Dodaj do ulubionych

Nowe logo turystyczne Kielc

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 23:44
Czyli wygrał ślimak. Będziemy mieli ślimaka na logo i pomnik
ślimaka na Kadzielni.
I bardzo dobrze, ponieważ ślimak wyjątkowo trafnie oddaje to, co
się dzieje w Mieście, szczególnie w Ratuszu.
Ślimak albo pokazuje rogi, albo chowa się w skorupie. Jest przy
tym powolny, głupi i oślizgły. Ślimak dba tylko o siebie. I jest
wyjątkowo pazerny na ... ser :)))
NIECH ŻYJE ŚLIMAK !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: CM Re: Nowe logo turystyczne Kielc IP: 80.48.149.* 09.07.03, 03:54
      "Jak stwierdził Maciej Frankiewicz - odpowiedzialny za promocję
      w Urzędzie Miasta - logo ma za zadanie budzić pozytywne wrażenie
      i zachęcać do odwiedzenia naszego miasta. Jednocześnie nie jest
      możliwe umieszczenie w tak małej formie graficznej istotnych
      skojarzeń i treści dotyczących Kielc." CO ZA BZDURA!!!
      Jak mniemam wybrane logo budzi pozytywne wrażenia ale tylko u
      tych co je wybrali. Ludzie!!! - Wybrane przez was logo - może
      być znakiem "wszystkiego" i "niczego" a już na pewno nie kojarzy
      się z Kielcami (poza napisem oczywiście). To może być logo
      do "wakacyjnego klubu małego dziecka" lub "stanicy harcerskiej".
      a nie na foldery reklamujące miasto. Przeciaż mamy stare dobre
      sprawdzone świętokrzyskie symbole. Nie chcę nawet myśleć co by
      było gdyby Szanowna komisja i gremium specjalistów wybierali
      nowy herb miasta.
      • Gość: Kolega Franka Franek ty ignoranto IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:11
        Franek co ty robisz na tym stolku ? Decydujesz o rzeczach, na ktorych sie nie
        znasz zupelnie. Wciagasz Wyborcza do dyskusji na temat nowego logo
        turystycznego miasta, a potem masz gdzies opinie ludzi, ktorzy zechcieli
        wypowiedziec sie tej sprawie. Co za Ignorancja i Chamstwo. Kim sa ci tzw.
        lokalni tworcy. Podaj ich nazwiska, jak glosowali, chcemy to wiedziec. Jesli
        kielczan sie o tym nie poinformuje to nie dosc, ze odwroca sie od glupiej
        wladzy, to jeszcze bardziej beda sie wstydzic swego miasta niz dotychczas. O to
        wam chodzi ? Czemu idziecie droga porzednich kretynow i aferzystow ? Czemu
        robicie wokol siebie taki smrodliwy klimat ? Tylu osob Wam zaufalo, a Wy z nich
        drwicie.
        • Gość: franuś Metka dla ślimaka IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:36
          Na urzednikow powinnismy wolac slimaki, ale nie na kielczan. Ktos sobie jaja
          zrobil z Kielc, a te ulomne glowy z Urzedu to kupili. Nie ma co sie martwic,
          oprocz umiesczenia na dziesiatkach tysiecy folderow i gadzetow, za ktore tak
          naprawde wszyscy placimy, to nigdzie wiecej tego paskudnego slimaka nie
          zobaczymy. No moze w jakims fachowym pismie od reklamy w dziale "Najwiekszy
          Banal Reklamowy Miesiaca".
          • Gość: twardy Mięczaki IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 23:26
            To logo wybieral jakiś malarz-amator, a nie spece od promocji, którzy powini
            tutaj mieć najwięcej do powiedzenia. Ja się z nim nie identyfikuje i po cichu
            licze, ze zamiast promowac nasze miasto szybko odejdzie do lamusa. Ta decyzja
            powinna wygrac w rankingu NAJWIEKSZY KIKS KADENCJI.
        • Gość: skorupiak Franek to mięczak IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 23:37
          ekipa Lubawskiego pokazuje się w pełnej krasie. Frankiewicz ze swoimi
          dzieciecymi decyzjami, robi sobie folwark z urzedu do wlasnych podworkowych
          wizji. w piaskownicy bawil sie slimakami i podstawil goscia do przetargu, co mu
          takiego slimaka wymalowal wraz z chmurkami. teraz to bedzie logo miasta, a co ?
          podskoczy ktos ? ciekawe co jego mama na to ? pewnie sie chowa ze wstydu i
          tlumaczy sasiadom, ze mu kazali.
    • Gość: Filip Re: Nowe logo turystyczne Kielc IP: *.look.ca 09.07.03, 04:48
      Czyli wygrał ślimak. Będziemy mieli ślimaka na logo i pomnik
      ślimaka na Kadzielni.
      I bardzo dobrze, ponieważ ślimak wyjątkowo trafnie oddaje to, co
      się dzieje w Mieście, szczególnie w Ratuszu.
      Ślimak albo pokazuje rogi, albo chowa się w skorupie. Jest przy
      tym powolny, głupi i oślizgły. Ślimak dba tylko o siebie. I jest
      wyjątkowo pazerny na ... ser :)))
      NIECH ŻYJE ŚLIMAK !!!

Swietny tekscik BBB

Nie wiem skad u licha mogl w Kielcach wziasc sie slimak ?
      Drobnosta, niby cos niewielkiego a cieszy - prawda ?
      I jaka nobilitacja spoleczna spotkala takie zyjatko. Toz to Franca.
      Juz nie tylko zabe ale slimaka przelknac przyszlo Kielczanom!
      Slimaczy upor... Brnac spokojnie do celu....istota bezbronna zupelnie jak goj
      wystarczy go nadepnac przez nieuwage by zostala z niego slimacznica.
      A ciezka i brzemienna w skutki przyszlosc wielkimi krokami kroczy ku nim.
      Oj - czy myslenie ma przyszlosc ?

• Gość: BBB Re: Nowe logo turystyczne Kielc IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 07:09
        Gość portalu: Filip napisał(a):
        > Nie wiem skad u licha mogl w Kielcach wziasc sie slimak ?

Pelzal, pelzal i przypelzal :)
        Dzieki Filipe!
        Pozdrowienia
        • Gość: wojtek_d Re: Nowe logo turystyczne Kielc IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 10:02
          Ja bardzo lubię ślimaki.............
          ...........na obiad :)))
          • Gość: BBB A ja do ust nie biorę :) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 19:55
            Gość portalu: wojtek_d napisał(a):
            > Ja bardzo lubię ślimaki.............
            > ...........na obiad :)))

A ja do ust nie biorę czegoś „obślimaczonego”, co czasami się wysuwa, a czasami
            chowa :)))
            Pozdrawiam :)))
        • Gość: wojtek_d Re: Nowe logo turystyczne Kielc IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 10:03
          A gdzie można zobaczyć logo ??? na stronach GW nie widziałem ???
          • Gość: BBB Re: Nowe logo turystyczne Kielc IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 10:05
            Gość portalu: wojtek_d napisał(a):
            > A gdzie można zobaczyć logo ??? na stronach GW nie widziałem ???

Jest na stronie UM w aktualnościach
      • Gość: Przyrodnik A czemu nie glista w trawie ? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 23:32
        Dlaczego nie wybrano jakiejs glisty w trawie, tylko takiego obskurnego slimaka ?
        Urzędniki to mięczaki, mają oślizgłe decyzje, od których mdli na całego ... Aż
        się rzygać chce, ble .., ble...
    • Gość: BBB Jak będą mówić? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 10:21
      Jak teraz w Polsce będą mówić?
      Kielczak, Kielczak pokaż rogi:))
      To trochę dwuznaczne.
      Równie dwuznaczne było - pokaż scyzoryk :)
      Jednak wolałem pokazywać scyzoryk :)))
      • Gość: Jakub Protest wyborczy IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 13:13
        Kielcok lub Kielczok - będą mówić, zależnie od tego, czy zechcą posłużyć się
        wymową wiejską czy miejską.

Dziwi mnie Twój dobry humor. Przecież Twoja wizja symbola przegrała. A
        napracowałeś się nad nią znacznie. Poddałeś ją konsultacjom społecznym
        (przynajmniej ze mną). Przyjąłeś od społeczeństwa propozycje uzupełnień symbola
        (przynajmniej moje). Byłeś otwarty na krytykę społeczną (przynajmniej moją). I
        w ogóle symbol był udany - tradycyjny i nowoczesny zarazem.

Jury zrobiło społeczeństwu na złość, bo Twój symbol był lepszy i bardziej
        symboliczny. Teraz kielczanom i kielczokom świecić będzie ślimak w skamieniałej
        formie, jako amonit. Trzeba złożyć protest wyborczy.
        • Gość: BBB Re: Protest wyborczy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 13:25
          My Jakubie, jeżeli tak można powiedzieć, pracowaliśmy nad wizją maskotki :)
          Pozdrawiam
          • Gość: Jakub Protest wyborczy - profilaktyczny IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 16:21
            To logo przegapiliśmy? Też coś chyba było, tylko wcześniej(?).
            • Gość: BBB Re: Protest wyborczy - profilaktyczny IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 18:08
              Gość portalu: Jakub napisał(a):
              > To logo przegapiliśmy? Też coś chyba było, tylko wcześniej(?).

Na temat logo była namiętna dyskusja. Ja w niej w zasadzie nie uczestniczyłem.
              Zadałem tylko swoje, jak zwykle, głupkowate pytanie, jaką szczęśliwość
              przyniesie nam logo.
              Natomiast przypominam sobie, że przy okazzji Baby Jagi w koronie, ze
              scyzorykiem w dłoni na jelonku, ja zaproponowałem logo na tarczy, a Ty na
              śmietniczce.
              W każdym razie logo śmy uwzględnili :)
              Pozdrawiam
              • Gość: Jakub Re: Protest wyborczy - profilaktyczny IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 19:46
                Rzeczywiście tak było.
          • Gość: reklamowiec malarze to specjalisci od reklamy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:30
            Jako fachowiec w dziedzinie reklamy moge jedynie powiedziec, ze wybrane logo
            mogloby w ostatecznosci wygrac w konkursie plastycznym ogloszonym wsrod dzieci
            jakiejs gminnej szkoly i jakims malarzom mogloby sie ono podobac. Ale czy to
            malarze wiedza jak promowac miasto. Malarzom podobaja sie rozne szkaradziejstwa
            i pokraczne postacie, ktore nie maja nic wspolnego z promocja, a sa sztuka w
            kazdym calu. Tylko czy w promocji miasta o to chodzi ? Przeciez logo ma
            spelniac wazna role zarowno uzytecznosci jak tez budzenie pozytywnych odczuc.
            Twor plastyczny nie zawsze musi budzic pozytywne emocje. Wystarczy ze budzi
            emocje, to jest zasluga sztuki. Wybrane logo zapewne emocje budzi, niestety
            raczej negatywne. Slimakowatosc polaczona z banalami w rodzaju chmurek i
            sloneczka ubliza wrecz mieszkancom naszego miasta. Uwazam, ze powinno sie podac
            do publicznej wiadomosci kto glosowal za takim wyborem, abysmy wiedzieli jakie
            gusta posiadaja ci tzw. doradcy Urzedu w tej sprawie. Kielczanie powinni
            wiedziec kim otacza sie prezydent, kogo slucha i jakie rady mu daje. Jesli
            stalo sie natomiast tak, ze nikt nie wzial opinii tzw. znawcow pod uwage lub
            zadecydowala tylko jedna opinia (a wszystko na to wskazuje), to przetarg
            powinien zostac uniewazniony.
        • Gość: kielczanin Protest wobec igorancji wladzy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:23
          Mysle, ze to dobry pomysl zlozyc jakas forme protestu, tylko ze nikomu nie chce
          sie juz w takie klocki bawic. Zreszta wladze wychodza chyba z takiego
          zalozenia, ze zwyciezcow nikt nie rozlicza i moga robic co chca. Wybor nowego
          logo to tylko potwierdza. Naprawde na te 17 projektow kilka bylo warte uwagi, a
          wybiera sie cos co w ogole odstaje od reszty. Pamietam, ze w pierwszym niusie o
          przetargu na logo w GW podano opinie znanego fotografika Pawla Pierscinskiego
          na ten temat. Czy szanowna konisja wziela jego opinie pod uwage. Nie sadze,
          zeby Panu Pierscinskiemu podobalo sie wybrane w przetargu logo. A kim byli inni
          znawcy ktorzy wypowiadali sie na ten temat. Czy zadzialala tu zasada, ktora
          urzednicy stosuja od dawna w dziedzinie kultury - czyli, musimy pytac o opinie,
          ale nie musimy jej brac pod uwage. Tak dzialaja prezydenci Lodzi (glosna sprawa
          dyrektora teatru)i Kielc (sprawa dyrektora KCK). Czy to prezydent wybieral to
          logo ? A jesli nie to kto ? Czy nie powinnismy, my ometkowani mieszkancy Kielc,
          o tym wiedziec ?
          • Gość: Jakub Ometkowani mieszkańcy Kielc? :) IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:35
            To pewne, że i kolczyk w ucho dostaniecie. Lubawski już szykuje wasze paszporty
            UE w Agencji Restrukturyzacji Rolnictwa czy w jakimś IAKSie.
            • Gość: kielczok Smiejcie sie z nas, macie racje IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:49
              Masz racje. Wszyscy nie kielczanie moga sie z nas smiac. Mamy durniow
              odpowiadajacych za promocje naszego miasta. W ten sposob nigdy nie dorownamy
              chociazby promocyjnej marce Sandomierza. Nie sadze tez, zeby kiedykolwiek ktos
              sie zgodzil aby w logo Sandomierza byla np. glista pod blekitnym niebem wsrod
              zielonej trawki. U nas jak widac bylo cos takiego mozliwe. Co gorsza nikt
              naprawde nie wie, kto dokonal takiego wyboru. Napewno nie byli to mieszkancy
              Kielc, bo oni by sie tego wstydzili.
              • Gość: Jakub Re: Smiejcie sie z nas, macie racje IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 22:10
                Wszystko wszędzie jest możliwe. To tylko kwestia socjotechniki.
                O tym wie - SLDe... i ten Franek Lubawskiego.
    • ibk Re: Nowe logo turystyczne Kielc 09.07.03, 22:15
      Gość portalu: BBB napisał(a):
      > Czyli wygrał ślimak. Będziemy mieli ślimaka na logo i pomnik
      > ślimaka na Kadzielni.
      > I bardzo dobrze, ponieważ ślimak wyjątkowo trafnie oddaje to, co
      > się dzieje w Mieście, szczególnie w Ratuszu.
      > Ślimak albo pokazuje rogi, albo chowa się w skorupie. Jest przy
      > tym powolny, głupi i oślizgły. Ślimak dba tylko o siebie. I jest
      > wyjątkowo pazerny na ... ser :)))
      > NIECH ŻYJE ŚLIMAK !!!

co z tym teraz zrobic? proponuje jakis ogolnomiejski protest, pikiety i marsze
      prostestatcyjne, ale tak na serio, jak mozna bylo? wiekszego kretynizmu na
      darmo szukac gdzie indziej, co i kto to wybieral? juz wiekszego nieporozumienia
      byc nie moglo, a uzasadnienia osob ktore decydowaly o tym a nie innym wyborze
      sa nieporozumieniem. Mam nadzieje ze GW ktora tak bardzo zaangazowal sie w caly
      temat nie zostawi tematu...ehh szkoda slow

pozdrawiam
      ibk
      • Gość: dziwak czy to nie dziwne ? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:44
        Czy to nie dziwne, ze do tej pory nikt sie nie wypowiedzial pozytywnie na temat
        wyboru nowego logo. Czy wladze to nie zastanawia ? Na forum Gazety nie widac
        takich postow, a przeciez w trakcie dyskusji na temat projekty bylu i pozytywne
        i negatywne opinie. Dlatego nie nalezy lekcewazyc tych opinii, jak to zrobili
        miejscy urzednicy z Panem Frankiewiczem na czele. Duzo w tym prawdy i nawet
        gdyby ktos z przekory po moim poscie napisal cos pozytywnego o nowym logo, to
        nie zmieni to faktu, ze ten wybór jest CAŁKOWITĄ POMYŁKĄ, za która ktos
        powinien poniesc konsekwencje. Prosze o podanie nazwisk osob, ktore decydowaly
        o wyborze tego logo i opiniodawcow, ktorzy doradzali Urzedowi Miasta w takim
        wyborze, aby kielczanie wiedzieli kto za to odpowiada, ze wszystkim bedzie
        wstyd przez wiele lat.
    • Gość: Jola (już nie lojalna) Ja nie chcę takiej metki!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 10:51
      Co, jak co, ale ja również jestem "produktem (AD 1972)"
      promującym miasto i szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się
      przyczepienie do mnie takiej metki!!! To logo jest "super
      uniwersalne" i równie dobrze może być logiem każdego innego
      miasta. Choć najbardziej mi pasuje do Pomorza: słonko, plaża. Po
      prostu ekstra!!!
      Mam również nadzieję, że GW nie zostawi tej sprawy, skoro była
      mocno wto zaangażowana.
      W każdym razie jeśli niekt nie usłyszy naszych opinii to
      niestety przez kolejne lata będziemy zmuszeni do czerwienienia
      się na widok paskudnego logo turystycznego naszych Kielc. A tego
      bym nie chciała!
      • sowizdzal6 Re: Ja nie chcę takiej metki!!!! 10.07.03, 12:31
        No to jakie jest w końcu to logo?
    • Gość: eReS Re: Nowe logo turystyczne Kielc IP: waprx* / 172.24.102.* 10.07.03, 13:02
      KURWA MAĆ
      co za debile wybrali to logo?
      • Gość: Jakub Re: Nowe logo turystyczne Kielc IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 15:02
        Skreślcie mu ten brzydki wyraz 'logo'.
    • Gość: fotograf Re: Nowe logo turystyczne Kielc IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 20:50
      Ludzie, aleśmy się doczekali logo. I po co były Wasze wynurzenia na forum.
      Urzędasy zrobiły wszystkim niespodziankę potwierdzają, że mają wszystkich
      mieszkańców gdzieś, a przynajmniej tych którym zależy na tym jakie będziemi
      mieli logo. Kielczanie mogli się wypowiedzieć na forum publicznym i nawet
      zagłosować. W magistracie nikt tego nie wziął pod uwagę. Frankiewicz tyle mówił
      o opinii mieszkańców, a ma ją gdzieś. Wcześniej mówił o tym, że władze chcą
      takiego logo, żeby wystarczyło spojrzeć i od razu miało być widać że to chodzi
      o Kielce. I tak jest. Takie beznadziejne logo każdy zapamięta, ale czy mu się
      dobrze skojarzy, to inna sprawa. "Kielce przecież Paryżem nie są". Pan
      Frankiewicz z Urzędu Miasta ma też argument w postaci opinii tzw, twórców.
      Tylko dlaczego nikt nie może poznać tych opinii, kim są Ci twórcy, jak
      głosowali, czy są wśród nich spece od reklamy. Chyba jednak nie. Czy tak ważna
      sprawa jak wybór logo miasta nie powinna być upubliczniona ? A tak w skrytości
      gabinetu wybiera sie jakieś pokraczne logo, na które nikt nie zwrócił uwagi
      wśród 17 zgłoszonych prac i teraz chce nam się wmówić że ono będzie metką
      Kielc. Niech sobie urzędasy zrobią odznaki z tym logo i przyczepią do klapy i
      chodzą z tymi metkami jak z orderami za głupotę i ignorancję w dziedzinie
      promocji, a nas kielczan prosze w to nie mieszać. Na szczęście logo zmieniały
      już duże firmy, to i ze zmianą tego nie powinno byc kiedyś problemu. Choć
      stracone lata w tak ważnym momencie dla naszego województwa trudno będzie
      odrobić.
      • Gość: góral logo dla debili IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:04
        Caly ten przetarg to jeden wielki przekręt, którym powinni zając się
        dziennikarze, albo conajmniej jakiś urząd kontroli.
        Słuchając Pana Frankiewicza w mediach można było odnieść wrażenie, że za każdym
        razem mówi co innego. Co innego było też widocznie w specyfikacji przetargowej
        (o czym pisze Art Marketing Media w swoim krytycznym liscie do redakcji GW), a
        co innego zdecydowalo o wyborze. Ciekawe ile to logo kosztowalo, jakie oferty
        cenowe zlozyli pozostali oferenci, jak oceniono pozostale projekty, kto je
        ocenial. To powinno byc podane do publicznej wiadomosci. Jesli tak sie nie
        stanie, potwierdza sie zarzuty tych wszystkich co uwazaja, ze ten przetarg to
        podwojna kpina potrojnej farsy. A prezydentowi widac bylo to calkiem obojetne
        co akceptuje, bo przeciez on sie nie musi na tym znac. Kto z tego ma jakies
        korzysci, bo napewno nie my mieszkancy tego miasta.
        Znam sie troche na reklamie w ktorej pracuje od wielu lat i czegos takiego jak
        to logo w zyciu bym Kielcom nie zaproponowal. Potwierdza ono ignorancje tworcow
        i osob ktore je wybrali w dziedzinie promocji takiego podmiotu jakim jest
        sredniej wielkosci miasto. Logo to nie daje Kielcom nic nowego, gorzej cofa je
        do stereotypu nijakosci i banalu. Tragiczne i komiczne zarazem jest odwolanie
        sie do amonitu, ktory nijak nie kojarzy sie z Kielcami, a raczej wlasie z jura
        krakowsko-czestochowska. Poza tym wielu ten "niby amonit" kojarzy sie ze
        slimakiem, ktory jest co najmniej kontrowersyjnym symbolem... I tak dalej i tak
        dalej. Uwazam, ze Pan Frankiewicz i jego koledzy z komisji przetargowej powinni
        sie publicznie wytlumaczyc z takiego wyboru. Dlaczego siedza teraz cicho, co
        maja do powiedzenia ?
      • Gość: Jakub Spoko... Logo da się poprawić! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:29
        Nie rozpaczajta tak po babsku! Chłopy, co z wami się dzieje?
        Przecie wystarczy poprawić co-nieco tego logo i bedzie obrazek, jak trza.
        Amonita nie ruszać, bo stary i autora bedzie bolić. Wystarczy na jedny górce
        dorysować dwie kreski, o tak, w te strone i we wte, i już bedzie Święty Krzyż.
        I domazać Babe Jage spod Świętego Krzyża, jak startuje do Sandomirza. Gdyby
        kler sie opierał, to dorysować teściowe z miotłom. Nie połapią się.

No i mata tych symboli od kielc i jeszcze trochę... Czarownicę, amonit, Święty
        Krzyż albo nawet i Łysą Górę.
        • Gość: wojtek_d Re: Spoko... Logo da się poprawić! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 19:15
          Widziałem w Telewizji Kościelnej Kielce jak mówił Franek z UMu, że loga
          wybierali fachowcy "z kraju i zagranicy"...... To jest profesjonalne logo które
          będzie wyróżniało nasze kochane miasto na całym świecie. Pracowniczka TKK,
          spikerka powiedziała, że było wiele wspaniałych log ale one były fuj....... bo
          nie nadawały się na logo Kielc.......... bardziej przypominały logo
          województwa......
          • Gość: Jakub Re: Spoko... Logo da się poprawić! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 20:45
            czyli słonko i górki przypominają miasto wojewódzkie.
          • Gość: TV maniak Jacy k... fachowcy wybierali to logo ? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 00:13
            Co ten Franek plecie. Jacy fachowcy z kraju i zagranicy ? Skąd oni byli, z
            Bombaju ? Teraz się k... a będzie piździak zasłaniał nikomu nieznanymi
            fachowcami, zamiast się przyznać, że wziął w łapę od jakiegoś wyrwigrosza i
            malarza z bożej łaski. Jeśli ktoś Franusiowi doradzał, to niech poda nazwiska
            tych "fachowców" i na jakie loga głosowali, a nie pieprzy coś ze szklanego
            ekranu telewizji, której poziom dorównuje wybranemu logo turystycznemu Kielc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka