Dodaj do ulubionych

Kraków nieprzyjazny dla 3-latków?!

30.03.04, 23:26
Obserwuj wątek
    • kokolores Re: Kraków nieprzyjazny dla 3-latków?! 30.03.04, 23:33
      A mozesz ten temat troche rozszezyc,bo mnie zaciekawil.Pozdr.
    • ledum Kraków nieprzyjazny dla 3-latków?! 30.03.04, 23:41
      Sorry, za przypadkowy entersmile
      Mój 3-letni synek panicznie boi się przedszkola. Zawsze starałam się je
      zachwalać, więc nie wiem skąd się to wzięło. Przypuszczam, że boi się rozstania
      ze mną (przez te 3 lata bylyśmy razem w domu). Chciałabym jakoś odzwyczaić Go
      ode mnie, zainteresować dziećmi i nie mam pomysłu. Na placach zabaw, mimo mojej
      zachęty, nie widzi nikogo, bawi się tylko sam. Interesują Go jedynie dorośli.
      Próbowałam znaleźć coś dla Niego w jakimś domu kultury, ale tam są zajęcia
      dopiero dla 5-latków. W przedszkolu, do którego zamierzam zapisać synka nie ma
      zajęć adaptacyjnych. W jaki sposób mogę stworzyć Mu warunki podobne do
      przedszkolnych? Czy znacie takie miejsca w Krakowie? A może byłyście kiedyś w
      podobnej sytuacji? Czekam na pomoc!
      • marzek2 Re: Kraków nieprzyjazny dla 3-latków?! 31.03.04, 00:54
        Wiesz moderatorka forum małopolskiego ulcik prowadzi u siebie w domu "domowe
        przedszkole", i ile wiem, na razie temat był zawieszony z powodu nieustannych
        chorób dzieci, ale wiosna idzie więc pewnie znowu zaczną się spotykać smile) Może
        wybrałabyś się tam z synkiem? Będzie się mógł bawić z innymi dziećmi a ty
        będziesz w pobliżu. A czy w przedszkolu do którego zamierzasz go zapisać
        naprawdę nic nie ma? Bo np w moim (też zapisuję moją 4 latkę po wakacjach, ale
        ona akurat bardzo chce iść) będzie ognisko dla dzieci, które będą nowe, można
        przyjść po zapisaniu, oglądnąć sobie z dzieckiem i w ogóle...

Wklejam Ci tutaj dane ulcik smile), poza tym napisz podobnego posta na forum
        małopolskim, może tam ktoś będzie miał jakieś pomysły?

edziecko_ulcik
        gg 1467680
        www.domowe-przedszkole.prv.pl/ tu znajdziesz wszelkie informacje o
        przedszkolu i nie tylko smilesmile
        • alexk-ignacy Re: Kraków nieprzyjazny dla 3-latków?! 31.03.04, 19:18
          marzek2 napisała:

>poza tym napisz podobnego posta na forum małopolskim, może tam ktoś będzie
          miał jakieś pomysły?

Nie trzeba pisać ponownie smile wątek zostanie zgłoszony do przeniesienia na forum
          regionalne smile
          • ledum Dziękuję! 31.03.04, 19:41
            Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za pokierowanie mnie we właściwą stronę.
            Internet mam dopiero od paru dni i nie zdążyłam jeszcze rozszyfrować wszystkich
            forów (czy tak się to odmienia?). Pa, pa, pa.
            • flaska Re: Dziękuję! 02.04.04, 00:32
              Witaj !
              Ja mam podobny problem. Mam juz taki plan : po świętach będe syna zostawiać w
              "lalkowie" . zacznę od godzinki , paniom zostawie numer tel. a sama bedę się
              kręcić po okolicznych sklepach.
              Będzie chodzil do innego przedszkola , ale zna je troszke bo siostra chodzi do
              niego i będzie chodzic do zerowki. Mimo wszystko chcialabym go przyzwyczaić , że
              będzie zostawal bez mamusi.
              Jak bedzie ładna pogoda to w tym poswiątecznym tygodniu bedzie pierwszy raz -
              jak chcesz podzielę sie wrażeniami.
              ewa
              • edziecko_ulcik Re: Lalkowo/Kangur 02.04.04, 08:26
                hej
                ja dawałam - tzn chodziłam z dziećmi kilka razy do Lalkowa na zajęcia i uczucia
                mam conajmniej mieszane ... bo .. Pani się spóźniła ... bo raz mieli małe
                dziecko co wyło i miały za to mało czasu dla pozostałych dzieci.. nie wiem mam
                mieszane uczucia bardzoooooooooooooo....
                a jak chodzi o przyzwyczajanie dziecko to polecam Kangura smile) po nim moje córa
                poszła do przedszkola bez zająknięcia tylko ze stwierdzeniem ...Idź tato ja tu
                zostanę ale wróć wieczorem smilesmile

ulcik
                • ledum Re: Lalkowo/Kangur 02.04.04, 17:37
                  Czy możesz mi powiedzieć, co to jest ten Kangur i jak do niego dotrzeć?
                  Nadal ostro główkuję, bo czas leci. Czekam niecierpliwie!
                  • edziecko_ulcik Re: Lalkowo/Kangur 02.04.04, 21:49
                    hej a kangur to : www.kangur.edu.pl/kangur/

a jam jest ten ulcik i zapraszamy do nas w poniedziałek smilesmile od 10 do 13 smilesmile
                    jesli chcesz adres pisz na gg lub email smile
                    ulcik
                • ledum Jeszcze jedno! 02.04.04, 17:40
                  Czy to Ty, Ulcik, masz coś wspólnego z tym domowym przedszkolem, które
                  zaproponowała mi Marzek? Byłam już na tej stronie i wygląda ciekawie!
              • ledum Tak! 02.04.04, 17:45
                Oczywiście, że chętnie wysłucham Twoich wrażeń! A w jakim wieku masz synka?
                Odetchnęłam z ulgą, że nie jestem sama ze swoim problemem! Wiesz, ciągle ktoś
                mi zarzuca, że za bardzo przywiązałam dziecko do siebie. No, ale jak synek miał
                się do mnie nie przywiązać, skoro jesteśmy razem 24 godz. na dobę? Czekam!
                • flaska Re: Tak! 13.04.04, 03:22
                  Mój właśnie skończył 3 lata , ale prawie nie mówi i taki malo "kumaty" jest ,
                  więc raczej w kangurze go nie widzę. "Mamincycuś" okropny (za wyjątkiem
                  spacerów-wtedy się nie liczę ; chyba że kolano rozbite...smile).
                  Ten tydzień odpada niestety (córka ma ospę) więc siedzimy w domu. Mam nadzieję,
                  że jego ominie , bo kolejne dwa tygodnie w domu nie wytrzymamy.
                  ewa
              • ppjw Re: Dziękuję! 03.04.04, 19:55
                cześć, a ja Cię namawiam na Kangura, chodzę tam z moim dzieckiem i jestem
                zachwycona! Niestety nie mogę dotrzeć do Ulcika, niestety pracuję sad
                pozdrawiam, Paulina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka