Gość: behemot IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 21:48 ZOMO wróć i zrób porządek z tymi histerykami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: behemot Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 21:54 No coż, wladza jest dla ludzi, a nie ludzie dla wladzy. Odpowiedz tlumu jest: 'nie i już'. Trzeba ustąpic nawet jak mówią, że białe jest czarne. Na cholere im ta rudera ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 15.12.03, 22:14 Gratuluję Behemocie! Co to znaczy mieć autorytet i dobrą opinię! Chociaż tekst jakby frywolny :) A tak nawiasem, to SP 13 jest ponoć rzeczywiście w lepszym stanie i fizycznym i psychicznym :)))) Ale w klasie liczącej 40 osób w ramach partnerstwa publiczno – prywatnego zaoszczędzi się na ogrzewaniu i za zaoszczędzone pieniądze wyremontuje się szkoły :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 70 Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.zeork.com.pl 16.12.03, 08:25 Jestem z Wami Drodzy Rodzice ! Walczycie w słusznej sprawie. W tych murach pobierałem naukę i choć minęło ponad 30 lat doskonale pamiętam wszystkich moich nauczycieli ( niektórzy z nich już nie żyją...). Klasa do której uczęszczałem liczyła 52 uczniów...Kierownikiem szkoły był Ryszard Wójcik (późniejszy Dyrektor Śniadka). Wspaniali nauczyciele...Panie: Markowicz, Drabik, Krzosa, Krzywda, Derejska, Pobocha, Pan Rajca - od matematyki, czy Zapała od prac ręcznych (człowiek o dużym poczuciu humoru i "bezpośrednim" podejściu do ucznia...) To ONI, wraz z tysiącami dzieciaków tworzyli niepowtarzalną atmosferę tego miejsca....Nie popieram Pana Panie Prezydencie. Nie pozwalam na niszczenie wspomnień i tradycji. Mam dla Pana szacunek z okresu "kuratoryjnego" i liczę na to, że tak pozostanie. Proszę nie poddawać się "modzie" na nietrafione decyzje, modzie lansowanej przez Prezydenta Lubawskiego. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot ...a co, na Syberię ich wysyłają ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 08:41 > W tych murach > pobierałem naukę i choć minęło ponad 30 lat doskonale pamiętam wszystkich > moich nauczycieli tak, to doskonały powód, zeby robic rozpierduchę > Wspaniali nauczyciele a co ? Zwalniają ich ? > Nie popieram Pana Panie Prezydencie no to moze jeszcze napisz dlaczego > Nie pozwalam na > niszczenie wspomnień kupuj sobie Buerlecytyne czy co tam jest dobre na pamięć, a urzedników sie nie czepiaj ...chyba, ze sobie znajdziesz jakis powód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik uczulony czy jak...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 10:25 Oj, Behemocie czy Ty nie jestes przypadkiem przewrazliwiony na punkcie imc prezydenta??? Jeszcze niedawno, tu na forum zalecales tym wszystkim co na powaznie wszystko traktowali, wiecej luzu. Sam tryskales dobrym humorem..., a teraz co?. Cos Ci nie wyszlo w pracy, moze w domu. Zalecam nerwosol, lek moze nie tak nowoczesny jak sugerowana przez Ciebie mikstura, ale ponoc skuteczny. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot tylko spirytus IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 17:11 > Zalecam nerwosol Jestem uczulony na nerwosol. Stosuję inną kurację. Wlewam cztery kropelki rumu do filiżanki herbaty (nie więcej!) i wypijam to, co zostało w butelce ...ep ...herbtakę ...herbatkę daję kochanej żo..ep..neczce i idę czy...yp...tać, co o mnie myśli ...ep ...sorry ...innaklika. Wszyscy są wtedy szczęśliwi, nie wyłączając żony, ale wyłączając paranoika, dla którego niestety ..ep nie starczyło tego dobrego. Komisjo do Spraw rozwiązywania problemow harcerzy - ratuj ! Paranoika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik Re: tylko spirytus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 09:18 eee tam, dzieki za troske,ale mnie juz chyba nic nie pomoze ;) a juz tym bardziej harcerze, chyba ze wypozycza mi te lodki gratis... No i ja wyznaje zasade: czlowieku lecz sie sam. W kwestii mojego zdrowia nie mam zaufania do nikogo ( a juz najmniej do lekarzy, glownie tych co to karetkami jezdza)......ale to przeciez normalne u paranoika. :) PS to moze ja nie jestem chory??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Do Behemota IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 16:32 Z kogo robisz idiotę, chyba tylko z siebie. Szkołę tę likwidują z następujących przyczyn: 1.Jest to "Szkoła-Pomnik", "Tysiąc szkół Na tysiąclecie PP", Brzydkie komuchy walczyły wtedy z Kościołem Katolickim 2.Żoneczka już nie wiem którego oficjela jest w tej drugiej szkole szefem. 3.Szkoła nr 13 ma wyniki ta druga mieć je będzie.Co za tym idzie mianowania, tam gdzie są wyniki tam są mianowania. Wnioski: 1.Jak pomieścisz dwie szkoły w jednej skoro już jest w nich ciasno. 2.Połowa nauczycieli tylko z której szkoły "Behemotku" zostanie przeniesiona do innych szkół (tzw. bezrobocie). 3.Przy ul. Sniadeckich stoi budynek KWP w ogóle nie wykorzystany.Przecież wszystkie jednostki policji miały mieć siedzibę na stadionie.No ale kto będzie chodził na zakupy po lesie.Budynek KWP przy Seminaryjskiej 12 przekazać na SAD ADM. A komendatna i część "obsługi" przenieść na ulicę Śniadeckich. Dla czego kochana Policja tzw "Garnizon Kielecki" nie mieści się w jednym punkcie Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Do Ludzkości IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 16:56 > Z kogo robisz idiotę, chyba tylko z siebie. Misiu, czy jestes za pozostawieniem 13tki tam, gdzie jest czyli popierasz moje zdanie wyrażone w poprzednich postach: - "do ludzi nalezy głos decydujący", - "wladza jest dla ludzi, a nie ludzie dla wladzy. Odpowiedz tlumu jest: 'nie i już'. Trzeba ustąpic " Czy też może jesteś przeciwny mojemu stanowisku i chcesz przeniesc szkołę ? ...bo pogubiłem się ...jak to idiota Nie podobają mi się metody protestu: rozhisteryzowane matki szlochające na sali, wykorzystywanie dzieci i inne tego typu obrazki. Za chwilę będzie lepperiada w stylu głodówki ...na przejsciu dla pieszych. Może Tobie się to podoba ...ale nie licz na to, ze z tego powodu nazwę Cię idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik p... w bambus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 09:31 Oj Behemocie, dobrze wiesz, ze twoje tzw stanowisko to tylko kwestia interpretacji kazdego z czytajacych. Jak kto twoja intencje odczytal to jego sprawa. Jednak jako czlek tzw inteligentny dobrze wiesz, ze wiekszosc z nas odczytala odwrotnie niz probujesz teraz dowodzic. Poza tym to twoje dowodzenie tez ma sluzyc temu, zeby taki np paranoik jak ja sie wkurzal. Cofnij sie do lat szkolnych i zobacz tam swoja rozhisteryzowana matke, ktora probuje zawalczyc o twoje dobro. Acha, tylko nie pisz mi, ze twoja inteligentna mama nigdy by sie na taki czyn glupiej desperacji nie zdobyla. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: p... w bambus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 11:43 > twoje tzw stanowisko to tylko kwestia interpreta > cji kazdego z czytajacych. nieprawda ludzie nie dość, że nie czytają, to jeszcze nie myślą napisałem wprost i to ze cztery razy, jakie jest moje stanowisko ale i tak nic to nie dało > Cofnij sie do lat szkolnych i zobacz tam swoja rozhisteryzowana > matke, ktora probuje zawalczyc o twoje dobro Jestem w stanie zrozumiec, ze ktos się boi o bezpieczeństwo dzieci, o narkotyki, o wymuszanie pieniędzy. Rozumiem tych nauczycieli, którzy buntuja rodziców, bo boja się utraty pracy lub utraty pozycji zawodowej- ci najsłabsi zresztą są zazwyczaj najbardziej przymilni. Zauważ jednak, ze tu nie ma dyskusji, ze Sygut nie umie zapewnic dzieciom bezpieczenstwa bo to i tamto. Nie ma argumentów. Zamiast tego sa wyzwiska, insynuacje i stado ...absolwentów, którzy nie chcą likwidacji wyłącznie ze względów sentymentalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik Re: p... w bambus IP: 213.199.233.* 17.12.03, 20:26 nie mam pojecia czy Sygut przedstawil konkretne rozwiazania od A do Z. mam jednak takie odczucie, przynajmniej po tym co tu czytam, ze raczej nie przedstawil poza tym, ze szkola ma nie byc szkola. Co do argumentow - ktos napisal, ze trudno bedzie pogodzic obecnosc 7-mio latkow i 15 latkow na jednym korytarzu i ja sie z tym zgadzam. To zbyt duza roznica wieku. Pomijam sprawy bezpieczenstwa, bo te sa jakby oczywista sprawa i w programie pana Syguta powinny zajmowac czolowe miejsce - nie wiem moze zajmuja, ja na zebraniu nie bylem, bo w zaden sposob nie jestem zwiazany. Co jednak z przepisami i ustawa, ktora nakazuje oddzielenie podstawowki od gimnazjum, a tego od liceum - w sensie architektonicznym? Pewnie jest wiele innych pytan i byc moze cale zdnenrwowanie wynika z tego, ze brak jest na nie odpowiedzi, a moim zdaniem tego typu operacja powinna byc przygotowana pod kazdym wzgledem. Moze nie powinno sie bylo stawiac wszystkich przed faktem dokonanym, a przeprowadzic wczesniej "badanie rynku"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: 213.241.76.* 16.12.03, 14:54 Drogi Absolwencie 70.Zapłać wspomnieniami i tradycją za utrzymanie szkoły o ile ktoś taką walutę przyjmie.Ludzie zamieniają mieszkania w których się urodzili i wychowali bo nie mogą ich utrzymać.Sprzedają cenne rodzinne pamiątki by utrzymać swoje rodziny.Znaczna część ludzi utrzymuje się tylko z tego co znajdzie w śmietnikach.W takiej sytuacji protestujcie przeciwko przeniesieniu szkoły do innego budynku? Nie zgadzajcie się na przedstawione propozycje.Trudno! Tylko nie narzekajcie,że jest źle.Gmina zapłaci za utrzymanie pustej szkoły byle tylko Wasze dzieci miały wygodnie a wspomnienia i tradycje dalej kwitły. O tempora , o mores. Odpowiedz Link Zgłoś
szacuneczek Re: Realista? Czy faszysta Stalinowiec? 16.12.03, 15:36 Taką ohydna pogarde dla tego co ludzkie moze miec tylko jakis zaklamany materialista z zydokomuny. Jeszcze ma czelnosc probowac zrzucic wine za zle gospodarowanie gminy na rodzicow od pokolen troszczacych sie o dobra edukacje dla mlodziezy. Gmina ma geniusza na czubku i jezeli jego podwladni wicegeniusze dopuszczaja do tego aby gmina utrzymywala pusta szkole jak napisal ten faszysta, to wszyscy 1 rzedem powinni pojsc na Piaski za kratki za marnotrawstwo. wicegeniusze moga tam sto tysiecy rzeczy zrobic zeby nie placic za pusta szkole np. magazyn na segregatory, co stoja na korytarzach i przeciazaja stropy, noclegownie dla bezdomnych, co chieli wcisnac bez odszkodowanie do bloku ludziom, ktorzy wykupili mieszkania, hotel asystenta dla uniwersytetu kieleckiego, siedzibe centrum geoedukacji stworzona dla kolesia - wicegeniusza, on to moze i nawet by na tym za 5 lat zarobil i zaczal splacac wywalone przez prezydenta lubonirskiego miliony itd. Skad ma zydokumowy faszysta w glowie ze szkola bedzie pusta? moze ty jestes urzednik gminny i nie chce ci sie nic zrobic, to wiesz ze bedzie pusta. dajcie jedno ogloszenie do gazety : zapraszamy mlodziez o szkola pusta i juz ją "realisto" bedziesz mial pelna na zawsze . ze tez takich ziemia nosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent 1980 Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.europe.ppdi.com 16.12.03, 17:55 Ja też chodziłem do tej szkoły - gdzie jest teraz Pani Plewako???? Gdyby ona wrzasnęła, to zaraz głupie pomysły wyleciały by z głowy władzom miasta. NIech żyje trzynastka, niech żyje gra w kapsle na murku wzdłuż okien świetlicy, niech trwa pamięć o nazwiskach, takich jak Andrzej (Fred) Piotrowski, Wojciech Mazurczak, Zofia Osemlak, Irena Krzosa, Zofia Ślusarczyk, p. Majcher, p. Kula, p. Bojara, i wiele innych, któych już nie pamiętam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 1980 Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.dmpbk.com.pl 16.12.03, 19:58 Piotrek ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent 1980 Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.range217-43.btcentralplus.com 17.12.03, 00:11 Tak, oczywiscie ze Piotrek! A Ty to kto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tam Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kielce.uw.gov.pl 16.12.03, 08:18 Kliniczny przykład widzenia przede wszystkim swoich spraw. Dzieci za kilka lat skończą szkoły, studia - może prawnicze - i wtedy rodzice domagać się będą dla nich miejsc pracy w Kielcach np. w NSA. Przecież gmach szkoły nie należy do rodziców! Tak jak KCK nie należy do publiczność na jakimś koncercie. Sygut, jestem z Tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot tak naprawdę to należy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 08:34 1) tak naprawdę to szkoły są publiczne i w tym sensie jednak należą do społeczności mieszkańców, mimo, ze prawny właścicielem jest gmina; z koleii jednak gmina to ludzie, oni wybierają swoich reprezentantow do samorządu i swój organ wykonawczy czyli prezydenta - pośrednio więc do ludzi nalezy głos decydujący, 2) władze są w demokracji naszymi przedstawicielami i po to je wybieramy, zeby nam 'robiły dobrze' Z drugiej strony Ci rodzice to skrajne oszołomstwo i nie wiedzą co tak naprawdę jest dla nich dobre ...a Sygut nie umiał im tego pokazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.wichrowe.net.pl 16.12.03, 08:37 również popieram stanowisko Pana Syguta.Jeszcze trochę to rodzicę będą się domagać aby nauczyciele przychodzili do ich domów.Kto za to będzie płacił? Należy się przyjrzeć niektórym nauczycielą nieudaczniką którzy się boją utraty pracy .To oni buntują rodziców , im nie chodzi o dobro dzieci tylko ratują wlasne stołki.Czy 300 m. do szkoły to tak daleko? na innych osiedlach dzieci chodzą 1000m. i więcej.Dobry nauczyciel znajdzie zatrudnienie z korzyścią dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
dijey Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta 16.12.03, 08:52 Tak jak dobra sprzataczka z korzyścia dla podłogi, albo dobry urzędnik z korzyścią dla siebie pełno pracy dla dobrych jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 08:18 Sadzac po Twoich dokonaniach ortograficznych, domyslam sie, ze chodziles raczej do szkoly oddalonej o te 300 m.:) A slyszales cos dobrego o tej drugiej szkole? Ja niestety nie... I zastanawia mnie, dlaczego niszczy sie placowke dobra, by rozwijac szkole zla. Dawnej 6 grozila likwidacja - ze wzgledu na brak uczniow. Gratuluje pomyslu na ratowanie fatalnej reputacji szkoly. Szkoda, ze kosztem pracy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kki.krakow.pl 18.12.03, 09:14 O SP 6 ja słyszałem same dobre rzeczy (sport). Piszesz ze brakuje dzieci. Tak brakuje dzieci do 6 ale również do 13, 2, 19 i wielu innych, bo po prostu tych dzieci jest coraz mniej (to nie jest tylko problem kielecki ale ogólnopolski) Jeśli do 6 brakuje dzieci to jestem przekonany ze do 13 również brakuje. Zresztą już teraz dzieci ze „starego” rejony 6 chodzą do 13. I co? 13 nie pęka w szwach. Reputacja? Można przenieść szkole do nr 13 do budynku 300 metrów dalej razem z nazwa i tradycjami. Tradycje SP 6 niech kontynuuje gimnazjum. Problem jest w tym ze jest za mało dzieci a za dużo nauczycieli. I według mnie to nauczyciele rozpętali szum i walkę. Niech walczą o swoje miejsca pracy ale niech nie angażują to tego uczniów uczniów ich rodziców. Pozdrawiam wszystkich nauczycieli, którzy od piątku 19 grudnia do 5 stycznia maja wolne. Potem ferie (tez wolne) no i wakacje. A i jeszcze ten wymiar pensum – wymiar pracy (ok. 20 godzin tygodniowo). I niech nie nasi nauczyciele się nie oburzają, że zarabiają mało. Cala sfera budżetowa zarabia mało (np. pielęgniarki) Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.pu.kielce.pl 18.12.03, 12:14 Akurat nie jestem nauczycielem, wiec nie mysl, ze bronie tego srodowiska. Wiem, ze podobnie jak w kazdym innym zawodzie trafiaja sie ludzie oddani swojej pracy i tacy, ktorzy nie mieli innego pomyslu na zycie. Nie podoba mi sie jednak, ze podejmuje sie decyzje za plecami ludzi. I likwiduje szkole lepsza. By umocnic szkole gorsza. Nie rozumiem tego zupelnie. Opinia o 6 nie jest zbyt dobra, szkola nie wyglada tez zachecajaco... ale zalezy, co kto lubi. Moze lubisz horrory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kki.krakow.pl 18.12.03, 13:34 . Nie podoba mi sie jednak, ze > podejmuje sie decyzje za plecami ludzi. I likwiduje szkole lepsza. By umocnic > szkole gorsza. Wydaje mi sie ze nie podjeto decyzji za plecami ludzmi (odbywa sie przeciez jakas dyskusja) Po drugi z tego tekstu wynika ze nie likwiduje sie szkoly, tylko przenosi do innego budynku Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 20:44 Wiesz, mozna odbyc dyskusje sztuczna lub prawdziwa. W przypadku 13 byla to dyskusja sztuczna, wszystko bylo z gory ustalone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:02 Myslisz, ze nasza dyskusja ma jakies znaczenie? Jestes chyba optymista. I kolejna sprawa: nigdy w swoim zyciu nie widzialam bardziej chamskiego, zaklamanego, niekompentnego, nieszanujacego (wedlug nowej ortografii)ludzi urzednika niz pan Sygut. Ciagle zastanawia mnie, jak mogl zostac przedstawicielem mojego miasta. Tylko uklady, prawda. Gratuluje kolegow. I podziwiam watrabe.Bez polskich znakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:04 watrobe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:15 > Myslisz, ze nasza dyskusja ma jakies znaczenie? w przeciwnym wypadku nie byłoby jej > nigdy w swoim zyciu nie widzialam bardziej chamskiego, > zaklamanego, niekompentnego, nieszanujacego (wedlug nowej ortografii)ludzi > urzednika niz pan Sygut To się zdarza ludziom, którzy bardzo na serio traktują swoja pracę. Nie mają dystansu do siebie i nie wybaczają innym gadania głupot. Sygut nie jest taki najgorszy. Z tego, co mówią jest to raczej brat-łata. Widocznie dał sie sprowokować. To się każdemu może zdarzyć i z lewa i z prawa. Henryk Goryszewski, Waldemar Pawlak (opryskliwy), Kaczyński ("spieprzajdziadu"), nawet taki kulturalny człowiek, jak prof. Geremek, kiedyś w Sejmie nie wytrzymał i ochrzanił dziennikarza (pisali w gazetach). Najważniejsze, zeby to nie było zbyt częste. Nie bronie Syguta, wiedział co go czeka i mógł się bardziej starannie przygotować. Pani Aniu - zauwazam, że pani pozytywnie się wybija ponad przecietność tego Forum. Sugestie na temat układów są jednak nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot więcej takich dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:20 no i w ogóle to zyczyłbym sobie więcej takich dyskusji jak między Anią, a ddd ja, co prawda, lubię więcej wymachiwać kijem ale od czasu do czasu miło jest poczytac rozsądnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik Re: więcej takich dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 11:02 ...prawdziwy kociak z ciebie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 22:04 Ja nie chce sie wybijac...bo nie chce zostac wybitym/a... po prostu denerwuja mnie pewne decyzje. Decyzje, ktore potwierdzaja oszolomstwo wladzy. A ja jestem z pokolenia, ktore naprawde ma tego dosyc. Ile razy mozna ufac??????I to wladzy, bo Wladzi to zawsze:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kki.krakow.pl 19.12.03, 09:29 Aniu czasem trzeba sie wybic (aby nie zostac wbitym) Co to pana Syguta to zgadzam sie z Toba, ze dyskusja jest potrezbna ale nie w takiej formie jak obecnie Pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herby Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 09:14 Popieram rodziców dzieci z SP13. Dziś odbędzie się zebranie w naszej SP5. Ustalimy strategię walki z nonsensami z ratusza. My też nie pozwolimy zlikwidować naszej szkoły i pięknyh nowiuteńkich boisk.Wysyłam Pana Syguta do jego szefa -Lubczyńskiego po pieniądze. Miasto straciło ponad 5 mil.złotych na sprzedaży działki na Ślichowicach. Za nie można wybudować gmach dla Sądu Adm. i wyremontować kilka szkół. Pomyśleć!!!! głosowałam na tych sprzedawczyków. Tego błedu już nie popełnię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot jest coraz ciekawiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 09:23 > Wysyłam Pana Syguta do > jego szefa -Lubczyńskiego > głosowałam na tych sprzedawczyków. > Tego błedu już nie popełnię!! Mam nadzieje, bo do tego czasu powinni poodbierac prawa wyborcze wszystkim baranom, którzy nawet nie znają nazwiska tego, na kogo glosowali. > Ustalimy strategię walki z nonsensami z ratusza. Strategia będzie taka jak zawsze - cokolwiek powie Sygut, to wy bedziecie krzyczeć "NIE", rozhisteryzowane matki bedą płakać na sali, a na koncu wejdą dzieci i rzucą sie do nóg prezydentowi, zeby ich nie wyganiał z tej rudery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herby Re: jest coraz ciekawiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 10:01 Człowieku!!/jesli nim jesteś bo dla Ciebie "rozhisteryzowanene" matki to coś zabawnego/ czy istotny jest fakt ,ż pomyliłam jednego drania Lubawskiego z drugim Lubczyńskim. Czy dla Ciebie 5 mil.zł to nic. Zgłoś się do LUBAWSKIEGO na jego dordcę i wyciągnij z naszych kieszeni następne 6 tys.zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik rozdwojenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 10:35 Ty sie nie denerwuj, spokojnie. Od pewnego czasu zaczynam podejrzewac, ze Behemot ma ojca chrzestnego w osobie imc prezydenta L. Wniosek z tego jest taki, ze choc Behemot mysli zupelnie inaczej niz mowi, to wprost rzecz ujmujac nie wypada mu mowic tak jak mysli...no chyba, ze nie byl ochrzczony wtedy moja teoria legla w gruzach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tam Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kielce.uw.gov.pl 16.12.03, 11:24 Różnica między Panem Lubawskim a Lubczyńskim nie dotyczy tylko liter. Zaiste freudowska pomyłka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwer Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 09:43 Behemont i inni mądrale popierający miejskich urzędasów zastanówcie się zanim coś napiszecie i zarzucicie ludziom oszołomstwo. Ci ludzie bronią szkoły do której chodzą ich dzieci. Likwiduje się przychodnie, szkoły, przedszkola nie dając nic w zamian. Tłoczy się dzieci w przepełnionych szkołach pacjentów leczy się(o ile się dostaną )w przepełnionych przychodniach. Teraz dzieci z klas 1-6 z SP nr 13 chce się połączyć w jednym budynku w gimnazjum nr 2.Panie Sygut a gdzie szczytne założenia reformy wg których podstawówki i gimnazja miały mieścić się w oddzielnych budynkach ? Jestem za NSA bo jest w Kielcach potrzebny jak wiele innych instytucji których jeszcze nie ma, ale czy to ma sie odbuywać kosztem lokalnych społeczności i dzieci. Dla tych śmiejących się przypomnę, że dzięki mądrości lokalnych władz do Urzędów Skarbowych jeździmy na obrzeża miasta, natomiast emerytom zafundowano wycieczkę do przychodni specjalistycznej Na Stok i wszystko to dla ich dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwer Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 09:46 Behemont i inni mądrale popierający miejskich urzędasów zastanówcie się zanim coś napiszecie i zarzucicie ludziom oszołomstwo. Ci ludzie bronią szkoły do której chodzą ich dzieci. Likwiduje się przychodnie, szkoły, przedszkola nie dając nic w zamian. Tłoczy się dzieci w przepełnionych szkołach pacjentów leczy się(o ile się dostaną )w przepełnionych przychodniach. Teraz dzieci z klas 1-6 z SP nr 13 chce się połączyć w jednym budynku w gimnazjum nr 2.Panie Sygut a gdzie szczytne założenia reformy wg których podstawówki i gimnazja miały mieścić się w oddzielnych budynkach ? Jestem za NSA bo jest w Kielcach potrzebny jak wiele innych instytucji których jeszcze nie ma, ale czy to ma sie odbuywać kosztem lokalnych społeczności i dzieci. Dla tych śmiejących się przypomnę, że dzięki mądrości lokalnych władz do Urzędów Skarbowych jeździmy na obrzeża miasta, natomiast emerytom zafundowano wycieczkę do przychodni specjalistycznej Na Stok i wszystko to dla ich dobra. A na koniec do niejakiego Behemota nie wzywaj kolego Zomoli bo, bo jeśli piszesz coś takiego to nie masz zielonego pojęcia o tym kim było ZOMO i co robiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot łatwiej rządzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 10:48 Z ZOMO było łatwiej rządzić dlatego zażartowałem sobie, że byłoby lepiej dla władz mieć pod reką ZOMO. W następnym poście napisałem, ze skoro ludzie chca, to trzeba im tą szkołę zostawić, bo władza jest dla ludzi, a nie ludzie dla władzy. Nie dziwię się, ze rozhisteryzowani rodzice pewne rzeczy sa w stanie przeczytać i zrozumieć, a innych nie ...tak jak nie dziwie sie, że nie wiedzą, kto jest prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 20:41 Hmm... Behemot uwaza sie za specjalnego asystenta Wolanda ( czyli Lubawskiego? - gratuluje dobrego samopoczucia)... tam go trzeba szukac. Przykre to, ze karze sie ludzi, ktorzy naprawde dobrze pracowali, a nagradza sie ludzi, ktorzy od kilku lat "czekaja" na lepsze okazje. Wniosek: trzeba miec uklady i czekac. Nic wiecej sie nie oplaca :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.satbit.pl / 80.48.255.* 16.12.03, 09:48 a gdzie jest szkola 13 . Wg artykulu 300 m od SP 2 nie kojarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Sygut klamie IP: *.complex.com.pl 16.12.03, 10:12 Sygut to obludny klamca. Jest aroganckim urzedasem - postawil sobie za punkt honoru zniszczyc to co w Kielcach jest dobre. Oczywiscie sa inne budynki nadajace sie dla NSA i rodzice je wyliczali ale ten becwal budynkow tych dwom typkom z Warszawy nie zaprezentowal. Rodzicom zas zalezy na zapewnieniu bezpieczenstwa dzieciom czego Sygut nie zapewni. Ponadto stwierdzil arogancko na spotkaniu " jak beda chcieli trzy szkoly to dam im trzy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Behemocie nie pisz bdur IP: *.complex.com.pl 16.12.03, 10:16 Dla NSA jest potrzebny budynek o powierzchni co najmniej 3500 m2. Jest to wymog postawiony przez przedstawicieli NSA. Stojacy pusty i nieszczejacy budynek po dawnym Zespole Szkol Zawodowych nr 4 ma powierzchnie 3800 m2. SP 13 ma powierzchnie 2000 m2 wiec pan Sygut zaraz zacznie knuc co tu w Kielcach jeszcze rozpiepszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silverstein Re: szanuje rodzicow ale sie z nimi nie zgadzam IP: *.fer.sa.dir.bunge.com / 200.210.178.* 16.12.03, 10:43 autorka: inna klika w odpowiedzi na post behemota pt "szanuje harcerzy, ale sie z nimi nie zgadzam" napisala : Wy behemot jestescie hipokryta. wy sie nie zgadzacie nigdy i z nikim, kto ma odmienne od was zdanie. co najwyzej bez przekonania lub dla pozoru napiszecie: tak.., no ale ja.., albo ja mowilem ze to ok, ale ..." i dalej juz apiać w koło macieju to samo co siedziało w zwojach od poczatku tematu. to jest bucowatość jakaś, a my wolimy oryginałów, jak np znany geniusz panie behemot brak urlopu panu szkodzi, traci pan horyzonty, ktore sie kurczą, zawężają i zostaje panu tylko punkt widzenia, którego sie pan uparcie trzyma jak malarz pędzla, gdy drabina leci. zyczymy zdrowia inna klika> z zalem informujemy, ze podobne problemy z tym behemotem wystepuja niejednokrotnie, nie dobra z nim sytuacja jest do rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik rewelacyjne pomysly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 10:47 Postanowilem sie promowac z moimi rewelacyjnymi pomyslami. Skoro nasze wladze moga to dlaczego ja nie moglbym... . Wiec tak - proponowalem juz dzisiaj nowa lokalizacje dla garazu na szesc samochodow strazy miejskiej - Ślichowice II niedokonczony garaz przy Kaznowskiego (mysl genialnego umyslu prezesa B). Teraz...alez te Slichowice beda sie dynamicznie rozwijac...proponuje dzialke slichowicka pod budynek NSA, ktory wybuduje nam Echo Investment.... oj dzieje sie dzieje paranoik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Rodzice maja racje IP: *.complex.com.pl 16.12.03, 15:24 Dosc juz tego magistrackiego chamstwa i obludy. Niech urzedasy oddacza swoja siedzibe na Szymanowskiego a nie niszcza dobrej szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Rodzice maja racje IP: *.proxy.aol.com 16.12.03, 16:10 No to ...referendum o odwolanie Lubawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typowy z Kielc Re: Jedyna nadzieja w Jaskierni!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 16.12.03, 18:28 Że zostanie premierem i rozpedzi to towarzystwo z kieleckiego ratusza. Cała władza w rece rad robotniczych i pedagogicznych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta 16.12.03, 18:52 Rada dla obrońców sp.13 zwrucić się z prośbą do Przewodniczącego Rady Miasta o umorzliwienie przedstawienia swoich racji na sesji R.M. w dniu 30.12. Rada nie może odmówić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot ...a Basieńka atakuje ortografię IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 20:04 > zwrucić się z prośbą do Przewodniczącego Rady Miasta o > umorzliwienie uwarzam terz, rze najwyrzszy czas zwrucić się z prośbą o umorzliwienie Basieńce skończenia podstawówki ...no chciarz 4 klas, bo ja już wolę, jak kobitki histeryzują, niż jak Basieńka pisze ...o tej porze, to jeszcze dzieci nie spią, jeszcze któreś przeczyta, nauczy się i bombe jutro z polskiego przyniesie ? ...i szkoły wtedy już nic nie uratuje, wsystkie sukcesy szlag trafi... Pani Basieńko Kochana - czy Pani nie jest czasem dywersantem wiceprezydenta ? A fe! swoją drogą, nawet jak Rada da się przekonać, to prezydent powie, żeby go cmokneli i zrobi, co będzie chciał, bo Rady posłuchać może ale niekoniecznie A ktoś się pytał Syguta ? Może on już zrezygnował z tego pomysłu ? Dobry złodziej to podobno zawsze najpierw puka, a dopiero później leci masakrować drzwi łomem. Odpowiedz Link Zgłoś
basia996 Re: ...a Basieńka atakuje ortografię 16.12.03, 20:15 Wiedziałam behemot że jesteś "Debilny", ale nie wiedziałam że aż to tego stopnia czytałam coś powypisywał w tych postach i myślę że coś na główkę upadło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: ...a Basieńka atakuje ortografię IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 20:57 > Wiedziałam (...), czytałam (...) myślę cieszę się niezmiernie to znaczy, ze rokowania są pomyślne mam nadzieję, że moja troska o 13tkę nie została zrozumiana ...opacznie (?) ...opatrznie(?) ...ech ta siarka i Szanowna Pani weźmie za żart to, co przez niedopatrzenie wyglądało na złośliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
szacuneczek Re: ...a Basieńka atakuje ortografię 16.12.03, 20:17 Przepraszam bardzo, ale powinno być napisane : "szlak" elokwętnie szacuneczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: ...a Basieńka atakuje ortografię IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 20:43 > Przepraszam bardzo, ale powinno być napisane : "szlak" > elokwętnie Ups, przepraszam za pardą, młodzieniec z salonowem wykształceniem, a możno powiedzieć zachowuje się jak chamuś ze wsi. Widocznie siareczka została odprowadzona niestarannie i się 'rypłę'. Jest to kolejny dowód na to, jak siarka niszczy elokwencję. Adje się z Panem behemot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antares Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 22:35 Nie wypowiadałem się dotąd na forum Gazety, ale tym razem zdecydowałem się. Skłoniły mnie do tego informacje prasowe o działaniach zarządu miasta w ostatnich tygodniach, szczególnie w obszarze podległym Panu Prezydentowi Sygutowi. W odstępie dwóch czy trzech dni poinformowano nas najpierw, że oddział NSA przejmie budynek po Zespole Szkół Zawodowych Nr 4, a Gimnazjum Nr 2 przeniesie się do budynku SP-13. Obecna siedziba Gimnazjum Nr 2 miała być sprzedana. Jeszcze mieszkańcy Kielc, a szczególnie osoby bezpośrednio zainteresowane nie zdążyły zareagować na tę wiadomość i oswoić się z nią (a może jednak zdążyły i zadziałały), a tu prasa podaje informację zupełnie inną: sąd do SP-13, SP-13 do Gimn. Nr 2, a budynek po ZSZ Nr 4 na sprzedaż. Takie nieodpowiedzialne "chlapanie" do dziennikarzy źle świadczy o źródle informacji, którym był chyba któryś z wydziałów Urzędu Miasta nadzorowany przez Pana Prezydenta Syguta. Ten ciąg informacji (dezinformacji?) spowodował niewątpliwie huśtawkę nastrojów wśród osób zainteresowanych i wykluczył możliwość prowadzenia merytorycznej dyskusji na ten temat. W tych warunkach było oczywiste, że spotkanie z rodzicami dzieci z SP-13 będzie zdominowane przez wystąpienia o zabarwieniu emocjonalnym, a w takiej atmosferze osiągnięcie porozumienia jest bardzo trudne. Okazało się to zbyt trudne dla Pana Prezydenta Syguta, który nie przewidział typowego w takich warunkach biegu wydarzeń, dał się ponieść gorącej atmosferze spotkania i zachował się w sposób nieprofesjonalny, dyskwalifikujący go jako podobno pedagoga i specjalistę od zarządzania oświatą. Uważam, że oddział NSA w Kielcach jest potrzebny. Jest potrzebny bardziej niż uczniom SP-13 budynek ich szkoły, ozdobiony postaciami rycerzy Władysława Jagiełły, jedna z najładniejszych szkół w mieście. Sądzę, że w spokojnej, rzeczowej dyskusji można byłoby przekonać rodziców, nauczycieli i uczniów SP-13 do tego pomysłu. Ale wymagałoby to więcej odpowiedzialności władz miasta za słowa wypowiadane publicznie lub do przedstawicieli mediów, więcej pokory i rezygnacji z postawy besserwissera. Przecież za stworzenie podobnej atmosfery przy rekrutacji do V.LO został pozbawiony stanowiska dyrektor tej szkoły. A teraz wiceprezydent, który przyczynił się do jego zwolnienia, popisuje się podobnym brakiem odpowiedzialności i czymś, co trzeba chyba nazwać arogancją władzy. W informacji ze spotkania w SP-13 przeczytałem, że Pan Prezydent w pewnym momencie postawił na szalę swój autorytet. To też objaw braku pokory w ocenie samego siebie. Sam fakt długoletniego pozostawania na stanowisku kuratora to trochę za mało, aby zdobyć zaufanie zdenerwowanych rozmówców. Tu chciałbym wtrącić moje osobiste odczucia związane z okresem pełnienia przez Pana Syguta funkcji kuratora. Moje dzieci w tym czasie chodziły do kieleckich szkół. Pan Sygut był dobrze oceniany przez znanych mi nauczycieli i przez prasę. Nie słyszałem o żadnych zarzutach i pretensjach. Dopiero pod koniec jego pracy na tym stanowisku zdenerwowała mnie jedna sprawa. Województwo świętokrzyskie było jednym z nielicznychw Polsce, a na pewno jedynym w najbliższym sąsiedztwie, w którym nie było konkursów przedmiotowych dla uczniów gimnazjów. Moja córka kończyła wtedy gimnazjum i była bardzo zawiedziona, że nie może startować w konkursach, a mogą to robić jej koledzy i kuzyni w województwach małopolskim, śląskim i podkarpackim. Zdenerwowało to nie tylko mnie, a Pan Kurator Sygut tłumaczył prasie, że nie było pieniędzy na przeprowadzenie konkursów. Wtedy też usłyszałem inne opinie na temat Pana Kuratora. Wynikało z nich, że Pan Sygut był dobrze oceniany głównie dlatego, bo od czarnej roboty i niepopularnych decyzji miał Pana Korczyńskiego, a sam tylko "uświetniał", "zaszczycał", przecinał wstęgi, wznosił toasty i odgrywał rolę równego, porządnego chłopa. Mając taką praktykę zawodową mógł nabrać przekonania o własnej nieomylności, stracił zdolność do wysłuchiwania z szacunkiem i chęcią zrozumienia poglądów i argumentów innych niż jego własne. Przez wiele lat miał kontakty głównie z pracownikami oświaty, którzy "z urzędu" nie mogli mieć innego zdania. Teraz musi spotykać się z ludźmi, którzy nie są jego podwładnymi i w tych sytuacjach puszczają mu nerwy albo zachowuje się w sposób arogancki. Radziłbym Panu Prezydentowi wykupienie paru lekcji u fachowca, na przykład Pana Tymochowicza. Dalsze prezentowanie braku przygotowania do kontaktów z ludźmi opanowanymi emocjami może źle wpłynąć nie tylko na karierę Pana Prezydenta Syguta, ale zaszkodzić też notowaniom Pana Prezydenta Lubawskiego. Życzę Panom sukcesów, ale jednocześnie cieszę się, że moje dzieci już nie muszą stresować się takimi sytuacjami, jak uczniowie SP-13. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic13 Szacunek dla Antaresa IP: *.complex.com.pl 17.12.03, 08:49 Po chamskiej i prymitywnej wypowiedzi Behemota musze przyznac Ci Antaresie rozsadne podejscie do tematu. Temat ten jest niestety niejasny gdyz intencje pana Syguta sa nieczyste. Na spotkanie z rodzicami (a wczesniej z nauczycielami) przyszedl nie negocjator ale butny i bezczelny dyktator. Dostal zatem to o co sam prosil. Gdy podawal klamliwe informacje, a 5 minut pozniej podawal inne zaprzeczajace poprzednim to mogl jedynie doprowadzic rodzicow do furii. Zreszta to zrobil. Behemot i inni obludnicy ktorych wypowiedzi maja na celu jedynie "pojawienie sie na forum" nie sa w stanie zrozumiec zlozonosci problemu. Rodzice SP 13 nie kwestionuja przydatnosci Sadu Administracyjnego. Kwestionuja jedynie bezczelnosc i nieudolnosc pana Syguta. Budynek SP13 jest zdecydownie za maly na potrzeby sady (ma 2tys m2 a potrzeba min 3500m2) zas na pytania o to czy pan Sygut przedstawial inne (wymieniane w trakcie dyskusji) budynki - tenze odpowiadal z glupim usmieszkiem "jakos nie przyszlo mi to do glowy". Pan Sygut belkotal (tak niestety nalezy okreslic poziom jego wypowiedzi) ze rzekomo zapewni 7 latkom bezpieczenstwo w spotkaniu przez 1/3 doby z 16 i 17 laktaki ale nie wiedzial jak. Gimnazjum nr 2 jest lokalnym centrum dilerskim i cpuny ktore maja do ukonczenia 18 roku zycia obowiazek edukacyjny dostana od pana Syguta cala gromade dzieciakow od ktorych beda mogly doic pieniadze na prochy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot wreszcie jakieś argumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 09:38 Szanowny Rodzicu 13, jestes dopiero drugą osoba, która w ogóle podała jakies argumenty przeciw likwidacji. Dopiero teraz zaczynam rozumieć, o co Wam chodzi, mimo, ze popieram Wasze stanowisko od pierwszego postu ("władza jest dla ludzi"). Większośc woli dyskutować o mojej osobie, wymyślac Sygutowi lub bełkotać jakieś brednie. pozdrawiam behemot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: wreszcie jakieś argumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 22:22 Behemocie, Kocie Wiarolomny, Ja od dwoch dni chce Ci powiedziec, ze kierunek dzialania wladzy (Wladzi) jest niesluszny:))).Nigdy nie chcialabym chodzic do 6 i ciesze sie okrutnie, ze cos w zyciu mi sie jednak udalo (hurrrra!) i 6 zwiedzac nie musze:)))Polonisty tam bym chyba nie przezyla :))) Nie widze bowiem sensu w pisaniu wypracowania, w ktorym musze uzyc okreslonej liczby czasownikow, przymiotnikow... imieslowow przymiotnikowych i przyslowkowych...uffff.... czemu to sluzy??????? I to niezaleznie od tematu wypracowania????? A przeciez zycie jest jest piekne i pisanie tez :)))). Co na to Maslowska? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Tymochowicz ...i krawat w paski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 08:55 o ile dobrze rozumiem, to masz za złe Sygutowi, że: - Gazeta publikuje nie sprawdzone plotki z Urzędu, - będąc kuratorem potrafił sobie dobrać odpowiednią kadrę, - brak mu pokory wobec rozhisteryzowanych matek krzyczących 'nie bo nie', - nie chodził z Lepperem na dokształ do Tymochowicza. Antares to znana żeglarzom, największa gwiazda gwiazdozbioru Skorpiona, która ukazuje się nisko nad horyzontem, ostatnimi laty widoczna w okolicach Marsa. Antares jest czerwonym olbrzymem. Ciekawe czy ta wojowniczość (Skorpion, Mars, Antares) i zabarwienie czerwnone ma coś wspólnego z autorem, osobą wykształconą (jak na warunki tego Forum) choć niekonkretną i kwiecistą w stylu. Że też mu się chciało walnąć bezinteresownie takie wypracowanie ...nawet jesli z tego wypracowania nic nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik co/kto to behemot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 09:54 Oj Behemot, ty znowu macisz. Skoro wiesz co to antares, to moze wszystkich nas oswiecisz i powiesz co to behemot. Moze to ten od niejakiego mistrza i kobiety o wdziecznym imieniu na M. Moze powiesz nam po ktorej stronie stoisz i komu sluzysz.??? A wypracowanie antaresa spodobalo mi sie i dla mnie, nieuka jednego, bezmozgowca jest idealnym streszczeniem calego zamieszania i do tego zawiera rys historyczny godnego zywota imc syguta. A ja jestem wielbicielem zywotow. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: co/kto to behemot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 10:09 > Moze powiesz nam od tego niektórzy dorośli ludzie mają swój własny rozum, żeby z niego korzystać ;-) > wypracowanie antaresa spodobalo mi sie To może wyliczysz w punktach dlaczego ON jest przeciwny przeniesieniu szkoły - czy dlatego, ze GW puściła przedwcześnie bąka ? Ja tam widze tylko atakowanie Syguta (nie wnikam, czy słuszne). Zresztą, mnie też się spodobało - doskonały przykład ględzenia o niczym, można studentom pokazywać, jak mówić, żeby nic nie mówić o przedmiocie dyskusji (przeniesieniu 13), a jednocześnie, żeby się ludziom podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik rozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 11:20 od tego niektórzy dorośli ludzie mają swój własny rozum, żeby z niego > korzystać ;-) co Ty Behemot, przeciez napisalem ze nie mam mozgu...a ty zamiast pomoc i wyjasnic uposledzonemu....nie masz sumienia Behemocie, nie masz > To może wyliczysz w punktach dlaczego ON jest przeciwny przeniesieniu szkoły - > czy dlatego, ze GW puściła przedwcześnie bąka ? > Ja tam widze tylko atakowanie Syguta (nie wnikam, czy słuszne). A po co ja mam cokolwiek wyliczac. Od tego to Ty jestes mistrzem ;). Poza tym ja tu sie nie wypowaiadam w kwestii slusznosci decyzji lub jej braku - nie zauwazyles(to tak jak Ty ;)). Napisalem, ze bylo to udane streszczenie ZAMIESZANIA, ktorego dodatkowa zaleta bylo umieszczenie fragmentu zyciorysu Syguta widzianego okiem rodzica. kpw? paranoik - wielbiciel zywotow wszystkich (niekoniecznie swietych) PS kilka razy sugerowalem na forum aby publikowac aktualne "wersje" zyciorysow ludzi regionu - bez odzewu (ostatnio forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=9671087) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik brawo Panie Antares IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 09:41 Pozostaje mi tylko pogratulowac rzeczowej wypowiedzi. pozdrawiam :) PS mam nadzieje,ze to nie ostatni raz kiedy zabiera Pan glos Odpowiedz Link Zgłoś
r_z Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta 17.12.03, 14:13 Gość portalu: antares napisał(a): > Nie wypowiadałem się dotąd na forum Gazety, ale tym razem > zdecydowałem się. Skłoniły mnie do tego (...) popieram przedmówcę w 100% prezydenci i ich urzędnicy miotają się tak w wielu sprawach - np. budynek po szkole na Ściegennego już kilkakrotnie był "dawany" i zabierany zarządowi Województwa na siedzibe biblioteki - wiem to od znajomego dziennikarza. Co się Ci od marszałka zdążą ucieszyć i dadzą znać dziennikarzom to sprawa staje się nieaktualna. To zupełnie niepoważne. Z NSA ta zabawa trwa jeszcze od zeszłej kadencji - pewnie w ciągu najblizszych dwóch tygodni usłyszymy jeszcze o trzech "stuprocentowych" koncepcjach. A w krakowskim NSA (gdzie bywam) śmieją się, że jeszcze w Kielcach nawet łopaty nie wbito pod budowę siedziby WSA. Obserwujemy zderzenie wysokiego mniemania o sobie z nieprzygotowaniem do działań w coraz to kolejnych dziedzinach. pozdrawiam rz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 22:43 Wiesz, bardzo sie ciesze, ze sa normalni ludzie w Kielcach. Lubie Cie za to, co napisales... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Pan Prezydent powiedział IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.12.03, 21:12 "Miasto deklaruje, że warunki w nowej siedzibie SP 13 nie będą gorsze niż obecne". A ja sobie obejrzałem nową siedzibę SP 13. Obejrzałem z zewnątrz. Powiem tak: syf, malaria i widliszki. To się wali. Ciekawe jak wg Pana Jacka Wołowca Pani Wójcik sprawdza się jako menadżer :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic13 Re: Pan Prezydent powiedział IP: *.complex.com.pl 19.12.03, 08:52 Pani Alina Wójcik nie musi sie sprawdzac - jest bliska krewna kuratora wojewodzkiego i dlatego nalezy robic fikcje jaka sa przenosiny, a za rok likidacja jednej z najlepszych szkol podstawowych i wywalenie jej nauczycieli z pracy. Z kuratorem raczka raczke myje. Odpowiedz Link Zgłoś
szacuneczek I CO O TERAZ POWIE? CO POWIE TEN SYGUT? 19.12.03, 11:00 Chyba powinien sie wytlumaczyc, wszyscy kielczanie oczekuja tego i przeprosin. Czy znajdzie w sobie dość klasy i honoru na wyjasnienia i przeprosiny? Z pewnościa czyta ten watek. Panie prezydencie liczymy, ze zademonstruje Pan teraz klasę!!! Co teraz bedzie??? szacuneczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic13 Sygut odpowiedzial IP: *.complex.com.pl 19.12.03, 14:01 Odppowiedz Syguta to zastrzaszanie nauczycieli SP13 i proba wymuszenia na nich abysmy sobie odpuscili i poslusznie jak stado baranow wykonywali polecenia jesnie wielmoznego Pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ab&ro Re: Pan Prezydent powiedział IP: *.in-addr.octava.net.pl 19.12.03, 10:43 Trafne spostrzeżenie.] Jestem również 1-szy raz na tym forum. Moje uwagi: 1.Utworzenie NSA w Kielcach jest bezzsprzecznie potrzebne,ale nie kosztem społecznym, 2.Gimnazjum nr 2 to zbór wszystkiego co najgorsze w jednym.(Moje dziecko uczęszczało do SP13, a póżniej do w/w gimnazjum ). 3.Deyczja p.Syguta,która mu "przyszła do głowy"załatwia nie tylko sprawę NSA,ale ma "drugie dno". 4.Argumentacja ,ze JEDYNIE budynek SP13(to nic ,że stanowczo za mały) satysfakcjonuje NSA jest śmieszna(chociaż niewesoła). 5.Gratulacje dla RM,a szczególnie p. Wołowca (który dobrze zna to gimnazjum). (nie poparli pomysłu). 6.Rodzice dzieci z SP 13 na prawdę nie są rozhisteryzowanymi oszołomami. Sama jestem jednym z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Partyka powiedział IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.12.03, 21:15 „Sprawa istnienia w Kielcach siedziby Naczelnego Sądu Administracyjnego jest zasadnicza dla rozwoju inwestycji w mieście, czyli w ogóle rozwoju całego miasta”. Gdzie się ten dupek ulung??? Dlaczego małpa szczy do piwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KurnaOlek Nie lubisz Behemota ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 21:28 jak NSA będzie w Kielcach, to Behemot /jak i inni przedsiębiorcy/ będzie się sądził z Urzędem Skarbowym na miejscu. W innym przypadku będzie musiał, kurna, dymać do Krakowa, i zabraknie mu czasu na dyskusje na forum GW. I kto nam wówczas wytłumaczy, co prezydent - Urzędnik zrobił dobrze a co źle /Behemocie wiem, że on wszystko robi dobrze, ale taki zwrot mi tutaj, kurna, pasował/. Hej. Ps. ulung - była, chyba, kiedyś taka herbata, ale bez dupka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Nie lubisz Behemota ? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.12.03, 21:32 Zamiast dupka było słowo z drugiej strony człowieka :) A herbata była niezła :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Sygut powiedział IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.12.03, 21:20 „Nikomu w Warszawie nie zależy, aby instytucje typu NSA, Urząd Celny czy telewizja były w Kielcach, to nam powinno na tym zależeć”. Nam Wielebny Pierdoło Sygucie zależy! Ale my sporadycznie myślimy, bo nie jesteśmy stworzeniami, które szczą do piwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 22:44 Czemu lubisz prowokowac? Az tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestepca Sygut gate IP: *.complex.com.pl 22.12.03, 08:51 Wyglada na to ze jest juz jasnosc odnosnie intencji ims Syguta. Szkole musi zniszczyc bo otoczona jest prywatnymi dzialkami. Z takim sasiedztwem sa bez wiekszej wartosci a PO ZLIKWIDOWANIU SZKOLY ich wartosc znacznie wzrosnie. Bedzie je mozna z duzym zyskiem sprzedac. Kto jest wlascicielem dzialek ze imc Sygut tak zajadle o ich interesy walczy? Czy to sie nie wiaze z jakims czynem z gatunku "przyjmowania korzysci majatkowych"? Ale to juz raczej sprawa dla prokuratora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Zyczenia Swiateczne IP: *.complex.com.pl 24.12.03, 13:56 Zycze wiceprezydentowi Sygutowi z okazji Swiat Bozego Narodzenia aby wreszcie przemowil ludzkim glosem i nie tylko w noc wigilijna, aby zrozumial troski i problemy mieszkancow Kielc oraz aby stal sie tych Kielc wiceprezydentem to znaczy dobrym gospodarzem i opiekunem. Odpowiedz Link Zgłoś