Dodaj do ulubionych

Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 09:56
Znowu bus...
Obserwuj wątek
    • Gość: Rybka Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: 62.225.152.* 26.11.03, 11:23
      no ziem dzisiaj jest juz lepiej, anizeli w przypadku
      wczorajszego bum czerwonego fiata coupe. Jak sie postarasz to
      tez potrafisz.
    • Gość: Boracz Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 14:42
      Widziałem tego busa. To Mercedes Sprinter z bardzo zmiażdzoną
      lewą strona. Kierowca nie miał szansy wyjścia z tego wypadku.
      Samochód ciężarowy jechał z naczepą. Przy długości tego
      auta,nie jest możliwe przejechanie tego przejazdu nie
      wjeżdzając na przeciwległy pas ruchu. Ten przejazd jest bardzo
      wąski i kręty. To cud, że reszta pasażerów wyszła cało.
      • Gość: Filip Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: *.look.ca 26.11.03, 16:01
        "Cel uswieca srodki" ...wlasowcom w Warszawie !
      • Gość: BAD Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: 213.241.76.* 26.11.03, 20:02
        Tak właściwie to juz 3 osoby nie żyją. Ale to co zobaczyli
        ludzie którzy uczestniczyli w tym wypadku nie wymażą tego łatwo
        z pamięci.
    • Gość: Kielczanin Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 20:34
      19 osób do busa ? Wydawało mi się, że bus jest na 9 osób,
      chyba, że się mylę.
    • Gość: LooZeR Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: *.in-addr.octava.net.pl 27.11.03, 01:51
      Sk...yn! Piszą, że kierowca tira przekroczył prędkość o prawie 30 km/h. Jeśli
      mu to udowodnią, powinien odpowiadać za podwójne morderstwo i dostać dożywocie.
      Niestety to chory kraj, z chorym prawem i gość pewnie dostanie rok w zawiasach,
      znowu wsiądzie za kierownicę 20-tonowego tira i znowu kogoś zabije...
    • Gość: Bajka Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: *.udn.pl 27.11.03, 08:06
      Kiedy jeszcze pracowałam w Kielcach, codziennie rano
      dojeżdżałam tym busem do pracy na Herbach :((((
      To był bardzo ładny i wygodny samochód...
      Za kierownicą siedział zawsze przesympatyczny pan Darek,
      rzadziej właściciel firmy - pan Sławek z Miedzianej Góry.
      Nie mogę pogodzić się z tą śmiercią.. znałam tych ludzi..
      I nieważne, który z nich zginął... i tak po nich płaczę.
      • Gość: Stepowy Wilk Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 09:50
        druga sprawa, że przeważnie wszyscy kierowcy busów nie potrafią jeździć... moim
        zdaniem może to być spowodowane znużeniem z racji pokonywania x razy tej samej
        trasy.
        • Gość: Stepowy WIlk Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 09:52
          źle napisałem, pewnie potrafią dobrze jeździć... ale monotonia ich nuży
          • Gość: Bajka Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: *.udn.pl 27.11.03, 10:41
            To na pewno nie była wina kierowcy busa( bardzo dobrze jeździli- znałam ich ,
            bo codzień właśnie tym busem jeździłam )... to był jego pierwszy kurs tego
            dnia... Droga na przejeździe w Bliżynie przypomina literę Z , a odległość
            między zakrętami nie przekracza 20m. ...:((((
            • Gość: Kapitan SOWA Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: proxy / 10.3.0.* 27.11.03, 14:45
              Wczoraj wracałem ze Słupi i w Radlinie jechałem 60 km/godz, ale
              kto mnie wyprzedzał. Wiadomo! Tir !! Zapieprzał minimum 90
              jezeli nie wiecej. Trzeba skończyc z tymi TIR0-lotami.
              Policjanci siedza w birach i stukaja na maszynach lub grają w
              gry kompyterowe /pirackie w dodatku/, a jak jakiegoś TIRO-lota
              złapią to czysty przypadek. Winna tu jest Policja, ktora zyje z
              naszych podatków i "zbija bąki". Policja - atrapa. Atrapy
              policjantow, atrapy radiowozów itd Atrapa pracy!!! Fuck!!
              • Gość: x? Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 27.11.03, 14:57
              • Gość: Lula Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 27.11.03, 15:05
                A kogo tam przyjmują do tej policji. Jednego kumpla - zdrowego nie przyjeli,
                bo czas na 100 m miał za długi o kilka sek. Za to przyjeli mojego kolegę,
                który co prawda na jedno oko nie widzi, ale za to ma w rodzinie dobrze
                postawionego oficera. Od tamtej pory facet coraz więcej chleje, a tak się
                dobrze zapowiadał.
    • Gość: wildcat Przeładowane busy IP: 81.15.190.* 28.11.03, 07:09
      Problemem są też przeładowane busy. Np. na trasie Połaniec-
      Kielce- Połaniec - sobota i niedziela (z Połańca o 6 rano).
      Ludzie po poludniu wracając z kielc stoja !!! w busie. Kierowca
      ładuje do oporu.
      Czy nie ma jakichs kontroli?
      Przecież może być kolejna tragedia.
    • Gość: Marek Re: Bus zderzył się z tirem, dwie osoby nie żyją IP: *.pk.edu.pl 29.11.03, 13:00
      Problemem obecnym jest to,że powstała policja drogowa dla samochodów
      ciężarowych zajmuje się jedynie sprawdzaniem jakis "urojonych" zezwoleń na
      przewóz.Czysta biurokracja. Nikt nie sprawdza i nie kontroluje jezdy kierowców
      samochodów ciężarowych, a Ci niestety jezdża jak piraci, zmuszani do szybkiej
      jazdy przez swych pracodawców.Czesto jeżdze trasami krajowymi i zauwazyłem, ze
      ci kierowcy wogole nie przestrzegaja ograniczeń prędkości. Są to niestety
      potencjalni zabójcy, gdyż kolizja samochodu osobowego z ciężarowym kończy się
      na ogół tragicznie dla przebywających w samochodach osobowych.Jest faktem, ze w
      Polsce stan nawierzchni jest tragiczny, a o drogach tranzytowych lub
      autostradach mozemy zapomnieć i pomarzyć.Jestem za tym,aby ograniczenia
      predkosci dla kierowcow samochodów ciężarowych były konsekwentnie kontrolowane
      i w przypadku nawet niewielkiego przekrczenia(choćby 5 km/h) surowo i
      przykładnie karane mandatami i punktami karnymi.Wszyscy dobrze wiemy,,ze E
      kinetyczna takiej ciężarówki rośnie w kwadracie w porównaniu z jej
      prędkością.Tak dla porównania wyobraźmy sobie, że 20 tonowa ciężarówka
      poruszająca się z prędkością 60 km/h (16,6 m/s) posiada Ek=2756kJ, a przy
      prędkości 80 km/h (22,2m/s) ma Ek=4938kJ. Wniosek jest prosty - przykładowa
      ciężarówka przekraczając prędkość w obszarze zabudowanym z 60 do 80 km/h
      (najczestszy przykład na polskich drogach) zwieksza swą energię prawie 2
      krotnie. Panowie policjanci musicie sobie to uświadomić,ich zagrożenie jest
      wówczas dużo większe.Te ciężarówki mają wówczas 2 razy wiekszą siłe
      uderzeniową.Mam nadzieję,że jak siądziecie w kilku to może się kapniecie o co
      mi chodzi,bo przecież jeden z was umie czytać, drugi pisać.....i może któryś ma
      trochę wyobraźni i zdrowego rozsądku.
      Trzeba jednak zacząć od panów ministrów i rozliczyć ich z pieniążków, które
      pobierają z paliwa i dodatkowych opłat drogowych. W obecnej chwili na polskich
      drogach jeździ około 10 mln samochodów. Każdy musi tankować paliwo, które
      kostuje dosyć "słono".Z ostatnio opublikowanych danych dowiedziałem się,że w
      jednym litrze benzyny (ok.3.3 zł) do skarbu państwa odprowadzane jest ponad
      2zł!!!!!!!!!. Tak proszę państwa to jest ogromna suma jeśli ją przemnożymy
      przez litry paliwa kupowanego przez kierowców.Powinniśmy jeździć autostradami,
      a stan pozostałych dróg powinien przypominać dywanik asfaltowy. Państwo
      zafundowało nam luxus,mamy nawierzchnie do rajdów terenowych.Obowiązuja więc
      chore prawa. Niestety cierpią na tym wszyscy.Zaczynając od kierowców
      samochodów,poprzez mieszkańców miejscowości, przez które przebiegają drogi
      krajowe i cały transport ciężki.Katastrofalny stan polskich dróg naraża nas na
      ogromne niebezpieczeństwo i wydatki. Jeżdżąc po takich dziurach nasze auta
      ulegają szybszemu zużyciu i niestety odbija się to po naszych kieszeniach.
      Coś mi tu jednak nie gra???
      Przecież płacimy za utrzymanie dróg, stan ich nawierzchni i utrzymanie porzadku
      na nich. Jednak nikt prawie tego nie robi. Politycy nabijają sobie konta na
      Zachodzie i rozkradaja te pieniążki, a policja ma to serdecznie wszystko w
      d... .
      Ludzie gdzie my żyjemy i w jakich czasachh !!!
      Odp: W kraju rozgrabianym i zdewastowanym przez nieudolnych polityków,ktorzy
      poszerzają jedynie swoje koryta i zachowują się jak prostacy w sredniowieczu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka