Dodaj do ulubionych

STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!!

07.08.03, 20:41
TK 16411 - białe auto - kolo jechał sobie Łódzką w kierunku do centrum (obok
Polmozbytu)po pasie wyłączonym z ruchu, a potem wcisnął się bo dalej
skonczył by na masce ciężarówki (ok. 19.45)

TK 39363 - laweta, IX Wieków koło TP S.A.( za skrzyaoniem z Warszawską w
kierunku Lublina) - koleś jak nic przejechał przed nosem przechodniów na
czerwonym !!!! (ok. 20.05)

mcie inne przykłady....
Obserwuj wątek
    • Gość: mały Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: 80.50.23.* 08.08.03, 06:34
      Autobus miejski jelcz, numer boczny 660
      Na rondzie Giedroycia wpakował mi się prosto pod koła. Ja jechałem po rondzie,
      a ten cham wymusił wjeżdżając na rondo z Żytniej. Uratował mnie refleks, ale 2
      czarne ślady na rondzie zostały. To było we wtorek 5 sierpnia, ok. 11.00, jeśli
      dobrze pamiętam.

Autobus miejski jelcz, numer boczny 600
      Pisałem już o tym na forum z miesiąc temu. Przejechał jak gdyby nigdy nic na
      czerwonym świetle na skrzyżowaniu żytniej z żelazną. Nawet dzwoniłem w tej
      sprawie do MZK, ale nie wiem czy coś zrobili temu "kierowcy". Raczej nie.
      • Gość: Ian_Curtis Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 09:54
        Kierowca prezydenta Lubawskiego notorycznie łamiący przepisy na ulicy
        Tarnowskiej, wybierać i przebierać - jazda grubo ponad 100 km/h, zmiany pasów
        bez kierunkowskazów, wyprzedzanie prawym pasem itp, itd... kompletny debil.
        A skąd wiem mieszkam na tej samej ulicy co p.Lubawski i prawie co dzień jestem
        świadkiem tego rajdu...

• Gość: nie-poprawny Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: PROXY:* / 172.16.1.* 08.08.03, 13:06
          Gość portalu: Ian_Curtis napisał(a):

> Kierowca prezydenta Lubawskiego notorycznie łamiący przepisy na ulicy
          > Tarnowskiej, wybierać i przebierać - jazda grubo ponad 100 km/h, zmiany
          pasów
          > bez kierunkowskazów, wyprzedzanie prawym pasem itp, itd... kompletny debil.
          > A skąd wiem mieszkam na tej samej ulicy co p.Lubawski i prawie co dzień
          jestem
          > świadkiem tego rajdu...
          >
          A co?! Pewnie politycznie poprawny i "swój" to mu wolno(?) A pomyśleć, tylu
          dobrych kierowców szuka pracy !!! Popieram akcyjkę "STOP - piratom
          drogowym!!!!!!!!!!"
        • machy Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! 19.08.03, 13:08
          i znowu z akcentem na lubawskiego
          ten kierwoca to juz tam chyba nie jednego kierwce wozi, co?
    • Gość: mały Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 21:25
      Dzisiaj okolo godz. 13.00 Seminaryjska w strone Zytniej. Ciemnny ford fiesta
      TBU H265, jechal po kreskowanej linii, a nastepnie z pasa dla skrecajacych w
      lewo pojechal prosto i wpier...ił się na chama przed jakiś samochód.
      • Gość: Albi Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 22:00
        Gość portalu: mały napisał(a):

> Dzisiaj okolo godz. 13.00 Seminaryjska w strone Zytniej. Ciemnny ford fiesta
        > TBU H265, jechal po kreskowanej linii, a nastepnie z pasa dla skrecajacych w
        > lewo pojechal prosto i wpier...ił się na chama przed jakiś samochód.

Czy Policja mogła by wykorzystać te dane w jakiś sposób?
        Chyba nie?
        Cieszy mnie tylko ewentualny widok miny takiego kretyna właściciela
        wymienionych samochodów, który przeczyta posta o swoich wyczynach.

Pozdrawiam spostrzegawczych.
        • Gość: mały Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: 80.50.23.* 09.08.03, 07:47
          Policja może wykorzystać taką informację, dopiero gdy świadek zgłosi się
          OSOBIŚCIE do wydziału ruchu drogowego i złoży zawiadomienie o popełnieniu
          wykroczenia.
          Najlepiej byłoby chyba - jak już ktoś na tym forum proponował - rzucać w takich
          imbecyli kamieniami, bo policja przyjedzie dopiero jak kogoś zabiją.
          • Gość: Kielczanin Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 09:43
            Jak polcja może wykorzystać te dane.Mieszkam przy ulicy Paderewskiego.W każdy
            piatek,sobotę(w nocy) chłopaki z rejestracją TKI chłopaki testują auta
            pożyczone od taty lub mamy, po żniwach ,wywijają w granicach 140 km/h.Policja
            ma to w dupie chociaż jeżdżą pod nosem ich komisariatu nr 3.
            • Gość: maly Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: 80.50.23.* 09.08.03, 10:11
              Gość portalu: Kielczanin napisał(a):

> Jak polcja może wykorzystać te dane.Mieszkam przy ulicy Paderewskiego.W każdy
              > piatek,sobotę(w nocy) chłopaki z rejestracją TKI chłopaki testują auta
              > pożyczone od taty lub mamy, po żniwach ,wywijają w granicach 140 km/h.Policja
              > ma to w dupie chociaż jeżdżą pod nosem ich komisariatu nr 3.

W ktorys piatkowy pozny wieczow dojezdzalem paderewskiego do ronda giedrycia, a
              tu ze spacerowej wylatuje na mnie jakies kawasaki. Dzwonie na policje. Pytaja o
              numery rejestracyjne. Jak można spisać numery motocykla ktory jedzie ponad 100
              kmh?
              • legal Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! 09.08.03, 13:06
                Oczywiście piszcie o tych wszystkich oszołomach. Pozakładali te swoje
                bajerancie wydechy i z hukiem ścigają się pod okiem Policji a ci nic z tego
                sobie nie robią. Najgorsze są soboty i niedziele kiedy ten motłoch z
                okolicznych wsi " jadzie" coś zjeść między półkami w TESCO czy REAL-u. I tego
                badziewia ( małe fiaty itp roczniki 1985 i niżej )najwiecej jedzie
                Piekoszowską. Horror. Do tego swojski chów łysych z Malikowa m.in HONDA CRX
                TBU J 446 nigdy nie jedzie ta ulicą mniej niz 120 - 130. A potrafi przejechać
                codziennie 40 - 50 razy z takim hałasem, że ruszając gdzies tam koło Górek
                Szczukowskich juz słychać ja na Grunwadzkiej. A przecież przy odrobinie chęci
                ze strony Policji drogowej można to wszystko uregulować.
                • legal Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! 09.08.03, 13:13
                  A kierowca czarnej Lancii nr rej cos tam 2000 to chyba ten sam o którym
                  mówicie. Kilka dni temy tylko cud i refleks uratował mnie i moja żonę na
                  przejściu dla
                  pieszych między kawiarnią " U Sołtyków" a budynkiem Urz. Miasta. Było to ok.
                  17 a Pan kierowca ruszając b. szybko spod wejścia do urzedu nie patrzył przed
                  siebie a był bardzo zajety rozmową z siedzącym z tyłu P.Prez. On sie dopiero
                  opamięta jak kogoś skasuje.
                  • Gość: Zenek Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 13:41
                    To jest Lancia Pana prezydenta Lubawskiego.Może raem z Przybylskim i Kozą oraz
                    Mazurem uciekali z Kielc.To nawet bardzo dobrze ale żeby tylko kogoś nie
                    zabili.Byłby to kolejny zły uczynek Pana Prezydenta.Przybylski jeżdzi też
                    szybko bo on przecież miał łapać przestepców.Policja im nic nie zrobi w
                    towazrystwie Krzysia,bo Krzyś Przybylski jest nad policją.
                    • Gość: mały Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: 80.50.23.* 09.08.03, 14:47
                      Kiedyś w sobotę przebywałem przez kilka godzin w budynku w okolicach
                      krakowskiej rogatki. Od rana ciągle pisk opon i wyścigi ze skrzyżowania. Około
                      14-ej nie wytrzymałem i zadzwoniłem na policję. Pani przyjęła zgłoszenie, ale
                      koniecznie chciała żebym się przedstawił, bo "nie-anonimowe" zgłoszenia są
                      poważniej traktowane (!!!). Dobra podałem nazwisko i zasugerowałem, żeby może
                      wysłali tu (kilkaset metrów od komisariatu na wesołej) nieoznakowany samochód.
                      Na to kobieta w śmiech, że jakby miała taki to by wysłała. Wiem bardzo dobrze,
                      że mają nieoznakowane samochody.
                      Przez kolejne 2 godziny żadna policja nie pojawiła się, a łysi ścigali się do
                      wieczora.
                      • Gość: redakcja Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.slowoludu.com.pl 11.08.03, 18:46
                        fajna akcja napiszemy o tym,

Gość portalu: mały napisał(a):

> Kiedyś w sobotę przebywałem przez kilka godzin w budynku w okolicach
                        > krakowskiej rogatki. Od rana ciągle pisk opon i wyścigi ze skrzyżowania.
                        Około
                        > 14-ej nie wytrzymałem i zadzwoniłem na policję. Pani przyjęła zgłoszenie, ale
                        > koniecznie chciała żebym się przedstawił, bo "nie-anonimowe" zgłoszenia są
                        > poważniej traktowane (!!!). Dobra podałem nazwisko i zasugerowałem, żeby może
                        > wysłali tu (kilkaset metrów od komisariatu na wesołej) nieoznakowany
                        samochód.
                        > Na to kobieta w śmiech, że jakby miała taki to by wysłała. Wiem bardzo
                        dobrze,
                        > że mają nieoznakowane samochody.
                        > Przez kolejne 2 godziny żadna policja nie pojawiła się, a łysi ścigali się do
                        > wieczora.
                        • kodiak Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! 12.08.03, 12:43

> fajna akcja napiszemy o tym,
                          ...i racja piszcie, wreszcie moze ktos zauwazy ten temat!!!
                          Dorzuce, ze dzis tj. wtorek na Grunwaldzkiej jadac ze Slichowic przed
                          skrzyzowaniem z Piekoszowska biały Hyunday cupe RZ 04669 - kolo jechal z
                          dzieciem jak szalony, wyprzedzał przed skrzyzowaniem na podwojnej ciaglej,
                          potem co rusz zmienial pas ruchu jak wariat - nie szanujac innych uczestnikow
                          ruchu, swojego auta i DZIECKA w środku !!!!!!!!!!!!!!!!
                          Pozdr

mały napisał(a):
                          >
                          > > Kiedyś w sobotę przebywałem przez kilka godzin w budynku w okolicach
                          > > krakowskiej rogatki. Od rana ciągle pisk opon i wyścigi ze skrzyżowania.
                          > Około
                          > > 14-ej nie wytrzymałem i zadzwoniłem na policję. Pani przyjęła zgłoszenie,
                          > ale
                          > > koniecznie chciała żebym się przedstawił, bo "nie-anonimowe" zgłoszenia są
                          >
                          > > poważniej traktowane (!!!). Dobra podałem nazwisko i zasugerowałem, żeby m
                          > oże
                          > > wysłali tu (kilkaset metrów od komisariatu na wesołej) nieoznakowany
                          > samochód.
                          > > Na to kobieta w śmiech, że jakby miała taki to by wysłała. Wiem bardzo
                          > dobrze,
                          > > że mają nieoznakowane samochody.
                          > > Przez kolejne 2 godziny żadna policja nie pojawiła się, a łysi ścigali się
                          > do
                          > > wieczora.
            • Gość: TK TKI IP: 195.116.245.* 13.08.03, 12:42
              Bo ludzie z rejestracjami TKI to wieśniaki !!!
              • Gość: Ian_Curtis Re: TKI IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 14:32
                Miastowy się odezwał :-)))))))))))
              • lo_matko Re: TKI 29.08.03, 15:29
                Gość portalu: TK napisał(a):

> Bo ludzie z rejestracjami TKI to wieśniaki !!!

Tak, właśnie ... a kobiety się nie pocą i nie puszczają bąków. Wszyscy
                Kielczanie zaś to antysemici.

Hejka.
        • Gość: MirMir Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kolporter.com.pl 14.08.03, 11:43
          Gość portalu: Albi napisał(a):
          > Cieszy mnie tylko ewentualny widok miny takiego kretyna właściciela
          > wymienionych samochodów, który przeczyta posta o swoich wyczynach.

A zaraz potem oskarży autora o zniesławienie, pomówienie itp..
          Tak więc nie wiem co na to prawo (na podawanie nr rej)..
          • Gość: Albi Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 20:39
            Gość portalu: MirMir napisał(a):

> A zaraz potem oskarży autora o zniesławienie, pomówienie itp..
            > Tak więc nie wiem co na to prawo (na podawanie nr rej)..

A gdzie jak nie na forum pisać o tych piratach drogowych?
            MirMir opisywanie prawdy i przytaczanie faktów nie jest zniesławieniem.

• Gość: AruAru Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kolporter.com.pl 22.08.03, 10:37
              > A gdzie jak nie na forum pisać o tych piratach drogowych?
              > MirMir opisywanie prawdy i przytaczanie faktów nie jest zniesławieniem.

Ja mam propozycję. Utworzyć PiratKomando i następnie za pomocą jakiegoś pojazdu
              poruszać się po ulicach miasta i nie tylko następnie poczekać na pirata,
              dogonić, złapać wyciągnąć z wozu ... reszte niech sobie sam dopowie wedle
              poglądów politycznych etycznych i innych. Innej rady nie ma, uważam.

Ewentualnie zrobić gdzieś tor gdzie będą się mogli zabijać bez przeszkód, a nie
              innych. Jest ryzyko jest zabawa.

• Gość: MirMir Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kolporter.com.pl 25.08.03, 08:21
              Tak Albi, tak...
              Opisywanie faktów nie jest zniesławieniem. Tylko że fakty przestają być faktami, gdy masz przeciwko sobie dobrego adwokata i 30 "świadków", że samochód stał wtedy w warsztacie od miesiąca bez podwozia i silnika...

A pamiętasz tego prawnika co "nie prowadził" samochodu po pijanemu?
    • Gość: MirMir Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kolporter.com.pl 13.08.03, 08:33
      A ja bym schował "oznakowanego" policjanta za przystankiem koło UrzWojew. Rano (później pewnie też, ale jeżdżę tamtędy 7-8 rano) cała masa chamów wcina się na pełnym gazie jadąc prosto po pasie do skrętu w prawo, a potem jeszcze po pasie dla autobusów. Bardzo często są to nawet ciężarówki lub autobusy wycieczkowe nie zatrzymujące się na tym przystanku.
      W jeden dzień zebrałoby się kupę szmalu za mandaty, tylko, że policjant musiałby mieć paru kolegów do ich wypisywania, a sam by tymczasem łapał kolejnych.

A jak już mowa o policji, to jak ocenić kierowcę policyjnego radiowozu (chyba VW transporter), który jedzie Żelazną, w jednej ręce trzyma picie a w drugiej duuużą zapiekankę (lub hotdoga)?
      • Gość: mały Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: 80.50.23.* 13.08.03, 08:35
        Gość portalu: MirMir napisał(a):

> A jak już mowa o policji, to jak ocenić kierowcę policyjnego radiowozu (chyba
        V
        > W transporter), który jedzie Żelazną, w jednej ręce trzyma picie a w drugiej
        du
        > uużą zapiekankę (lub hotdoga)?

Albo niezliczonej ilości radiowozów, które nagminnie skręcają z Paderewskiego w
        lewo we Wspólną, oczywiście pod prąd.
      • Gość: Pal Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: uroczysko:* / 10.140.120.* 15.08.03, 22:39
        I co z tego że tak robią, jak sie komuś śpieszy to niech jedzie, ja sam tak
        często robię. W Kielcach to jakieś muły jeżdżą po ulicach. Włącza sie zielone a
        taki jeden stoi, i stoi, dłubie w nosie, zanim się kapnie że może jechać. A
        najgorsze są L, w największy ruch pchają się młokosy i utrudniają życie. Na
        takich to z dala już mi się klakson włącza.
        • Gość: des Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.infomax.com.pl 18.08.03, 11:10
          moze mi ktos wyjasni jak to jest. bo mnie sie zawsze wydawalo ze jak stoje na
          skrzyzowaniu i zapala sie zielone swiatlo to moge na nie (skrzyzowanie) wjechac
          i pojachac prosto, albo skrecic w lewo lub w prawo. ale jest myk. obok trzech
          normalnych swiatel jest lampa zielonej strzalki, ktora zapala sie kiedy mozna
          skrecic w prawo (podczas gdy na "glownych" lampach jest czerwone swiatlo). I co
          zrobic gdy przede mna stoi "Kierowca" stary wyjadacz pewnie, ktory pozmianie
          swiatla z czerwonego/pomaranczowego na zielone CZEKA!!! ze skretem w prawo az
          zgasnie glowne zielone swiatlo zapali sie czerwone! i rusza dopiero gdy wlaczy
          sie zielona strzalka?? Czy weszly jakies nowe przepisy ktore mi umknely?
          • Gość: mały Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: 80.50.23.* 18.08.03, 14:38
            Gość portalu: des napisał(a):

> moze mi ktos wyjasni jak to jest. bo mnie sie zawsze wydawalo ze jak stoje na
            > skrzyzowaniu i zapala sie zielone swiatlo to moge na nie (skrzyzowanie)
            wjechac
            >
            > i pojachac prosto, albo skrecic w lewo lub w prawo. ale jest myk. obok trzech
            > normalnych swiatel jest lampa zielonej strzalki, ktora zapala sie kiedy mozna
            > skrecic w prawo (podczas gdy na "glownych" lampach jest czerwone swiatlo). I
            co
            >
            > zrobic gdy przede mna stoi "Kierowca" stary wyjadacz pewnie, ktory pozmianie
            > swiatla z czerwonego/pomaranczowego na zielone CZEKA!!! ze skretem w prawo az
            > zgasnie glowne zielone swiatlo zapali sie czerwone! i rusza dopiero gdy
            wlaczy
            > sie zielona strzalka?? Czy weszly jakies nowe przepisy ktore mi umknely?

Zgadzam się, mnie też to wkurza. Ale tak samo wkurza mnie, jak gość wjeżdża na
            skrzyżowanie na zielonej strzałce, a ludzie w popłochu uciekają z pasów, mimo
            że mają zielone światło. Z tego co wiem, skręcający na zielonej strzałce musi
            najpierw przepuścić pieszych i dopiero skręcać. U nas jest niestety inaczej -
            99% procent "kierowców" ma to gdzieś - niech piesi uciekają...
            • Gość: des Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.infomax.com.pl 18.08.03, 15:01
              a juz myslalem ze czegos nie wiem odnosnie tej strzalki :) coz, moje
              doswiadczenia dotycza glownie ruchu w godz. 8-9 i 16-17, nie wiem jak w ciagu
              dnia, ale rzadko mi sie zdarza widziec by kierowcy "gonili" pieszych z pasow,
              ale moze po prostu mam szczescie :) za to piesi /czyli ogolnie wszyscy/ powinni
              byc uczeni od dziecinstwa jak sie nalezy zachowywac w poblizu jezdni! niechby
              taki jeden z drugim usiedli za kolkiem i zobaczyli ze to nie jest fajnie jak
              ktos na czerwonym dla niego swietle wychodzi na pasy przed nadjezdzajacymi
              samochodami, albo jedzie nieoswietlonym rowerem ... masakra ...
              • Gość: mały Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: 80.50.23.* 18.08.03, 16:09
                Gość portalu: des napisał(a):

> a juz myslalem ze czegos nie wiem odnosnie tej strzalki :) coz, moje
                > doswiadczenia dotycza glownie ruchu w godz. 8-9 i 16-17, nie wiem jak w ciagu
                > dnia, ale rzadko mi sie zdarza widziec by kierowcy "gonili" pieszych z pasow,

Ja to widzę codziennie. Szczególnie na krakowskiej rogatce.

> ale moze po prostu mam szczescie :) za to piesi /czyli ogolnie wszyscy/
                powinni
                > byc uczeni od dziecinstwa jak sie nalezy zachowywac w poblizu jezdni! niechby
                > taki jeden z drugim usiedli za kolkiem i zobaczyli ze to nie jest fajnie jak
                > ktos na czerwonym dla niego swietle wychodzi na pasy przed nadjezdzajacymi
                > samochodami, albo jedzie nieoswietlonym rowerem ... masakra ...

To też prawda. Alb przechodzenie ukosem przez przejście. Są ludzie którzy myślą
                że jak są na przejściu to im wszystko wolno. Idą spacerowym krokiem, niedługo
                będą się zatrzymywać na środku ulicy żeby zawiązać buta.
      • Gość: AruAru Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kolporter.com.pl 22.08.03, 10:39
        > A jak już mowa o policji, to jak ocenić kierowcę policyjnego radiowozu (chyba
        V
        > W transporter), który jedzie Żelazną, w jednej ręce trzyma picie a w drugiej
        du
        > uużą zapiekankę (lub hotdoga)?

był głodny? ;-)
        • Gość: MirMir Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kolporter.com.pl 01.09.03, 08:32
          Gość portalu: AruAru napisał(a):
          > > A jak już mowa o policji, to jak ocenić kierowcę policyjnego radiowozu (ch
          > yba
          > V
          > > W transporter), który jedzie Żelazną, w jednej ręce trzyma picie a w drugi
          > ej
          > du
          > > uużą zapiekankę (lub hotdoga)?
          >
          > był głodny? ;-)

AruAru, bądź grzeczny, bo mi podpadniesz ;)
    • Gość: bigu Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 13:36
      super topic! ale jak podacie moje numery to sie obraze! ;)
      • Gość: bigu Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:05
        mam numery- TK 11111 BMW seri 5 a za kolkiem Heniu "kw..a" Dlugosz!
        Pozdrowka 4 @LL
        • machy Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! 19.08.03, 13:27
          ja sie przyznam ze sam wolno nie jezdze, ale i przed zielona strzalka sie
          zatrzymam i pieszych przepuszcze, i innym pozwole sie wlaczyc do ruchu...
          ale tak w sumie to obok chamstwa na drodze, co jest dla mnie gorsze od brawury
          (w granicach bezpieczenstwa oczywiscie :-) ) to nie lubie kierowcow co
          nieswiadomie przeszkadzaja: tych co jada po lewym pasie 40 km/h, bo za 4km
          skrecaja w lewo ( tak bym ich nie wyprzedzal po prawej, co mi sie zdarza), tych
          co nie potrafia zwawo ruszyc, wyjechac z podporzadkowanej, dobrze zaparkowac...
          pozdrawiam!
          mam nadzieje ze nie trafie na ta liste ;-)
          machy
          • kodiak Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! 20.08.03, 18:58
            Kolejny do listy poratów, prosze - TK 28979 Lanos - wczoraj , wieczorem po 20-
            tej koles tak sie sadzil, tak mu bylo spieszno, ze jadac w kierunku centrum na
            IX Wieków przy skrzyżowaniu z Warszawską na CZERWONYM wjechal na przejscie i
            ustawil sie do jazdy na pasach, a piesi kurna to co maja fruwać??????? Mysli,
            ze jak kupil sobie Lanosa to mu wszystko wolno - co nato drogowka??????
            Pozdr
            • Gość: mały Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: proxy / 10.4.0.* 20.08.03, 20:47
              kodiak napisał:

> Kolejny do listy poratów, prosze - TK 28979 Lanos - wczoraj , wieczorem po 20-
              > tej koles tak sie sadzil, tak mu bylo spieszno, ze jadac w kierunku centrum
              na
              > IX Wieków przy skrzyżowaniu z Warszawską na CZERWONYM wjechal na przejscie i
              > ustawil sie do jazdy na pasach, a piesi kurna to co maja fruwać??????? Mysli,
              > ze jak kupil sobie Lanosa to mu wszystko wolno - co nato drogowka??????
              > Pozdr

To normalka. Ja widzę takie sceny codziennie.
              • Gość: Zenek Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 21:12
                Nie pisze się Lanos a Lamus
    • Gość: PeCet Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: 81.26.6.* 29.08.03, 13:10
      Często jeżdżę po mieście rowerem i nie raz widze takich debili. Dosyć niedawno
      na warszawskiej przejeżdżałem rowerem przez skrzyżowanie z jesionową i
      świętokrzyską. Całe zdarzenie miało miejsce po ruszeniu ze świateł - wszystkie
      samochody jechały lewym pasem - ja samą krawędzia - po mojej prawej był tylko
      asfalt pomalowany białymi pasami - jak wszyscy (mam nadzieję) wiedzą - fragment
      jezdni wyłączony z ruchu - ale oczywiście jeden debil nei chciał grzecznie
      jechać w kolumnie tylko po tych pasach wyprzedzał wszystkich mając na liczniku
      ponad 60. tak mnie franca wystraszyła że o mało co nie wpadłem pod samochód z
      lewej strony. Przejechał mi prawie lusterkiem po plecach.
      Pomijam oczywiście fakt że kierowcy TIR-ów wogóle mają wszystkich w dupie - i
      nie raz miałem tą wątpliwą przyjemność kiedy taki olbrzym prawie podrapał mnie
      burtą po plecach.
    • Gość: Miejscowy Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: 135.196.93.* 29.08.03, 15:59
      Jak juz mowa o piratach drogowych, to i ja doloze swoje 3 grosze :)))
      Byl juz taki jeden pirat drogowy co to mieszkal sobie na osiedlu Na Stoku,
      jezdzil takim bialym Renault 19, jezdzil tak, ze to po prostu az wolalo o
      pomste do nieba. Rozbijal sie po osiedlowych uliczkach Stoku, Swietokrzyskiego
      i Slonecznego Wzgorza z predkosciami troche tylko powyzej 100 km/h, az w koncu
      niestety spotkala go tzw. "kara Boza" na skrzyzowaniu Jesionowej i
      Warszawskiej. Teraz mozna juz conajwyzej pojsc i polozyc mu kwiatka na grobie,
      albo zapalic lampke przy krzyzu na wyzej wymienionym skrzyzowaniu.
      Niestety takich "ludzi" jest znacznie wiecej. Niechce tutaj wywolywac zadnych
      animozji pomiedzy dzielnicami kieleckimi, ale przoduja w dziedzinie piratow
      drogowych Slichowice. Byl sobie swego czasu taki mlody Pan ze Slichowic, ktory
      jezdzil czerwona Honda Prelude (nr rejestracyjnego podawal nie bede,
      zainteresowani beda wiedziec o kogo chodzi). Nie dosc ze slychac go bylo na
      pare kilometrow dalej jak jechal, z racji zalozonych podwojnych sportowych
      wydechow, a takze sprzetu naglasniajacego jaki sobie zamontowal (notabene
      muzyka wiesniacka jak tylko sie da), to jeszcze jezdzil po Grunwaldzkiej czy
      Krakowskiej w ciagu dnia grubo ponad 150 km/h. Dzieki Bogu juz dawno go nie
      widzialem, wiec nie wiem czy sie rozbil, czy tez moze policja zabrala mu prawno
      jazdy. Takie przyklady mozna mnozyc, ale niestety w kraju takim jak Polska
      niewiele mozna na to poradzic. Policja ma to w d...., bo sama jezdzi jak
      szalona i uwaza, ze ich przepisy nie obowiazuja, a ponadto patrzy tylko jakby
      tu wyciagnac od potencjalnego kierowcy jakies pieniadze (oczywiscie do swojej
      wlasnej kieszeni, a nie panstwowej). Takze nie pozostaje nic innego jak czekac,
      az takiego jednego szalenca z drugim spotka wyzej wymieniona "kara Boza" i
      wtedy przestanie byc zagrozeniem dla innych. Wypada tylko wspolczuc rodzicom
      takich ludzi, bo przewaznie niewiele sa temu winni, a potem najwiecej cierpia.
      • kodiak Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! 15.09.03, 08:52
        No i prosze:
        - GD 88626 niebieski 306 - jego kierowca najwyraźniej nie zna zakazu wjazdu i
        wjeżdża pod prad na parking przy Banku Slaskim na Silnicznej...
        - TKI 22FS zolty Megane Cupe (14-09-2003r.) ul. IX Wiekow - co robi kierowca
        aby nie stac w kolejce na skrzyzowaniu przy Nowym Swiecie? Korzysta z pasa dla
        autobusow... No jak Cupe wyglada mi na autobus, to czemu nie nazywac sie od
        razu trolejbusem...
        - TK 00460 Seat Ibiza, ul. Warszawska przy IX Wiekow - czerwone swiatlo nie
        uprawnia do wjazdu na skrzozwanie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak sie panu spieszy na
        tamten swiat, to prosze wybrac inny sposob niz narazac innych
        kierujacych!!!!!!!!
        ...macie inne przyklady?
        • deswider Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! 15.09.03, 09:40
          moze nie tyle pirat drogowy ile zawalidroga.
          no i nie mam pamieci do numerow ...
          ale gosc jechal w piatek lewym pasem ul tarnowskiej z predkoscia ok 55 km/h od
          ronda przy seminaryjskiej az do skretu we wrzosowa, skutecznie blokujac pas.
          • Gość: pitk Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: uroczysko:* / 10.140.84.* 15.09.03, 21:52
            Ludzie, ale jestescie poje...i. Najlepiej by bylo gdyby bylo ORMO. Wtedy
            moglibyscie sie wykazac. Pozdrawiam bylych pracownikow ORMO.
            • Gość: LooZeR Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: proxy / 10.4.0.* 15.09.03, 23:45
              Gość portalu: pitk napisał(a):

> Ludzie, ale jestescie poje...i. Najlepiej by bylo gdyby bylo ORMO. Wtedy
              > moglibyscie sie wykazac. Pozdrawiam bylych pracownikow ORMO.

Sam jestes poje....
              W tym kraju powinien być system, zwany potocznie "zamordyzmem", bo naród w
              większości jest głupi. Polacy nie dorośli do demokracji, bo zrobili z niej
              ANARCHIĘ.
              • Gość: pitk Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: uroczysko:* / 10.140.84.* 16.09.03, 11:33
                Gość portalu: LooZeR napisał(a):

> Gość portalu: pitk napisał(a):
                >
                > > Ludzie, ale jestescie poje...i. Najlepiej by bylo gdyby bylo ORMO. Wtedy
                > > moglibyscie sie wykazac. Pozdrawiam bylych pracownikow ORMO.
                >
                > Sam jestes poje....
                > W tym kraju powinien być system, zwany potocznie "zamordyzmem", bo naród w
                > większości jest głupi. Polacy nie dorośli do demokracji, bo zrobili z niej
                > ANARCHIĘ.

LooZeR, teraz rozumie dlaczego masz taka ksywke. W komunizmie to bys sobie w
                ORMO podzialal, a tak jestes tylko loozer. A od pilnowania pozadku jest
                policja, a nie jacys komunistyczni donosiciele.
            • Gość: Albi Re: STOP - piratom drogowym!!!!!!!!!! IP: *.kolporter.com.pl 16.09.03, 08:04
              Gość portalu: pitk napisał(a):

> Ludzie, ale jestescie poje...i. Najlepiej by bylo gdyby bylo ORMO. Wtedy
              > moglibyscie sie wykazac. Pozdrawiam bylych pracownikow ORMO.

A co rejestrację Ci wymienili?

:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka