Dodaj do ulubionych

Donald cudotwórca rozżalony

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 16:31
Donald cudotwórca jest rozżalony, bo premier Kaczyński nie był obecny przy
obejmowaniu przez niego stanowiska.
Donald cudotwórca jest także rozżalony, że premier Kaczyński napisał do niego
tylko krótki list z gratulacjami.

Za Donaldem cudotwórcą zawrzały oburzeniem wszystkie światłe jednostki, to
znaczy dzieci stalinowskich funkcjonariuszy, i wyraz swojemu oburzeniu dają w
mediach.

Oczywiście premier Kaczyński nie miał obowiązku być przy obejmowaniu
stanowiska przez Donalda cudotwórcę. Tak, jak nie było obecnych wielu
poprzednich premierów, ale przypieprzyć przecież można.

Mina Donalda cudotwórcy nie jest już tak zadowolona, jak w czasie kampanii.
Być może Donald cudotwórca zdał sobie sprawę z faktu, że on, człowieczek
wychowany na podwórku, nie nadaje się na premiera i powinien pozostać tam,
gdzie się wychował.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Donald cudotwórca rozżalony IP: *.klc.vectranet.pl 16.11.07, 16:39
      Twój kaczorek zachował się jak gó..arz, któremu odebrano zabawki.
      Poprzedni premierowie zachowywali się jak nakazuje obyczaj.
      • Gość: kijanka To nie mój kaczorek i nie moja bajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 16:50
        Być może zachowywali się tak, jak nakazuje obyczaj. Np. Cimoszewicz sprezentował
        swoim kolesiom złodziejom 30 milionów dolarów.

Przykro mi, ale jak gó..arz zachowuje się Donald cudotwórca, który jest
        spragniony hołdów. Jak wiadomo miejsce gó..arzy jest na podwórku i Donald
        Cudotwórca powinien na podwórko powrócić.
        • Gość: Kumak Re: To nie mój kaczorek i nie moja bajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 17:09
          Ty nawet nie jesteś płazem , ale nie wyrosłeś(aś)poza fazę skrzeku.
          Z tak wspaniałymi informacjami mogłeś zrobić oszałamiającą karierę u
          boku Ziobry (przepraszam za brzydkie słowo).
          • Gość: gość Re: To nie mój kaczorek i nie moja bajka IP: *.klc.vectranet.pl 16.11.07, 17:15
            Gdyby kijanka dobrze słuchała transmisji to by wiedziała. że Tusk
            usprawiedliwiał kaczora pilnym spotkaniem. gdzie tu widzisz
            pragnienie hołdu, bo ja dostrzegam chamstwo wśród
            niektorych "kaczątek"
            • Gość: kijanka Pierwszy cud Donalda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 17:20
              To, że Tusk usprawiedliwiał premiera Kaczyńskiego świadczy tylko o wrednej
              naturze Tuska. Powinien powrócić na podwórko i pożalić się, że Kaczyński nie
              powitał go fanfarami.

A jutro Donald ma sprawić pierwszy cud - stanieje drób, nabiał i pieczywo. Chyba
              pamiętacie, jak Donald w debacie zarzucał Kaczyńskiemu, że spowodował wzrost cen
              tych artykułów.

Donald cudotwórca da nam od jutra tanie kury i jaja.
          • Gość: kijanka Re: To nie mój kaczorek i nie moja bajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 17:16
            A co, zabolała cię prawda o Cimoszewiczu i szajce?
            • Gość: gość Re: To nie mój kaczorek i nie moja bajka IP: *.klc.vectranet.pl 16.11.07, 17:21
              Gdyby Cimoszewicz popełnił przestępstwo, juz dawno by go Ziobro
              zamknął.
              • Gość: kijanka Re: To nie mój kaczorek i nie moja bajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 17:26
                W Polsce jest niestety takie prawo, że niekoniecznie się zamyka wspólników złodziei.
                To chyba w myśl zasady Donalda cudotwórcy i jego podwórkowej szajki, że pierwszy
                milion trzeba ukraść. A ile oni już milionów ukradli, to się w głowie nie mieści.
                Zapytaj np. za jaką cenę Szmajdziński sprzedał Krzysiowi Bieleckiemu apartament
                w Centrum Warszawy z zasobów wojskowych.
                • Gość: gość Re: To nie mój kaczorek i nie moja bajka IP: *.klc.vectranet.pl 16.11.07, 17:31
                  Jeśli coś było niezgodne z prawem trzeba było powiadomić
                  oberprokuratora Ziobrę, on by znalazł artykuł w kk Za 2 kg. mięsa
                  potrafił aresztowac, bo to łapówka.
                  • Gość: kijanka Przyjaciele Donalda cudotwórcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 17:42
                    A pamiętasz, jak przyjaciel Donalda Cudotwórcy okradł kielecką Poligrafię na 3
                    lub 4 miliony zł.?
                    Był to jeden z powodów, nie licząc prezesa prymitywa ze Szkocji, przejęcia jej
                    przez donelego.

To oczywiście nazwano "ryzykiem biznesowym" :)))
                    • Gość: kijanka Re: Przyjaciele Donalda cudotwórcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:14
                      Można dodać, że ten przyjaciel Donalda cudotwórcy był współpracownikiem SB. A
                      jego akta zniszczono pod przewodnictwem sławnego Tadzika Mazowieckiego, który z
                      kolei ukochał kieleckiego biskupa Kaczmarka.
                      • Gość: gość Re: Przyjaciele Donalda cudotwórcy IP: *.klc.vectranet.pl 16.11.07, 18:34
                        Z tego wynika, że mieliście Ziobrę-pierdołę, a nie prokuratora, że
                        nie wykorzystał okazji i nie pozamykał tych aferzystów tylko łapał
                        płotki, a rekiny zostały.
                        • Gość: kijanka Re: Przyjaciele Donalda cudotwórcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:46
                          Gość portalu: gość napisał(a):

> Z tego wynika, że mieliście Ziobrę-pierdołę, a nie prokuratora, że
                          > nie wykorzystał okazji i nie pozamykał tych aferzystów tylko łapał
                          > płotki, a rekiny zostały.

Przyznaję ci rację. Ziobro powinien był zająć się bliżej przyjaciółmi Donalda
                          cudotwórcy.
                          Może bał się, że dzieci stalinowskich funkcjonariuszy, nazwą go w mediach faszystą?

wiadomosci.wp.pl/kat,9912,wid,7884970,wiadomosc.html?ticaid=14d53
    • Gość: ciekawski Re: Donald cudotwórca rozżalony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:03
      Jaką partię określa się jako partię aferałów? Mam słabą pamięć i już
      nie pamiętam.
      • Gość: kijanka Re: Donald cudotwórca rozżalony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:09
        To na pewno tę, w której wodził rej Donald cudotwórca.

Takich cudów świat nie widział. Te znikające miliony dolarów najlepiej objaśniał
        Jasiu Lewandowski.
      • Gość: MiMi Do ciekawskiego i kijanki IP: *.chello.pl 16.11.07, 19:46
        Nie dość, że z was ćwierćinteligenci to na dodatek chamy, warchoły i BARDZO
        trudno przełknąć wam gorycz porażki.
        Ciekawe, że nie interesujecie się co Radio Maryja zrobiło z pieniędzmi na
        Stocznię Gdańską?????????
        A Jarosław to obycia ma tyle co wzrostu-duuuuuuuużo za mało.
        Zapewne jak by był to pękłby ze złości i to był by 100% koniec IV RP.
        • Gość: kijanka Re: Do ciekawskiego i kijanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 19:56
          Mógłbym odpowiedzieć tak, jak gość - to powinna wyjaśnić prokuratura.
          Z tym, że prokuratura to wyjaśniała także za rządów SLD.
          A odpowiedź jest prosta - część pieniędzy została zwrócona ofiarodawcom, a część
          pieniędzy za zgodą ofiarodawców została przeznaczona na rozwój Radia Maryja.
          Przy czym to nie Radio Maryja zbierało pieniądze.
          Być może jestem ćwierćinteligentem, chamem i warchołem. Chyba dlatego, że nigdy
          nic nie ukradłem w odróżnieniu od przyjaciół Donalda cudotwórcy.
          Masz piękne argumenty odwołujące się do wzrostu itp. To typowe u czcicieli
          Donalda wychowanie podwórkowe.
          • Gość: MiMi Re: Do ciekawskiego i kijanki IP: *.chello.pl 16.11.07, 21:54
            Mogłabym napisać jak to wychowanka z podwórka ( Kaczory nie bawiły się na
            podwórku, bo dzieci zarozumiałemu "dżeremu" spuszczały łomot bo chciał rządzić,
            a wtedy mamusia zabierała ich do domu- czyli można powiedzieć, że wychowywali
            sie w zamknięciu) GÓW.. prawda.
            A jeżeli wiesz i masz dowody, że ktoś coś ukradł to zgłoś w prokuraturze. Trzeba
            być nie lada bochaterem ( przez CH!!!), żeby rzucać oszczerstwami jak popadnie i
            na kogo popadnie. Porażka zabrała wam resztę rozumu, bo ogłady to nie mieliście
            nigdy:-((((
            • Gość: gość Re: Do ciekawskiego i kijanki IP: *.klc.vectranet.pl 16.11.07, 22:01
              Nieodrodny wypierdek "słoneczka Żoliboża" tamten też tylko miota
              oskarżeniami.
            • Gość: kijanka Re: Do ciekawskiego i kijanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 23:10
              Nie muszę zgłaszać. Prokuratura zajmuje się sprawami przyjaciół Dodzia
              cudotwórcy. Teraz pewnie przestanie się zajmować skoro Dodzio jest premierem, a
              prokuratorem został człowiek, który ma ścigać człowieka, którego bronił :)))
              • Gość: Jur Re: Do ciekawskiego i kijanki IP: *.klc.vectranet.pl 17.11.07, 08:43
                Nie wypisuj głupot. Po pierwszw Ćwiąkalski nie bronił, tylko miał
                bronić i osobiście nawet nie zna Stokłosy, po drugie zrezygnował z
                obrony, po trzecie, to nie minister ściga i oskarża (tym sie
                zajmował Ziobro) po czwarte obrona osk. nie wynika z sentymentu
                tylko obowiązku adwokata. Każdy ma prawo do obrony.
                • Gość: kijanka Re: Do ciekawskiego i kijanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 09:04
                  Skoro Ćwiąkalski przestał być obrońcą Stokłosy chyba 12.11.2007r. to może nie
                  miał możliwości Stokłosy bronić, bo Stokłosa sobie hulał.
                  Oczywiście, że nie minister ściga i oskarża. Ministrowi podlegają tylko
                  prokuratorzy, którzy ścigają i oskarżają.
                  I każdy adwokat ma prawo do odmowy obrony.
        • Gość: ciekawy Re: Do ciekawskiego i kijanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 20:57
          A ile wzrostu i wagi ma nowy Kanclerz?
          • Gość: MiMi Re: Do ciekawskiego i kijanki IP: *.chello.pl 16.11.07, 21:58
            Gorszą posturę od Kac....miał i nadal ma tylko Edgar i chyba dlatego ciągle był
            przy nich, żeby odwracać uwagę:0D
            • Gość: ucieszony Re: Do dobrobytu marsz IP: 81.219.134.* 17.11.07, 09:02
              Widzę,że magiel czynny jest w sobotę i w dodatku z z I magielnikiem.
    • Gość: kijanka Krzysztof Bondaryk - anioł Donalda cudotwórcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 11:05
      Szefem ABW ma zostać Krzysztof Bondaryk. Krzyś był dwa razy usuwany ze służby za
      przecieki.
      Jest związany z nielegalnymi podsłuchami w Erze. Jego nazwisko przewija się
      także w aferze "Areny", czyli próby wyprowadzenia z giełdy 100 mln. zł. i 100
      mln. zł. ze skarbu państwa.
      Poza tym jest przyjacielem Brochwicza, który panu Miodowiczowi podsunął Jarucką,
      która ukazała kłamliwe oblicze pana Cimoszewicza. Jest prawdopodobne, że Krzyś
      odegrał w tym jakąś rolę.
      Można spodziewać się dużych cudów.
      • Gość: Jur Re: Krzysztof Bondaryk - anioł Donalda cudotwórcy IP: *.klc.vectranet.pl 17.11.07, 11:22
        Rywin za próbę przekupstwa dostał 2 lata. Jeśli Bondaryk ma coś na
        sumieniu to dlaczego Ziobro nie dobrał mu się do d....? Niby taki
        dobry, a taki nieudolny. Krył wielkie afery, czy przeciekały mu
        między palcami bo zajmował się pierdołami, którymi powinny zajmowac
        się prokuratury rejonowe.
        • Gość: kijanka Re: Krzysztof Bondaryk - anioł Donalda cudotwórcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 11:49
          Szkoda, że masz tylko jeden argument - dlaczego Ziobro...?

Ja myślę, że dlatego, że Ziobro nie jest cudotwórcą, jak Donald i nie zdołał
          przez dwa lata nawet poznać nazwisk wszystkich aniołów Donalda cudotwórcy.
          • Gość: Jur Re: Krzysztof Bondaryk - anioł Donalda cudotwórcy IP: *.klc.vectranet.pl 17.11.07, 12:02
            jeżeli nie umknęły uwadze takie sprawy jak 2 kg. mięsa wzięte przez
            lekarza, to dlaczego sprawa gigantycznego jak piszez przekrętu
            została odłożona a/a ? Nie znam sprawy, ale myślę, że walka z
            korupcją nie polega na gadaniu o uczciwości i łapaniu płotek, lecz
            rekinów. Jeżeli ten pan ma coś na sumieniu, to powinien ponosic
            odpowiedzialność. Dlaczego PiS tego nie wykorzystało do pognębienia
            PO, co robił Kamiński? Sawicką złapano za 100 tyś. a tu 100 mln. i
            zero reakcji organów scigania.
            • Gość: kijanka Re: Krzysztof Bondaryk - anioł Donalda cudotwórcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 12:33
              Nie wiem, o jakim gigantycznym przekręcie piszesz. Opowiedz mi to.

Ten pan został dwukrotnie usunięty ze służby. I masz całkowitą rację, że
              powinniśmy się skupić na łapaniu rekinów.
              Co powiesz o rozpoczęciu od Janusza Lewandowskiego? Czy zajmie się tym adwokat
              Stokłosy anioł Ćwiąkalski?
              Czy Krzysztof Bielecki zawróci kupione mieszkanko, czy dopłaci kilka razy tyle
              ile zapłacił?

Zgadzam się, że Sawicka to płotka. Ona tylko pobierała nauki u Donalda
              cudotwórcy i zgodnie z jego naukami robiła różne rzeczy z miłości.
              Reakcja organów prawa jest. To postępowanie zaczęło się toczyć przed objęciem
              rządów przez PiS. Jestem przekonany, że anioł Donalda Cudotwórcy ukończy te sprawy.
              Może nawet anioł Ćwiąkalski powróci do sprawy Piskorskiego, ulubieńca Julki Pitery.
              • Gość: ciekwy Re: Krzysztof Bondaryk - anioł Donalda cudotwórcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 13:00
                Czy jest możliwe, aby aferały goniły aferzystów?
    • Gość: kijanka Przemyslenia Donalda Cudotwórcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 13:51
      Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia,
      wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z
      polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr
      niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to niemoralność -
      takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam
      tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia,
      geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię,
      którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka
      od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak
      często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem.

Do takich wniosków doszedł Donald cudotwórca w czasie procesu wychowawczego na
      podwórku.
      • Gość: chillout Donek-cudotwórca podwórkowy obiecał: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 16:03
        podatek liniowy z ulgą prorodzinną, szybki powrót naszych wojsk z Iraku, radykalne podwyższenie płac w budżetówce (wzrost pensji pielęgniarek i nauczycieli), likwidacja abonamentu RTV, odebranie przywilejów członkom Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji (swoje funkcję mają sprawować społecznie), przygotowanie EURO 2012 (budowa stadionów i zaplecza sportowego, zwiększenie tempa budowy autostrad), zakaz kandydowania do parlamentu osób skazanych prawomocnym wyrokiem sądu, wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych, reforma Narodowego Funduszu Zdrowia, ulgi podatkowe dla Polaków wracających z emigracji, ułatwienie procedury głosowania (wybory dwudniowe, możliwość głosowania drogą pocztową, e-mailową i przez pełnomocnika), wydłużenie urlopu macierzyńskiego do 22 tygodni, przyszli emeryci będą mogli wypłacić jednorazowo wszystkie swoje oszczędności przez lata gromadzone w funduszach emerytalnych (OFE), zwiększenie o dwa miliony liczby miejsc pracy do 2012 roku.

• Gość: sepuku ubole i zwykłe gnidy się cieszą-wóda sie leje!.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 16:18
          Głównym doradcą Donalda bedzie wszystkim znany Bolo!...
        • Gość: wyborca Re: Donek-cudotwórca podwórkowy obiecał: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 17:10
          Zobaczymy, ile z tych obietnic zrealizuje.
          • Gość: kijanka Obietnice Donalda cudotwórcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 17:35
            Parę ładnych lat temu Donald cudotwórca ze swoimi kolesiami obiecywali w czasie
            kampanii wyborczej milion nowych miejsc pracy.
            I to się prawie sprawdziło. Sprawdził się milion. Nie sprawdziły się tylko
            miejsca pracy, bo zamiast miliona miejsc pracy przybyło milion bezrobotnych.
            Pewnie się wtedy Donaldowi cudotwórcy cuda popieprzyły.
    • Gość: kijanka Radosław Sikorski - anioł pokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 19:33
      Radosław Sikorski anioł pokoju może jako minister spraw zagranicznych wysłać nas
      na wojnę z Iranem.
      W dniu 17.01.2007r. w czasie dnia judaizmu w Gdańsku został zapytany, czy należy
      zaatakować Iran gdy okaże się, że dysponuje bronią atomową.
      Radosław Sikorski dyplomatycznie, ale zdecydowanie odpowiedział, że tak.
      W dyskusji obok anioła pokoju Sikorskiego brał udział były ambasador Izraela w
      Polsce Szewah Weiss. Weis w odpowiedzi na to pytanie odpowiedział, że pokój jest
      wartością najwyższą i trzeba wszelkimi sposobami znaleźć rozwiązanie pokojowe.
      Tak więc wyszło na to, że obecny minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski
      jest zdecydowany na wojnę z Iranem, a Izrael dąży za wszelką cenę do ocalenia
      pokoju.

Radek Sikorski jako minister spraw zagranicznych to jeden z większych cudów
      Donalda cudotwórcy.
      • Gość: gość Re: Radosław Sikorski - anioł pokoju IP: *.klc.vectranet.pl 17.11.07, 19:39
        Oczywiście u kaczora był dobry.
        • Gość: kijanka Re: Radosław Sikorski - anioł pokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 19:48
          Był jakiś czas dobry jako minister obrony. Ale poznano się na nim.
          • Gość: gość Re: Radosław Sikorski - anioł pokoju IP: *.klc.vectranet.pl 17.11.07, 19:52
            bo miał odmienne zdanie jak szurnięty Macierewicz.
            • Gość: kijanka Re: Radosław Sikorski - anioł pokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 20:09
              Nie dziwię się, że wielbiciele Donalda cudotwórcy nie lubią pana Macierewicza.
              Pan Macierewicz okazuje się rzetelnością we wszystkich sytuacjach.

Okazał się rzetelnością kiedy umieścił na liście Michała Boniego. To wzbudziło
              szał. Wszyscy bronili Michała na czele z Donaldem. A Michał okazał się wielką
              odwagą cywilną. 25 lat po podpisaniu aktu współpracy z SB i 15 lat po ujawnieniu
              jego nazwiska przez pana Macierewicza przyznał się, że podpisał ale był zmuszony
              i się nie zaciągał.

Michał Boni to przykład przyzwoitości i odwagi wśród przyjaciół Donalda cudotwórcy.
            • Gość: MiMi Gościu???? IP: *.chello.pl 17.11.07, 20:34
              • Gość: MiMi Re: Gościu???? IP: *.chello.pl 17.11.07, 20:36
                Czy nie widzisz, że kijance miesza się w głowie jak Filipowi????
                Tamten ma już totalny odjazd z zawiści. Szkoda z nimi gadać:-)))
                • Gość: pies_na_gigancie Tusek powinien stworzyc Ministerstwo Cudow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 20:48
                  Ministerstwo Cudow i Szczesliwosci ku uciesze 40% gawiedzi, ktora go wybrala.
                  • Gość: Jur Re: Tusek powinien stworzyc Ministerstwo Cudow! IP: *.klc.vectranet.pl 17.11.07, 21:32
                    O kur... jaki ten Antek "zasłuzony" a nie dostrzegasz ile głupot
                    wypowiedzial i zrobił? Przecież AM to największa pomyłka Kacz. Lista
                    Macierewicza to wielki gniot. Bez znajomości akt mogę wymienić
                    polityków, zawsze kogoś trafię. Nie bierzesz pod uwagę ile było
                    oskarżeń nietrafionych?
                    • Gość: kijanka Re: Tusek powinien stworzyc Ministerstwo Cudow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 22:35
                      Lista pana Macierewicza to rzetelny dokument. Chyba tylko dwa lub trzy nazwiska
                      umieszczono błędnie.
                      Widać zresztą po tchórzu Michale Bonim, który wtedy gorąco zaprzeczał i był
                      broniony przez Kuronia, Michnika, Wujca, a jak przyszło co do czego to musiał
                      się przyznać, bo gdyby został ministrem to prawda musiałaby wyjść na jaw.
                  • Gość: rokitnik Re: Tusek powinien stworzyc Ministerstwo Cudow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 21:52
                    I Ministerstwo Miłości (zgodnie z przedwyborczymi obietnicami).
    • zatapiacz_platform Her Donald Pana dziadek byłby z Pana dumny!! 18.11.07, 23:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka