prawnik0 07.11.07, 14:16 Ciekawe naprawdę rzeczy dzieją się na uczelni pana Błachuta, i ciekawe czemu nikt nie chce skomentować na forum artykułu na ten temat w Gazecie Wyborczej...Nieprawdaż Panie Administratorze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bziQ Re: Ciekawe rzeczy dzieją się u Pana Błachuta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 14:24 Sprawa jest prosta: to prywatna uczelnia, płacisz - studiujesz, nie płacisz - wylatujesz. Wszyscy, którzy podjęli tam studia, brali to chyba pod uwagę? Gdzie tu widzisz sensację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mokka... Re: Ciekawe rzeczy dzieją się u Pana Błachuta... IP: 213.76.134.* 07.11.07, 14:29 Słyszałam od koleżanki ze zdrowia publicznego o mało zabawnej wpadce z "farmacją stosowaną", gdzie rozpaczliwie zmieniano plan studiów w trakcie semestru..... Odpowiedz Link Zgłoś
prawnik0 Re: Ciekawe rzeczy dzieją się u Pana Błachuta... 07.11.07, 14:29 A w tym, że do tej pory nikomu to na WSU nie przeszkadzało i nagle zaczęło... To znaczy, że blisko coraz bliżej jest kontrola Komisji Akredytacyjnej i rektor czyści papiery swojej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsu Re: Ciekawe rzeczy dzieją się u Pana Błachuta... IP: 195.205.24.* 09.11.07, 17:41 a nie przyszlo do glowy ze na uczelni tez moga parcowac idioci, i kto sie przyzna do szefa ze popelnia bledy w pracy ???? a jak szef sprawdza to idzie poczta pantoflowa na uczelni ze kontrola wewnetrzna i wtedy administarycjni pracowncy jak na sraczke prostuja co popaprali. PS mam dosc nazywania po nazwisku, co to jest blachut ???? czlowiek intytucja pogielo was????? uczelnia zatrudnia 30 osob w administarcji i 300 pracownikow naukowych i jak ktorys cos spieprzy to od razu winia p. Blachuta....... zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dieta-cud Re: Ciekawe rzeczy dzieją się u Pana Błachuta... IP: *.chello.pl 11.11.07, 21:54 a komu na kasie tak bardzo zależy jak nie Szanownemu Panu Błachutowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Sensacja jest bo.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 15:26 Zazadano od studentow zaplacenia podwojnej stawki czesnego-juz na poczet wrzesnia 2008, ale nie chca tego tak ksiegowac. Podwyzszono miesieczne czesne bez powiadomienia studentow, ani aneksu do umowy. Skreslono ich mimo ich wczesniejszego pisma z prosba o rozlozenie podwyzki na raty ( pismo pozostalo bez odpowiedzi, a nadto w dziekanacie sfalszowano date jego wplyniecia).No i za przywrocenie na liste studentow zazadano 450 zl mimo ze wg orzeczenia SN stawka ta jest o wioele za wysoka i nieproporcjanalna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durnowaty Re: Sensacja jest bo.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 15:46 Kasa, kasa, tylko kasa liczy się:). Cóż, jest to typowe dla prywatnych uczelni. Trzeba jednak pamiętać, że za trzy lata niż demograficzny "załatwi" problem dziwnych uczelni:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsu Re: Sensacja jest bo.... IP: 195.205.24.* 09.11.07, 17:37 NIz demografirczny mamy juz obecnie wide statystyki w GUS poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dieta-cud Re: Sensacja jest bo.... IP: *.chello.pl 07.11.07, 21:21 widzę, ze jesteśmy chyba na tym samym roku:] bo dokładnie to moje nieszczęsne ZP robiło:] mam nadzieję, ze coś ta nagonka medialna (GW, Radio Kielce, TVN) pomoże i zrobimy mu nieźle koło dupki:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsu Re: Sensacja jest bo.... IP: 195.205.24.* 09.11.07, 17:51 Tak kolo dupy robi bo zdrobnien nie bede uzywal. A tak wogole to jakos tak nie rozumiem sytuacji chodzi o problem ze wogole trzeba placic za studia czy ze trzeba placic a student nie ma swiadomosci za co??? czy za robienie kolo dupy konkurencji bo w CK jest troche wiecej uczelni na ktorych trzeba placic i na kzdej jest ten sam problem.... a zawsze medialny szum jest wokol wsu?????????????????????????????? Co jest inne nie maja problemu zaleglych platnosci?????????????? nie dochodzi tez tam do scycsji na tym tle??????????????????????? a moze inne uczelnie placa haracz mediom w zamian za swiety spokój???????? dobry temat dla dziennikarstwa sledczego....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsu Re: Sensacja jest bo.... IP: 195.205.24.* 09.11.07, 17:46 problem podwojnej raty dotyczy pazdziernika 5 semestru studiow i tzw podwojna rata obejmuje rate biezaca i rate za wrzesien rok pozniej poniewaz student broni sie do lipca w sierpniu odbiera dyplom i za wrzesien zwykle szukaj wiatru w polu tylko nieliczni naprawde uczciwi wplacali zgodnie z terminarzem platnosci a jak uczelnia przesunela harmonogram raty wczesniej to jakos w latach poprzednich problemu nie bylo tylko w tym roku wielkie halo,...bo podkreslam czesne jest miesieczne ale to jest czesne roczne rozlozone na poszczegolne miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politechnik Re:" olałem" tę szkólkę,kazali zapłacić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 10:57 Parę lat temu,z powodu chwilowego braku zajęcia,podjąłem naukę w tej szkółce... Poziom nizszy niż w technikum,po 3 miesiącach machnąłem ręką W czerwcu odmówiono mi wydania złozonych,moich dokumentów niezbędnych na AGH,zmuszono do uregulowania czesnego za cały rok! Czy to było w porządku? P.S. Nie otrzymałem żadnego upomnienia wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsuwak Re: Sensacja jest bo.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 01:21 Jak sobie kupisz telewizor na raty, to spłacasz go przez rok w ratach miesięcznych, tak ? I nie możesz oddać telewizora bo ci się nagle znudził, tak ? A jak będziesz chciał polecieć na księżyc, to i tak musisz spłacić ten telewizor, bo komornik Cię znajdzie wszędzie, więc pewnie spłaciłbyś go przed odlotem, tak ? No to z ratami czesnego jest tak samo. WSU nie dla idiotów, a propos tego telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
ikser Re: Ciekawe rzeczy dzieją się u Pana Błachuta... 07.11.07, 15:05 Czy mógłbyś podać link do jakiegoś artykułu? Również słyszałem o dziwnych rzeczach w tej uczelni, ale wolałbym ustosunkowywać się do konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Ciekawe rzeczy dzieją się u Pana Błachuta... IP: *.klc.vectranet.pl 07.11.07, 16:57 Po co uczysz się na takiej pseudouczelni?,wiesz gdzie możesz powiesić sobie ten dyplomik? za takie pieniądze możesz wybrać o wiele lepiej,no ale cóż?,jesteś wolnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durnowaty Re: Ciekawe rzeczy dzieją się u Pana Błachuta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 17:02 Nie masz racji;). Jeśli wyjedziesz z kraju, to okaże się, że nie ma żadnej różnicy między dobrymi uczelniami a Wyższymi Szkołami Gotowania na Gazie (do których zaliczam WSU - sorki). Możesz robić nostryfikację dyplomu:). Każdego dyplomu, bo "oni" nie rozróżniają szkół w Polsce:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc pseudouczelnie i te "prawdziwe" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 20:30 Spotkalem znajomego. Opowiadal ze z jego roku ( na "prawdziwej" Akademii Swietokrzyskiej, a wczesniej WSP) dwie osoby pracuja w zawodzie, 3 w firmach rodzicow, 1 dziewczyna swiadomie zostala "zona meza", 12 siedzi w Irlandii, a pozostali sa utrzymywani przez rodzicow albo roznosza ulotki... Ot mieli zjazd klasowy w 15 lat po maturze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durnowaty Re: pseudouczelnie i te "prawdziwe" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 22:13 Mogli się do jakiejś partii zapisać;). Zostaliby radnymi, wojewodami, posłami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga W Echu dali więcej IP: 80.48.137.* 08.11.07, 19:23 Ponad połowę studentów Wyższej Szkoły Umiejętności w Kielcach warunkowo usunięto z uczelni. We wtorek stłoczeni studenci z podaniami w dłoniach oczekiwali kilka godzin przed drzwiami rektora. Wykrzykiwali, że uczelnia ich ignoruje. (Ł. Zarzycki) PRZECZYTAJ WIĘCEJ Wydanie z 7 listopada 7-11-2007 Nowości na uczelniach 14-07-2007 Likwidacja "Wańkowicza" 19-02-2007 Zaleganie z opłatą czesnego było powodem skreślenia z listy studentów Wyższej Szkoły Umiejętności w Kielcach prawie 2 tysięcy uczących się tam osób. Rektor Andrzej Błachut podkreśla, że to jest zgodne z regulaminem. Zbulwersowani studenci trzeciego roku zebrali się wczoraj przed drzwiami rektoratu Wyższej Szkoły Umiejętności przy ulicy Wesołej w Kielcach. Przez kilka godzin krzyczeli i wygrażali pod adresem uczelni. IGNORUJĄ NAS! - Nikt nie poinformował nas o tym, że w październiku, oprócz bieżącej raty, mieliśmy wnieść również opłatę za wrzesień przyszłego roku. Kto nie zapłacił, został skreślony z listy studentów - tłumaczyli wzburzeni studenci. - Zwlekałem z wpłatą, ponieważ czekam na stypendium socjalne. Gdybym wiedział, że wyrzucą mnie ze szkoły z powodu niewpłacenia tych pieniędzy, wykopałbym je spod ziemi - zapewniał jeden z żaków. - Nie dostaliśmy ponaglenia wpłaty, żadnego zawiadomienia, nic - krzyczeli jeden przez drugiego. reklama Zgromadzeni studenci oburzali się, że za ponowne wpisanie na listę studentów uczelnia żąda od nich wpłaty wpisowego, czyli 415 złotych. - Skreślili nas, bo wiedzą, że i tak zapłacimy, piszemy już prace licencjackie i nie możemy sobie teraz pozwolić na zrezygnowanie ze szkoły - tłumaczyli rozjuszeni. - Nikt nawet nie pofatyguje się, aby z nami porozmawiać - denerwowali się, stojąc godzinami przed drzwiami rektoratu. ZGODNIE Z REGULAMINEM Andrzej Błachut, rektor Wyższej Szkoły Umiejętności w Kielcach, uważał, że pretensje były bezzasadne. - W regulaminie studiów jest zapis, że dziekan może skreślić studenta z powodu niewnoszenia opłat za naukę i z tych praw skorzystali. Z listy studentów skreśliliśmy warunkowo prawie dwa tysiące osób. Nie tylko tych z trzeciego roku, ale wszystkich, którzy nie uregulowali w terminie czesnego. Te osoby mogą odwołać się od decyzji - tłumaczył rektor. Spośród 695 studentów trzeciego roku zostało skreślonych z listy aż 284. Zaznaczali oni, że do tej pory nieuregulowanie opłaty w terminie kończyło się tylko naliczaniem odsetek. - To, że wcześniej uczelnia nie egzekwowała swojego prawa, nie znaczy, że nadal będziemy pozwalać na to, aby studenci lekceważyli obowiązki - skwitował kategorycznie Andrzej Błachut. Tłumaczył, że regulamin opłat obowiązuje od trzech lat. - Jest w nim zawarte, że studenci trzeciego roku, wraz z czesnym za październik, płacą również ostatnią ratę - podkreślał. CHODZIŁO O POTRZĄŚNIĘCIE Zgromadzeni przed drzwiami rektora studenci chcieli zwrócić się z prośbą o anulowanie konieczności ponownej wpłaty wpisowego. - Przyjąłem podania w tej sprawie i jeszcze dziś je rozpatrzę. W uzasadnionych przypadkach niewpłacenia raty zaakceptuję prośbę - zadeklarował Andrzej Błachut. Jak później dodał, akceptował osiem na dziesięć złożonych próśb. A całą sytuację podsumował tak: - Chodziło przede wszystkim o to, aby potrząsnąć studentami. To są dorośli ludzie, którzy powinni zachowywać się odpowiedzialnie. Jeżeli ktoś jest w trudnej sytuacji, może zwrócić się z prośbą o rozłożenie płatności na raty i dostanie zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa/-wska A dlaczego nikt tego nie monitoruje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:30 Dlaczego nic nie wiemy- nie ma nawet krotkiej wzmianki co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsu Re: A dlaczego nikt tego nie monitoruje? IP: 195.205.24.* 09.11.07, 18:15 dlatego nic nie wiecie bo nie chcecie sie dowiedziec, ignorujecie zebrania jakie z wami sa robione na poczatku kazdego roku studiow nie zagladacie lub zadko na swoje konta w sytemie e-dziekanat tam jest pelny harmonogram platnosci czesnego, przyzwyczailiscie sie dzwonic z kazda sprawa do mediów i po sprawie uwazacie caly czas ze ktos inny zrobi cos za was, wybieracie samorzad studentów a potem narzekacie na ich prace, nie interesuje was zycie uczelni bo sami sprowadzilsicie studiowanie tylko do placenia gdy ktos was uwali na egzamienie z msciwosci nie wplacicie czesnego bo po co "przeciez ja place to powinieniem zdac" powinniscie sie koledzy i kolezanki uczyc i zdawac egazminy a nie pic po imprezach za pieniadze rodzicow czasem tez i wlasne a potem narzekac narzekac narzekac....... pilnowac swoich wlasnych spraw na uczelni na co dzien a nie od swieta...... kiedy widzicie niekopetencje pracowników ( udowodnioną czarno na białym ) przyjść do dziekana a jak dziekan tez "ma problem z wlasnym mozgiem to do rektora i walczyc o lepsza jakosc a nie narzekac za plecami , judzic korzystac z okazji zeby uciec od przykrych obowiazków..... pozdrawiam kto byl w tej raptem 30 osobej grupie "koczujacej" pod gabinetem wie kto pisze te slowa a do pozostalych pytam czemu was tam nie bylo ??? problem dotyczyl prawie 2000 skreslonych osob a "pokrzyczec" przyszlo 30 pare?????????? wiedza jak sie sprawa zakonczyla a kazda ze stron poznala bledy jakie popelnila w komunikacji student-uczelnia, problem został rozwiazany ale oczwiscie o tym jak juz nikt nie napisal...... bo nikt nie zadzwonil do gazety ze jest dobrze prawda??????????????????????? Smutne to i przykre, ps wiecie ze media zyja z informacji??? haslo WSU .... na pierwszej stronie echa dnia podnioslo sprzedaz tej gazety przynajmniej o 3000 egzemplarzy tego wydania ( tylu studentow okolo studiuje na uczelni i kazdy pewnie lub ktos z rodziny kupil egzemplarz....... po 1 cos za sztuke..... zwiekszylo sie czytelnictwo reklam w dlugim termnie gazeta zarobi wiecej na reklkamach ........ komerrcja jest wszedzie ale ...... wykonac telefon jest prosciej bo nie trzeba sie pokazac twarza i pogadac z twardym kolesiem samobojca ;( skreslic 2000 osob z 3000 uczacych sie ?????? a jak by powiedzieli mamy w dupie nie studiujemy dalekj?????? takie zachowanie przynajmniej dowodzi dla mnie osobiscie ze raczej na kasie mu nie zalezy........ ); ciezko sie z nim rozmawia zaufajcie mi ale jesli racja jest nie po jego stronie to tylko kwestia argumentacji........ ale w awanturze chodzilo tylko o to ze moze sie uda ze nie trzeba placic w ogole (studenci) zeby nie wydac kilku tysiecy na znaczki pocztowe ( zawiadowmienie przez uczelnie) i o zwiekrzenie sprzedazy i czytelnictwa oraz wyswietlen portalu TVN bo tam to zostalo unieszczone czyli jak by nie patrzyl wszystkim chodzi o kase...... kosztem uczelni ....... ach zygac mi sie chce ide do klopa ........błeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
prawnik0 Panie wsu! 09.11.07, 18:39 No chłopie, ale byków ortograficznych w tej obronie WSU to Ty narobiłeś od groma... Pisać po polsku to Was na tej uczelni nie uczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsu Re: Panie wsu! IP: 195.205.24.* 11.11.07, 16:57 no i ..... przyczepić sie już o nic innego nie możesz ?????????? a pretensje do mojego języka wypowiedzi to radze zgłosic do mojej nauczycielki jezyka polskiego z liceum..... lub wczesniej do podstawówki do której miałem zaszczyt uczęszczać bo tam uczą czytac i pisać po polsku - widzę że kolega słabo się orientuję w sparwach edukacyjnych ale ODWAŻNIE zabiera głos na anonimowym Forum w inetrnecie to sie potrafi,.... a umiesz coś więcej CZESIU??????? ech żygać i jeszcze raz żygać tylko na takich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka ze sawickej Panie wsu!napisz jak zapładniać,poślubiać i po.... IP: *.icm.edu.pl 01.12.07, 22:05 rzucac młodą kobiete z małym dzieckiem,albo napisz o swoim młodszym..... który ponoć prostytutkę zgwałcił.Musicie być fajni ,bo ja słyszałam ze jak prostytutce zapłacisz to ją masz.A ta bidula sie rozmyśliła jak "potomka" Bossa w świetle zobaczyła! ha ha ha ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziunia Re: Panie wsu!napisz jak zapładniać,poślubiać i p IP: 195.205.24.* 03.12.07, 16:04 Co to za bzdury ruro wypisujesz, myslisz ze mozesz sobie locho porzadnych facetów obrażać,podam sprawe na policje o zniesławienie bezmózga tępa krowo.Myslisz ze jestes anonimowo na forum? to sie bardzo mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasia chrypa o! ZOOfil sie odezwał-teraz jest Dziuńką IP: 85.21.125.* 03.12.07, 16:37 ale lubiane towarzycho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moskowskoj dr. Tawariszczu wsu! jesteście hołotą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 18:03 kak pristało na tawarszci "hołota perwyj sort" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa/-wska Re: Panie wsu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 18:30 Masz racje- Mister "wsu" ma problemy z polskim i w ogole mam wrazenie ze jest osobiscie Panem Blachutem lub nawet jego zona... Bo ktory student chce placic za miesiac nauki (wrzesien 2008) skoro wczesniej sie obroni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dieta-cud Re: Panie wsu! IP: *.chello.pl 11.11.07, 21:53 a kto Ci zagwarantuje że we wrześniu 2008 jeszcze będziesz na tej uczelni?? nigdy nic nie wiadomo więc płacenie za coś rok wcześniej jest nielogiczne!!! a co do tego kim jest mr. WSU - z pewnością nie jet nim Pani Błachut - wszakże ona jest polonistką - i o takie błędy to już byśmy jej nie oskarżali:] ale Pan Andrzej... kto wie:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajak Re: Panie wsu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 21:29 Przyłączam się. We wrześniu to ja mogę już leżeć na cmentarzu. Nie rozumiem argumentu o niewysłaniu studentom upomnień z powodu kilkutysięcznych "strat". O ile sobie przypominam, za wysłanie listu poleconego z upomnieniem płaci student; oj,placi i to z kilkukrotnym przebiciem. Czysty zysk. Po prostu chodziło o coś innego, prawda? "Wsu" to prawdopodobnie młody Błachut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsu Re: Panie wsu! IP: 195.205.24.* 14.11.07, 11:41 znasz różnicę pomioędzy słowem upomnienie za jakie się płaci 10 PLN a słowo przypomnienie w tym przypadku uczlenia rozsyłałaby "przypomnienia" zresztą jak ktoś pragnie to sie zawsze do czegoś przyczepi prawda...... błeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsu Re: Panie wsu! IP: 195.205.24.* 14.11.07, 11:39 a nie prosciej zapytac tylko dywagowac potraficie madrusie.... a imie Przemyslaw a nazwisko znacie i co i lyso nazwisko sie zgadza a reszta ,..... nie mam czasu dzis sie rozpisywac zreszta nie ma nad czym ani nad kim ....... pozdrawiam. PS: wiecie zebyscie mieli chociaz jedna szarą komurke na spółkę to by już dało jkies podstawy a tu nic pustka w glowach ........bleee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robek Czy jesteś na WSU studentem, nauczycielem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 11:59 czy może cieciem? Bo piszesz przecież z WSU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dieta-cud Re: Czy jesteś na WSU studentem, nauczycielem, IP: *.chello.pl 14.11.07, 17:47 zdecydowanie cieciem!!! czasem też myje podłogi w sklepiku:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczynski Re: Czy jesteś na WSU studentem, nauczycielem, IP: 195.205.24.* 16.11.07, 19:07 Dla ciebie mycie podłóg jest upokarzające ????????????? Lub tez praca jako nocny stróż dozorca??????????? Jedźcie ludzie gdzies na głeboki wschód czy do afryki zobaczyć jak tam żyją i co jest upokarzające bo bez terapii szokowej to nic z was nie bedzie, A PRZED KOMPEM SIEDZI LEN NIC NIE ROBI CALY DZIEN TO POSTUKA W KLAWIATURE COS POKLEPIE , TAK JEST GBUREM BO ZYCIOWO NIEZARADNY TYLKO TU NA FORUM WAZNY. kazdy chce miec swoje piec minut, moze wystartuj do jakiegos teleturnieju?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dieta-cud Re: Czy jesteś na WSU studentem, nauczycielem, IP: *.chello.pl 16.11.07, 20:02 widzę, że nie nauczyłeś się przez całe swoje życie czytania ze zrozumieniem - nic o upokarzających zawodach nie napisano. Za to gratuluję "sprytu" i podpisywania się różnymi nick'ami z tego samego numeru IP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutek Po WSU nic nie jest upokarzające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 20:04 Dla niektórych mycie podłóg jest upokarzające. Ja wiem, że dla absolwentów WSU nic nie jest upokarzające. Wszak oni w tej "szkole" są przygotowywani do mycia podłóg lub pracy jako nocny stróż dozorca. Dziwię się, że Błachut nie utworzył jeszcze takich kierunków. Pamiętam, że kiedyś miał zamiar utworzyć kierunek "majordomus", na którym miał kształcić lokajów, pokojówki i pomoce kuchenne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsu Re: Po WSU nic nie jest upokarzające IP: 195.205.24.* 19.11.07, 10:49 tak przy okazji to chcialem pozdrowic eksprzyjaciela Konrada Ł. to twój styl kondzio tu sie czesto przewija.... nie masz przypadkiem innych zmartwień???????? pozdrawiam rowniez Krzysia Misia z szanownej konkurencji........ Pozdrawiam rowniez ewelinke nasza wschodzacą gwiazdkę dla dorosłych............ i rada zajmijcie sie swoimi sprawami.... Ps i przypominam "majordomus" to nie miał być kierunek tylko specjalnosc na kierunku jakim???? niech wszechwiedzacy napisze jak jest taaaaki madry........, zanteresowanych rożnicą odsyłam do ustawy regulujacej zasady działania szkolnictwa wyzszego....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wychowawcas..syn.. w średniowieczu złodzejom uszy i łby odjebywano! IP: *.icm.edu.pl 01.12.07, 21:56 oj było to dobre!historia zatacza czasem kregi,oj zatacza. Odpowiedz Link Zgłoś