Dodaj do ulubionych

Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 22:03
Po przeczytaniu listy zarobków w szpitalu kieleckim, mam dośc tej
demokracji, opowiadania bajek przez lekarzy, dopomimania sie przez
nich forsy.Ile jest zawodów , nawet bardziej odpowiedzialnych,
stresujacych, niebezpiecznych, w których ludzie zarabiaja jedną
piatą tych zarobków, a może nawet mniej.Ludzie nauki, świetni
inzynierowie, konstruktorzy, energeycy pracujuacy całymi dzniami pod
napięciem, co maja powiedzieć !Ilu lekarzy na 100 , nie ma jeszce
własnmego domu, dwoch samochodów w rodzinie, wczasów na światowych
plażach i lodowcach ? 15 proc.? Ilu ludzi z dwom fakultetami,
dorobkiem wynalazczym, osiagtnięciami, , ilu biznesmenów ze
starganym zyciem zatroskanych o swa firme , ustepuje lekarzom w
bogactwie ? Lepiej wyjechać ...
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.chello.pl 15.01.08, 22:08
      Dobra rada - nie wierz w tą manipulację echa dnia:
      forum.echodnia.eu/index.php?dzial=11&watek=18547&offset=0
    • Gość: . Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.chello.pl 15.01.08, 23:02
      Kilka faktów i cytatów:
      1) "Sprytny kolejny chwyt pana G. Dlaczego cwaniak podał zarobki za grudzień, gdy dał po 60% premii (za 2 miesiące) i to tylko dlatego, że musiał by sknera reszte forsy zwrócić do NF0zu. Ciekawe czy poda za styczeń jak lekarze wezmą za sam etet i bez premii ?"

2) "Jestem pracownikiem Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach i jestem ogromnie zaskoczony że tyle zarbiam.Z tego cowiem to moi koledzy też tyle nie zarabiają.Dyrektor nie mówi całej prawdy .Wziął dene z ostateniego miesiąca gdzie dał podwójną premię,nagrodę z zysku tz XIII dodatek 20 % który był tylko do końca grudnia a był warunkiem zakończenia strajku.Niech weźmie teraz dane ze stycznia kiedy lekarze pracują 48 god.tygodniowo a więc i tak więcej niż urzędnik i 3 x więcej niż nauczyciel.Lekarze już mniej narzekają pracuję wreszcie mniej a efekt tego jest taki że na oddziale czeka 30 osób do zabiegu ze świeżymi urazami.I co na to pani Beatka Alukiewicz która bezmyślnie przepisuje dane nie sprawdzjąc ich-tania sensacja?Życzę wszystkim zdrowia."

3) Nie podał za ile godzin przepracowali lekarze w grudniu.
      4) Nie podał pensji rezydentów - 30% lekarzy w szpitalu to lekarze rezydenci.
      • Gość: ;( Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.klc.vectranet.pl 16.01.08, 00:49
        A ja bez manipulacji i też z premią za grudzień dostałem 1400zł.Też skończyłem
        studia,też pracuję kilka lat i co??I nie mam możliwości dorobienia gdziekolwiek
        czegokolwiek.Bez premii grudniowej zarabiam niecały 1000!!!!!!!!
        • Gość: olo Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:45
          Po styczniowej pensji, weżcie paski, pokażcie dziennikarzom, niech
          upublicznią, jeżeli będzie inaczej,przeproszę.
      • Gość: pielęgniarka Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:56
        Nagrodę z zysku tz. XIII to dyr. wam nie dał,ale zabraliście ją
        pielęgniarkom.
        • Gość: tez pielegniarka Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.chello.pl 16.01.08, 10:50
          ja tez z "premia" i tez za grudzien wzielam 1340 zl. netto!!!!!i
          tezskonczylam studia- na Slaskiej Akademii Medycznej!!!!jestescie
          hieny i tyle!!!
          • Gość: . Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.chello.pl 16.01.08, 11:39
            G. jest przyparty do mury, będzie pewnie musiał zaraz zamykać lub zawieszać działalność oddziałów i robi wszystko by nastawić resztę załogi przeciwko lekarzom. To, czy dajesz się wmanipulować w grę G. i czy uwierzysz w te kłamstwa, które są napisane w tym artykule świadczy o Twojej inteligencji.
            • Gość: aja Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:50
              Popieram. Nastawia pielęgniarki przeciw lekarzom, łatwiej jest wtedy manipulować
              ludźmi. Większość daje sie w to wkręcić. No cóż , w kupie lepiej, ale nie w
              środowisku medycznym.
              • Gość: pielęgniarka Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 12:22
                Faktem jest,że manipuluje ludżmi, dał pieniądze na poszczególne
                oddziały, i co zrobili lekarze,zagarneli dla siebie, pielęgniarkom
                dali ochłapy, tak, że większość z nich nie dostała nic.I kto kim
                manipuluje? Dyr lekarzami czy pielęgniarkami?
                • Gość: asdedr Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.klc.vectranet.pl 17.01.08, 00:29
                  manipuluje nie manipuluje a który lekarz przyzna się ,że tyle zarabia???A jest
                  jakiś biedny lekarz w ogóle?Żyje któryś za 1000zł/miesiąc??
                  • Gość: lekarz Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 06:34
                    Jestem lekarzem rezydentem, pracuje w Szpitalu Wojewodzkim. Owszem, mam owe 10 tysięcy , ale za jakies pól roku pracy. ( dla wyjasnienia lekarz rezyent- lekarz po studiach, po stażu, w trakcie specjalizacji). Osob w mojej sytuacji jest w szpitalu ok 30 %.
                    Artykuł w ED to MANPIPULACJA. Ja za grudzień dostalem 1785 pensji brtutto ( czyli do wypłaty ok 1200 zl)i ok 500 zl za 2 dyżury ( do wypłaty 1354 zł . Dla bardzo zaineteresowanych - moge pokazac paski. W
                    styczniu
                    • Gość: Poltergeist Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.chello.pl 18.01.08, 09:34
                      Ludzie o co ta kłutnia? Uważam skromnym subiektywnym zdaniem, że
                      lekarze powinni zarabiac więcej (nawet dużo więcej) ale nie wszyscy!
                      Lekarz pracujący w szpitalu, mający doczynienia ze śmiercią,
                      ratujący zycie ludzki na bloku operacyjnym powinien dostawac duże
                      wynagrodzenia. Ale lekarz siedzący w przychodni osiedlowej czy
                      pielegniarka to przeoraszam bardzo, ale dla nierobów ja mówie NIE!
                      Lekarze powinni pracowac wedłóg grafików na 3-4 zmiany wtedy
                      unikniemy nadgodzin. Dyrektor szpitala robi miesięczny grafik i
                      wtedy widac jak X-ski ma prace od 8-16, Y-ski 16-23 itd.
                      Kolejnym wyjściem dla niezadowolonych lekarzy i pielęgniarek jest
                      wyjazd za granice:)) Przecież nikt pod pistoletem tu nikogo nie
                      trzyma! Tylko gdzie będą chcieli lekarzy czy pielegniarki bez
                      znajomości języka:)))
                      Reasumując moja wypowiedź chciałbym aby w Polsce wszystkim nam zyło
                      sie dobrze i bogato, ale niestety tak nie będzie przynajmniej przez
                      najbliższe 20lat.
                      • Gość: Noddy Poltergeist... IP: *.chello.pl 19.01.08, 10:05
                        Człowieku BŁAGAM weź słownik ortograficzny, albo zainstaluj sobie odpowiedni
                        program, bo słabo mi sie robi od Twoich błędów ortograficznych :-((((((((
                        • Gość: icek Re: Poltergeist... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 19:06
                          Wg P. Premiera już tera niektórzy lekarze zarabiają po 8 -10 - 12
                          tysięcy złotych miesięcznie brutto. Takim lekarzom należy wg P.Tuska
                          obnizyć zarobki. Tylko, że P. premier zapomina, że jest to
                          wynagrodzenie za pracę w wymiarze 350 - 450 godzin miesięcznie,
                          czyli za 2-3 pełne etaty. Tyle teoretycznie może zarobić lekarz
                          specjalista po 30 latach pracy za pracę w wymienym wyżej wymiarze
                          czasu pracy. Za pracę na jednym etacie z wszystkimi dodatkami
                          zarobki w dobrym szpitalu oscylują około 4500 - 5500 brutto. Czy to
                          jakieś zawrtone zarobki, w sytuacji, gdy jeszcze przed czterema
                          miesiącami wynosiły połowę tej kwoty? Czy lekarz musi być przez całe
                          swoje życie niewolnikiem i pracować za 2/3 średniej pensji krajowej
                          za pracę na podstawowym etacie, a tak faktycznie było przez
                          wszystkie powojenne lata?
                          • Gość: tez pielegniarka Re: Poltergeist... IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 22.01.08, 19:29
                            Zycze Ci z calego serca moj drogi przedmowco ( 2 posty wyzej) aby opiekowali sie toba po wypadku lub ciezkiej chorobie ZNAKOMICI LEKARZE bez NIEROBOW PIELEGNIAREK, zobaczymy jak bedziesz wypielegnowany i jak szybko pod czula opieka lekarska bedziesz dochodzil do zdrowia :)))))
                            To bylo tak po pierwsze , po drugie lekarz co jest powszechnie praktykowane i pozwalane moze w czasie jednych godzin pracy wykonywac DWIE prace , jak to sie odbywa? otoz w ten sposob ze ma kontrakt podpisany np. do 19 a po cichu jest ustalone w takiej dajmy na to przychodni ze siedzi do 16 bo potem leci dalej zarabiac.Pacjent przychodzi o ktores tam bo widzi na wywieszce na drzwiach gabinetu jak byk do 19 a po lekarzu ani sladu a pielegniarka musi klamac bo sie boi ze nawet to swoje 1000 zl straci albo dostanie reprymende od przelozonych.Tylko od Panstwa jako pacjentow zalezy czy bedzie porzadek czy nie.Jesli cos jest napisane to lekarz ma siedziec i czekac na pacjenta a jesli pacjent spuszcza glowe nie robic poteznej awantury to taki proceder nigdy sie nie skonczy.Pielegniarka nigdy nie ma takich mozliwosci ONA MA OBOWIAZEK "sluzyc :///". Reszte moi drodzy dospiewajcie sobie sami i nie obrzucajcie nas blotem bo nam sie tez naleza pieniadze bo wiekszosc prac lekarskich(do ktorych my w swietle prawa nie powinnysmy sie dotknac)wykonujemy wlasnie my bo lekarz ma w dupie i to ponizej jego godnosci.Najlepiej popatrzec zlecic i....zainkasowac.Milego chorowania.
                            • Gość: olo Etat a zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 15:39
                              A dlaczego lekarze nie pracują w takim systemie jak pielęgniarki?
                              12h na 24h i 12h noc na 48h? Pracując w takim systemie nie muszą
                              brać nadgodzin.Po nocy mają 2 dni odpoczynku.
                              • Gość: . Re: Etat a zarobki IP: *.chello.pl 24.01.08, 03:31
                                1) Nie ma wtedy lekarza prowadzącego i nie wiadomo kto ponosiłby odpowiedzialność za prowadzenie pacjenta.
                                2) Nie ma odpowiedniej ilości lekarzy do wprowadzenia systemu zmianowego.
                                • Gość: pielęgniarka Re: Etat a zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 10:05
                                  Odpowiedzialny za oddział jest ordynator, pracujący na rano, reszta
                                  może na 12h.Do tej pory na dyżur przychodzą lek. z innych placówek i
                                  jakoś nikt się nie martwił, że nie są lek. prowadzącym, często
                                  właśnie tak jest. System zmianowy może być uzupełniany lek.
                                  kontraktowymi.Co do opieki lek. nad pacjentem?Lekarz pacjenta widzi
                                  3min. na rannej wizycie i 2 min. na wieczornej, w nocy lek. śpi.
                                  Lekarze nie chcą pracować w systemie zmianowym,bo pracując na zmiany
                                  trzeba się więcej napracować,wcześniej nie da się wyjść, mniej
                                  kombinacji.
                              • Gość: PIELEGNIARKA Re: Etat a zarobki IP: *.silesialan.pl 29.01.08, 22:32
                                Etat +kontrakt+poradnia
                                +4,200 premii oczywiscie wypisy i inne tak są opłacani lekarze w CPIO
                            • Gość: pacjent Re: Poltergeist... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:36
                              Czy Panie Pielęgniarki również wykonują operację? Proszę mi podać
                              szpital, w którym tak się dzieje. Będę w przyszlości omijał go z
                              daleka. Nikt nikomu nigdy nie zabraniał studiować medycynę.
                              • Gość: ala Re: Poltergeist... IP: *.klc.vectranet.pl 23.01.08, 21:42
                                Szanowny <pacjencie>
                                1. Miałeś podpisywać się <lekarz>.
                                2. Oczywiście nikt nikomu nie zabraniał, ale lekarz nie zajmie się
                                tobą w szpitalu po zabiego, nie przyniesie basenu, nie zmieni
                                opatrunku, nie wyjmie drenu itd itp - to co chory sam ma się sobą
                                zająć?
                                3. Podaj szpitale gdzie nie ma pielęgniarek - te również będziemy
                                starannie omijać.
                              • Gość: Noddy pacjencie....(????????) IP: *.chello.pl 24.01.08, 11:54
                                Jesteś bardzo zadufany w sobie, oj za bardzo:-((((
                                Są lekarze, którzy nie potrafi wykonać operacji, chociażby ze względu na swoją specjalizację.
                                Prawda jest też taka, że znaczna część lekarzy to co robi, robi często na podstawie tego co zaobserwuje pielęgniarka ( nie zapomnij, że młodzi lekarze duuuuuużo uczą się właśnie od pielęgniarek).
                                Każdy ma zakres swoich obowiązków i powinien się z niego wywiązywać.
                                To co napisała Ala to jedno, ale jeszcze to właśnie pielęgniarki i położne zgłaszają lekarzom niepokojące objawy ( szkoda, że czasami bezskutecznie :-(( ), to pielęgniarki i położne mają kontakt z pacjentem ( poza prywatnymi gabinetami), a leczenie to nie tylko operacja.
                                Sama jestem pielęgniarką i mam do czynienia z lekarzami, którzy mówią....skoro pani tak twierdzi to pani wie lepiej, bo pani zna pacjenta, ale są też bufony, którzy na każdym kroku chcą pokazać swoją wyższość ( ciekawe, że tylko sobie to udowadniają).
                                I jeszcze jedno... pielęgniarki i położne to nie głupole po szkole podstawowej, tylko w większości osoby po wyższych studiach zawodowych
                                • Gość: Poltergeist Re: do Noddy IP: *.chello.pl 24.01.08, 15:31
                                  Jak na pielęgniarkę gratuluje wyboru nicka z bajki dla dzieci:))
                                  Jeżeli chodzi o ból Twoich oczów patrzac na moją ortografie skwituje
                                  krótko, to nie patrz lub nie czytaj. Może rzuć swój fach w cholere i
                                  idź do szkoły na polonistkę:)) Kończąc ta krótką zmianę tematu,
                                  powróce do lekarzy i ich zarobków. Nie chodziło mi o nazwanie
                                  pielęgniarek ogólnikowo nierobami. Przepraszam za zbyt złe
                                  zbudowanie zdania, moja ocena pielęgniarek tyczyła się przychodni.
                                  Nie moż elekarz w szpitalu zarabiać tyle samo co lekarz siedzący w
                                  szkole lub przychodni.Pozatym powinno być zmienione prawo, jeżeli
                                  lekarzowi się udowodni branie łapówki jak doktorowi G. nie ważne ile
                                  osób uratował traci prawo do wykonywania zawodu. Może zostać zawsze
                                  weterynarzem:))) Jeżeli ktoś umrze na stole operacyjnym, bo lekarz
                                  zaszył mu tampon, huste lekarską czy coś innego traci prawo do
                                  wykonywania zawodu. Jeżeli lekarz podejmie zła diagnoze i pacjęt
                                  umrze z jego winy, traci prawo do wykonywania zawodu itd.
                                  Pozbędziemy się trefnych pseudo lekarzy i zostana najlepsi którym
                                  mozemy wtedy płacić nawet 20000zł miesięcznie:) Lekarze maja służyc
                                  ludzią, przysięge składali! Jeżeli nie czują już powołania do tej
                                  pracy, przestała im ona sprawiać przyjemność niech zrezygnują.
                                  Proste jak drut!
                                  Pozatym aby było dobrze w polskiej służbie zdrowia, trzeba połowe
                                  szpitali, przychodni zamknąć ponieważ przynoszą same starty. Brakuje
                                  na takiej angielskiej Margaret Taczer, którą każdy znienawidził za
                                  zamknięcie kopalnie, ateraz anglicy uważają że najlepsze co mogła
                                  zrobić to właśnie likwidacja. To samo trzeba uczynić w polskiej
                                  służbie zdrowia. Żeby było lepiej, pierw musi byc gorzej - jak
                                  mawiał Brucce Whillis w "Szklanej pułapce". A zatem do roboty
                                  lekarze, pielęgniarki, salowe i inni przedstawiciele służby zdrowia,
                                  mniej dziamać gębą więcej robić:))
                                  • Gość: Noddy Re: do Noddy IP: *.chello.pl 24.01.08, 19:15
                                    Widzę, że i Ty znasz się na bajkach.
                                    Twoje błędy są po prostu porażające i mogę je porównać z ......hmmmm nawet nie
                                    wiem z ilu letnim dzieckiem, a do twojej wizji sł.zdr. nic nie mam. Dla mnie
                                    jest niedopuszczalne, że pielęgniarki w przychodni zarabiają więcej niż
                                    pielęgniarki na oddziałach z nocami i świętami.
                                    A co do mojej "poprawności językowej", ponieważ nie mam duszy humanistki mam
                                    program, który wyłapuje błędy. Naszemu językowi też należy się szacunek,
                                    nieprawdaż ??????? :-)))))
                              • Gość: embe Re: Poltergeist... IP: *.chello.pl 24.01.08, 15:29
                                opowiem ci bajke-szpital,sala operacyjna,sfrustrowany lekarz,ktoey
                                nie radzil sobie przy zabiegu i cala zlosc wyladowal na
                                instrumentariuszce mowiac-nawet malpe mozna instrumentacji nauczyc-
                                na co pielegniarka rzucila narzedzia i odeszla od stolu,ze slowami-
                                to idz po malpe-chcesz wiedziec jaki koniec ma ta historia.otoz ow
                                lekarz na kolanach blagal o przebaczenie "malpe-pielegniarke"zeby
                                wrocila do zabiegu i mogli w spokoju go dokonczyc.jaki moral z tej
                                bajki?mysle ,ze odpowiesz sobie sam.a jesli masz jeszcze jakies
                                watpliwosci-mam cale mnostwo takich bajek w zanadrzu-przepracowalam
                                22lata na bloku operacyjnym.
                                • Gość: tez pielegniarka Re: Poltergeist... IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 24.01.08, 21:32
                                  czesc noddy :)milo widziec kolezanke po fachu , daj spokoj nie dyskutuj , widzisz co soba prezentuje.Pielegniarka w przychodni WCALE NIE JEST NIEROBEM chociaz zdecydowanie ma latwiejsza prace w pewnym zakresie niz szpitalna i to nie podlega dyskusji.Jej praca w duzej mierze polega na SAMODZIELNOSCI bo idac w teren do chorego pacjenta SAMA decyduje i obserwuje nie majac WSZECHWIEDZACEGO BUFONA KOLO SIEBIE.Ciekawe ile razy sam robaczku podawales choremu Euphiline nie wyslugujac sie personelem srednim :P (dla niezorientowanych ten lek podawac powinien LEKARZ OSOBISCIE)I NIECH MI KTOS POWIE ILE RAZY WIDZIAL JAK LEKARZ COKOLWIEK SAM podaje dozylnie pacjentowi.Temat rzeka a pielegniarki jak to kobiety na za duzo sobie powolily w wyreczniu nierobow to teraz maja.
                                  • Gość: ja Re: Poltergeist... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 22:00
                                    Ale szambo !!!!!!
                            • Gość: ;) Re: Poltergeist... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 23:47
                              A pielęgniarki nie biorą przypadkiem pieniędzy za dodatkową opiekę nad pacjentem w czasie pracy w szpitalu? To też praca w 2 (albo i więcej) miejscach na raz. ;)
                • Gość: pielegniarka Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.silesialan.pl 29.01.08, 22:29
                  U nas też kiepsko ,lekarze dostali wszystko ,..nam nawet ochłapy nie
                  zostały.Dyrektor od 12 lat nas zwodzi ,jesteśmy zdesperowane i wypalone
                  zawodowo.jest to możliwe aby lekarz zarabiał 19 tys. zł?U nas tak!!!!
                  • Gość: ? Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 00:17
                    Za ile godzin/miesięcy??
                    • Gość: gość Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 18:30
                      Kto i kiedy obiecał lekarzom irlandzkie zarobki? Kto w Sejmie
                      głosował za unijnymi normami zatrudnienia? Kto ukradł PO szuflady
                      pełne ustaw?
          • Gość: gościu Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 19:49
            W slużbie zdrowia są fantastyczne zarobki. Wystarczy na ciuchy w
            lumpeksie oraz skromną aprowizację. Większość forumowiczów pluje na
            służbę zdrowia jak tylko może, różne zawody medyczne wzajemnie
            napuszczają się na siebie. Czy tak powinno być? Czy lekarz nie ma
            prawa do walki o godne życie, o godne zycie swojej rodziny? Czy
            lekarz, aby zapewnić edukację swoim dzieciom musi brać pozyczki, bo
            z pensji nie stać go na kształcenie własnym dzieci (poza Kielcami)?
            Skoro tak wszyscy nienawidzą lekarzy, dlaczego korzystają z ich
            pomocy? Do nieprzyjaciela i wroga nie chodzi się po pomoc !!!!!
            • Gość: tez pielegniarka Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 01.02.08, 23:49
              kazdy ma prawo do godnego edukowania dzieci-
              • Gość: Lekarz z poz-tu Fortuny za "misiowe" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 10:05
                Teraz chcą wypłaty "misiowego" za 4 lata! Wychodzi, że dostaną od 480 tys. do 1
                mln 920 tys. jednorazowo!!!!!!!!!
                To już s...syństwo! Tyle kasy za spanie i chlanie!
            • Gość: ala do gościa IP: *.klc.vectranet.pl 02.02.08, 10:47
              Nieprzyjacielowi i wrogowi nie powinno też się płacić. Ale skoro z
              naszych podatków się płaci lekarzom, to uważasz, że gdzie mamy iść? Do
              d... ?
              • Gość: jarek Re: do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 14:23
                Do znachorów i szarlatanów. Oni Pani pomogą. Powodzenia.
                • Gość: ala Re: do gościa IP: *.klc.vectranet.pl 02.02.08, 15:18
                  Z naszych podatków opłacana jest służba zdrowia - na znachorów i
                  szarlatanów pieniądze nie idą; Odbijając piłeczkę można zasugerować,
                  że jeżeli lekarz brzydzi się naszymi pieniędzmi, to niech zmieni
                  zawód.
                  • Gość: ciekawy Re: do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 18:10
                    Czy PO szykuje grunt pod kręcenie lodów w służbie zdrowia? Czy
                    obiecane pseudoreformy w słuzbie zdrowia bez zapewnienia
                    prawidlowego jej finansowania cokolwiek zmienią, oprócz tego, że
                    doprowadzą do zapaści i upadku większości szpitali? Gdzie będą się
                    leczyć pacjenci w stanie zagrożenia życia, z chorobami serca, ze
                    schorzeniami onkologicznymi? Czy genialni ministrowie służby zdrowia
                    i P. Premier Tusk, nie zdają sobie sprawy, że za kilka tygodni
                    szpitale przestaną normalnie działać? Bez zgody lekarzy na pracę
                    ponad 48 godzin tygodniowo, w szpitalu na I zmianie będzie pracowało
                    50 - 60 % lekarzy. Kto zaopiekuje się pacjentami leżącymi w
                    szpitalu? Kto ich zoperuje? Kto będzie przyjmował w przychodniach
                    przyszpitalnych? Co na to wszystko organy założycielskie, samorządy.
                    konstytucyjnie odpowiedzialne razem rządem za zapewnienie
                    bezpieczeństwa zdrowotnego Polaków? Dlaczego za świadome
                    doprowadzenie do sytuacji zagrozenia zdrowia i życia Polaków nie
                    ponoszą za to żadnej odpowiedzialności? Jak do tej pory, wszystko i
                    wszystkich mają w głębokim poważaniu. Rząd ma swoje leczniece, więc
                    mu nic złego nie grozi. Ale co ze szarymi Polakami?
                    • Gość: ala "Ale co ze szarymi Polakami?" IP: *.klc.vectranet.pl 03.02.08, 19:35
                      ZE szarymi Polakami nic dobrego; płacą comiesięczny haracz na lekarzy
                      i szlag ich najwyżej może trafić, bo lekarze wypinają się na szarych
                      Polaków.
                      • Gość: ... Re: "Ale co ze szarymi Polakami?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 20:05
                        Haracz to Ty płacisz na NFZ...
                        • Gość: ala Re: "Ale co ze szarymi Polakami?" IP: *.klc.vectranet.pl 03.02.08, 20:11
                          A lekarze pracują za darmo LOL
                          • Gość: ? Re: "Ale co ze szarymi Polakami?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 20:44
                            A co to ma do tego?
                            • Gość: ala Re: "Ale co ze szarymi Polakami?" IP: *.klc.vectranet.pl 04.02.08, 08:57
                              Pomyśl; może sam znajdziesz odpowiedź.
                              • Gość: ? Re: "Ale co ze szarymi Polakami?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 13:59
                                Widzę, że nie masz zielonego pojęcia jak wygląda organizacja opieki zdrowotnej w Polsce. Trudo.
                                • Gość: ala Re: "Ale co ze szarymi Polakami?" IP: *.klc.vectranet.pl 05.02.08, 09:06
                                  Widzę, że próbujesz odwracać kota ogonem. Trudno.
                      • Gość: mysliwiec Re: "Ale co ze szarymi Polakami?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 18:28
                        ala, ty naprawde masz cos z łokciem. Nasze podatki to takze NASZE
                        podatki tj lekarzy. Ja sporo zarabiam i jak mi wynika z obliczeń ze
                        swoich podatków utrzymuje ze dwie wsie (rocznie rolnik płaci na
                        siebie i rodzine 150 zł). Mysle, ze dotuje takze i ciebie bo
                        miesiecznie oddaje "na zdrowie 1500" zł. Ja i moja rodzina nie
                        korzystamy z państwowej słuzby zdrowia- leczymy sie u kolegów
                        prywatnie. ot tyle.a solidarnosc grupowa? nie żartuj, już mielismy
                        jednakowe załadki. pozdrowienia. (dr PRYWATNA klinika)
                        • Gość: ala strzelić sobie gola - bezcenne... IP: *.klc.vectranet.pl 04.02.08, 22:36
                          Dziękuję za szczerość.
                          Doceniam to, że pan doktor tak otwarcie przyznaje:"Ja sporo zarabiam i
                          jak mi wynika z obliczeń ze swoich podatków utrzymuje ze dwie wsie".

Gratuluję zarobków.
                          • Gość: ala Re: strzelić sobie gola - bezcenne... IP: *.klc.vectranet.pl 06.02.08, 10:28
                            up up up

replay z samobója
                        • Gość: poinformowany Re: "Ale co ze szarymi Polakami?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 19:45
                          Z tego co się orientuję, to każdy podatnik KRUS-u niezależnie czy
                          jest właścicielem 1,5 ha piachu czy posiada kilkaset ha urodzajnej
                          ziemi placi okolo 250 zł kwartalnie. Dlaczego ci, co otrzymują
                          ogromną dotację unijną płacą tyle samo co rolnicy małorolni? Czy to
                          w imię solidarności i sprawiedliwości? Dlaczego żaden z rządów nie
                          chce reformy Krus-u? Ja też chętnie zamiast płacić 1200- 1500 zł
                          miesięcznie składki zdrowotnej za siebie, chętnie płaciłbym 250 zł
                          kwartanie za całą rodzinę. Czy w razie potrzeby otrzymam inną pomoc
                          medyczną niż ci upezpieczeni w KRUS-ie?
      • Gość: iks Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 23:32
        I znów ktoś niezorientowany odwołuje się do zarobków nauczycieli, nie mając
        pojęcia o specyfice pracy w tym zawodzie. To już nudne. Lekarze, znajdźcie jakiś
        inny punkt odniesienia, nie szkalujcie ludzi pracujących na wykształcenie Wasze
        i Waszych dzieci.
        • Gość: olo W sejmie-debata o zdrowiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 16:23
          Dziś w sejmie zadano pytanie-dlaczego lekarze tak zażarcie
          wzbraniają się przed pracą na zmiany? W systemie zmianowym pracują
          pielęgniarki, policja, straż pożarna i wielu innych.Może ktoś wie,
          dlaczego?
          • Gość: pj Re: W sejmie-debata o zdrowiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 19:15
            1) Nie ma wystarczającej ilości lekarzy do wprowadzenia systemu zmianowego.
            2) Nie ma wtedy lekarza prowadzącego - kto wtedy będzie odpowiadał za pacjenta?
            • Gość: pielęgniarka Re: W sejmie-debata o zdrowiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 12:00
              Przykład: Odział,pracuje 10 lekarzy. 2lek. praca codziennie
              rano,reszta po 2 na zmiany.Tak więc jest rano 4 lek. do 14,35min.Po
              południu zostaje 2.Dodatkowo można zatrudnić lek.na dyż kontraktowe,
              tak jak dotychczas.Co do lek. prowadzącego,obecnie po południu
              często jest 2 lek.z innych placówek i jakoś nikt nie martwi się o
              lek. prowadzącego, i kto odpowiada teraz?
              • Gość: tez pielegniarka Re: W sejmie-debata o zdrowiu IP: *.chello.pl 07.02.08, 18:22
                masz racje na dyzury to nawet z przychodza ci co maja etat w
                przychodni-kompletnie niezorientowani w temacie oddzialu i jakos
                moze tamk byc
                • Gość: ciekawy Re: W sejmie-debata o zdrowiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 16:07
                  A kto zatrudnia takich dyżurantów? Kto odpowiada za bezpieczeństwo
                  pacjentów?
                  • Gość: olo Re: W sejmie-debata o zdrowiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 18:34
                    Prawie każdy szpital zatrudnia dyżurantów spoza
                    szpitala.Mówienie ,że lekarze nie modą pracować na zmiany bo nie
                    będzie miał kto odpowiadać za pacjenta mija się z prawdą.
              • Gość: pj Re: W sejmie-debata o zdrowiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:03
                Zależy jaki oddział. Lekarze muszą 'obstawić' blok, poradnie przyszpitalne, SOR, izbę przyjęć i oddział. Wszystko wygląda ładnie na papierze - w rzeczywistości już nie bardzo. Na większości oddziałów lekarzy zabraknie.
                W systemie dużurowym lekarza prowadzącego widzisz codziennie. W systemie zmianowym co 2-3 dni, w systemie równoważnym jest jeszcze ciekawiej. Lekarze na dyżurach wykonują polecenia lekarza prowadzącego.
                • Gość: zorientowany Re: W sejmie-debata o zdrowiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 23:28
                  Już niedługo lekarze wypracują roczny limit godzin nadliczbowych.
                  Wtedy będą mogli pracować , zgodnie z wymogami "unii" tylko
                  niespełna 38 godzin tygodniowo. Przy systemie pracy zmianowej
                  oznaczą to 3 dyżury w tygodniu po 12 godzin - jeden na I zmianie w
                  dniu roboczym, jeden na nocnej zmianie i jeden w dniu wolnym od
                  pracy. Lekarz, zamiast być w pracy codziennie, będzie tylko raz w
                  tygodniu do południa. Drogi pacjencie, czy chciałbyś, aby Tobą
                  opiekował się lekarz, który będzie do południa jeden raz w
                  tygodniu? Aby zapewnić prawidlowe funkcjonowanie oddziałów
                  szpitalnych, szczególnie zabiegowych należałoby zatrudnić dodatkowo
                  około 30 - 50 % specjalistów. Gdzie ich znależć? Czy lekarz z
                  przychodni potrafi wykonać skomplikowaną operację? Drodzy pacjenci -
                  przestańcie bezmyślnie pluć na lekarzy. Skoro tak ich nienawidzicie,
                  dlaczego wciąż korzystacie z ich pomocy? Wkrótce, zgodnie z
                  decyzjami rządu P. Tuska i ukochanej unii nie będzie miał w
                  szpitalach kto nas leczyć. Kto odpowiada za taką sytuację? Lekarze?
                  Rząd? Premier Tusk? Minister Kopacz? Unia europejska? Drogi
                  pacjencie, jeśli jesteś inteligentny, odpowieedz sobie sam.

5
                  • Gość: ala Re: W sejmie-debata o zdrowiu IP: *.klc.vectranet.pl 09.02.08, 08:02
                    Odpowiedź na to pytanie jest stała: bo płacimy na służbę zdrowia. Choć
                    może termin "służba" nie jest adekwatny w przypadku pani ordynator,
                    które jedzie na wycieczkę, bo jest chora; pana doktora, który ze
                    swoich składek dwie wsie by utrzymał itd.
                    • Gość: olo Re: W sejmie-debata o zdrowiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 08:23
                      Drodzy lekarze!Poczytajcie trochę jakie systemy pracy są w Uni, i
                      niezamartwiajcie się tym lekarzem prowadzącym,niestety, ale tylko
                      wam potrzebny on jest, jak i praca tylko na rano.Praca w systemie
                      zmianowym wymusza myślenie, rzetelną pracę, podejmowanie
                      odpowiedzialnych decyzji,nie ma czasu na spanie i siedzenie z kawką.
                      I tylko dlatego tak się bronicie przed nią, zasłaniając się dobrem
                      pacjenta.Szanuję was i wy szanujcie innych,nie jesteście pępkiem
                      świata.
                      • Gość: ciekawy Re: W sejmie-debata o zdrowiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 15:39
                        Tylko czy na taką samodzielną pracę pozwolą Ordynatorzy szpitalnych
                        oddziałów? Przecież Oni nie będą siedzieć w szpitalu całą dobę. Kto
                        poniesie odpowiedzialność za samodzielne decyzje, nie zawsze
                        doświadczonego i wykształconego pracownika?
    • Gość: gosc Re: Zarobki lekarzy ! Zgroza !!Pokory troche ! IP: *.chello.pl 10.02.08, 08:23
      Jakie są ulubione papierosy lekarzy?
      -Lucky strike.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka