Gość: luk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 10:44 Jest tak znany że pierwszy raz o nim słyszę lol Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t. Ma dzieci więc nie musi się stawić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 11:05 na wezwanie sądu. Ciekawe. No i interesy ma, firmę... 100%- owe usprawiedliwienie. Mamusie są najlepszymi adwokatami dla domniemanych dilerków;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek cogani Re: Ma dzieci więc nie musi się stawić IP: 193.59.76.* 10.01.08, 12:18 smiać mi sie chce z tego jak Ci ludzie się "nazywają" i jak do siebie mówią. To raz. Dwa, to - posłuchajcie tekstów - nieważne lubicie czy nie lubicie - Wszyscy są szczerzy, najlepsze rymy składają, mają najlepszy skład, do tego podrasują tekst kilkoma skrótowcami w stylu WWO, MCKSD. Można też dodać opis jakieś wspaniałej prywatki - na zasadzie "zrobiła mi loda - teraz jej szkoda" I top one listy przebojów już jest. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że wszystkie teksty wieja płycizną. Na dwupłaszczonowe rozumienie danego tekstu nie ma co liczyć. I taką "szczerą" papką karmi sie teraz gimnazjalistów. Jak wnosić z artykułu i dragi nie są obce światkowi hip hopu, rapu itp Super sprawa. ZA pare lat wyrosnie pokolenie którym każdy jeden rząd będzie mógł manipulować bo za wiele rozumieć, większosć dzisiejszych fanów tej muzyki, nie będzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poltergeist do jacka cogani IP: *.chello.pl 10.01.08, 13:17 ...stary czym sie tak podniecasz? wychowałeś sie na czerwonych gitarach i ci chwała umiesz pisać i skręcić pare zdań. Teraz życie jest inne młodzież szuka nowych idoli, muzyka też się rozwiją dla ciebie język jest ubogi dla młodziezy współczesnej to religia. Daj młodym sie wyszumieć,a narkotyki to innna broszka. Wielki mi raper jak go złapali niech garuje, jak jest twardy w mamrze sobie poradzi jak miękki to mu z d... zrobią jesień średniowiecza. W młodości wszyscy brali nawet sam Tusk palił maryche do czego się przyznał i co jets premierem. Wracając do muzyki kolego posłuchaj sobie tekstów czerwonych gitar czy one cos wnoszą? np. piosenka "13-go" wkółko o tym samym jak mantra narkotyczna. Jacku ziomku miej więcej luzu i dystansu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trini Re: do jacka cogani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 15:23 no niby racja, młodzi nie muszą być ambitni, acz zakładam, że mimo wszystko myślą bardziej otwarcie i twórczo niż starzy...30-latkowie... do Poltergeista- sorka, ale między Czerwonymi Gitarami a 2008 trochę muzyki jednak się przewaliło... nawet wiecznie młoda Piżama już się zestarzała...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek cogani Re: do jacka cogani IP: 193.59.76.* 10.01.08, 15:33 Mam 23 lata i o Czerwonych Gitarach słyszałem.. najwiecej od swoich rodziców :) Pudło Kolego :) Z dystansem traktuję tak twórczość hip hopową jak i Czerwonych Gitar - przesłuchałem sporo jednego i drugiego i obiektywnie rzecz ujmując - teksty jednych i drugich niewiele wnoszą, przynajmniej do mojego życia. Słuchając hip hopu mam wrażenie jakbym słuchał gosci, którzy wlasnie wyszli na przepsutke za dobre zachowanie. Ubogi język błądzący w klimacie wieziennej grypsery - przy czym w wiekszosci mieli z nia tyle wspolnego co i nic, co też i powodem do ganienia nie jest. Ale po co cała ta poza? Do tego każdy krzyczy "jestem Original Gangstar" :))) Swoja drogą - czy ktos kto trafia za kratki- przecież nie za "krzywy ryj"; nienawidzi policji za to, że ta pilnuje jakiegos tam ładu i prawa - jest kimś kto moze sie stawiać w pozycji pozytywnego bohatera jakiegokolwiek nurtu muzycznego? Może to i religia dla gimnazjalistów, ale właśnie nad tym ubolewam, ze nie stać części młodych ludzi na poszukanie i znalezienie bardziej wartosciowego przesłania. Tyle tylko zrozumieć dwu,trzy - płaszczyznowość pewnych klimatów nie jest tak łatwo i też przyznać trzeba, że wymaga to trudu, posiadania pewnego określonego zasobu wiedzy. Odnosząc sie jeszcze do Twojej wypowiedzi - słuchajac CZerwonych Gitar mam wrażenie jakbym słuchał tekstów z pogranicza disco-polo - może i bardziej optymistyczne, ale od zbyt słodkich cukierków często psują sie zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poltergeist Re: do jacka cogani IP: *.chello.pl 10.01.08, 16:35 Jak na człowieka który przeżył 23 wiosny, bardzo mądrze i płynnie sie wypowiadasz,ale nie szata zdobi człowieka. Jacku w moim poscie chodziło mi o to, że młodzi teraz maja swoje trendy którymi sie kierują i to ze jakis raper krzyczy na koncercie...bierzcie koks, zabijajcie sąsiadów bo na was patrzą...jest okresem przejściowym. Młodzi tez wyrosna i będa patrzeć na świat juz nie przez różowe okulary, ale realistycznie. Dopuki ich słuchanie muzyki nie zmienia sie w czyn nie wychodzą na ulice , nie gwałcą,nie zabijają, nie napadają są nie groźni. Problem będzie gdy muzyka pchnie ich na ślepy tor z którego nie będzie powrotu i z zycia młodego człowieka przejdą w życie starego kryminalisty. Swój boom i gniew nie kieruj do mlodzierzy lecz do mediów, to one kreuja idoli dzisiejszej pop-kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek cogani Re: do jacka cogani IP: 193.59.76.* 10.01.08, 16:57 Poltergeist - w pełni sie z Tobą zgadzam, dziękuję też za dobre słowo. Pozostaje mi wierzyć, że faktycznie to okres przejściowy dla małolatów i faktycznie nie pojdą w ślady kreowanych przed media "bohaterów" licznych hip-hopowych utworów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Każdy krzyczy zabijaj IP: *.triad.res.rr.com 11.01.08, 08:31 No stary. Jak ty takie teksty słyszysz to nie wiem. Widocznie nie słuchasz w rzeczywistości o czym mówisz. Bo akurat WWO ma życiowe teksty. O tym kolesiu z procesem pierwszy raz słyszę. Z wymienionych godny uwagi jest tylko DJ 600 V, red to wieśniak który udaje takiego wielkiego 'baunsującego' hamerykanina (mieszkał tu parę lat - jUeS - i myśli że taki jest spec). Co do dobregohip-hopu (polskiego): Paktofonika, Pokahontaz, Kanał Audytywny, WWO, Fisz-Emade/Twożywo Sztuczne, Łona, O.S.T.R., Fenomen, Kaliber 44, Pezet/Noon. Małolat i Onar z Ośką też mają fajne kawałki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx_Warszawa Znany raper stanie przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 22:07 Nie Wiem Gdzie jest prawda w tej sprawie... Ale domyślam się jak można zniszczyć życie obywatelowi... Słyszałem też kilka opowieści o ludziach którzy siedzieli... jak to niszczy człowieka... Nie jestem za bezprawiem... Ale czy jakiś skruszony gangster, który opisuje swoje przestępcze Czyny jest bardziej wiarygodny od tego rapera?? czy ludzi którzy zostali zatrzymani na podstawie zeznań tego gangstera?? a podajże osób zatrzymano dwu cyfrową liczbę... Głośne są sprawy ze świadkami Koronnymi... Tylko czy każdy skazany ... Powinien byc skzany... Tu są wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: I jaki problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 01:29 Zajmował się działalnością oficjalnie zakazaną, to będzie garował. Zapewne ryzyko miał wkalkulowane we własną działalność. No chyba, że nazwiesz go idiotą wymagającą rehabilitacji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawsze z Boku Re: I jaki problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 13:12 Czytając Wasze komentarze mam wrażenie jakbym czytał forum nastolatki.pl. Tutaj nie chodzi o to kto ma jak ukształtowany gust muzyczny tylko o tego człowieka który spędził Wigilię bez rodziny w więzieniu. Czy wyobrażacie sobie by człowiek mający dwójke małych dzieci, własną firme i szacunek w środowisku bawił się w dilerka? To jest dobre dla 20 latków w szerokich spodniach ale nie dla przykładnego taty. A co do muzycznej strony tego rapera to jest on znany jako bardzo dobry biznesmen, posiada największy katalog polskich hip-hopowych utworów w całym kraju. Żurom słynie z tego że ma bardzo szczere teksty. P.S. do jacka: Wolałbyś by Twoje dzieci słuchały blog 27 czy tych "nędznych raperów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek lat 35 Re: Znany raper stanie przed sądem IP: *.chello.pl 02.06.08, 16:14 Widze wypowiadaja sie tu ludzie, ktorzy nie maja o tej kulturze pojecia:/!W kazdej barnazy,sa uzdolnieni artysci i partacze,normalni ludzie i pozerzy.Rozmawiamy o aresztowaniu czlowieka bez powodu!!Nie wazne jaka muzyke tworzy,bo to w tym momencie nie istotne!!!Jak mozna byle kogo aresztowac,nie majac dowodow,jedynie kogos pomowienie.Na tej podstawie ,mozna kazdego kogo sie nie lubi pomowic i aresztowac.zniszczczyc mu zycie.Ludzie co z wami?!To chory kraj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sams Re: Znany raper stanie przed sądem IP: *.chello.pl 01.12.08, 18:10 Temat narkotyków jest tak atrakcyjny dla policji, że wystarczy pomówienie, bez żadnych dowodów. Mam nadzieję, że prawda wyjdzie na jaw. Swoją drogą 8 miesięcy nawet w zawiasach za posiadanie małej ilości suszu to bardzo surowa i nieadekwatna kara. Odpowiedz Link Zgłoś