Dodaj do ulubionych

Poseł Nowak remont SR Kielce

IP: 213.77.1.* 12.11.03, 15:28
Mam dla Pana Posła interesującą informację odnośnie remontu Sadu Rejonowego
w Kielcach. Jak ostatnio donosiła Gazeta Wyborcza nadzór budowlany odkrył
że praca w Sądzie trwa pomimo remontu. To przecież skandal tam sie można
przecież pozabijać. Ostatnio nawet sędzia tego sądu z wydziału karnego Pani
Pasnik miała wypadek spadła ze schodów i skręciała nogę. Przecież Prezes
Okręgowy powinien ponieść odpowiedzialność karną a nie tylko za wykroczenie.
Jest na to nawet odpowiedni art. w prawie budowlanym. Bardzo proszę żeby Pan
Poseł tego dopilnował , zeby osoby odpowiedzialne poniosły zasłuzoną kare.
Nie może przecież tak być że prawo jest różnie stosowane wobec obywateli.
Proszę dać znać co Pan poseł w tej spraiwe zrobił na forum loklanym Gazety
Wyborczej .
Obserwuj wątek
    • Gość: poseł nowak Re: Poseł Nowak remont SR Kielce IP: *.sejm.gov.pl / 10.30.2.* 12.11.03, 15:40
      Gość portalu: Gość napisał(a):

> Mam dla Pana Posła interesującą informację odnośnie remontu Sadu Rejonowego
      > w Kielcach. Jak ostatnio donosiła Gazeta Wyborcza nadzór budowlany odkrył
      > że praca w Sądzie trwa pomimo remontu. To przecież skandal tam sie można
      > przecież pozabijać. Ostatnio nawet sędzia tego sądu z wydziału karnego Pani
      > Pasnik miała wypadek spadła ze schodów i skręciała nogę. Przecież Prezes
      > Okręgowy powinien ponieść odpowiedzialność karną a nie tylko za wykroczenie.
      > Jest na to nawet odpowiedni art. w prawie budowlanym. Bardzo proszę żeby Pan
      > Poseł tego dopilnował , zeby osoby odpowiedzialne poniosły zasłuzoną kare.
      > Nie może przecież tak być że prawo jest różnie stosowane wobec obywateli.
      > Proszę dać znać co Pan poseł w tej spraiwe zrobił na forum loklanym Gazety
      > Wyborczej .

slyszalem z tym wypadkiem i złamana nogą sedziego. Problem jest jednak
      zwiazany z niewąłsciwymi plytkami ( bardzo sliskie ) a nie bezposrednio z
      remontem.

Tu trzeba zrobic ekspertze, czy taki rodzaj plytek nie zagraza zyciu i zdrowiu.
      Jeżeli by się to potwierdziło, to trzeba to wszystko ...rwac !

• Gość: BBB Re: Poseł Nowak remont SR Kielce IP: proxy / 10.1.0.* 12.11.03, 15:48
        Gość portalu: poseł nowak napisał(a):
        > slyszalem z tym wypadkiem i złamana nogą sedziego. Problem jest jednak
        > zwiazany z niewąłsciwymi plytkami ( bardzo sliskie ) a nie bezposrednio z
        > remontem.
        >
        > Tu trzeba zrobic ekspertze, czy taki rodzaj plytek nie zagraza zyciu i
        zdrowiu.
        >
        > Jeżeli by się to potwierdziło, to trzeba to wszystko ...rwac !

A to inwestor i projektant nie wiedzą jaki wymogi powinny spełniać płytki???
        Kto zapłaci za wymianę płytek i zapłatę świadczeń pokrzywdzonej?
        Pozdrawiam
    • Gość: BBB Re: Poseł Nowak remont SR Kielce IP: proxy / 10.1.0.* 12.11.03, 15:44
      Jak rozumiem Pani Sedzia Pasnik otrzyma zasiłek chorobowy oraz odszkodowanie
      za wypadek w pracy. Będzie to sfinansowane z naszych składek.
      A nie ma przepisu, który nałożłby obowiązek zapłaty tych świadczeń przez
      Prezesa Sądu, skoro wypadek nastąpił w wyniku Jego "kompetentnych" decyzji?
    • Gość: Bigot Re: Poseł Nowak remont SR Kielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 16:46
      Dlaczego odpowiedzialność ma ponosić Przezes SO, a nie Prezes SR ?
      Prawo budowlane:
      "Art. 93. Kto:

7)użytkuje obiekt budowlany bez zawiadomienia o zakończeniu budowy lub bez
      wymaganego pozwolenia na użytkowanie,

podlega karze grzywny.
      Art. 94. Orzekanie w sprawach o czyny, określone w art. 92 i art. 93,
      następuje na podstawie przepisów Kodeksu postępowania w sprawach o
      wykroczenia."

To jest ewentualna podstawa odpowiedzialności kierownictwa Sądu Rejonowego lub
      Okręgowego.

Do Pana Posła Nowaka:
      Zapoznałem się z Pana interpelacjami dotyczącymi m.in. funkcjonowania wymiaru
      sprawiedliwości i zastanawiam się dlaczego w tych interpelacjach przekręca Pan
      fakty. Rozumiem, że jak każdy wnioskodawca dopasowuje Pan sobie te fakty pod z
      góry założoną tezę. Tyle tylko, że jeżeli chce Pan uchodzić za
      profesjonalistę, to powinien dbać o szczegóły, bo w tych szczegółach tkwi
      najczęśiej istota problemu.
      I jeszcze jedno czy R. Nowak to jakiś kuzyn, bo jeżeli tak, to bardzo
      nieładnie wykorzystywać uprawnienia posła do załatwiania osobistych interesów.

Pozdr.
      • Gość: poseł nowak Re: Poseł Nowak remont SR Kielce IP: *.sejm.gov.pl / 10.1.2.* 12.11.03, 17:45
        Gość portalu: Bigot napisał(a):

> Dlaczego odpowiedzialność ma ponosić Przezes SO, a nie
        Prezes SR ?
        > Prawo budowlane:
        > "Art. 93. Kto:
        >
        > 7)użytkuje obiekt budowlany bez zawiadomienia o
        zakończeniu budowy lub bez
        > wymaganego pozwolenia na użytkowanie,
        >
        > podlega karze grzywny.
        > Art. 94. Orzekanie w sprawach o czyny, określone w art.
        92 i art. 93,
        > następuje na podstawie przepisów Kodeksu postępowania w
        sprawach o
        > wykroczenia."
        >
        > To jest ewentualna podstawa odpowiedzialności
        kierownictwa Sądu Rejonowego lub
        > Okręgowego.
        >
        > Do Pana Posła Nowaka:
        > Zapoznałem się z Pana interpelacjami dotyczącymi m.in.
        funkcjonowania wymiaru
        > sprawiedliwości i zastanawiam się dlaczego w tych
        interpelacjach przekręca Pan
        > fakty. Rozumiem, że jak każdy wnioskodawca dopasowuje
        Pan sobie te fakty pod z
        > góry założoną tezę. Tyle tylko, że jeżeli chce Pan
        uchodzić za
        > profesjonalistę, to powinien dbać o szczegóły, bo w
        tych szczegółach tkwi
        > najczęśiej istota problemu.
        > I jeszcze jedno czy R. Nowak to jakiś kuzyn, bo jeżeli
        tak, to bardzo
        > nieładnie wykorzystywać uprawnienia posła do
        załatwiania osobistych interesów.
        >
        > Pozdr.

Rafał NOWAK nie jest moja zadna rodziną. Bardzo nieładnie
        jest też nie odczekując odpowiedzi na pytanie, sugerowac

Co do pierwszego zarzutu, to prosze o konkrety, bo nie
        ładnie jest mi znowu zarzucać coś bez przytaczania

2 do 0

po trzecie- prosze przeczytac Ustawe o sprawowaniu
        mandatu posła w tym temacie.

Tam jest napisane...poseł moze w swoim imieniu...
        • Gość: Bigot Re: Poseł Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 23:29
          Cieszę się, że R.Nowak nie jest Pana rodziną, bo to świadczy, iż nie złatwiał
          Pan własnych spraw posługując się mandatem poselskim. Jeśli Pan dobrze
          przeczytał mój post, to zauważył zapewne, że wyraziłem się w trybie
          przypuszczającym / „jeżeli”/. Takiej wypowiedzi nie można uznać za sugestię.
          Wystarczy, że Pan zaprzeczy i nie ma sprawy.
          Zresztą zastosowałem w tym przypadku właśnie pański sposób dochodzenia do
          pewnych z góry założonych wniosków np. w sprawie rzekomych zakupów przez
          sędziów materiałów budowlanych po niższej cenie, li tylko na tej podstawie, iż
          jakaś firma prowadzi aktualnie rozbudowę SR Kielce.

1 : 1

Co do tych drobnych rozbieżności w faktach:
          Dlaczego przemilczał Pan, iż to właśnie żona R.F. stwierdziła, że jest on
          alkoholikiem i znęca się nad rodziną, bo nie uwierzę, iż prokurator sam bez
          żadnego działania ze strony pokrzywdzonej postanowił oskarżyć takiego
          porządnego ojca i męża ?
          Dlaczego przemilczał Pan, iż prokuratury tut. okręgu same poprosiły o
          wyłączenie od prowadzenia sprawy tej sprawy, właśnie m.in. z uwagi na
          wcześniejsze zarzuty R.F. ?
          Przypuszczam, że gdyby tego nie zrobiły padłby z Pana strony zarzut, że
          postępowanie prowadzili prokuratorzy, którzy czuli osobistą niechęć do R.F.
          Na jakiej podstawie twierdzi Pan, że sprawa o znęcanie się nad najbliższymi
          jest zemstą prokuratorów za rzekome pomawianie ich o łapówki ? Czy to znaczy,
          że prokurator aby uzyskać dowody w tej sprawie zmusił pokrzywdzoną do złożenia
          zeznań na niekorzyść
          męża ? Jeżeli tak, to dlaczego Pan o tym nie wspomniał w interpelacji ?

Najbardziej jednak podoba mi się Pana następujące stwierdzenie:

„Z dużym prawdopodobieństwem, nie czytając nawet opinii, a w
          szczególności przy tym, jakie prokuratura w Dąbrowie Tarnowskiej posiada
          kwalifikacje do oceniania poprawności sporządzonej opinii
          sądowo-psychiatrycznej - a znam to z własnego doświadczenia - stwierdzić
          muszę, że prawdopodobnie sporządzona opinia jest niepełna.”

Majsterszyk Panie Pośle.

Wprawdzie opinii Pan nie czytał, ale Pan wie, że jest ona niepełna.
          Pan posiada doświadczenie w przeprowadzaniu oceny opinii sądowo –
          psychiatrycznych, ponieważ sam Pan był badany /tak wnioskuję z w/w cytatu,
          chyba, że się mylę/. Prokurator takich kwalifikacji nie ma, gdyż sam nie był
          badany.
          Dość interesujący sposób wnioskowania.
          Znaczy to Panie pośle, iż ewentualnie Kwaśniewskiego powinien sądzić
          Kwaśniewski, gdyż tylko Kwaśniewski dobrze zna Kwaśniewskiego /przewrotne
          prawda ?/.

Moje uwagi nie są spowodowane żadnymi osobistymi uprzedzeniami w stosunku do
          Pana. Po prostu nasunęły mi się te wątpliwości po przeczytaniu interpelacji
          poselskich.

2:2

Pozdr.

Znam ustawę o wykonywaniu mandatu posła, ale zgodzi się Pan, że nie jest
          etyczne wykorzystywanie tego mandatu do załatwiania spraw osobistych /jeżeli
          Pan uważa inaczej to znaczy, że mamy odmienne poglądy na kwestie etyczne/.
          • Gość: poseł nowak Re: Poseł Nowak IP: *.sejm.gov.pl / 10.30.2.* 13.11.03, 08:01
            Gość portalu: Bigot napisał(a):

) Cieszę się, że R.Nowak nie jest Pana rodziną, bo to świadczy, iż nie złatwiał
            ) Pan własnych spraw posługując się mandatem poselskim. Jeśli Pan dobrze
            ) przeczytał mój post, to zauważył zapewne, że wyraziłem się w trybie
            ) przypuszczającym / „jeżeli”/. Takiej wypowiedzi nie można uznać za
            ) sugestię.
            ) Wystarczy, że Pan zaprzeczy i nie ma sprawy.

Pan natomiast nie musi uzywa zdania w trybie przypuszczającym, tak długo dopoty
            nie uzyska pan odpwiedzi na zadanie pytanie. Odczeka pan- nie bedzie kwestii.
            To jest rozwiazanie

) Zresztą zastosowałem w tym przypadku właśnie pański sposób dochodzenia do
            ) pewnych z góry założonych wniosków np. w sprawie rzekomych zakupów przez
            ) sędziów materiałów budowlanych po niższej cenie, li tylko na tej podstawie,

) jakaś firma prowadzi aktualnie rozbudowę SR Kielce.

mam w tej kwestii list od pracowników sądu

)
            ) 1 : 1
            )
            ) Co do tych drobnych rozbieżności w faktach:
            ) Dlaczego przemilczał Pan, iż to właśnie żona R.F. stwierdziła, że jest on
            ) alkoholikiem i znęca się nad rodziną, bo nie uwierzę, iż prokurator sam bez
            ) żadnego działania ze strony pokrzywdzonej postanowił oskarżyć takiego
            ) porządnego ojca i męża ?

Drogi Panie! Zona F. mogła stwierdzić co chciała, ale F nie jest alkoholikiem.
            Jaki jest to jest, ale z własnych obserwacji wiem,ze piwo to rzadkość. Takie
            zeznania są weryfikowanle i nie mozna ich bezkrytycznie przyjmować

) Dlaczego przemilczał Pan, iż prokuratury tut. okręgu same poprosiły o
            ) wyłączenie od prowadzenia sprawy tej sprawy, właśnie m.in. z uwagi na
            ) wcześniejsze zarzuty R.F. ?

Jakie, wobec kogo?

Jezeli sie nie myle i chodzi od F. z Skarżyska, to z tego co wiem, a wiem od
            prokuratora Krawieckiego, o wyłaczenie wnioskowała nie PR i nie PO a sam F.

Czy pan wie, czym zajmował się F, , jakie kontakty miał do prokuratorów?

Ten pan był swego czasu przedstawicielem pewnego wrocławskiego stowarzyszenia
            poszkodowanych przez sądy. Człowiek na około chwaiłi się wiedzą na
            temat "przekretów" w kieleckich prokuraturach. To on jako pierwszy wskazała mi
            na posiedzenie sejmowej komisji w dniu 12.04.93 w sprawie afery kieleckiej.
            Ciagle słyszałem - idę do Jasinskiego, idę do jaworskiego, cos tam Tomaszewska

) Przypuszczam, że gdyby tego nie zrobiły padłby z Pana strony zarzut, że
            ) postępowanie prowadzili prokuratorzy, którzy czuli osobistą niechęć do R.F.

) Na jakiej podstawie twierdzi Pan, że sprawa o znęcanie się nad najbliższymi
            ) jest zemstą prokuratorów za rzekome pomawianie ich o łapówki ? Czy to znaczy,
            ) że prokurator aby uzyskać dowody w tej sprawie zmusił pokrzywdzoną do
            złożenia
            ) zeznań na niekorzyść
            ) męża ?

Czasamui jest tak, ze faktycznie są zachowania noszace znamiona 207 kk, ale
            ktos moze przejąc inicjatywe i bazujac na zarzutach, kręcić "swoje lody"

Jeżeli tak, to dlaczego Pan o tym nie wspomniał w interpelacji ?
            )
            ) Najbardziej jednak podoba mi się Pana następujące stwierdzenie:
            )
            ) „Z dużym prawdopodobieństwem, nie czytając nawet opinii, a w
            ) szczególności przy tym, jakie prokuratura w Dąbrowie Tarnowskiej posiada
            ) kwalifikacje do oceniania poprawności sporządzonej opinii
            ) sądowo-psychiatrycznej - a znam to z własnego doświadczenia - stwierdzić
            ) muszę, że prawdopodobnie sporządzona opinia jest niepełna.”
            )
            Prawda jest taka, ze jest to ten sam prokurator, ktory badał z mojego
            zawiadomienia kwestie prawdziwości mojej opinii. Ten Pan pomimo, ze widział
            na mojej opinii tylko jeden podpis psychiatry. To taka sama konstrukcja jak
            pana "jezeli", ba moja jest bardziej finezyjna. Pan wie dość duzo z akt R.F.
            co mnie od samego poczatku dziwi, ja natomiast bazuje na pewnych założeniach,
            popartych spostrzeżeniami i doświadczeniem w tej materii i stety miałem racje.
            Po przeczytaniu opinii psychiatrycznej F. wiem, ze jest lewa. Nadto prosze
            zauwazyc- wysyła się F. do Tarnowa, adwokata prokuratura wyznacza mu ze
            Skarzyska, ten go nigdy nie widział az do wydania postanowienia detencyjnego
            przez sąd i co- sądzi pan ze to jest OK.

Dalej - pan dr Telesnicki Oberpschiatra na Montelupich, wezwany przez sąd do
            Skarzyska celem uzupełnienia opinii, zamist przyjechać przysłał zaświadczenie,
            ze jest- uwaga- w SO w Czestochowie. Jak pan sadzi- co się w takim przypadku
            robi w dobie komorek ? Ano dzwoni się do Krakowa i SO w Czestochowie. Skutek
            zawaidomienie z art 271 kk. Pan Telsnicki niewyjzezdzał tego dnia do SO
            w Czestochowie

) Majsterszyk Panie Pośle.
            )
            ) Wprawdzie opinii Pan nie czytał, ale Pan wie, że jest ona

napisałem "prawdopodobnie"
            niepełna.
            ) Pan posiada doświadczenie w przeprowadzaniu oceny opinii sądowo –
            ) psychiatrycznych, ponieważ sam Pan był badany /tak wnioskuję z w/w cytatu,
            ) chyba, że się mylę/. Prokurator takich kwalifikacji nie ma, gdyż sam nie był
            ) badany.

Proszę pana- 80 % opinii jest wywołanych bez najmniejszej przyczyny, 30 %
            postanowien nie posiada uzasadnienia, jakaś cześć ma uzasadnienienie - typu

z oglądu akt wynika, ze moze zachodzić wątpliwosc co do poczytalności sprawcy.

To sa sorry- jakieś jaja. Tu nie trzeba być pscyhiatrą, trzeba znać standarty
            sporzadzenia opinii - kupić sobie jakąś ksiażke z zakresu uchybien w badaniu
            sądowo pscyhiatrycznym, przeczytać jakiś refereat z konferencji i już wszystko
            jest wiadomo.

Pan Prokurator nie potrafił jednak dostrzec, ze moja opinia jest podpisana
            przez jedną osobe i odmowił wszczcia postępowania karnego. Zazalenie na to
            postanowienie badał...kielecki sąd. Proszę, jak zostali oskarzeniu bracia
            sedziego P. to sedzia Klocek złozył do SO w Kielcach o wskazanie innego sadu.

Brawo ! jaki jest badanie zażalen w sprawie ex sędziego P, jak jest badanie
            zażaleń w sprawie biegłych sądowych to sedzia pomimo moich wnioksków nikt się
            nie wyłacza

) Dość interesujący sposób wnioskowania.
            ) Znaczy to Panie pośle, iż ewentualnie Kwaśniewskiego powinien sądzić
            ) Kwaśniewski, gdyż tylko Kwaśniewski dobrze zna Kwaśniewskiego /przewrotne
            ) prawda ?/.

przewrotna... i pokrętna jest pana argumentacja. Trochę pan filozofuje!
            )
            ) Moje uwagi nie są spowodowane żadnymi osobistymi uprzedzeniami w stosunku do
            ) Pana. Po prostu nasunęły mi się te wątpliwości po przeczytaniu interpelacji
            ) poselskich.
            )
            ) 2:2
            )
            ) Pozdr.
            )
            ) Znam ustawę o wykonywaniu mandatu posła, ale zgodzi się Pan, że nie jest
            ) etyczne wykorzystywanie tego mandatu do załatwiania spraw osobistych /jeżeli
            ) Pan uważa inaczej to znaczy, że mamy odmienne poglądy na kwestie etyczne/

Moze inaczej - czy z momentem zostania posłem, przestałem być obywatelem RP?
            A moze ma być tak, ze skoro jestem posłem, to mam nagle przestać widzieć,
            słyszeć itd. bo tak jak twierdzi prezes PA w Krakowie, ja jestem zawsze posłem
            i tylko posełm- dla niego 24 h, obojetnie, czy pisze list na druku firmowym,
            czy tez podpisuje się prywatnie. Jezeli tak- to jest to przewrotna myśl

Wg mnie jedynym istotnym jest to, zeby w momencie "chodzenia" obok własnych
            spraw nie działać w sposob pozaprawny. Ja tego nigdy nie robiłem i nie bede
            robił. Kazda inna drogą, jezeli jest ona jawna, jest dopuszczalna. Wobec prawa
            jestesmy wszyscy rowni. Mogę napisac interpealcje w pana sprawie, ale nie moge
            już napisac w sprawie rodziny. DZWIWNE

Tak się składa, ze pewne rzeczy uchwyciłem na moim przykładzie, nadto to co
            teraz robie, bardzo zachacza o tych samych ludzi. Powiem wprost, sa osoby w MŚ,
            ktorzy twierdza, że moje działanie to chęć zemsty na sedziach, prokuratorach
            adwokatach itd.
            Bardzo duzy bład. Takie nastawienie poparte faktami było w ostatnich 10 latach

Jezeli się okazuje, że notariusz Putowski, kotry mnie oszukał w dniu 9 istopada
            1998 roku w godzinach rannych, tego samogo dnia sporzadza uchwałe na rzecz
            Długosza otwierajacą likwidacje KPBM, gdzie obecnie w przedmiocie
            • Gość: Bigot Re: Poseł Nowak IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 21:59
              A teraz Panie pośle taki hipotetyczny przypadek:
              Facet miał kiedyś wypadek, doznał urazu głowy.
              Po kilku latach odpowiada za kradzieże.
              Prokurator się zastanawia:
              badać go psychiatrycznie czy też nie badać, oto jest pytanie.
              Zbadam, ktoś powie, że pochopnie gdyż nie istniały tzw. „uzasadnione
              wątpliwości”.
              Nie zbadam, ktoś powie prokurator: naruszył prawa podejrzanego, bo może jednak
              uraz spowodował zaburzenia psychiczne.
              Biedził się tak prokurator, jak osiołek w stajni i w końcu wymyślił:
              Zapytam się jednego lekarza psychiatry czy w ogóle istnieją w tej
              sprawie „uzasadnione wątpliwości” czy też nie.
              Jeżeli istnieją to będzie badanie psychiatryczne przez następnych 2 biegłych,
              jeżeli nie istnieją to nie będę gościa „szykanował” badania psychiatrycznymi.
              No i jak Pan to widzi, może tak właśnie było z tym brakującym podpisem pod tą
              opinią, o której Pan wspominał.
              A swoją drogą znowu Pan przed nami przemilcza, dlaczego to prokurator odmówił
              wszczęcia postępowania o takie ewidentne zaniedbanie kolegi ?
              Czyżby panie Pośle uzasadnienie nie pasowało do z góry założonej tezy ?
              Kolejne twierdzenie:
              „Nadto prosze
              zauwazyc- wysyła się F. do Tarnowa, adwokata prokuratura
              wyznacza mu ze
              Skarzyska, ten go nigdy nie widział az do wydania postanowienia
              detencyjnego
              przez sąd i co- sądzi pan ze to jest OK.”

A ja na to Panie pośle odpowiem tak:
              ”Art. 81. § 1. Jeżeli w warunkach określonych w art. 78 § 1, art. 79 § 1 i 2
              oraz art. 80 oskarżony nie ma obrońcy z wyboru, prezes sądu właściwego do
              rozpoznania sprawy wyznacza mu obrońcę z urzędu.”
              Tako rzecze kpk.
              Panie Pośle, który Sąd był właściwy do rozpoznania sprawy /oczywiście wg.
              przepisów, a nie wg. pańskich poglądów/ w Skarżysku, czy w Tarnowie ?
              Czy to F. miał powód, aby skontaktować się z adwokatem i np. podać mu imiona i
              nazwiska świadków, czy też to adwokat miał interes skontaktować się z F. ?
              Czy F. nadal mieszkał w Skarżysku, bo jeżeli tak, to chyba lepiej, że nie
              musiał jeździć do adwokata do Tarnowa
              I tak dalej, ale już mi się nie chce.

Jeszcze raz zaznaczam, że szanuję to co Pan robi, bo uważam, iż nie ma nic
              gorszego jak rutyna w wykonywaniu niektórych zawodów. Zgadzam się także z
              twierdzeniem /bo wypowiada go Pan zapewne w oparciu o jakiś badania /, iż
              poziom opinii biegłych jest niski. Mam tylko zastrzeżenia co do sposobu
              formułowania i prezentowania kilku Pańskich teorii.
              O kwestiach etycznych wykonywania mandatu posła mam nadzieję, że też jeszcze
              kiedyś podyskutujemy.

Pozdr.

Ps.
              Czy adw. M. to ten od zaginionych akt ?
          • Gość: poseł nowak Re: Poseł Nowak IP: *.sejm.gov.pl / 10.30.2.* 13.11.03, 08:08
            prosze też nie przemilczać, że F. zostal wypuszczony, ze Witkowski z Konskich,
            który też miał detencje za rzekome pomowienie prokuratorów, tez nie musi iść do
            pscyhiatryka

Moze już pan wie, że w Skarzysku jest kolejny numer sedziów, prokuratorów i
            biegłych z zakresu pscychiatrii.

Proszę ogladac Super Vizjer w TVN. Dotyczy: pełna niepoczytalność w trzy minuty
            z koniecznoscią detencji
            NIESTETY - nie udało się i tym razem !

Jeszcza jedna ciekawostka. Wie pan kto najczesciej kieruje wyborców do mnie?

Adwokaci!

Ostatnio mam taką sprawe, gdzie Michalczuk, dobry w Kielcach, trafił na mec
            Banbure, jeszcze lepszego w Konskkch. DOBRE?

Rozwiazanie? Poseł NOWAK
            • Gość: Gość Re: Poseł Nowak IP: *.satbit.pl / 80.48.255.* 13.11.03, 18:15
              Przecież to bez znaczenia. Do wypadku doszło w czasie remontu.
            • Gość: tuptek Re: Poseł Nowak IP: *.satbit.pl / 80.48.255.* 13.11.03, 18:26
              Może cos bliżej o tym starciu tuzów palestry
            • Gość: Bigot Re: Poseł Nowak IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 21:53
              Odpowiedź, jaką uzyskałem na moje pytania, wbrew zapewne Pana intencjom, daje
              jeszcze więcej argumentów za moim twierdzeniem.
              Panie Pośle, pozwoli Pan, że znowu „przyczepię” się do pańskiej odpowiedzi.
              Na początek aby było jasne zupełnie nie znam F. i jego osoba jest mi tak
              obojętna, jak pewien niedoszły magister, prezydent zresztą. Nie posiadałem i
              nie posiadam dostępu do żadnych jego akt. Po prostu przeczytałem interpelację
              i odpowiedź na nią i zadałem kilka bardzo prostych pytań, które oczywiście
              miały nie pasować do pańskiej z góry założonej tezy.
              I teraz usłyszałem, że mam sporo informacji z akt. Czy to znaczy Panie Pośle,
              że moje spostrzeżenia były celne ?
              Zapewne tak, bo już zostałem przez Pana potraktowany jako potencjalny wróg
              związany ze złym środowiskiem w Skarżysku.

Pisze Pan:
              „Drogi Panie! Zona F. mogła stwierdzić co chciała, ale F nie jest
              alkoholikiem.
              Jaki jest to jest, ale z własnych obserwacji wiem,ze piwo to
              rzadkość. Takie
              zeznania są weryfikowanle i nie mozna ich bezkrytycznie
              przyjmować.”

No tak to żonie F. nie można dać wiary, bo Pan poseł wie, iż F. nie pije nawet
              piwa /wg. mnie to już jest wystarczająca podstawa do badania psychiatrycznego;
              mutant jakiś czy co; to oczywiście żartem/.
              Tylko przez wrodzoną delikatność nie zapytam czy zamieszkiwał Pan z F. równie
              długo, jak jego żona, czy też może krócej ?
              Rozumiem, że dał Pan Sądowi szansę zapoznać ze swoją oceną alkoholizmu F.,
              zgłosił się Pan i zeznał, że F. to ani piwa.
              A może Panie Pośle właśnie opinia psychiatrów miała zweryfikować te rzekomo
              bezzasadne twierdzenia żony, a jednak je tylko umocniła ?
              A może Pani F. oprócz zarzutu alkoholizmu męża, mówiła także, że ją bił i
              miała jakieś zaświadczenia lekarskie ?

Czasami jest tak, ze faktycznie są zachowania noszace znamiona 207 kk, ale
              ktos moze przejąc inicjatywe i bazujac na zarzutach,
              kręcić "swoje lody"

No tak czasami tak jest, ale należałoby takie założenie przynajmniej w
              przyzwoitym stopniu uprawdopodobnić.

Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka