Dodaj do ulubionych

optyk tani i dobry

16.12.13, 13:13
Muszę zrobić okulary dla 7-latka i szukam optyka taniego a dobrego na wschód od rynku. Najlepiej w Nowej Hucie albo po drodze z centrum do huty. Najchętniej, żeby była też możliwość ubezpieczenia okularów, albo żeby nie kasował dużo za drobne naprawy.
Obserwuj wątek
    • misiowamama-2 Re: optyk tani i dobry 17.12.13, 12:45
      świetny , tani i naprawdę dobry optyk jest... w Wieliczce. Wiele napraw robi za darmo, zależy co sie stało. Naprawdę POLECAM z czystym sumieniem. Co do ubezpieczenia okularów to takie ma tylko z tego co wiem Fielman, ale to nie jest dobry optyk, niestety
      • panna_dziewanna Re: optyk tani i dobry 19.12.13, 13:21
        Misiowamamo, czy mogłabyś napisać jakieś dokładniejsze dane o tym optyku w wieliczce? Jakiś adres, telefon?

Nie kupiłabym dziecku przez internet oularów.

Szczerze mówiąc nawet sobie bym nie kupiła. smile
        • misiowamama-2 Re: optyk tani i dobry 19.12.13, 22:04
          zakład optyczny, ul. J.Słowackiego 9 Wieliczka
          tel. 12-357-86-78
      • drprzemyslaw Re: optyk tani i dobry 25.01.16, 08:54
        Przykro mi, ale nie mogę się zgodzić z opinią. Kupiłem w tym miejscu okulary, które - jak mi pani powiedziała - miały się dopasować do głowy (były nieco za wąskie). Naiwnie uwierzyłem. Oczywiście okulary nie dopasowały się i zaczęły obcierać mi skronie do krwi. Kilkakrotnie byłem z reklamacją - pani w końcu zrobiła mi z nauszników kabłąki (wygięła je dość mocno), aby nie przylegały do skroni. To pomogło. Do czasu, aż się zausznik nie urwał. Przyszedłem z powrotem (już po reklamacji) - pani obiecała zamówić zauszniki. Dwa - nie pamiętam dlaczego nie jeden, bo tylko jeden był urwany. Koszt był chyba 60, czy 80 zł. Za kilka dni dzwoni, że nie ma tych zauszników i ona za tą cenę poczuwała się w obowiązki dać mi po prostu nowe oprawki. Niestety, minęło kilka miesięcy, siedzę sobie spokojnie przy komputerze i nagle okulary zsuwają mi się z nosa. Spadły na szczęście na ławę i się nie rozbiły. Co się stało? Urwany nausznik.
        Szczerze mówiąc pierwszy raz w życiu spotkałem się z czymś takim, a robiłem już okulary w wielu miejscach. Odradzam.
        • drprzemyslaw Re: optyk tani i dobry 25.01.16, 10:27
          Jeszcze tylko dla uczciwości dodam, że pani jest życzliwa i można się z nią dogadać, ale niestety towar jest beznadziejny.
    • lowiczanka.b Re: optyk tani i dobry 17.12.13, 18:11
      nie musisz okularów kupowac u okulisty – jeśli dziecko ma już stwierdzoną wadę, to możesz skorzystać z usług optyków online, bo wychodzi sporo taniej no i masz gwarancje, ze towar jest wysokiej klasy – jest sporo optyków, którzy prowadzą wlasnie działalność internetową –
      okularyonline.pl, c-you.pl, iokularnicy.pl – maja na pewno okulary dla dzieci.
      • misiowamama-2 Re: optyk tani i dobry 18.12.13, 13:29
        nie ma nic głupszego niż kupowanie okularów o-line, na odległość. ZWŁASZCZA dla dziecka. W ten sposób można kupić same szkła, ale nie całe okulary. NIKT nie jest w stanie dobrać dziecku okulary na odległość tak aby te spełniały wszystkie kryteria, łącznie z wyglądem.
        I na jakiej podstawie twierdzisz, że okulary kupione przez internet dają gwarancję , że towar jest wysokiej klasy. BZDURA
    • tobestia Re: optyk tani i dobry 13.02.14, 18:43
      Pod tym adresem możesz znaleźć wykaz optyków w Krakowie, którzy mają kontrakt z NFZ na refundację. W opisie zakładu optycznego możesz przeczytać na jaki zakres mają refundację z NFZ, link: departamentzdrowia.pl/search/?q=zak%C5%82ad+optyczny&place=krak%C3%B3w
    • rolly_mo Re: optyk tani i dobry 20.02.14, 09:23
      Byłam z córką, 9 lat w Vision express. Szczerze powiedziawszy nie wiedziałam gdzie sie udać, gdy okazało sie ze młoda musi mieć okulary. Ale do rzeczy.
      Za oprawki, szkła z antyrefleksem, dopasowanie oprawek do kształtu twarzy (zauszniki), ubezpieczenie na rok na naprawy lub wymianę, etui, płyn i ściereczkę do czyszczenia (w zestawie) zapłaciłam 380 zł. Nie wiem czy to dużo czy nie bo to był pierwszy optyk do którego poszłam i wyszłam zadowolona (póki co). Dodatkowe ubezpieczenie o którym pisałam to koszt 34 zł. (naprawy nieograniczone, wymiana w przypadku uszkodzenia jednokrotna ze zniżką 80 %). Może przydadzą ci sie te informacje.
      • misiowamama-2 Re: optyk tani i dobry 21.02.14, 21:02
        rolly_mo napisała:

> Za oprawki, szkła z antyrefleksem, dopasowanie oprawek do kształtu twarzy (zau
        > szniki), ubezpieczenie na rok na naprawy lub wymianę, etui, płyn i ściereczkę d
        > o czyszczenia (w zestawie) zapłaciłam 380 zł.<

-dopasowanie oprawek jest ich obowiązkiem, bezpłatnym wink
        -etui, płyn i ściereczka... żadna nowość, teraz raczej każdy optyk daje w prezencie te rzeczy...
        -ubezpieczenie... pic na wodę, fotomontaż, ale o tym dowiesz się jak będzie problem wink (oby go nie było ) w dodatku dopłacasz do interesu
        - 380zł. Pytasz czy to dużo... Tak , bardzo dużo...
        Aż dziwię się, że jeszcze istnieją ludzie, którzy dają nabierać się na tani chwyt reklamowy, jaki stosuje Vision...
        380zł. za okulary nawet z powłoka AR to wysoka kwota. Gdzie indziej zapłacisz od 150zł do 250zł, już za SUPER okularki, zresztą razem ze wszysktimi gadżetami...

No cóż, mądry polak po szkodzie. Następnym razem idź do innego lokalnego (raczej nie sieciówki) optyka i porównaj oferty. Warto wink

Nie wiem czy to dużo czy nie bo t
        > o był pierwszy optyk do którego poszłam i wyszłam zadowolona (póki co). Dodatko
        > we ubezpieczenie o którym pisałam to koszt 34 zł. (naprawy nieograniczone, wymi
        > ana w przypadku uszkodzenia jednokrotna ze zniżką 80 %). Może przydadzą ci sie
        > te informacje.
        • rolly_mo Re: optyk tani i dobry 22.02.14, 12:41
          Jeszce mi powiedz ze glupia jestem, ze sie dam nabierac. Jak idziesz po raz pierwszy i nie masz zielonego pojecia czego oczekiwac to trudno miec wyrobiona opinie na temat czegokolwiek.
          Czy madry po szkodzie to sie okaze w praniu. Same ceny oprawek sa chore, a ja tez nie chce kupic byle jakich tylko takie w ktorych dziecko ladnie wyglada i chce w nich chodzic, a nie takie co beda lezaly w szufladzie.
          • misiowamama-2 Re: optyk tani i dobry 23.02.14, 20:32
            rolly_mo napisała:

> Jeszce mi powiedz ze glupia jestem, ze sie dam nabierac. <

nie, nie jestes głupia, ale dałaś się nabrać tongue_out
            >
            Jak idziesz po raz pierwszy i nie masz zielonego pojecia ...<

ja, jeśli na czymś się nie znam, najpierw "badam" temat a potem podejmuję decyzje, zwłaszcza w sprawach finansowych wink

>Same ceny oprawek sa chore, a ja tez nie chce kupic byle jakich tylko takie w ktorych dziecko ladnie wyglada i chce w nich chodzic, a nie takie co beda lezaly w szufladzie.<

to zrozumiałe, że chcesz dla dziecka jak najlepiej. Ale to, że oprawa droga wcale nie daje Ci gwarancji jej wartości. Jest wiele tańszych, bardzo ładnych, gustownych i trwałych opraw. Vision E. w większości ma oprawy identyczne jak w innych punktach, tyle że dużo droższe, niestety.
            No cóż, pozostaje nadzieja, że wszystko będzie Ok a następnym razem nie będzie to tak drogi wydatek smile No chyba, że stać Cię i nie ma dla ciebie znaczenia, że przepłacasz ...
            Twoja decyzja...
            • rolly_mo Re: optyk tani i dobry 24.02.14, 08:28
              O ile się nie mylę to nie jest wątek o zasadności mojej decyzji.
              Kobieta pytała, odpisałam ile ja wydałam i co mi za to "zrobili" tyle.
              Nie trzeba pod byle pretekstem w co drugim wątku wrzucać swoich trzech groszy, bo to nie ja pytałam o radę.
              • misiowamama-2 Re: optyk tani i dobry 24.02.14, 09:56
                odniosłam się do twojej rady, tym bardziej,że jest zła...
                • rolly_mo Re: optyk tani i dobry 24.02.14, 10:10
                  Trzeba czytać ze zrozumieniem.
                  Czy ja napisałam w moim poście ze "Polecam", nie..
                  Napisałam, co autorce postu tam zaproponują, wybrać i podjąć decyzje musi sama.
                  I żeby nie było ze bronię tej firmy. Wiem, że są różne opinie o nich niekoniecznie pochlebne, chciałam wyrobić sobie swoją. Wiadomo, że ile ludzi tyle opinii.
                  Koniec tematu.
                  • misiowamama-2 Re: optyk tani i dobry 24.02.14, 10:24
                    rolly_mo napisała:

> Koniec tematu.<
                    to nie drąż.
                    Koniec
                    • rolly_mo Re: optyk tani i dobry 24.02.14, 12:00
                      kto drąży, ten drąży ..
    • gm0711 Re: optyk tani i dobry 25.01.16, 23:55
      Optyk nie jest drogi, drogie są okulary niestety. Np Ray Ban Junior to chyba ze 4 stówki kosztują.

okulary-korekcyjne.pl
    • magdabala90 Re: optyk tani i dobry 05.04.18, 10:46
      Długo się na okulary nie czeka w Oko Design, ich mogę podpowiedzieć (mają swój serwis -oko-design.com). Na pewno to co ich wyróżnia to też ciekawa oferta oprawek, dużo marek trudno dostępnych w Krakowie, mniej sieciówkowe modele, a bardziej wzory z duszą.
    • dorga1 Re: optyk tani i dobry 11.05.18, 07:05
      Świetny optyk jest na Kozłówku:
      optykflak.pl/
      Bardzo długo szukałam z córką pierwszych oprawek, żeby jej pasowały. Tam jest i bardzo dobry wybór i świetna obsługa. Ostatnio córce w szkole złamano okulary, a ponieważ chciała oprawki Solano, takie jakie miała wcześniej, to sprowadzono nam kilka różnych modeli, żebyśmy mogły sobie wybrać te, które nam pasują. Tak więc polecam z czystym sumieniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka