Gość: 1 IP: DHCP.dz.com.pl:* / 172.16.3.* 18.09.03, 12:37 1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BBB Autorytet Massalski IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 07:35 Jego Magnificencja Massalski wyraził nadzieję, że wraz z rozwojem uczelni i rynku pracy więcej studentów zostanie na miejscu. Rynek pracy będzie się z pewnością rozwijał bardzo dynamicznie. Wg bardzo optymistycznych prognoz przyrost zatrudnienia w naszym Regionie będzie wynosił średniorocznie do 2012r. 0,1% (słownie: jedna dziesiąta procenta). Natomiast Jego Magnificencja będzie wypuszczał tabuny pożądanych specjalistów, w tym politologów, wszelkiej maści pedagogów i wielu jeszcze logów. To z pewnością spowoduje dynamiczny rozwój! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ian_Curtis Re: Autorytet Massalski IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 12:00 Gość portalu: BBB napisał(a): Natomiast Jego Magnificencja będzie > wypuszczał tabuny pożądanych specjalistów, w tym politologów, > wszelkiej maści pedagogów i wielu jeszcze logów. To z pewnością > spowoduje dynamiczny rozwój! Co ja biedy żuczek mam zrobić że jestem akurat poliotlogiem chyba się powieszę zawsze to jednego mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Autorytet Massalski IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 12:04 Gość portalu: Ian_Curtis napisał(a): > Co ja biedy żuczek mam zrobić że jestem akurat poliotlogiem chyba się powieszę > zawsze to jednego mniej. Stanowczo odradzam!!! Proponuję przyczyniać się ze wszystkich sił do dynamicznego rozwoju. Pozdrawiam :) Z wyrazami szacunku BBB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ian_Curtis Re: Autorytet Massalski IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 13:16 Gość portalu: BBB napisał(a): > Gość portalu: Ian_Curtis napisał(a): > > Co ja biedy żuczek mam zrobić że jestem akurat poliotlogiem chyba się > powieszę > > zawsze to jednego mniej. > > Stanowczo odradzam!!! > Proponuję przyczyniać się ze wszystkich sił do dynamicznego rozwoju. > Pozdrawiam :) > Z wyrazami szacunku > BBB Przykro mi to stwierdzić ale jako absolwent WZiA przyczyniam się w ten sposób że odradzam innym ten wydział, szczególnie kierunek który skończyłem. Dlaczego ? Dlatego że ostatnie dwa lata spędzone z 5 lat studiów to była czysta parodia i paranoja. Pozdrawiam serdecznie i miłego weekednu życzę... Ian_Curtis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Autorytet Massalski IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 13:24 Gość portalu: Ian_Curtis napisał(a): > Pozdrawiam serdecznie i miłego weekednu życzę... > > Ian_Curtis Dziękuję!!! Także życzę miłego wypoczynku. Żywię nadzieję, że będzie wesoło. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Autorytet Wołodźko IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 07:41 Pan Marszałek Wołodźko sądzi, że edukacja jest szansą, a dzięki jej rozwojowi pozyskamy środki z UE. Pan Marszałek operuje tym sloganem już od dawna. Pan Marszałek nie raczył rozwinąć swojej głębokiej myśli. Może Pan Marszałek odda się Panu Prezydentowi Lubawskiemu? Pan Prezydent tęskni za papugą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emenems Re: Massalski IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 08:37 Gdyby jego rektorowatość zatrudniała na uczelni specjalistów to może było by lepiej, ale jak zatrudnia sie spadki, które nie uchowały sie gdzie indziej. Ale jak jego rektorowatość decyduje nawet o przyjęciu zaprzyjaźnionych z rodziną Massalskich sprzątaczki to tak bywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Studencki ranking ministerstwa IP: 81.21.201.* 19.09.03, 10:26 Z tego raportu wynika ze nie jest tak zle Prawie 2 razy wiecej studentow niz Opolskie i Lubuskie (a przeciez to sa porownywalne wojewodztwa pod wzgledem ludnosci jak Swietokrzyskie)Lepiej niz Warmia i Podlasie (Bialystok prze dlugi czas byl o wiele wiekszym osrodkiem naukowym niz Kielce)Podkarpackie ma niewiele wiecej studentow. Kujawskie to dwa duze osrodki (Torun i Bydgosz) a ma tylko o 20% wiecej studentow od Kielc (bo tak naprawde to wiekszosc tych studentow w Kielcach studjuje). To innych woj. nie ma sie co porownywac. Bo to i wieksze wojewodztwa (wiecej osrodkow w jednym woj.) i wieksze tradycje akademickie Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Troche statystyki IP: 81.21.201.* 19.09.03, 11:01 Troche statystyki Ludność (w tys) Studenci (w tys) Mazowieckie 5124 362 7,1% Zachodniopomorskie 1698,2 91 5,4% Małopolskie 3232,4 167 5,2% Dolnośląskie 2907,2 145 5,0% Świętokrzyskie 1297,5 64 4,9% Wielkopolskie 3351,9 155 4,6% Łódzkie 2612,9 114 4,4% Lubelskie 2199,1 91 4,1% Podlaskie 1208,6 50 4,1% Śląskie 4742,9 194 4,1% Pomorskie 2179,9 86 3,9% Kujawsko-pomorskie 2069,3 77 3,7% Warmińsko-mazurskie 1428,4 50 3,5% Podkarpackie 2103,8 71 3,4% Opolskie 1065,1 35 3,3% Lubuskie 1008,9 32 3,2% Swietokrzyskie zajmuja 5 miejsce w rankingu liczba studentow do liczby ludnosci Wawa i Krakow (rowniez Wroclaw i Poznan) zawsze sciagaly studentow z calej Polski wiec stad ich wysokie wskazniki Pzd Odpowiedz Link Zgłoś