Dodaj do ulubionych

Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 10:08
Typowe, jeśli coś dobrze działa, rozwija się, trzeba zniszczyć. Nie wiem,
kiedy ktoś chociaż minutę pomyśli przed podejmowaniem podobnych decyzji.
Przeniesienie szkoły, w której uczą się głównie chłopcy, na Herby, czyli do
świetnej okolicy, słynącej z chuligaństwa, narkotyków, rozbojów, jest tak
świetnym pomysłem dydaktycznym i organizacyjnym, że prawdziwie osłupiałem.
Któż to w ogóle wymyślił? Jakiż to geniusz lokalny?
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.chello.pl 26.01.08, 12:05
      A to tera bedo nas daleszoki do kupy z pierzchniokami informatyzować?
      • Gość: Kazik Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 12:32
        Heh mam nadzieje ze nie jestes uczniem tej szkoly bo jak taki poziom
        ksztalcenia jest w niej jak ty sie wyslawiasz to niech lepiej ja
        zlikwiduja :D
        • Gość: marioCK Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.chello.pl 26.01.08, 13:19
          poziom jest na srednim poziomie, wiem bo sam ukonczylem ta szkole. A jesli
          chodzi o przeprowadzke szkoly to niech sie lepiej ci "z gory" zajma czym innym a
          nie psuli czegos co juz jest rozwiniete i dobrze funkcjonuje
          • Gość: Maniek Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 14:15
            Pewnie to pomysł Jędrka z Kijów.
        • Gość: poważny! Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 14:56
          zlikwidowac i wy.. w pizdu !! taka sama szkoła jest w szczytnie
          tylko ze inne nazwy ale ten sam profil (policaj) :D
          • Gość: ktos Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.chello.pl 29.01.08, 21:10
            to zap... cieciu do szczytna do sql!
    • Gość: Hauke Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 17:15
      pogielo was do reszty.... od naszej szkoly sie odczepic !!!! my ja kochamy :D
      to nasz drugi dom !!!
      • Gość: gh Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 20:03
        No czy ja wiem wiele osób skręca przed samym wejściem do domu i udaje sie gdzie indziej :P
      • Gość: Anonnim Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.chello.pl 01.02.08, 17:18
        Jak tak ją kochasz,to wez do domu i zwal...Szkola oszustow i zlodzei..
    • Gość: Bastian Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki? IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.01.08, 21:37
      jako absolwent SP. 8 wiem że rozbudowa szkoły jest konieczna gdyż szkółka jest
      komicznie mała. Natomiast jako absolwent tego liceum wiem że to wielka szkoda -
      to była niezła szkoła ;) i z tradycjami - mój ojciec jeszcze się w niej uczył...
      Jedynym pozytywem który dostrzegam to że bydło zwane potocznie uczniami
      przestanie dewastować przystanek przy podstawówce i może jakoś spokojniej zrobi
      się w autobusach 3,33,25 - 10 lat temu nie było chyba takiej swołoczy jak teraz
      • Gość: marioCK Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.chello.pl 28.01.08, 15:42
        niech rozbuduja SP 8 w tym miejscu gdzie maja teraz dzieci boisko, bo i tak
        niedaleko przy kosciele jest nowe
    • Gość: wx24p1 Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki? IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.08, 15:49
      Chodzę do tej szkoły i dla mnie jedynym rozwiązaniem jest zlikwidowanie w tej
      szkole gimnazjum.
    • Gość: nauczyciel Jasnie zarzadzajacy mają rację ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 18:23
      To przykład kolejnego tupetu jaki stosują na co dzień, urzędasy
      magistraccy, w tym przypadku wiceprezydent:
      "Do końca lutego urząd miasta ma przedstawić zmiany w sieci
      kieleckich szkół, a radni muszą je zaakceptować. Nie dotyczy to
      jednak zmiany adresu szkoły. Można to zrobić w dowolnym czasie"
      Czytajcie kielczanie i na kolana- rządca mówi,że radni muszą
      zatwierdzić ! Skąd on to wie ? Chyba dlatego,że dotychczas radni
      przesypiali na sesjach, casem sie budzili i tyle, byle do kasy...
      Ze szkołami było jak dawniej, srogo, pełno kłotni, likwidatorskie
      zapędy mają prezydenci w palcu. Ostatnio wygnali z ul. Wojwódzkiej
      gimnazjum, bo budynek był potrzebny artyście - muzykantowi, który
      grał sztajerki na imieninach słynnego i słusznego w tamtym okresie
      wicepremiera.Ponieważ z pieniędzy nici, bo były to słynne obietnice
      Gosia,więc pusty gmach na ul.Wojewódzkiej jeszcze postoi...
      teraz ubzdurali sobie budynek ZSI.Fajnie.Cyrku ciądg dalszy.
    • Gość: uczen Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 19:32
      Moim zdaniem to powinni raczej wywalic dyrektora tej szkoly Madzika
      wiekszego oszusta w życiu nie widziałem....
      • Gość: mike Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 19:34
        Dokładnie zreszta co go to juz obchodzi teraz jest juz dyrektorem
        stoku w Niestachowie....
        • Gość: radek Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.chello.pl 01.02.08, 17:23
          No i dlatego chce zamkniecia szkoly..
      • Gość: durnowaty Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 22:24
        Obrażasz porządnego człowieka. Spodziewaj się konsekwencji.
      • Gość: Anna Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.chello.pl 01.02.08, 17:21
        To fakt...
    • Gość: e2rd Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.08, 22:54
      Jak zawsze "władze" mają głupi pomysł.. postawcie nową 8-kę i tam dajcie
      dzieciaki a z obecnej 8-ki zróbcie żłobek czy coś.. Nie po to ZSI się rozwinęło
      żeby teraz byle baran z "władz" przeniósł Informatyka. Chodząc do gimnazjum 25 a
      obecnie kończąc Technikum 7 mogę powiedzieć że poziom nauczania w tej szkole nie
      stoi wcale na niskim poziomie, wręcz przeciwnie stoi dość wysoko. Kielecka
      13-stka ma problem z zapełnieniem sal? Heh niech sobie wyrobią renomę porządnej
      szkoły i zapracują na to by mieć komplet uczniów, tutaj w ZSI nikt nie narzeka!
      Że na Górniczej jest syf to nie znaczy że my mamy go sprzątać bo biedna
      podstawówka jest pełna a dzieci przybywa! Radni zamiast spać na obradach, albo
      pierdzeć w stołek niech zacisną pasa to i kasa się znajdzie na nową podstawówkę.

Z ubolewaniem (nad bezmózgimi radnymi)
      e2rd
    • Gość: uczen Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 12:08
      a moze to nawet lepiej ;) u nas tez jest juz ciasno w zsi ;/
    • Gość: uczeń Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki? IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.08, 17:20
      A oto prezentuje wam to nowoczesne boisko...
      img102.imageshack.us/img102/535/dsc00037qg5.jpg
      img102.imageshack.us/img102/535/dsc00037qg5.jpg
      img147.imageshack.us/img147/8231/dsc00039vb7.jpg
      img206.imageshack.us/img206/4259/dsc00041dr1.jpg
      • Gość: nemo Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 17:39
        No przepiękne boisko. Pewnie dotacja z uni poszła. Nie idźcie tam bo was oszukają.
        • Gość: durnowaty Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 19:52
          A ja ma trawa zimą wyglądać? Czego Ty w ogóle chcesz? Może napiszesz konkretnie,
          to będziemy wiedzieć, dlaczego dałeś się oszukać. Bo fakt, skoro piszesz "uni",
          to nie mam wątpliwości, zostałeś pokrzywdzony przez polski system edukacyjny,
          którym "uni" rządzą:).
          • Gość: uczeń Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.08, 21:59
            Trawa zimą dobre sobie... No bo przecież ten rok jest obfity w śnieg. Każdy
            dureń by zauważył że trawy tam nigdy nie było, a to co tam widać to co najwyżej
            jakieś chwasty. No ale najwidoczniej ty nawet durniem nie jesteś. A boli nas to
            że boisko skomentowane było jako nowoczesne. Mogli by chociaż napisać, że jest w
            fazie budowy albo tym podobne. Tylko ktoś wolał sie pochwalić czymś co tak
            naprawdę nigdy nie zostało dokończone.
            • Gość: durnowaty Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 22:42
              Taaa, to lepiej było, gdy tam tego boiska w ogóle nie było, prawda? Bo o to ci
              chyba chodzi? Poza tym to pani Wicha coś mówiła o nowoczesnym boisku, a nie
              ja:). Bo mnie akurat boisko w ogóle nie interesuje, raczej to, że przez kilka
              ostatnich lat z bardzo przeciętnej zawodówki powstała szkoła, która całkiem
              nieźle funkcjonuje. I daje możliwości życiowe nawet młotkom, podniecającym się
              boiskiem w lutym:P.
              • Gość: .. Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.chello.pl 02.02.08, 12:03
                no skoro cie to nie dotyczy,to zamknij ryj i s...
                • Gość: durnowaty Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 14:05
                  Fajnie, że przeciwnicy istnienia tej szkoły pokazują swój prawdziwy poziom.
                  Przynajmniej teraz nie mam wątpliwości, że młotkom szkoła naprawdę przeszkadza.
                  Co sobie chcesz na tym boisku postawić? Bo coś czuję, że to jest istota
                  omawianego tu problemu. Hurtownię gwoździ? Musi to być przecież coś dla młotków:P.
            • Gość: zlosnik Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.chello.pl 02.02.08, 12:02
              eee dotacje na buraki wzieta..robota skonczona
          • Gość: Szczodry Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.chello.pl 02.02.08, 12:01
            Tylko jest jeden problem...ta trawa(a raczej jej brak)wyglada tak caly
            rok...gralem na tym boisku..zamiast bialych koszulek byly czarne...nowoczesne
            boisko?nieraz dzieciaki lepsze zrobia..
    • Gość: genialny Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki? IP: *.chello.pl 01.02.08, 17:44
      Spojrzcie jakich absolwentow ta szkola wypuszcza:

www.youtube.com/watch?v=vqr2q3YPu4E
      • Gość: tofik Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 19:48
        Nieźle wyszedłeś na tym filmiku:P.
    • Gość: 4BT Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki? IP: *.chello.pl 01.02.08, 17:49
      a tu przyszly absolwent..

www.youtube.com/watch?v=zsjR6REZfyU
    • Gość: Pan Ogrdnik Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 23:29
      Co chcecie od tego nowoczesnego boiska?? posadzi sie ziemniaki i
      bedzie:)
      • Gość: durnowaty Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 08:19
        Jak widzę, prawdziwym problemem jest tu boisko, a właściwie zajęta pod nie
        działka. Może więc przeciwnicy szkoły powiedzą jasno, że ktoś jest już
        zainteresowany tą przestrzenią i stąd pomysł wyprowadzki szkoły? Pamiętam, że
        kiedyś (i przez długie lata) była to jedna z najgorszych kieleckich zawodowek, z
        zawsze wolnymi miejscami. Teraz szkoła zmieniła się w placówkę, do której
        uczniowie chcą się dostać. I dla mnie to jest miarą sukcesu tej szkoły i
        zatrudnionych w niej nauczycieli. Nie boisko. Pewnie, boisko też jest potrzebne,
        basen by się przydał. Pomysł przeprowadzenia szkoły na Herby jest jednak
        zupełnie chory, chyba że szkoła będzie funkcjonować obok posterunku policji. I
        policjanci będą pilnować porządku. Dlatego taka decyzja jest równoznaczna z
        powolną likwidacją szkoły, żaden bowiem rozsądnie myślący rodzic nie wyśle
        dziecka do szkoły na Herby. Sorki, ale taka jest prawda.
        • Gość: ja Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.klc.vectranet.pl 03.02.08, 21:35
          Tu sie w 100% zgodze.
          Brawo dla radnych ktorzy chca ukrocic edukacje najwazniejszych w rozwoju specjalistow, ktorzy niewatpliwie sa potrzebni do rozwoju tego zacofanego regionu. W "wielkich" Kieleckich ogolniakach informatyka stoi na bardzo niskim poziomi, wrecz tego poziomu brak. Natomiast ZSI jest wstanie uksztaltowac i przygotowac przyszlego programiste/informatyka do zdobycia ing. mgr. itd. Moze choc czesc z nich nie s.....y do stolicy lub za granice i przyczyni sie do rozwoju tej dziury. Chodz z taka wladza czy jest sens…?
          • Gość: loko Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 20:17
            Na Żołnierzy Radzieckich jest szrot samochodowy, ktory szpeci teren.
            Może tam wybudować nowy budynek dla szkoły nr 8
          • Gość: add Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.chello.pl 04.02.08, 23:16
            eee co tez kolega farmazony wygaduje?ta szkola to przygotuje jedynie zastepy
            bezrobotnych i nic wiecej...badziew..gowno tam sie mozna nauczyc..
            • Gość: durnowaty Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 07:37
              A co? Wyrzucili Cię dwadzieścia lat temu i ciągle pamiętasz?:P
    • Gość: nauczyciel Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki? IP: *.pu.kielce.pl 05.02.08, 13:14
      Niech teraz dyrektor p. Kazimierz M. pokaże co potrafi , bo do tej
      pory jechał tylko na PiS-ie ( Numer 10 w świetokrzyskim Pis-IE).
      • prezydent6 Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki 05.02.08, 13:18
        Czy to wazne z jakiej listy startował ?
        Jak zwykle u nas w Polsce jak nowa władza to wszystko trzeba
        zmieniać udoskonalać etc....A gdzie poczucie gospodarności i
        ciagłości w doskonaleniu państwa ?
      • Gość: durnowaty Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 17:52
        A co Ciebie niżej umieścili? Chociaż z Akademii?:P Widać, czym się zajmujesz w
        godzinach ciężkiej pracy;P. Jakie to ma znaczenie? Ważne, że ktoś sobie radzi i
        potrafi odpowiednio zorganizować jednostkę. W Polsce chore jest to, że po
        wyborach musi następować wymiana całej kadry (tzw. kierowniczej), bo każdy, kto
        uzyskał chociaż parę głosów, domaga się stanowiska. Nie wiem, czy doczekam się
        wreszcie kompetentnych, bezpartyjnych urzędników, którzy będą sobie spokojnie
        pracowali, nie przejmując się kolejnymi wyborami i ich wynikami. Poza tym - no
        cóż - człowiek, nie krowa, poglądy mieć musi. Jeśli jednak taki argument już
        padł, powiedz więcej i podziel się swoją wiedzą: kto z PO chce zostać
        dyrektorem?:) I daj znać, o co chodzi: o boisko, PiS czy potrzebne komuś
        stanowisko-siedzisko (nawet się rymuje z "boisko", coś w tym jest:)).
        • Gość: nauczyciel Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 10:13
          Hej "durnowaty" tu chodzi o politykę , p. Dyrektor chce rządzić w
          UM, ale zapomniał , że PiS już nie ma nic do powiedzenia. Już uszy
          po sobie ! To widać jaki cichutki, jak PiS rządzil to brylował,
          teraz niech popracuje! Taki mocny bo w PiS-ie?
          Zobaczymy jak mu pójdzie na konkursie na dyrektora? A może znowu bez
          konkursu chce być? Nie da rady!
          • Gość: durnowaty Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 15:35
            To mamy teraz jasność. Nie chodzi o boisko, przeprowadzkę, poziom szkoły i
            podobne duperele. Chodzi o to, że dyrektor jest z PiSu. A kurator będzie z PSL.
            Nie mogłeś tak od razu mówić? Musiałeś jakąś ideologię dorabiać?:) Dzięki za
            wyjaśnienie istoty tego sporu.
            Muszę jednak zauważyć w naszym województwie PiS wygrał wybory:).
    • Gość: rodzic Re: Zespół Szkół Informatycznych do przeprowadzki IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.08, 13:43
      Która to nowa miotła wymyśliła by amatorom łatwych łupów z których słyną Herby
      podrzucić jeszcze nowoczesny sprzęt komputerowy, w który przy naszej (rodziców)
      pomocy finansowej jest wyposażona szkoła.
      Dlaczego w naszym kraju jest tak, że jeśli coś-cokolwiek jest zadbane, b e z p i
      e c z n e, wzorowo i wzorcowo "z głową" prowadzone, doskonale funkcjonujące - m
      u s i być zniszczone! Może dlatego,że się wyróżnia i nie ma to znaczenia, że in
      plus?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka