Gość: xxl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 13:47 Boże(n) Ty na to patrzysz i nie grzmisz ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wielka ulga dobrze, że nie Gągorowski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 13:59 Uffff.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.klc.vectranet.pl 29.11.07, 14:51 jedna wielka porażka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vive "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: 212.160.201.* 29.11.07, 15:20 Bardzo dobry wybór, pani Bożena ma klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jake Re: "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.vf.pl 29.11.07, 18:08 To super. Ale słyszałem, że Gągorowski ma studia nawet !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opel Re: "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.klc.vectranet.pl 29.11.07, 16:29 prowincja rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziej Re: "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.07, 16:35 Nie prowincja,tylko poseł Miodowicz pokazuje kto tu rozdaje karty.Biorąc kogoś kompletnie nie znanego,z trzeciego szeregu kandydatów poseł Miodowicz zachowuje się jak Gosiewski,który wziął Banasia na wojewodę w 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziej Re: "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.07, 17:01 Zdjęcie i reakcje ludzi mnie nie przekonują,a mówiłem że gorszego wojewody niż Banaś być nie może.Poseł Miodowicz chce coś udowodnić,czy po prostu żeby nie jeździć do Kielc wynalazł kandydatkę z Buska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elano Re: "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: 213.77.117.* 29.11.07, 17:35 Brawo Panie Miodowicz -Niech Bedzie jak będzie byle by było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.aster.pl 29.11.07, 18:12 Nie znam kobiety, ale mam wątpliwości czy jej dotychczasowa kariera kwalifikuje ją do stanowiska wojewody??? Z całym szacunkiem, ale funkcja dyrektora Ośrodka Pomocy Społecznej czy zastępcy burmistrza niewielkiego Buska Zdroju to wg mnie zdecydowanie za mało. Chodzi przecież o podejmowanie decyzji dotyczących całego regionu Świętokrzyskiego. Mam natomiast wrażenie, że o nominacji p. Pałki- Koruby przesądziła znajomość z posłem Miodowiczem (związanym przecież z Buskiem). Szkoda, że układy towarzyskie to nadal podstawowe kryterium wyboru "naszej klasy rządzącej". Odpowiedz Link Zgłoś
oczy.cziorne Re: "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba 29.11.07, 20:17 Alleluja i do przodu.Pani wojewoda będzie kontynuowała naszą świętokrzyską tradycję ludzi bez polotu na wojwody stolcu. Miodowicz pokazuje gdzie ma wyborców PO. Nie powinno się ludzi oceniać po wyglądzie, ale.... www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071129/POWIAT01/71129063/-1/swietokrzyskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 20:15 Niech Wieczorek nie liże tyłka ba ja razem z nieudacznikiem burmistrzem wygryźli, ze stołka zastepcy burmistrz w Busku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.klc.vectranet.pl 29.11.07, 20:45 faktycznie chyba to znajoma Pana Tuska a nie Miodowicza, Pan konstanty się słusznie oburza, tak jak w sprawie Cimoszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 21:08 Czy to ta pani wspierała PiS w kampanii? Nawet nie została wybrana na następną kadencję vice została przy namaszczeniu SLD I czy przypadkiem nie jest przyjaciółką zony pana Miodowicza? Ale to wszystko to plotki i potwarz koniec z politykierstwem w PO tera bedzie BUSKO rządzić NIECH ŻYJE BUSKO A PO pokazała tylko jedną wielką KUPE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 21:09 Gratuluję. Niech Pani Wojewoda potrząśnie tym Układem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moskit Re: "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 21:20 Gratuluje,powodzenia,takiego wspolnego dla Pani,regionu,kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tigana Re: "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 21:29 Baba była jakąś wiejską urzędniczką a teraz ja na wojewodę dali KONIEC ŚWIATA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chevalier W świętokrzyskim PO nie ma wojewowdy IP: *.chello.pl 30.11.07, 07:11 Pytanie: jeśeli Pan Poseł Miodowicz nie mial nic wspólnego z nominacją tej Pani to skąd Donald dostał jej CV? Konkursu nie było, żadnych czytelnych zasad nie było - była za to wielka tajemnica i grupki lobbystów. Jeśli za tem Pan Poseł Miodowicz raczył był wręczyć ten "piękny" życiorys Tuskowi to już chyba nie musial mówić, że ma też całą teczkę innych - po co. Biografia opozycjyna p. Bożentyny guzik mnie obchodzi - stawiam pytanie: co ta Pani robiła w polityce polskiej po styczniu 2001 roku? Jeśli chodzi o przygotowanie merytoryczne - to w stawce było przynajmniej dwóch kandydatów o: 1) doświadczeniu zawodowym i publicznym bijącym tę Panią na głowę; 1) pięknej karcie opozycyjnyej; 2) zaangażowanych w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: W świętokrzyskim PO nie ma wojewowdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 08:03 Ja myślę, że poseł Miodowicz musiał tej Pani być coś winien. Może ona też wspólnie z Jarucką przygotowywała materiały na Cimoszewicza? I tak na marginesie - Panie Miodowicz gdyby Pan startował bez Komitetu wyborczego i partii popierającej to w wyborach pewnie dostałby Pan kilka glosów - a zerknij Pan na wynik senatora CIMOSZEWICZA - Pan przy nim to miernota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chevalier Re: W świętokrzyskim PO nie ma wojewowdy IP: *.chello.pl 30.11.07, 08:17 Hm, na Cimoszewiczu ciążą poważne zarzuty korupcyjne więc bym się z tym huraoptymizmem nie wychylał. O przesłuchaniu Jaruckiej zadecydowało prezydium Komisji tzw. ds. PKN Orlen, w którym Miodowicza nie było (byli zaś, m. in. Wassermann, Aumiler, Giertych) - tylko jak przyszło co do czego to oczywiście nie byli oni tylko ten komuchożerca Miodowicz. Bardziej mnie ciekawi ile p. Bożentyna zebrała podpisów w kacji "POwiedz 4 x tak dla Polski!". Liczę na odpowiedź Pani Wojewodo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durnowaty Re: W świętokrzyskim PO nie ma wojewowdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 08:28 A ja to sobie myślę, że ta pani musiała Miodowiczowi zorganizować sporo głosów w Busku, stąd taki zadziwiający awans. Natomiast z oceną samej osoby poczekam jeszcze. Do pierwszych decyzji i wystąpień. Mam nadzieję, że kobieta jest normalna (tj. bez zmian hormonalno-osobowościowych). Swoją drogą, widać, jak bardzo Miodowicz boi się swoich ludzi z partii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożentyn Re: W świętokrzyskim PO nie ma wojewowdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 09:13 A mnie się wydaje ,że ta pani nie przysporzyła mu wyborców. Jej atuty to brak zaplecza(czyt;nikt prócz Miodowicza nie będzie na nią wywierał nacisku)i prawdopodobnie spolegliwość wobec Miodka,czyli wojewodzina -marionetka. MIAŁO BYC TAK NORMALNIE MIAŁO BYĆ TAK PRZYJEMNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: W świętokrzyskim PO nie ma wojewowdy IP: 212.160.196.* 30.11.07, 09:42 co chcecie ale jest ładna i przystojna,nawet chłop od niej uciekł ,jeszcze się bedziecie modlić wykształciuch po wszechnicy i wsh,itp. Banaś wróć Odpowiedz Link Zgłoś
jdk "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba 30.11.07, 09:56 Serdecznie gratuluję i pozdrawiam! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: 217.97.156.* 30.11.07, 10:59 Coś mi się wydaje, że to Miodowicz będzie faktycznie wojewodą, a p. Pałka to tylko taka "przykrywka". Ci z PO potrafią argumentować i pięknie opowiadać o swoim wysokim morale i przyświecających im szczytnych celach. Natomiast ich działanie pokazuje, co tak naprawdę nimi kieruje - najniższe instynkty, opanowanie przez swoich wszystkich sfer życia, manipulowanie ludźmi, obłowienie się na wszystkie możliwe sposoby, a dobro społeczeństwa jest im zupełnie obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusstyna7 "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: 193.59.96.* 30.11.07, 11:18 Ważne , że nie ten burak Gągorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechu warte "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 12:20 okazuje się że jak poprzednio pan długosz rozdawał kary w województwie tak teraz bedzie je rzdawał pan miodowicz. który rekomendował babinkę z buska, która jest u schyłku swojej kariery zawodowej, która będzie dojeżdzać za nasze pieniadze codziennie z buska, będzie jego marionetka, i dodatkowo osadzi stołeczki Swoimi kolezankami z czwartkowych herbatek ziołowych, towarzysto iście geriatryczne, znane jedynie z "kanap" imienin u cioci i wspólnych grilli, a miało być tak pieknie.... uczciwie i merytoycznie... a ludzie z po zwykli szarzy członkowie, nierzadko odpowiednio przygotowani, gotowi na wyzwania, uczciwi , merytoryczni znowu poroznosili uloteczki i sa juz nie potzrebni... zadziwiajace jest jednak to ze taki miodowicz który tak naprawdę zamiast pomagać PO tylko swoją osoba szkodzi, a władze ugrupowania drża ze strachu przed tym kłamczuszkiem( jarucka i inne)zamiast mu podziękowac już dawno za współprace.wynik wyborczy do sejmu swiadczy jake kiepskie zdanie ma o nim elektorat, pewnego rodzaju banicja z warszawy swiadczy o wcale nienajmocniejszej pozycji w centrali PO, dlatego więc do boju lokalni działacze!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cici Re: "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 30.11.07, 13:54 chyba zapomniałeś, że między Długoszem a miodowiczem był jeszcze Wojewoda Gosiewski, który pod postacią Banasia rządził w Kielcach. zapewne jesteś z PiS-U i przykro Ci, że Wam wreszcie pokazano drzwi.Idź na pocztę ,podobno zwolniło sie miejsce po Gągorowskim, bo Urząd już Cię chyba nie chce!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gratulacje "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 13:19 Właściwa osoba na właściwym miejscu. Jeszcze raz gratuluję. ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Okrzeja Wrzałka...uznał że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 18:26 województwo potrzebuje takiego odpowiednika Margaret Thatcher na stanowisku wojewody. Przypomnijmy sobie więc związane z działalnością tej byłej premier UK, niektóre jej posunięcia. Otóż uchodziła ta premier za osobę eurosceptyczną, sceptyczną totalnie wobec posunięć socjalnych, prowadzącą w UK politykę antypracowniczą. To MT pacyfikowała protesty górnicze i odegrała szczególną rolę w krzewieniu nagonki na działalność związkową. To MT, miała znakomite kontakty z ówczesnym rządem RPA, czyli apartheidem którego polityka charakteryzowała się w bezlitosnej segregacji rasowej i ekonomicznej czarnej ludności. To MT, przyjaźniła się z Ronaldem Reaganem, odpowiadającym za nałożenie w latach 80-tych na Polskę sankcji gospodarczych. No ale w końcu MT, to przecież ikona "twardej liberalnej" polityki tak ukochanej przez nowy rząd (wybrał przedstawiciela na województwo) a i przy okazji główne formacje polityczne działające w Świętokrzyskim (PiS PO PSL...no i LiD) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 18:38 Mam nadzieje, że dni Miodowicza w PO są policzone. Czasami patrząc lub słuchając Miodowicza czuję się jak bym widział Gosiewskiego. A Pitera na konwencji wyborczej mówiła, że Gosiewskiego trzeba się pozbyć? Trzeba przyznać, że Gosiewskiemu chocaż się chciało wyjechać do ludzi wszędzie go było pełno. A Miodowicz z Kielc się do tej pory nie rusza. Teraz to go chyba żadna siła z Kielc nie ruszy. Wyborcy i działacze PO byli mu potrzebni tylko do wygrania wyborów. A teraz niech się pilnuje każdy kto ma inne zdanie niż Miodowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klips "GW": Wojewodą będzie Bożentyna Pałka-Koruba IP: *.klc.vectranet.pl 30.11.07, 22:13 W naturze takich miernot jak pan Półkownik jest otaczanie sie takimi osobami,na tle których mogą sie wydawać co najmniej genialne.A że te osoby są zwykle pozbawione własnego zdania i kompetencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starykoń co to za piękna karta opozycyjna pani wojewodziny IP: *.chello.pl 01.12.07, 19:51 Nigdzie nie mogę natrafić na jej opozycyjne dokonania. W Busku żadnej opozycji nie było. Może dojezdżała na opozycyjne party? Odpowiedz Link Zgłoś