mkmarek5 06.05.10, 18:05 którego lekarza z w/w polecacie? idę pierwszy raz, z trzylatkiem, kto jest dobrym lekarzem,a kogo omijać szerokiem łukiem? dziękuję za wskazówki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxagaxx Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 06.05.10, 21:17 nikogo ale najbardziej oblegana jest dr Grüner taka dosyć dziwna kobieta, humorzasta i wszystkowiedząca, lubi dawać duużo lekarstw plus - robi od razu podczas wizyty testy w ramach NFZ - tzn. wysyła do gabinetu pielęgniarki na tym samym piętrze, więc nie trzeba dwa razy się umawiać Odpowiedz Link Zgłoś
soliloquium Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 07.05.10, 21:02 xxagaxx napisała: > nikogo > ale najbardziej oblegana jest dr Grüner > taka dosyć dziwna kobieta, humorzasta i wszystkowiedząca, Podsumowanie w dziesiątkę. Pogadac to ona sobie lubi, i zaprezentowac siebie jako alfę i omegę też. Gorzej, jak rodzic pacjenta się śmie czasem na jakąś teoryję nie zgodzic... Dla mnie lekarz, który monologuje, nie słuchając, o czym się go informuje, to raczej nie jest dobry partner do współpracy. I też polecam Rabkę. My trafiliśmy przez prof. Kurzawę, i to była jedna z lepszych decyzji w naszym alergicznym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_b77 Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 08.06.10, 11:16 Dr Gruner jest bardzo trudna w kontaktach, zawsze potrafiła mnie na wizycie wyprowadzić z równowagi, ale gdyby leczyła nie byłoby to problemem. Tymczasem zamiast leczyć zrobiła mojej córce krzywdę, nie polecam leczenia u tej pani alergii pokarmowej (bo taki jest nasz problem). Miałam wrażenie, ze pani doktor bardzo chciała, żeby z tej pokarmowej alergii rozwinęła się astma. Kiedy moja córka miała zapalenie płuc, triumf w jej głosie był wyraźny. Stwierdziła, że od teraz każdy katar będzie się tak kończył, zapisała armię leków. Na szczęście skonsultowałam się ze zwykłym dobrym pediatrą i nie podałam tych leków - minęły już dwa lata, a katar kończy się na katarze. Zawsze sobie powtarzam, że lekarz może być niemiły byle był skuteczny. Ta pani jest wybitnie niemiła i - w naszym przypadku - zupełnie nieskuteczna, a przy tym, jak się później okazało po konsultacji z Prokocimiu, jej zalecenia były szkodliwe Odpowiedz Link Zgłoś
marionp Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 11.10.10, 09:53 bardzo proszę o dane tego super lekarza pediatry bo ja na takiego trafić nie mogę za żadne skarby. Proszę na priv marpik@interia.pl. Z góry bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
marionp Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 11.10.10, 11:37 przepraszam zły adres podałam marpik@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 07.05.10, 10:15 Ja chodzę ze swoim dzieckiem do dr. Stepień. Nie jest najlepsza, też ma chumorki i strasznie zapatrzona w leki sterydowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mkmarek5 Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 07.05.10, 11:03 hmm... po tych dwóch postach obraz przychodni dosyć ponury to może inaczej, jakiego alergologa dziecięcego w Krakowie polecacie???? Odpowiedz Link Zgłoś
xxagaxx Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 07.05.10, 12:24 żadnego )))) co alergolog to inna opinia i inna teoria tak naprawdę to zadowolona byłam z tygodniowego pobytu na badaniach w Instytucie w Rabce - tu trzeba skierowanie od pediatry, list motywacyjny i wysłać na adres Instytutu potem proponują termin i robią wszystkie możliwe badania w jednym z najlepszych ośrodków dla dzieci w Polsce (pod względem astmy, alergii, chorób płuc, górnych dróg oddechowych) Odpowiedz Link Zgłoś
ahellos Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 18.10.10, 19:14 Bylam tylko 3 razy z synem w tej przychodni u dr.Stepien i podziekowalam.Nie dosc ze terminy kilku miesieczne jak z kosmosu to jeszcze Pani doktor nieprzyjemna i łaske robi ze wogole cos robi.Od dluzszego czasu chodze do przychodni do Nowej huty,Pani doktor bardzo przystepna i teraminy w miare,wiec polecam.W razie pytan słuze pomoca. Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 10.05.10, 11:18 My "zaliczyliśmy" i dr Stępień i dr Gruner. I nigdy więcej! Obydwie, moim zdaniem, należy omijać szerokim łukiem. Zgadzam się z powyższymi opiniami zwłaszcza z opinią soliloquium o dr Gruner: "Pogadac to ona sobie lubi, i zaprezentowac siebie jako alfę i omegę też. Gorzej, jak rodzic pacjenta się śmie czasem na jakąś teoryję nie zgodzic... Dla mnie lekarz, który monologuje, nie słuchając, o czym się go informuje, to raczej nie jest dobry partner do współpracy." Dokładnie tak! Mąż nerwowo nie wytrzymał i wyszedł z gabinetu w trakcie wizyty (zostawiając mnie z dwójką dzieci) Odpowiedz Link Zgłoś
wala73 Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 17.05.10, 12:16 A dr Świerczek Odpowiedz Link Zgłoś
maja4021 Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 17.05.10, 19:10 my chodzimy juz 4 lata do dr.Swierczek ,przez 2 lub nawet 3 narzekałam ale tez nic nei zmieniłam ,a choroba syna stała w miejscu natomiast przy ostatnich 2 latach były rozne wyskoki u syna z astmą i .......spisała sie na 6(skala od 1 do 6) Odpowiedz Link Zgłoś
kasialasonkasia Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 28.05.10, 10:06 DR Griner nie polecam zdecydowanie. nie wiem jak jest w diagnostyce i leczeniu bo juz po pierwszej wizycie mnie zniechęciła swoim zachowaniem i tekstami do dziecka w stylu "dziecko nie dotyka biurka lekarza-biurko lekarza to rzecz święta" broń boze od lekarzy dziecięcych z takim podejściem do dzieci.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martamaria10 Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 04.11.10, 14:38 Dr Nowacki, przyjmuje na ul. Masarskiej, ale niestety drogi. Podobno rewelacyjny, dokładny i bardzo skuteczny. Tak twierdzą znajomi, którzy do niego trafili ze swoimi pociechami, m.in. kolega z synkiem chorym na atopowe zapalenie skóry. Pzdr i życzę zdrówka, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
smx Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 07.12.10, 22:07 A ja chodze i polecam p.Kruk. Moja siostra z synem tez tam chodzi i moja pediatra tez chodzi ze swoimi dziecmi... Odpowiedz Link Zgłoś