Dodaj do ulubionych

Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta Sy...

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 21:48
ZOMO wróć i zrób porządek z tymi histerykami.
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 21:54
      No coż, wladza jest dla ludzi, a nie ludzie dla wladzy.
      Odpowiedz tlumu jest: 'nie i już'. Trzeba ustąpic nawet jak mówią, że białe
      jest czarne.
      Na cholere im ta rudera ?
    • Gość: BBB Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 15.12.03, 22:14
      Gratuluję Behemocie!
      Co to znaczy mieć autorytet i dobrą opinię!
      Chociaż tekst jakby frywolny :)
      A tak nawiasem, to SP 13 jest ponoć rzeczywiście w lepszym stanie i fizycznym
      i psychicznym :))))
      Ale w klasie liczącej 40 osób w ramach partnerstwa publiczno – prywatnego
      zaoszczędzi się na ogrzewaniu i za zaoszczędzone pieniądze wyremontuje się
      szkoły :)
      Pozdrawiam
      • Gość: absolwent 70 Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.zeork.com.pl 16.12.03, 08:25
        Jestem z Wami Drodzy Rodzice ! Walczycie w słusznej sprawie. W tych murach
        pobierałem naukę i choć minęło ponad 30 lat doskonale pamiętam wszystkich moich
        nauczycieli ( niektórzy z nich już nie żyją...). Klasa do której uczęszczałem
        liczyła 52 uczniów...Kierownikiem szkoły był Ryszard Wójcik (późniejszy
        Dyrektor Śniadka). Wspaniali nauczyciele...Panie: Markowicz, Drabik, Krzosa,
        Krzywda, Derejska, Pobocha, Pan Rajca - od matematyki, czy Zapała od prac
        ręcznych (człowiek o dużym poczuciu humoru i "bezpośrednim" podejściu do
        ucznia...) To ONI, wraz z tysiącami dzieciaków tworzyli niepowtarzalną
        atmosferę tego miejsca....Nie popieram Pana Panie Prezydencie. Nie pozwalam na
        niszczenie wspomnień i tradycji. Mam dla Pana szacunek z okresu "kuratoryjnego"
        i liczę na to, że tak pozostanie. Proszę nie poddawać się "modzie" na
        nietrafione decyzje, modzie lansowanej przez Prezydenta Lubawskiego.
        Pozdrawiam .
        • Gość: behemot ...a co, na Syberię ich wysyłają ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 08:41
          > W tych murach
          > pobierałem naukę i choć minęło ponad 30 lat doskonale pamiętam wszystkich
          > moich nauczycieli

tak, to doskonały powód, zeby robic rozpierduchę

> Wspaniali nauczyciele

a co ? Zwalniają ich ?

> Nie popieram Pana Panie Prezydencie

no to moze jeszcze napisz dlaczego

> Nie pozwalam na
          > niszczenie wspomnień

kupuj sobie Buerlecytyne czy co tam jest dobre na pamięć, a urzedników sie nie
          czepiaj ...chyba, ze sobie znajdziesz jakis powód
          • Gość: paranoik uczulony czy jak...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 10:25
            Oj, Behemocie czy Ty nie jestes przypadkiem przewrazliwiony na punkcie imc prezydenta??? Jeszcze niedawno, tu na forum zalecales tym wszystkim co na powaznie wszystko traktowali, wiecej luzu. Sam tryskales dobrym humorem..., a teraz co?. Cos Ci nie wyszlo w pracy, moze w domu. Zalecam nerwosol, lek moze nie tak nowoczesny jak sugerowana przez Ciebie mikstura, ale ponoc skuteczny.

pozdrawiam :)
            • Gość: behemot tylko spirytus IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 17:11
              > Zalecam nerwosol

Jestem uczulony na nerwosol.
              Stosuję inną kurację.
              Wlewam cztery kropelki rumu do filiżanki herbaty (nie więcej!) i wypijam to, co
              zostało w butelce ...ep ...herbtakę ...herbatkę daję kochanej żo..ep..neczce i
              idę czy...yp...tać, co o mnie myśli ...ep ...sorry ...innaklika.
              Wszyscy są wtedy szczęśliwi, nie wyłączając żony, ale wyłączając paranoika, dla
              którego niestety ..ep nie starczyło tego dobrego.
              Komisjo do Spraw rozwiązywania problemow harcerzy - ratuj ! Paranoika.
              • Gość: paranoik Re: tylko spirytus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 09:18
                eee tam, dzieki za troske,ale mnie juz chyba nic nie pomoze ;)
                a juz tym bardziej harcerze, chyba ze wypozycza mi te lodki gratis...
                No i ja wyznaje zasade: czlowieku lecz sie sam. W kwestii mojego zdrowia nie mam zaufania do nikogo ( a juz najmniej do lekarzy, glownie tych co to karetkami jezdza)......ale to przeciez normalne u paranoika.
                :)
                PS to moze ja nie jestem chory???
          • Gość: Kielczanin Re: Do Behemota IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 16:32
            Z kogo robisz idiotę, chyba tylko z siebie.
            Szkołę tę likwidują z następujących przyczyn:
            1.Jest to "Szkoła-Pomnik", "Tysiąc szkół Na tysiąclecie PP", Brzydkie komuchy
            walczyły wtedy z Kościołem Katolickim
            2.Żoneczka już nie wiem którego oficjela jest w tej drugiej szkole szefem.
            3.Szkoła nr 13 ma wyniki ta druga mieć je będzie.Co za tym idzie mianowania,
            tam gdzie są wyniki tam są mianowania.
            Wnioski:
            1.Jak pomieścisz dwie szkoły w jednej skoro już jest w nich ciasno.
            2.Połowa nauczycieli tylko z której szkoły "Behemotku" zostanie przeniesiona
            do innych szkół (tzw. bezrobocie).
            3.Przy ul. Sniadeckich stoi budynek KWP w ogóle nie wykorzystany.Przecież
            wszystkie jednostki policji miały mieć siedzibę na stadionie.No ale kto
            będzie chodził na zakupy po lesie.Budynek KWP przy Seminaryjskiej 12
            przekazać na SAD ADM. A komendatna i część "obsługi" przenieść na ulicę
            Śniadeckich. Dla czego kochana Policja tzw "Garnizon Kielecki" nie mieści
            się w jednym punkcie Miasta.
            • Gość: behemot Do Ludzkości IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 16:56
              > Z kogo robisz idiotę, chyba tylko z siebie.

Misiu, czy jestes za pozostawieniem 13tki tam, gdzie jest czyli popierasz moje
              zdanie wyrażone w poprzednich postach:
              - "do ludzi nalezy głos decydujący",
              - "wladza jest dla ludzi, a nie ludzie dla wladzy.
              Odpowiedz tlumu jest: 'nie i już'. Trzeba ustąpic "

Czy też może jesteś przeciwny mojemu stanowisku i chcesz przeniesc szkołę ?
              ...bo pogubiłem się ...jak to idiota

Nie podobają mi się metody protestu: rozhisteryzowane matki szlochające na
              sali, wykorzystywanie dzieci i inne tego typu obrazki. Za chwilę będzie
              lepperiada w stylu głodówki ...na przejsciu dla pieszych.

Może Tobie się to podoba ...ale nie licz na to, ze z tego powodu nazwę Cię
              idiotą.
              • Gość: paranoik p... w bambus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 09:31
                Oj Behemocie, dobrze wiesz, ze twoje tzw stanowisko to tylko kwestia interpretacji kazdego z czytajacych. Jak kto twoja intencje odczytal to jego sprawa. Jednak jako czlek tzw inteligentny dobrze wiesz, ze wiekszosc z nas odczytala odwrotnie niz probujesz teraz dowodzic. Poza tym to twoje dowodzenie tez ma sluzyc temu, zeby taki np paranoik jak ja sie wkurzal. Cofnij sie do lat szkolnych i zobacz tam swoja rozhisteryzowana matke, ktora probuje zawalczyc o twoje dobro. Acha, tylko nie pisz mi, ze twoja inteligentna mama nigdy by sie na taki czyn glupiej desperacji nie zdobyla.
                pozdrawiam
                • Gość: behemot Re: p... w bambus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 11:43
                  > twoje tzw stanowisko to tylko kwestia interpreta
                  > cji kazdego z czytajacych.

nieprawda
                  ludzie nie dość, że nie czytają, to jeszcze nie myślą
                  napisałem wprost i to ze cztery razy, jakie jest moje stanowisko ale i tak nic
                  to nie dało

> Cofnij sie do lat szkolnych i zobacz tam swoja rozhisteryzowana
                  > matke, ktora probuje zawalczyc o twoje dobro

Jestem w stanie zrozumiec, ze ktos się boi o bezpieczeństwo dzieci, o
                  narkotyki, o wymuszanie pieniędzy. Rozumiem tych nauczycieli, którzy buntuja
                  rodziców, bo boja się utraty pracy lub utraty pozycji zawodowej- ci najsłabsi
                  zresztą są zazwyczaj najbardziej przymilni.
                  Zauważ jednak, ze tu nie ma dyskusji, ze Sygut nie umie zapewnic dzieciom
                  bezpieczenstwa bo to i tamto. Nie ma argumentów.
                  Zamiast tego sa wyzwiska, insynuacje i stado ...absolwentów, którzy nie chcą
                  likwidacji wyłącznie ze względów sentymentalnych.
                  • Gość: paranoik Re: p... w bambus IP: 213.199.233.* 17.12.03, 20:26
                    nie mam pojecia czy Sygut przedstawil konkretne rozwiazania od A do Z. mam
                    jednak takie odczucie, przynajmniej po tym co tu czytam, ze raczej nie
                    przedstawil poza tym, ze szkola ma nie byc szkola.
                    Co do argumentow - ktos napisal, ze trudno bedzie pogodzic obecnosc 7-mio
                    latkow i 15 latkow na jednym korytarzu i ja sie z tym zgadzam. To zbyt duza
                    roznica wieku. Pomijam sprawy bezpieczenstwa, bo te sa jakby oczywista sprawa i
                    w programie pana Syguta powinny zajmowac czolowe miejsce - nie wiem moze
                    zajmuja, ja na zebraniu nie bylem, bo w zaden sposob nie jestem zwiazany.
                    Co jednak z przepisami i ustawa, ktora nakazuje oddzielenie podstawowki od
                    gimnazjum, a tego od liceum - w sensie architektonicznym?
                    Pewnie jest wiele innych pytan i byc moze cale zdnenrwowanie wynika z tego, ze
                    brak jest na nie odpowiedzi, a moim zdaniem tego typu operacja powinna byc
                    przygotowana pod kazdym wzgledem. Moze nie powinno sie bylo stawiac wszystkich
                    przed faktem dokonanym, a przeprowadzic wczesniej "badanie rynku"???
        • Gość: Realista Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: 213.241.76.* 16.12.03, 14:54
          Drogi Absolwencie 70.Zapłać wspomnieniami i tradycją za utrzymanie szkoły o ile
          ktoś taką walutę przyjmie.Ludzie zamieniają mieszkania w których się urodzili i
          wychowali bo nie mogą ich utrzymać.Sprzedają cenne rodzinne pamiątki by
          utrzymać swoje rodziny.Znaczna część ludzi utrzymuje się tylko z tego co
          znajdzie w śmietnikach.W takiej sytuacji protestujcie przeciwko przeniesieniu
          szkoły do innego budynku? Nie zgadzajcie się na przedstawione propozycje.Trudno!
          Tylko nie narzekajcie,że jest źle.Gmina zapłaci za utrzymanie pustej szkoły
          byle tylko Wasze dzieci miały wygodnie a wspomnienia i tradycje dalej kwitły. O
          tempora , o mores.
          • szacuneczek Re: Realista? Czy faszysta Stalinowiec? 16.12.03, 15:36
            Taką ohydna pogarde dla tego co ludzkie moze miec tylko jakis zaklamany
            materialista z zydokomuny.
            Jeszcze ma czelnosc probowac zrzucic wine za zle gospodarowanie gminy na
            rodzicow od pokolen troszczacych sie o dobra edukacje dla mlodziezy.

Gmina ma geniusza na czubku i jezeli jego podwladni wicegeniusze dopuszczaja do
            tego aby gmina utrzymywala pusta szkole jak napisal ten faszysta, to wszyscy 1
            rzedem powinni pojsc na Piaski za kratki za marnotrawstwo.

wicegeniusze moga tam sto tysiecy rzeczy zrobic zeby nie placic za pusta szkole
            np. magazyn na segregatory, co stoja na korytarzach i przeciazaja stropy,
            noclegownie dla bezdomnych, co chieli wcisnac bez odszkodowanie do bloku
            ludziom, ktorzy wykupili mieszkania, hotel asystenta dla uniwersytetu
            kieleckiego, siedzibe centrum geoedukacji stworzona dla kolesia - wicegeniusza,
            on to moze i nawet by na tym za 5 lat zarobil i zaczal splacac wywalone przez
            prezydenta lubonirskiego miliony itd.

Skad ma zydokumowy faszysta w glowie ze szkola bedzie pusta? moze ty jestes
            urzednik gminny i nie chce ci sie nic zrobic, to wiesz ze bedzie pusta.
            dajcie jedno ogloszenie do gazety : zapraszamy mlodziez o szkola pusta i juz ją
            "realisto" bedziesz mial pelna na zawsze .
            ze tez takich ziemia nosi
        • Gość: Absolwent 1980 Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.europe.ppdi.com 16.12.03, 17:55
          Ja też chodziłem do tej szkoły - gdzie jest teraz Pani Plewako???? Gdyby ona wrzasnęła, to zaraz głupie pomysły wyleciały by z głowy władzom miasta. NIech żyje
          trzynastka, niech żyje gra w kapsle na murku wzdłuż okien świetlicy, niech trwa pamięć o nazwiskach, takich jak Andrzej (Fred) Piotrowski, Wojciech Mazurczak,
          Zofia Osemlak, Irena Krzosa, Zofia Ślusarczyk, p. Majcher, p. Kula, p. Bojara, i wiele innych, któych już nie pamiętam!
          • Gość: absolwent 1980 Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.dmpbk.com.pl 16.12.03, 19:58
            Piotrek ???
            • Gość: Absolwent 1980 Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.range217-43.btcentralplus.com 17.12.03, 00:11
              Tak, oczywiscie ze Piotrek! A Ty to kto???
    • Gość: tam Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kielce.uw.gov.pl 16.12.03, 08:18
      Kliniczny przykład widzenia przede wszystkim swoich spraw. Dzieci za kilka lat
      skończą szkoły, studia - może prawnicze - i wtedy rodzice domagać się będą dla
      nich miejsc pracy w Kielcach np. w NSA. Przecież gmach szkoły nie należy do
      rodziców! Tak jak KCK nie należy do publiczność na jakimś koncercie.
      Sygut, jestem z Tobą!
      • Gość: behemot tak naprawdę to należy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 08:34
        1) tak naprawdę to szkoły są publiczne i w tym sensie jednak należą do
        społeczności mieszkańców, mimo, ze prawny właścicielem jest gmina; z koleii
        jednak gmina to ludzie, oni wybierają swoich reprezentantow do samorządu i swój
        organ wykonawczy czyli prezydenta - pośrednio więc do ludzi nalezy głos
        decydujący,

2) władze są w demokracji naszymi przedstawicielami i po to je wybieramy, zeby
        nam 'robiły dobrze'

Z drugiej strony Ci rodzice to skrajne oszołomstwo i nie wiedzą co tak naprawdę
        jest dla nich dobre ...a Sygut nie umiał im tego pokazac.
      • Gość: zibi Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.wichrowe.net.pl 16.12.03, 08:37
        również popieram stanowisko Pana Syguta.Jeszcze trochę to rodzicę będą się
        domagać aby nauczyciele przychodzili do ich domów.Kto za to będzie płacił?
        Należy się przyjrzeć niektórym nauczycielą nieudaczniką którzy się boją utraty
        pracy .To oni buntują rodziców , im nie chodzi o dobro dzieci tylko ratują
        wlasne stołki.Czy 300 m. do szkoły to tak daleko? na innych osiedlach dzieci
        chodzą 1000m. i więcej.Dobry nauczyciel znajdzie zatrudnienie z korzyścią dla
        dzieci.
        • dijey Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta 16.12.03, 08:52
          Tak jak dobra sprzataczka z korzyścia dla podłogi,
          albo dobry urzędnik z korzyścią dla siebie

pełno pracy dla dobrych jest
        • Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 08:18
          Sadzac po Twoich dokonaniach ortograficznych, domyslam sie, ze chodziles
          raczej do szkoly oddalonej o te 300 m.:) A slyszales cos dobrego o tej drugiej
          szkole? Ja niestety nie... I zastanawia mnie, dlaczego niszczy sie placowke
          dobra, by rozwijac szkole zla. Dawnej 6 grozila likwidacja - ze wzgledu na
          brak uczniow. Gratuluje pomyslu na ratowanie fatalnej reputacji szkoly.
          Szkoda, ze kosztem pracy innych.
          • Gość: ddd Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kki.krakow.pl 18.12.03, 09:14
            O SP 6 ja słyszałem same dobre rzeczy (sport). Piszesz ze brakuje dzieci. Tak
            brakuje dzieci do 6 ale również do 13, 2, 19 i wielu innych, bo po prostu tych
            dzieci jest coraz mniej (to nie jest tylko problem kielecki ale ogólnopolski)
            Jeśli do 6 brakuje dzieci to jestem przekonany ze do 13 również brakuje.
            Zresztą już teraz dzieci ze „starego” rejony 6 chodzą do 13. I co? 13 nie pęka
            w szwach.
            Reputacja? Można przenieść szkole do nr 13 do budynku 300 metrów dalej razem z
            nazwa i tradycjami. Tradycje SP 6 niech kontynuuje gimnazjum. Problem jest w
            tym ze jest za mało dzieci a za dużo nauczycieli. I według mnie to nauczyciele
            rozpętali szum i walkę. Niech walczą o swoje miejsca pracy ale niech nie
            angażują to tego uczniów uczniów ich rodziców.
            Pozdrawiam wszystkich nauczycieli, którzy od piątku 19 grudnia do 5 stycznia
            maja wolne. Potem ferie (tez wolne) no i wakacje. A i jeszcze ten wymiar
            pensum – wymiar pracy (ok. 20 godzin tygodniowo). I niech nie nasi nauczyciele
            się nie oburzają, że zarabiają mało. Cala sfera budżetowa zarabia mało (np.
            pielęgniarki)
            Pzd

• Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.pu.kielce.pl 18.12.03, 12:14
              Akurat nie jestem nauczycielem, wiec nie mysl, ze bronie tego srodowiska. Wiem,
              ze podobnie jak w kazdym innym zawodzie trafiaja sie ludzie oddani swojej pracy
              i tacy, ktorzy nie mieli innego pomyslu na zycie. Nie podoba mi sie jednak, ze
              podejmuje sie decyzje za plecami ludzi. I likwiduje szkole lepsza. By umocnic
              szkole gorsza. Nie rozumiem tego zupelnie. Opinia o 6 nie jest zbyt dobra,
              szkola nie wyglada tez zachecajaco... ale zalezy, co kto lubi. Moze lubisz
              horrory?
              • Gość: ddd Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kki.krakow.pl 18.12.03, 13:34
                . Nie podoba mi sie jednak, ze
                > podejmuje sie decyzje za plecami ludzi. I likwiduje szkole lepsza. By umocnic
                > szkole gorsza.

Wydaje mi sie ze nie podjeto decyzji za plecami ludzmi (odbywa sie przeciez
                jakas dyskusja)
                Po drugi z tego tekstu wynika ze nie likwiduje sie szkoly, tylko przenosi do
                innego budynku
                Pzd

• Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 20:44
                  Wiesz, mozna odbyc dyskusje sztuczna lub prawdziwa. W przypadku 13 byla to
                  dyskusja sztuczna, wszystko bylo z gory ustalone.
                • Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:02
                  Myslisz, ze nasza dyskusja ma jakies znaczenie? Jestes chyba optymista. I
                  kolejna sprawa: nigdy w swoim zyciu nie widzialam bardziej chamskiego,
                  zaklamanego, niekompentnego, nieszanujacego (wedlug nowej ortografii)ludzi
                  urzednika niz pan Sygut. Ciagle zastanawia mnie, jak mogl zostac
                  przedstawicielem mojego miasta. Tylko uklady, prawda. Gratuluje kolegow. I
                  podziwiam watrabe.Bez polskich znakow.
                  • Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:04
                    watrobe
                  • Gość: behemot Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:15
                    > Myslisz, ze nasza dyskusja ma jakies znaczenie?

w przeciwnym wypadku nie byłoby jej

> nigdy w swoim zyciu nie widzialam bardziej chamskiego,
                    > zaklamanego, niekompentnego, nieszanujacego (wedlug nowej ortografii)ludzi
                    > urzednika niz pan Sygut

To się zdarza ludziom, którzy bardzo na serio traktują swoja pracę. Nie mają
                    dystansu do siebie i nie wybaczają innym gadania głupot. Sygut nie jest taki
                    najgorszy. Z tego, co mówią jest to raczej brat-łata. Widocznie dał sie
                    sprowokować. To się każdemu może zdarzyć i z lewa i z prawa.
                    Henryk Goryszewski, Waldemar Pawlak (opryskliwy), Kaczyński
                    ("spieprzajdziadu"), nawet taki kulturalny człowiek, jak prof. Geremek, kiedyś
                    w Sejmie nie wytrzymał i ochrzanił dziennikarza (pisali w gazetach).
                    Najważniejsze, zeby to nie było zbyt częste.
                    Nie bronie Syguta, wiedział co go czeka i mógł się bardziej starannie
                    przygotować.

Pani Aniu - zauwazam, że pani pozytywnie się wybija ponad przecietność tego
                    Forum. Sugestie na temat układów są jednak nie na miejscu.
                    • Gość: behemot więcej takich dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:20
                      no i w ogóle to zyczyłbym sobie więcej takich dyskusji jak między Anią, a ddd
                      ja, co prawda, lubię więcej wymachiwać kijem ale od czasu do czasu miło jest
                      poczytac rozsądnych ludzi
                      • Gość: paranoik Re: więcej takich dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 11:02
                        ...prawdziwy kociak z ciebie...;)
                    • Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 22:04
                      Ja nie chce sie wybijac...bo nie chce zostac wybitym/a... po prostu denerwuja
                      mnie pewne decyzje. Decyzje, ktore potwierdzaja oszolomstwo wladzy. A ja
                      jestem z pokolenia, ktore naprawde ma tego dosyc. Ile razy mozna ufac??????I
                      to wladzy, bo Wladzi to zawsze:))))
                      • Gość: ddd Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kki.krakow.pl 19.12.03, 09:29
                        Aniu czasem trzeba sie wybic (aby nie zostac wbitym)
                        Co to pana Syguta to zgadzam sie z Toba, ze dyskusja jest potrezbna ale nie w
                        takiej formie jak obecnie
                        Pzd
    • Gość: herby Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 09:14
      Popieram rodziców dzieci z SP13. Dziś odbędzie się zebranie w naszej SP5.
      Ustalimy strategię walki z nonsensami z ratusza. My też nie pozwolimy
      zlikwidować naszej szkoły i pięknyh nowiuteńkich boisk.Wysyłam Pana Syguta do
      jego szefa -Lubczyńskiego po pieniądze. Miasto straciło ponad 5 mil.złotych na
      sprzedaży działki na Ślichowicach. Za nie można wybudować gmach dla Sądu Adm. i
      wyremontować kilka szkół. Pomyśleć!!!! głosowałam na tych sprzedawczyków.
      Tego błedu już nie popełnię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: behemot jest coraz ciekawiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 09:23
        > Wysyłam Pana Syguta do
        > jego szefa -Lubczyńskiego

> głosowałam na tych sprzedawczyków.
        > Tego błedu już nie popełnię!!

Mam nadzieje, bo do tego czasu powinni poodbierac prawa wyborcze wszystkim
        baranom, którzy nawet nie znają nazwiska tego, na kogo glosowali.

> Ustalimy strategię walki z nonsensami z ratusza.

Strategia będzie taka jak zawsze - cokolwiek powie Sygut, to wy bedziecie
        krzyczeć "NIE", rozhisteryzowane matki bedą płakać na sali, a na koncu wejdą
        dzieci i rzucą sie do nóg prezydentowi, zeby ich nie wyganiał z tej rudery
        • Gość: herby Re: jest coraz ciekawiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 10:01
          Człowieku!!/jesli nim jesteś bo dla Ciebie "rozhisteryzowanene" matki to coś
          zabawnego/ czy istotny jest fakt ,ż pomyliłam jednego drania Lubawskiego z
          drugim Lubczyńskim. Czy dla Ciebie 5 mil.zł to nic. Zgłoś się do LUBAWSKIEGO na
          jego dordcę i wyciągnij z naszych kieszeni następne 6 tys.zł.
          • Gość: paranoik rozdwojenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 10:35
            Ty sie nie denerwuj, spokojnie. Od pewnego czasu zaczynam podejrzewac, ze Behemot ma ojca chrzestnego w osobie imc prezydenta L. Wniosek z tego jest taki, ze choc Behemot mysli zupelnie inaczej niz mowi, to wprost rzecz ujmujac nie wypada mu mowic tak jak mysli...no chyba, ze nie byl ochrzczony wtedy moja teoria legla w gruzach.

pozdrawiam
      • Gość: tam Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kielce.uw.gov.pl 16.12.03, 11:24
        Różnica między Panem Lubawskim a Lubczyńskim nie dotyczy tylko liter. Zaiste
        freudowska pomyłka...
    • Gość: obserwer Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 09:43
      Behemont i inni mądrale popierający miejskich urzędasów zastanówcie się zanim
      coś napiszecie i zarzucicie ludziom oszołomstwo. Ci ludzie bronią szkoły do
      której chodzą ich dzieci. Likwiduje się przychodnie, szkoły, przedszkola nie
      dając nic w zamian. Tłoczy się dzieci w przepełnionych szkołach pacjentów leczy
      się(o ile się dostaną )w przepełnionych przychodniach. Teraz dzieci z klas 1-6
      z SP nr 13 chce się połączyć w jednym budynku w gimnazjum nr 2.Panie Sygut a
      gdzie szczytne założenia reformy wg których podstawówki i gimnazja miały
      mieścić się w oddzielnych budynkach ? Jestem za NSA bo jest w Kielcach
      potrzebny jak wiele innych instytucji których jeszcze nie ma, ale czy to ma sie
      odbuywać kosztem lokalnych społeczności i dzieci. Dla tych śmiejących się
      przypomnę, że dzięki mądrości lokalnych władz do Urzędów Skarbowych jeździmy na
      obrzeża miasta, natomiast emerytom zafundowano wycieczkę do przychodni
      specjalistycznej Na Stok i wszystko to dla ich dobra.
    • Gość: obserwer Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 09:46
      Behemont i inni mądrale popierający miejskich urzędasów zastanówcie się zanim
      coś napiszecie i zarzucicie ludziom oszołomstwo. Ci ludzie bronią szkoły do
      której chodzą ich dzieci. Likwiduje się przychodnie, szkoły, przedszkola nie
      dając nic w zamian. Tłoczy się dzieci w przepełnionych szkołach pacjentów leczy
      się(o ile się dostaną )w przepełnionych przychodniach. Teraz dzieci z klas 1-6
      z SP nr 13 chce się połączyć w jednym budynku w gimnazjum nr 2.Panie Sygut a
      gdzie szczytne założenia reformy wg których podstawówki i gimnazja miały
      mieścić się w oddzielnych budynkach ? Jestem za NSA bo jest w Kielcach
      potrzebny jak wiele innych instytucji których jeszcze nie ma, ale czy to ma sie
      odbuywać kosztem lokalnych społeczności i dzieci. Dla tych śmiejących się
      przypomnę, że dzięki mądrości lokalnych władz do Urzędów Skarbowych jeździmy na
      obrzeża miasta, natomiast emerytom zafundowano wycieczkę do przychodni
      specjalistycznej Na Stok i wszystko to dla ich dobra. A na koniec do niejakiego
      Behemota nie wzywaj kolego Zomoli bo, bo jeśli piszesz coś takiego to nie masz
      zielonego pojęcia o tym kim było ZOMO i co robiło.
      • Gość: behemot łatwiej rządzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 10:48
        Z ZOMO było łatwiej rządzić dlatego zażartowałem sobie, że byłoby lepiej dla
        władz mieć pod reką ZOMO. W następnym poście napisałem, ze skoro ludzie chca,
        to trzeba im tą szkołę zostawić, bo władza jest dla ludzi, a nie ludzie dla
        władzy.
        Nie dziwię się, ze rozhisteryzowani rodzice pewne rzeczy sa w stanie przeczytać
        i zrozumieć, a innych nie ...tak jak nie dziwie sie, że nie wiedzą, kto jest
        prezydentem.
      • Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 20:41
        Hmm... Behemot uwaza sie za specjalnego asystenta Wolanda ( czyli
        Lubawskiego? - gratuluje dobrego samopoczucia)... tam go trzeba szukac.
        Przykre to, ze karze sie ludzi, ktorzy naprawde dobrze pracowali, a nagradza
        sie ludzi, ktorzy od kilku lat "czekaja" na lepsze okazje. Wniosek: trzeba
        miec uklady i czekac. Nic wiecej sie nie oplaca :(((
    • Gość: ja Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.satbit.pl / 80.48.255.* 16.12.03, 09:48
      a gdzie jest szkola 13 . Wg artykulu 300 m od SP 2 nie kojarze
    • Gość: Absolwent Sygut klamie IP: *.complex.com.pl 16.12.03, 10:12
      Sygut to obludny klamca. Jest aroganckim urzedasem - postawil sobie za punkt
      honoru zniszczyc to co w Kielcach jest dobre. Oczywiscie sa inne budynki
      nadajace sie dla NSA i rodzice je wyliczali ale ten becwal budynkow tych dwom
      typkom z Warszawy nie zaprezentowal.
      Rodzicom zas zalezy na zapewnieniu bezpieczenstwa dzieciom czego Sygut nie
      zapewni.
      Ponadto stwierdzil arogancko na spotkaniu " jak beda chcieli trzy szkoly to dam
      im trzy".
    • Gość: kot Behemocie nie pisz bdur IP: *.complex.com.pl 16.12.03, 10:16
      Dla NSA jest potrzebny budynek o powierzchni co najmniej 3500 m2. Jest to wymog
      postawiony przez przedstawicieli NSA. Stojacy pusty i nieszczejacy budynek po
      dawnym Zespole Szkol Zawodowych nr 4 ma powierzchnie 3800 m2.
      SP 13 ma powierzchnie 2000 m2 wiec pan Sygut zaraz zacznie knuc co tu w
      Kielcach jeszcze rozpiepszyc.
      • Gość: silverstein Re: szanuje rodzicow ale sie z nimi nie zgadzam IP: *.fer.sa.dir.bunge.com / 200.210.178.* 16.12.03, 10:43
        autorka: inna klika w odpowiedzi na post behemota pt "szanuje harcerzy, ale sie z nimi nie zgadzam" napisala :

Wy behemot jestescie hipokryta.

wy sie nie zgadzacie nigdy i z nikim, kto ma odmienne od was zdanie.

co najwyzej bez przekonania lub dla pozoru napiszecie: tak.., no ale ja.., albo ja mowilem ze to ok, ale ..."
        i dalej juz apiać w koło macieju to samo co siedziało w zwojach od poczatku tematu.

to jest bucowatość jakaś, a my wolimy oryginałów, jak np znany geniusz

panie behemot brak urlopu panu szkodzi, traci pan horyzonty, ktore sie kurczą, zawężają i zostaje panu tylko punkt widzenia,
        którego sie pan uparcie trzyma jak malarz pędzla, gdy drabina leci.

zyczymy zdrowia

inna klika>

z zalem informujemy, ze podobne problemy z tym behemotem wystepuja niejednokrotnie, nie dobra z nim sytuacja jest do rozmowy

• Gość: paranoik rewelacyjne pomysly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 10:47
        Postanowilem sie promowac z moimi rewelacyjnymi pomyslami. Skoro nasze wladze moga to dlaczego ja nie moglbym... . Wiec tak - proponowalem juz dzisiaj nowa lokalizacje dla garazu na szesc samochodow strazy miejskiej - Ślichowice II niedokonczony garaz przy Kaznowskiego (mysl genialnego umyslu prezesa B). Teraz...alez te Slichowice beda sie dynamicznie rozwijac...proponuje dzialke slichowicka pod budynek NSA, ktory wybuduje nam Echo Investment....

oj dzieje sie dzieje

paranoik
    • Gość: mlody Rodzice maja racje IP: *.complex.com.pl 16.12.03, 15:24
      Dosc juz tego magistrackiego chamstwa i obludy. Niech urzedasy oddacza swoja
      siedzibe na Szymanowskiego a nie niszcza dobrej szkoly
      • Gość: pablo Re: Rodzice maja racje IP: *.proxy.aol.com 16.12.03, 16:10
        No to ...referendum o odwolanie Lubawskiego.
    • Gość: Typowy z Kielc Re: Jedyna nadzieja w Jaskierni!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 16.12.03, 18:28
      Że zostanie premierem i rozpedzi to towarzystwo z kieleckiego ratusza.
      Cała władza w rece rad robotniczych i pedagogicznych!!!
    • basia996 Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta 16.12.03, 18:52
      Rada dla obrońców sp.13 zwrucić się z prośbą do Przewodniczącego Rady Miasta o
      umorzliwienie przedstawienia swoich racji na sesji R.M. w dniu 30.12.
      Rada nie może odmówić !
      • Gość: behemot ...a Basieńka atakuje ortografię IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 20:04
        > zwrucić się z prośbą do Przewodniczącego Rady Miasta o
        > umorzliwienie

uwarzam terz, rze najwyrzszy czas zwrucić się z prośbą o umorzliwienie Basieńce
        skończenia podstawówki ...no chciarz 4 klas, bo ja już wolę, jak kobitki
        histeryzują, niż jak Basieńka pisze ...o tej porze, to jeszcze dzieci nie spią,
        jeszcze któreś przeczyta, nauczy się i bombe jutro z polskiego
        przyniesie ? ...i szkoły wtedy już nic nie uratuje, wsystkie sukcesy szlag
        trafi...
        Pani Basieńko Kochana - czy Pani nie jest czasem dywersantem wiceprezydenta ? A
        fe!

swoją drogą, nawet jak Rada da się przekonać, to prezydent powie, żeby go
        cmokneli i zrobi, co będzie chciał, bo Rady posłuchać może ale niekoniecznie

A ktoś się pytał Syguta ? Może on już zrezygnował z tego pomysłu ? Dobry
        złodziej to podobno zawsze najpierw puka, a dopiero później leci masakrować
        drzwi łomem.
        • basia996 Re: ...a Basieńka atakuje ortografię 16.12.03, 20:15
          Wiedziałam behemot że jesteś "Debilny", ale nie wiedziałam że aż to tego stopnia
          czytałam coś powypisywał w tych postach i myślę że coś na główkę upadło.
          • Gość: behemot Re: ...a Basieńka atakuje ortografię IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 20:57
            > Wiedziałam (...), czytałam (...) myślę

cieszę się niezmiernie
            to znaczy, ze rokowania są pomyślne

mam nadzieję, że moja troska o 13tkę nie została zrozumiana ...opacznie
            (?) ...opatrznie(?) ...ech ta siarka i Szanowna Pani weźmie za żart to, co
            przez niedopatrzenie wyglądało na złośliwość.
        • szacuneczek Re: ...a Basieńka atakuje ortografię 16.12.03, 20:17
          Przepraszam bardzo, ale powinno być napisane : "szlak"
          elokwętnie

szacuneczek
          • Gość: behemot Re: ...a Basieńka atakuje ortografię IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 20:43
            > Przepraszam bardzo, ale powinno być napisane : "szlak"
            > elokwętnie

Ups, przepraszam za pardą, młodzieniec z salonowem wykształceniem, a możno
            powiedzieć zachowuje się jak chamuś ze wsi. Widocznie siareczka została
            odprowadzona niestarannie i się 'rypłę'. Jest to kolejny dowód na to, jak
            siarka niszczy elokwencję.
            Adje się z Panem
            behemot
    • Gość: antares Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.03, 22:35
      Nie wypowiadałem się dotąd na forum Gazety, ale tym razem
      zdecydowałem się. Skłoniły mnie do tego informacje prasowe o
      działaniach zarządu miasta w ostatnich tygodniach, szczególnie w
      obszarze podległym Panu Prezydentowi Sygutowi.
      W odstępie dwóch czy trzech dni poinformowano nas najpierw, że
      oddział NSA przejmie budynek po Zespole Szkół Zawodowych Nr 4, a
      Gimnazjum Nr 2 przeniesie się do budynku SP-13. Obecna siedziba
      Gimnazjum Nr 2 miała być sprzedana.
      Jeszcze mieszkańcy Kielc, a szczególnie osoby bezpośrednio
      zainteresowane nie zdążyły zareagować na tę wiadomość i oswoić
      się z nią (a może jednak zdążyły i zadziałały), a tu prasa
      podaje informację zupełnie inną: sąd do SP-13, SP-13 do Gimn. Nr
      2, a budynek po ZSZ Nr 4 na sprzedaż. Takie
      nieodpowiedzialne "chlapanie" do dziennikarzy źle świadczy o
      źródle informacji, którym był chyba któryś z wydziałów Urzędu
      Miasta nadzorowany przez Pana Prezydenta Syguta.
      Ten ciąg informacji (dezinformacji?) spowodował niewątpliwie
      huśtawkę nastrojów wśród osób zainteresowanych i wykluczył
      możliwość prowadzenia merytorycznej dyskusji na ten temat. W
      tych warunkach było oczywiste, że spotkanie z rodzicami dzieci z
      SP-13 będzie zdominowane przez wystąpienia o zabarwieniu
      emocjonalnym, a w takiej atmosferze osiągnięcie porozumienia
      jest bardzo trudne. Okazało się to zbyt trudne dla Pana
      Prezydenta Syguta, który nie przewidział typowego w takich
      warunkach biegu wydarzeń, dał się ponieść gorącej atmosferze
      spotkania i zachował się w sposób nieprofesjonalny,
      dyskwalifikujący go jako podobno pedagoga i specjalistę od
      zarządzania oświatą.
      Uważam, że oddział NSA w Kielcach jest potrzebny. Jest potrzebny
      bardziej niż uczniom SP-13 budynek ich szkoły, ozdobiony
      postaciami rycerzy Władysława Jagiełły, jedna z najładniejszych
      szkół w mieście. Sądzę, że w spokojnej, rzeczowej dyskusji można
      byłoby przekonać rodziców, nauczycieli i uczniów SP-13 do tego
      pomysłu. Ale wymagałoby to więcej odpowiedzialności władz miasta
      za słowa wypowiadane publicznie lub do przedstawicieli mediów,
      więcej pokory i rezygnacji z postawy besserwissera.
      Przecież za stworzenie podobnej atmosfery przy rekrutacji do
      V.LO został pozbawiony stanowiska dyrektor tej szkoły. A teraz
      wiceprezydent, który przyczynił się do jego zwolnienia, popisuje
      się podobnym brakiem odpowiedzialności i czymś, co trzeba chyba
      nazwać arogancją władzy.
      W informacji ze spotkania w SP-13 przeczytałem, że Pan
      Prezydent w pewnym momencie postawił na szalę swój autorytet. To
      też objaw braku pokory w ocenie samego siebie. Sam fakt
      długoletniego pozostawania na stanowisku kuratora to trochę za
      mało, aby zdobyć zaufanie zdenerwowanych rozmówców.
      Tu chciałbym wtrącić moje osobiste odczucia związane z okresem
      pełnienia przez Pana Syguta funkcji kuratora. Moje dzieci w tym
      czasie chodziły do kieleckich szkół. Pan Sygut był dobrze
      oceniany przez znanych mi nauczycieli i przez prasę. Nie
      słyszałem o żadnych zarzutach i pretensjach. Dopiero pod koniec
      jego pracy na tym stanowisku zdenerwowała mnie jedna sprawa.
      Województwo świętokrzyskie było jednym z nielicznychw Polsce, a
      na pewno jedynym w najbliższym sąsiedztwie, w którym nie było
      konkursów przedmiotowych dla uczniów gimnazjów. Moja córka
      kończyła wtedy gimnazjum i była bardzo zawiedziona, że nie może
      startować w konkursach, a mogą to robić jej koledzy i kuzyni w
      województwach małopolskim, śląskim i podkarpackim. Zdenerwowało
      to nie tylko mnie, a Pan Kurator Sygut tłumaczył prasie, że nie
      było pieniędzy na przeprowadzenie konkursów. Wtedy też
      usłyszałem inne opinie na temat Pana Kuratora. Wynikało z nich,
      że Pan Sygut był dobrze oceniany głównie dlatego, bo od czarnej
      roboty i niepopularnych decyzji miał Pana Korczyńskiego, a sam
      tylko "uświetniał", "zaszczycał", przecinał wstęgi, wznosił
      toasty i odgrywał rolę równego, porządnego chłopa. Mając taką
      praktykę zawodową mógł nabrać przekonania o własnej
      nieomylności, stracił zdolność do wysłuchiwania z szacunkiem i
      chęcią zrozumienia poglądów i argumentów innych niż jego własne.
      Przez wiele lat miał kontakty głównie z pracownikami oświaty,
      którzy "z urzędu" nie mogli mieć innego zdania.
      Teraz musi spotykać się z ludźmi, którzy nie są jego podwładnymi
      i w tych sytuacjach puszczają mu nerwy albo zachowuje się w
      sposób arogancki. Radziłbym Panu Prezydentowi wykupienie paru
      lekcji u fachowca, na przykład Pana Tymochowicza. Dalsze
      prezentowanie braku przygotowania do kontaktów z ludźmi
      opanowanymi emocjami może źle wpłynąć nie tylko na karierę Pana
      Prezydenta Syguta, ale zaszkodzić też notowaniom Pana Prezydenta
      Lubawskiego. Życzę Panom sukcesów, ale jednocześnie cieszę się,
      że moje dzieci już nie muszą stresować się takimi sytuacjami,
      jak uczniowie SP-13.
      • Gość: rodzic13 Szacunek dla Antaresa IP: *.complex.com.pl 17.12.03, 08:49
        Po chamskiej i prymitywnej wypowiedzi Behemota musze przyznac Ci Antaresie
        rozsadne podejscie do tematu.
        Temat ten jest niestety niejasny gdyz intencje pana Syguta sa nieczyste. Na
        spotkanie z rodzicami (a wczesniej z nauczycielami) przyszedl nie negocjator
        ale butny i bezczelny dyktator.
        Dostal zatem to o co sam prosil. Gdy podawal klamliwe informacje, a 5 minut
        pozniej podawal inne zaprzeczajace poprzednim to mogl jedynie doprowadzic
        rodzicow do furii. Zreszta to zrobil.
        Behemot i inni obludnicy ktorych wypowiedzi maja na celu jedynie "pojawienie
        sie na forum" nie sa w stanie zrozumiec zlozonosci problemu.
        Rodzice SP 13 nie kwestionuja przydatnosci Sadu Administracyjnego. Kwestionuja
        jedynie bezczelnosc i nieudolnosc pana Syguta. Budynek SP13 jest zdecydownie za
        maly na potrzeby sady (ma 2tys m2 a potrzeba min 3500m2) zas na pytania o to
        czy pan Sygut przedstawial inne (wymieniane w trakcie dyskusji) budynki - tenze
        odpowiadal z glupim usmieszkiem "jakos nie przyszlo mi to do glowy".
        Pan Sygut belkotal (tak niestety nalezy okreslic poziom jego wypowiedzi) ze
        rzekomo zapewni 7 latkom bezpieczenstwo w spotkaniu przez 1/3 doby z 16 i 17
        laktaki ale nie wiedzial jak. Gimnazjum nr 2 jest lokalnym centrum dilerskim i
        cpuny ktore maja do ukonczenia 18 roku zycia obowiazek edukacyjny dostana od
        pana Syguta cala gromade dzieciakow od ktorych beda mogly doic pieniadze na
        prochy.
        • Gość: behemot wreszcie jakieś argumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 09:38
          Szanowny Rodzicu 13, jestes dopiero drugą osoba, która w ogóle podała jakies
          argumenty przeciw likwidacji. Dopiero teraz zaczynam rozumieć, o co Wam chodzi,
          mimo, ze popieram Wasze stanowisko od pierwszego postu ("władza jest dla
          ludzi").
          Większośc woli dyskutować o mojej osobie, wymyślac Sygutowi lub bełkotać jakieś
          brednie.

pozdrawiam
          behemot
          • Gość: Ania Re: wreszcie jakieś argumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 22:22
            Behemocie, Kocie Wiarolomny, Ja od dwoch dni chce Ci powiedziec, ze kierunek
            dzialania wladzy (Wladzi) jest niesluszny:))).Nigdy nie chcialabym chodzic do
            6 i ciesze sie okrutnie, ze cos w zyciu mi sie jednak udalo (hurrrra!) i 6
            zwiedzac nie musze:)))Polonisty tam bym chyba nie przezyla :))) Nie widze
            bowiem sensu w pisaniu wypracowania, w ktorym musze uzyc okreslonej liczby
            czasownikow, przymiotnikow... imieslowow przymiotnikowych i
            przyslowkowych...uffff.... czemu to sluzy??????? I to niezaleznie od tematu
            wypracowania????? A przeciez zycie jest jest piekne i pisanie tez :)))). Co na
            to Maslowska? :P
      • Gość: behemot Tymochowicz ...i krawat w paski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 08:55
        o ile dobrze rozumiem, to masz za złe Sygutowi, że:
        - Gazeta publikuje nie sprawdzone plotki z Urzędu,
        - będąc kuratorem potrafił sobie dobrać odpowiednią kadrę,
        - brak mu pokory wobec rozhisteryzowanych matek krzyczących 'nie bo nie',
        - nie chodził z Lepperem na dokształ do Tymochowicza.

Antares to znana żeglarzom, największa gwiazda gwiazdozbioru Skorpiona, która
        ukazuje się nisko nad horyzontem, ostatnimi laty widoczna w okolicach Marsa.
        Antares jest czerwonym olbrzymem.
        Ciekawe czy ta wojowniczość (Skorpion, Mars, Antares) i zabarwienie czerwnone
        ma coś wspólnego z autorem, osobą wykształconą (jak na warunki tego Forum) choć
        niekonkretną i kwiecistą w stylu. Że też mu się chciało walnąć bezinteresownie
        takie wypracowanie ...nawet jesli z tego wypracowania nic nie wynika.
        • Gość: paranoik co/kto to behemot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 09:54
          Oj Behemot, ty znowu macisz. Skoro wiesz co to antares, to moze wszystkich nas oswiecisz i powiesz co to behemot. Moze to ten od niejakiego mistrza i kobiety o wdziecznym imieniu na M. Moze powiesz nam po ktorej stronie stoisz i komu sluzysz.???
          A wypracowanie antaresa spodobalo mi sie i dla mnie, nieuka jednego, bezmozgowca jest idealnym streszczeniem calego zamieszania i do tego zawiera rys historyczny godnego zywota imc syguta. A ja jestem wielbicielem zywotow.

• Gość: behemot Re: co/kto to behemot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 10:09
            > Moze powiesz nam

od tego niektórzy dorośli ludzie mają swój własny rozum, żeby z niego
            korzystać ;-)

> wypracowanie antaresa spodobalo mi sie

To może wyliczysz w punktach dlaczego ON jest przeciwny przeniesieniu szkoły -
            czy dlatego, ze GW puściła przedwcześnie bąka ?
            Ja tam widze tylko atakowanie Syguta (nie wnikam, czy słuszne).
            Zresztą, mnie też się spodobało - doskonały przykład ględzenia o niczym, można
            studentom pokazywać, jak mówić, żeby nic nie mówić o przedmiocie dyskusji
            (przeniesieniu 13), a jednocześnie, żeby się ludziom podobało.
            • Gość: paranoik rozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 11:20
              od tego niektórzy dorośli ludzie mają swój własny rozum, żeby z niego
              > korzystać ;-)

co Ty Behemot, przeciez napisalem ze nie mam mozgu...a ty zamiast pomoc i wyjasnic uposledzonemu....nie masz sumienia Behemocie, nie masz

> To może wyliczysz w punktach dlaczego ON jest przeciwny przeniesieniu szkoły -
              > czy dlatego, ze GW puściła przedwcześnie bąka ?
              > Ja tam widze tylko atakowanie Syguta (nie wnikam, czy słuszne).

A po co ja mam cokolwiek wyliczac. Od tego to Ty jestes mistrzem ;). Poza tym ja tu sie nie wypowaiadam w kwestii slusznosci decyzji lub jej braku - nie zauwazyles(to tak jak Ty ;)). Napisalem, ze bylo to udane streszczenie ZAMIESZANIA, ktorego dodatkowa zaleta bylo umieszczenie fragmentu zyciorysu Syguta widzianego okiem rodzica.
              kpw?

paranoik - wielbiciel zywotow wszystkich (niekoniecznie swietych)

PS kilka razy sugerowalem na forum aby publikowac aktualne "wersje" zyciorysow ludzi regionu - bez odzewu (ostatnio forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=9671087)
      • Gość: paranoik brawo Panie Antares IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 09:41
        Pozostaje mi tylko pogratulowac rzeczowej wypowiedzi.

PS mam nadzieje,ze to nie ostatni raz kiedy zabiera Pan glos
      • r_z Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta 17.12.03, 14:13
        Gość portalu: antares napisał(a):

> Nie wypowiadałem się dotąd na forum Gazety, ale tym razem
        > zdecydowałem się. Skłoniły mnie do tego (...)

popieram przedmówcę w 100%
        prezydenci i ich urzędnicy miotają się tak w wielu sprawach - np. budynek po
        szkole na Ściegennego już kilkakrotnie był "dawany" i zabierany zarządowi
        Województwa na siedzibe biblioteki - wiem to od znajomego dziennikarza. Co się
        Ci od marszałka zdążą ucieszyć i dadzą znać dziennikarzom to sprawa staje się
        nieaktualna. To zupełnie niepoważne. Z NSA ta zabawa trwa jeszcze od zeszłej
        kadencji - pewnie w ciągu najblizszych dwóch tygodni usłyszymy jeszcze o
        trzech "stuprocentowych" koncepcjach. A w krakowskim NSA (gdzie bywam) śmieją
        się, że jeszcze w Kielcach nawet łopaty nie wbito pod budowę siedziby WSA.
        Obserwujemy zderzenie wysokiego mniemania o sobie z nieprzygotowaniem do
        działań w coraz to kolejnych dziedzinach.
        pozdrawiam rz
      • Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 22:43
        Wiesz, bardzo sie ciesze, ze sa normalni ludzie w Kielcach. Lubie Cie za to,
        co napisales...
    • Gość: BBB Pan Prezydent powiedział IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.12.03, 21:12
      "Miasto deklaruje, że warunki w nowej siedzibie SP 13 nie będą gorsze niż
      obecne".
      A ja sobie obejrzałem nową siedzibę SP 13.
      Obejrzałem z zewnątrz. Powiem tak: syf, malaria i widliszki. To się wali.
      Ciekawe jak wg Pana Jacka Wołowca Pani Wójcik sprawdza się jako menadżer :))))
      • Gość: Rodzic13 Re: Pan Prezydent powiedział IP: *.complex.com.pl 19.12.03, 08:52
        Pani Alina Wójcik nie musi sie sprawdzac - jest bliska krewna kuratora
        wojewodzkiego i dlatego nalezy robic fikcje jaka sa przenosiny, a za rok
        likidacja jednej z najlepszych szkol podstawowych i wywalenie jej nauczycieli z
        pracy.
        Z kuratorem raczka raczke myje.
        • szacuneczek I CO O TERAZ POWIE? CO POWIE TEN SYGUT? 19.12.03, 11:00
          Chyba powinien sie wytlumaczyc, wszyscy kielczanie oczekuja tego i przeprosin.
          Czy znajdzie w sobie dość klasy i honoru na wyjasnienia i przeprosiny?

Z pewnościa czyta ten watek.

Panie prezydencie liczymy, ze zademonstruje Pan teraz klasę!!!

Co teraz bedzie???
          szacuneczek
          • Gość: Rodzic13 Sygut odpowiedzial IP: *.complex.com.pl 19.12.03, 14:01
            Odppowiedz Syguta to zastrzaszanie nauczycieli SP13 i proba wymuszenia na nich
            abysmy sobie odpuscili i poslusznie jak stado baranow wykonywali polecenia
            jesnie wielmoznego Pana Prezydenta.
      • Gość: Ab&ro Re: Pan Prezydent powiedział IP: *.in-addr.octava.net.pl 19.12.03, 10:43
        Trafne spostrzeżenie.]
        Jestem również 1-szy raz na tym forum.
        Moje uwagi:
        1.Utworzenie NSA w Kielcach jest bezzsprzecznie potrzebne,ale nie kosztem
        społecznym,
        2.Gimnazjum nr 2 to zbór wszystkiego co najgorsze w jednym.(Moje dziecko
        uczęszczało do SP13, a póżniej do w/w gimnazjum ).
        3.Deyczja p.Syguta,która mu "przyszła do głowy"załatwia nie tylko sprawę
        NSA,ale ma "drugie dno".
        4.Argumentacja ,ze JEDYNIE budynek SP13(to nic ,że stanowczo za mały)
        satysfakcjonuje NSA jest śmieszna(chociaż niewesoła).
        5.Gratulacje dla RM,a szczególnie p. Wołowca (który dobrze zna to gimnazjum).
        (nie poparli pomysłu).
        6.Rodzice dzieci z SP 13 na prawdę nie są rozhisteryzowanymi oszołomami.
        Sama jestem jednym z nich.
    • Gość: BBB Partyka powiedział IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.12.03, 21:15
      „Sprawa istnienia w Kielcach siedziby Naczelnego Sądu Administracyjnego jest
      zasadnicza dla rozwoju inwestycji w mieście, czyli w ogóle rozwoju całego
      miasta”.

Gdzie się ten dupek ulung???
      Dlaczego małpa szczy do piwa?
      • Gość: KurnaOlek Nie lubisz Behemota ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 21:28
        jak NSA będzie w Kielcach, to Behemot /jak i inni przedsiębiorcy/ będzie się
        sądził z Urzędem Skarbowym na miejscu. W innym przypadku będzie musiał, kurna,
        dymać do Krakowa, i zabraknie mu czasu na dyskusje na forum GW. I kto nam
        wówczas wytłumaczy, co prezydent - Urzędnik zrobił dobrze a co źle /Behemocie
        wiem, że on wszystko robi dobrze, ale taki zwrot mi tutaj, kurna, pasował/.

Hej.
        Ps. ulung - była, chyba, kiedyś taka herbata, ale bez dupka.
        • Gość: BBB Re: Nie lubisz Behemota ? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.12.03, 21:32
          Zamiast dupka było słowo z drugiej strony człowieka :)
          A herbata była niezła :)
          Pozdrawiam :)
    • Gość: BBB Sygut powiedział IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.12.03, 21:20
      „Nikomu w Warszawie nie zależy, aby instytucje typu NSA, Urząd Celny czy
      telewizja były w Kielcach, to nam powinno na tym zależeć”.

Nam Wielebny Pierdoło Sygucie zależy!
      Ale my sporadycznie myślimy, bo nie jesteśmy stworzeniami, które szczą do piwa!
    • Gość: Ania Re: Rodzice uczniów SP 13 atakują wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 22:44
      Czemu lubisz prowokowac? Az tak???
    • Gość: przestepca Sygut gate IP: *.complex.com.pl 22.12.03, 08:51
      Wyglada na to ze jest juz jasnosc odnosnie intencji ims Syguta. Szkole musi
      zniszczyc bo otoczona jest prywatnymi dzialkami. Z takim sasiedztwem sa bez
      wiekszej wartosci a PO ZLIKWIDOWANIU SZKOLY ich wartosc znacznie wzrosnie.
      Bedzie je mozna z duzym zyskiem sprzedac.

Kto jest wlascicielem dzialek ze imc Sygut tak zajadle o ich interesy walczy?

Czy to sie nie wiaze z jakims czynem z gatunku "przyjmowania korzysci
      majatkowych"?

Ale to juz raczej sprawa dla prokuratora
    • Gość: mlody Zyczenia Swiateczne IP: *.complex.com.pl 24.12.03, 13:56
      Zycze wiceprezydentowi Sygutowi z okazji Swiat Bozego Narodzenia aby wreszcie
      przemowil ludzkim glosem i nie tylko w noc wigilijna, aby zrozumial troski i
      problemy mieszkancow Kielc oraz aby stal sie tych Kielc wiceprezydentem to
      znaczy dobrym gospodarzem i opiekunem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka