesz do mnie? A to z powodu? Poza tym nie dyskutujemy kto ma racje, tylko
          dlaczego nie można tych racji przedstawić bez wyzywania sie itp.
          • Gość: sensor Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 21:10
            1. wasza bezstronność przedstawia wiele do życzenia,
            2. najpierw obrzucasz strajkujących błotem z później chcesz dyskutować na
            merytoryczne argumenty? (taktyka przypomina meandry obecnej polityki),
            3. poziom empatii masz bliski zeru ale czego tu od takiego wymagać,
            4. wasza hipokryzja sięga szczytów - dolary przeciwko orzechom, że gdyby
            ratuszowa ekipa była z innej opcji politycznej ty byłbyś pierwszym chętnym do
            zbierania podpisów razem z kierowcami MPK na Sienkiewce
            • Gość: ala Kultura wg jurka_inw IP: *.205.udn.pl 24.08.07, 21:27
              Oczywiście, że to nierealne, aby poziom był przyzwoity jureczku; oto
              niektóre twoje wypowiedzi:
              "bede pluł na p. Latosinskiego"
              "nie beda musieli znosic fochow tego bydla"
              "to jeden wielki syf"
              itp

A podobno urząd ma ISO... hmm... coś niski standard tego ISO...
            • Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 21:40
              Eh aż mi się nie chce odpisywać.
              To jakaś odpowiedzialność zbiorowa? Dlaczego piszesz Wasza?
              Kiedy obrzuciłem strajkujących błotem? Z tego co kojarzę ani razu, nie wyzywam
              im, nie pisze, że są idioci, chamy itd.
              Oczywiście nie mogłeś się powstrzymać bez wycieczek osobistych i obrażania?
              • Gość: sensor Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 21:52
                Jeżeli piszesz o grupie zwolenników i przeciwników to za w pełni uprawnione
                uważam używanie zaimka "wasza". Przy okazji, są jeszcze ludzie, którzy potrafią
                OBIEKTYWNIE przyjrzeć się z boku racjom obydwu stron (grupa trzecia).

> Z tego co kojarzę ani razu, nie wyzywam im, nie pisze, że są idioci, chamy itd.

Ala w poście poniżej wytknęła ci użycie "odpowiednich" zwrotów.
                Znasz bajkę o Pawle i Gawle? Tak, więc nie dziw się, że jeżeli używasz takiej
                retoryki niektórych ponoszą nerwy i odpowiadają ci w ten sam sposób.

Niektórych nie stać na zniżenie się do twojego poziomu.
                • Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 22:00
                  Pisze o grupie osób ale nie traktuje ich na równi i nie uznaje odpowiedzialności
                  zbiorowej.Widzę, że ty już wszystko wiesz. Nawet nie przeczytałeś wątku gdzie
                  użyłem takich słów,ale oczywiście wiesz, kto kiedy zaczął i komu nerwy puściły.
                  To zapraszam do poczytania wątku, gdzie zwolennik kierowców zaczął od wyzywania
                  mnie od głupków, jełopów, pisał, że biorę kasę za zdanie przeciwne itp.
          • Gość: ala Kultura wg kacperka IP: *.205.udn.pl 24.08.07, 21:19
            Nie bardzo rozumiem dlaczego domagasz się kulturalnego traktowania
            cię w dyskusji. Oto przykłady twoich wypowiedzi:
            "Kolejny głupek"
            "Zacznij się leczyć"
            "Nauczyć się czytać"
            itd.
            Porażający poziom, ajk na osobę, która wymaga od innych kultury.
            • Gość: kacperek Re: Kultura wg kacperka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 21:36
              Wybacz ale akurat jeśli ktoś wmawia mi, że pisze coś czego nie pisze to mu
              chyba mogę odpisać :naucz się czytać.
              Widzę, że dokładnie notujecie sobie co kto pisze.
              Masz racje dwóch pierwszych wyrażeń nie powinienem napisać ale wybacz czasami
              człowiek może mieć dosyć, jak ktoś używa argumentów: debil, jełop, sprzedawczyk itp.
              A co do opcji politycznej to akurat nie ma to znaczenia dla mnie.
              • Gość: ala Re: Kultura wg kacperka IP: *.205.udn.pl 25.08.07, 06:43
                Nie muszę sobie notować, wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. Chodzi
                o fakt, że sam używasz zwrotów niekulturalnych (być może w ocenie
                niektórych prostackich/chamskich) a psioczysz na twoich oponentów.
                Najpierw sam powinieneś być w porządku, żeby innych próbować
                ustawiać.
                • Gość: kacperek Re: Kultura wg kacperka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 09:43
                  Kobieto ale z Tobą się ciężko gada.
                  Nikogo nie ustawiam, tylko proponuje zacząć wreszcie gadać bez wyzywania się.
                  Ale widzę, że masz ciekawą logikę.
                  Mnie to można wyzywać od głupków, sprzedajnych itp. ale jak mi nerwy puszczą to
                  oczywiście moja wina, że ktoś mnie obraża. A poza tym wybacz ale jak ktoś mnie
                  obraza i wmawia, że każdy przeciwnik kierowców to bierze za to pieniądze, na
                  pewno pracuje w UM itp. to chyba ma problemy z ...
                  • Gość: ala Re: Kultura wg kacperka IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 20:34
                    Ustawiasz i nie zasłaniaj się pokrętnymi tłumaczeniami o logice - to
                    podniosłeś temat i domagałeś się od innych kultury wobec ciebie - ja
                    tylko wykazałam, że nie jesteś lepszy od innych...
                    • Gość: kacperek Re: Kultura wg kacperka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:53
                      Od kiedy to propozycja jest ustawieniem. Zresztą przyznałem, że mnie poniosło, a
                      że była to odpowiedź na atak to już inna sprawa ale masz racje tego też nie
                      powinno być.
                      Nie chcesz posłuchać propozycji nie musisz, możesz wyzywać, obrażać innych,
                      skoro tak jest wygodniej dyskutować.
                      Wybacz ale kończę dyskusję z Tobą. Powodzenia.
                      • Gość: ala Re: Kultura wg kacperka IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 20:58
                        WYtykasz innym brak kultury, ale sam nie potrafisz nad sobą panować
                        i sięgasz do wyzwisk. Obrażasz interlokuturów i prosisz o szacunek w
                        stosunku do ciebie. Nic do dodania. Żegnam.
                        • Gość: kacperek Re: Kultura wg kacperka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:05
                          Z Tobą naprawdę nie da się dogadać. Ile razy mam pisać, że nie powinienem
                          napisać tych chyba aż 3 zdań, że przepraszam. Napisałem tylko, że uważam, że
                          powinniśmy szanować się wzajemnie.
                          Gdzie Ciebie obraziłem? Skoro ciągle czepiasz się mojej prośby to może po prostu
                          nie chcesz jej spełnić i może wolisz jak ludzie się obrażają. Wybacz nie
                          rozumiem już ciebie.
                          • Gość: ala Re: Kultura wg kacperka IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 21:12
                            Napisałeś: "Wybacz ale kończę dyskusję z Tobą"
                            przyjełam do wiadomości, pożegnałam się, a tu się okazuje, że niby
                            mężczyzna, a dalej gada, gada, gada ... Powtarzasz się chłopczyku,
                            ale ja już tych powtórzeń czytać nie będę.
                            • Gość: kacperek Re: Kultura wg kacperka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:21
                              Masz rację, nie czytaj w końcu Ty wiesz lepiej. Wybacz ale możesz na koniec
                              powstrzymać się od złośliwości. Pozdrawiam.
                    • Gość: kacperek Re: Kultura wg kacperka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:56
                      P.S. Rób co chcesz, Twoja sprawa. Nie mam zamiaru nikogo ustawiać, ja tylko
                      podałem propozycje.
            • sauber1 Re: Kultura wg kacperka 24.08.07, 22:10
              Ja bardzo przepraszam , a tak na prawdę to o co chodzi???
    • Gość: MiMi Re: poziom dyskusji IP: *.chello.pl 25.08.07, 08:13
      Mnie najbardziej podoba się jak ala wszystkich przeciwników strajku od razu
      "wsadza" do urzędu. No, no dużo etatów musiałby mieć UM.
      Do ali: na prawdę nie możesz uwierzyć, że wśród zwykłych obywateli są ludzie,
      którym się TO nie podoba????
      • Gość: Jaga Re: poziom dyskusji IP: 80.48.137.* 25.08.07, 08:30
        Lubawski z Latosińskim gadają a Region Świętokrzyskiej Solidarności
        nie bacząc na to na wtorek na godzinę 10 zaplanował pikietę przed
        siedzibą Zarządu Transportu Miejskiego. Na 3 września zaplanowana
        jest manifestacja, która przejdzie od siedziby Miejskiego
        Przedsiębiorstwa Komunikacji pod ratusz. Czyli pan Bartosz chce
        autobusem MPK wjechać do Sejmu? A pracownicy MPK zostaną, jak
        pasażerowie, na lodzie.

• Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 25.08.07, 18:04
        Cieszę się, że ci się to podoba - odnośnie etatów: wcale nie tak
        dużo: to pewnie 2-3 osoby wypowiadają się pod różnymi nickami. Ja, w
        przeciwieństwie do ciebie, nie zakładam, że w UM pracują sami
        idioci.
        • Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 19:07
          To 2-3 osoby, przecież to spisek. Ja sam w pracy mam co najmniej 2 osoby, które
          nie popierają kierowców.
          P.S. Nie pracuje w UM.
          • Gość: Jaga Ciekawostka - B. Latosiński IP: 80.48.137.* 25.08.07, 19:32
            Ciekawe, że w ostatnich wyborach samorzadowych, gdy B. Latosiński
            startował na kieleckiego radnego z listy Komitet Wyborczy Wyborców
            Porozumienie Samorządowe W. Lubawski jakoś ludzie z MPK się nie
            kwapili by go poprzeć i zebrał 42 głosy. Teraz dzięki akcji jaką
            rozkręcił w MPK będzie miał głosów więcej. I jeszcze Bartosz się
            dzięki niemu do Sejmu załapie.
          • Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 08:08
            to raczej manipulacja; a tak właściwie to ile osób masz ogólnie "w
            pracy"; chciałabym wiedzieć ile procent nie popiera strajku - skoro
            już poruszyłeś ten temat.
            • Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 08:11
              Napewno mam więcej niż 2-3 osoby w pracy. Pytanie jaki procent nie popiera
              strajku jest ciekawe ale musiałaby się tym zając jakaś firma od badań
              statystycznych.
              • Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 17:22
                Na pewno te obliczenia są zbyt trudne dla przeciętnego umysłu.
                • Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 17:24
                  Kpisz czy o drogę pytasz? No bo wybacz ale jak sobie wyobrażasz takie
                  obliczenia? No chyba, że masz na myśli policzenie tego dla 10 osób ale wybacz to
                  nic nie daje. A poza tym nie wyobrażam sobie, żeby ktoś łaził sobie po zakładzie
                  pracy i robił badania.
                  • Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 20:37
                    Oj migasz się kacperku - najpierw piszesz, o 2 osobach, które
                    strajku nie popierają, ale nie piszesz ile masz osób w pracy - a
                    chodzi tylko o ustalenie czy u ciebie w pracy to jest 100% czy 1%.
                    • Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:40
                      Ale jaki ma sens ustalenie ile to % u mnie w pracy? Szczególnie, że przecież nie
                      pytałem każdego w pracy. Ponieważ część osób pisze tutaj, że tylko osoby z UM są
                      przeciwne to chciałem pokazać, że u mnie w pracy też są osoby przeciwne.
                      W pracy mam ponad 300 osób.
                      • Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 20:44
                        Czy warto było zatem pisać ile osób u ciebie w pracy nie popiera
                        strajku? Sam zacząłeś ten temat, ale gdy proszę o konkrety
                        wycofujesz się rakiem - szkoda.
                        • Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:47
                          Nie wycofuje się chyba jasno ci napisałem ile mam osób w pracy ale wybacz jeżeli
                          uważasz, że będę robił badania statystyczne jaki procent nie popiera strajku to
                          się mylisz.
                          Ja tylko chce uświadomić, że to nie prawda, że wszyscy kielczanie popierają
                          strajk i tylko urzędnicy są przeciwni. Albo jak to jeden z dyskutantów napisał,
                          Ci którym płacą.
                          • Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 20:54
                            Ok, nie chcesz to nie pisz - dyskusja i tak miała być o kulturze
                            wypowiedzi na forum i twoich nieuzasadnionych oczekiwaniach.
                            • Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 20:58
                              Ale o czym Ty teraz mówisz? Czego nie chce pisać? Poza tym dlaczego to
                              propozycja kultury w dyskusji co odnosi się również do mnie, jest
                              nieuzasadnionym oczekiwaniem? Czego mam oczekiwać?Wyzywania się? Bluzgania na
                              siebie?
            • Gość: sensor Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 17:52
              Są na tym forum osoby, które czują, że są powołane do wypowiadania się w imieniu
              ogółu. To poczucie jest tak silne, że zmieniając co chwile nicki odpowiadają
              nawet sami na swoje wcześniejsze posty.

Ba, mało tego. Czują się na tyle wszechwiedzący, ze uczestniczą w dyskusjach na
              temat zawiłości polityki, patriotyzmu (nieśmiertelny Filip), obickiego lotniska,
              problemów komunikacyjnych, pogody, informatyki, szeroko pojętej sztuki, etc.
              Tylko pozazdrościć multidyscyplinarności ;) Nawet niektórzy profesorowie nie są
              na tyle biegli by móc dorównać lotności umysłu niektórych kieleckich forumowiczów.

I pamiętaj Alu! To do nich zawsze należy ostatnie zdanie. Nie wolno z nimi
              polemizować. Obowiązuje tu zasada: "moja racja jest mojsza niż twojsza" ;)
              • Gość: s-1 Re: poziom dyskusji IP: 212.244.164.* 26.08.07, 18:35
                "moja racja jest mojsza niż twojsza" ;)
                To tyż prowda jak mawiają starzy Górale
                Ważne że jest wesoło i tak na luziku - prawda?
              • Gość: ala Re: poziom dyskusji IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 20:41
                Lepiej mieć klapki na oczach i nie interesować się niczym sensorze?
              • Gość: bronek Re: poziom dyskusji IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.08.07, 21:04
                Forum to nie klaka dla KLAKIERÓW. Ci,co najwięcej i najgłosniej
                piszą o tolerancji, itp. ..mają najwięcej uwag do poglądów innych
                forowiczów,inwigilują ich nicki. ? Czyżby schizo paranoidalna ? To
                chyba jakiś wirus w Kielcach ?
                • Gość: sensor Inwigilacja nicków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:14
                  A to ciekawe ;) Po prostu wystarczy spoglądać na forum co jakiś czas, porównać
                  styl wypowiedzi, błędy językowe i jeszcze kilka pomniejszych cech.

Tu masz definicje schizofrenii:
                  pl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenia
                  pl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenia_paranoidalna
                  Poczytaj definicje. Następnie przyjrzyj się wypowiedziom jednego z forumowiczów
                  zza oceanu.
                  • Gość: ala Re: Inwigilacja nicków? IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 21:17
                    Piękne:-)
                    Kapelusz z głowy przed panem.
                    • Gość: sensor Re: Inwigilacja nicków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:23
                      I vice versa. Za kulturę wypowiedzi i zdrowy rozsądek ;)
                      • Gość: ala Re: Inwigilacja nicków? IP: *.205.udn.pl 26.08.07, 21:29
                        To strasznie zobowiązujące. Dobrej nocy.
                  • Gość: bronek Re: Inwigilacja nicków? IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.08.07, 21:24
                    no własnie ..porównać styl ,błędy i... tzn . ze jestem chory,bo mnie
                    to głowy nie przychodzi? Wnikam w treśc i tyle albo się zgadzam albo
                    nie,bez odniesień..Najważniejsze,zeby nie być upie...wcem,
                    podgladaczem, badaczem stylu ,ortografii..KOMPLETNY INFANTYLIZM.
                    • karolwoolf Re: Inwigilacja nicków? 26.08.07, 21:32
                      Jestem infantylnym upierdliwcem i zaraz nie tylko nicka ci
                      zinwigiluję, ale też domenę i adres ip.
                      bronek do brony!
                    • Gość: kacperek Re: Inwigilacja nicków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:34
                      Niektórzy chyba wierzą w spiskową teorię dziejów.
                • karolwoolf Re: poziom dyskusji 26.08.07, 21:20
                  zaraz ci nicka zinwigiluję. boisz się już? i co mi zrobisz?
                  bronek do brony a nie do komputra.
                  • Gość: ???? Re: poziom dyskusji IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.08.07, 22:01
                    nie wiem ,czy mam się bać , bo może nie jestem bronkiem tylko
                    bronią ? :-)
                    • Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:11
                      A jaką jesteś bronią? Białą? Maszynową?
                      • Gość: hmmm Re: poziom dyskusji IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.08.07, 22:14
                        ..ponętną...
                        • Gość: kacperek Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:18
                          A to Ty z tego gatunku co to diabeł posyła ? ;)
                    • karolwoolf Re: poziom dyskusji 27.08.07, 08:35
                      I kto tu ma schizę? bronek zastanawia się czy jest bronią.
                      • Gość: bronuś Re: poziom dyskusji IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 27.08.07, 09:31
                        :-))) lepiej być transwestytą niż mieć zwidy ,omamy i urojenia...w
                        dodatku na koszt innych .A może się mylę ?
                        • Gość: s-1 Re: poziom dyskusji IP: 80.51.192.* 27.08.07, 12:55
                          Chyba jednak nie mylisz się, tu taka partyzantka widoczna jest od zawsze, nie
                          wiadomo kto do kogo rozmawia i kim jest akurat w danej chwili, sami
                          przebierańcy, farbowańcy i prowokatorzy, jak dłużej tu posiedzę też mogę się
                          zarazić, niemiej jednak rozwojowo to wygląda ;)))
                      • Gość: alpha centauri Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 11:57
                        Nigdy nie dyskutuj z głupkiem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a
                        potem pokona doświadczeniem.
                        • karolwoolf Re: poziom dyskusji 27.08.07, 13:10
                          Dzięki za ostrzeżenie, fakt nie mam doświadczenia w byciu
                          transwestytą schizofrenikiem.
    • Gość: sokista Re: poziom dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 16:42
      jaja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka