Dodaj do ulubionych

Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto?

06.05.10, 18:05
którego lekarza z w/w polecacie?
idę pierwszy raz, z trzylatkiem,
kto jest dobrym lekarzem,a kogo omijać szerokiem łukiem?

dziękuję za wskazówki!
Obserwuj wątek
    • xxagaxx Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 06.05.10, 21:17
      nikogo wink
      ale najbardziej oblegana jest dr Grüner
      taka dosyć dziwna kobieta, humorzasta i wszystkowiedząca, lubi dawać
      duużo lekarstw
      plus - robi od razu podczas wizyty testy w ramach NFZ - tzn. wysyła
      do gabinetu pielęgniarki na tym samym piętrze, więc nie trzeba dwa
      razy się umawiać
      • soliloquium Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 07.05.10, 21:02
        xxagaxx napisała:

> nikogo wink
        > ale najbardziej oblegana jest dr Grüner
        > taka dosyć dziwna kobieta, humorzasta i wszystkowiedząca,

Podsumowanie w dziesiątkę. Pogadac to ona sobie lubi, i zaprezentowac siebie
        jako alfę i omegę też. Gorzej, jak rodzic pacjenta się śmie czasem na jakąś
        teoryję nie zgodzic...
        Dla mnie lekarz, który monologuje, nie słuchając, o czym się go informuje, to
        raczej nie jest dobry partner do współpracy.

I też polecam Rabkę. My trafiliśmy przez prof. Kurzawę, i to była jedna z
        lepszych decyzji w naszym alergicznym życiu.

• kaska_b77 Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 08.06.10, 11:16
        Dr Gruner jest bardzo trudna w kontaktach, zawsze potrafiła mnie na wizycie
        wyprowadzić z równowagi, ale gdyby leczyła nie byłoby to problemem. Tymczasem
        zamiast leczyć zrobiła mojej córce krzywdę, nie polecam leczenia u tej pani
        alergii pokarmowej (bo taki jest nasz problem). Miałam wrażenie, ze pani doktor
        bardzo chciała, żeby z tej pokarmowej alergii rozwinęła się astma. Kiedy moja
        córka miała zapalenie płuc, triumf w jej głosie był wyraźny. Stwierdziła, że od
        teraz każdy katar będzie się tak kończył, zapisała armię leków. Na szczęście
        skonsultowałam się ze zwykłym dobrym pediatrą i nie podałam tych leków - minęły
        już dwa lata, a katar kończy się na katarze.
        Zawsze sobie powtarzam, że lekarz może być niemiły byle był skuteczny. Ta pani
        jest wybitnie niemiła i - w naszym przypadku - zupełnie nieskuteczna, a przy
        tym, jak się później okazało po konsultacji z Prokocimiu, jej zalecenia były
        szkodliwe
        • marionp Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 11.10.10, 09:53
          bardzo proszę o dane tego super lekarza pediatry bo ja na takiego trafić nie mogę za żadne skarby. Proszę na priv marpik@interia.pl. Z góry bardzo dziękuję
        • marionp Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 11.10.10, 11:37
          przepraszam zły adres podałam marpik@interia.eu
    • ania-bell Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 07.05.10, 10:15
      Ja chodzę ze swoim dzieckiem do dr. Stepień. Nie jest najlepsza,
      też ma chumorki i strasznie zapatrzona w leki sterydowe.
      • mkmarek5 Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 07.05.10, 11:03
        hmm... po tych dwóch postach obraz przychodni dosyć ponury smile

to może inaczej,
        jakiego alergologa dziecięcego w Krakowie polecacie????
        • xxagaxx Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 07.05.10, 12:24
          żadnego wink))))
          co alergolog to inna opinia wink i inna teoria

tak naprawdę to zadowolona byłam z tygodniowego pobytu na badaniach
          w Instytucie w Rabce - tu trzeba skierowanie od pediatry, list
          motywacyjny wink i wysłać na adres Instytutu
          potem proponują termin i robią wszystkie możliwe badania w jednym z
          najlepszych ośrodków dla dzieci w Polsce (pod względem astmy,
          alergii, chorób płuc, górnych dróg oddechowych)
        • ahellos Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 18.10.10, 19:14
          Bylam tylko 3 razy z synem w tej przychodni u dr.Stepien i podziekowalam.Nie dosc ze terminy kilku miesieczne jak z kosmosu to jeszcze Pani doktor nieprzyjemna i łaske robi ze wogole cos robi.Od dluzszego czasu chodze do przychodni do Nowej
          huty,Pani doktor bardzo przystepna i teraminy w miare,wiec polecam.W razie pytan słuze pomoca.
    • mgosha Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 10.05.10, 11:18
      My "zaliczyliśmy" i dr Stępień i dr Gruner. I nigdy więcej! Obydwie, moim
      zdaniem, należy omijać szerokim łukiem. Zgadzam się z powyższymi opiniami
      zwłaszcza z opinią soliloquium o dr Gruner: "Pogadac to ona sobie lubi, i
      zaprezentowac siebie
      jako alfę i omegę też. Gorzej, jak rodzic pacjenta się śmie czasem na jakąś
      teoryję nie zgodzic...
      Dla mnie lekarz, który monologuje, nie słuchając, o czym się go informuje, to
      raczej nie jest dobry partner do współpracy."
      Dokładnie tak!
      Mąż nerwowo nie wytrzymał i wyszedł z gabinetu w trakcie wizyty (zostawiając
      mnie z dwójką dzieci) smile
      • wala73 Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 17.05.10, 12:16
        A dr Świerczek
        • maja4021 Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 17.05.10, 19:10
          my chodzimy juz 4 lata do dr.Swierczek ,przez 2 lub nawet 3
          narzekałam ale tez nic nei zmieniłam ,a choroba syna stała w miejscu
          natomiast przy ostatnich 2 latach były rozne wyskoki u syna z astmą
          i .......spisała sie na 6smile(skala od 1 do 6)
          • kasialasonkasia Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 28.05.10, 10:06
            DR Griner nie polecam zdecydowanie. nie wiem jak jest w diagnostyce i leczeniu
            bo juz po pierwszej wizycie mnie zniechęciła swoim zachowaniem i tekstami do
            dziecka w stylu "dziecko nie dotyka biurka lekarza-biurko lekarza to rzecz
            święta" broń boze od lekarzy dziecięcych z takim podejściem do dzieci.!!!
            • martamaria10 Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 04.11.10, 14:38
              Dr Nowacki, przyjmuje na ul. Masarskiej, ale niestety drogi. Podobno rewelacyjny, dokładny i bardzo skuteczny. Tak twierdzą znajomi, którzy do niego trafili ze swoimi pociechami, m.in. kolega z synkiem chorym na atopowe zapalenie skóry. Pzdr i życzę zdrówka, Marta
              • smx Re: Przychodnia Alergologiczna na al. Pokoju- kto 07.12.10, 22:07
                A ja chodze i polecam p.Kruk.
                Moja siostra z synem tez tam chodzi i moja pediatra tez chodzi ze swoimi dziecmi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka