Dodaj do ulubionych

Sledztwo w sprawie prokuratora J.

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 23:50
PROKURATURA REJONOWA
Kraków-Krowodrza 3 l -566 Kraków ul Bajeczna 7
sygn akt 5 Ds. 137)03

POSTANOWIENIE O WSZCZĘCIU ŚLEDZTWA

Agata Gałuszka - Prokurator Prokuratury Rejonowej w Krakowie - Krowodrzy po
zapoznaniu się z zawiadomieniem Zbigniewa Nowaka, na podstawie art. 303 kpk
w zw. z art. 309 pkt 2 kpk

postanowił:

wszcząć śledztwo w sprawie: wyłudzenia poświadczenia nieprawdy w wyrokach
Sądu Okręgowego w Kielcach Wydział I Cywilny w sprawach dotyczących
naruszenia dóbr osobistych i zadośćuczynienia, poprzez podstępne
wprowadzenie w błąd co do stanu faktycznego i istniejących w sprawie dowodów,
tj. o przest. z art. 272 kk,

UZASADNIENIE

Poseł na Sejm RP Zbigniew Nowak złożył w tut. Prokuraturze zawiadomienie z
którego treści wynika, iż Prokurator Prokuratury Okręgowej w Kielcach L. J.,
wyłudził poświadczenie nieprawdy w wyrokach Sądu Okręgowego w Kielcach
Wydział I Cywilny w sprawach o naruszenie jego dóbr osobistych i
zadośćuczynienie, w związku z zamieszczonymi na jego temat publikacjami
prasowymi, poprzez podstępne wprowadzenie w błąd co do istnienia podstaw do
dochodzenia roszczenia.
Ponieważ zachodzi uzasadnione podejrzenie popełniania przestępstwa
określonego w art. 272 kk, postanowiono o wszczęciu śledztwa w powyższej
sprawie.

Prokurator Agata Gałuszka

p.s. ja uwazam, ze jest to oszustwo procesowe scigane z art 286. Ten Pan
doprowadził dziennikarzy do niekorzystnego rozporzadzania majątkiem w oparciu
o zatajony stan faktyczny. jego obowiazkiem było wyprowadzenie z błedu
zarówno sądu jak i pozwanych.

Jest jeszcze kwestia skazania z ar 212 kk dziennikarzy ( pomowienie ). Jezeli
chwyci to oskarżenie, trzeba bedzie wznowic procesy karne panie sędzio
Wozniak.

Osobnym problemem jest to, ze zarówno sąd cywilny jak i karny wiedziały albo
mogly wiedzieć jak jest stan faktyczny. Nigdy jednak nie zgodziły się w
zadnym procesie na dołaczenie materiałów z akt sprawy dyscyplinarnej lub tzw
sprawy kieleckiej.

Jeszcze jedno! bedzie wglad do całosci materiałów z wyłączeniem informacji
chronionych art 14 i 21 Ustawy o Policji ( tzw. poufne, osobowe zródła
informacji) Adresy wspolpracowników lub informatorów policji mnie nie
obchodzą. Mnie interesują "ustalenia"
Obserwuj wątek
    • ibk Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. 02.10.03, 09:42

Gratulacje i powodzenia,
      Korzystajac z okazji bardzo prosze o zainteresowanie sie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=8284127

--
      pozdrawiam
      ibk
      • ki.ki Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. 02.10.03, 11:01
        jakos ten link pokazuje pustke.Wam tez?GW zadziałała?
        • ibk Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. 02.10.03, 11:08
          jest puty poniewaz GW wyciela watek!

Moge sie teraz pokuisc o stwierdzenie (i nie bedzie ono przesadzone) ze p.
          Michnik KLAMIE! w spocie rekalmowym GW jaki jest nadawany w TV

mialo ni byc PANSTWA KOLESI i UKLADOW? czy usuwanie watkow to jest rzetelnosc?

teraz to co bylo w watku:
          Gość portalu: BBB napisał(a):

> GOŚC RADIA M IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl napisał w
          >
          > www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=60&w=8254686&a=8284003
          > „Może ktoś wezmie pod uwagę,że nie kto inny jak żona Syguta jest kierowni
          > kiem
          > tego Laboratorium.Piszę ktoś oprócz Prokuratury ,ba ta udaje ,że deszcz pada!
          > Pan Lubawski i spółka już po takich stwierdzeniach, powinni mieć wszczęte
          > śledztwo!Ludzie przecież to nie jest prywatny folwark Lubawskiego i spóły.Tp
          > jest przekroczenie uprawnień i niedpilnowanie obowiązków!Jak można było taki
          > majatek dać bez umów!A co jak w ogóle nie zechcą zapłacić nawet po
          > złotówce.Który sąd w Polsce wyda wyrok z nakazem zapłaty.Czy Lubawski,Sygut
          > pokryją straty miasta.To jest okropna afera!”.
          >
          > Czy to dlatego Szlachetny Sygut walczył wszystkimi sposobami i ze wszystkich
          > sił aby wszystkie NZOZ podpisały umowę z tym laboratorium?????
          > Czyżby Szlachetny Syguta posiadał aż takie „prawo moralne w sobie”
          > ?????
          **********************************************************************

• Gość: Gość Radia M Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 18:31
      Panie Nowak tj."casus Nowaka".Teraz jeżeli mój klijent uzyska niewygodny dla
      siebie wyrok sądu to zawsze będzie można twierdzić,że wyłudzono potwierdzenie
      nieprawdy na podstawie dowodów np.zeznań świadków.Sąd się dał podprowadzić lub
      nie miał rozeznania co do sowojego postępowania lub miał to ograniczone w
      stopniu znacznym jak poseł Nowak w opinii psychiatrycznej.Tego by nikt oprócz
      posła Nowaka i tej Prokurator Agaty Gałuszka nikt nie wymyslił.Dla nich dwoje
      nagroda "Nobla".Jeżeli będą to czytać sedziowie i ta sprawa trafi to Was to
      trzeba wydac koniecznie wyrok skazujacy na sędziego.To jakaś partanoja!
      • Gość: GOŚC RADIA M Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 18:53
        Wydać wyrok na samego siebie.
    • Gość: Życzliwy Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 18:38
      Panie Nowak w całej rozciągłości udowodnił Pan ,że popiera dawnych SB-ków.To
      co Pan tu wypisujesz to jawna obrona,dawnych obrońców socrealizmu Krzysia i
      Jacusia .Podpuścili Pana .Jeżeli nie starcza panu umysłu to zachowaj pan
      chociaż odrobinę instynktu samozachowawczego.
      • Gość: poseł nowak Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 21:39
        Postanowienie prokuratury jest "dowodem" na to, że istnieją w sprawie
        wydanych wyroków,zarówno cywilnych ( przegrane procesy gazet ) jak
        i karnych ( oskarżeni i skazani za pomowienie dziennikarze)tego typu
        wątpliwosci, że jest koniecznym jest ich wyjasnienie.

Tymi watpliwościami jest zawartość dokonanych zapisów magnetofonowych oraz
        argumentacja poki co niejawnych wniosków dyscyplinarnych i ich uzasadnien.

Jezeli prokurtaura uznała, że istnieją uzasadnione podstawy do wszczecia
        śledztwa w sprawie z art 272 kk ( ja uważam, ze jest to 286 kk oraz fałszywe
        oskarżenie z art 212 kk), to już nie moja sprawa.

Ja zeznałem, co widzialem w jawnej czesci postępowania V Ds 22/97, nadto
        założyłem, ze skoro PO w Kielcach skierował wniosek dyscyplinarny, to
        winnym tej stuacji nie jest prasa lecz przełożony oraz zawartość nagrań.

To jest proste jak przysłowiowy drut.

Ja nie bronie SB lecz jestem przeciw temu, ze Pan J. wysądził od prasy
        odszkodowanie, a teraz ząda od policji 150 tys zł

Widzę, ze komuś puszczają nerwy. Zapewniam, ze puszcza jeszcze bardziej,
        jak przeczytam stenogramy z podsłuchów i wyjdzie szydło z worka

Gość portalu: Życzliwy napisał(a):

> Panie Nowak w całej rozciągłości udowodnił Pan ,że popiera dawnych SB-ków.To
        > co Pan tu wypisujesz to jawna obrona,dawnych obrońców socrealizmu Krzysia i
        > Jacusia .Podpuścili Pana .Jeżeli nie starcza panu umysłu to zachowaj pan
        > chociaż odrobinę instynktu samozachowawczego.
        • Gość: Staś Rolicki Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 06:57
          Panie Nowak a o ,którego to prokuratora chodzi.
        • Gość: Zenek Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 07:06
          Panie p-ośle Nowak jeżeli Pan twierdzi,że wydanie jakiegoś postanowienia,przez
          przygłupiego być może prokuratora jest dowodem,to jednoczesnie Pan
          stwierdza,że wszystkie wydane względem Pana postanowienia przez prokuratorów
          mają swoje podstawy i są dowodami.Dowodami na to,że wszystko co Pan wypisujesz
          na prokuratorów:jaką Panu wyrządzili krzywdę z tym Pińczowem to bzdura.Czyż
          nie tak.Chyba ,że Pan myśli zgodnie z opinią wydaną przez psychiatrów wzgledem
          Pana.
          • Gość: Jakub Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 07:52
            Oj, Zenek, logika od miotły. Czy to ty jesteś tym prokuratorem czy może jakiś
            twój kumpel?
          • Gość: poseł nowak Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 08:10

Panie Zenek!

Postanowienia w moich sprawach, przynajmniej te pierwsze, mogly
            i były napewno bardzo naciągane. Swiadczy o tym fakt zarzutów
            umorzeń z BZP

W przypadku prokuratora prokuratury okręgowej tego powiedzieć nie mozna

Tu aby wszcząc śledztwo, i to w takiej sprawie ten "przyglupi prokurator",
            jego szef, a moze ktos wyzej musieli byc pewni tego co robią ( to nie są
            zarty - to jest prokurator PO), nadto wydaje się mi, że jakeś "błogosławeństwo"
            tez było pani prokurator Gałuszko potrzebne

Gość portalu: Zenek napisał(a):

> Panie p-ośle Nowak jeżeli Pan twierdzi,że wydanie jakiegoś
            postanowienia,przez
            > przygłupiego być może prokuratora jest dowodem,to jednoczesnie Pan
            > stwierdza,że wszystkie wydane względem Pana postanowienia przez prokuratorów
            > mają swoje podstawy i są dowodami.Dowodami na to,że wszystko co Pan
            wypisujesz
            > na prokuratorów:jaką Panu wyrządzili krzywdę z tym Pińczowem to bzdura.Czyż
            > nie tak.Chyba ,że Pan myśli zgodnie z opinią wydaną przez psychiatrów
            wzgledem
            > Pana.
            • Gość: Staniasław Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 08:22
              A jak będzie umorzenie to poleci imunitecik.To ma Pan pewne panie
              Nowak.Wszczynanie postepowania na wskutek zawiadomienia o nie popełnionym
              przestepstwie to jak pan wiesz jest karalne.Tu się Pan chyba
              przejechał.Wszczeli bo musieli wiedzą ,kto z tym chodzi.Prokuratura jest
              organem dyspozycyjnym.Były naciski polityczne jeszcze posła ,to wszczeli.O
              niczym to nie świadczy,tylko o panu Nowaku!
              • Gość: Jakub Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 08:38
                Ludzie, czy być komunistą oznacza zarazem - być debilem? Czy u was wystepuje
                wyłącznie inteligencja typu sowieckiego?
                No tak, przecież wiem, a pytam!
                • sowizdzal6 Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. 03.10.03, 12:05
                  • Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. adres: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl
                  Gość: Gość Radia M 02-10-2003 18:31 odpowiedz na list odpowiedz
                  cytując

Panie Nowak tj."casus Nowaka".Teraz jeżeli mój klijent uzyska niewygodny
                  dla
                  siebie wyrok sądu to zawsze będzie można twierdzić,że wyłudzono
                  potwierdzenie
                  nieprawdy na podstawie dowodów np.zeznań świadków.Sąd się dał
                  podprowadzić lub
                  nie miał rozeznania co do sowojego postępowania lub miał to ograniczone w
                  stopniu znacznym jak poseł Nowak w opinii psychiatrycznej.Tego by nikt
                  oprócz
                  posła Nowaka i tej Prokurator Agaty Gałuszka nikt nie wymyslił.Dla nich
                  dwoje
                  nagroda "Nobla".Jeżeli będą to czytać sedziowie i ta sprawa trafi to Was
                  to
                  trzeba wydac koniecznie wyrok skazujacy na sędziego.To jakaś partanoja!

• Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. adres:
                  *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl
                  Gość: GOŚC RADIA M 02-10-2003 18:53 odpowiedz na list odpowiedz
                  cytując

Wydać wyrok na samego siebie.

• Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. adres: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl
                  Gość: Życzliwy 02-10-2003 18:38 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Panie Nowak w całej rozciągłości udowodnił Pan ,że popiera dawnych SB-
                  ków.To
                  co Pan tu wypisujesz to jawna obrona,dawnych obrońców socrealizmu Krzysia
                  i
                  Jacusia .Podpuścili Pana .Jeżeli nie starcza panu umysłu to zachowaj pan
                  chociaż odrobinę instynktu samozachowawczego.

Gość: Staś Rolicki 03-10-2003 06:57 odpowiedz na list odpowiedz
                  cytując

Gość: Zenek 03-10-2003 07:06 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Panie p-ośle Nowak jeżeli Pan twierdzi,że wydanie jakiegoś
                  postanowienia,przez
                  przygłupiego być może prokuratora jest dowodem,to jednoczesnie Pan
                  stwierdza,że wszystkie wydane względem Pana postanowienia przez
                  prokuratorów
                  mają swoje podstawy i są dowodami.Dowodami na to,że wszystko co Pan
                  wypisujesz
                  na prokuratorów:jaką Panu wyrządzili krzywdę z tym Pińczowem to
                  bzdura.Czyż
                  nie tak.Chyba ,że Pan myśli zgodnie z opinią wydaną przez
                  psychiatrów wzgledem
                  Pana.

Gość: Staniasław 03-10-2003 08:22 odpowiedz na list
                  odpowiedz cytując

A jak będzie umorzenie to poleci imunitecik.To ma Pan pewne
                  panie
                  Nowak.Wszczynanie postepowania na wskutek zawiadomienia o nie
                  popełnionym
                  przestepstwie to jak pan wiesz jest karalne.Tu się Pan chyba
                  przejechał.Wszczeli bo musieli wiedzą ,kto z tym
                  chodzi.Prokuratura jest
                  organem dyspozycyjnym.Były naciski polityczne jeszcze
                  posła ,to wszczeli.O
                  niczym to nie świadczy,tylko o panu Nowaku!

Nie wiem czy mi sie wydaje, czy te wszystkie posty maja ten sam adres. A
                  sprawa rzeczywiście ciekawa.
                  • Gość: Jakub Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 12:16
                    Wygląda podejrzanie :)
                    Przynajmniej część tych postów, różnie podpisanych, pochodzi zapewne od tego
                    samego człowieka.
                    Gratuluję spostrzegawczości.
              • Gość: posel nowak Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 12:41
                Gość portalu: Staniasław napisał(a):

> A jak będzie umorzenie to poleci imunitecik.To ma Pan pewne panie
                > Nowak.Wszczynanie postepowania na wskutek zawiadomienia o nie popełnionym
                > przestepstwie to jak pan wiesz jest karalne.

To nie ja wszczynałem postępowania lecz prokurator po ocenie materiału
                dowodowego. Ja złożyłem zawiadomienie i trzeba mi przy tym artykule udowodnić,
                ze wiedzialem, iz:

zadne przestępstwo nie zostało popełnione przez prokuratora J.
                zadnego przestępstwa nie było

Jak mi Pan to udowodnim, to bedzie pan mowił o falszywym oskarżeniu

Tu się Pan chyba
                > przejechał.Wszczeli bo musieli wiedzą ,kto z tym chodzi.Prokuratura jest
                > organem dyspozycyjnym.Były naciski polityczne jeszcze posła ,to wszczeli.

a to jest pomowienie mnie i prokuratury. Wiele jest zawidomien, i to wobec
                mniej waznych ludzi i są podejmowane odmowy lub umorzenia.

Jezeli ktos się zdecydował na taki krok, to napewno nie z powodu posła tylko w
                oparciu ma materiał dowodowy, który uzasadniał wszczecie sledztwa.

O
                > niczym to nie świadczy,tylko o panu Nowaku!

To prosze to powiedziec prokuraturze, ktora wszczeła śledztwo
      • Gość: Życzliwy Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 15:40
        Poleci chyba immunitecik pana P-osła Z.Nowaka.Myslę ,że dał się podprowadzic
        panom z SB to sam odda ?Pan wie o czym piszę!Zawidzięczać będziesz Pan to
        Krzysiowi ale nie pan pierwszy i ostatni.Niejednego tak urządzili.
    • Gość: Ja Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.one.pl / 192.168.7.* 03.10.03, 18:09
      Jeżli ktoś zna jakąś sprawę, którą Pan poseł Nowak doprowadził od początku do
      końca do szczęśliwego wyjaśnienia bardzo prosze o informację...
      • Gość: Jakub Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 18:22
        No to podaj listę spraw, które "rozpoczął" pan poseł Nowak.
        • Gość: Zenek Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 20:12
          Przecież to nazdolnieszy prawnik w IIIRP.Wykształcenie zasadnicze zawodowe ale
          jakie ma wiadomości.Zna się równiez na psychiatri.Uczestniczy w sympozjach
          psychiatrów.To jest gość.A jeszcze zna trzy języki..
          • Gość: Jakub Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 20:55
            Palant, bigot etc., zmieniaj raczej IP niż nick, jeśli chcesz być nie
            rozpoznany. Tak częsta zmiana nicka powoduje ciągłe zaburzenia osobowości i już
            nie wyjdziesz z tego.
            • Gość: Bigot Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 21:31
              A jednak św. Jakubie Sandomierski twoja "inteligencja" też jest
              zachowawcza /zachowała sie jeszcze ta z przedszkola/, inaczej być wiedział, że
              jak któś łaczy się z internetem przez modem to na forum GW zawsze wyświetla się
              nazwa okręgu telekomunikacji oraz oznaczenie typu serwera /np.
              cvx.ppp.tpnet.pl/ i nie oznacza to, że autorem wypowiedzi jest jedna i ta sama
              osoba. Trochę więcej pokory wobec "dziwności tego świata" św. Jakubie.
              Co do prokuratora, to też go nie lubię, bowiem krzywdzi ludzi, oskarżając ich o
              niedobre uczynki, a od oskarżeń jesteś przecież ty św. Jakubie (!)
              • Gość: Jakub Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 21:48
                Nie przesadzaj IP-isto z wyprowadzaniem wniosków w stanie zaburzonej
                osobowości. Zamiast ciągłego podsrywania, lepiej ucz się polskości.
                • Gość: Bigot Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 01:56
                  św. Jakubie Sandomierski nie irytuj się, świat jest piekny. Nawet wówczas
                  jeżeli dookoła ciebie są sami Żydzi, komuniści, cykliści, złodzieje i
                  eurodeputowani. Zobacz wszyscy oni sprzysięgli się przeciwko tobie, ty moja
                  ostojo polskości ! Ale ty walcz !!!
                  • Gość: Jakub Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 07:58
                    Biedny idioto, oczekuj swojego sowieckiego raju, jak dobrobytu z Moskwy.
          • Gość: poseł nowak Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: 213.77.1.* 03.10.03, 21:21

> Przecież to nazdolnieszy prawnik w IIIRP.Wykształcenie zasadnicze zawodowe
            ale
            > jakie ma wiadomości.Zna się równiez na psychiatri.

Nie znam się na psychiatri i nigdy tak nie twierdziłem. Mam wiedze
            o psychiatri, szczegolnie sądowej. To jest zasadnicza różnica ZENEK

Uczestniczy w sympozjach psychiatrów.To jest gość.A jeszcze zna trzy języki..

a to się akurat bardzo zgadza...w tym jednak polski

Ty ZENEK, gdybyś czytał uważanie i co nieco z tego jeszcze wiedział, to byś
            wiedział, gdzie i jakie mam wyksztalcenie.

Teraz je nostryfikuje a w następnym roku bedzie prawo na jakimś uniwerstecie.
            Pogaadamy za rok! OK?
            • Gość: Zenek Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 08:24
              Nowak nostryfikawać to mozna dyplom wsyższej uczelni.Skoro tak to dlaczego w
              witrynie sejmowej jest napisane jak byk"Poseł Nowak -wykształecenie -
              zasadnicze zawodowe".Mozna skćzyc oczko w górę jak ten samorzadowiec ze
              Starachowic,też nostryfikował świadectwo na bazarach.Żeby chłopa nie zamknęli
              to już byłby na wyższej uczelni!
              • Gość: poseł nowak Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kazimierza-wielka.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 12:19

> Nowak nostryfikawać to mozna dyplom wsyższej uczelni.Skoro tak to dlaczego w
                > witrynie sejmowej jest napisane jak byk"Poseł Nowak -wykształecenie -
                > zasadnicze zawodowe".Mozna skćzyc oczko w górę jak ten samorzadowiec ze
                > Starachowic,też nostryfikował świadectwo na bazarach.Żeby chłopa nie zamknęli
                > to już byłby na wyższej uczelni!

ZENEK- Ja juz kiedys pisałem i nie bedę dla ciebie ekstra się powtarzał.
                Ja mieszkałem 14 lat za granicą i tam konczyłem szkoly, ktore teraz ( dyplomy )
                nostryfikuje.

Na stronie Sejmu jest to co jest, bo wg prawa polskiego mam w Polsce tyle ile
                mam. Napisza coś innego to bedzie problem.

Mnie nie przeszkadza " zasadnicze " na stronie sejmowej.

Tobie proponuje prowadzić rzeczową rozmowę!
            • Gość: Zenek Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 09:15
              Ty Nowak to ty chcesz ukończyć prawo w jeden rok!To chyba jakiś latający
              uniwerstetytet!
      • Gość: poseł nowak Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: 213.77.1.* 03.10.03, 21:16
        Gość portalu: Ja napisał(a):

> Jeżli ktoś zna jakąś sprawę, którą Pan poseł Nowak doprowadził od początku do
        > końca do szczęśliwego wyjaśnienia bardzo prosze o informację...

Chętnie je wymienie, ale prosze podać o jakie sprawy panu chodzi?
        Prokuratorskie, czy inne?
        • Gość: Ja Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.one.pl / 192.168.7.* 04.10.03, 09:24
          Gość portalu: poseł nowak napisał(a):

> Gość portalu: Ja napisał(a):
          >
          > > Jeżli ktoś zna jakąś sprawę, którą Pan poseł Nowak doprowadził od początku
          > do
          > > końca do szczęśliwego wyjaśnienia bardzo prosze o informację...
          >
          > Chętnie je wymienie, ale prosze podać o jakie sprawy panu chodzi?
          > Prokuratorskie, czy inne?
          Jakąkolwiek Pani pośle...
          • Gość: poseł nowak Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kazimierza-wielka.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 12:07

> Gość portalu: poseł nowak napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Ja napisał(a):
            > >
            > > > Jeżli ktoś zna jakąś sprawę, którą Pan poseł Nowak doprowadził od poc
            > zątku
            > > do
            > > > końca do szczęśliwego wyjaśnienia bardzo prosze o informację...
            > >
            > > Chętnie je wymienie, ale prosze podać o jakie sprawy panu chodzi?
            > > Prokuratorskie, czy inne?
            > Jakąkolwiek Pani pośle...

Trzeba czytać gazety, to by było wiadomo.

• Gość: Ja Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.one.pl / 192.168.7.* 04.10.03, 14:25
              Gość portalu: poseł nowak napisał(a):

> Gość portalu: Ja napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: poseł nowak napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: Ja napisał(a):
              > > >
              > > > > Jeżli ktoś zna jakąś sprawę, którą Pan poseł Nowak doprowadził o
              > d poc
              > > zątku
              > > > do
              > > > > końca do szczęśliwego wyjaśnienia bardzo prosze o informację...
              > > >
              > > > Chętnie je wymienie, ale prosze podać o jakie sprawy panu chodzi?
              > > > Prokuratorskie, czy inne?
              > > Jakąkolwiek Pani pośle...
              >
              >
              > Trzeba czytać gazety, to by było wiadomo.
              >
              Z gazet to wynika, że Pan z wielkim szumem coś zaczyna.Nigdzie nie znalazłem
              tytułu"Wyrok w sprawie rozpoczętej przez posła Nowaka".
              • Gość: poseł nowak Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.pinczow.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 16:21
                Akty oskarżnia to już panu nie wystarczą, lub np wykupienie prze Lafarge akcji
                pracowniczych, kórych z założenia nie chciano wykupić?

Jeszcze by tego brakowało, zeby oczekiwac odemnie gwarancji efektu. Prosze
                sobie z takim zadaniem iść do adwokata, to moze zagwarantuje panu jakeś
                załatwienie sprawy.

Nadto Pan wie, ze od zawiadomienia do skazania droga daleka, a w warszawie to
                wiecej niz jedna kadencja

> Gość portalu: poseł nowak napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Ja napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: poseł nowak napisał(a):
                > > >
                > > > > Gość portalu: Ja napisał(a):
                > > > >
                > > > > > Jeżli ktoś zna jakąś sprawę, którą Pan poseł Nowak doprowad
                > ził o
                > > d poc
                > > > zątku
                > > > > do
                > > > > > końca do szczęśliwego wyjaśnienia bardzo prosze o informacj
                > ę...
                > > > >
                > > > > Chętnie je wymienie, ale prosze podać o jakie sprawy panu chodzi
                > ?
                > > > > Prokuratorskie, czy inne?
                > > > Jakąkolwiek Pani pośle...
                > >
                > >
                > > Trzeba czytać gazety, to by było wiadomo.
                > >
                > Z gazet to wynika, że Pan z wielkim szumem coś zaczyna.Nigdzie nie znalazłem
                > tytułu"Wyrok w sprawie rozpoczętej przez posła Nowaka".
                • Gość: Kielczanin Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 03:22
                  Wielce szanowny Panie Pośle.
                  Ostatnio mało wypowiadałem się na tematy przez Pana poruszane.
                  Panie pośle ale dość wnikliwie zacząłem się przyglądać a analizować
                  to co Pan robi.Jak na razie mogę stwierdzić iż jedynym Pana "obrońcom"
                  jest "Jakub z S.". Dziwny to człowiek przyznać muszę.Inteligentny, dusza
                  artysty ale jak mawiał J.Piłsudski "cham".Nie potrafi dyskutować ani
                  merytorycznie udowodnić swoje lub Pana rację. Ale dość o Jakubie czas na Pana.
                  Nie jestm psychiatrom ani prokuratorem, jestem analitykiem.
                  Postanowiłem poddać analizie całość poczynań Pańskich we wszystkich sprawach.
                  Bardzo łatwo Pana można ukierunkować na "odpowiedni" tor.
                  Informacje które są Panu dostarczane są inspiracją do dalszych działań tak
                  aby osoby/a pozostała/y w ukryciu.Mówiąc prościej ktoś Panem umiejętnie
                  manipuluje.
                  Pana kolizja: ja nie rozumiem jak jakiś zwykły obywatel w obecności
                  Funkcjonariuszy Policji mógł próbować podwarzyć Pana wiarygodność.
                  Musiał być czymś podbudowany, jakie informacje posiadał na Pana temat.
                  Cała pańska sprawa i nagłośnienie Pana wtedy właśnie miało swój początek.
                  Panie Pośle dla pewnej grupy ludzi w tym państwie robi Pan kapitalną robotę
                  a tak naprawdę to sam nie wie co robi.
                  Sprawdziłem skuteczność Pana doniesień prokuratorskich na podstawie informacji
                  w necie.Jak na razie hitem sezonu jest "10 mln $ Jaskierni".
                  Wielokrotnie próbowałem sam Pana przestrzec, ale Pan jak "mały Jasio musi
                  zrobić sobie ziazi".Rzeczowe i treściwe posty "Stanisława" oburzają Pana i są
                  "wściekle" atakowane przez "Jakuba".Znam wielu prawników, lekarzy a nawet
                  posłów i to z różnych opcji politycznych.
                  Na pytanie o Pana pada jedna odpowiedź: "No Comments".
                  Powiem panu iż na samym początku byłem Panem lekko zafascynowany, wydawało mi
                  się iż wreszcie znalazł się człowiek godny stanowiska Posła Ziemi
                  Świętokrzyskiej.Jej obrońca. To co Pan uprawia nie ma nic wspólnego ze
                  sprawiedliwością i "dojściem" do prawdy.Województwo Świętokrzyskie umiera:
                  gospodarczo, kulturalnie i społecznie.Chwali się Pan iż pomógł Pan oszukanym
                  z Cementowni Małogoszcz, pytam więc ile nowych stanowisk Pan "załatwił" aby
                  zmniejszyć bezrobocie i głód na tym terenie.
                  Szanowny Panie Pośle w jednym poście pisze Pan iż jedna kadencja w Sejmie
                  nie wystarczy na dokończenie spraw ja na Pana miejscu na drugą bym nie liczył.
                  A tak na marginesie to proszę pamiętać, że na iternecie są witryny
                  zagranicznych uczelni i bardzo łatwo można sprawdzić co się chce i kogo się
                  chce.No chyba że Pan występował na tamtym terenie pod innym nazwiskiem.
                  Ja wiem iż może Pan być bardzo zdolnym człowiekiem o ilorazie inteloigencjii
                  powyżej normy ale wiedzę należy poddać ocenie aby móc uzyskać jej
                  poświadczenie.
                  Z Wyrazami Szacunku
                  Kielczanin
                  • Gość: Staniasław Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 08:47
                    Zachowania Pana Posłą wskazuja,że przypisuje on sobie jednoczesnie sporo
                    ról.Wydaje mu się niekiedy ,że jest prawnikiem,bo jakiś adwokat powiedział
                    mu,że z niego niezły prawnik.W innym znów przypadku przypisuje sobie wiedzę z
                    dziedziny psichiatrii(niech będzie sadowej jak sam chce).Poza tym cechuje go
                    mania przesladowacza.W rezultacie tak jak wspomniał Kielczanin,niektorym
                    sugeruje,że skończył studia wyższe ale nie w Polsce.Tu ma tylko wykształcenie
                    zasadnicze zawodowe.Oczywiscie nie uznaje tego bo On ma mniemanie o sobie,że
                    jego rozum i wiedza kwal;ifikują go do wykształcenia wyższego.Dyplom to jakiś
                    niepotrzebny papier.Panie "Kielczanin",czyz nie zauważa Pan w tzm wsyzstkim
                    objawow pewnej choroby.Pozdrawiam!
                    • Gość: Jakub Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 11:10
                      Staniasław i Kielczanin, oba na raz. Chcecie merytorycznej dyskusji to
                      napiszcie coś z sensem. Swoje "sensy" poprzyjcie sensownie odpowiednimi
                      cytatami, bo na razie pieprzycie nie dość że bez sensu, to jeszcze fałszywie
                      przypisując zmyślone przez was fakty i intencje.

Np. {cytuję wasze fałszywe słowa, świadczące o, delikatnie mówiąc, cymbaliźmie
                      umysłowym osoby cytowanej): "W rezultacie tak jak wspomniał Kielczanin, [poseł
                      Nowak]niektorym sugeruje,że skończył studia wyższe ale nie w Polsce.Tu ma tylko
                      wykształcenie zasadnicze zawodowe.Oczywiscie nie uznaje tego bo On ma mniemanie
                      o sobie,że jego rozum i wiedza kwal;ifikują go do wykształcenia wyższego.Dyplom
                      to jakiś niepotrzebny papier."

Tymczasem poseł Nowak kilkakrotnie informował bez podtekstów, że ma tylko wg
                      polskiego prawa tzw. wykształcenie zawodowe i takie też podaje w sejmie.
                      Wykształcenie uzupełniał w Niemczech, w innych czasach, i stara się o uznanie
                      tego przez prawo polskie. Po pomyślnym załatwieniu tych formalności prawnych -
                      jak dalej informował - zamierza podjąć studia prawnicze w Polsce.

Tu jest kwestia elementarnego zrozumienia czytanego tekstu, ale przez was, a
                      nie przez posła Nowaka, który tłumaczy wam cierpliwie jak dzieciom.
                      • Gość: Kielczanin Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 12:16
                        Po wypowiedzi "Jakuba" można stwierdzić o jego nastawieniu co do
                        adwersarzy Pana Posła Nowaka. Wydaje mi się, że "Jakub" i "poseł Nowak"
                        to ta sama osoba.
                        Pan Poseł Nowak odpowiada z rozwagą i kulturą, natomiast "Jakub" "wali"
                        gdzie popadnie.
                        Przesłałem kilka postów na grupę dyskusyjną i czekam na odpowiedź.
                        Z poważaniem
                        Kielczanin
                    • Gość: posel nowak Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: 213.77.1.* 06.10.03, 14:51
                      Gość portalu: Staniasław napisał(a):

> Zachowania Pana Posłą wskazuja,że przypisuje on sobie jednoczesnie sporo
                      > ról.Wydaje mu się niekiedy ,że jest prawnikiem,bo jakiś adwokat powiedział
                      > mu,że z niego niezły prawnik.W innym znów przypadku przypisuje sobie wiedzę z
                      > dziedziny psichiatrii(niech będzie sadowej jak sam chce).Poza tym cechuje go
                      > mania przesladowacza.W rezultacie tak jak wspomniał Kielczanin,niektorym
                      > sugeruje,że skończył studia wyższe ale nie w Polsce.Tu ma tylko wykształcenie
                      > zasadnicze zawodowe.Oczywiscie nie uznaje tego bo On ma mniemanie o sobie,że
                      > jego rozum i wiedza kwal;ifikują go do wykształcenia wyższego.Dyplom to jakiś
                      > niepotrzebny papier.Panie "Kielczanin",czyz nie zauważa Pan w tzm wsyzstkim
                      > objawow pewnej choroby.Pozdrawiam!

Ja pisalem o wiedzy nie z dziedziny psychiatri lecz o psychiatri
                      • Gość: Jakub Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 15:35
                        Te dzieciaki, panie Posle, naprawdę nie rozumieją czytanych tekstów, a nawet
                        częstokroć nie rozumieją znaczenia słów polskich. Zresztą sam Pan to nieraz
                        zauważył. Im chodzi tylko o wywołanie zamieszania starym żydowsko - esbeckim
                        sposobem i o poniżenie jedynego posła z regionu świętokrzyskiego, który
                        sensownie działa.
                        Pozdrowienia i wytrwałości

PS. W Końskich wyrwał się (ze snu) jakiś poseł Suski, aby ugrać trochę głosów
                        na "bezbronnych psach". Bierze wyborców na litość. :)
                  • Gość: poseł nowak Nikt mnie nie inspiruje... IP: 213.77.1.* 06.10.03, 15:05
                    ... i mną tym bardzie nie manipuluje.

To jest jakieś urojenie.

Cała wiedzę, którą mam np w sprawie afery kieleckiej, pochodzi z akt postępowań
                    przgotowawczych. Nikt mi nic nie sugerowała, w szczegolnosci taki, zeby mozna
                    było to nazwac "nakrecaniem mojej osoby"

To konfrontacja fragmentarycznej wiedzy, następnie jej rozwjanie i dochodzenie
                    samemu do wniosków. Krok po kroku, drogą deducji, poniwnych zapytań itd...nic
                    wiecej.

Jezeli idę do prokuratury i otrzymuje z Repertorium sygnature oraz wszystkie
                    wyłączenia, to trudno powiedziec, ze to jest manipulacja.

Np w przypadku Jaskierni. MOgłem coś napisać, po tym jak ktoś mi po raz
                    pierwszy o tym powiedział. Niezrobiłęm tego, bo było to jedyne zrodło. Nawet
                    gdyby to była prawda,ale pochodzaca z jednego, osobowego żrodła, to nie
                    zachowuje to dla siebie i szukam obiektywnego potwierdzenia takjej informacji.
                    Przewaznie musze mieć wiedzę z dwóch takich, nie osobowych zrodeł.

W tym przypadku były to dwa artykuły WPROST, ktore zawierały cytaty, w tym
                    jeden Prokuratora Okręgowego w Gdansku. To nie moze byc nawet sam w sobie
                    artykuł, napisany w oparciu o anonimowe zrodło. Za taka informacja musi stać
                    osoba wymieniona z nazwiska, u ktorej mozna potwierdzić prawdziwość cytatu.

Chyba ktoś nie powie, ze art. w sprawie gier losowych były inspirowane w celu
                    napisania przezmnie listu do Prokuratury Krajowej?

Jeszcze raz prosze o podanie, w ktorym miejscu mialbym być zostać zmanipulowany?

TYlko proszę nie jechać znowu z Przybylskim. Wiedze na temat afry posiadłem,
                    zanim zobaczyłem tego pana, resztę weryfkowałem, tak jak pisze - poprzez
                    czytanie akt

J
                    • Gość: wspólnik Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 21:19
                      Panie Pośle szanuje Pana za pana poglądy i odwagę za walkę ze złem które się
                      wszędzie panoszy.
                      Jako wspólnik "spółki pracowniczej" Łysogóry w Kielcach powołanej przez
                      p.Wojewodę Płaskonkę a praktycznie jednemu Panu S.w całości prosze Pana o
                      zajęcie się następującym problemem.Wszystcy dawni pracownicy Łysogór i
                      współnicy spółki pracowniczej zostali wywaleni z roboty przez Pana
                      S.odgrywającego dobergo wuja rękoma P.F.Przezsa Zarządu.
                    • Gość: wspólnik. Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 21:28
                      Pan wojewoda oddał cały majatek w prywatne rece p.S.a zwłaszcza
                      Jaskinię "RAJ"która daje Spółce p.S.dochody tekie,że za 2000 r spółka miała 2
                      mil.zł dochodu.Oczywiście zaden z prawowników wspólników n
                      gdy nić z tego nie miał bo całe zgromadzenie współników to p.S. i jego
                      przyjaciel a Panu znany notariusz P.. Umowa zawatra między P.S a wojewodą o
                      oddanie Jaskini Raj p.S to najbardziej strzeżona tajemnica a jej treści nie
                      znają nawet urzędnicy z U.Woj Kielce.Ciekawe ite wynosi ta odpłatność dla
                      Państwa a ile zgarnia p.S skoro spółka ma takie dochody.Ciekawe również
                      dlaczego dla p.Wojewody nie wygodny był jako inwestor strategiczny p.B. z
                      Drogowca i jego pieniadze,a pieniądze p. S i jego osoba były dobre.Ciekwy
                      temat Panie Pośle.
                      • Gość: poseł nowak Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: 213.77.1.* 07.10.03, 11:53
                        Gość portalu: wspólnik. napisał(a):

> Pan wojewoda oddał cały majatek w prywatne rece p.S.a zwłaszcza
                        > Jaskinię "RAJ"która daje Spółce p.S.dochody tekie,że za 2000 r spółka miała 2
                        > mil.zł dochodu.Oczywiście zaden z prawowników wspólników n
                        > gdy nić z tego nie miał bo całe zgromadzenie współników to p.S. i jego
                        > przyjaciel a Panu znany notariusz P..

Proszę podać, czy Pan miał zaproszenie na WZA ?

Umowa zawatra między P.S a wojewodą o
                        > oddanie Jaskini Raj p.S to najbardziej strzeżona tajemnica a jej treści nie
                        > znają nawet urzędnicy z U.Woj Kielce.Ciekawe ite wynosi ta odpłatność dla
                        > Państwa a ile zgarnia p.S skoro spółka ma takie dochody.Ciekawe również
                        > dlaczego dla p.Wojewody nie wygodny był jako inwestor strategiczny p.B. z
                        > Drogowca i jego pieniadze,a pieniądze p. S i jego osoba były dobre.Ciekwy
                        > temat Panie Pośle.

Jeszcze dziś bedzie prawdopodobnie wiadomo, ile wynosi odpłatnosc za dzierzawe
                        Jaskini RAJ?
                      • Gość: poseł nowak Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: 213.77.1.* 07.10.03, 15:23
                        Gość portalu: wspólnik. napisał(a):

> Pan wojewoda oddał cały majatek w prywatne rece p.S.a zwłaszcza
                        > Jaskinię "RAJ"która daje Spółce p.S.dochody tekie,że za 2000 r spółka miała 2
                        > mil.zł dochodu.Oczywiście zaden z prawowników wspólników n
                        > gdy nić z tego nie miał bo całe zgromadzenie współników to p.S. i jego
                        > przyjaciel a Panu znany notariusz P.. Umowa zawatra między P.S a wojewodą o
                        > oddanie Jaskini Raj p.S to najbardziej strzeżona tajemnica a jej treści nie
                        > znają nawet urzędnicy z U.Woj Kielce.Ciekawe ite wynosi ta odpłatność dla
                        > Państwa a ile zgarnia p.S skoro spółka ma takie dochody.

Na kazdy rok od 1994 do 1996 była zawarta umowa na oddanie do odpłatnego
                        korzystania z 4.2 ha ( Wejscie do Jaskini oraz infrastruktura w okół ) za 20
                        tys.

Brak jest jednak informacji w UW na temat tego co się stało z przedłuzeniem tej
                        umowy po sierpniu 1996.

Nie ma też informacji, jak zostało splacone 2.8 mil zł za odpłatne korzystanie
                        przez spolke pracownicza i jak wykonano zobowiazania inwestycyjne. Dane te są
                        prawdopodobnie w Delegaturze Skarbu Panstwa w Kielcach.

Za kilka dni beda do dyspozycji, wtedy bedzie wiadomo, co się stało
                        z 4.2 ha i całą infrastrukturą ( kto ma te 4.2 ha ) ten kasuje utarg
                        za wejscie do "Jaskini Raj". Jaskinia nadal pozostaje własnoscią Skarbu
                        Panstwa. Na 4.2 ha mozna było jedynie dostać od wojewody wieczyste uzytkowanie
                        i własnośc naniesien

W sprawie Walnego Zgromadzenia Wspolników proszę dostarczyć mi kopie aktu
                        noatarialnego z tego WZA oraz informacje, czy był pan i w jaki sposob o nim
                        informawany.

Pan P. słynie z tego, ze pisze w dokumentach, to za co mu "płaca"

Ciekawe również
                        > dlaczego dla p.Wojewody nie wygodny był jako inwestor strategiczny p.B. z
                        > Drogowca i jego pieniadze,a pieniądze p. S i jego osoba były dobre.Ciekwy
                        > temat Panie Pośle.
                    • Gość: Kielczanin Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 00:41
                      Szanowny Panie Pośle Nowak.
                      Po pierwsze "Jakub" robi więcej dla Pana złego niż dobrego.Prośba do jakuba ja
                      wiem ,że jest demokracja wolność słowa i wypowiedzi, ale człowieku ty jesteś
                      beznadziejny z tą swoją komuną i judaizmem. Mieszkasz sobie w najbogatszym
                      regionie byłego województwa kieleckiego, gdzie za jego czasów wpompowano kupę
                      szmalu na sadownictwo i ogrodnictwo. Państwo Polskie za to zapłaciło nie
                      komuniści i nie żydzi ale wszyscy Polacy. W głowie ci się pomerdało, albo
                      jesteś spod znaku "zielonej Maryhy". Tyle do Jakuba. Wracając do Pana Panie
                      Pośle i sprawy Jaskierni. Wg moich poszukiwań na necie i nie tylko, mogę
                      stwierdzić iż artykuły na temat w/w posła wydrukowały tylko dwa pisma "Wprost"
                      i "Fakty i Mity". A cała reszta prasy milczy, nawet "GW" milczy nie mówiąc
                      jusz o "Rzepie". Pisze Pan, że przekazuje sprawę prokuraturze i czeka na co na
                      umorzenie. Jeśli chodzi o Krzysia Przybylskiego to jest on dla mnie błaznem i
                      gówniarzem i lepiej pomógł by własnemu bratu,który musi żebrać na bazarach a
                      nie zajmował się pierdołami. A tak na marginesie to ciekaw jestem kiedy Tomuś
                      "Tygrys" Chojnowski przejrzy na oczy i pogoni tego palanta z UM.
                      Ja też jestem Ciekaw powiem szczerze dla czego Pan tak go broni (K.P.)
                      Pan nie wie ile złego zrobił razem z drugim palantem Jacusiem.
                      A może Pan Panie pośle przyjrzy się tym dwu Panom, mają ciekawe życiorysy.
                      Przeczytałem na poście poniżej, że ktoś próbuje podpuścić pana na "Łysogóry".
                      Z Sawiczem Panu tak łatwo nie pójdzie i ma dobrych adwokatów.
                      Jak widzi, że ktoś zaczyna koło niego "chodzić" uderza głośno i skutecznie.
                      Serdecznie Pozdrawiam
                      • Gość: Jakub Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 11:24
                        1. Współczuję wiedzy politycznej, historycznej i dodatkowo dotyczącej
                        gospodarki komunistycznej w Sandomierskiem. Kielczanin to wierny obraz
                        komunistycznego zidiocenia.

2. O różnych przestępstwach Jaskierni kilka razy pisała "Rzeczpospolita", o
                        czym były też informacje na tutejszym forum.
                        • Gość: Kielczanin Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 04:36
                          Jakub jesteś szalony, arogancki i cham. To ty jesteś komunista i bolszewik.
                          Operujesz ich metodami.
                          • Gość: Jakub Terapia komunowstrząsami IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 10:38
                            Czy w tej Morawicy nie macie biblioteki? A może ci "wasi lekarze z Morawicy"
                            leczą was komunowstrząsami?

Kołchozy sadownicze i sowchozy warzywno-pomidorowe przyjęły się dobrze w naszym
                            rejkomie i należą do szerokiej, wszechzwiązkowej grupy socjalistycznych
                            przodowników w tym zakresie. Nasza awangarda, przodująca klasa robotników
                            rolnych sadownictwa i ogrodnictwa, osiągnęła dalszy postęp na drodze
                            upowszechniania owoców, naszych zdobyczy socjalizmu, wśród ogółu obywateli
                            naszej socjalistycznej ojczyzny. Średni plon naszych dorodnych owoców stale
                            wzrasta i w przyszłości osiągnie 17 i,przecinek, 257 tysięcznych skrzynki,
                            nazwanej dla uczczenia idei naszej rewolucji, uniwersalną. Nadal przewidywany
                            jest dalszy wzrost plonów w naszych socjalistycznych gospodarstwach, co jest
                            dobitnym przykładem na wyższość gospodarki socjalistycznej nad reakcyjnym
                            chłopstwem, rozkułaczonymi kułakami i innymi wrogami naszej socjalistycznej
                            rzeczywistości.
                            Także w zakresie powszechnego spożycia czerwonych odmian pietruchoselerów
                            uczyniliśmy kolejny krok do przodu. Niestety, w otaczających nas sąsiednich
                            wsiach znalazł się wyrodny element antysocjalistyczny, który krytykuje nasze
                            osiągnięcia w budowie nowoczesnych socjalistycznych stosunków rolnych na
                            podsandomierskiej wsi. Element ten, posługując się jakże perfidną metodą
                            prześmiewczą, kwestionuje nasze przodujące metody agrotechniczne, dzięki którym
                            corocznie obsiewamy coraz większy obszar sadów jabłoniowych. Należy nadmienić,
                            Szanowni Towarzysze, że metodę tę otrzymaliśmy w ramach internacjonalistycznej
                            przyjaźni i bratniej pomocy dla naszej socjalistycznej ojczyzny od przodujących
                            kołchozów wielkiego Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich. Technologia
                            radziecka, stosowana w naszym przodującym gospodarstwie socjalistycznym,
                            spowodowała, że gdyby nie występujący przejściowo w naszej ludowej ojczyźnie
                            brak nasion jabłoniowych, to przy tak wydatnej pomocy specjalistów radzieckich,
                            moglibyśmy już dzisiaj zagospodarować hektarowo znacznie większy obszar
                            doskonałej, dzięki Naszej Partii i Towarzyszowi Pierwszemu Sekretarzowi
                            osobiście, ziemi ogrodniczej i całkowicie zaspokoić popyt na owoce w naszej
                            socjalistycznej ojczyźnie, a nadwyżki przeznaczyć na eksport w ramach eksportu
                            wewnętrznego, zdobywając w ten sposób duże ilości dewiz w postaci bonów
                            dolarowych.
                            Dziękując Komitetowi Centralnemu Naszej Partii i Towarzyszowi Pierwszemu
                            Sekretarzowi za przyznanie naszemu sad-kołchozowi zaszczytnej Nagrody za nasze
                            osiągnięcia w upowszechnianiu socjalistycznych metod technologicznych w
                            sadownictwie, przedkładamy równocześnie nasze podania o dalsze dotacje
                            finansowe dla naszego przodującego gospodarstwa sadowniczego.
                            Niech żyje Związek Radziecki! Niech żyje Nasza Partia! Niech żyje Towarzysz
                            Pierwszy Sekretarz!

Przecież ty jesteś debilem i żadnym sposobem nie da się tego ukryć.
                      • Gość: poseł nowak Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: 213.77.1.* 07.10.03, 11:49
                        Gość portalu: Kielczanin napisał(a):

> Szanowny Panie Pośle Nowak.
                        > Po pierwsze "Jakub" robi więcej dla Pana złego niż dobrego.Prośba do jakuba
                        ja
                        > wiem ,że jest demokracja wolność słowa i wypowiedzi, ale człowieku ty jesteś
                        > beznadziejny z tą swoją komuną i judaizmem. Mieszkasz sobie w najbogatszym
                        > regionie byłego województwa kieleckiego, gdzie za jego czasów wpompowano kupę
                        > szmalu na sadownictwo i ogrodnictwo. Państwo Polskie za to zapłaciło nie
                        > komuniści i nie żydzi ale wszyscy Polacy. W głowie ci się pomerdało, albo
                        > jesteś spod znaku "zielonej Maryhy". Tyle do Jakuba. Wracając do Pana Panie
                        > Pośle i sprawy Jaskierni. Wg moich poszukiwań na necie i nie tylko, mogę
                        > stwierdzić iż artykuły na temat w/w posła wydrukowały tylko dwa
                        pisma "Wprost"
                        > i "Fakty i Mity". A cała reszta prasy milczy,

a mają sie powtarzać? Czy Pan nie wie jak działa prasa? Oni tylko jako pierwsi!

nawet "GW" milczy nie mówiąc
                        > jusz o "Rzepie". Pisze Pan, że przekazuje sprawę prokuraturze i czeka na co
                        na
                        > umorzenie. Jeśli chodzi o Krzysia Przybylskiego to jest on dla mnie błaznem i
                        > gówniarzem i lepiej pomógł by własnemu bratu,który musi żebrać na bazarach a
                        > nie zajmował się pierdołami. A tak na marginesie to ciekaw jestem kiedy Tomuś
                        > "Tygrys" Chojnowski przejrzy na oczy i pogoni tego palanta z UM.
                        > Ja też jestem Ciekaw powiem szczerze dla czego Pan tak go broni (K.P.)

Panie Drogi Kielczanin! Ja nie bronie Krzysia, ja probuje ustalić tylko to, co
                        zapisały magnetofony, które wtedy właczono, co jest tych 42 rozmowach, któe
                        prowadził Leszek J.?

Czy Pan tego nie rozumie drogi panie?

> Pan nie wie ile złego zrobił razem z drugim palantem Jacusiem.
                        > A może Pan Panie pośle przyjrzy się tym dwu Panom, mają ciekawe życiorysy.
                        > Przeczytałem na poście poniżej, że ktoś próbuje podpuścić pana na "Łysogóry".
                        > Z Sawiczem Panu tak łatwo nie pójdzie i ma dobrych adwokatów.

A kto to jest ten Sawicz?

> Jak widzi, że ktoś zaczyna koło niego "chodzić" uderza głośno i skutecznie.
                        > Serdecznie Pozdrawiam

Co znaczy skutecznie wg Pana?
                      • Gość: poseł nowak Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: 213.77.1.* 07.10.03, 11:55
                        Gość portalu: Kielczanin napisał(a):

> Szanowny Panie Pośle Nowak.
                        > Po pierwsze "Jakub" robi więcej dla Pana złego niż dobrego.Prośba do jakuba
                        ja
                        > wiem ,że jest demokracja wolność słowa i wypowiedzi, ale człowieku ty jesteś
                        > beznadziejny z tą swoją komuną i judaizmem. Mieszkasz sobie w najbogatszym
                        > regionie byłego województwa kieleckiego, gdzie za jego czasów wpompowano kupę
                        > szmalu na sadownictwo i ogrodnictwo. Państwo Polskie za to zapłaciło nie
                        > komuniści i nie żydzi ale wszyscy Polacy. W głowie ci się pomerdało, albo
                        > jesteś spod znaku "zielonej Maryhy". Tyle do Jakuba. Wracając do Pana Panie
                        > Pośle i sprawy Jaskierni. Wg moich poszukiwań na necie i nie tylko, mogę
                        > stwierdzić iż artykuły na temat w/w posła wydrukowały tylko dwa
                        pisma "Wprost"
                        > i "Fakty i Mity". A cała reszta prasy milczy, nawet "GW" milczy nie mówiąc
                        > jusz o "Rzepie". Pisze Pan, że przekazuje sprawę prokuraturze i czeka na co
                        na
                        > umorzenie. Jeśli chodzi o Krzysia Przybylskiego to jest on dla mnie błaznem i
                        > gówniarzem i lepiej pomógł by własnemu bratu,który musi żebrać na bazarach a
                        > nie zajmował się pierdołami. A tak na marginesie to ciekaw jestem kiedy Tomuś
                        > "Tygrys" Chojnowski przejrzy na oczy i pogoni tego palanta z UM.
                        > Ja też jestem Ciekaw powiem szczerze dla czego Pan tak go broni (K.P.)
                        > Pan nie wie ile złego zrobił razem z drugim palantem Jacusiem.
                        > A może Pan Panie pośle przyjrzy się tym dwu Panom, mają ciekawe życiorysy.
                        > Przeczytałem na poście poniżej, że ktoś próbuje podpuścić pana na "Łysogóry".
                        > Z Sawiczem Panu tak łatwo nie pójdzie i ma dobrych adwokatów.

Kogo? - Szufla, Czecha, Degenera czy moze Kosowskiego skazanego ostatnio przez
                        Rzecznika ORA w Krakowie za niepodpisanie apelacji?

Pozyjemy, zobaczymy!

> Jak widzi, że ktoś zaczyna koło niego "chodzić" uderza głośno i skutecznie.
                        > Serdecznie Pozdrawiam
                        • Gość: Pigwa nie ta Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 15:34
                          Poleci chyba imunitecik panu Nowakowi.Chłop się zagalopował?Ale tak
                          bywa.Czekam na dalsze reakcje.
                          • Gość: poseł nowak Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: 213.77.1.* 07.10.03, 19:34
                            Nie poleci! Wiem co robie. Moje zawiadomienie nie jest napewno falszywym
                            oskarzeniem ani tym bardziej zawadomieniem o nie zaistnialym przestępstwie.

Tym bradziej, ze to sama prokuratura stwierdziła poprzez wszczecie, ze moga
                            występować cechy przestępstwa. Jezeli tak, to jak mozna twierdzić, ze złożyłem
                            zawiadomienie bezpodstawnie. To jest logiczne i proste jak...drut.

Mnie się wydaję, ze sprawa jest tak prosta, ze w przypadku wszczecia, a takie
                            juz jest, mozna mowić o akcie oskarżenia dla pana L.

Ja podałem, co zobaczyłem, tj co mowiła na pana J. pani Tomaszewska, ale do
                            wszczecia to chyba przeczytano też nagrania z podsłuchów.

Proszę zauawazyć, ze skoro Urbaniak z PO w Krakowie w roku 1995 wszczał
                            o utrudnianie postępowań przez prokuratorów w Kielcach sledztwo, co zrobił
                            natychimiast po przeczytaniu stenogramow z podsłuchów, to musiał coś
                            konkretnego usłyszeć. Teraz to samo tylko w innym kontekscie zrobiła w sprawie
                            L. prokuratura. Prosze mi tylko nie mowic, ze obydwie decyzje były podyktowane
                            naciskami, bo się popłacze ze smiechu.

Moze nic z tego nie wyjdzie, ale sprawy dla mnie z tego nie bedzie, no moze pan
                            L. poleci do Sądu Cywilnego na mnie.

Póki co to czekamy!

Jak się uda, bo w takich kategoriach trzeba o tej sprawie mysleć, to bedzie
                            mała...draka.

Dla tych co twierdza, ze nic się mi nie udało, polecam dzisieje Echo Dnia.

Akt osakrżenia po 10 latach dla pana Adama K. z Doliny Nidy...za conajmniej
                            25 milionów złotych strat przy prywatyzacji.

To coś ponoć było nie do przeskoczenia - ile osob się obłowiło na tym? I co ?

Udało się?!
                            • Gość: Pigwa nie ta Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 20:19
                              Oj wyjdzie wyjdzie i to karna na sto fajerek.Pan o tym wiesz.Ostrzegali Pana
                              ale Pana itylegencyja jest na takim jakim jest poziomie.Śledziłem ten czat i
                              zgadzałem się ze stanowiskiem tych ,którzy Pana ostrzegali.Panie Nowak wiecej
                              pokory .Nie słuchaj Pan podżegaczy z SB.To wszystko!
                              • Gość: Stanisałw Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 20:25
                                Panie Nowak tu wchodzi w grę inny artykuł ten z początku pana
                                wypowiedzi.Pomyśl Pan trochę to o to samo co Długosz Heniu.
                                • Gość: GOŚC RADIA M Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 20:48
                                  Tak ,czy owak cienko,cienko Panie P-ośle Nowak!Będzie chryja ,bedą jaja tylko
                                  z Posła będzie faja!
                                  • Gość: hmm.. Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: *.one.pl / 192.168.7.* 08.10.03, 07:43
                                    Zauważyliście, że Pan poseł Nowak zaprasza wszystkich do donoszenia na innych?
                                    A przebieg tego forum wskazuje do jakich ekstremalnych wypowiedzi to może
                                    doprowadzić....
                                    • Gość: poseł nowak Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: 213.77.1.* 08.10.03, 11:18
                                      Lepiej, zeby w zamowieniach panowały nieprawidłowści a szpitale...padały!
                                • Gość: poseł nowak Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: 213.77.1.* 08.10.03, 11:17
                                  moze pan mi podpowiedziec, bo nie wiem o co chodzi
                                  • Gość: Z.Nowak Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 22:12
                                    A o którego to prokuratora chodzi Panie Pośle?
                                    • Gość: posel nowak Re: Nikt mnie nie inspiruje... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 22:36
                                      Zadzwon Pan do pani prokurator Tomaszwskiej z PO w Kielcach lu Pani Gałuszko
                                      PR Krowodrza- oni wiedza

Ja tego nie powiem- nie ma głupich. Ktos chce mnie sprowokowac!

Gość portalu: Z.Nowak napisał(a):

> A o którego to prokuratora chodzi Panie Pośle?
                                    • Gość: poseł nowak ... próba prowokacji ze strony pana... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:33
                                      Gość portalu: Z.Nowak napisał(a):

> A o którego to prokuratora chodzi Panie Pośle?

wczesniej!

Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J.
                                      Autor: Gość: Staś Rolicki IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl
                                      Data: 03-10-2003 06:57 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

Panie prokuratorze, bo wszystko na to wskazuje,
                                      nie uda się Panu mnie sprowokować do podania pełnego nazwiska i imienia.
                                      ...a pozniej na skarge!

Już sie pan poskarzył na publikacje tresci postanowienia o wszczeciu
                                      sledztwa w Prokuraturze w Krakowie.
                                      Teraz brakuje panu jedynie jeszcze tego, zeby zarzucic mi,ze podałem Pana
                                      nazwisko

Tym prokuratorem moze byc np. Staś Rolicki

Panie L.! To nie ja naruszam pana dobra, to Pan sobie sam je niszczy. Poczekajmy
                                      na decyzje prokuratury i odtajnienie stenogramow.

Bedziemy cebule przynosić...
    • Gość: posel nowak Juz chyba wiem o co chodzi... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 23:29
      Utrudnianie postepowania karnego poprzez publikacje lub art 241 kk, tj
      ujawnienie informacji z postepowania karnego

Faktycznie prokuratura zamiast przysłać mi informacje o
      wszczeciu, "podrzuciala" mi całe postanowienie o wszceciu
      wraz z uzasadnieniem. Przyznam, ze dopiero teraz widze,
      ze jest to kopia postanowienia a nie informacja w trybie 305 kpk

Sekretarka skanuje mi poczte, a ja ja wlepiłem na forum. Ok!
      Jezeli ktoś mysli, ze tą publikacją coś utrudniłem, lub ujawniłem
      "tejemnicie sledztwa " to prosze mnie scigac.

Korespondencja przysła bez jakiejkolwiek informacji o poufnosci tej
      korespondencji, wiec była domniemana zgoda na posługiwanie się tym
      dokumentem.
      Poza tym, co to za tajemnica? O utrudnieniu sledztwa też raczej nie
      moze być mowa

• Gość: Staś Rolicki Re: Juz chyba wiem o co chodzi... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 08:52
        Tak czy owak brak jest wiedzy panie Nowak?Nie nazywaj mnie pan Prokuratorem bo
        podam Pana do sądu o zniesławienie!
        • Gość: Zenek Re: Juz chyba wiem o co chodzi... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 09:04
          Może Pan teraz motać jak Pan chce Panie Nowak.Jedno jest pewne ostrzegałem
          Pana ,że pańska wiedza jest zbyt mała(wykształcenie zasadnicze zawodowe)aby
          zrozumieć tajniki choćby prawa karnego.
          • Gość: poseł nowak Re: Juz chyba wiem o co chodzi... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 10:04

> Może Pan teraz motać jak Pan chce Panie Nowak.Jedno jest pewne ostrzegałem
            > Pana ,że pańska wiedza jest zbyt mała(wykształcenie zasadnicze zawodowe)aby
            > zrozumieć tajniki choćby prawa karnego.

Jedno jest jednak pewne - ja nigdy, z takim wykształceniem nie popełniłem
            zadnego przestępstwa ( abstarchując od skazania mnie z gumowego art, tj grozby
            karalnej, wymyslonej przez pewną panią adwokat i rzekomego pomowienia
            burmistrza Pinczowa)

A Pan też moze o sobie to powiedzieć?

Czekam na postępowanie- bedziemy wiedziec kim są rozmowcy na tym forum

Jakie tajniki panie ZENEK? Jezeli znajmość paru przepisów kk interpretuje pan
            jako tajniki, to boze chron nas przed takimi "wielkimi znawcami" procedury
            karnej
        • Gość: poseł nowak Re: Juz chyba wiem o co chodzi... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 09:56
          Gość portalu: Staś Rolicki napisał(a):

> Tak czy owak brak jest wiedzy panie Nowak?

To nie brak wiedzy- to góra "pudło". Zeby miec wiedze, to musiałbym
          byc z ABW.
          Uwaga! Ostatnio modne są podsłuchy. Dziś np. na ten temat pisze
          Gazeta Wyborcza.
          Moze Was też jus podsłuchuje kapitan Szałas? Oby!

Nie nazywaj mnie pan Prokuratorem bo
          > podam Pana do sądu o zniesławienie!

Strachy na lachy! Jak "X" moze poczuć się zniesławiony?
          To grozba (bezprawna) spowodowania wszczecia niezasadnego postepowania
          karnego w celu zmuszenia mnie do okreslonego
          zachowania "przestępco". To jest karane!!!
          • Gość: poseł nowak kim są Zenek, Stanisław, Staś Rolicki? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 10:14
            Gość: Staś Rolicki, 03-10-2003 06:57
            Gość: Zenek, 03-10-2003 07:06

Gość: Zenek, 04-10-2003 08:24

Gość: Zenek, 10-10-2003 09:15

Gość: Staniasław, 06-10-2003 08:47

Gość: Staś Rolicki, 10-10-2003 08:52
            Gość: Zenek, 10-10-2003 09:04

Wiecej odwagi- prosze się przedstawić i pisac z otwartą przyłbica,
            a nie probować prowokowac lub czekać jak powinie mi sie noga
            • Gość: poseł nowak 1:O dla Zenka, Stasia itp. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 14:42
              Własnie otrzymałem decyzje o umorzeniu postepowania karnego w tej sprawie.
              Brawo panowie - działamy! Niech zyje "układ Iwanickiego"

Z tej kwalifikacji faktycznie sprawa była do umorzenia.
              Pozostaje jednak 286 kk
              Bedzie wglad - zobaczymy co dalej.
          • Gość: GOŚC RADIA M Re: Juz chyba wiem o co chodzi... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 22:05
            Widać jak posłowi Nowakowi puszczają nerwy.On tylko potrafi wypisywać
            inwektywy jak jakiś Jakub.Przecież Ci człowieku tłumaczyłem,że nie masz
            racji.Wyzywasz innych od przestępców a sam piszesz,że byłes skazany
            z "Gumowych artykułów".Nie znam takiego określenia.Jako posłowi taka postawa
            nie przystaje.Poseł nie powinien osądzać przd wydaniem wyroku skazującego,co
            Nowakowi się zdarza często.Aby kogoś skazać tak jak skazuje Nowak trzeba mieć
            co najmniej elementarną wiedzę.Tak czesto robi Wyborcza ,a póżniej Pan Nowak
            ma pretensje,że zostali skazani bezprawnie.Sąd chyba wie co robi i z wyrokami
            Sądów -Poseł w szczególności nie może polemizować.To jest karygodne aby
            człowiek,który stanowi prawo(poseł) dyskryminował instytucje Sądów a jeszcze
            składał zawiadomnienie,że sąd wydając wyrok dał się oszukać (w dwóch
            instancjach).To jest chore Panie Nowak!Pan obrazaj samego siebie jako nieuka a
            nie innych.Puszczaja Panu nerwy (jak to Pan określasz)!Trzeba się leczyć z
            chamstwa też.Pozdrwiam.Może znajdą sie ludzie ,którzy wreszcie zweryfikują
            swoje poglądy co do tego Pana.
            • Gość: poseł nowak Re: Juz chyba wiem o co chodzi... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 22:31
              Gość portalu: GOŚC RADIA M napisał(a):

> Widać jak posłowi Nowakowi puszczają nerwy.On tylko potrafi wypisywać
              > inwektywy jak jakiś Jakub.Przecież Ci człowieku tłumaczyłem,że nie masz
              > racji.Wyzywasz innych od przestępców a sam piszesz,że byłes skazany
              > z "Gumowych artykułów".Nie znam takiego określenia.Jako posłowi taka postawa
              > nie przystaje.Poseł nie powinien osądzać przd wydaniem wyroku skazującego,co
              > Nowakowi się zdarza często.Aby kogoś skazać tak jak skazuje Nowak trzeba mieć
              > co najmniej elementarną wiedzę.Tak czesto robi Wyborcza ,a póżniej Pan Nowak
              > ma pretensje,że zostali skazani bezprawnie.Sąd chyba

..."chyba wie albo nie wie"

wie co robi i z wyrokami
              > Sądów -Poseł w szczególności nie może polemizować.

Szczególne z tym cywilnym - gospodarczym, co to na niekorzyśc Blacharza,
              na wniosek Putowskich, w oparciu o fakture poswiadczającą nieprawdę wydano!
              Teraz wyrok jest uniewazniony a dwaj Putowscy mają mają akt oskarżenia

To jest karygodne aby
              > człowiek,który stanowi prawo(poseł) dyskryminował instytucje Sądów a jeszcze
              > składał zawiadomnienie,że sąd wydając wyrok dał się oszukać (w dwóch
              > instancjach).

ja złozyłem zawiadomienie w innej sprawie- ...tego, ze ktoś oszukał sąd

...to proponuje dziś ogladać TVN od 22 45. Bedzie widać, jak ławnik wział
              50 tys zł łapówki, albo o SR w Szczecinie, co tajemnicy panstwowej nie mogł
              upilnować i przecieku w sprawie podłsuchu się dopuscił, lub też takiego
              sądu, co to upadłosći huty ostrowiec w kilka godzin się dopuscił, albo o sądach
              na sląsku, co to 200 opinii sądowo psychiatryczych "klepneły", a może sąd
              warszawski, co to 300 spraw
              zagubił i kilka tysiecy przedawnił

To jest chore Panie Nowak!Pan obrazaj samego siebie jako nieuka a
              > nie innych.Puszczaja Panu nerwy (jak to Pan określasz)!

mnie puszczają? K. i M. powiedzieli by, ze to panu!
              Trzeba się leczyć z
              > chamstwa też.Pozdrwiam.Może znajdą sie ludzie ,którzy wreszcie zweryfikują
              > swoje poglądy co do tego Pana.
    • Gość: Jakub Czyje nerwy puściły ? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.10.03, 23:39
      Czy w sprawie: poseł Nowak kontra pokomunistyczne łapserdaki z forum GW (lub
      odwrotna kolejność podmiotów) chodzi tylko o to komu "puściły nerwy"?
      • Gość: poseł nowak To już żałoba... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 00:42
        Ja mam bardzo dobry humor i na pewno nie puszczają mi nerwy.
        Mnie się wydaje, że dni niektórch "łapserdaków" są policzone.

Prosze zobaczyć takiego Karola Napierskiego. Pan prokurator
        poszedł sobie na weekend, a tu taki klaps w sobote - kłopoty z IPN

Dziś jest prokuratorem, jutro bęc - juz byc moze nie. Zapomniał
        pan prokurator jak popieral w 1985 w Otwocku lewe oskarżenie.

Skąd ja to znam? Teraz rozumiem dlaczego szef tak trzyma strone kolegi
        Piwko, w moim sfingowanym oskarżeniu o rzekome fałszywe oskrżenie
        pani mec. F.
        Pytanie tylko kto jest lepszy - Napierski czy Piwko?

Chyba p. Piwko, bo nie dość, ze jego podwładny taśmowo postawił
        mi 7 na szybko wymyslonych, to jeszcze dorobiono mi opinie psychiatryczną,
        którą następnie Heniek k. Długosz dał koledze "Gadzinie".
        Co za rodzinka?

...ale nadchodzą ciezkie czasy Jakubie.

Rybnik - sprawa się rypła
        Ciborz - to samo
        Choroszcz - tak samo
        Czestochowa - ławnik aresztowany
        Polcja - komendant złapany na falszywych zeznaniach
        Prokurator Krajowy - sprawa w IPN
        Prokuratura Wawa - Środmiescie - 300 spraw zgubionych - kilkanascie śledztw

moze bedzie jeszcze normalnie?

Grabek czekał jakieś 5 lat, zanim go zamkneli panie prokuratorze Piwko
        ...krok po kroku do pełnego sukcesu

Wydaje się mi, ze za niechęć do oskarzenia Putowskich, tych od Blacharza
        i "zgubienie" mojej opinii przez prokurature, pana dni na tym urzędzie są
        jednak policzone

• Gość: poseł nowak problemy szefa prok. Piwko IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 00:56

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_031013/kraj/kraj_a_3.html
          • Gość: Żałobnik Re: problemy szefa prok. Piwko IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 01:19
            Trzeba mieć tupet nieszczęsny p ośle, aby swoje nędzne kło poty z tzw. wymiarem
            sprawiedliwości porównywać ze sprawami wytaczanymi za komuny przedstawicielom
            opozycji. Dzięki takim ludziom jak m.in Broniszewscy może dzisiaj pleść androny
            także na tym forum i "dyskutować" ma głupie tematy biorąc miesięcznie po ok.
            20000 zł; Zachowaj właściwą miarę i nie wystawiaj głowy zbyt wysoko ponad
            krawężnik, bo niechcący Jakub cię kopnie
            • Gość: poseł nowak ma pan faktycznie racje?! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 01:39
              Tak się składa, ze nie jest to porównuje mnie do Broniszewskich,
              lecz wskazuje, ze dziś obowiazuje takie same metody. Powiem
              wiecej - wtedy mozna było liczyc na Wende...lub Neumanna,
              dziś niestety nawet Naumann nie chce przyjąc zlecenia,
              jezeli chodzi o kolege z NRA ( jest tam obok Naumanna też Szufel )

...i jeszcze cos! W latach 1981 do 83 też byłem przesladowany.
              Byłem pracownikiem stoczni Gdynia, niejednokrotnie zatrzymywanym...nawet
              skazanym.
              W 1983 z powodu wyraznej grozby ze strony SB musiałem opusic na prawie 10 lat
              Polske. bedę nieskormny - dostałem... azyl polityczny w RFN i to po...6
              miesiacach. Była to wtedy najszybsza decyzja o nadaniu statusu
              Przyjechalem jachtem do Trawemuende w dniu 17 lipca 83, a w grudniu już
              otrzymałem decyzje o uznaniu jako uchodzca polityczny.

Ja wróciłem zaraz po zmianie ustroju, po ustąpieniu zagrozenia, bo nie byłem
              uchodzcą gospodarczym lecz politycznym, przyjechałem budować kraj
              ...i co mamy? Dalej sfingowane procesy i oskarżenia, prywate i korupcje

Teraz jest znacznie gorzej. Wtedy bylo sie politycznym, mialo się obronców,
              teraz decyduje kasa i układy, tzw, Wymiar Sprawiedliwosci
              uległ "komercjalizacji", a "rzucajacych" wysyla sie na
              detencje psychiatryczną. Obecnie na detencji przebywa 1600 osob, z tego
              300 bezprawnie. Tego by nawet prof. Serbski i Pieczarkowa, twórcy schozofrenii
              bezobjawowej nie zrobili. Prosze zobaczyć, co jest w Rybniku, Ciborzu

• Gość: posęł nowak jakie 20 tys. zł...? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 01:42
              ...ja mam 6000 zł wynagrodzenia i 2000 zł diety- nic wiecej!!!!

Moze koszt biura i wynagrodzenie pracowników to moj zarobek? Jezeli tak
              wg pana jest to proszę do lekarza
        • Gość: Żałobnik Re: To już żałoba... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 01:06
          A oskarżenie Anny Marszałek się nie udało. Też żałoba ?
        • Gość: Jakub Re: To już żałoba... IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 00:50
          Moje pytanie dotyczyło bardziej tych grup smutnych panów tłoczących się za
          jednym nickiem i będących np. zbiorowym kielczaninem.
    • Gość: poseł nowak powodztwo pana prok. J. contra KW Policji IP: *.sejm.gov.pl / 10.30.2.* 25.10.03, 16:25
      Niedługo bedziemy znali wynik pozwu cywilnego prokurator J.
      contra KW Policji KIELCE, contra Przybylski, contra Frydrych.

Pan prokurator ząda dużej kasy za rzekome naruszenie dóbr osobistych w roku 1993

Problem w tym, ze sąd teraz zazadał i chyba uzyskał wglad do sprawy
      V Ds 22/97, tj afery kieleckiej

Jak przegra to powodztwo, to bedzie ciekawie. Jak ocenić wtedy zeznania pana J.
      w procesach karnych i cywilnych przeciwko dziennkarzom?

Sąd wyzucił z sali mojego asystenta, bo na pytanie, czy bedzie świadkiem w
      sprawie odpowiedział, że - nie, i jest od posła Nowaka. To rozujszyło świadka,
      pania T. i powoda- pana J.

Jak nie wiedzieli, kto jest na sali to nie wnosili o wyłączenie jawnosci, jak
      usłyszeli - nowak - było "raus" z sali.

Nie ma problemu panie J. Teraz bedę osobiście.
      • Gość: Policjant Re: powodztwo pana prok. J. contra KW Policji IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 21:07
        Policjanci i byli Policjanci lub Milicjanci odpowiedźcie na wypowiedzi pana p-
        osła Nowaka w kwestii Przybylskiego i Frydrycha.Powiedzcie szczerze ,kim oni
        byli.Jakie mieli powiązania z Bezpieką,ile mieli przestępstw na sumieniu i nie
        tylko.Ile zrobili krzywd ludziom.Gdzie sa skazania w sprawie Stąporkowa,zakupu
        kradzionego Golfa(to dotyczy Frydrycha).Gdzie sprawa ścigania Zbigniewa Bujaka
        przez Frydrycha i kieleckich działaczy Solidarności?Dlaczego Przybylski mimo
        skazania za przestępstwo kryminalne dalej oskraża będąc Zastępcą Tygrysa
        Chojnowskiego?Dlaczego te oskarżenia nie mają potwierdzenia w materiałach
        procesowych(mimo upływu 10 miesięcy)?Kto zatrudnił Strząbałę -Generalisiimusa
        (bez matury w MPEC Kielce)? Kto za to wszystko zwróci (odszkodowania)-miasto
        Kielce,czyli my wszyscy.Opowiedzcie Panu Posłowi Nowakowi,kogo broni.Mnie się
        wydaje,że to jedna ES-Becka paka.
        • Gość: poseł nowak Re: powodztwo pana prok. J. contra KW Policji IP: 217.153.94.* 25.10.03, 22:46
          Gość portalu: Policjant napisał(a):

> Policjanci i byli Policjanci lub Milicjanci odpowiedźcie na wypowiedzi pana p-
          > osła Nowaka w kwestii Przybylskiego i Frydrycha.Powiedzcie szczerze ,kim oni
          > byli.Jakie mieli powiązania z Bezpieką,ile mieli przestępstw na sumieniu i
          nie
          > tylko.Ile zrobili krzywd ludziom.Gdzie sa skazania w sprawie
          Stąporkowa,zakupu
          > kradzionego Golfa(to dotyczy Frydrycha).

W sądzie moze pan sprawdzić - ja wiem. Jak pan nie wie, to jakim jest pan
          policjantem?

Gdzie sprawa ścigania Zbigniewa Bujaka
          > przez Frydrycha i kieleckich działaczy Solidarności?Dlaczego Przybylski mimo
          > skazania za przestępstwo kryminalne dalej oskraża będąc Zastępcą Tygrysa
          > Chojnowskiego?Dlaczego te oskarżenia nie mają potwierdzenia w materiałach
          > procesowych(mimo upływu 10 miesięcy)?Kto zatrudnił Strząbałę -Generalisiimusa
          > (bez matury w MPEC Kielce)? Kto za to wszystko zwróci (odszkodowania)-miasto
          > Kielce,czyli my wszyscy.Opowiedzcie Panu Posłowi Nowakowi,kogo broni.Mnie się
          > wydaje,że to jedna ES-Becka paka.

Jezeli mamy takich ciemnych policjantów, co nie potrafią zrozumiec instrukcji
          do zelazka, to nie dziwi mnie fakt, ze co nóż jakiś jest nawalony i jezdzi
          samochodem. Jeszcze raz powtarzam - prosze mi nie wmawiać, ze bronie
          Przybylskiego.

Proces o ktorym pisze jest przeciwko KWP w Kielcach. Za poprzedniego
          kierwnictwa pan J. liczył na 150 tys zł, traz zjechał na 50 tys zł.
          Nie wazne w tym kontekscie kim w latach 80 byli ci dwaj panowie,
          w kontekscie "afery kielckiej" to oni mają racje i Przybylski nie przekroczył
          w sprawie J. uprawnień. Proszę wiedzieć, że probież trzeżwosci się niestety
          zabarwił, a to, ze się potukł, to już prosze pytać tych co go pilnowali

W sparwie BUJAKA prosze o blizsze dane. Chetnie sprawdze to oskarżenie. To moze
          być zbrodnia komunistyczna, ze którą mogą odpowiedziec. Jezeli był akt
          oskarżenia, to kim byli prokuratorzy i sedziowie.

Mam pytanie- kto w policji kieleckiej chroni burdele pewnej pani?
          Tego też pan nie wie?
    • Gość: poseł nowak Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: 213.77.1.* 05.11.03, 21:15
      Jutro bedzie być moze wiadomo o czym w roku 1993 prokurator J. rozmawiał sobie
      z panem złodziejem O. i panem Cz.
      • Gość: Jan O. Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 21:58
        Myślę Panie Nowak,że Pan też myśli i ma pełną teczkę wyroków,iż jestem
        złodziejem.Przykre to bardzo aby poseł III RP nazywał kogoś złodzijem nie mająć
        żadnych podstaw do takich oskarżeń.Nigdy złodzijem nie byłem,nie byłem też
        skazany w żadnej sprawie . Nawet mnie Pan nie znasz ,a zawsze jestem przez Pana
        oskarżany.Znosiłem to do czasu ale teraz przebrał Pan miarę.Cytował Pan mnie
        już wcześniej z nazwiska (sprawa 2305/97)Myślę ,że wyjatkowo ochoczo pozbawi
        się Pan imumitetów poselskich kiedy sprawa trafi do sądu.
        • Gość: poseł nowak Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sejm.gov.pl / 10.30.2.* 07.11.03, 07:39
          Gość portalu: Jan O. napisał(a):

> Myślę Panie Nowak,że Pan też myśli i ma pełną teczkę wyroków,iż jestem
          > złodziejem.Przykre to bardzo aby poseł III RP nazywał kogoś złodzijem nie
          mająć
          >
          > żadnych podstaw do takich oskarżeń.Nigdy złodzijem nie byłem,nie byłem też
          > skazany w żadnej sprawie . Nawet mnie Pan nie znasz ,a zawsze jestem przez
          Pana
          >
          > oskarżany.Znosiłem to do czasu ale teraz przebrał Pan miarę.Cytował Pan mnie
          > już wcześniej z nazwiska (sprawa 2305/97)Myślę ,że wyjatkowo ochoczo pozbawi
          > się Pan imumitetów poselskich kiedy sprawa trafi do sądu.

a kim jest Jan O.? To ten sam co moj O.?

Z innej strony! Kogo tu mamy na forum?
        • Gość: poseł nowak ukrywanie i nie prowadzenie postępowań karnych IP: *.sejm.gov.pl / 10.30.2.* 07.11.03, 07:42
          a te ukrywane postępowania karne, ktorym nigdy nie nadano biegu, z przełomu lat
          90, to jak nazwać
          • Gość: poseł nowak Co się dzieje obecnie z panem Cz.? IP: *.sejm.gov.pl / 10.30.2.* 07.11.03, 08:04
            Czy ktoś wie?
            Ponoc - wg pana Kupieckiego z Morawicy, ma miec detencje
        • Gość: Jakub Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 08:14
          Czy ten O., to jakiś prawnik? :)))))))))

Panie Pośle, to pewnie ten sam osobnik, który tu wiele razy wymyślał, ubliżał i
          przekonywał, że Pan nie ma racji, odgrzebując przestępcze czyny prokuratorów i
          sądów. Tym razem wymyślił taką formę straszaka.
          Pozdrawiam
          • Gość: poseł nowak Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sejm.gov.pl / 10.30.2.* 07.11.03, 10:43
            Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Czy ten O., to jakiś prawnik? :)))))))))
            >
            > Panie Pośle, to pewnie ten sam osobnik, który tu wiele razy wymyślał, ubliżał
            i
            >
            > przekonywał, że Pan nie ma racji, odgrzebując przestępcze czyny prokuratorów
            i
            > sądów. Tym razem wymyślił taką formę straszaka.
            > Pozdrawiam

Ten prawdziwy O. zadzwinił dziś do mnie i probnował mi wmawiać, że moj "O.",
            to on. Powiedział też, ze jego kolega mu to pokazał. Wydaje sie, ze Pan O. to
            nie ten wczesniejszy autor lub autorzy.

To chyba jakies prokuratory.

Acha! Powiedział też, ze wie, ze jego gtelefon nie było podłsuchiwany, a w
            stenogramach nie znajde nic zwiazanego z jego osoba.

Panowie O., skąd ta pewność, przecież Wy nie mielisćie nigdy dostępu do zadnego
            materiału a już na pewno do decyzji w sprawie podsłuchów.

Oj Panowie, nerwy wam puszczają, było to zresztą słychac w glosie pana O.
            • Gość: Jakub Re: Sledztwo w sprawie prokuratora J. IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 11:39
              A może ten dzwoniący O. chce być sławny na całą Polskę i dlatego wmawia Panu to
              i owo, i uskarża się na mieście, tj. na forum.
              Tak właśnie zrobiła niedawno pewna 17-letnia Angielka, która też chciała być
              sławna, tyle że na całą Anglię. Dziewczyna lubi zaliczać piłkarzy, a więc po
              meczu ligowym wlazła do pokoju hotelowego tych piłkarzy i zaczęła ich zaliczać
              po kolei, bo była dość atrakcyjna. W pokoju było tylko dwóch, więc poprosiła,
              żeby zaprosili jeszcze kilku kolegów, po czym ich ugościła. Po kilku dniach
              rozmyśliła się. Poszła na policję i powiedziała, że na tych dwóch to ona się
              zgadza, ale reszta to na pewno ją zgwałciła. I od razu zorganizowała spotkanie
              z prasą, żeby o tym szczegółowo opowiedzieć i rozgłosić na całą Anglię.

Może pan O. chce wzorować się na dziewczynie!
    • Gość: poseł nowak Juz niedługo bedzie wiadomow wszystko IP: *.sejm.gov.pl / 10.30.2.* 13.11.03, 12:02
      ...bo mam juz wgląd w "działalność" Panow : O.C. i... J.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka